My Dreams Wedding,.. "What's Hot is Gettin' Hotter" by CST and LRKL



THIS IS STICKY POST.
 please scroll down for the next entry.tq

Assalamualaikum.

CONTEST " What's HOT is gettin' HOTTER" by CST PRODUCTION
&
LYNDA RAHIM KUALA LUMPUR.

CST PRODUCTION ? Siapa tak kenal? Kalau tak kenal tuh, tak taulah aku nak cakap ape.huhu. Memang makin hari makin hot kot CST PRODUCTION ni. Diorang terkenal dengan video-video yang sangat creative ala-ala fairy tale yang macam dalam mimpi korang tuh ok! Pernah tengok tak video LOVE STORY and WEDDING Elyana kat facebook ? Yang tuh salah satu daripada hasil titik peluh diorang la. CST PRODUCTION memang yang terbaik. Sape-sape yang nak buat video kawen amiklah CST ni..Tak rugi. Kalau nak cakap about DATIN LYNDA RAHIM pulak, memang terkenal kot kat KL tuh. Wedding planner kan. hehe. Actually, aku start kenal DATIN LYNDA RAHIM nih pon since aku tengok RANCANGAN GADIS MELAYU 3. Time tuh peserta-peserta Gadis Melayu kena uji dengan Datin Lynda Rahim. Garang wOOOoo die...huhu.aku balik2 takut.hehe. Tapi best, sebab  wedding dress by her nih sangat cantek ok!

Ok cukup la tuh mukadimahnya tentang
CST PRODUCTION 
&
LYNDA RAHIM KUALA LUMPUR ;)

Aku memberanikan diri untuk masuk "BIG" contest nih. Kenapa? Mengapa? hehe..Sebab benda nih benda yang menguntungkan :P .Kalau menang tuh, ini kira hadiah besar lah dalam hidup aku. Memandangkan contest yang dijalankan pon sangat menarik dan tertarik, so tak salah lah kalau aku try masuk. Benda baik tak salah pon kalau nak try. Lagipon, tajuk yang diberi oleh CST PRODUCTION and DATIN LYNDA RAHIM nih pon sangat cantek and kena kot dengan aku. hehe

- Pilih salah satu tajuk di bawah dan olahkan secara paling creative
1) My Dreams “Wedding”. (anda boleh ceritakan konsep wedding yang anda impikan)
2) My Dreams “Love Story”. (anda boleh ceritakan jalan cerita cinta yang anda impikan / kisah benar anda.

HADIAH? ( part nih yang best nak dengar nih)

- 1 event full coverage by CST PRODUCTION photo & video (Majlis pernikahan / Persandingan / Pertunangan / Aqiqah / Birthday / etc… )
- 1 set wedding Dress Bride & Groom (worth RM4000++) by LYNDARAHIM KUALA LUMPUR.
- Hadiah ini valid sehingga 1 Jan 2012 sahaja.
- Hadiah boleh di tukar milik.

 TARIKH TUTUP PENYERTAAN

- 6 Jan – 20 Jan 2011 (Penyertaan)
- 21 Jan – 31 Jan (Online Voting)

Dengan adanya pertandingan macam nih, sekurang-kurangnya boleh mencuba nasib dan siapa tahu kalau bernasib baik boleh mendapat majlis perkahwinan impian tanpa perlu mengeluarkan bajet. Betol tak? Angguk je lahh sebab memang betol dan tepat ;) Peraduan nih pon mmg membuka peluang bakal pengantin  or bakal bertunang dan bukan sahaja untuk mendapat perkahwinan yang diidamkan. So, aku harapkan, dengan entry nih, korang boleh vote untuk aku nanti ok? :)

Ok.Dengan secara rasminya, aku pilih tajuk " MY DREAM'S WEDDING. 
Nak ceritakan konsep wedding yang aku impikan. Nama pon "dream". Kalo dream tuh tak semestinya menjadi ye dak? Mimpi yang bermula daripada angan-angan dan impian. Sesuatu yang masih dalam khayalan atau imaginasi aku, tapi mungkin boleh menjadi realiti atau terus-terusan kekal menjadi fantasi aku semata-mata :)

THEME 

Theme yang aku impi-impikan time wedding nanti, kalau boleh aku nak yang konsep moden. Means tak nak nampak macam terlalu sarat dan formal sangat. Nak yang ala-ala santai dan buat tetamu yang datang nanti tuh, 1st impression diorang bila jejak jeeeee kaki dekat wedding aku tuh ialah perkataan "WOW!!".. Tak pon, " OMG ! "..haha. Bukan senang kita nak bagi orang lain rasa terpegun tengok wedding kita rite? Sebelum nih, memang ada jugak simpan impian nak wedding  macam semua orang boleh merasa dan menikmati keindahan kat Taman Bunga. Kira macam konsep ala-ala taman la nih. Setiap sudut dekat wedding aku nnt, nak dihiasi dengan bunga-bungaaan hasil ilham wedding planner menggunakan daya kreativitinya lah :) Dekat atas pelamin tuh nanti, aku nak ada banyak gabungan bunga-bunga ( fresh flower). Nak yang colour menyerlah dan menonjol macam gabungan colour Pink + Cream + Blue/ Turqoise. Pastu tambahkan lagi dengan hiasan permaidani berbulu tuh. Ala yang permaidani bulu-bulu colour putih tuh. Serious aku rasa time tuh, memang nampak rekaan tuh nampak exclusive sangat-sangat. Tapi tak nak lah membazir sgt.Sbb banyak lagi benda yang nak guna nnt after kawen. Biar  bajet sederhana, tapi apa yang dirancang dan diidamkan dapat dihasilkan asalkan bijak memaksimumkan kreativiti dan bajet yang ada.


