Pejam celik pejam celik...


Salam and Hi semua. 
Alhamdulillah, semua benda dah nak settle dalam satu masa. Kerja-kerja yang perlu disiapkan dalam bulan ni, memang seksa sikit. Tak cukup tidur, tak cukup rehat, tak cukup tenaga, and memang terserlah muka menggambarkan memang tak bermaya. Nasib baik ada penyelamatku, VCO ( sempat promote) huekhuekhuek!

Bila dah nak final exam ni, macam-macam benda kena buat. Assignment belambak, untuk individu lagi..untuk group lagi. Takleh nak dinafikan, aku memang manusia terpilih untuk merasa perasaan tension nak siapkan semua tuh. haha. Normal la kan, students Uni, memang akan rasa benda yang sama macam aku rasa. Tapi, tuh semua dah settle dah. Aku gumbirraaaa skang. hehe. Tgl nak amik final exam je. Then bulan Mei dah start cuti.

WooOOo..dah nak masuk bulan 5 dah x lama lagi..pastu bulan 6..pastu bulan 7, pastu 8..pastu,pastu,pastu. Pejam celik, pejam celik,pejam celik..x lama je lagi.Dup dap dup dap. huhuhu. Aku memang suke berkias. huhuhu.  Masih pening dalam mencari design2 baju untuk ditempah. Minggu ni nak pergi shopping kain untuk tempah. Tak tau nak yang design macam mane, colour ape. Mula-mulanya memang dah plan dah nak yang macam ni,macam tuh. Tapi bila dah lama2, mesti plan akan bertukar. So, apa gunanya blog ni, kalau kawan-kawan dalam blog tak menolong untuk bg pendapat masing-masing.

Actually, aku nak mintak pendapat korang, dengan design baju2 ni semua. Mana yang cantek, and mana yang sesuai. Pendapat anda semua memang aku appreciate sgt2 ^^ Help me please :)
( bg pendapat terhadap design baju je tawww, untuk colour, aku x amik colour macam ni, colour baju aku akan amik soft colour )


(pic credit to ARMA COUTURE)

1st design 
Ok, aku still lagi terpikat dengan design macam ni, start from contest CST and LRKL tuh lagi aku nak dsign macam ni. Baju ni lebih kepada nampak macam ala-ala muslimah sikit. Hermm..hermm.. kalau acukan dengan aku, rasanya macam selesa je rasa (imagine tak tentu pasal )huhu. 


(pic credit to ARMA COUTURE)

2nd Design
1st time tengok Arma Couture update pic design baju ni dekat facebook, aku dah macam tak tentu arah da. terus lupakan 1st design yg aku suka tadi tuh. huhu. Owh lupe nak kenalkan, pengantin ni wife kepada Azizulhasni, athlet basikal negara kita.


 (pic credit to ARMA COUTURE)

3rd Design
Ni pon cantekkkk jugakkk!!! pengsan @_@


 (pic credit to ARMA COUTURE)

4th Design 
Design ni simple but nice! Colour die pon soft2 jeeee.. like! Tak tlalu sarat sgt dengan beadings.
Ala-ala gabungan baju kurung moden and dress. Suke gak.


So, antara keempat-empat design ni, mana yang korang rasa sesuai and cantekk?
Pendapat korang aku perlukan skang ni :) Still fening-fening lalat lagi nak bawak n tunjukkan reference dekat designer mgu ni.huuuuuu.

tq tq tq for reading this entry ^^

Chow! 





272 comments:

1 – 200 of 272   Newer›   Newest»
Misz Jenny said...

3rd!!


TP yg 1st oke gak..

:)

yanasensei said...

1st & 3rd design lawa. :)

Uptown Lady said...

irene..yg 1st tu paling cantik..serius..blh buat org yg pakai nmpk tinggi lampai..tak tipu!

tumpang promote yer..ada siapa-siapa nak blaja BUAT BANNER?

http://uptown-lady.blogspot.com/2011/04/nak-buat-banner-blog.html

mahfudzah said...

no satuuuuuuuuu!! CNTEK GILE HOKEY..hehe

Cik Kamoo said...

cantik!!! orangnya cantik pakai yang mana2 design pun tetap cantik taw

Miza Yusof said...

semua cantik tapi miza paling suka 2nd design :)

maszull said...

irine nak kahwen yer...hihihi

storyfromme said...

say suka yang first!

