http://irinenadia.blogspot.com/

Habiskan sisa-sisa cuti sem

Assalamualaikum. 
Menghabiskan masa di negeri orang memang sangat seronok dan happy. Di situ kita dapat lihat cara dan budaya orang lain. Walaupon bukan pergi bercuti di negara2 mat salleh, tapi kalau dalam negara sendiri tak khatamkan lagi tak leh jadi jugak. huehueue. Aku mengaku, kalau negeri asal usul aku sendiri di Melaka, bukan semua tempat aku tau. Setakat tempat2 shopping, tempat2 nak melawat tuh tau lahhh. Yang tuh korang bolehlah panggil aku untuk jadi pemandu pelancong korang.kehkehkeh. (nnt kite kontek2 yeer.hihi). Kalau round-round keseluruhan Melaka ni, better carik orang yang betol2 tauu ;p Selalunya orang2 yang lebih tua daripda kita lah.Diorang dah menetap dekat negeri sndiri lama kot. Nanti-nanti kalau ada kelapangan dan ke'free'an, aku buat satu entry khas untuk perkenalkan ape "special"nye Melaka ni.

Last week, aku takdelah pergi cuti2 sangat. Actually tujuan sebenar nak pergi negeri belah-belah utara sana tuh sebab ikut mak dan ayah aku ada urusan kerja dekat sana. Kiranya, aku dan abang aku sebagai pengikut dan peneman setialah. Kalau nak diikutkan, kitorang nak gerak awal 4am drpd umah, tapi last2 pukul 6am jugak gerak dari umah (melaka). Mengantok nye jangan citelah, super serabai time pagi2 tu. Liat bebenau nak bangun. Ish..ish..berubahlah Irine oii. Sbrnye kalau nak diikutkan, kitorang nak terus g slesaikan urusan mak ayah dekat Kedah. Tapi sebabkan weekend, sume orang cuti, so, merayau2lah kami ke negeri lain dlu.hehe. Pegi Perlis dlu. Round-round sana dulu. Stay 1 day dekat sana di homestay. Macam yang aku cakap dekat entry sebelum ni, ayah aku lebih suka sewa homestay sebab homestay ni bebas dan korang boleh suka hati nak buat ape. Bilik pon banyak, ruang tamu pon ada, dapur memasak segala siap, kira complete lah semua.Aku pon senang nak buat sepah dalam rumah tu.HAHA. senang skit ruang besar dan ruang tak terhad macam hotel yg jenis family room tu.

Time kt Perlis,  memang kitorang kiranya dapat round2 satu Perlis lah. :) Malam2 dah rayau2 dekat sekitar Kuala Perlis sana tu. Ramai yang cakap, untung duduk dekat Perlis, sebab dekat Perlis semua makanan sedap2 dan best2. Sampaikan makcik jiran aku sendiri ckp, kalau datang sana, jgn lupe singgah kedai makan dekat sini, dekat sana,dekat sini , dekat sana.hehe. 


Haaa..teruslah i tak lepaskan peluang kannn bile orang bawak jalan2 makan.hehe. Ni kalau orang Perlis taulah kann kat mana. Makan dekat KomaLaut. Ikan bakar yg superb2 or whuteva boleh lah carik kat sini. (aku cakap cam akulahhh orang Perlis kan.hoho).


Kat dalam KomaLaut ni banyak kedai2 makan kat dalam tu. Bukan takat satu kedai je, korang boleh pilih mana yang berkenan kat hati korang. :) Bersih pon bersih, selesa pon selesa, udara sejuk pon sejuk gak (ayat cam tak betol je aku rasa.erkkk..) Kitorang makan dekat Lynn Ikar Bakar ni. Segala ikan fresh-fresh boleh laa pilih dan datang kat kedai ni.


