Muncul balik.macam chipsmore kan ? :P


Salam. 
Fuhhhh..mengeluh dan mengucap panjang aku bile tgk blog aku dalam list kawan-kawan punya blog, paling bawaaaahhhh sekali. That means, blog ni dah lama aku tinggalkan. Bagi teka-teki jap kat korang, agak-agak korang, berapa lama aku x update belog? ngaaa~

Actually macam-macam benda dan perkara yang aku nak cerita dekat dalam blog ni. Tapi niat aku tak kesampaian betol.hehe.Meh aku update sikit cerita  terbaru tentang aku. First, of course lah kan life aku as students. Cerita yang bestnya, now aku ulang alik je from uitm-rumah. Drive kete sendiri sudah. Mengambil masa yang agak singkat,kira-kira 10 minit nak ke uitm kalau bawak kete seperlahan 100km/s. Yang tuh kalau aku drive lah, kalau ayah aku yang anta, ambil masa hampir 25 minit jugaklah (yela, 40km/s-60km/s ) ;p Satu pencapaian yang agak baik jugaklah tahun ni, sebab mak ayah dah bagi kepercayaan kat aku untuk drive kete (even daripada tahun lepas dah pegang lesen sendiri T_T ) Dah pandai jugak, pegi car wash sorang2 anta kete untuk dimanjakan.hehe. Tapi malangnya, time pegi car wash tuh, Cd Maher Zain dah lesap sebab aku  tak perasan mamat2 bangla pakistan dah ambik senyap2.Ok x pe, yg tuh dah rezeki mamat bangla tuh dapat Cd Maher Zain ciplak secara free of charges dalam kete aku. huhu.Baru nak bagi CD original,tp dah amik dlu Cd ciplak.ngehngehngeh! Tau-tau je la kan, bila dah diberi kepercayaan drive sendiri, panjanglah kaki aku untuk bergerak sana-sini sorang2. huhu. Padahal dulu, bawak kete pon, kaki aku memang kekok habis, kaki kanan tekan minyak and kaki kiri tekan brek (ni kete auto ok..bukan manual.huhu). Sekarang ni, dah insapppp dahhhh :P Kaki kiri dok relax2 je kat tepi tuh.hehe

Ok, then awal bulan 4 ni, ada satu big event untuk course aku.Event Corporate Sector Exhibition.Kena bukak booth sendiri dan promote barang2 Nestle.Macam-macam benda kena pikirkan T_T Masih dalam perancangan nak deco-deco booth macam mana, kena buat presentation time tuh. Nasib baik, event ni secara group. Thanx dekat my classmates yg byk tolong-tolong aku time tengah buntu.
 

 One of my classmates, Nisha Nur Aziz. :P Antara yang kepala gile2 and sporting jugak la.:) . Banyak benda yang aku x tau pon, suka jugak tanya dia ni,tak segan pon nak tanya die :) Orang kuat untuk  event course aku ni jugak.


Membe-member baik.
dari kiri : Nad, Nawra, and Nad yang kedua (hehe.Irine Nadia la tuh.ahax!)

Ok next story.
Selain daripada life aku as students, sekarang aku jugak tengah dok pulun-pulun buat bissness untuk VCO yang aku jual secara online ni. Alhamdulilah, sambutan yang amat menggalakkan. Side income untuk aku kumpul-kumpul duit untuk future. Bukan tuh je, now dah nak bulan 4, tinggal berapa bulan je lagi untuk life aku bertukar sedikit demi sedikit ( actually, xde benda sgt pon bertukar :P hoho) Dalam mood untuk buat skit-skit preparation apa yang patot.  Minggu lepas, tercapai jugak niat nak pergi Arma Boutique. Kalau korang nak tau, Arma Boutique ni salah satu daripada favourite designer yang aku minat. Korang boleh nengok dekat entry sebelum ni title My DreamWedding tu, ada pic baju hasil daripada Arma Boutique.


Minggu lepas pegi Arma Boutique ni dekat Sri Kembangan. Seriusly aku cakap,service diorang memang tip top :) Tak rugi pegi sini..Mula-mula aku cakap dengan cik abg nak pegi survey2 je dekat sini. Padahal dalam hati dah confirmkan awal2 lagi, memang nak amik terus Arma untuk design baju untuk we all.huhu. Tema baju aku nanti, herm..herm..herm..ok rahsiakan dulu lah! huhu. Banyak jugak design baju2 yang best dekat sini. Bincang punya bincang, last-last, memang confirm pilih Arma untuk designkan baju. Ok settled satu keje! Dah confirmkan, tinggal untuk shopping kain dekat Jakel dengan Arma awal bulan depan. Dekat situ nnt, plan nak design baju yang macam mana,nak  colour apa, design tudung and veil macam mana, and ukuran baju sekali. Next meet plak, tinggal nak fitting baju je. Hope time tuh, aku n cik abg berpuas hati la dengan kerja Arma nnt :) And lastly, next meet untuk amik baju yg dah siap beberapa mgu before our event. Sekarang ni pon tengah dok pikir-pikir jugak nak tempah baju colour ape. Kejap nak colour ni, kejap nak colour tu. Kejap nak design macam ni, kejap nak design macam tuh. Arrghhhhh... serabut den! Sampai terbawak2 ke mimpi. Memang betol  orang cakap, bila dah nak dekat perkara2 penting n besar dalam hidup kita, kita tak abis-abis dok pikir benda tuh je...Buat ape2 keje pon, mesti terpikir benda tuh jugak. huhu.