Theme : Wedding Garden
pic from google




MEJA SANTAPAN UNTUK PARA TETAMU



Part nih yang aku paling suka. Tau tak kenapa? Disebabkan hidup aku nih dah sebahagian daripada dunia blog, so, aku memang dah siap-siap plan dah, nak sediakan meja makan khas untuk para blogger yang aku kenal dekat dunia alam maya nih. Bukan untuk blogger je,  kira macam orang-orang  yang aku kenal from internet, aku akan invite mereka dan sediakan meja yang KHAS buat kalian :) Comel kan? Yelaaa..dekat situlah aku nak balas jasa baik korang sebab selama nih banyak support aku dalam bidang blogging nih.Time tuh, dekat atas meja , dah siap tertulis dekat atas board keras " VIP BLOGGER" or whutever lah. So, dekat situ, korang-korang yang aku invite tuh takde la konfius nak duduk mana. And termasuklah aku, senang nak kenal dan cam korang nanti. Senang lah jugak aku nak salam-salam korang nanti. *hehe*. Dah tersusun dan nampak teratur dekat situ :) Aku nak semuanya berjalan dengan sistematik dan berjalan lancar je nnt tanpa masalah-masalah yang rumit :) Dah nama pon nak konsep ala-ala taman kan, so, dekat atas meja santapan tuh nak dihiasi dengan jambangan fresh flower bagi menceriakan lagi suasana wedding time tuh.

CAKE

Of course aku akan pilih "cup cake".hehe.


pic from google

Cup cake antara trend dan pilihan sekarang untuk konsep dalam taman nih. Pemilihan warna merah jambu sure-sure akan menampakkan lagi suasana "kelembutan" dan "romantic". Ditambahkan lagi dengan bunga-bunga fresh dekat wedding tuh..perrrgghhhhh..romanticccc nyeee laaaa aaaiii. Boleh berdarah hidung tauu! huhu. Cake yang jenis selalu kita tengok dekat wedding2 before nih dah biasa sangat. So, kita buat lain daripada yang lain sikit. Memang trend sekarang time wedding je, orang guna cupcake. Tak kisahlah berapa tingkat kau nak. Order je! But no money no talk r! hekhek! Majlis kahwen takkan lengkap kot kalau takde acara potong-potong cake nih. Sedangkan orang buat kenduri berkhatan pon ada main potong-potong cake, inikan plak BIG DAY korang kan? hehe.
Kalau korang nak tau, aku memang gilew dan pantang bila nampak cupcake yang comel-comel tuh! Serious geram! Rasa sayang nak makan, rasa macam nak simpan je sampai bile-bile. Biarlah basi ke ape ke cupcake tuh. Asalkan cupcake tuh still cantik jeeee. haha.
*baik tak yah sediakan cupcake kalo camtuh kan.hehe*


PELAMIN

pic from google
* gila kentang cantik pelamin nih *

Bila bukak bab-bab pelamin nih la yang aku suka. Last day pon, masa pegi pameran pengantin, survey-survey jugak pelamin-pelamin yang cun-cun.Nak pelamin yang boleh menampakkan kontemporari tanpa sarat dengan benda-benda yang menyebok.hehe. Pemilihan warna lembut macam putih dan krim serta merah jambu. Pemilihan kerusi pulak, aku nak jenis kerusi yang tinggi tuh. Taknak jenis kerusi yang rendah tuh..sebab nanti nampak macam tenggelam pulak.Aku lebih tekankan dekat penggunaan lampu hiasan sebab dekat situlah mampu memberikan impak yang lebih menarik. So, tetamu yang datang akan lebih tertumpu dekat kitorang je time tuh tanpa menoleh ke kiri dan ke kanan. hehe :) Penggunaan lilin pon aku nak titik beratkan jugak. Terserlah suasana "cool" je nanti. Bukan lilin yang time korang guna time rumah korang blackout tuh yek.hehe. Nehi..nehi ! Lilin hiasan macam kat IKEA tuh.Dekorasi ala-ala taman nih, kalau boleh aku nak semua tetamu aku yang datang nanti dapat menikmati keindahan bunga-bunga segar, secara tak langsung membuatkan tetamu-tetamu aku semua tak nak balik rumah.hahaha.


pic credit to http://blog.mukhrizlatif.net

Camni pon cantik jugak :) Pelamin time Elyana akad Nikah :D
p/s  : Aku perasan dari hari ke hari, aku macam minat blue colour plak.Musykil..musykil..

PENYERI MAJLIS

Penyeri majlis yang aku maksudkan ialah "flower girls". hehehe.


pic from google

Dengan adanya flower girls yang nak mengapit kitorang nanti, dah sure-sure lah dapat ceriakan lagi suasana wedding tuh:) Flower girls tuh mestilah nak budak-budak cinonet yang comel-comel pakai gaun kembang  labuci merah jambu (for girls) and suit hitam (for boys). Comel nyeeee! aku dah terbayang dah nih ok! hehe. Flower girls tuh pulak akan bawak bakul yang dah kena hias dengan reben. Dalam bakul tuh pulak, adalah cenderehati macam gula-gula ke, coklat ke,bunga telur ke, and whutever lah . Budak-budak je boleh jadi flower girls ni, mak-mak budak tak dilayan ok nak jadi flower girls.hekhek!