Nampakya aku tersalah masa dan waktu untuk upload gambar makanan ni.Arrghhh..sumpah laparrr and rasa macam nak cubit-cubit je isi ikan dalam gambar ni. Lappauuuuuuuuu gilers!  Menu kitorang time ni, kira macam makan besar untuk family lah. Untuk 2 family makan dekat sini. Ikan bakar,sotong goreng tepung, tomyam, and dll. Tomyam dia mengancam bebbb!  terkelu dah lidah aku time type entry ni. Still dapat rasa "masam2" tomyam time ni ^^


2 family di sini ^^ Tingkiuu tinggkiuu so much atas layanan yg sgt baik time dekat Perlis :) Sempat jugaklahh pergi lepak2 hamik angin dekat laut area2 sana. Sebab malam kan, so tak dapatlah nak nengok dan kenal pasti betol2 air laut kat sana. Gelap jee. Tapi ramai family2 lain dekat sana dok lepak2 kat sana hirup udara. Sejukkkkkk ^^  Dah puas2 kat sana, thennn balikkkk homestay smula, carik katil, carik remote aircond, carik laptop, cucuk broadband dan terus upload pic ikan bakar td kat facebook. HAHA. pantas kan? ;p


Orang cakap, kalau pegi Perlis tak sah kalau tak pegi Padang Besar. Padang besar yang seingat aku lah, banyak kali jugak aku penah pegi. best pon mmg best. banyak barang kat sana kan and murah2. I likeee..jimat duit kalo g sana. kikiki.. Tapi, sebabkan mak ayah cakap padang besar dah selalu pegi, so, kitorang pegi tmpat lain pulak. Pegi dekat Wang Kelian plak. ^^ Aku pon 1st time je pegi sini, tak tau ada ape kat sini. Meh aku cite2kan apa yang ada dekat sini. Kat sini macam biasalah jual barang2 siam. Baju2 ke, toto narita kee ( mak2 memang suka pegi sini sbb mesti nak borong toto angkut balik rumah), bag2 ke, and lain2 la. Sepanjang nak otw kat Wang Kelian ni, jalan nak kesana macam jalan nak g Genting higlands jugak lah. Perrgghhhhhhh..kete ayah aku takleh nak naik kot.haha. Kene kejar laju2 kete depan yg bawak kitorang tu. Slow2 je naik bukit tinggi tu. Yang aku tgklah, kebanyakkannye orang siam lah kat sana. Orang kita pegi beli barang dekat orang siam, and orang siam pegi beli barang dekat orang kita. Kira macam betukar2 tempat lah kat sana. Pesanan aku, jangan lupe beli payung dekat Wang Kelian ye.hehe. Time 11 lebeyh pagi matahari dah naik and start panas.Dah puas dekat sana, terus makan and terus balik homestay kemas2 barang sebab nak pegi Kedah smula.


2nd day : Homestay Terap Inn.After dah spendkan masa dekat Perlis, kitorang pergi balik Kedah utk selesaikan tujuan sebenar cuti ni. Mak ayah nak selesaikan urusan dekat Kuala Nerang,Kedah tu. Herrmm..yg aku tgk K.nerang takde ape sgt, puas jugak aku carik2, google2 dalam internet dekat sini ada ape. Tapi x de ape pon. Orang kedah cakap kalau dtg sana, tmpat yg best dekat Sg.Petani . Nak tak nak, kene jugaklah duduk kat sni. Ayah sewa homestay dekat k.nerang ni sbb dekat dengan tempat nak uruskan kerja mereka. Kitorang sewa @ Terap Inn. Sewa pon boleh tahan murah. Tak kisah pon duduk mana, asalkan ada tempat nak mandi, tempat nak tidur, tempat nak rehat2 dan yg paling penting tempat nak solat. Nak cari hotel susah skit kat area ni. Homestay kat taman perumahan macam sblum2 ni kitorang penah dtg semua dah full. Last2,pegi laa sewa 2 hari kt sini. Agak kecewa jugaklah dekat sini, sebab kbrsihan tak berapa cun sgt dekat sni. Byk lipass..aku jugak jadi mangsa lipas2 ni semua.wuwuwu. Pengalaman paling menyeramkan, time aku tidur, lipas duduk depan hidung aku. Ergghhhhhhhhhhhhh! wuwu. Seb bek tak gigit hidung i.


Urusan Sebenar : Menguruskan tanah mak ayah dekat Kedah ni ^_^
Amik masa jugaklah nak tunggu mak ayah selesaikan kerja kat sini. Aku ngan abang aku dah mati kutu dah, tak tau nak buat ape. Nak g shopping ke,tak jumpe lak kedai best. Nak g jalan pon, takde tmpat yg menarik plak. haiihh..nak taknak kene harungi 2hari dekat sini. Dah setell semua keje mak ayah, terussssss pegi Alor Setaq. Yeayyyy..


