Pre-wedding shoot @ Genting Theme Park



Assalamualaikum.
 Aku rasa cam aku dah mungkir janji sikit (sikit je,hehe),aritu after publish entry teaser Pre-wedding shoot, terus aku tak publish2 entry full kan? hehe. Salahkan internet! internet yg lembab and buatkan aku takde mood nak mengarang entry panjang2 and laju2. Ape-ape pon, dikesempatan ni aku nak ucapkan Selamat Berpuasa bagi semua umat Islam. Rasa macam kejap je puasa kali ni. Pejam celik pejam tak celik2, dah 5 hari kita puasa. Syukur Alhamdulillah diberi kesempatan untuk merasa nikmat berpuasa.

Pre-wedding shoot. Macam yg aku cakap entry lepas, before tunang hari tu pon, aku ngan Encik Tunang shoot jugak. Yg tuh kalau nak tau, kitorang shoot sebab kitorang tak banyak gambar bdua. haha. Al maklumlah, masing2 busy. Sampaikan masing-masing pon cakap,
"kite takde pon kan gambar bdua, kalau ada pon, 2-3 keping je yg cantik."
Then terus usha-usha photographer untuk shoot. And orang yang bertuah tu ialahhhh..
jeng3....
Of course Abg Qayyum! Korang kenal tak sape Abg Qayyum ni? Kenal? Tak kenal?
Rugi sape yang tak kenal, mustahil lah tak kenal jejaka idaman malaya sorang ni. haha.
*Owhh hye Abg Qayyum, baca tak blog Irine ni ? :P * ahax! 

Last shoot at Putrajaya, and kali ni kat Genting Highland. Kalau tak, shoot kali ni pon kitorang nak shoot dekat area2 tasik putrajaya je pon, tapi dah alang2 and last minute, tukar plan nak shoot kat atas genting tu la plak. Boleh shoot and main skali kat theme park genting tu. Sambil menyelam minum air. Bijak tak aku? ngehehe.Kalau nak diikutkan, time tunang aritu, aku nak hire Abg Qayyum ni for my official photog. But, bila tanya dia, dia cakap date yg aku nak tu dah ada orang booked pulekkk..Adesss, agak frust di situ. Yela, frankly speaking, aku memang suka dengan service Abg Qayyum ni. Lagipon, Abg Qayyum ni memang sporting and pandai melayan kerenah customer dia.

Shoot kali ni sebenarnye tak plan pon. Sikit pon tak plan. Yelaa, sebab kitorang fikir baru pas tunang kan, masing2 punya tabung dah ringan. huehuehue. Tak tau macam mana, cik tunang bagitau aku yg Abg Qayyum ni tanya nak tak shoot dengan dia. Aku pon mcm terfikir jugak, kalau free best gak ni. hehee. Last2, memang free pon shoot untuk pre-wedding kali ni :P Hehe. Abg Qayyum sponsor kitorang shoot kali ni sebab aritu time tunang dia tak dapat nak shoot. Rezeki datang sape tak nak kan :) Alhamdulillah, after tunang ni, rezeki datang bergolek2 :) Shoot disponsor and makeup untuk shoot kali ni pon disponsor jugak oleh sorang MUA ni. Sape dia? Jeng3...! tungguu aku buat review pasal MUA yang sponsor makeup tu ok :)

Aku masukkan sikit dulu la eh pic yang baru diupload ngn Abg Qayyum ni. :)

Tema colour shoot kali ni Red & Black. Sebabnya, aku nak lari daripada colour pink. huhu. Kalau tak, black dress ni pon aku nak matchingkan dengan tudung pink. Tapi pikir2 balik, cam bosan je bila asik2 pink..asik2 pink.So, red and black lah jadi pilihan. Nampak smart sikit :)  


Jeng Jeng Jeng :'D 
Suka gambar ni, sebab aku rasa cam tangan baby dengan tangan bapak baby. hihihihi :P 
*tgn baby mewakili tgn aku.. :P



 

OFFICIAL PHOTOGRAPHER : QAYYUM STUDIO
Official Facebook Page : http://www.facebook.com/pages/Qayyum-Stu​dio/129891170354515

Sila-sila "LIKE"  facebook page beliau. :)
Aku suggestkan dekat korang yang nak dapatkan service yang superb, boleh lah hire photographer ni . Puas hati dan berbaloi-baloi. ^^ 

Dah macam jejaka K-PoP dah aku tengok Encik Tunang sorang ni. haha.
*hye Encik Tunang :P 



 Jubah Dress labuh aku dicombinekan dengan Korean Blazer dia ni. hehe. Jauh betol lari temanye. 
tapi matching jeee sebab all in black kan, plus red colour bg nampak menyerlah sikit.





