Wordless Wednesday - Please come to Mama ! pleaseeeee -,-


Salam.
Aku mula menjadi seorang manusia yang tidak tentu arah apabila melihat semua ni -,-


Kotak pink diaaa pon dah buat aku cairrr T_________T


Nikon 1 Pink Edition
Haihhhh..lemah betol tengok set nikon pink ni 


Kenapa cantikk sangatttttttttttt T______T


 Ini tidak boleh dibiarkan





Walaupon nampak macam mainan, tapi berjaya buat aku tak senang duduk


Harusssss aku dapatkan camera ni !
Please come to Mama!! Pleaseeeeeeeee

Ok bye










Wordless Wednesday - Project The Book Of Love



sebenarnya dah ada tulisan dan ayat-ayat yang aku dah tulis kat bawah gambau tu. tapi, bila ambil gambar, jelas pulak satu-satu perkataan yang aku tulis. kantoi pulak kang boleh main zoom in zoom out.. ehehe

Bilaaaa nak siaappppp pun tak tauu.. hehe. yang penting kene siapkan satu-satu page dalam keadaan dan mood yang baik dan cukup rajin. Nak perah otak satu-satu ingatkan balik kisah silam awal perkenalan bukan senang. haha. Takut terpesong jadi cerita orang lain lak nnt :P


Gambar ni dekat Genting aritu aku suka sanad-sanad! ( owh ok, sanad2 tu sangat2 ok, aku mengejek cakap budak2 sekolah yang suka cakap camtu je :P )


Makin hari makin tebal dengan isi.





Ok bye~


Wordless Wednesday - cinta muka buku..eh cinta muka bulu..



Pertemuan muka buku~

Rasa macam tak boleh nak hilangkan perangai aku sendiri daripada dulu suka menulis diary. Walaupon dulu, diary aku suka main skip-skip hari dan tarikh. huehuehue. Asal ada mood, aku menulis. Asal ada mood jugak, aku meluahkan. Dulu stop menulis diary harian sebab ada dan terhasilnya blog ni. 

But now, aku rasa, kewujudan secret diary memang patut untuk aku..
Dalam diary daripada A-Z boleh kita ceritakan. Perasaan kita, emosi kita, suka ke, duka ke, and bla bla bla..

Segmen Jalan-jalan Cari Makan bersama Irine di "Haagen Dazs".hehe


Salam.
Hye everyone ! Hello from Melaka. hehe
Malam ni mood lebih kepada berunsurkan makanan. huehuehue. Yeayy! Esok ada date dengan kawan-kawan aku. Sudah menjadi kebiasaan kitorang, kalau keluar je, perkara utama dalam benak fikiran ( ayat komsas sangat), ialah di mana destinasi untuk makan. Apa kita nak makan, kat mana kita nak makan, sedap ke makan kat situ and bla bla bla. Kalau keluar, serius aku cakap, daripada shopping, aku lebih berpuas hati untuk habiskan duit untuk makan. hehe. Habiskan duit untuk shopping tu puas hati jugak, tapi kepuasan dapat makan tuh menandingi segala-gala nya! haha.

Macam yang dirancang dan disuggestkan oleh kawan aku sorang ni, esok dia nak ajak untuk try makan dekat Haagen Dazs. Bila aku dengar nama tu, sumpah aku tak tau. hehe. Aku tak pernah dengar nama tu and aku tak pernah jugak tau Haagen Dazs ni ada dekat Melaka. Punyelah kolot kan. Mesti ada antara korang penah dengar nama Haagen Dazs ni pelik kan? Untuk pengetahuan korang, Haagen Dazs ni restoran yang ada makanan special untuk ice cream. hehe. Ice cream ok. Yang aku survey2, even single scoop ice cream ni cost dia RM 9. haha. Ambooihh..cekiks darahss tau. Fikir-fikir balik, 1 scoop mmg x ckup lah untuk perut aku. 

Ok jommm layan-layan dulu gambar ice cream from Haagen Dazs ni. Rasa sangat excited nak pergi and terjah semua ice cream dekat situ esokk...miyauu miyauu.















 Ok, kesimpulannya, aku sangat laparrr dan terliurrr ok bile tgk semua ice cream ni ! 
Esok dah makan kat sini, aku update cerita kat sini k. Review untuk jalan2 cari makan bersama Irine. hekhek. Ok babai~~





Wordless Wednesday - You and Me



Dulu kalau pergi mana-mana, mesti sorang-sorang atau pon lepak ramai-ramai dengan 
kawan. Now, pegi mana-mana dah ada peneman :'D  



Simple Props but sangat comel dan kreatif


Asslamualaikum :)
Sory late untuk updatekan beberapa buah entry dekat blog ni. Sekarang ni, aku ada lebih sedikit masa untuk luangkan masa depan blog ni. hehe. Now, sedang menikmati cuti sem yang enak dan rangup. haha. 

