http://irinenadia.blogspot.com/

Ada yang mencari cake and cupcake yang comel2 untuk hari bahagia anda ? Anda boleh dapatkan di sini.


Assalamualaikum. 
Aku rasa, kali ni aku create entry dalam keadaan yang agak kelam kabut dan agak serabut. Rasa macam satu badan lesu yang perlukan urutan. Aku sangat penat, tapi cara untuk aku lepaskan penat aku ialah meluangkan masa depan laptop dan curahkan segala-galanya dalam blog kerdil aku ni. Kadang-kadang aku macam terfikir dan hati aku berbisik bertanyakan, 
 "kalaulah kan, aku tak berkecimpung dalam dunia blog dan tidak bergelar seorang blogger, agak-agaknya dari sumber dan celah mana korang akan kenal aku .."

Mungkin orang akan kenal kita daripada sudut yang baik2 je, dan mungkin juga ada yang kenal kita daripada sudut yang tidak baik. Maksud aku di sini, tidak semua orang akan suka pada kita walaupon kita berkelakuan baik. Tapi, satu je prinsip yang korang kena pegang, "behave yourself and jadi diri sendiri". Itu sudah memadai.

Ok, aku harus betolkan niat aku untuk ceritakan entry buat malam ni.
Ingat tak, aku pernah update cerita tentang cupcake dan cake for my engagement day aritu? Byk jugak feedback yang baik aku baca. Tidak lupa juga, ramai yang bertanyakan kepada aku dari mana aku dapatkan cake dan cupcake yang comel macam tu. Mungkin aku tak sempat nak bagitau korang semua time tu.  Sebabkan tu, entry kali ni, aku share kan serba sedikit pengalaman aku sebelum menjadi tunangan orang :'D (comel tak bunyik bile aku tulis camtu.hihihi)


Dimulakan dengan Bismillah. hehe
Salah satu gambar time tunang hari tu. huhu. Tak banyak yang aku nak upload dalam facebook mahupon  blog aku. Aku rasa, perkara tu bila-bila pon boleh cerita. Yang penting, biar hati kami je yang rasa keistimewaan hari bahagia tu :'D

Owh ye, pasal cupcake. Lupe plak. hoho ! Aku rasa, cerita tentang membuat tempahan cake lah paling sesuai untuk ceritakan dekat korang semua.hihi. Herm, sejujurnya, kalau di tempat aku, area2 Melaka memang teramatlah susah nak mencari kedai-kedai cupcake yang menjual cupcake yang comel-comel. Ada tuh memang ada. Tapi susah nak carik. Aku tak taulah kalau aku sendiri yang tak jumpa ataupon malas untuk mencari. haha. Last-last, ape lagi, aku terus membuat status di page facebook, bertanyakan kepada semua orang, tau tak blogshop yang menjual cake dan cupcake yang best-best dan sedap-sedap. Time tu, pelbagai link blogshop yang membuka tempahan untuk cupcake/cake yang mereka suggestkan kepada aku.

"Irine..irine..cuba tengok blog ni, sedappp dia punye cupcake"
"Irine..Irine, saya dah cuba dan pernah beli cupcake dekat blog ni, best dan cute sangat cupcake die"

Last minute jugaklah aku survey2 cake/cupcake for hantaran and birthday En.Tunang :P  Akhirnya jumpa jugakkk yang sesuai. Kali ni, aku dah cukup risau dah, sebabnya cake dan cupcake yang aku tempah kena pick up di area Damansara atau IKEA. Puas aku fikir, siapalah yang nak tolong pick up kan sehari sebelum majlis. Aku? Hermm...dah sure-surelah sehari sebelum majlis tu aku berada dalam keadaan yang sangat sibuk membuat persiapan. Tak silap aku, sehari sebelum tu, aku keluar dengan kawan-kawan aku untuk cari hand bouquet.haha ( lari topik kejap).  Nasib baiklah, hero-heroku iaitu abang-abang aku sendiri tolong untuk pick up kan cupcake and cake kepunyaan adik bongsu dia ni :P hehe. Aku pulak? duduk di rumah sambil menunggu cake dan cupcake sampai depan mata aku. Dah lah time tu malam. Tengah malam ok. Aku still tak tido lagi, walaupon sepatotnya aku perlu tidur awal untuk hari keesokkannya.