Spnjg 2 hari menahan lapar (wuwuwu), hari last terus pegi Alor Setaq. Nak pegi sana pon, sebab nak abiskan cuti je kat sni. This time, tak pegi sewa homestay pon. Pegi hotel Sri Malaysia kat A.str.  Yang bestnye dekat sri mlysia, makanan die byk and sedap2. (terserlah tak aku kuat makan?). ;p
 Stay sana semalam je pon, sbb ayah pon x larat nak drive malam2 nak balik Melaka.


After breakfast, terussss larii ke sini. Pekan Rabu. Tak sah la kot kalau plncong dr negeri2 lain x g sini. Kat sini pon macam tmpat2 lain jgk yg jual benda yg sama.Bezanya, sebab tempat orang lain, lainlahh gayanya kan.


 Sejadah. Borong sejadah dengan Al-Quran dekat sini terus utk dibuat brg hantaran.. Senang tak yah beli bile balik Melaka.Dah alang2 jumpe, terus grab dekat sini. ^^ Ayah and abg dah jumpa dah baju melayu yg sesuai utk pakai time kenduri nanti. tapi, ada tu mmg ada, cuma takde sebab nak beli baju melayu yg dah siap sedia ada untuk borong sekali 4 pasang colour yg sama (silver colour).. kalau ye pon, kene tempah. nak tempah camne, kitorang pon dah nak balik Melaka kan. huhu.


Songkok gergasi. ngehngehngeh. tjumpe songkok tergantung kat kedai songkok dalam Pekan Rabu ni.. Lebiuuu lahhh ayah! Happy Birthday 20th May aritu :) Moga panjang umur dan dimurahkan rezeki =)
balik-balik from Pekan rabu, terus bergegassss pulang smula ke rumah. Tapi aku skang dekat rumah akk aku laahhh, setelkan ape2 yg patot dan habiskan cuti lagi seminggu je lagi sebelum masuk UiTM mgu depan.

Ada sesiapa dalam kalangan pembaca blog aku asal drpd negeri2 yang aku sebutkan dalam entry ni? :) Meh suggestkan dekat Irine tempat mana lagi yang best dekat negeri korang. :)


p/s : Pasni nak pegi Sabah n Sarawak pulak. Teringin, tp tak tauu bile masa yg boleh pegi . Sabahan and Sarawakian sekalian, bawak irine jalan2 sana jom! ngehngeh.




89 comments:

cekgu FaizE said...

hai irine.. kat komalaut tu act tempat baru je.. x sampai setahun pn.. sy stdy sini act.. tu yang yaw.. hik hik hik.. tp b4 ni orng akan makan kat kedai2 tepi laut tu.. paling syoik tyme mgrb,, leh tgk sunshine.. serius cantik.. hehe

iskandarzulkarn9 said...

wah3..!depa mai dahhhh...haha..
hang jangan duk wt loqlaq nahhh...
hehe

pinqy taraturuu said...

sakan laa shoping berjaln neyh~
huhuhu

nadya farhana hj adruce said...

kak irine kalu g sarawak , jgn lupe g kampung budaya ;)

TUNASYA said...

wow!
datang aloq staq ya...
saya orang sini... =)

Saidatul Qhaziah Amirrudin said...

makanan dia best wooo~!

Apricot Pie said...

wowwwww..!!!..irine pergi dgn kluarga bkl mertua ke..ehehe

Athirah Liyana said...

wahhh.. bila bc cerita irine nii.. rindu pula nak balik perlis... 29hb nii balikkk lahhh ke UiTM Perliss...waa! nak lepak kola perlis.. makan cucuk2 :)

nida husna said...

laaaa nape tak ckp nak g kedah. kalo tak boleh singgah rumah. haha
byk lagi sebenarnya tempat best kat kedah. ada muzium padi. gunung jerai. menara alor setar naik? pantai merdeka. gunung keriang.
kalau kat area kuala nerang mmg tempat shopping takde. tapi kalau masuk lagi kawasan yang dalam2 ada jugak air terjun yang best. hehe

angahIera said...

mmg cuti2 m'sia..hehehe..nnt dtg swk bgtau....leh bawa irine jln2 :)

meaw said...

pandai cakap perelih ah nohh sat g ni, memang best kalau datang negeri utagha tu...

*wink* said...

lata bayu..kt baling..tmpat air terjun..

Syafiq Salim said...