Next story. Jangan lupa support our event ok :) Meh-meh pakat datang gamai-gamai dekat booth aku and my team. 5 April ni at Uitm. Pandai-pandai korang la idop carik booth aku, booth yang dok promote2 product-product Nestle tuh. Bukan tuh je ok, dekat booth kitorang ni jugak, aku amik peluang untuk jual product VCO ( Virgin Coconut Oil). Sape-sape budak2 uitm yang susah nak dapatkan VCO nih from aku, boleh datang untuk beli VCO ni secara by hand je ok? Sama-sama memeriahkan booth aku nnt. :)


 Our poster :)

Ok. aku nak chaw dulu. Banyak benda perlu disettlekan. Lagipon aku dah update sikit2 kan tntg aku :P
Sebenarnya banyak lagi benda yang aku nak tulis and share dekat sini tentang perkara-perkara bahagia. Tapi, kadang2 aku rasa macam nak buat je private blog. haha. Tak semua benda yang aku nak cerita boleh semua orang baca. Agak-agak korang, ok x? :)

Bui Bui korang :)


102 comments:

dunia myra said...

jgnlah private..

cik eira said...

haha sama la dgn eira masa mula2 drive dulu :)

ehh eira ada buat GiveAway kalau sudi
http://awekinside.blogspot.com/2011/03/cik-eira-shoppe-giveaway.html

HAJAR AZMAN :| said...

irine dah nak kawen ke? :)

cik eira said...

maaf , silap link
http://buyeronlinehere.blogspot.com/2011/03/cik-eira-shoppe-giveaway.html

Hazrina Erin said...

sekali post entri, macam2 cerita ade..like ur story^^

LittLeMyRsHMaLLoW said...

alaa....
tanak laa private....
nak tahu jugak pasal irine....
tamau ! tamau ! tamau !

tamau okeh !
=)

Fitri Karim said...

lajunya km/s~ hehehe

sabenazakey said...

jangan la private2,.nak bace lagi kisah kak irine.

aliza said...

xyah lah private cik irine..ada gmbar cik irine mnom cool blog ar.hehe

syuwai said...

nanti nak explore juga la arma boutiqe tu..hehe ;)

NynaMysarah said...

i'll come ;)
insyaAllah

Cik Fatin Nana said...

irine....wa...rindunye dgn irine....

entry yg cukup padat...tp masih mcm x mencukupi jek..hehe xpe2..ni kire bole la jgk di kata kn lepas rindu...hehe

irine t event da nk dekat, jgn lupe jemput ye...=)

n xmo la private...cane nk lepas rindu baca entry irine...=(

♥yaya budak suka embun♥ said...

jangan la private irine..

JOM SINGGAH :BUKAN BLOG MAKCIK :P

Cik Fatin Nana said...

oppss lupa...nnt nk dtg uitm mlake boleh? nk g booth irine...hhehe

Dawa said...

jgn la jd cm yuna. irine nk dh status celebrity blogger dh. dh kira cm artis dh

Diya Edhayaa said...

kerinduan sma INM..!!
akhirnye update gk...

amy syahirah said...

fuuuhhhhhhhhhh .. dah lama giler akk irine x update blog . lama saya tggu taw . akhirnye !!!

mcjust.lol said...

wauww.. nak tunang ke nak kawin? ;)

artzlyind said...

plssss..jgn private...
kesian kami yg dah follow lama ni....
=(

y u y u Z u l a i k h a said...

lama nyaaaaaaaaaa tak updateee!

Pycah Abd Rahim said...

ala kak irine , taknak private kan -.-!

raje carl said...

jgn la private kann ..
org bangla punn minat kat maher zain laa .. hehhee

maisarah sarah said...

wah irine dh nak kawen la.tahniah2....semoga gembira ke akhir hayat

CikBulat said...

Adalah dalam 3minggu. hahaha

merahitujambu said...

tak setuju laa..jgn laa pivate kan

fittiariri said...

irine dah nak kawen ke??? jgn lupa jemput yeee...and jgn lah private blog! taw2

azi nur said...

alamak suspen nyee...

