http://irinenadia.blogspot.com/

Ajek Hassan? Sape tu? Sape? Sape?


Hye guys. 
Haaaaa..cantek takk cantekkk tak blog kita makin penuh dengan entry. hihi.
Awak, awak,dan awak2 semua, blog kita sekarang tengah dalam proses nak edit2 ok. Slow-slow edit tuh, edit ni. Tengah tunggu nak siap and then pasang lengkapkan macam biasa :) Segala link-link blog yg korang kasi tuh, irine sumbatkan satu-satu dalam masa yang terdekat ni ok. Bukan setakat doploh tigapoloh patpoloh link nak kene letak. Banyak link dahhh niii. huhu. Tapi irine cakap awal2 k..tak semua link yg akan masuk tau *kejam ke aku cakap camni?*

Sekarang ni kan, kalau korang perasan, senang kan kalau nak tonjol bakat kat dalam internet :) Aku rasa, tak payah masuk realiti show like Mentor ke, aF ke, bintang kecil ke,pencarian bakat lagu2 asli ke  or whuteva pon, just tunjukkan bakat dalam internet..tup tup dah jadi Artis. hehe. Tapi slow-slow dlu la..Mula-mula meletup dalam internet dlu, pastu semua blogger akan berpusu-pusu berebot untuk buat entry khas, pastu mulalahh photographer sana sini nak shoot,  pastu dah sampai tahap kemuncaknya, para media akan carikkk orang yg berbakat tersebut. Thumbs up babe! Korang memang membuktikan yang bermula dalam internet je, dah boleh memulakan segala-galanya. 

Tapi,sebenarnye ramai lagi yang kat luar sana yang tak tau ada sorang lagi mamat ni, nama dia Ajek Hassan. Siapa Ajek Hassan tuh eh? Adakah adik kepada pelakon Jalalludin Hassan ataupon abang kepada komposer Adnan Abu Hassan? Owhhh sama sekali tidak!~! Mungkin la ada antara korang yang memang dah kenal dia, and aku pon boleh jamin jugak ada ramai yang tak kenal Ajek Hassan tuh sape kan? Bahkan nama dia pon jarang kita dengar. (bahkan kau..skema gilers ayat).


Tuuuhhhh dddiaaaaa..Ajek Hassan :) 
Status : Married. soryy..haha

Ajek Hassan ni bukan macam Anwar Hadi or Mat Luthfi dalam Youtube tu.  Aku nak terangkan lebih-lebih about Ajek Hassan ni pon aku takde idea. Yang aku tau, Ajek Hassan ni ada suara yang best sgttt dan ada bakat yang besar dalam bidang muzik terutamanya Akustik. Talent dia memang berjaya buat aku and orang lain yg dah sedia ada kenal dia tangkap lelehhhhhh dengan suara and bunyik guitar dia tu.Ajek Hassan ni korang boleh search dekat Youtube. Semua lagu2 dia, lagu yang dia nyanyikan semula. Kira macam dia nyanyi balik laa lagu artis kita pakai guitar dia. Bukan setakat soploh lagu,doploh lagu je die nyanyi balik, but ada seratos lebih lagu kalau tak silap aku. (mungkin lebih).

 Korang boleh dengar Ajek Hassan dia nyanyi balik lagu2 jiwang @ Slow Rock Melayu versi Akustik ni ok. Aku pilihkan youtube dia yang best2 untuk korang dengar :)


Medley 14 Lagu Slow Rock versi Akustik
(korang kena dengar sampai abbisssss okk!)



Medley Balada ( Acoustic Cover Version)
Ada lagu Winter Sonata, Seribu Tahun-Imran Ajmain, Harapan-Fazli ZAinal and bla bla bla.



Yang ni korang kena dengar. :)
Bicara Manis Menghiris Kalbu lagu cT dia nyanyi balik.hehe.


Aku  ni pon start kenal Ajek Hassan ni bila abang aku downloadkan lagu dia dalam cd and nak dengar dalam kete. Mula-mula hanginnn jugak aku, bila abg aku sebokkk je die nak promote Ajek Hassan ni. Rimassss aku time tuh. Haaaaaiihhhhhh...! Tapi, sekali abang aku pasang cd yg baru download lagu Ajek Hassan ni, perrghhhhh...sumpah weyyy..aku tangkap leleh..  :') Sorryy rrr babe, aku memang jenis perempuan yang layan lagu-lagu jiwang :) Sape yang geng dengan aku, gimme me 5!~ Zaman sekarang ni, ada lagi ke perempuan yang layan lagu2 jiwang macam ni? Anyone? Boleh geng dengan aku.

