A faithful friend is the medicine of life


Assalamualaikum.
Tiba-tiba mendapat seruan untuk update lagi blog buat malam ni untuk tontonan readers yg baca blog ni.hehe. Sory ye kawan2 semua, tangan ni makin hari makin malas nak ketak ketuk ketak ketuk type entry. Timbul jugak perasaan rindu nak update banyak2 kali.Ok whuteva~  Owh nak tau tak, aritu time makeup for my engagement, makeup artist aku sampai-sampai je bilik untuk makeupkan aku, terusss dia cakap ngan aku camni, "patottlaaaa aktif berblog, rupa2nya dlm bilik ada pc (pc besar yg khas for edit2 gmbar tu ,dalam hati aku berbisik gak, padahal pc tu sah2 bukan aku punye,and sure2 tu abg aku punye.huhu). Ikutkan hati nak je 24 hours online, tp apakan daya,tetap malas nak sign in blog sndiri.

Ok back to the topic. Last week, aku dengan kwn2 celebrate birthday salah sorang drpd classmate aku. Asalnya nak buat surprise lah kan, memang menjadi sebenarnye surprise ni.Sampaikan kawan aku tu sendiri x tau yg sbrnye nak celebratekan dia, and dia ingat we all keluar ni semata2 nak celebrate AKU. Pesal plakkk nak celebrate kan aku kan? haha. Boleh jadi birthday aku bulan 6. Padahal berkurun lagi bulan 9 tu.


HAPPY BIRTHDAY !
SPECIAL FOR IRINE & FAHEE
Kannnnn..tak pasal2 nama aku sekali terbabit dalam cake ni.ngee ngee ngee.
Yup, sbrnye my classmates nak clebratekan aku skali maybe sbb nak meraikan aku dah join club lain kot.hekhek (tipu je, jgnla caye sgt).



Sebahagian daripada gegirl2 dlm klas aku. Ni semua masccomers cam aku gak. Perangai gile2 tak hengatttt.
Cakap sepatah ngn diorang, berpatah2 diorang jawab n balas balik. Mampu? X mampuuuuu :)
Owh lupe, meh aku kenalkan sorang2 dlm pic ni.

Start drpd belakang kiri skali  tu Aien Jigulina from JB, then Azmah from Ganuu, Irine from Melaka jati yang sangatlah jati (sebokk nak inteprem gak), Shida from Penang.
Yg depan skali start drpd kiri, Nisha from Kelantan, Anis from Sarawak, and lastly Sara from Pahang :)
Haaaa...satu Malaysia sangat! haha.padahal sekaum jee  pppunnnnnnn .erkkk.



Ok, kalau u all perasan, yg sebelah aku ni, SARA, memang muka dia banyak interpremmm dalam video tunang aku :) Kalau nak cerita2kan balik la kan, aku pilih Sara ni untuk tolong2 aku untuk siap2kan apa yang patot before majlis aku. Last minute ajak dia ni, sebab one of my bestfriend tiba2 tak dapat nak datang tido kat rumah aku. wuwu. So, kawan paling terdekat memang Si Sara ni laa :) Dia insan terpilih.haha. Malam before majlis tu, Si Sara ni laa yang tolong coolkan perasaan aku. Kejap-kejap aku cakap ngn dia camni,

"Saraa..aku takutt..wuwu. Sara..aku dah start rasa nebesss semacam..Sara, aku rasa cam tak sedap hati nak tunggu hari esok. Sara.. macam mana eh esok aku nak turun tangga bila orang dah panggil aku untuk majlis sarung cincin kat bawah?..Sara..aku nak duduk macam mana nanti eh? Sara..tolong aku.."

Haha. tu semua adalah dialog2 yg sebenar ok. Takde tokok2 tambah punye :) Nasib baik si Sara ni pandai nak tenteramkan jiwa aku :P Kitorang siap main2 pakai inai lagi ok. Sara ni lah yang pakaikan inai kat tangan kanan aku. Bila basuh, peperghh..sumpah capuk and buruk. huhu. Aku dah risau dah, padahal baru pegi manicure petang tu. Terusss carik jalan penyelesaian,camne nak hilangkan inai ni. Last2, nak tak nak, amik pisau pegi kikis inai capuk tu.haha. Dengan tiner2 skali aku bantai untuk sapu kat kuku ni supaya hilang kesan merah capuk tu.
See? Idea gila sampai waktu2 tengah tak betol :)