Shawl's@ayucinta said...

irine nak kawen..yeayy..boley join d club..:)

Aszira Yessy MahSury said...

waaahhh.. bestnye... :))

rebecca melessa said...

aloooo..kalo private camne saya nak stalk senyap2..huhuhu

Najlaa 'Aqilah said...

ur kinda public figure now laa irine. orang nk tau lagi cerita bout u, including me of course! HAHA.

Republic Aku said...

baru nak kenal...dah nak private.....

Cik Nursya said...

jgnlah privatekan..

niDa said...

memang lama pun irene!

angkasa said...

akak dok uitm mn?shah alam ek?
btw cute blog!ailoike!

syafiqashafie said...

alaaaa..tak payah lah private...huhu

lisa said...

nak kawen dah dia, hehe :D

misz aisya said...

hye irene! owhh best lah dia dpt duk rumah..

opss i dont think u shud private this blog..

syira said...

dear irine, i mmg minat sgt ngn VCO tu.. i da email dah.. hope u'll respon as soon as possible..

ira_irara@yahoo.com

http://kukutanganku.blogspot.com

aiman said...

all the best! walaupon nmpknye sgt sibuk skang.. i still follow ur blog.. bila la nk duk list atas ni.. haha..:)

Erra Kyra said...

BLOG PRIVATE BUAT ARR..TAPI PASTIKAN SAYUE LEH BACE TAUUUU!!!!

huhu^^

hasrul hassan said...

Salam Irine.
Kecewakan ramai orang termasuk bro. Uhh jangan ler nak private. Tapi kalau nak private pun ok gak .. tapi jgn lupa jemput bro ehh .. hehehee ...

http://hasrulhassan.blogspot.com

hasnah said...

assalamualaikum irine...sy suka baca blog you and i vote x prvate please!payah nak baca nanti!!
p/s: irine nak kawin ke?

Eryn Azreen said...

nak jd cam kak irine

HATYCIKNUURUL said...

waaaaa,lamenyer xupdate,.bz sesangat ek,.uii,.org dh nk brtkr,ye x,.hehe,..chaiyok3,.irine comel,..hehe

Eryn Azreen said...

i wanna be like u..

Eryn Azreen said...

i wanna be like u..

Eryn Azreen said...

i wanna be like u..

MiSz fiFiEyQa said...

finally...ade gak en3 baru..huhu..erm..x yah la nak pvt blog..hehe..tp kalau tu utk kebaikan kak irine, buat la ape yg patut..tp jgn lupe invite sy jd reader ye... =)

Dalila said...

Nak g la booth tu..hehe

misz molecule said...

irine teror predict..
yeay!







dats rite dear..mmg bawah sgt2 irine dlm bloglist..


tnggu2 jugak irine update..
ala cam same je dptkan by hand or post..
kena pergi melaka pulak baru dapat vco tu..



pe2 pun, gud luck dear,,
yg pnting.. hormon kena selalu stabil..
keep it up!:)

eliana_adnand said...

gudluck dik! :)

EmanTheHalia said...

akhirnye irine update. cuba jugak tgk irine akhir2 ni =) bz je. tc irine. moga sukses ye ..

HaFizaH aYu said...

kawen jmput tau...

mysara said...

wa..rndunyer kt irene..lama xupdate! klu xc-lap ada dlm 6 mggu mngikut blog list mai..:)

jgn la private ek..:)

maszull said...

x setuju la kalu diprivate kan...kalau boleh kongsikan la dgn we all...

coffeesess said...

wah..rindunyaaaaa.. nak bace belog akak....................................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

suriani junaidi said...

cam best je

wahyu hidayah wahidin said...

lame nye x update....sy ske tgok muke awk yg cumil tuuu...!

NOR said...

jgn privatekn ek...hihihi...

YanaMIB said...

erk kedai arma kt seri kembangan je??haha nape ai xtau..dem! =_=

nk tau aa tema irine nnt mcm mana..hehe..mesti comel ouh ^_^

~ NANA ~ said...

nak tawen dah ke yung??? btw arma is also my fav!!! baju n pelamin dia sgt2 cantek kan?? :)

meAdir said...

jalan2 jap kat sini...ramai betul peminat irine nie... nice blog...

Mr. Swift said...

Takyah private. AHaha. ;p

Okey ni junior nak mai booth tu nanti. HAHAHAHA.

*malu ah pulak*

reen izrinda said...

irine, i dtg booth u nnt tau! nk beli vco :)

iezawanza said...

wuuu.. sis da kawen yekk? jgn lupe jemput taw =)) x sabo la..

Cute Mommy said...

rasa xpuas baca entry irine kali ni..sbb dah lama irine x update blog so mey byk giler citer kann..
plsss....jgn private...apa salah kongsi kannn...