Terengganu dah sampai belum ??
Byk pulau ? bawa abg aizul sekali...
Die kan dh hbes blajr... :D

Siti Wardah said...

sarawakian sitok ! hahahahhaha

Aimi Dayana Bahari said...

bila nak datang sarawak pulak? hehe. meh meh banyak gilak tempat ada rah sitok. >.<

ieyka_Nz said...

wah..best2 :) kalau irine nak g sarawak, ni org srwk nak bgitau, kalau pegi srwk pegilah damai resort..pemndangan situ mmg cun giler beb...kalau sabah plak..fuh..sabah mmg tempat paling cantik dengan pantai dan gunung gnang..1st time ika pegi sabah rasa tak nak balik lagi dah..hehe..sabah mmg cantik..rugi tak snorkeling kat pantai sabah..dan sabah tempat paling best shopping terutama pasar malam kat KK :))

cik SYANA'S @ I-cha comel said...

sabahanzz gurlzz...

jom jalan2 sabah.... jom daki kinabalu...hehee

♥iqah♥ said...

irine dah nak tunang ye ?
congrates tau.
:)~

Nurul Syifa Aini said...

sy owg kedah..ngeh2x..btul tu tmpt shoping at cnie mmg x byk sllu owg pegi s.p dgn a.s ja..klo dtg gurun bley lahh pegi gunung jerai,jln2 dkt pantai ka or pegi mandi air terjun ka..hehe =)

Diya Edhayaa said...

bestnye irine.. meyh la dtg phg pulak.. hehe

Zaza Izah said...

sabah sgt byak tmpat menarik..jom irine g jln sabah..hehe

Mfs said...

haih..rindu perlis bila baca entri neh..huhu

Perlis tanah tumpah darahku =)

♥yaya budak suka embun♥ said...

alaaaa..nape tak cakap irine dtg kedah..lau x bleh jmpaaaa..hehehehe

Qiela said...

irine...meh la jalan2 sabah...cni byk tmpt mnarik taw... hehe..

Ayeem Jemain said...

bestnyaaaa. haha besaq gila songkok!

GR said...

rindu pulak zaman duduk kat perlis dulu. jalan-jalan perlis kedah. hehehe

a.N.I.s said...

akak orang perlih. nk suggest tmpt2 kat perlis ni kat irine tp rasanya irine dh ada tour guide dah kalo kt perlis. confirm2 mirul dah habaq mana tmpt best kan? heee.

dzafira said...

Hai irine.. bufday ayah kita sama la... 20 mei.. huhu

:::::lovewedges::::: said...

sayaaaaa..
anis org perlihh :)
komalaut 2 area mana? lama anis x round2 area kola perlihh..>__<

next time p la gua kelam, bukit ayer kt batu pahat..

:::::lovewedges::::: said...

sayaaaaa..
anis org perlihh :)
komalaut 2 area mana? lama anis x round2 area kola perlihh..>__<

next time p la gua kelam, bukit ayer kt batu pahat..

:::::lovewedges::::: said...

sayaaaaa..
anis org perlihh :)
komalaut 2 area mana? lama anis x round2 area kola perlihh..>__<

next time p la gua kelam, bukit ayer kt batu pahat..

azalia hjsalleh said...

ikan bakar kat perlis boleh lawan ikan bakar kat umbai melaka tak?

syira slyfix (: said...

wah ! dekat dgn kolej kami 2 .
selalunya sesiapa y kuala nerang diaowg akan g menginap dekat dusun resort . best <3

mia Olive said...

kuala nerang tu tempat kita irine..takdelah semaju tempat-tempat lain..on da way nak membangun. tunggulah beberapa tahun lagi..maybe x de lipas dh pastu.. Anywy beronok sbb irine mention pasal kuala nerang. =)

Indah Mulya said...

t irine g swak,sy leh jd tourist guide!tu kje part time sy!hehe =]

Cik TeN10 said...

ruginye dah sampai Pekan Rabu tak gi makan Laksa Kuala Kedah !! kuah belut + sambal !! serius marvellous !!