Comel kan? :):) Pic contoh je nih semuanya :)

PART NIH BEST :P

Tengok tajuk pon takleh blah.haha. Apatah lagi benda yang aku nak explainkan nih kan? hehe. Kenapa aku cakap part nih best? Sebab part nih aku betol-betol nak jadi kenyataan. Aku tak nak ianya just tinggal as angan-angan mat jenin je. Tau tak ape? :) Aku nak time aku and pasangan aku nanti, nak berarak naik kereta kuda.hehe :) Memang lah nampak macam telan kos banyak. Nampak je.. ;p Tapi memang betol laa..serius nak naik kereta kuda (unicorn :p ) time berarak nanti. Comel sangat-sangat kan? Time nih, konsep wedding nih lebih menampakkan konsep ala-ala kayangan sikit :) 


BUSANA PENGANTIN

Dekat hari bahagia aku tuh nanti, pakaian yang indah pasti dan sure-sure akan jadi saksi dekat kitorang. To be honest, as perempuan bertudung, aku impikan busana pengantin mengikut konsep muslimah trendy. Aku dah set dah dalam kepala nih, bila malam akad nikah tuh nanti, aku nak pakai busana pengantin berkonsep ala-ala jubah abaya dan nampak sopan. Orang selalu akad nikah, pakai kaler putih kan? This time, aku tak nak pakai putih. Kalau boleh, aku nak aku and pasangan aku pakai colour lembut, pastel colour. Sama ada, malam akad nikah tuh aku gayakan baju colour soft pink or whuteva selain daripada putih. Time nih, kalau boleh, aku nak berkonsepkan ala-ala arabic..nampak lebih ayu dengan penggayaan tudung yang dikenakan dengan aksesori. Kenapa aku pilih busana malam tuh ala-ala jubah? Sebab aku tak nak busana tuh nampak terlalu ketat..takut aku tak selesa nanti. Ewaaaahhhhhh! haha. Jenis fabrik mungkin aku nak gabungan daripada jenis lace dan satin lembut. Barulah selesa nak pakai nanti :)

* colour biru turqoise macam Elyana kawen tuh pon cantek lah, tapi biru bukan biasa sangat ke? hermm..maybe mengikut jenis rekaan lah kot :) *


Ok lebeyh kurang macam nih la rupanya jubah abaya tuh :) Aku rasa, time nih, kena pandai-pandai matching kan dengan penggayaan tudung yang sesuai. Tambahkan dengan aksesori macam kerawang-kerawang atas kepala tudung kita tuh :)


Ok. pernah tengok kan Elyana time bertunang? Baju dia cantik kan? Serious cantik.
Colour yang jarang orang buat time bertunang.


Cantik kan? :)


Biru nih la yang aku mention kat atas tadi tuh. huhu. Bila Elyana pakai, aku rasa paling cantik and sesuai sangat-sangat.


pic credit to http://blog.mukhrizlatif.net

Full pic wedding dress Elyana time kawen :) Jatuh hati terussssssssssssssssssllluurrrppppp.



 pic from Arma Abdul Rahman Couture

Baju Bienda time wedding dia pon cantek :) Jubah abaya. Memang mathcing sangat-sangat. AKu dah rambang mata ok..huhu.


 pic from Arma Abdul Rahman Couture

Like this!! Serious cantek! Baju for girls tuh rekaan dia memang glamarous betol.huhu. Baju untuk lelaki tuh plak memang aku berkenan abis lah. Belum cik abg pakai lagi nanti. Berdarah hidung aku nnt ngk dia :')

PENGAPIT

Pengapit sudah tentu dan tidak lain tidak bukan ialah aku akan pilih kawan baek aku sendiri,Anis. Kalau korang perasan, entry aku yang lepas-lepas tuh, ada satu entry yang aku hasilkan bersama Anis. Kenapa aku pilih Anis? Sebab dia sorang je satu-satunya kawan aku yang tau isi hati aku dan perangai aku.hehe. So, Anis, bersiap sedialah kau! hehe.


RUANGAN SESI BERGAMBAR



Yang nih jarang orang buat :) Memang ada orang yang buat time wedding, tapi tak ramai. Kalau boleh, aku nak sediakan satu ruangan sesi bergambar ala taman untuk tetamu-tetamu aku yang datang nanti. Menampakkan lagi serinya time tuh. Dekat ruangan tuh,aku impi sangat-sangat yang ruangan tuh dihiasi dengan fresh flower merah jambu yang merimbun-rimbun segar tak hengat dunia! hehe. Dekat tepi bahagian ruangan tuh, ditaburi dengan hiasan kelopak bunga-bunga. Comel kan? Teruja ok! Tau tak macam mana ruangan sesi bergambar aku harapkan? Ok macam nih, dekat ruangan tuh nnt, aku akan sediakan satu camera khas untuk tetamu amik gambar sendiri then lekatkan dekat board khas. Then, bila korang dah tampal dan lekat pic korang tuh, bawah tuh korang boleh tulis ucapan untuk aku n pasangan aku nanti. Tulis pendek-pendek je! jangan nak mengada-ngada create ayat panjang karangan SPM plak! huhu.