Sara..thanx for everything sebab jaga aku baik2 spnjang 2 hari tu :)
Kenangan yang aku paling tak dapat nak lupekan, time nak tido malam sebelum keesokkan harinya, si Sara ni dah tido, aku plakkk still tak dapat nak lelapkan mata.Hermm..maybe sebab terlalu risau and terlampau nebess sangat nak tunggu big day keesokkannye. Kejap2 aku pusing badan sebelah kiri, kejap2 aku pusing badan sebelah kanan. Setiap kali pergerakan aku atas katil tu, Sara akan terjaga and bangun,cakap dengan aku camni,

"Irine..irine ok tak ni? Jangan risau, semuanya akan ok esok.Kau risau sangat ni". 

haha.sweet gile ok. Bila aku terjaga lagi sekali, Sara still try pujuk aku and tepuk2 montot untuk tidokan aku.huhu. Tido pulakkk tu aku bile dh kene tepuk2 dengan dia :')  Tiba2 rasa macam nak jadikan dia akak angkat aku.haha.walaupun sebaya kann :P Mungkin tak logik, tp akk ipar aku mungkin bolehhh :P heheheheh :P




Miss u guys :')

Ok, next topic plak, lately ni aku rasa macam dapat perasan perubahan yang jadi dalam hidup aku. Nak tau ape? Ok aku bongkarkan. Selera aku sekarang makin bertambah2. HAHA. aku tak tau sebab ape, senang hati mungkin? Tapi, nak diikutkan, mana ada senang hati sangat, biasa2 je cam dulu.huhu. Aku dapat detect yang aku mendapat symptom2 imaginekan bentuk makanan yang sangat ketara walaupon beberapa jam selepas makan (gile merepek symptom ni, tapi memang yerr..tu la yang aku alami skarang ni). Ape2 je lah, asalkan aku tak gemok and still menjaga kesihatan diri aku ni.(ayat sedapkan hati saangatttt).


Aku tak tau ape caption yang sesuai untuk gambar atas ni. huhu. Tapi yang nampak dan jelas ketara kat gambar ni, nampak macam aku agak felahappp di sini ye.
Owh lupe..sebelah aku tu Lisa :) One of my bestfriend since skolah menengah ^_^  dia still single. (tetibe cite).haha. Ada student arab yg same tmpat study nak dkt dia, tapi dia tolak mati2 (lisa..sory,aku dah bongkarkan rahsia kau).

Next, arini mencuba untuk memenuhi keperluan perut :) Habiskan masa dengan si Lisa sorang ni, sebab dia pon tengah tggu masa nak sambung study. Memang pilihan yang tepat sebab keluar dengan aku.hehe.


Steamboat.
Cobaan untuk merajinkan diri untuk masak sendiri. hehe
Just ambil masa beberapa minit untuk campak2kan semua makanan tu utk di steamkan.
(asal aku rasa macam dah lari topic sangat.haha).

p/s : aku still pelik, benda alah yang penyekk dalam pinggan tu ape ek? pelik gile rupe die. macam tak patot aku makan, tapi rasa dia sedap, kenyal2 macam daging and ayam sikit.Tapi, aku still pelik kenapa bentok die camtu skali rupe. huhu


Siappp untuk dimakan.
Bangga tengok air tangan sendiri masak. haha.

Bangga la konon dapat kacau2 menu yg aku masak. :p

That's all :) Kaki dah kremm drive kete sepanjang arini.
Esok doakan aku update lagi entry. Nak cerita pasal makanan lagi. haha.

btw, sebelum terlupa,


thanx kak Fatin yang hadiahkan chocolate ni aritu :)
Sayang nak makan chocolate yang ada nama sendiri.  :P


Bui Bui




49 comments:

lala shaheila said...

so sweet :)

LittLeMyRashMaLLoW said...

rindu sangat nak dengar citer dr irine....
citer laa lagi...=)

Qiela said...

hehehe....irine....syoknya tgok irine ngan kwan2 taw....ggila2 smuanya :P anywy, jgn kuat mkn....haha...tp still cute jgk pon ;)

HaFizaH aYu said...

entri ni mmg pjg..tp ayu suker hehe

Hishyamuddin said...

haha, sampai macam tu sekali ye nebes..hehe..
xpe, benda dah lepas dah..ok, cepat makan coklat tu..hehehe

tomatokering :) said...

hihi sonoknyeeeeeeeeeeeeeeee ^^

bui bui ;p

A's. said...

irine comel :)
*kak shida punnn adoiii ;D

♥ MuCUk TembaM said...

congrates sempena ber2nang ari 2..=)

meaw said...

sweet gila sara,hehe...irine kena hargai dia tu, sebab dia dah tepuk montok irine,hehe.....ooo,makan kat johnny eh....hehe .....


lap u irine <3

Cik Nad A.J said...

suka tengok irene.. irene lawaaaaa... :D

panda putih said...

muka irine kat gmba 1st tu mcm kanak2 sekolah. ;)

Cik Nad A.J said...

suka tengok irene.. irene lawaaaaa... :D

Gadis Pantai Timur said...

makin bahgia sampai makan banyak...jangan saya jadi terlebih tomel dah lah..