Untuk kali ni, aku nak sharekan beberapa pictures yang aku rasa menarik jugak dan boleh menambah dan mendatangkan lagi idea untuk korang. Simple props but looking so gorgeous! Yeahhh..props yang sangat simple kita gunakan untuk apa-apa aktiviti kita. Macam before ni, ramai yang gunakan props "balloon" untuk apa-apa aktiviti. Props balloon tu aku rasa macam dah biasa sangat *even aku pon sampai sekarang x dapat2 lg nak bgmbr dengan segerombolan balloon yang soo banyakkks! Yang kali ni pulak, mungkin idea yang lain daripada yang lain yg boleh nampak macam sweet gilos.


 Tau benda alah kat atas ni ape?
Mesin Typewriter! Yeah, salah satu benda yang cukup creative untuk dijadikan sebagai props.


 Sekali-skale, cuba bermain dengan tema yang simple tapi boleh buat orang rasa macam "huwaaaaaarrrrggghhhhhh! i like i like this!! " hehe.
Macam yang atas ni, more to "vintage" theme. Nampak tak kat picture tu, ada bag coklat dekat atas meja tu. *rasanya macam bag. Kalau perasan, orang zaman-zaman dulu kan, banyak bag-bag isi baju yang nampak so old but zaman sekarang orang berduyun-duyun carik bag tu nak jadikan as decoration. Barang-barang lama tu lah sangat bernilai and bermakna :) 


Camera. Salah satu props yang aku rasa sampai sekarang orang x kan jemu-jemu nak gunakan :) 
Now, kalau you all rajin-rajin nak survey-survey dekat internet ni, kita boleh ambil service diorang untuk pinjam barang-barang vintage ni. Kira macam sewa lah kot. See? Banyak dah kemudahan sekarang you all boleh dapat. Tapi, kalau korang rasa korang lagi creative dari ni, tak salah pon buat sendiri dan jadikan idea-idea daripada mereka ni as inspirasi.


Cantikk bukan?

Yang ni lagi laaa sangat simplee! tapi kalau dalam gambar, for sure nampak cantikk. Benda yang sangat simple tu lahhh yang menjadi perhatian orang nnt :'D



 

Camera lagi. hehe


Mungkin boleh buat tema picnic.
Biskut crackers di situ.





Pink boot
comel plak, mana tah nak dapat ni. anyone yg tau?


tau tak ni ape?
Dapat teka?


 Ianya hanyalah sebuah basikal.
Nampak cool giler kottt jadikan basikal ni as props!

So, anyone yang rasa macam nak guna simple2 props ni, try lahh buat. Tak pon sewa je. hehe.
All pic credit to : Tie The Knot


Wordless Wednesday






Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan

So, apa yang anda boleh tafsirkan pada gambar di atas? Any comments ? :) Yang penting, nih bukan masa event aku aritu. jgn salah tafsir plak :'D
p/s : terlebih post gambar pulak kat wordless wednesday ni :'D
Cop..cop..dah hari Rabu kan, pukul 12am tepat aku post ni :P


Surpriseeeeee for him :)


Assalamualaikum.
Hye people! :) 
Selamat malam semua. Sorry sebab lately ni aku suka post dan publish entry tengah malam dalam pukul 10 lebih. Memang sekarang aku dah start cuti sem, tapi dalam waktu seminggu ni aku ada attachment :) So, daripada pagi sehinggalah ke petang, memang aku busy. Waktu malam je yang aku ada untuk luangkan masa untuk online. Itu pon, waktu malam aku sekarang, aku menghabiskan masa untuk meng-reply kesemua email-email yang masuk untuk order product terbaru yang aku baru perkenalkan kepada korang semua aritu, MIRACLE TAB.

Back to the point, 
"SURPRISE FOR HIM" 

Dengar title macam gempak je, macam romantic je. tapi...kesinambungan title entry ini ialah surprise for him yang tak menjadi. hoho. Yer, tak jadi. hehe. Nak dijadikan cerita, hari tu aku plan something untuk Cik Tunang. Aku tak tau lah kenapa kan, aku sukakan something yang suprise. Aku suka "disurprisekan" dan juga "meng-surprisekan". hehe. Sory ayat grammar BM terabur di situ :'D Kali ni, aku plan untuk bagi Cik Tunang cake. Bukan saja-saja nak kasi cake, tapi as celebration for anniversary bulanan and sebagai tanda tettttt..;p Ngade-ngade tak. hihi. 


