http://irinenadia.blogspot.com/

Photoshoot with balloon gas!


Assalamualaikum.
(kali ni aku bagi salam buat kali kedua sempena kejayaan aku update 2 entry berturut2 arini, *macam bangga tak bertempat je aku rasa @_@

Memandangkan malam ni, memang aku sangat-sangat free, takde mendeeeeee nak buatt (untuk pengetahuan korang, tiap2 malam mmg macam ni jgk). Sekarang ni, dalam laptop memang penooohhh dengan gambar2 comel, cantik, cun melecun..haaa..ape lagi.ape lagi...bilang saja..bilang saja..! This time, aku nak share sedikit demi sedikit apa yang aku rasa sangat menarik perhatian mata aku. Aku rasa, korang pon expecially perempuan lah kan, memang suka benda-benda yang nampak macam "waaaaa..comelnyee" "so suweeeetttt".."alaa..kita nak macam tuh jugak lahhhh.." " eyh tak boleh jadi ni, jap lagi lepas baca blog irine ni, terus nak bagitau abg/syg/baby pasal ni laa.."
heiiii! rimas pulak bermonolog sorang2 macam ni. haha.

Actually, aku nak share dekat blog ni or bagi idea dekat korang yang nak photoshoot dengan balloons. Selalunye lah kan, shoot dengan ballons ni lebih kepada couple nak buat pre-wedding shoot. Yang aku nak share kan dekat sini, contoh2 pic and soalan yang kebiasaan orang tanya, manaaa ehhh nak dapattt belon2 gas yang banyak2 tuh? Memang ada yang dah tau, and ramai jugakkkkkk yang tak tau mana nak dapatkannye kan? Ok, kita share gambar2 yang aku nak tunjukkan dulu ni ok :) Pastu aku bagitau mana tempat kita boleh carik belon2 macam ni.


Comelll doe! huhu. (bahasa ape aku pakai ni doe2 segala)
Pic credit to blog Kisah Qaseh Azrin :) 

 Korang....korang...korang tengok je la dulu ok..cuci2 mata dulu. Aku mohon merayu kat korang, jangan nak verangann takkkk tentuuu fasal masa tgk pic2 ni :P huehuehuehuehue!

Yang ni konsep yang paling best and simple :) tak ramai lagi kan yang buat macam ni.



Atau, atau dan atau, korang boleh jugak try2 carik belon jenis macam ni. Yang mmg dah siap tulis huruf untuk nama korang and partner korang :) Yg nih pon tak ramai orang buat lagi kan? 


 

lain2 pic, credit to google.

 Ok cukup! hehe :) Back to the topic, 
"dekat mana ehhh nakkk carikk belon2 gas byk2 macam ni? "

Ok..korang boleh carik dekat sini.


 Kedai Balloon Buzz ni banyak cawangan die. Korang boleh refer dekat web yang aku kasi tuh, 
ada siap semua lengkap address kedai ni. Tak pon, aku ada jugak terbaca blog Kak Zila Zaman, dia pon pernah buat photoshoot dengan balloon dengan husband die :) 

siap bagi details lagi mana dia beli balloons tu.
Here the details! (credit to kak Zila Zaman)

Name: Hassan Mamat
Address: No. 31, Jalan Kosas 3/6, Taman Kosas, 68000, Ampang, Selangor.
hp: +6012-3514981 @ +6012-2177075
Price: RM 3 per balloon with string.
So, korang boleh budget2, nak berapa banyak balloons yang korang nak guna nanti. Bukan semata-mata untuk photoshoot pre-wedding je, but korang boleh guna untuk birthday party ke, ape2 ke..suka ati korang la party korang kan. hehe.  Yang penting, korang kena ingat, belon2 gas ni tak tahan panas tau. Seboleh-bolehnya, keep in cool place kalau shoot outdoor. ok?  :)
Harap info malam ni berguna untuk korang :)

Bui Bui! Cheers bebehhhh! 


70 comments:

cikpapau said...

comelll bila possing ngn ballonn...semoga heppy2 irine ;)

miRa'e said...

wahhh sweetnyaaa!!! nak jugakk! heeee :)

shahniza hasmadi said...

comel !