Aimie Lieyana said...

sahabat pentingkan dlm hidup kita..
sahabat selamanya..

amy syahirah said...

comelll sgtt . kak irineeee , ada org cakap muka saya mcm kak irine . haha ! ok perasan .

IEQAH said...

irine..happy birthday in advance la tue.. 6 leh jadik 9 kn..hehe :)

CikHaniBhulat said...

comel irine pakai tudung cm tu..skrg ni smua dok gila shawl kan...hurm pe2 pon selamat bertunang...moga di berkatinya ye

Wahidah said...

cokelat tu sgt comeyyyyy.....irine dh kuat mkn eik skrang..tk pe akk blk nnti kite p mkn2 lg yea..:P

syafeeqa said...

laparrr pulakkkk aku tengok makanan tuhhhh :)

NaEl said...

bestnyeee dapat cokelat camtuhh :D

Alexandriana Alia said...

walaupun ada pasangan, kita tetap perlukan kawan perempuan yang rapat. saling menyokong. kan.

sakinah_tarmizi said...

bestnye..huhu

nazirafarahinomar said...

bestnyaaa :) . Tahniah ya dah tunang irene ^^. Semoga selamat mendirikan masjid nanti. Insyaallah. & Happy advance birthday to you :)

NisaAdnan said...

kak irine mata sepet maaa;pp

Lieyly ︱ Alia said...

sedap2..

nanakimie said...

sedapnya cake tu!:)

Kikan Kikun said...

irine comel! semua cute cute! ;) happy for you syg, and remember this:

'only true friends will say our face is dirty'

Farhana Basri said...

irine try masak dekat seoul garden kat MP. sedap jugak.. :)

Aida Azryn said...

nak culik satu coklat boleh?;p

Ema Razali said...

bila tengok steamboat tu tetibe jadi lapar T____T hihi

MiSz fiFiEyQa said...

Bestnye dapat kawan camtu...

Atiqah Wadiah said...

irine chumel ^.^..btw,congrat tunang~

Miss Rara said...

So mmg you yg mkn steamboat kt johnnys dp semalam!~ingatkn nk tego tkut salah orang!yg penyek2 tu namenye fish glue!~haha

Eazy Izzuddin said...

pergh! semua gegirl komen :P

entry ni buat saya lapar lah..
xD

LUNA LANUN said...

waweee... kek itu sgt hebat!

Entri terbaru:
1. Bukan Nak Jaga Tepi Kain, Cuma Prihatin Terhadap Orang Lain
2. 7 Tips Menjadikan Artikel Blog Anda Lebih Mesra Pembaca

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

bestnye ade teman rapat camtuuu ;)

terliur tengok steambot jugak! slurppppp :P

Cik Eka said...

comel betul irine...hehehe

Cik Eka said...

comel betul irine...hehehe

sor-fiena said...

*glurrp* cantik and besarrrr betoll coklat tuw T.T

*fuhh fuhh* xpernah dpt kott coklat mcm tuw . khik3

BeYLa! said...

dea dhbetunang laaa.whaaa bestnyehhh!!

pwinsesz purlpwink said...

u...kek bezday tuh sebijik cam my kek bezday taun lepas :))) hehehe nyum3....

-the president- said...

omey2 la irinie nie..mkin ari makin omey je..mkin berseri2 mke 2..untung la ade org sayang :)))

miszatie said...

http://miszatie.blogspot.com/2011/07/puan-norma-memerlukan-bantuan.html

Izzul Amir said...

irine makin tembam . ppfffttt . kekeke
tapi comel lagii :)

aiesya said...

sara mmg baek :) hehehe... tell her dtg kl give me a call...lame tak lepak sembang ngan die...

:)

Aifa Afiqah Sulaiman said...

wahai adik irene....cuba tengok sini... http://aifaafiqah.blogspot.com/2011/07/orientasi-part-2pengakhiran-orientasi.html hehe~ kak aifa doakan irine tabah menghadapi rintangan~ cewah~ hehe!

deqlis said...

cerianya semua...!
suka tgk adik2x semua nie..

http://ellismelia.blogspot.com/2011/07/ga-like-this-picca.html

MARIA LIZA said...

student masscomm ker??? sama ler kita memang giler2 n banyk ckpkan...

0nenanina Vanilla said...

penah makan steamboat dekat situ... belakang dp kan..hihi. memang sedaaappp!!!!!!!!! Napela x t'serempak ngan irine.hihi

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in