Ok..tuh je la kot yang aku boleh share serba sedikit tentang impian and angan-angan aku. :)
Aku hope dengan entry with point-point yang tak seberapa nih, boleh buat judges rasa terharu ke ape ke..nak nangis ke ape ke..haha :P Sebab 30%  from judges CST and LRKL and 70% voting from orang ramai  :) So, supportlah irine ok! nnt korang dapatlah merasa wedding irine nnt :)


Last but not least, thanx a lot to CST PRODUCTION and LRKL sebab bagi peluang nih untuk aku share serba sedikit " My Dreams Wedding".
Sila click @ logo CST PRODUCTION and LRKL untuk "LIKE" fan page mereka :)




Walopon CST and LRKL tak mintak letak pic kat entry nih, aku nak letak jugak! Yelaaa..nak kasi CST and LRKL nengok-nengok lah camna laaa rupa bakal2 or pasangan yang buat entry nih..hikhik :)



TO CST PRODUCTION and LRKL : To be honest, irine and pasangan irine hope sangat yang CST dapat merakam hari perkahwinan irine dan teringin sangat menggayakan busana from Datin Lynda Rahim. Mungkin dengan bantuan mereka, semua impian dan angan-angan irine mungkin akan menjadi kenyataan. Siapa tau? :)

Supportlah Irine ok to win dis contest! Nanti mana tau ada rezeki, korang dapat datang wedding Irine dan duduk di meja VIP BLOGGER  nnt. InsyaAllah. :)

p/s :
Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Tuhan deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindak balas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.

:)

192 comments:

Teratai Ibunda Catering said...

irene..if nk catering yg mknn mmg marvelous n mantap jgn segan silu hubungi saya k...=)) ade food testing skli okie..

y u y u Z u l a i k h a said...

WAHHH.. SANGAT MENARIKK! HARAP IRINE DAPAT! :)

FaRTeEN DeaN said...

wow...cam best je nanti wedding nie..
glamer gitu..haha..

♥ eyka elisha ♥ said...

gorges! ^^
i like dat style too~
[pic yg bwh bienda tuh,grey colour..dat gurl is my cousin.her gown during her wedding very beautiful =D]

farasakura said...

gudluck yerr :)

Lyn Sery said...

tak silap if menang ptandingan ni hadiah valid sampai 1.1.2012.
kalau kau menang kau mau kawen awal irene?
kih2.meriah la nanti..
xpe kalau bab sponser ni kau kebas je.
wahahhahaa
btw gud luck!

Rainbow89 said...

waah. .
nice. . nak jadi bdak bunga bole x. . hehe. .(:

Pelangi said...

SO SWEET..>_<

eykameow said...

suka quote terakhir. btw eyka pun impikan sesuatu yg indah masa hari bahagia itu nanti :')

semoga irene dapat apa yg di impikan......

::anithabilchan:: said...

bagusnya kalo k. irine sediakan tmpat utk bloger2 msti meriah sgt2 nnti!!
h0pe k. irine mnang contest nie Insyaallah:))
anith doakan semoga brjaya:))

shahfazrie said...

ekekekekek..gud luck!!!

Aisya J said...

wah nak kawin dah ke? HAHAHA

zeila said...

wow...menarik la irine...
bley dapat jemputan gak ke lau irine kawen nnt?hehehe

Fatul Akrul Ramli said...

wedding video cst tu pun agak bergaya jugak.. shoot guna dslr je pun

dalila aimy said...

"WOW" shantekkk sgt2 la,,
kalow skrip 2 jd real .. !
best sgt !
moga2 impian irine jdi kytaan auww...
aminn
dan sya sgt2 jeles...hekhek :)

n.h.m.s said...

hadiah valid smpai 1 jan 2012,means if menang u kne kawen by that date?

Adeyna said...

alamakk , bile nieyhh ??
hehe :D ... mesti sis irine canteq kan pakai wedding dress yg mcm sis mao tuee ... blogger cinonet ponn boley keww dijemput ? hehe ;)

ninisapunyacerita said...

Insyallah irene.. Impian kamu pasti jadi kenyataan.. Jangan lupe jemput hari indah kamu yerkk...

Melati said...

Irine =))
Dah lama dah tunggu Irine update beloggg =) entry mennnarikkkkk kali ni, heheee =)))

AZLITA AZIZ said...

hebatnyer... impian... harap2 termakbul hendaknyer.....
contest tu tak terbuka ke mcm org yg dah berkhwn mcm akak ni.... boleh jugak tuk anniversary... kan??? kuang... kuang... kuang...

..LulU.. said...

moge2 impian kak irine tercapai.,
=)

Askrie Hishamuddin said...

WOWWWW!!! hope your dream will come truth!!!! sweet sangat2 nih! seriously :)

jangan lupa jenguk saya di http://himynameisasri.blogspot.com/

hiKa_mayRa said...

hehe...irine cm da ade ura2 nk kawen jwe 2??hihihih

♥ Cheenta ♥ said...

nice and sweet :)

♥ Cheenta ♥ said...

nice and sweet :)

Cik Miera Aziz said...