Any comments about suara and lagu Ajek Hassan ni? :) 
Nanti mana tau Ajek Hassan baca blog ni and baca komen2 korang..tak ke terharu die.hehe 

69 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

fuhhhh~~~~~

dasyat sora dia.....

=)

jackieKOH said...


woow..superb!
terasa nak wat cover gak r.. hehe.. tp suara x bez~~

Entri terbaru : Exam oh Exam Datang Lagi!

cikpapau said...

nice voice~

meaw said...

pehhhhhhhhh..mantop lah suara dia!

Pelangi said...

irine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
wah sakan update!! suke! suke! suke!!..

usaha tangga rumah irine..hehe..;)
chayok2!!

nyna amani said...

mmg best dye neyh! suka jiwang2 jugak.. hee...

cik heroin said...

bestnya suara diaaaaaaaaa ! tak penah kenalpon. thx irene

http://heroin-homo-sapiens.blogspot.com/

lynnQiieyna said...

xda yg komen lg ke?...wahhh..xcited nie...hehe..lynn suke suma nye..

Hishyamuddin said...

owhhh...best gak suara dia ni..boleh la download gakk...

ejulz said...

masukkan laa video dia kat 1tube.my.. :)

muhsin.aminudin said...

hasan ni sedara aku. btw, wah. laju entri masuk

muhsin.aminudin said...

hasan ni sedara aku. btw, wah. laju entri masuk

Dhia BellamiZam said...

aq pon minat gwang gak irine..huhu

mOoN said...

tgk pic ni ada iras zulhuzaimy sikit...ngee~

MIRA :) said...

dr tak knl sape dye tros kenal.
btw sore dye sedap :)

Sery Suryani said...

best..=)

bila sang mawar bicara... said...

irine...ak pn layan gak pe lagu2 jiwang..hehe..tangkap leley.haha.besh2

Heidi Shafiq said...

wahh.. irine terpesona dgn bro ajek.. :D

nurul ainul farhain said...

kak irine!!!! geng jom. i give u ten!!! hikhikhik

Aida Azryn said...

whoa.. terbaek la! ^^

Shira Shafrida said...

kita geng la irine..

saya suka lagu2 jiwang gak, dari dulu, kini dan selamanya.. hehehe

angkasa said...

1st video dia best la kak irine :)

syuwai said...

sumpah aku baru je tau ni..mihahaha

takkan kenal siapa ajek kalau irine tak kasi tau X___X

btw sora dia bulih tahan na, memang talented!

ayiehulk said...

hoo...best2.... berdebar tu dgr sore die..hahhaha^^ pape pon, ade je pompuan sekarang lyn lagu2 jiwang ni.... klu nak jumpe geng jiwang, g la lyn sinar harapan..ek, salah....sinar fm >.<

ayiehulk said...

hoo...best2.... berdebar tu dgr sore die..hahhaha^^ pape pon, ade je pompuan sekarang lyn lagu2 jiwang ni.... klu nak jumpe geng jiwang, g la lyn sinar harapan..ek, salah....sinar fm >.<

cik eka comel said...

sama geng la ;)

dian:) said...

Tak lama lagi keluar lah dekat MHI nnti. Hihi nice gilaa. Keep it up bro Ajek! (:

Pembawa_Wacana said...

two thumbs up!!

dak eina said...

pehhh terbaik ah!! xpenah dgr pon nme dia sblm nie.. thnx irine sbb kenalkan dia..huhu

cik qiqilala said...

sore jantan lahhh. suke!!!! :)

~aYeeN & SuE~ said...

bley thn la suaranya..best2..:)

nabil_potter said...

tak kenal pon irine..heheh.. :P

EmanTheHalia said...

pergh sedang dengar lagu citi. wah best.!

Bella said...

kalo irine xbagi tahu xsedo pon dia ade bnyk lagu kat youtube..suare ade class tambah2 beli nyanyi lagu-lagu lame jiwang2..:)

myravea said...

wewwit..sedaplaa his voice tambah2 bile nyanyi lagu ct tu..phewww

AzRin Kamaludin said...