Teratai Ibunda Catering said...

cool bloggie wajib ade!!!favvie~ouh nnt my sister pn amik khidmat arma for her big day as well =))

Izyan Masri said...

comelnya sis irine pakai tudung bawal :D

bella bellitos said...

irine, big day ke?? tunang or kawen trus?? btw congrat ye...

eh eh eh..jgnlaaaaa private..tunggu irine punye new entrie pon seksa, kalau irine privatekn blog xtawla...

bella dh terbiase mlawat kat sini stp kali free...so klu irine private nanti nak melawat kat mane lg?

nurayunni said...

waaaa...bestnye..dah nak kawen...

Nur Athirah said...

i wanna be like you sys irine. sys comely ~ ;')

♥cik fyza ♥ said...

akhirnye update gak dak chumeyl ni~ hihi....aikk..mau tunang suda ka? hehe....smoga bhagia yea yunk~ event tu..i'allah fyza na pi...meriahkan lagi hari2 event

:anys: said...

kenapa sis lama tak hapdate ?

http://blurrr4evablurr.blogspot.com/

yad'z said...

ehh...irine pakai tudung biase ek... hehee... comel.. waa, berdebar tak pilih design.. ehehehe

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

welcome back..

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

welcome back..

YLa Aziela said...

akhirnya irine dh update blog..suka3..ermmm lau private, dh xley nk bc dah ler..

ElyaElmo said...

kiter nmpak kamu ari tu kat melaka...6/3...eheh

Lyssa Dollixious said...

sys . anda ditag ! hehe ..

http://www.lyssasecret.com/2011/03/eh-cik-lyssa-kena-tag-ke.html

►AdamXis◄ said...

Assalam...rasenya dah 2 bulan kot...fuuh lama Irine x update...tahniah sebab dah jadi org dipercayai bawa kereta...hak3.nakal jugak mat bangla tuu erk...jangan laa privatekn blog...hu3

sicomot-comel said...

irene,,biar bersawang pown blog ni,tp jgn la sampai private ~,~"

p/s: comel la irene pakai tudung biase ^^

Amirrah Zawani said...

mmg lama irene tak update.. eh.. comelnya poster siap ada lembu lagi.. hehe :D

Syafiq Rosli said...

all da best irine..:)

Amiera Hilton said...

hahah. comel je cara irine drive tu. hehe. biasa la mule2 kn. hehe. :)

lolitasinta said...

wahhh !!
confirm !!!
i pg serbu booth u dulu oke !!!!
hee ^^
ta saba na tgu event mascom lak !
yay !

Bidadari Ungu said...

jgn la privatekan...T_T

Bidadari Ungu said...

jgnla private kan...T_T

SyafiqahSyaza(SweetSyaza) said...

Wah part2 masscom ada wt event ekh....bestnya,mcm ni mao turun lendu la,lme tak jenguk UiTM dihatiku lagi2 dewan bendahara...oh dewan bendaharaku....haha!

p/s: insya Allah nk dtg,coz nk bli VCO by hand dr irine..wah! ;p

aieen zainuddin said...

alalaa. tkmo la private belog niee. nti rindu nk bace story irine lg.

ツ pencinta pelangi said...

buat 1 lagi blog utk private. :D

Cik Qiqi said...

http://cikqiqil2.blogspot.com/ follow me..jom..

fahmie firas said...

Mahu berjaya macam anda juga dalam bidang blog.. my idol..
Salam Kenal..
Nice blog sahabat..
best dapat follow ur blog..
keep moving on..
klu free singgah ke blog saye..
http://purplebloggerboyz.blogspot.com/

Mama Darwisya a.k.a Fiza Qadida said...

salam irene! akk baru kenal belog cute adik ni..org empunya belog pon sama cute...abyway congrats sbb bakal jadi istri org tak lama lagi...adik jgnlah private kan belog..akk nak follow citer2x adik smpailah adik dah ade baby nnt..mesti sweet uols!

Zuhra & Iqi said...

irene...nape lame x update blog nie?rindu dgn crite irene...hukhuk

amranaiman said...

private pon boley.. wat blog lagi satu.. yg ni untuk sharing huhhuu..

zam said...

erk... tahniah2

Reen Tart Nenas said...

baju pengantin from arma couture mmg hot dan chantek2 di kalangan B2B :) welcome to the club babe!

ZyraNia said...

like ur stories :)
btw, UiTM mne ye?.

sissyira said...

salam

hati2 ketika memandu...jgn la private blog....suka jadi silent kat sini..

HONEY said...

tahniah irine, smoga nant menjadi serang istri yg solehah..(www.tudunghoneyz.blogspot.com)

biE said...

hye irine.. u student uitm gk ker? nnt klu ade ms nk g booth u 5 april nnt. oh ya, coconut oil tu rm bp ea

senang2 singgah blog i gk k
sicxiology.blogspot.com

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in