Irine, dgr citee dah nak bertunang. Btol ke? >,<

Fatin Najihah Hashim :) said...

pastinye irene akan terpilih! :)
amazing!<3

awinzazs said...

santek

izryn halim said...

Waaaa....irine mcm dh ready je nak kawen? siap masok contest lg. Harap2 menang ye? Good Luck! ^_^

nu-own said...

comel sgt..memahami antara satu sma lain pntg tuk kekalkan hbngan.. good luck ya!! :)

NOOR HAFIZAH BT HAMID said...

hopefully awk menang la ye..
*suka part meja makan tu*

fad ali said...

hope kamu dpt yek...
lawa color tuh..
kek pon comel..huhu

ween said...

good luck irine :) dah berbau nasi minyak ni, hehe.

cerita-gadis-ini said...

irine..mintak izin share ayat yg last sekali eh..thanks

Rara Nasiha said...

irine, if u win, dont forget to invite me alright. really glad if can get know ur better. heee. mintak2 irine menang. yeay. :)

♥ t h u m b ♥ said...

vavavoo ! keren gituu. gud luck erk irene. hope u menang contest nii. sweet lahh. sukee. :D

azureEn said...

sukeeeeeeeeee >__<

tanak ade session lepaskan belon2 gas ke..? :P

mamaleen said...

ssemua cantik.. tambah plak pengantin cantik.. memang boom

Wan Gerrard said...

so sweet ^_^

Liyana Adzim Ezequiel said...

insya-Allah..dgn izin-Nya...kak irine leh punye....
chaiyookkk22..

Syaza ♥ said...

wahhh.. lebih kurang je ngn impian for wedding syaza. hahaha. xpelah. smue ade impian masing2 en. hihi. ape2 pon syaza suke n sokong irine. leh la irine jemput wedding irine nnt. :)

nurul_atiqah said...

sangat menarik beb...
harap2 anda dipilih..nak datang wedding irine...heheh..

myracupcake said...

all the best irine , moge your dream wedding dpt direalisasikan :) ameen

nabil_potter said...

semoga irine berjaya..kalau tak panggil nabil g keenduri memang la..heheh

qin zyie said...

so gojes!!!dpt bygkn law irine pkai busana pngantin..msti cntek..wish u luck ye:)

BeYLa! said...

may ur dreams come truee irene. jgn lupe jmput kite tau! huhu.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

moga irine dapat apa yg diimpikan..jgn lupa undang LM ye..hehe

cik suka senyum said...

fuyyooo..irine da nak kawinn...xlame dah nii..hehehe

♥CIK SHA♥ said...

amboi2..melangit betul angan2 irine..hehe..kalau menang nanti kawen mude la ek??^_^

semoga irine menang..konpom ramai yg vote..

nama.aku.lynn said...

irine!so sweeeett okies!!pray the best for u!jgn lupe ea.reserve 1 port utk ai..hihihi..

Nurana said...

wow..ajak saye taw g majlis tuh..ehhe

Nisa A. said...

woww mmg sweet giler la dream wedding irine kan :D

good luck my dear :)

Syafiq Rosli said...

all da best ya..

udacun said...

Hope ur dream COME truee dear.. beshnyeee ...

COP Meja VIP BLOGGER 2seat..ahakzzz...

Wahidah said...

dpt bygkan how nice ur wedding nanti..


hopefully impian irine akan tercapai...

best of luck irine..:)

teddyuna said...

wa.. beshnya..;)

teddyuna said...

wa.. beshnya..;)

Cute Mommy said...

sy vote tuk irine...insyaAllah kalo ader rezeki dpt jugak irine merasa buat rakaman wedding dgn CST Production...

MiSz eiN said...

hope irine akan menang contest nih!!
insha-allah ;)

hanny nadia said...

irine,nanti jangan lupaaa jemputtt haha ;p

BeeZura said...

marbelessss dearrr... :P jgn lupa blogger² smua, jom kita vote irine... :)

ladypinko said...

wah seronoknye wedding impian..
terutama part busana..rambang mata ni..

hana yoriee said...

waahh..irine dah nak tawen! bagus kawen muda2..=)

ramai ni nak kena vote..bride to be (B2B) and ahli group Bride Blogger Forever..hihi..Gud luck!!

Lyana MK said...

syg..kakak dah bace kamo nyer entry tawen niee..kakak sukee!!!!! walopon irine dah kasitau dah bace kakak punyer..kakak letak link sini yer ...good luck syg..

http://lyanamk.blogspot.com/2011/01/panas-cam-cili-majlis-impian-saya.html

Ekin_Alia MySara said...

wahhh.best nye..hope irine menang dan saye boley duduk meja VIP BLOGGER hahaahaha..insyallh

unguviolet said...

you'll be the prettiest bride ever!insyallah,doakn irene mng.

myra said...

such a cute lady with a sweet dream :) good luck too u!

Aishi Lely said...

wedding garden saya juga suka :)

~uǝǝʇɐɟ said...

awesome :)

chikkk said...

irine lawa sangat-sangat..hee~

Reen Tart Nenas said...

all the best to u. moga menang!