A I N A said...

yg first cantik skali!kak irine kan putih gebu,so pakai warne gelap nmpk omel sgt!hehe

nurulfzz said...

saye suke design no 1 tu =)

nur onie said...

2nd design chantekk!!
arma couture!

nuraitul said...

3rd ngan 1st tue mcm lbh kurg je..saya lg suka yg 2nd design..irine kurus..msti nmpk cntik sgt nnti..slow2 wat kputusan k utk ur memorable day tue nnti..

myracupcake said...

hikhik mira suka yg no 2 or 1 sebab dua dua nampak mcm gorgeous gila ! and haritu masa pergi kenduri Tya wife azizul tu pun nmpk baju tuu sgt cantik !

Nurul Syifa Aini said...

ska yg 1st design pya..hehe..
2nd pown ok gak... :)

사이트 ✻ romlah said...

Aaaaaaaa akak nak kawen dh ke ? jemput la blogger . ewahhh ! <3 congrats :D

:.leha.: said...

i vote for no.1 if untuk wedding.but if for engangement i think no 4 would be nice..juz my opinion.=)

saphire's fairytales said...

Sy suke no1 npk cm princess..;)

saphire's fairytales said...

Sy suke no1 npk cm princess..;)

Jue Abdullah said...

Irine, try jenguk2 azura couture kt fb. Nice design gak.

fana farhana said...

saya vote first design! mst cantik irine pakai :D

Cik Kiah said...

irine... sye prefer y 1st n yang 4th tu... cun!

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

suka semua. tapi plg suka baju first dgn last. yang baju last biru tu, buat untuk nikah. sebab selalu nikah orang prefer utk kelihatan lebih simple kan. yang pic first tu sesuai utk majlis sanding. yg no 3 tu maybe tak berapa sesuai utk irine kot, sebab irine muda, so kena nmpk mcm fresh n teenage. yg ketiga tu kalo irine pakai nmpk mcm matured kot. hehehe. ni cume opinion je. tak tau salah ke betul.

anis said...

woah bestnya pilih2 baju pengantin, nak jugak T_____T
anna rasa dalam banyak2, design1 kot cantik? first time tengok pun memang dah tertarik. pilih colour comel-comel confirm meletup. and 2nd choice will be design3. yang design2 and design4 tu xberkenan sgtlah huhu.

yaya kechiq said...

yang 1st cantek ! omg minat sgt design macam tuh . hehe . yang 3rd pon ok ! amek la dua dua design tu :)

piqa said...

irine chomel.. sy ade order VCO.. but sy ade email n tny pertanyaan.. sbb ni 1st time sy beli2 on9.. so how? n nk bank in berapa termasuk postage? n nk bank in ke mana? i really hope u can reply my email dat i had send b4.. tq :)

julietANNA said...

woah bestnya pilih2 baju pengantin, nak jugak T_____T
anna rasa dalam banyak2, design1 kot cantik? first time tengok pun memang dah tertarik. pilih colour comel-comel confirm meletup. and 2nd choice will be design3. yang design2 and design4 tu xberkenan sgtlah huhu.

Pycah Abd Rahim said...

design first and third cun ! :DD

waniey dush2! said...

hoho. suke yang 1st design! cantekk sangat.

IFA Athirah said...

sy suka design yg 1st.pstu kaler kain die buat mcm gmbr last.agak2x ok x>?huurm.huhu.

Jie(",)v said...

yang 1st ^^

alexa yussida said...

yg 1st skali mmg cantik...saya suke! tak pon,sis cari yg mcm irma hasmie pakai kat abpbh lps..gojes gile dress die..hehe:D

mayra aish♥ said...

mayra prefer the 3rd design ;)
hehehe

mayra aish♥ said...

mayra prefer the 3rd design ;)
hehehe

❤NazirahMoktar❤ said...

design 3!!!suke corak kat baju tu

DeyLa Leo said...

yg gmbaq 1st tu seyes cun giler kalu irine pake!

