Masanya semakin hampir...


Assalamualaikum.
Pernah tengok dan baca kan entry aku yang Pejam celik Pejam Celik & Muncul balik tak? Sape yang always follow perkembangan blog aku ni, mesti tau cerita ni :) Cerita aku pegi tempah baju. Thanx sangat-sangat dekat u all jugak sbb bantu aku untuk beri pendapat design baju mana yang sesuai and cantekk. Ingat kan yang aku pernah mintak pendapat korang antara design 1,2,3, dan 4, mana satu yang menjadi pilihan. Sebanyak 272 comment dan pendapat aku terima dalam entry tersebut. Semua pendapat korang sangat2 membantu aku ^^ Tima tacih beb! Korang memang the best! Cheletttttt jari sikittt mehhhhhh!

Selepas 2 bln jgk aku tgu baju untuk disiapkan, akhirnyee..jeng jeng jeng.. hehe. Baju belum siap lagi sepenuhnya. But semalam, diorang dah start panggil untuk pegi fitting baju :) Nebbeeeessss weyyy nebbeeessss nak ngk baju sendiri nak siap.huhu. Just fitting je, Arma nak tgk ukuran baju yg dah siap tu ok ke x, ada yang perlu dikecikkan kee..ada yang perlu dibesarkan keee (haha), and whutsoeva..Beading2 dekat baju semua belum siap lagi, mgu depan baru siap abisss and smgu nk dekat nnt,dah boleh amik baju. yeayyy :"D

Jom layannn gambarrr Arma Boutique :) 


ALL PIC credit to Arma Boutique
U all boleh laa datang butik dia @ Sri Kembangan ni. ^^
Mungkin bagi yg 1st time nak ke sini, pening2 skit kot ngan jalan dia. Sebab byk simpang2 nk g sni. Nampak sangat tuh pengalaman sesat aku,haha. Tapi pengalaman aku bukan sekali, tapi semalam pon salah masuk simpang gak. ngeeee. Dengan jalan jem tak hengatttt nye lagi, aiyaarrrkk, rushing betol semenjak dua menjak ni. Ya Allah..permudahkanlah urusan kami..


Selesa sangat kat sini.Rasa cam nak tido krrrrooOohh krrOOhhh je terus kat boutique ni.


Cantek kannn deko2 dalam boutique ni ? =) Rugi u all tak dapatkan service diorang..Jangan risau, Arma akan beri korang harga terbaik dari ladang untuk customer2 dia.
( dah start nak pengaruh dan hasut2 korang.hikkkkkk)


Nampak kan yang ada yellow curtain tu? yang tu tempat for fitting baju ^^
i dapat feeling2 comel sangat bila dah keluar dr fitting room tu untuk tunjukkan baju dekat my love semalam.
tersenyyummmm terusss die nengokkkk i time keluar dr fitting room :p  ( huhuu..).


 ..........dan..........


Masanya...
    Semakin.......
              Hammmpiiirrr...............



Nebessssss weeyyy nebeeeesssss..tenangkan aku cepat. huhu.ngehhhh.



Nak tengok baju Irine n my partner?



Nantikannnnnnnnnnnn.......





TO BE CONTINUED..

:)


p/s : Alhmdulillah, result sem ni meningkat ^^ 


91 comments:

LittLeMyRsHMaLLoW said...

tak sabar ! tak sabar !

laskar pelangi said...

phewit!!

tak sabar nak tgk baju tu :)

ubi said...

nak chalen pointer gua ke?..hehe

kaizen said...

cepat2 la tunjuk....
hehehe

*nak cameramen x??

Nay said...

wahh ... suasana dia namapak cam best je .. ehhemm , tak sabar nak tengok baju :D

Syafiq Rosli said...

uish..irine..thniah lah..ye..jgn lpa jmput..wee..kita orang mlk gak ni..mmg cntik semua yg ada dekat arma butik..:)

ezne ezureen rashid said...

homaigodddddddddddddd
ingatkan wedding kate and william tadiii

☀ Izzaty Hedry☀ said...

cntik nya butik ney sis...^.^

emaduel said...

I spotted fabulous shoes!yang merah tu must be awesome

meaw said...

pehhhhhhhh,lawo gila butik dia....baju dia pon mesti lawo..tak sabo nak nengokkkk!

hanizatul.amira.amran said...

cantik deco butik ni..
waaahh xsaba nk tgk baju nya :)

Nurfarahin Selamat said...