ARAYANA said...

hye akak irine. kat perlis ek? saya orang perlis :)

Syat0za Zai said...

warhh, sapelah yg agaknya muat ngan songkok tu ye kak? :D

best2 cuti!

wahida idris said...

saya orang kedah!! *bangga

kenapa irene tak bagitau mai kedah? hhee

IFA Athirah said...

eh!dkt lak bday dgn ayh u!saya 21 may.muehehe

~tRah~ said...

nti p la sbh n srwk kak...kta round2..hehe...^^

misz aisya said...

hye irene! rasa nya, kat Kedah tu tak banyak sangat tempat best berbnding Melaka. hikhik hidup anak Melaka! yeahh

hanani said...

bestnya g utara..akak dulu blaja kat sana.seronok sangat.. :)

Jom baca ni :INSPIRASI : Blogger Ibu dan Anak.. Hanis Zalikha dan Nani Rostam..

myravea said...

Ruginyee.,kalau irine dtg sungai petani, dptla jumpe diee *heee

ZurainiSwarnoD'Amor said...

emm... ain kt UUM jek nii. tmpt2 yg irine pegi, dah mmg dekat sgttt..
nape x roger2 nk dtg...

nak ajk mkn pulut cendol terbaek dr ladang.

ngeeee:D

Nur Bahiyah Ab. Rahman said...

perlis memang best irine..
slalu lepak kt food coyrt depan hotel brasmana tu ja.komalaut tak pnah pi lagi
wow. jmpa bakal mertua eh :P

Gizy FarhanY said...

wah..wah...wah..bukan men riang dy pegi shopping kat utara no....eh bilo nop mai klate plopnyoh???? ha3...

bella bellitos said...

irine bila la nk pegi trganu.. jom mkn keropok lekor best kt sana

bella bellitos said...

irine bila la nk pegi trganu.. jom mkn keropok lekor best kt sana

Gizy FarhanY said...

wah..wah..sonok tengok dy makan2,shopim2x,jalan2x..kat utagha..bilo plop nop maghi klatenyoh???hu3

Izyan Masri said...

BETUL BETUL.KENE KHATAMKAN TEMPAT SENDIRI DULU KAN :D

MissVanilla said...

pi alor setar x ckp... hehe...
klu kak irine lapar, try pi singgah gerai IMAN CHAR KUEY TEOW ataupun TAT NASI AYAM. gerai mrk dekat jln nak pi shahab perdana. sedap gak mrk masak. sye rajin pi situ. =)

Wahidah said...

dh leh jd org perlis dh ne..:P

Tengku Puteri said...

sy org Kedah....heee..

ULtradya said...

linda ikn bakar perghhh sedap...

wang kelian mmg mcm takot ja jln diaaaa...ngeriii

Cik Yana said...

Arghhh! Makanan lagi. Banyak tol baca pasal makanan malam ni. Blogwalking boleh naikkan berat badan. Hehehe~

Cik Yana perlukan VOTE korang yang baik hati :)

AiDa AzRyN said...

Wah datang perlis?npe tak gitau aida?huhu.. :P

^cahaya_harapan91^ said...

irine..lau p sabah sarawak gtau k,,heheh,,i leh tlong bawakkn..jd pemandu pelncong..ngeeee..jan lupa k,,roger2 je..

M Fizan said...

seronok lar org femes dpt cuti sem..hehe..

sudi2 lar singgah blog sy n_n

Hazieq Sanat said...

seronoknyer dia berjalan...Hazieq harap je belajar kat perlis, padang besar pown tak pernah sampai lagi..

Wan Perlis said...

sempoiii
awat mai Perlis x habaq?
klo x blh jmp hehe

fadzalina ali said...

jom jalan g sarawak ..
kita mkn byk byk ...
:) i can be ur tourist guide

EpoLįƒ¦siKunang2 said...

Ohh, datang Perlis tak cakap..
Boleh nak pi sambut dengan karpet merah. huhu. Thanks promote negeri beta. ^^

Nizam Ijam said...

laaa......org kedah ker??? mai la dtg UUM...dialu2kan :)

”Artis Dah Kahwin Tak Laku?”

ishiko said...

2 family?? feewwiitt... hehee.. sonoknya becuty^^

EB said...

Yeah lepas ni g sbh pula.. Hehehe blh p new zealand sbh..

azlin othman said...

hye irine..kalau nk p sarawak jom jengah2 blog sy coz sy ada ceritakan trip ke sarawak..dah 2 kali p sarawak..sgt2 seronok kat sana...x rugi pun p ke sana...tmpt nya sgt2 bersih dan senang nak dapatkan makanan halal..