Baru 6 minggu. hehe. Nape 6 minggu? Sape boleh teka? ahax




Fine! Yang ni memang lawak, Tangan di dada mata ke atasssss! hahaha. Aku gelak ikhlasss kann dalam pic ni? Boleh nampak tak?




Next!
Tadi aku cakap kan, shoot kali ni, ada sorang MakeUp Artist yang sponsor.hehe. Dah lama jugak usha2 dia, and pernah jugaklaa kenal dia ni. hehe. SApe? SApe?

Korang boleh bukak blog Kak Amy ni and boleh hire dia as MUA untuk big day korang nanti. Aku suggestkan Kak Amy ni sebab dia pon antara MUA yang femesss amousss jugak dalam internet ni.Rugi tak amik diaaaa.. :) Makeup pon cantikkk! I likeeeeeeee! Yanggg pentingggg, time aku pegi makeup dekat rumah Kak Amy ni, kucing2 dia semuaaaa teman2 aku time makeup. haha. Comel2! Owh btw, lupa nak cakap, Kak Amy ni sporting and comel sgt ok! Best gak borak2 dengan dia aritu, tapi borak2 sekejap je, sebab aku pon tengah rushing. hehe. Tapi, ape2 pon, Thanx a lot Kak Amy sebab sponsorkan makeup Irine untuk shoot kali ni ^^
See? Nampak natural kan makeup time ni? hehehe
Hasil sentuhan
MUA : AMY AMEERA MAKEUP

 "LIKE" FACEBOOK PAGE AMY AMEERA MAKEUP
  
 Howyeayyyhh..aku bukan pegi berdua je ok.
Pergi berteman ramai2 and konvoi. Kawan2 kitorang ikut skali.



  Nampak aku? haha. cariklah yang tak sedar diri pakai heels time naik ni.
Untuk makluman, permainan ini telah "dikonker" sepenuhnya dengan kami. haha. Segala jeritan2 maut terbongkar time ni. Kelihatan kami masing2 sedang membahayakan diri  time ni. :P

Masing-masing muka tahan kesejukan. Aku rasa, Genting dah sejuk balik lahhh kat atas tu.haha. Dulu last datang, panasss kemarau je aku rasa. Maybe sebab baru pas hujan kot time ni. So, feeling2 macam cuaca sejuk2 salji kejap kat atas tu. Tak mandi pon takpe.haha. 



Orang-orang di sebalik tabir yang byk membantu and menggembirakan aku.hehehe :'D




Nih laaa Abg Qayyum yg dimaksudkan tuhhh ! :P 
Add lah and like page beliau ! :) Like skali page Kak Amy. Support mereka ! hehehe


Ok2.bye2! 


p/s : Kalau suka entry ni, boleh click button "LIKE"



103 comments:

pinqy taraturuu said...

alala, tak puas a tengok pic berdue ngan cik tunang superman,, hehe :)
cantik lah kak irine. hehe if ade mase bace lah nieh,

http://myraluvherlife.blogspot.com/2011/08/kini-aku-bergelar-seorang-isteri.html :)

mazni md said said...

comel both of you... wee...syok nyer

Apel D. Doragon said...

heels tu kalau jatuh abis tecacak atas pale org hahaha :D

Cik Emie said...

like! like! like!

ishiko said...

nice lah irine ^^

Sarah Muhaimi said...

hoyeahhh !! irine shomel sangat!

Rtp Farra Arisha said...

this is really happening! wanna join all of u -,- hehe.
love those pictures!! and the first picture is totally amazing. u're always adorable as usual :))

IEQAH said...

Korang sweet and gojeslaa..
tak saba nk tgok wedding korang lak :)

Ms. Siti said...

sweet la korang.. update la pic lg :)

Cik Diana said...

wah! suwiiit!

Anis Adila Aris said...

lama dah tunggu entry ni :)

Etong said...

gambar besttt!! upload lg gmbr bnyak2 hehehhee sweet ja kamu dua ni :)

Marya Hana said...

yep.. semua gamba lawa2!! :)

like it..

lynda said...

bestnye tengok korang.;)

Ariana Sophilea said...

salam..kak irine!!!!!! aaaaaaa!!! sweetnye! ada lg tak pic pre-wedd photoshoot yg len??..lw ad..nak tgok??hehee..."YA ALLAH KAU BERKATI DAN LINDUNGILAHH HUBUNGAN MEREKA kEKAL HINGGA KE AKHIR HAYAT MEREKA..AMIN..."

Nina Athira-misu said...

wuuhuu,,sgt sweet lah!!

Ikr@m said...