Bestnyeeeeee Irine... Bila lah turn kita plak.. -.-"

farasakura said...

xsabar nak tgok...:D

Yumie Afikah said...

wow!! irine nak kawenn dah ke?? T.T huhu! i'm coming 19 pun belum dpt jalan2 sama2 dengan boiprenn.. :)) all the best irine ^_^ love from Brunei!

hanisah said...

wowww!!bestnyeee irene! all da best!
=)


p/s:jom download angry bird FREE for yr PC!!

shahirah nur said...

akak :)
xbsar laa nak tgk bju akak. :)
nanti cpt cptlah updte blog lagi ek.. sy masih menuggu entry trbru akak. hehehe :)

tomatokering :) said...

wahhh ~ kongrets irine ! tak sabo nak nengok ! kitorg leh datang tak kendri ? hihi :P

♥yaya budak suka embun♥ said...

cant wait! :D

nuruashia ♥ said...

bile mau nikahnyee ni?? xsabar dah nk tgk ehheeh

Aliana Ruhizat said...

lawanya tempat tu ^^

::SimpleGirlOfMe:: said...

wah...bestnye..cpt3 post ye..

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

arma.. cume mampu tengok dari jauh je la. cepat bagi teaser. ehehehe.

::fadxieza:: said...

nak tengok! nak tengok!

MIRA :) said...

ehehehehe tahniah yup:)
coeml comel

Ayeem Jemain said...

hehe. sgt hampir dgn masanyaa :D

Nurul Syifa Aini said...

x sabar nak tgk..hehe.. =)

FarizaFaisal Boutique said...

waa..jeleznyeee..but epy 4 u..& congrats 4 ur pointers:)

Zaqiyah said...

irine...!! grrr..bestnya tgk dia tgh bhgia..alhamdulillh..moga Allah permudhkn segalanya yer..
xsbar2.... :D

Fatin Najwa said...

Hihih mesti kak irene comel gilaaak. hohoho

IFA Athirah said...

aiya..irine bikin suspen je.ingtkn nk tnjuk dia pkai td..

ieyka_Nz said...

kalau x clap bertunang kan irine :)

It Me Pieja said...

wh..tahniah irine..x sbr nk tengok..jejemput nnti ye..hehee

Junejune c budak sowt said...

ini nk kawin laa nie.. congratulation.. tpi cntik la butik tuu.. mcam rasa kat dalam istana pula..

Puteri Iqa Izyan said...

konpem super cantek ni. heee =))

cepat update lagi sblm masuk uitm ^_^

Alexandriana Alia said...

adakah irene cik adik manis kita akan bertunang. apepun tahniah. mmg ternantikan great news nya... =)

faz said...

cantiknye...

Nur Adilla said...

mesti cunn larhh.. both of u sweet gile kot.. haha..jealous.! :) relaxrelax....theee...;DD

BuNgA sAkUrA said...

nk kwin dh ke??sonoknyer...nti jgn lupe upload gmbo...huhu...:)

nur said...

kak irine..!
so cute++++ deko2 butik nimm....!
n
i will wait 4 ur next updates...!!
tak sabar lahh....
agak2 mcm manew bju wedding irine n ur sweer future hubby...!!
emmmmmmmm.....msti cun melecun..!
hahaahaxx
cepat2 updates yerw...^^

Miss Green Rose said...

congrates sis !!
p/s: x sabar nk tgk baju tu.. ngee~ :p

athirah nabila said...

cepatnya irine nak tunang !!! mcm xcaye je nk tgk all those preparations =)

nasr said...

masyallah rine...tgk butik dia pn akk dah truja...uwwaaa...ni yg bt akkx sabaq nk tmph ni...
akk nk google2 la kat mn arma btik nie...btw rine...kulli imtihan...mg allah prmdhkan sglanya...huhu

aSYRaFF aL-RaSYiD said...

kagum ngn butik itu =)
xsaba nk tgk baju irine ngn partner, msti cantek!

http://asyraffalrasyid.blogspot.com/

iniCERITAdongeng said...

wah.. bestnyaaaa :D mesti cantik.. ngee~
harga standard eh butik ni ?

NORAINI TAZALI said...

waaa x sabarnyer!! mesti cantik!! ^_~

fittiariri said...

haishhhhh suka tol wat suspens:P

MOYAlisa said...

soalan lari topik , rslt dpt bape ? *kening kening

AiDa AzRyN said...

result sem meningkat?tahniah! :)

yad'z said...

irinee.. saya lak yang eksited.. ehehehe... wahh.. alhamdulilah.. result mesti best nieh.. =)

Syazwani Mazlan said...

wah..seronok nye irine... jeles, jeles..T_T

Zeera Lana said...

woahhhhh
nebesss jugak nak tengok ghupa nyerrr
hehehe !
btw,congrats irine :))

YusRa said...

wah best nyer

Wahidah said...

insyaAllah irine moga sumernya dipermudahkan..akak la yg excited nk tgk irine..miss u dear...sorry sgt tk dpt dtg...:(

Wahidah said...

wah dh start fitting2 yea..suke2...moga sumernya dipermudahkan..akk lak yg excited kan...how i wish i'm there...:(

Mila Ahmad said...

ARMA ABD RAHMAN terbaek...
suka design diaowg!!

Cik Nurul Pinky said...