♥yaya budak suka embun♥ said...

its wow-some!!
hopefully irene menang! aminnnnnnn :D

Hyp3R said...

panjang nye..:(

Farah-momsen said...

irine ! :]

suke sangat bace blog irine :]
hope dapat impian perkahwinan irine tu , hee .

nYomeL said...

gud luck irine!
insyaAllah.. we will support u..

all the best! ;)

merahitujambu said...

moha impian menjadi nyata..uhuk.nk kawin jugak

zaty luvlianncezzz said...

wow!!!!!!

akak..zati harap sgt akak menang contest nie..

jemput taw..

tingin nk tgk akak n abg vel secara live..

wat la kt perlis..

kompem zati ley g usha2 pnya >.<

Noorsha Muhamad said...

cantek..menarik..tertarik..lawa tgk elyana pakai biru..cun..tahniah utk irine..macam ada plan da nak kawin..hehe..senang2 singgah la blog saya..klu follow lg bgus..haha..okeh..nice blog miss..=)

Asmira said...

lamanya tunggu update blog irene nie.. at last update jugak dgn citer tawin2.. ok ..vote for sweet irene..

ecah said...

sis..
cantek sgt..mmg idaman semua pompuan kot konsep yg cmni..
and one more thing busana yg elyana pakai tuh mmg gorgeous sgt..1st time tengok dia pakai then ckp kt diri sendiri this concept wht i want on future..no matter wht..ahaha..
nway, jemput2lah rakan blogger eh ke majlis sis nnti..teringin nak tgok sis depan2 and shoot ur pic banyak2..very lovely..

princess laila said...

irine..!! gud luck yah! :)

najwaMazlan said...

kak irine.
sukalah bab keta kuda+tangkap gambar ngan tulis ucapan uh.
mmg best gle pny idea.!hope kak irine menang keyh?
LIKE!

hatikukata said...

wah... cantiknye..
gud luck dear!

iRdina Qistina Boutique said...

irine..sis vote irine...bestnye angan2 nie..wat sis pun di ambang angan2 bace entry nie..sweet nye..naik kuda 2..adui..cm di alam kayangan..gud luck k dik

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

OMG! this is so cool weding. like wedding of the year sudahh.. goodluck irine for ur future;)

i wish u best of luck n happy ever after with ur beloved ones;)

greenailin said...

gud luck irine.....comel je baca ur dreams wedding....he

mHairiemiey said...

best giler theme wedding irine,,,chaiiyookk~~

Zabedah Wahab said...

comel gila ! terus rasa nak suru awak kawen cepat cepat. nak pergi jugak wedding awak. haha

AZLITA AZIZ said...

amboi3x semua dah berangan nak kawin eh! dah pandai masak belum...? jom masu dapur belajar masak dulu...
http://fromintankitchen.blogspot.com/

cikanakdarahunny said...

mesti mng punye ! follower lps 10k..
sumew vote punyew.. so sweet lah kak irine n psgn ! gud luck.. dgn care penulisannye pon bes bace

A I N A said...

haha.comel ah kak irine punye dream!;)

A I N A said...

haha.comel ah kak irine punye dream!;)

pemuisi hati said...

"Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Tuhan deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya." - suka dengan quote last ni...pape pun, tahniah utk irine ya!

Fatin Amalina said...

wow..! suka ;)

Uchi kay-f @hmad said...

emm..tak terkata ;p

ieqa said...

I loikeeee idea meja khas untuk blogger tu! :D
Anyway, good luck to you Irine!
Semoga rezeki berpihak pada anda & dapat capai impian wedding ^^

zOeY zAu YaH said...

good luck comel..tapi kannn...
irene dah nak kawin ke?
sampai terjumpa k.nurul kat pameran pengantin kan haha...

skieyn said...

bila ni irine,, xsabar nye nak merasa kenduri irine..

good luck !

What's Hot is Gettin' Hotter" by CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR

Najah.Iylia said...

eh, kak datin suke la. gembira ! :D

Najah.Iylia said...

eh, kak datin suke la. gembira ! :D

Atikah saleh aKa Yun Yun said...

wow klu jadi kenyataan mmg the best la... Gud luck ci kecik irine..

Atikah saleh aKa Yun Yun said...
This comment has been removed by the author.
Nia Suraya Idris ^^ said...

gyla comel
sumpah nanges <3

♥e'in♥ said...

wah2.. semoga impian awk t'capai.. :)

lovelyadibah said...

hi..first time dtg jenguk blog nie:)

sangat comel!:)gudluck awak!:)

:)

fatin nabila said...

wahh.. cantik sgt.. hope jd kenyataan ye irine..

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

Rasanya macam pernah cerita pasal benda kahwin mawin ni..
http://cikangkuh.blogspot.com/2010/04/my-dreams.html

-Wani said...

mcm mane nak join contest ni???

Ezniey said...

ramainye peminat kamooo...huhu

harap boleh menang dan kahwin seperti yang diidamkan..

jemput lawat blog saya
Saya masuk contest jugak



http://ezniey.blogspot.com/2011/01/cinta-dalam-hati.html

Nurul Nadiah Kamarudin said...

sumpah tergoda iman entry kali nie <3

yana said...

akk, sye suke sgtt bce blog akk. jeles tgk follower akk ramai. hihihi...
klau de mase follow blog sye ek..
http://ceriteraliyana.blogspot.com
klau akk sudi nak tgk laa sbb blog sye x secntik blog akk :)

yana said...

akk,, sye suke sgtt bce blog akk..
jeles tgkk follower akk ramai. hihihi...
klau akk ade mase follow blog sye ek,,tp tu pon klau sudi laa sbb blog sye x secntik blog akk :)
http://ceriteraliyana.blogspot.com

adorable ~A.N.A said...

hye awak.. gud luck :) yok exchange link.. hihi kite da follow u

Fafau De Craft ( Zana ) said...