Cik Dodol said...

woah. sangat teruja tengok belonbelon itu. warnawarni dan sangat comell.

:)

Najlaa 'Aqilah said...

idea yang rare! best!

myra yusreena said...

wahhh bestnyerrr..nak jugakkk..harus infom dengan segeraa!!hehe

Zool Blogger said...

gambar dgn belon ye..
gambar man belon takde ke???

zool

Pembawa_Wacana said...

cantiknya gambar tu.... kalaula wedding tak lepas lagi....mesti nk gune ballon jugak...

Peri PiA said...

nice!!

cikbintang said...

ape yg sis irine bermonolog bgai smua tu mmg btol..tga merasa ni ahah so sweet

Admiral Hafiz said...

boleh yang huruf2 tu comey...
nk cari la nanti

Entri Terkini: Penggemar Barangan Apple & Peminat DSLR pasti sukakan ini!

Badrina Ibtisam said...

Wow! So sweet! <3 Heee nanti bila nak kawen ingat nk shoot-2 dgn baloon jgk lah. Ahha :p <3

izzat amir said...

bleh la kawen nnti bt camtu jgk....hahah

AiDa AzRyN said...

Nanti nak beli belon banyak2 pehtu wat photoshoot kat depan rumah ni.. ;p

Twinx said...

pernah jugak baca blog zila ziman..sangat best..bride to be patut baca blog die.banyak kongsi tips..

meaw said...

onie iyoko : tak sbar menunggu gambar pre wedding dr irine ! heee ^_^

rara pinkmafia said...

thnks for da info irine.jenuh gak carik kat mana tempat nk cr.sbb nk buat pre wedding cm ni gak.cantek kan. =)

yaya kechiq said...

wah sweet nya dapat bergambar dengah belon tu semua .

Datin Tuu said...

ok cpt cpt cpt cpt la datin ! geram sama belon tu <3

EmanTheHalia said...

irine jom kita bgambor same2 hahha XD nak belon doe~~ ahhaa

fittiariri said...

like like like dah lama berangan nak photoshoot dengan belon2 nih :PP

Ms sunsWeetz said...

nnt Ms nk cari belon huruf M & S huhu=)

momochan said...

yataaaa coloruful gila !!! memang da lame nk sgt wat cmni tp baloon je xjupe hikhik >.<
thx irine ! :)

cik teynteyn said...

dah lama tercari-cari belon ..

area pantai timo susa sikit :(

Akulah Aqilah Itu said...

laki aku benci belon. Agak2 macam mana ek??

nurul_atiqah said...

nmpak sweet n comel je klo photoshoot with balloon.. suke! :)

Cik Zeeta said...

suweeet kan amik gmbar ngan baloon ni.. hehehe

Gieyana said...

mmg cantik lah..suka gak belon..:)

izzati 89 said...

syoknye... nk wat shoot pre wed cmni gak la nnt.. =)

yad'z said...

hehehe,,,, irine mesti dah siap tempah awal2 nieh.. ehehe

Nur Aju said...

wahh..comel gler..ble la nk kawen nie..heeeee ;P

NadiaFaz said...

awww sweetnyaaaa <3<3

penah tgok satu cerita korea ni . lelaki tu ajak girlfriend dia kawin pakai balloon . budak budak comel datang ramai ramai bagi perempuan tu balloon . last sekali lelaki tu sendiri datang dengan balloon banyak - banyak , ada cincin tergantung dekat situ .

comel gilaaaa :))

Twinx said...

blog kak zila ziman memang best kan?sesuai utk bride-to-be..

♥yaya budak suka embun♥ said...

comei terlampau ni. hahahaha :D

TRIPLE S ♥ said...

nak tengok kak irine photoshot dengan belon gass :)

Nurul Fifi Amalina said...

yup.. belon kat balloon buzz mmg terbaik! Pernah tempah balloon kat sini untuk annual dinner kitorg.. ;)

misz aisya said...

wahhh so suweeetttt! huhu

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

dok berangan sakan ja ni haha

~kuyam~ said...

duk scroll bawah cari pic irine dgn ballon,tp xde juge..haiyooo..xpe,tp sume tu mmg cantik.waoooooo :D

aboyandnick said...