Tahniah Irine...semoga semua selamat ya..

osHin said...

deco butik die sebijik mcm citer2 dlm tv...memang superb..love it :-)

Hanis said...

tahniah..mesti cntikkan design baju tu.. :)

O'gosh said...

x pasal2 kitorang pun jadi x sabar nak tengok baju tu...

pinqy taraturuu said...

huih bole main sorok sorok plak entry kali nie..
can't wait 4 it

Chikova_Araishii said...

lawa gilerr..alaa dak cik ni suke wat suspen twww..

Izyan Masri said...

WAAAH.TAK SABAR TENGOK BAJU KAWEN KAK IRINE XD

sayazakiah said...

irine..................cepat sikit udate... xsabar nak tengok irine dengan partner okay..

and btw, congratulation for the result tu. :)

Qiela said...

irine....bila ney....xsbr nakm tggu ;) hehehe..msa da smkin hmpir kan? :p hehee....irine, nnt upload la pic irine ngan vel...hehe

Wani said...

ohh tidak ~ ketidaksabaran yang melampau lampau ! huhu

Ohh Dayg said...

saspen lah irine!

ainnur.s said...

eh kite yg nebess nk tgk tadi ! hahah , mesti comel !! tak sabar nk tgk :)

Cik Fatin Nana said...

wow!! dasat seh...ekceli sy pn tga nk cari2 n sebey2 tuk hari sy t...hehe thx irine tlg bg idea skit...hehehe emm xsaba la nk tgk baju irine...kompom cantek punye la...btul x...heee...=)

safiah sokher said...

WOW

:mikaomei: said...

what the!
im speachless.
boutique dy macam international boutique lah.
oh myeee...
mesti cantik gile kan baju yang dyorangbuat. huhu. tak sabau nak nengoknye. huhu.
1 more...
im jeles so much irine nak tunang dahh..
i ag 4 tahun. lame kan... huhu.
btw...
congrates! congrates! jgn lupa jemput i ok. hehe

siti suzana ayob said...

waahhh..congrates irine....
x sabo nk tngok bju irine neh....

rebecca melessa said...

nak tengokkk~!!! ^^

http://bloknoktah.blogspot.com/

miss bomb....bombastic! said...

x saba nk tengok..

Cik Emie said...

babe teaser pliss huhu ;)
xsabo nk tgok irine nati..kompem melatops :)

Sarah Khan said...

salam ;)

new blogger here.

wahh,cute giler tempat tuh. memang tengok macam nak stay jek kat sana. hehe

http://nukilangadisbiasa.blogspot.com/

nur aisya humaira said...

Assalam irine..:)

lawanya deco butik ni...:)

anyma said...

please lah kak irine . dah ta saba :)

DaYaH JeLitA said...

err dah nak kawen ke aper?

Anis izyan Abd Rahman said...

irine ! nanti tunjukkan baju irine taw !

Q :) said...

siss cantik gila kott :)
suke gila tgkk ,
hmm sis nk join contest sy tk ?
err walaupun sy tau sis tk lyn blogger mcm sy kn ?
tp tapelah sy ajak je , kalau sis berminat kn ? lg2 nk kawen ni.
seri pengantin naik ke muka da tu :)
contest ni psl admire .
jum la join sis , plss plss plss
sekali ni je . teringin sgt nk sis join :)

http://quratulmazani.blogspot.com/2011/05/post-anda-mesti-bertajuk-first-contest.html

kaka said...

grrrrr..irine suke wat org tertunggu2..nt jgn lpe update pic bju 2 taw..n klu da langsung mjlis 2 nt jgn lpe update jugk taw..msti irine cntek sgt2 time 2..xsbo nk tgk..yaw!!:p

twinkle twinkle said...

lawa nye tempat nii

~ NANA ~ said...

wahhhhh i pulak yg nervous nk tgk baju u dear...

if arma, confirm meletopssss mak datin la! kekeke

Reen Tart Nenas said...

teringat plak saat-saat saye busy buat perispan utk majlis saye dulu :) semoga persiapan dan majlis irene berjalan lancar nanti :) moment menuju hari bahagia, xkan dapat ditukar ganti :)

cpahniza said...

irine cantik la...msti cntik nnt ngn baju tuu...~

y u y u Z u l a i k h a said...

yunk, kawen jemput tau! tak jemput buat entry merajok 7216 hari :P

atyn k said...

saya merindukan penulisan kak irine nadia yang dulu

;(

Syamimi Nazifa said...

ta saba !

wanda arry said...

wah cantek gila deco kat dalam tu..da mcm deko fitting room omputeh :)..irine pkai pa pun mesti cantek

alfi kasran said...

ni yang excited ni.eh mcm sy pulak yg nak kawen ;)

misz beauty said...

dear irine. congrats on ur engagement. baru tau u lah bakal tunang (now da jadi tunang) kawan my hubby. and my hubby pun yg menggantikan ur fiance tuk job last week. congrats again. how small diz world. ;-)

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in