~emmie~ said...

suke sgt yg 1st tuh... ;)

diyanah dzai said...

yang first tu menarik ! :D

Are-Gya said...

no 1..ala arab..cntik..labuh x xde senteng mcm no 3..huhuh..tgn tak ketat..selesa nk gerak..ngeee bg sye la

wanyzulkafli said...

dsign yang 3rd n 4th tuh cntik..wuuuwuuu.. ^_^

Tasha said...

yup....soft2 jer..... and tak serabut. i like it too...

Emira@memel said...

helo irine..i think the last one suits you coz it looks like very simple and nice,match with ur personality which is lembut2 gitu kan:)awhhhh!but colour mybe soft pink lawa if u nk design yg last ni lah.. btw if u want to looks like cm gah2 sikit, the first one pun okey:) npk mcm ala2 royal sikit kan(eh suka hati je kan) haha..colour yg ni haa u pick any type of colour lah,yg display image tu pun okayy:)) btw all above cunsss habis!haha..:)

EmanTheHalia said...

second last tu ok kot eyin. huahahha tak sabar ler tuu~

lily said...

design yg first tu cntik...
yg last tu simple jer,xnmpk exclusive..

pilih la design yg unik,brula cantik!

cikbintang said...

sis......kalo tgk pada jnis bju yg sis suka..smua nye xsarat ngn hiasan..simple but still adorable....like it....suka warna coklat lembut ke??hehehe

Indah Mulya said...

rambang mata!!!hehe.. i like the first design! tp awk putey la irene..kale pink lg suits with u kot! =]

darkredrose said...

yang 1st tu comeellll sgt3.....:)

Leeya said...

semua design sgt2 gojes..design no 1 & 3 sesuai dgn irine sbb design dia akan buat irine nmpk tinggi dgn slim..hehehe

kalau design no 2 & 4 irine nmpk chubby kot sbb kain dia mcm kembang2 skit..jgn pening2 ye :)

aqilah zolkifli said...

1st design cantek!!

Aini Shahida said...

4th design tu nmpak cntik..sesuai dgn sis..:) simple :)

Sal~ said...

Design 3 la irene..nmpak sgt2 elegent! yang 1st design pun cun! vote for those! hehe

akuekah said...

waaaa..irine nadia nak nunang ka??..auww...ekah rsa 4th design cantek...sesuai ngan irine...cumil2 jaa....tmbah2 kalo wana PINK pullak...adessss....gilossss lawa+awesome+comeL:PERFECT lah...(:

Syakirah said...

pd pndpt sy, the first one really suit u...mesti comey plus cantekk plus sangat gojes bila kamu memakainya...cantekk sangat..

hajar hazam said...

hai irine...
hajar rasa nak pilih design nih bergantung kepada situasai majlis tuh...

kalu nak yang sederhana tapi elegen design no2 & no4 mmg cantik...

tapi kalu nak lebih ke arah garden wedding & gaya muslimah, better yang no 1...

erm, tu pendapat hajar ler. ala, irine pakai yang mn2 pun nampak cantik..hehe
selamat bershopping.

sya-h-i-r-a-h said...
This comment has been removed by the author.
erin zuraini said...

hye irine...just nk share pendapat...erin lg suke design yg 1st tue....simple but nice...sgt sesuai kot ngn irine... ^_^

freak_ladyz said...

4 me,,dsign yg 1st nmpk cun...cm suitble ngn irine..pngntin laki pown nmpk stylo jew pki style cm tuh.:P

AliaJustea said...

alia suka no 1...semoga berbahagia irine..
:))

liyana said...

suke yg 2nd! :)

marshmallow said...

design yang 1st tersangat lah cantikk!!!
yang 3rd pun okay gak. juling sudaaaa~ >.<

kheirul apida said...

saye suke no 1...=)

maiRa said...