IRINE! kak rin pun jiwang jugak..
huhuhu...

Republic Aku said...

simple...dan sedap utk halwa teliga mendengar...

icecreamcoklat said...

sye pon minat jiwang2 nie..HAHAHA..
adess..mg sedap laa soree die..huhuuuu..

temuntirung said...

kita sama geng jiwang huhu :P

Dea said...

kter geng!!.. hehe... tp lum dpt dgr agi.. line tenet selow... huhu

Dea said...

kter geng!!.. hehe... tp lum dpt dgr agi.. line tenet selow... huhu

Puteri Iqa Izyan said...

sodap lah lagu die.

pap pap pap *3 tepukan untuk die ^_^

misz aisya said...

wahhh tangkap leleh abg ni!! best2..

rara pinkmafia said...

erk.baru nk mgorat...

Eyka said...

sedappppp~ sukeeeee!! :)

c.i.k.a.m.i.e.a said...

bf housemate punyer abg ipar.. amcam?? panjang tak description.. real punyer au. bukan auta

.aish. said...

biase je. =.='

farna♥ said...

anyone taw x lagu blog irine yg b4 this ?? yg i do i do tuuu. sape nyanyi ea???

laskar pelangi said...

best!!! =)

NisaAdnan said...

dermmm dah kawen. hehe

Izyan Masri said...

OKAY,MEMANG TAK KENAL PON.KIHKIH :D

fittiariri said...

betul tuh irine sekarang nih with u tube sorang tuh boley terkenal and jadi artis^^

Siti Mashitah Saidin said...

ala.. tenet tenat.. x dapat dgar sora dia... adeh~

misz molecule said...

thanks 4 introducing him to us

emieysandra said...

lagu ct pun die nynyi gak.

Husna.Ma said...

omg! sedapnye suara die. macam faizal tahir ;)

Irine Nadia MaRceLLo said...

kannnnnnn...dasssyyyaattttttt sore die. heheh :)

tq yg memuji sore Ajek Hassan *mewakili die je..heheh*

@ Farna : Lagu dlm blog irine aritu Colbie- I do

Wahidah said...

i'm melted la irine...aduhai..gilernya sedap..

dah la mmg suke sgt dgr petikan guitar..serius tk sumbang lor..


salute la die ne..

irine download kt mana eik..utube je ker

Miss Green Rose said...

best !! :D

Irine Nadia MaRceLLo said...

@ kak waida : aaahhh...irine dunlod dekat utube jee :) tp bukan irine laaa..abg irine yg dunlod :)

gie-ah said...

gimme me 5 irin..kita geng..
layan je lagu jiwang karat mcm ney...:)

farna♥ said...

irine reply ! best nyeeee. heehehehe. :D

ChiLaBaey's Spot said...

Inilah member saya dulu masa kat UiTM Manjung... memang dia ni suka main gitar dan menyanyi sejak dulu lagi... Memang best kawan dengan dia dan satu jurusan dulu... Satu bilik lagi... Sangat2 berbakat... Tapi jauh sangat merantau sekarang...

Banyak kenangan dengan dia ni... Hehehehe..... Sokong jangan tak sokong... :)

ahmad faezi said...

beliau dah buat show dengan M.Nasir lagi kat Australia. salah seorang rakan beliau adalah anak m nasir

babylon riders 7 said...

Terima kasih kepada irine nadia marcello kerana menulis tentang Ajek Hassan...teruskan menyokong....Admin:Ajek hassan akustik muzik fan page...Chotkureno..

ZurinaZ said...

mmg the bestttt!!!!!! i loikeee!!!!!

вĻα¢кмαιĻ¢яєω said...

1 sebab yang kamu kenapa tahu.. Dan hanya pemuzik je tahu.. Knp dia tak buat rakan live?? I mean video klip.. Dia nyanyi sambil main gitar.. Jawapanya.. Suaranya tak sama seperti yg kmu dgr skg.. Dia gunakan byk software dll. ;) not real voice..

izzat hasrol said...

ajek hassan nie org mna mlaysia jugak ka

izzat hasrol said...

dia org mlaysia jugak kew

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in