http://dapurbujang-aboyandnick.blogspot.com/2011/05/stuffed-chicken-parmesan-with-spinach.html
new resepi....
jom kita mentelaah bersama...
kalu ada masa boleh cuba...
jgn lupa add kami disini and be our follower...
masukkan email pun dah boleh follow...

nurul nadia nasir said...

waduuh!cantik nye bellon tuh!suke sgttt

pu3khaleeda said...

wah wah,, boleh lah beli belon lepas ni

Cik Nursya said...

cantik.. kalerful...

hanani0210 said...

bestnya kan dapat bergambar macam tu..cantik juga gunakan belon.. :)

Jom baca ni: WOW!! Savers..50% Discount at Pizza Hut..Jom la..

Jom baca ni: Freezer Mate Starter Set Tupperware.. Jimat sehingga 35%..

Jom baca ni: First time cashout Nuffnang..Best best..

ArELeEz said...

aloolooloo.. tomei2nye lah hai! geram! ;P

Marya Hana . said...

TERINGIN JUGAK.. :)

NuR 'aQiLaH said...

alaaaaaaaaaaaaaaaaa.
ingat pic irene ngan ballo0n.
penat scroll sampai bawah
peluh peluh ni..........

IFA Athirah said...

saya rse xnk buat pn photoshoot guna belon.tp bile dh tgk gmbr2 irine letak ni,..err...trus pkir nak photoshoot cmni gak!comel sgt!!huwwwa!!!

Far8 budak baik said...

hahaha..jiwang arrr...

tulus sweet said...

sweet! nanti irene kahwin buatlah macam ni!
:)

emieysandra said...

ololo comelnye berphotoshoot ngan belon!!

ima sahaja said...

teringin jugak nak berposing same balloon ni . bile la dapat . HAHA :DD

Nur Azimah Mohd Bakri said...

wah wah wah , ktorg nk tgk irene dgn boyfren irene pose dgn belon2 comel tuh . soh abg aizul wat photoshoot la. pls pls pls

Un Phat Lee said...

agak2 berapa banyak yang gua kena beli so that gua ngan bini gua leh terbang ke langit time photoshoot.hehe

Dawa said...

suka tgk gmbr kisah qaseh azrin tu especially part mcm nk terbang tu. smart gile!

Cik Tqah said...

comey gile..huhu

Izyan Masri said...

SERIES SEMUA GAMBAR TU SWEET GILAAAA :D

RANDOM GIVEAWAY.GRANDPRIZE RM100,COKLAT BROWNIES,CONTACT LENS SPONSORED BY PRETTYGIRLSLENS,REVIEW BLOG :D

alfi said...

cantik sangat tu...comel je dengan belon2 ..aww..haha

dhiyakira said...

beshhnyyee nak jugak.. (berangan2) hehehe

dhamirah asilah said...

wahhh...nnti kiter kawin nk wat cmni jugak la...comel gitu...heee

Cik Puan Mimi said...

thanks for the info irine~~
comel betul la belon2 ni.gewammm~

iRdina Qistina Boutique said...

bestnye..tertibe cam nak buat gambar pre wedding ngan bellon..=)

Cik Fatin Nana said...

wuaaa....bestnye....nk mcm ni jgk la...hehehehe=)

NisaAdnan said...

BILA LA AGAKNYA DPT PHOTOSHOOT MCM TU. LAMBAT LAGI LA JAWABNYAA T_T

marina said...

good idealah photoshoot dengan ballon ni.comel.:)

aesh came said...

heee unique..nice & sweet..never came across my mind..huuU~

~ NANA ~ said...

suka!!!! sgt cantek kn??? tp mne nk dpt balloon yg bentuk pelik2 ek? hihi

Kisah Qaseh AzRin~ said...

Thank you so much for visit my blog ;)

http://kisahqasehazrin.blogspot.com

A E D A said...

LOL kat celah mana taman kosas... bebelas tahun duk sini tak pernah nampak pulak kedai ni *sigh* lepas ni nak cari la!

liyana said...

eh2...cam kenal la gambar belon kat atas tu...ayu n fazmin...tu gambar pre wedding kakak kite tu...huhu

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in