Sepatutnya, cake dan cupcake tu sampai awal dekat rumah. Tapi, malang tak berbau, nasib tak menyebelahi aku, owner yang buat cake tu cakap, cake camera dslr yang aku tempah tu dah cair dan dah nampak rosak sikit sebab terdedah dengan panas. Aku dah macam...alamakkkk aiiii..cemane ni..cemane..cemane..cemane.Nasib baik akak tu pakar selesaikan masalah and pantas buat kerja, dia cakap, tunggu dalam setengah jam or sejam untuk dia repair balik cake camera tu =) Owhhh legaaaaa..Nak tau cake dan cupcake aku sampai pukul berapa kat tangan aku? Pukul 1 a.m ok! Ko bayangkan, pagi-pagi camtu baru sampai. huhu.Tapi takpe, nasib baik cantik :)


Camera Cake. Canon EOS 7D
Kat mana nak dapat dan tempah cake ni?
hanya di

COMELICIOUS

Kenapa aku tempah cake/cupcake dekat COMELICIOUS ? Sebabnya, aku nak something different. Aku nak jugak buat lain daripada yang lain. Tempah cake camera for my fiance,tambah2 dia pon main camera kan. So, camera cake tu untuk birthday dia aritu, sama date dengan majlis kami :)



Yang ni pulak, cupcake for hantaran. Entry yang lepas pon aku dah pernah cerita.
Perisa moist chocolate cake ;) Comel kan ? :)


p/s : dalam banyak-banyak cupcake ni, cupcake yang ada tulisan "irine", still ada dalam fridge En.Tunang. huhu.


Owh..kalau anda semua nak tahu, dalam banyak-banyak hari, aku paling suka hari Ahad. Disebabkan tu, aku akan make sure kan mood aku sentiasa happy dan muka aku sentiasa tersenyum pada hari tersebut.
Selalunya, aku akan cuba buat wish siap-siap macam ni, 
"hari ahad minggu ni, aku nak ape eh yang perlu dikabulkan" . heheh.
Hidup kita mesti ada perancangan bukan? :P

So, Ahad minggu ni wish aku nak beli dan makan cupcake tercapai. haha :P
CupcakeChic @ Sunway Pyramid. Best dan sedap ok!


Terlampau excited sangat beli cupcake. Tambah-tambah bila ada tulisan atas cupcake tu.  Kecewa giler ok bila kotak cupcake ni dah penyek gara-gara aku letak purse berat aku atas kotak cupcake tu.Wuuuu.. Purse je berat, duit nye tarak. Resit2 je lebih. Tengok lah hasilnya? tah jadi ape je rupa cupcake ni. Agak-agak anda, apa tulisan yang terdapat atas cupcake ni? Ceteka..ceteka..

Ok nak chaw dulu. Mengantok sudah. Bui Bui



54 comments:

Red said...

Pehh.. mesti mahal, enn.???

Cara Menulis Surat Untuk Isteri Masa Hadapan.
(Ini adalah contoh surat yang dibuat untuk bakal isteri. Baca kalau teringin nak tahu apa yang lelaki mahu dari perempuan.)

nabila azmi said...

sweetla =)...

meaw said...

nasib baikkkk dah buka posa,hehehehee....

Puteri Biru said...

mmg cantik gila cake tu.. superb, mmg berbakat la org yg buat tu. huh

Rtp Farra Arisha said...

camera cake tu mmg unik!! i've never meet cake persis itu..

cupcake untuk hantaran tu pun quite cute to see..pasti rasanya sedap juga kan :))

and i guess tulisan yg ada pada the last cupcake tu adalah Happy ...Irine..betul tak? hahaha..

khadijah said...

comelnye cup cake tu.:)

♥ adibah mazlan ♥ said...

waaa, bestnya :)
teringin nak tunang jugak, ehee

syAzAnA said...

tak dapat nak identify. -.-'

laskar pelangi said...

wahhhhh! comel2:)

pie said...

alahai comelnyerrr...ase nk mkn semua...hehehe

asyiqin nasir said...

comel!

mr.F said...

Cupcakes memang sedap, sape-sape yg minat cupcakes, boleh la bace cerpen bersiri yg aku buat: CUPCAKES PRINCES....tinggal lagi satu episod je nak habis...


http://falihinjasmy.blogspot.com/2011/05/cupcakes-princes-cuppies-01.html

*wink* said...

canteknya kek n bju tunang dya

Fiq Fikri said...

ahahah sian cik irine,syang nye cupcake jadi cam tu..:D
penyek~

dreaming iylia.. said...

memang comel dn sgt cute! :)

Ms. Siti said...

syg pulak nk mkn kek camera tu kan,haha

Gadis said...

so sweet dear..
siap simpan lagi yang nama irine tu..

dier sayang nak mkn cupcake tu..
hihihi..

nurayunni said...

bestnye...cupcake tue msti mahal kan dear..