Wowiii..wish u best of luck dear...smg berjaya...!

syuwai said...

wah~

gud luck

1st tym masuk bl0g ni + fllw sekali

suka sangat kat p/s irine tu ~,~

aLya said...

waa..cantiknya..seyes ske ..hope irine ngan vel oliver menang..
tak sabar nak tengok hari bahagia irine :)

ejat_laranista said...

arinie!!!kalo wat wedding ..saya nak jadi salah sorang dari guest dikalangan blogger2...hehehe...jgn lupew jemput k..hahahha..:D

syuwai said...

ada entri untuk irine..

j0m terjah

http://syuwaistory.blogspot.com/2011/01/dengarlah-kata-hati.html

Jwue Adore said...

menarik,semoga berjaya~

Mar Zarra said...

uihh...blh join ni contest ni.....:)

Nuraini S said...

Woahhhh !
Good Luck !

zmah said...

Cantik lah.

SpaQue said...

Gud Luck irene.. pretty gurl :)

Entri bes kat sini Malaysia Ranking ke - 142 Dunia | Juara Piala Suzuki AFF 2010

Miza Yusof said...

menarik! good luck irine :)

Jwue Adore said...

Semoga Berjaya. . .

Jwue Adore said...

Semoga Berjaya. . .

Ndeyla :) said...

wahhh. good luck! :D aku baca pun aku rasa nak joinnn. kekeke~


ehem. flower girl tu umur 18 tahun lepas tak? :P

Ndeyla :) said...

ehem. flower girl tu umur 18 tahun lepas tak? :P

yayamarcello said...

helo sis irine. hopefully sis b the winner ok :) btw, nnt jgn lupa jemput saye okey :)

Princess of Prince Minoor said...

aminn..princess yakin murni boleh menang contest ni sekaligus dpt memenuhi impian wedding murni..good luck syg..

micky eyqa said...

waaa.. terbaik lahh suka tengok

Shusha Milky said...

Amboii irine..Dh xsbr yerr dgn cik syg..Hihihi...Cntk2 belaka meyhh..Bagushh3.....NnT nk khwn jgn lpa ajk Sha yerr..Huhuhu...

h e r n y z a r said...

gudluck dear... santek sgt... :)

Syamimi Nazifa said...

cntek lorh
sweet..

Nurul said...

MENGAROTTT JEE,,,
HAHAHAHAHAHA

Nurul said...

as long as u happy :)

Biey said...

smoga pe yg diimpikan tercapai...
will vote for u

Hyp3R said...

pusing-pusing

::contengan hati::)) said...

wah suke tengok orang kawen2 nie
lagi2 dengan konsep yang sangat superb nie likeee taw ;))

gud luck okeyh babe suke baca impian irnie ;))


kawen jemput2 lah yer

Myiesha said...

wah...hope irine dapat..wish ur luck..ur little girl fans..http://azdemahwaty.blogspot.com

Yutaka Mushimura said...

wow...smart betul ar pelamin diorang..teruja tgk...kui3x..

sy..entah la ...

tiekachan said...

gud lak irine.. :) tp mcm mne nk vote..

Izzan Salwana said...

Kak irine, ni facebook kak irine ke?

http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001689133342

sy cume tanye & x mau kena tipu sajee. :) hope akk kasi respond ook.

Tengku Puteri Ainsyah Tengku Yaacob said...

irene, tanye leh...tajuk lagu pe eh kat blog u sekarang neh?

'Subhanallah aku mencintainya'
tq

safiah sokher said...

Insyallah dapat punyeee

Pembawa_Wacana said...

Oo mak aii...panjang nyer entri ni...letih mate ku nak membacenyer... Good luck la ek....:)

YusRa said...

im here
follow me back
www.yusrasuperstar.blogspot.com

sheiladzmi said...

interesting~!
wish u best of luck pretty~!!
if u don't mind~
.
.
http://sheiladzmi.blogspot.com =)

shah-kayrul said...

salam kenal...

cantik semua gambar2 kat sini....

jadi angan2 je la....coz dah kahwin...hehehe

ChEnTa SeLaMaNyA said...

salam kenal..

Nisa Adnan said...

k.irine, awesome oke :)

btw suke giler kot part meja vip ngn sesi brgmbr tuh^^

Good Luck dear <3

ZiErWa zAiNaL said...

k.irine...best sgt2...
berkenan kat part meja tu...dan kak irine pkai ape2 pn sesuai sbb kak irene kn da cmel..hehe

Ujang9897 said...

potong line tol..hehe..baru nk pancing undi..

Fie said...

omg irine!
sama la plak dream wedding kita..
tp cuma part busana2 tak sm la kan..hahaha...

suka ar dgn dream wedding irine!
hope u menang!~

Farid Haron said...

hope u dream will come true :)amin. cst production rock !

nYomeL said...

dah vote irine!
vote irine #52 korangg..

here's the link:
http://cstproduction.blogspot.com/2011/01/senarai-entry-contest-for-vote-whats.html

tomatokering :) said...

woww ! :D

dila bahar said...

salam.

irine nak booking meja VIP yer.. hehee

MiYOKO TACHIBANA said...

good luck, irine...

vote me also ya...no94...

http://www.cstproduction.blogspot.com/

thanks a lot..