salam irine....akak rasa, baju yang paling seswai ngn irine ialah... baju yang 1st...!~~ sebabnye......nmpk sweet sgt2... pastu die leh nmpk kan ilusi kt tinggi dan langsing.. :) dan dan dannnn....yang paling irine jgn pakai ialah.........yang no 2 &4(patern lebih kurang sama) yang ade ropol2(kedut2 tu) sbbnye... irine kan rendah2 sikit orgnye..jd xbrape seswai pakai bju patern tu.. leh menampakkan irine lg tembam dan rendah....hehe.. tu pndapat akak...tq.. :)

EYQASARA said...

sume cantek.. tapi untuk irine lawa baju yg 1st tu.. tapi kaler lain.. mmg sesuai.. ;)

nadya ajhman said...

salam irine.. =)
design baju utk tawen ke tunang ni??
atr empat2 yg plg sesuai ngn irine yg design petame tuh..tp lg cantik kalo mixkan design die ngn design yg lain ckit..patern baju dh cantikk dan sesuai..tp cube try tukar ckit design kt bhg dada tu..

. n u r u l a n a t i m a h i r a h . said...

irine , yg 1st cantikkk ! yg lain pun cntik cantik jugak . mmg pengsannnn +_+

Anisza said...

dik..azizulhasni la syg..not azizulhusni..akk prefer last design..soft, simple n sweet =))

@renim said...

Hye irine....
bagi saye la ek... klu utk wedding cantik design 1 or 3...
kalau utk bertunang cantik design 2 or 4....mesti irine nampak sweet.... simple but gorjes....=)

nur masyhur1413 said...

baju ala ala yang wife azizulhasni pkai 2 lawa!!hehehe

Pembawa_Wacana said...

3rd design.... nampak cool dan bergaya..jujur dari hati nih..:)

cikcleopatra said...

yg 1st tu cantik!! sweet..suke!

sarahunny said...

for u irine. i think 3rd n 4th tu cantek. i prefer 4th.

IEQAH said...

First picture dear.. ^ ^

mOoN said...

dear,, the 2nd pic will look nice on u...pic keempat tu,, nmpk macam baju maternity skit...uhuhu...

fadh said...

sebelum tu bg soklan cepu mas, ni nikah trus ke o tunang ? haha
kalo tunang, seswai 2nd design coz nmpk simple n sweet je . kalo sanding adaptasi dr 3rd design tp kt leher tu kene ubah sket sbb irine pkai tudung kn . so kene nmpk kt leher sarat sket kot...hehe xpndai norrr nk bg pendapat ni . juz toraiii . haha

Amira said...

awww, ta sabar nak tgk kak nadia paki bju pngantin ni.. ahaha. bju yg 1st , 4th design tu lawa kalo kak nadia pkay. simple n nice tak serabut sgt. ;)

Syafiq Rosli said...

yg pertama..:)

lilacfla said...

design yg gambar first tu paling cantik. diikuti design 2, desin 1, design 3 x 'bangkit' sangat. design 4, gamba x keluar.. ^^

Yana Shahren said...

Design 1 lawa kak irine. Baru cun meletup :)

haszyatie said...

sumenye cantik2 irine...tp irine sesuai pkai yg design no 2...kaler pn cntik n padan ngn irine...klu yg design no 4 sesuai utk nikah...soft2 g2...papepn irine tetap cntk pkai pape...

ima said...

irine, ima suka nombor 1!!!

no 3 n 4 cm lebey kurang sama.
tp number 1 ag cantik laa. ;)

marinahunny said...

akak berkenan giler dgn pic yg pertama tu. huhu cantiknyeeeeeee!

tripleAshop said...

suka no 1 lagi

munyati said...

irine...smua cntik if awk pakai. yg penting awk slesa and baju tu like as u wish

cheQmOomOo said...

1st n last plg cntik.. :D
y 2nd pun ok..3rd..kureng sket..
my opinion :p

AmiZa_izaMA said...

1st pling cntik n cun.... mmg ssuai tok awk.... i like....

Nur Hawa Mohd Zin said...

salam...irine nak kahwin dah ke? waaaa..