0nenanina Vanilla said...

hoho..da penyek..xdapat nak tekala tulis pe... anyway cupcake yg sangat comel.. ofcozla en.tunang simpan..syg nak makan

❤~Emma Abduh~❤ said...

comel cup cake...=)

Suriayati Datu Mudin said...

sedapnya teringin nak makan cup cake skrng bila tengok gmbr ni

Atiqah Wadiah said...

siyes kek dslr tuh super duper omey omey omey ^^

namaakulynn said...

tgok pon sayang nak makan.apetah lagi ur incik tunang nak makan yg ada tulis nama tu.hehehe

cik$ha_mimi said...

sis...so sweet n realy2 cute..jeles2 :P

si macho said...

sat p beli skrg ,makan skrg gak :D

memang ini saja caranya

Alkisah said...

thumbs up.. lawa blog kamu sekarang

Miss Green Rose said...

yay !! saya pon baru mkn cupcake@Sunway Piramid mcm cupcake yg kak Irine ter'penyek' kan tu.. hehe.. n mmg sedap ! :D

cik niena :] said...

Woo , comel cupcake tuu :)
lepas ne sis bolehh lha tempah dekat DC cupcakes \omputihh tuu/ HUHU .

princessofsahara said...

cantiknye gambar tunang akak..congrate~

dylaroxy said...

salam irine ,,,,
sy need contact number photographer name ABG QAYUM yg dlm blog u,, sy nk amik die as my photograpgher utk wedding kakak saya,, hope u boleyh bg kat i,,, fb i syafiruz adila saleh hudin,, tenkiuh

Amirrah Zawani said...

comel3... tak dapat nak teka tulis apa.. tak nampak sgt.. nampak huruf I dan S jep =_=

diana said...

buat cupcake kena ada seni jugak tangan nye...
yang keras macam akak ni mungkin hasil nye takde..
wakakkak...

Nurshafiqah Roslan said...

Cutest cupcake. Your choice so different with others, dear.

Chempaka Sari said...

happy 21 kan? hehehe

shahjiehan said...

bertunang dah macam nak kawen,,, huhuhh

http://sjiehan.com/

Apricot Pie said...

huittttt comelnya cupcakes tu..irine pun cmel...banyak sgt tak cream kat cupcake tu..nnti jd muak pulokk

popo said...

tahniah..so sweet(dari seorang yg kasar ucapkan) camner ek...kikiki...suke bace blog nie....best..cool...ape pun..semoga bahagia dalam ape jua bidang di ceburi....dah bahagia selamanya

juanita said...

Ye la...mmg cantik blog ni..huhu..secantik orang nye

www.tetikusrusak.net

NisaAdnan said...

rumit bebenor la nak teka. heee habis dah patah seribu huruf tu. haha

mie_syah89 said...

irine...sy g tgk 1blog nie...then sy jumpe ur pic...da lama da entry nie...

http://gadis-melayu-bertudung.blogspot.com/2009/08/tips-berpuasa-dalam-bulan-ramadan.html

BeYLa! said...

lagu blog dh mmg sdey~ huhu dgn ase nak nanges sy nak ckp both of youu mmg sweeet sgt~

I wishh jugak I pny impian tercapai like yours. May Allah bless you and him ya. Muga2 smpe ke jinjang pelamin.

Much love and take care irine~~ <3

kodok said...

ya ampun. cantik gilerrrrr! huhu..

semua cantik.blog pun cantik..
[ ^ _ ^ ]

suke lah~!

Bui Junaidi said...

Bui..Bui..
nama bui tu..
hahaha..

semoga kasih syg korang kekal sampai ke akhir hayat ea..

**::CIKNUURUL::** said...

sweetnyee lah korang due nih,..ggrr!,.geram kt irine,.bukan kt cupcake,.muahaha

greenapple said...

hii..ni 1st i tngok blog u..sgt santekk n chomell lorhh..suke tngok pic2 cake tuh...

Einaz Shah Rizal Thomas said...

WARGH kalau macam tu la cupcake mesti syg nk mkn tau ;D

Wahidah said...

sedap tk kek2 ne irine..

ima sahaja said...

akak cute sangat . saye suke tengok muke akak :DD

ima sahaja said...

akak cute sangat . saye suke tengok muke akak :DD

ima sahaja said...

akak cute sangat . saye suke tengok muke akak :DD

Hani Mansor said...

WAAA , BESTNYA KAK ERIN !
mESTI BAHAGIA KANN
well, smoga berhappy hapyy 'an' laa dgn abg tuu

jln sini ehh
hanimansor01.blogspot.com

Ailyl Rozanna said...

ailyl suka tengok baju yg irene pakai tu !! cantik !!

Hanimura CupCake said...

Boleh juga order cupcake dari kami http://hanimuracupcake.blogspot.com/ special & negotiable price.. :)

Fatynn said...

congratz..sorry 4 the late wish..

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in