Kembar Tutti Frutti


Assalamualaikum.
Seperti yang dijanjikan, entry tentang makanan akan menghantui blog ni  buat beberapa kali :) 
Pernah dengar kan Tutti Frutti? Alaaahhh..yang orang dok komplen2 mangkuk kecik, tapi mahal. Kalau tak silap aku, dekat facebook, belambak orang dok2 upload pic cup Tutti Frutti. Owh jangan salah sangka, mereka yang upload gambar-gambar macam tu, bukan tanda riak sebab nak menunjuk mereka baru beli makanan. Ayat tu merujuk jugak untuk aku. Backup diri sendiri ialah jalan penyelesaian yang terbaek. Mungkin. :P


Memang sedap pon Tutti Frutti ni. Kenela kot dengan harga dia yang mahal. Harga ikut berat yogurt ice cream yg korang dok cedok2 tu. Memang mahal,tapi sedap.


Tak berkesempatan nak makan Tutty Frutti Ni salah satu kembar mereka :) Aku tak ingat ape nama benda alah kedai ni, tapi so far not bad laa rasa dia. Yang ni aku jumpa dekat Dataran Pahlawan,Melaka. Kedai dia cinonet comel jee. Macam tersorok sikit, sampaikan orang pon tak tau tu kedai jual makanan ape.Kita boleh pilih topping yang kita nak letak atas ice cream ni. Sebabkan aku memang tau ice cream ni memang manisss tak hengatttt, aku memang sengaja lebihkan letak buah strawberry atas ice cream ni. Bagi dia blend dengan rasa masam sikit. Then, feel2 like hari raya nak dekat, cornflakes pon sedak gak bila campur skali.Kalau nak diikutkan, aku bukannye suka sangat makan ice cream ni, tapi aku lebih kepada gatal2 nak main deco2 ice cream ni sampai jadi colourful. Haaaa...comel sangat ok! Campur2 perisa, mango ada, strawbery ada,blueberry pon ada and bla bla bla. Buah strawberry tu je sedap, ice cream tu bila dah cair, rasa cam gulpp gullpp gulppp nak makan. 

Harga? Jauh lebih muraaahhh berbanding Tutty Fruity ^^
Tapi jgn samakan rasanya lah kan. Sah2 x leh kalahkan Tutty Fruity yg superb tu.


Then, yang ni aritu aku terjumpa lagi satu kembar. Yang ni dekat Mahkota Parade,Melaka. Kedai ni baru bukak tak silap aku. Tengah2 alam dia bukak kedai ice cream ni. Yang ni lebih kurang cam atas2 ni jugak la. Harga pon berpatutan.
(aku rasa,kalau aku bukak balik entry ni time puasa nanti,memang dugaan dan cobaan sgt).

p/s : 33 hari lagi nak masuk bulan Ramadhan (kalau x silap aku la).
Dah ganti pose? haaaaaa...

91 comments:

Admiral Hafiz said...

aduh...dua2 xpenah rasa lagi..
mahal la..

Entry Terkini:
Baru 2 bulan blogging dah dapat Google PR 4 ??!

cik_paan said...

kecur air liur tengok!!!

dah ganti pose dulu lagi..alhamdulillah

A'Aini said...

wah ! tiba tiba tersa lapar la pulak :)

iela_fadila alias said...

sedapppp!!!!!!
ada lagi 1 hari kena ganti ! yey ! :)

Cik Mira said...

gelato fuitty kann?

A'Aini said...

wahh . . tiba tiba terasa lapar la pulak :D

AmirahSM said...

da ganti pose habis da..heheh, sy lapar blek sb tgk gmbr2 irine post nie tambah nyummy plak..laparr =,="

Gadis At Home said...

sedap nyer tengok aiskrim banyak2 mcm tu..rase mcm nak makan semua...suke sbb ader macam2 kaler...nyummyyy...

Peri PiA said...

sebijikkk :)

hiKa_mayRa said...

entry sgt menggoda...nengok pic eskrim peerrgh!menggiurkan..haha

irine saje je kn nak wat kite readers2 kelaparan thp gaban di malam hari...hihi

Wani said...

muehehe .
nak try tapi mahal aihhh .
huhu

Najla Aklili said...

irine ! dekat celah mne kedai tu ? yg kt MP tuh kt tengah2 tuh kn ? sebelah eskalator eh ?

IEQAH said...

Alaaaa Irine tayang tuiti fruiti laakkk..dahlaa ngidam niee..huhu..
yeaayyy da ganti posee.tak sabo nk posee..ehh nak raya :)

Asyiqin Yunos said...

for me la, x kesah beli mahal-mahal kalau sedap. lagipun tutti frutti is healthier. kalau tengok gambar aiskrim pink yg kak irine makan kat dataran pahlawan tu macam banyak colouring je.


http://niqiys.blogspot.com/

GR said...