Princess of Prince Minoor said...

slm dik..wah makin bdebar2 ye..ok akak bkn la pndai sgt ngan fesyen nia..tp kalo bg akak la,murni sgt2 sesuai dgn design yg 1st tuh..mesti murni akan nampak lbh cantik,gojes and ayu mcm muslimah2.. :)

maisarah sarah said...

like design first....sangat cute dgn belahan tu...rasanya sesuai dgn irine..ala2 princess gitu.tapi kena pilih colour yang sesuai la

La Dolce Aiyun said...

hai irine...
i silent reader blog u...
i think yg last design yg last sekali...
u akan nmpak comel n gorgeous...
kawen jgn lupe jemput..
hihihi

http://aiyun-yuyun.blogspot.com

wan farah said...

3rd design!!
lain drpd yg lain..nmpk xclusive sgt..konfem semua mata tertumpu kt irine..heee

nYomeL said...

I vote for the 1st and 4th! yg 1st tu sgt cantek dan gorgeous! sesuai utk majlis reception while yg 4th tu pulak simple and sweet.. sgt sesuai utk majlis nikah. hope it will help to choose.. :D

amirah said...

1st design mmng sesuai untuk wedding sebb cantekkk sgt and tgn dia ada puff.tp kalo untuk engagement sesuai yg no 4 tu..simple tp cantek

♥♫☻PhatLady☻♫♥ said...

Ai vote numo. 3 aka 3rd..!! Sgt sesuai ngan Irine yg chumel... Design dia malatopppp & nampak selesa dipakai.... ;)



*sy cuma silent reader blog Irine..hehehe

Ain said...

salam irine...
cian dia pnat ek???
hihi...nak tye sal design mne yg plg ok kan??
kalau saya,saya akan pilih design yg 1st...3rd choice pun not bad...
nnt mst irine nmpk lagi cantekk!!!

O'gosh said...

atas skali ngan 2nd design...

Sumayyah Nadhirah said...

design 1st lawa..cume kalo kaler lain lagiii lawa =)

nabila saat said...

3rd..!!!i love the colour

DoRaEmoN LuRvE said...

akak.. design yg 1st nampak cantek.. sesuai lah dgn akak yg cantek nih.. :D

qin said...

yg 1st cntik..ssuai lau klau k.irine pkai..

Lina said...

hai...akak suka yg 1st n 2nd

Biey said...

1st cantik

Cik Nursya said...

kite suke yg 2nd tuh...

niejoe said...

1st n 3rd..;)

Izyan Masri said...

SECOND KOT.MODERN CLASSY.DEPENDS THEME JUGAK XD

suffer8zine said...

nasib baik boleh pejam celik, kalau celik je x pejam2?

Terkini : Telur Ayam Tiruan | Aku VS Nuffnang

murnimahyum said...

1st & 2nd =)

Yana Fun said...

kalau yang 2nd lawa tapi tang leher tu..terbuka sikit..yana rasa yang 1st sesuai utk irine...:D..

Cute Mommy said...

1st and 2nd...xmo yg lain...

lisa said...

3rd :) colour biru lembut sangatlah sesuai untuk sis :)

YanaMIB said...

1st and 3rd design..yeayy! haha abes lg fenin irine..oke oke..1st design =)

aten punye gempaq gaban! said...

ikut kata hati lah,,,huhu~setiap orang ade pandangan yg berbeza-beza...ti kamu pening pulak....hehe~^_^

nysa said...

yang 1st is the most beautiful..nice

cik ina said...

irene! congrates! rina rasa yg no 1 tu cantik. sesuai untuk irene. (:

Nasuha Salleh said...

3rd design paaaling cantek!

SAKURA + M!AKA said...

kak irine..design no 1 la yg pling cantik..sesuai dengan kak irine yg comey.. ^^V

Syazana Nordin said...

for me, yg 1st design tuh superbb, kalo irene pakai msti lagi suit..just wane boleh chnge sikit kot like the 3rd one.. =),

nabielah said...

1st serius lawa! percayalah!!

Anisa Liyana said...

kak irine, design 1st n 2nd uh lawa :) soft je.. kalau kak irine pkai mesti cntek :)

Miss Ran said...

y first je berkenan..mnampak anda lagi tinggi..style yang tak crowded..pndangn sy je..

suffiakmal said...

u kulit putih, so warna apa pon sesuai. tp yang first sgt okay. cantek gilaa. aumm aummmm !