Selamat berbahagia ;-)

RARA aihara said...

sweetttt~
background song pun sweett =)

FazzYnameDcHuiB said...

sweet.....!!!
semoga bahagia sehingga ke akhir hayat.

ash-tsukidate[dot]blogspot.com said...

baru 6 minggu bertunang ? hehe . adik teka je :D

cantik gila gambar aku tuwh :) time tgk gambar akak ngan teman lelaki akak , adik rasa x sabar nak kawen pulak . ahahahaha. akak sweeettt ^____^

semoga berpanjangan hingga ke anak cucu <3 syg akak :)

Myiesha said...

comelnye ....sweet couple ..semoga berbahagia irine..

fitri asikin said...

shomel yeww!!!! like like like

Atiqah Wadiah said...

sumpah suit gler irine n encik tunang irine..

asyiqin nasir said...

u r so cute... make sure kekal hingga ke syurga!...

KhuZa SunshiNe said...

ada lagi tak pic..
seriud cantik sgt !!!
6 mgu tu...da 6 mgu btunang..hehe
semoga bhagia..amin

Billa.Bel said...

:)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

Memang bagai pinang dibelah 2..

sesuai sangat,,

AiLullaby ❤ said...

Soo suweee..! :)
moga bahagia selalu..

a n a s t a s y e a said...

suka dengan gambar2 tu .. =)

www.anastasyea.com

abyan khairi said...

wahh.. dua2 kiut.. comel je..

bagai pinang di belah 2 la..
:)

mySara said...

korang memang awesome!
semoga bahagia ke akhir hayat kelak. ^__^

lavenderlover said...

sweetnyer..happynyer..suke la gambar2 ni..nice!

violet_ekin^^ said...

Tahniah irene :)) smoga berbahagia sentiasa...nk tny kkt mne irene bli jubah dress tu?cntek sgt2

Nurul Ashikin bt Azizan said...

lor mmg sah la irine yg nmpk ariitu kt genting,..haha..tkot slh org jer nk tegor.

nuraien said...

comel lah irine..=)

Husna said...

waahhh..cantik2..
cantikla awak ni irine..
akak dl kawen xsmpat nk wat pre wed photoshoot..
moga berbhgia..xsabar nk tgk gmbr kawen plk..

p/s en. tunang rambut dh pnjg sket..

Wahidah said...

cantek sgt sumer gmbr2 ne..n nmpak sgt irine tgh bahagia..alhamdulillah.....miss u sista..:)

Faqihah Husni said...

Assalamualaikum kak Irine :)

Macam biasa, Kak Irine Cantik dalam gambar ini. :D
Begitu juga dengan Hencik Abang :D

izfanora said...

really nice pic and mood.. :)

AmOy zEt said...

canteknye baju n tudung akak,,=)
sgt cantek!!~~syuker!

meaw said...

baju irine serius cantik woooooo! onie sukak gila....

hanabunga said...

waah bestnyaaaa.lepas photosyok terus pi main2.bestnya!

AliaJustea said...

sweetnya korang ..

HasrulHassan [HH] said...

Salam .. cantiklah Irine, dan Ensemlah erkkkk apa ke namanya tu ... huhuhu...

Terima kasih sbb hari tu sudi singgah kat blog ehh ..

http://www.hasrulhassan.com

Suriani Tumirun said...

macam kenal la en. tunang irine tu..org johor ke???

safiah sokher said...

Ohhh tunang ke.Ingatkan boipren lagi...

miZz_nizZ said...

sweetcouple =)

A I N A said...

kawaiii ! :)

Syat0za Zai said...

dua2 cantik dan ensem! :D

nanakimie said...

shanteknya! :)

Lun said...

nice

MiSz fiFiEyQa said...

saat2 manis bersama si dia...like..like.. =D

Alkisah said...

gambar lawa nice photography by photographer

Nana Liyana said...

comel gilaaaaa :)

fqh.m said...

irine,,baju tu beli kat mana?

Nizam Ijam said...

ingatkan FT tadi..hehe

fzayla R. said...

hi irine.. ur blog's song remain me of my senior, ricardo tawith and his sister... he's a teacher . lovely song right? XD
n there is 1 more song that he compose, OH RINDUKU...check it out..:)

maszull said...

slm pagi...pasangan yg cute...:)

delightfulme-nia said...

Irine! sweet :)

fathiahRAIHANA said...

syok tengok orang bahagia ^^
comel aje dua2 , hihi

Sarah Naiema said...