Yus Tawau said...

menarik nye

Miza Yusof said...

Irineeeeeee, datang Kedah ? Miza orang Kedah. hehehe. Alaa, kalau tidak mesti dapat jumpa kan :)

Kat Kedah ada satu tempat yang best Lye Huat Garden. Tempat tu lebih kurang macam dekat China. Cantik :)

✿puteri✿ said...

salam,jejln kt sini.

namaakulynn said...

2 negeri tu kampung lin.kt perlis ada homestay family.so next time,klau g perlis lagi,boleh la roger2 kalau perlukan homestayyy.hihihi.

fathnie :) said...

jon dtg sabah irine! ;) sini byk pulau yg cantik2.seafoods pun superb! ;D

Budak Debab said...

Kedah??pnah smpai kuala nerang je, sbb dulu budak kmkn..heeeeeee!

saharinasaharudin said...

irine,
jom dtg sbh! :)
http://mynameyin.blogspot.com/search/label/sabah

Erra Kyra said...

ERRA KYRA MISS BLOG KAMU
^^huhu

h
e
n
s
e
m


ar bapa awak!=D

Miracles Of Life said...

wah..jln2 sakan..

Opss.. sesapeyg berminat nk bli sutera batik..

boleh tgk kt cni k

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=219800608037715&set=a.218692664815176.65538.214545031896606&type=1&theater

:) cntik2 semuanya

tokwan muda said...

Assalamu'alaikum...irinie macm penah kenal dulu dlm facebook...tgk2 jmpe dlm blog lak...

Lysa Yaakob said...

kolam air panas ulu legong baling kedah best sangat ! next time irine bercuti di kedah jangan lupa singgah.
pergi sabah pulak jangan lupa datang semporna, perkampungan atas air. :)

SafSafRaRa said...

bestnya dia jalan2 =)

come and join my blog contest.cash prize RM300 to be won

http://ineedtoblogmyself.blogspot.com/2011/05/blog-contest-contest-saya-nak-menang.html

terima kasih irine

QasehNasiha said...

irine..
kt perlis n kdh manyak tau tmpt bole p..
meh nk suggest ea..
klu perlis,bkt ayer.gua kelam.wang kelian.tsk timah tasoh.tmn ular.bole p ladang rusa.nak naek burung unta pn bole.klu irine prasan,jln nk p wang kelian 2 slh satu tmpt filem jgn pandang blkg congkak.byk la tmpt shooting dorg kt perlis.

klu kt kedah,kuala nerang ad air trjun puncak janing.klu stay kt dusunresort pn ok.klu msm buah2 lg syok!
then,klu irine nk mandi2 kt baling n yan byk tau.batu hampar,puteri mandi,titi hayun,lata bayu,bkt hijau,lubuk tupah.gunung jerai.pantai merdeka,tanjung dawai mkn ikn bakaq!nyum2

klu jitra ad bukit wang.
klu kulim ad sedim.

byk la tmpt kt kdh bole cik irine p..hehe.sory over plak kn suggest.


kite nk suggest klu p sabah lak.hee~

air terjun kipungit bez sgt2!
stay kt kundasang byk sgt tmpt2 bez.dpn mata je gunung kinabalu.
kt semporna mesti la laut cntik bgt!
then,simpang mengayau.chanteq!!
oke?hepi2 holiday.

syieda said...

tuu dia aihh...
smpai gak irine kt sana... ^_^

~ NANA ~ said...

wahhhh berjalan sakan nampak....shopping barang kawen terus x? kekekeke

fairuz said...

best wahhhhhhhhhhh :D

mysara said...

wah...sronoknyer bercuti...

smpi en abg pn ada skali..hehe

syasyah_biscuits said...

alor star da smpai npe tader gambar tower nih??? heeee. my entry ad gambar tower la plak bnyak tp perlis xde. kita terbalek plak.. tapi ur blog sgt nice....

sabrina azhar95 said...

kak irine,lagu ape ek yg kt blog kak irine skarang nie???best lh lagu nyerr...

KN28 said...

jom pi sabah!
sangat besttt!
ade gunung kinabalu. hehehe
bnyk pulaupulau yg cun melecunnnn!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kalo gtau awal-awal bleh la nak suggestkan tempat yg menarik hehe

~orang aloq staq ni

=)

alfi kasran said...

ngeri sy bce yang pasal lipas tu...

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in