Siti Fatimah Fuzz said...

yang 1st tuu

Lulu caldina said...

2nd design lagii menyerlah..yg ke3 tu kureng sikit..tapi kalau nak ayu, mmg yg ke3 tu ok..ala-ala gadis melayu terakhir..tapi apa2 pun, tgk tempatlah, kan..

pink said...

Numb satuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!comel gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa baju tuh! ^_^

Firdaus Kasim said...

sorry.. i dont know.. hehe..

kak irine, blog akak nie susahlah nk scroll down sbb effect snow nie..

buanglah kak, krismas lambat lagi.. hikhik!

Entri Terbaru Saya :
Fungsi Sebenar Pisau Pencukur Adalah Untuk Melebatkan Bulu

eja samad said...
This comment has been removed by the author.
eja samad said...

1st design sgt3 cntik!!!

misluvcoklat said...

1st tuh ! lawaaaaaaaa !
serius ;D

masshie mastura said...

da 3rd one. yg 2nd tu kalo skinny girl pakai gojesla ;)

Farah Farhana said...

irine..,
sy prefer the 1st one..
nmpak ala2 princess of arabian..
klu irine pki msti nmpak gorgeous sgt.. ;)

ʇıqqɐɹ ʞıɔ said...

2nd ;)

Atikah saleh aKa Yun Yun said...

dak irine 1st design tu lg cntek la.. better amek yg tu... sesuai ngn dak irine... :)

bella bellitos said...

irine comel, design yg 1st tu paling lawa bg bella..design yg lain2 nmpk lebih kurg je...

so i vote for the first design. tp colour tu bella xsuke sgt..mybe irine boleh tukr ngn yr fav kaler kn??

^secretofcharlotte^ said...

1st design suit ngan irine..tpi tangan try wat ikut bju yg ke4...

NurulAsyikinAziz said...

yg gamba atas skali before 1st tu lawa! hehehe.

tapi kn irine, yg 1st lawa :)

sayafatinathirah :) said...

design 1 dengan 3 sesuai dengan kak irine , sumpah nanti nampak cantik :)

Eyntan Sabrena said...

1st tu cantik :)

yuyuy ekyn said...

sume la.comel taw. :)

AiDa AzRyN said...

aida suka yang last sekali. simple tapi nice! :)

♥yaya budak suka embun♥ said...

sume cantik...tataw nk suggest yg mna

~ NANA ~ said...

dear...

i prefer yg no.1 tu, siyes lawa!!!
i lg suka tgk yg simple camtu but nampak WOW~ hihik

arghhhhh pic no.1 tu actly my dream dress...hukhukhuk...tak dpt dgn arma pon, but i still design sebijik camtu for my wedding dress yg nak dipakai masa majlis potong kek nanti

**haha panjang giler membebel, ngada2 betol**

nn said...

yang 1 st cantikkkkkkkkkkkkkkk!

Syariniey Amran said...

kalau nak y simple ckit..better number 1..but kalau nak glam..nombor 3 of kos!! hehe :DD

:mikaomei: said...

bagi ika 1st atau 3rd sesuai.
yang lain nampak macam tue. irine mude lagi and putih so sesuai yang 1st atau 3rd.
tapi ika berkenan yang 1st.heee

aiman said...

i suka baju time aida gadis 1 nikah dulu.. u g la tgk.. ne tawu suka jugak.. color evergreen...:) simple but elegant

Ms sunsWeetz said...