Sukanye tgk org bahagia ! ^^

Umie Artoqiemie said...

nice ^^

cik wanie Lovela (CWL) said...

irene + oliver = nama anak ape hehhe

mamayiyen said...

semua gambar comel loteh! suke sangat..

lagu tema blog ni sambil baca blog ni pun best :)

kak yati

nurain said...

somelnye kakak!

yad'z said...

comell sangatt.. cepat2 kawinn k .. nanti mama n papa ley photoshoot dengan baby yg comel2 macam ipan.. hehehe.. ^^

zOeY zAu YaH said...

baju irine cantik =)

+ cik | ezatiee + said...

irine comel sangat!

ibuafiqahhuzaifah said...

cantik la dik..
lawa sangat...

love all ur pic!Tahniah tau..
bila nak kawin nie dik?

0nenanina Vanilla said...

wah...suke sgt3 irine letak pic banyak2 camni..tapi tetap tak puas tengok..heee~~

SENORITA ZATY said...

ghase2 biler laaaa irine nak kawen kan , wahhh , syookkk nyer huuhu

LUNA LANUN said...

wahh template blog baru sgt cantik!

LATEST ENTRIES
1. Identiti PEREMPUAN "Muslim" Menghina Islam di Facebook Akhirnya Terbongkar!

laskar pelangi said...

comel jer dik irine dengan encik tunang tu:)

TaQuiLa said...

oh..i think i saw you guys at genting during the photo-shoot :) awesome!

sabrina azhar said...

perfect two...
pinang dibelah dua...

Syariniey Amran said...

one word.sweet! :)

Wahidah said...

berwajah baru..lg matang blog irine ne ......i like it la irine..more fresh..:)

farah hanim said...

wahhh
comelnye akq ngn tungnye :)
folo akd yg comel nie :)

farah hanim said...

3rd picture tu cam tiz zkyh je
hehe.cantik bangeett :D

janaheaven said...

blog tukar baju....so sweet...=)
nice

0nenanina Vanilla said...

ingatkan irine buat blog ke3..heee.. terkejot tengok header len..

~ NANA ~ said...

fiwitttt....comeynye dia...

btw suka layout blog baru irine ni! pink gitu! sweet je :P

Miylo Meow said...

hye kakak cantik... comel lorh :-)

hazlynda kushairi said...

cantek semua gambar. comel sangat, bagai pinang dibelah dua. sama cantik sama padan ;)

Nur Zaheera said...

congrats sweetie. serious korang sangat sweet :) moga berbahagia hingga hujung nyawa :) praying the best for both of you dear.

FizaFizz said...

Irine!! i was there laa! i nampak u all haritu. cantik! ;)

Amirrah Zawani said...

cantik... cepat2 la kawen :)

wanda arry said...

cute la..btw dress tu cantek sangat..beli kat mna?

aishah aziz said...

cantik sgt la u ni

mazs bali said...

nice...

emy zulaiha said...

cantiknye semua gambar irine dgn en tunang tue!!oosemm sangat! ^_^

IZZAH FAREZAH said...

sweet arr..bagai pinang dibelah dua.. smoga berbahgia.. :)

Dilakochan said...

MUA: Amy ameera mmg tiptop!
Kak ipar kite sblm ni pun guna khidmat dia, dr tunang, nikah, kendurii!

Mmg puas hati!

BTW, cantiks2 semua gambar irine! <33 aje!

farra!! said...

lwa sgt!!!!like2...
nice snap mista qayyum!!
nice photo..nice scenery!!
so sweet lhaa sis111
whoaa!!!

FiQa said...

nape baru 6minggu????????

cepat ckp!heeee~~~

SS said...

lovee the black dress! congratulations on your becoming big day btw :)

tia fatiha said...

so sweeeeeettt~ huhu :)

Nor Shafina Ghazali said...

utung kak irine cantik,,,suke lah,,sweet couple!!

IedaBardz said...

hai adk irne...akak baru dl dunia blog.....if ader mase layari laman akak ye..masih dalam proses pembikinan lg..bnyk lg koleksi ingn dijual..promote2 hehehe
http://blogfaridah.blogspot.com/

Nurul Mazni said...

cantik mekap irine.. sudi gak nak sponsor make up irine kalau irine ade photoshoot ag. juz add my facebook kalau irine teringin yer nak rase sentuhan sy.. facebook saya: nurul mazni sawal, email mia_leez90@yahoo.com.. berbesar hati klu irine sudi rase sentuhan sy. Ngeeee..

nadiah yaya said...

omagosh sis!!!!!
u such a very beautiful n ur fiancee also very handsome...very nice couple la...
semoga dikekalkan hingga akhir hayat :))

cik tie@ibtisam said...

irine~
pic n u.. both g0rge0us..
kt mne u beli dress tue eak???
santek tertarik~

iyou said...

comel!!! skali pndg irine cm acha saptriasa la!!!

moga kekal hingga jinjang pelamin^^

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in