DP kat kawasan mana? macam tak pernah perasan je. huhu

GaDis BuTtErFLy said...

irine- best x aiskrim tue? hari tue pg x nmpak pon kedainye... hemmmmm

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

tak pernah makan..hehe

kesian kan??

latest entry:

video tomok dan ayu ~save the date

Cik Pieja said...

nmpak sodap sesangat...huhuu

fad ali said...

irine!!..lagu ape nih?nak tahu sgt,,.plissss. btw fad...

Nay said...

woww .. sedap jugak nampak .. kat melaka je ada ?

fiezah solehah said...

yg kat mahkota parade dh prnh rs...
serius, manisnye tak henggat, haha~

~aYeeN & SuE~ said...

nnt balik mlk nk kne p usha ni..:)

~aYeeN & SuE~ said...

nnt balik mlk nk kne p usha ni..:)

Syazana Justme said...

sedapnya irine!kena try ni..goodbye diet..hehe

murnimahyum said...

wah! die punye temptation mmg pergh...

miss Fyqa said...

perghh, nampak sedap.. :)

Solihahazahar said...

pehh tergugat imankuuu ~

CikHaniBhulat said...

wah..melazatkan btul..naseb dah buka puasa... =]

Halusinasi said...

Tutti Fruity memang mahal. Pernah merasa sekali kat Berjaya Times Square. Sedap memang sedap, tapi harganya sangat2 mahal.

HaFizaH aYu said...

sedapp nyer tp still xde chance nk mkn bende alah nih!!

cikpepel said...

nmpk sgt sedap....nak2 lak musim panas ni..

Haneem_Hanim said...

aduhhh...sedapppnyaaa....

Shazana Hanis said...

ouch! terasa nk makn eskem skrg jugak..haha..

dyanne said...

oh god...sedapnyaa!! fuhhh~ ^^

Aida Azryn said...

wah! nampak sodap! 0.0

Rtp Farra Arisha said...

tergoda pulak arisha tgk tutti frutti nii. lezat kali! :))
kat jkrt pun byk and i bet it's so marvellous!

meaw said...

mabelessssssssss yop! sedap tu irine..


p/s: dah abis ganti eh,irine tu dah abis lum?makan je tahu :P miss u irine tomot :P

Zeera Lana said...

irine kat shah alam ade kembar tutti fruitti jugak ~!
tapi nama dia kiwi berry .
cup pown sebijikk .
hehehe :D

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

cedapnyeeeeeeeeeee!!!
terliurrrrrrrr~~ *pengsan*

sharifah auni said...

semua ice cream pun sedap! :D

Nur Asilah Mohammad said...

yezzzaaa.... akk pnah nampak.. dekat dgn big apple kan... hehe.. tp xtry lg.. ice sumthing kan nama dia..

NoRa DaDiLLa said...

tutti fruitti tu frozen yogurt... x same dgn ais krim biase.... that's why harga die mahal... tp kalo ikutkan baskin robbin dengan haagen daaz lagi mahal dr tutti fruitti yg baik utk kesihatan tu... hehehe...

Cik Nursya said...

nampok sodap...

Farhana Basri said...

yang dekat MP tu gelato frutti kan? and kalau x silap, kat DP tu namanya ice edge. murah kot, rm3/gram. depan big apple kan? tp xley la nak beat tutti frutti. ;)

Siti Nurhajar said...

SEMUA DAH RASA !! haha
gelato fruity tempat kerja lama. dah bantai maakn sume da. sedap ! tapi skrg dah naik harga. hohoo
selamat kerja sana. dpt mkn free. hehe

sor-fiena said...

laaa , ini ker benda yg sorfiena tgk dlm surat kabar *entah bila* rupa2nya Tutty Frutti :D

*melele air liur.....sluurrppp* haha~

AmalinaNashihin said...

Tutti frutti!
kempunan pula nak makan.
tapi tapi..duit..sobs. keke.

anyway, yeayy!
saya suka kak irine dah kembali aktif!
(throws confetti)

Mila Ahmad said...

dgr jewk org ckp rasa xpenah lagi sebb bukn pengemar ice-cream or coklat tapi klu ade yg nak bwk p mkn confirm nak pergi..:) da abes ganti pose dah...

Atiqah Wadiah said...

pagi2 mkn eskrem pon sodap..t'liur2..nyummy3

Mama Zara said...

Tutti frutti...sekali sekala leh la makan :)

Boikot ASTRO?

Purply Qielah said...

aduss ! nmpak cam sedap jaa nih ! .. Yummy .. teringin laa plak .. he3

CantekHouse said...

mak aih...meleleh air liur akak n bb dlm pewut nie...camana nk dapat kat kelantan nie..xde rasew nyerr..

Hanim Mahali said...

Mujur baik hari ni tak puasa... kalau idok tergoda ai, u... hehehe

Lobak Putih said...

sedapnye tutti frutty tue...kenape lah kat melaka takde,,huhu,,,
anyway, tahniah irine...cantik baju tunang irine :)

~ NANA ~ said...

takley takley...nnti MOK MOK mkn askerim :P

NisaAdnan said...

walaweyyy awat la pic yg last skali tu mencabar nafsuku. huhu sedap gler je tgk gamba icecrem ni

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

bestnye eskremm.... =)

reyna said...

sedap nyer,,
i like
almk belom ganti ler,,

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

eskremmm beshhhh...