1st design lagi sesuai...

m!lo bsUk !! said...

kak irine , yang 1st !!! suweet sgt xD

NADIA said...

atas sekali CANTIK GILA :D

fiezah solehah said...

first...
simple but elegant =)

aisYahzaCk said...

yang 1st tu dear..cute..x sarat..btw..tak kesah lah baju mana..asalkan empunya badan cun..semua padan...=)

sara said...

yg 1st cantek sgt!! :)

Syaza ♥ said...

irine sesuai sgt2 ngn yg no 2 tu.. n design tu akn menampakkn irine lebih comel,cute,simple n nice dgn dress yg bertingkat2 tuh. hehe.. syaza rase org akn terpegun tgk irine pki yg no 2 tu. utk no 1 tu,mmg lawa,cantek. but syaza rse ta sesuai sgt kot. sbb slalu org yg tinggi lmpai mmg sesuai pki mcm tuh.. bukn nk kate irine pendek. irine tinggi jgk tp lebih sesuai yg no 2 tuh. no 3 n no 4 plak cantik. no 3 tuh syaza rase design die terlalu sarat pd bju kot. mcm kureng sesuai utk irine.. utk no 4 plak design die sgt2 simple.. just cantek pd colour die sbb colour die very2 soft.. tp keseluruhannye irine sesuai utk design no 2. hehehe.
ade rupe mcm image consultant ta? hahaha. syaza slalu bg komen utk org yg nk beli n pki bju2 nih. hehehe. ape2 pon smue tu syaza komen ngn jujur n ikhlan. n cnfrm irine nmpk lebih anggun bile pki yg design no 2 tuh. slamat berfikir ye irine :)

greenailin said...

yg 1st, but 2nd pun cantik gak.....owhhh sgt suka lagu mihrab cinta tue, slalu layan....hehe

Tasharina said...

GAMBAR PERTAMA, LAWA & CANTIK. KEMAS, TUTUP AURAT :) even baju lelaki yg pertama itu pun smart, !

Tasharina said...

YANG PERTAMA. kemas & cantik. tutup aurat :) even baju lelaki pun ,smart .

bintangyangsatu said...

akak suka 2nd design. meletop. meriah! hee

bintangyangsatu said...

akak suka 2nd design. meletop. meriah! hee

bintangyangsatu said...

akak suka 2nd design. meletop. meriah! hee

♀ Perempuan Manis said...

if want simple for engagement, better the 3rd one or 4th design..
but if for solemnization or reception love the 1st n 2nd design ^__^ just my 2cents

Nurul Mazni said...

sy plih nombor 4.. tapi tukar corak kain dengan wrna kain skali.. warna coklat kurang menyerlah~ klu turqoise or kuning air or ungu pun cantik sangat2

Najah SHakiLa said...

Salam Dear
Pada NajaH
klu dr segi design..memang pilih yg 1..tertarik,menarik.terpikat..segalanya~
weeee~

Najah SHakiLa said...

Salam Dear
Pada NajaH
klu dr segi design..memang pilih yg 1..tertarik,menarik.terpikat..segalanya~
weeee~

KiNDerLYly said...

salam,

ape kate irine cube pakai je semua design tu.take time and dont rush..mane yang irine rase sesuai dengan badan dan rase dekat je baju tu dengan hati..itu lah baju yang paling sesuai..ape je yg irine pilih saye sokog 100%!! ganbatte dear.

sabrina azhar95 said...

yg 1st pling oke kot,,,2nd pon ake gak look exclucive...

Cik Sofea said...

3rd design tuh sesuai utk irine..:)

Miss Lisa said...

yang 1st and second.. lawa sgt.. its different...

nadia said...

yg 1st~ :) yang lain tuh cantik tp xnmpak cm nk kawen sgt..i mean..just nmpk cm bj kurung moden je..:)

h A n Y S said...

the 3rd one!sbb exclusive yet ringkas, sbb ape? ade labuci2 tu nmpak exclusive, n kain nye ringkas..suit enough!hehe

ღ.:Naz Syed:.ღ said...

yg 1st design more sweet..kalo pilih color soft mmg cantk utk u...

isyah_tomey said...

yg frst....

Señorita Layla Zahara said...

yg first! kalau kaler soft pink mst lg comel. hehe

izryn halim said...

my opinion, yg third la irine. sbb kaler baju tuh jarang kite nmpak org pakai, but baju cik abang lg macho kalo design baju melayu mcm gmbar yg first tuh :)

Nur Afzaa said...

gmbr yg 1st sgt2 cantek dan sesuai nga irine =)

lalink7 said...

kalau boobs besar yang 2nd tue mmg pelik laa sbb terlalu menonjol..kalau boobs sdrhana okey laa..

no 1 tue nampak biase jee..slalu sgt tgk orang pakai..

sis suka irine pkai yang no 3..

elmoluya said...

i thought of first one. rare and soft. :)

Mila Ahmad said...

baju tunang mila,buat patern gmbar yg first 2..
sgt cantek!

ieyka_Nz said...