@rep said...

please vote no. 89 as well dear readers

ayu jue said...

voted!!

chef d armor said...

http://www.cstproduction.blogspot.com/ vote for 121!yeay!tqvm far too kind=)

darleen (",) said...

i voted for you. kindly vote for me too...

http://darleenramli.blogspot.com/2011/01/whats-hot-is-gettin-hotter-my-dreams.html

its about LOVE STORY.. real love story...

and like me as the contestant no. 119 http://www.cstproduction.blogspot.com/

nice songs.

chef d armor said...

http://www.facebook.com/notes/pie-mufin/2-my-dreams-love-story/186111298083858?ref=notif&notif_t=like#!/notes/pie-mufin/2-my-dreams-love-story/186111298083858?notif_t=like
tqvm far too kind=)

MiSz eiN said...

hope irine menang! :)

leykalola said...

bila tengok Cik Irine punya angan2 weeding beliau , tiba2 rase nak kawen jugak . bule ? HAHA . padahal dip pon tak habes ag . HAHAHAHAH .

Nurul Hani said...

kak irine nak ajak saya tak ??? huhuhuhu~

NUR AMALIANA said...

irine....moge perkahwinan yg irene impikan menjadi kenyataan..moge irene bahagia di disamping org tersyg..serius br tau kewujudan irene..sy br lg dlm nk tulis blog ni...btw...irene mmg best..i tgh nk bace entri yg lame..sgt best n sume ade tema yg tersendiri...sy dh vote irene..jgn lupe jemput sy tau...

zara said...

ok dah vote for irine!:)

oh ya!ada sape2 nk join contest 'katak comel' tak?? jom visit www.zatasakinah.blogspot.com :)

Nurul Mazni said...

Hope dapat duduk meja vip blogger ngan blogger2 lain sambil tengok irine atas pelamin dengan future hubby irine. insya allah. dah vote for irine tau~

preloved item to let go said...

i will always support u...gud luck dear!!!
i believe u will win this contest

Makiko Saba said...

I read yours before voting started.
Now I am here again, supporting fellow participants. Voted for you :)

Hope to see you reading mine (#40) and like them as well :) http://cstproduction.blogspot.com/

Izzati Khairunnisa said...

klu camni lar dream wedding kak irene..
orang yang dtg tuh bukan takat wow ngan OMG jer..
ternganga,pengsan,segan nk masuk,terdiam segala-gala bentuk terkejut gerenti terkeluar punyer..
gud luck ea..

NadiRah said...

dah vote kamu.. =)

Cap Api said...

semoga menang.. sudah vote. hehe..

eifa said...

congtaz....
dh 2k vote for you...

jom tengok saya punya cerita cinta at no 131...enjoy it=))))

just klik LIKE to vote for me k=)))
thx all...No 131 tau!!

Kancilbiru said...

cantiknya irene...semua cantik..

.::miss_jiey::. said...

gudluck kak irene!best gila dok imagine wedding dream kak irene..ni yg rasa nak jadi VIP blogger ni hehehe..

Jard The Great said...

konfem jadi wedding of the year kalau dream irine tercapai. akak rasa konfem menang la. hehehe

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

salam..

sis..all the besh for this contest..
=)
meriah kalo wat wedding cmnih..ske2x...
=)

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

salam..

sis..all the besh for this contest..
=)
meriah kalo wat wedding cmnih..ske2x...
=)

Kodok Stylo said...

insyaAllah saya akan sokong akak...
and don't forget to invite me =)

Nasyita Kamal. said...

ngaaaa :) comel sangat k.irine. eh eh comel sangat wedding tu. hope u win yaw. dapat sanding dengan cik abang syg nanti :)

Nichi F said...

WOOOOOOOO ! hrp menang sis Irine :D

shiqin said...

wahh sis..bce entry nie rse tak sbor plak nk kawin.
*(gtal ko an shqn) hahaha

:p

shasha said...

wahh suke entry neyh ! kak irnie anda cantik ! wahh ade meja untuk para blogger

Nurfarahana Abdul Aziz said...

goodluck irine ! sy sokong kamu!...siyes kamu punye dream wedding sgt best ! perfect !....

tiefazatie said...

wah!!mmg nice la!
cam dh prepare abes nie!
congrates sis!

muhammad fauzi said...

tahniah... menang tempat kedua..

Zuriah said...

congrats menang no 2.. kelasss, dpt wat video lg. stil bley wt design mcm baju elyana tu kt sini.. ;-) harga pon very reasonable and attractive.

Ms Serry + Fatieha Fatie said...

the jubah abaya is so beautiful.. design sngt2 cntik dan tak ikut bentuk badan..i like it.. will choose the jubah for my wedding reception but dun know when...hahaha... irine, your r so beautiful...

Nurul Najihah said...

TAHNIAH irine :)

patotlaaa wedding irine sangat2 class ... impian irine menjadi kenyataan walaupom tempat menang ke-2 an ?

+ sy sangat suke bace blog irine :)

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in