LUNA LANUN said...

waweeee!!! eskremmm!!! eskrem!!!

Entri terbaru:

1. Mohon Sebarkan - Gambar Palsu vs Gambar Sebenar Batu Terapung Dalam Peristiwa Isra' Mikraj
2. Bukan Nak Jaga Tepi Kain, Cuma Prihatin Pada Orang Lain
3. 7 Tips Menjadikan Artikel Blog Anda Mesra Pembaca
4. Farmville Memang Wujud Di Papar, Sabah
5. Kompleks Sejarah Bukit Malawati, Kuala Selangor

by LUNA LANUN

Apricot Pie said...

uishhh..sedapnyaa..tak pernah try lagi 2-2..sbb kurang mkn ice cream..rasanya..lepas ni kena cuba..sedap..

Ela said...

nampak sedap aje. kena try nih. hehe :)

Kancilbiru said...

dua2 tak pernah rasa..hehehe

qasehraihan said...

uittt..sangat sesuai utk menambah berat badan..hehe

entry panas hati lagi..meh a baca..

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/07/entry-sangat-sakit-hati-kau-memang.html

Faraa Eiman's said...

tgok entry nieyh buad saya skit pwot
#tbe2 , haha
sedapnya
T.T

Nizam Ijam said...

selamat hari raya!! hahaa

:)

jom letak nizam ijam dalam bloglist :)
Salleh Yaakob Berbulan Madu Di Beijing..

Izzul Amir said...

boleh tahan jugak kan ?
brp harga ni ?
branch dkt ipoh ade ?

mazni md said said...

memang sedap sgt r...
tapi mahal pun boleh tahan r jugak

~miss nusafara~ said...

sy pernah rasa yg dkt mahkota parade ni. rase pon not bad. tapi still x leh lawan tutti frutti.

Un Phat Lee said...

panas2 ni makan aiskem layan gak.aarrggh.ngantuk lak.haha

::..With Love..:: said...

Sedapnya, tak pernah rasa lagi,
mungkin satu hari nanti dapat rasa,hehehe..
Smile always ('',)

ZieSalikan said...

wa.............sedap nye..terliur lah...

MERAH said...

Menggoda je rupa aiskrim tu.tibe trgt vanilla+cornflake yg sgt sedap :D


Jom singgah
Panadol painkiller plg selamat kalau...
Kau ni tak malu ke??

Khairul Kayz said...

jom singgah sini http://kayzlegacy.blogspot.com/

Enuni Hanim said...

Hye irine! Tumpang lalu kejap ye. Nk tumpang promote this blog. http://hijab-intrend.blogspot.com/

Kat sini ada byk shawls yg gojes, yang latest is, custom made shawls. Sangat gojes mcm irine jugak! hehe thanks so much yawww!

AHMAD AFIQ said...

tutti mahal sgt. ice cream kon mcd jugak menjadi pilihan hati

AHMAD AFIQ said...

tutti mahal sgt. ice cream kon mcd jugak menjadi pilihan hati

Gadis Pantai Timur said...

comel nyer...mesti sedap..

menderma untuk umat islam di Kemboja di sini..
http://sweetgurlz11.blogspot.com/2011/07/sumbangan-bantuan-kemanusiaan-kemboja.html
*x dapat sampaikan dalam bentuk kebendaan..sampaikanlah melalui tenaga dengan menyampaikan hal ini kepada rakan2 lain yang lebih berkemampuan..

saiazuan said...

nyummmy~

http://eleventx.blogspot.com/2010/12/after-tea-with-robot-apa-sudah-jadi.html

syahira ariff said...

irine tu
amboiii
lps tunang selera naik k
hahaha
jaga badannnn kawann

D'ya Marshmello said...

sedapnya aiskrim..terliur laa

deqlis said...

Ya Allah terliur sis di buatnya..

p/s: jemput semua join my GA
http://ellismelia.blogspot.com/2011/07/ga-like-this-picca.html

tqvm

Tentang Kita said...

semlm tgk Rancangan 360 (Tv3)de cerita ttg ice cream.....lama sungguh x mkn ice cream

Chempaka Sari said...

makan kat ICE ROOM je sedap lah jugak...

SumBody Me.. said...

jenjalan sini :)

Miylo Meow said...

alahai bestnya... ag best bila tgk u yg comel sgt.. sweet la :-)

ririn aieza said...

yup!tutti frutti mmg superb........=)AILAIK...

SyedMuzzamir said...

tutty frutty dah buka dekat shah alam . yeahhh

mastura said...

nampak sgt sedap.. :)

Sue Nasya said...

aiyooo.. cedap nyeee

Aqeela LaEn :3 said...

YUMMY :D

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in