3rd design mmg chantek dari desing yg lain tuh :))

NisaAdnan said...

k.irine sesuai pakai bju no1 tu haa. yg last skali pon comel jugak tp mcm simple sgt tok pakai masa tunang.
eh yeye je pakai utk tunang. heee

emmy'z said...

serious.bagi i first design lawa sangat. :)

emmy'z said...

serious.bagi i first design lawa sangat. :)

adibah husna said...

3 (:

-atiQah- said...

mcm yg 1st pllg cntik..

Firdaus Kasim said...

setuju dgn miss lisa.. first n second tue nmpk cantik dan kemas

This is my latest entry :
Blogger Popular Sombong?

BeYLa! said...

Macam tak pecaye Irene nak kawenn!!
Haihhh cepatnyehhh. tapi dh jodoh Irene, Alhamdullilah. cepat2 kan mende yg elok ye.

Kite suke 3rd designn!! hehe. laen dr laen siket, wane biruu dea soft jehh. cume pudar siket je la, stylee dea dh chantek, tukaa laa wane purple ke?

It's very suit with u darl! :)

Adilah Daim :D said...

Salam ,,
i think 1st is very nice one ,,
design dye cute laa K Irine :)

Adilah Daim :D said...

first design ,,
cute sgt ,,

Azariah Kamis said...

irine...semua syantik sgt2..
tp 1st ngn 3rd design lagi lawa taw..

zielah's blog here..!! said...

no first sesuai sgt3 utk kak irine..

HusnaMa said...

personally, design yg 1st cantik :)

gurly lyla said...

1st design cntik la irine..if irine yg pkai lg btmbah2 cntik..:))

ShaZa's said...

As salam,
Yg first n 2nd tu santekkkkk Irine.. hehehehe

chempaka86 said...

baju yg best nampak exlusif sgt..chanteqq lg...

hasnah said...

for me, I prefer the first one (to you to wear)..cause it look simple+cantik+moden+sedikit classic cause ada kembang2 pd kain+ padanan mudah utk dicr bg bakal suami & nice to wear..bj second and last tue sebenarnya lebih kurang je, just bj second tue ada manik2 di bahagain bdn (maybe sesuai utk angkat nikah) & the third dress is also beautiful and maybe can be wear during majlis menyambut tetamu..

ANAK ABAH. said...

the first one!! love it!! :)

eiya said...

design yang no first tue lawa....sesuai r klu erin pakai

Irine Nadia MaRceLLo said...

tq guys semuaaaaaaaaaaaaaa :):) irine x dapat nak reply satu2 comment kat bahagian ni. semua pendapat korang amat2 Irine appreciate sgt2. :):)

lot of love,
~irine nadia~

Irine Nadia MaRceLLo said...

tq guys semuaaaaaaaaaaaaaa :):) irine x dapat nak reply satu2 comment kat bahagian ni. semua pendapat korang amat2 Irine appreciate sgt2. :):)

lot of love,
~irine nadia~

Irine Nadia MaRceLLo said...

tq guys semuaaaaaaaaaaaaaa :):) irine x dapat nak reply satu2 comment kat bahagian ni. semua pendapat korang amat2 Irine appreciate sgt2. :):)

lot of love,
~irine nadia~

Iera Hanna said...

you'll definitely look awesome is those designs but the first one will look very nice on you kak irine, only the choice of color is in your hands :) goodluck in finding the perfect one.

Stay happy and smile :)

SyahmiFikri said...

wat can i say! no 1
pandangan lelaki selalu tepat! LOL

NynaMysarah said...

kak irine lebih sesuai pkai yg 3rd design kot. kompom LAWAAAA! ;D

Aisya J said...

1st tu cantik Irine :)

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 272   Newer› Newest»
 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in