Surprise for him. Aku tengok muka dia pon cam pelik jee, nape ada cake ni. Aku pon cam konfius nak jawab ape. Sebab time aku pick up cake ni, pegi skali same-same dengan dia. Sebab tu lah x menjadi kejutan ni. hehe. Aku plak jenis yang tak pandai nak menggoreng ayat and tipu olok-olok depan dia. huuuuuu~ :'D


Rainbow Cake :) 

Nampak je cam comot cake tu. Bagi pandangan depan dan pandangan atas serta pandangan tepi, mmg nampak setompok segi empat je cake ni.Tapi for me, bessttt sebab cake ni aku tempah cheese cream :) Tapi, x tau lah Cik Tunang kata sedap ke x. huhu. Nampak gaya cam sedap, sebab time nak balik aritu, dia suruh simpankan cake ni untuk dia :p  Yang sebatang candle terpacak atas cake ni, sengaja je letak. Kasi effect meriah :P


Rainbow Cake with Cream  Cheese


Comel tak ? hikhikhik 
( tetibe aku rasa aku ni romantic..ahax! ) 


Yang buatkan aku suka cake ni, sebab suka dengan printable item cartoons ni :)
Aku suka sebab comel and kita boleh tempah nak tulis word ape dekat cartoon yg kita nak ni. Sebenarnya, masa dia bagi cake, cartoon-cartoon ni semua dia tak letak. Cartoon ni ada dalam plastik and kita sendiri yang pacakkan dekat atas cake :'D Macam terabur sikit susunan cartoon kat atas cake ni. hehe.


I like thisss! King and Queen :) 
Bulan depan ada supriseee lagiii for him. Miyauuu :'D 


p/s : Woaahhhhh...nampak cake ni teruss rasa nak makan and bukak fridge laju-laju kat bawah!

Ok bye-bye. Tak mau kacau korang baca entry aku panjang-panjang sebab aku tau sekarang ni time MALAYSIA VS INDONESIA! 
Aummmmmmmmm!!



Fujifilm Instax Mini 7s


Assalamualaikum :)
Instax Mini 7s. Yeah lastly, i got it! hehehe ^______^
Masih ingat lagi tak dekat ENTRY aku yang sebelum ni dok cerita-cerita pasal mini camera ni. Ya Ampun, seriously aku cakap, memang dah lama sangat berkenan dengan camera polaroid ni. Camera ni makin hari makin popular, kalau you all perasan, benda-benda yang lama, makin hari makin popular. Perasan tak? Daripada dulu, memang pasang impian nak beli camera ni. Bukan masalah duit takde, tapi masalah berbaloi ke beli camera ni. Fikir masak-masak. Last2, aku dapaaattt jugakkk! hehe


 Ok, macam aritu aku cakap, ada banyak colour kan. Ada colour putih+biru, putih+pink, off white, coklat. Bentuk camera mini 7s ni sama je, tapi harga dia berbeza. Yang macam camera putih+biru and putih+pink, harga dia dalam RM260 something la. Tapi, macam colour white ni dalam RM290 something like that la. Dah banyak tempat aku usha-usha nak dapatkan harga yang the best and paling murah serta harga berpatutan. Selalunya, camera mini 7s ni dia akan jual sekali dengan fim dia.


Haaa..nih laa film dia yang mencekik darah aku tu. haha. Memang sumpah cepattt habiss! So, sebelum korang nak snap gambar tu, korang pikirlah 100x berbaloi ke korang amik gambar tu. Setakat gambar makanan ke ape ke, haaa toksah. Pakai je nset korang lagi bagus.haha. Yelaaah, satu pack film ni harga dia dalam RM 23. Kalau pandai carik kedai yg murah, dapatlah harga RM23 camtu. Kalau tak, mungkin dalam harga RM 25 ke, RM 28 ke, ataupon kalau kat kedai luar-luar sampai cecah RM 32 per pack. Dalam satu pack ada 10 sheets SAHAJA.. Nak tau berapa harga aku dpt?
1 FUJIFILM INSTAX MINI 7S include 1 pack film = RM 310

Pastu, owner online blogshop yang aku beli ni, dia kasi aku murah,sebabnyaaaa aritu secara tak langsung, aku saje2 promotekan and letak link fb dia kt entry camera tu. And dia kata aku punye blog memang sangat2 membantu and ramai orang carik dia nak beli. hehe :'D And then, dia bagi aku harga ni dan dapat harga yang paling best dalam duniaaa..hehe

1 FUJIFILM INSTAX MINI 7S include 1 pack film = RM 290

murahhhhhhhhhh seyyyhh! haha. Then, sebabkan aku nak COD je terus, dapat lah harga RM 285. Pastu, aku tetiba terfikir, macam sikit sangat jeee 1 pack film. Dah la aku nih buas kalau amik gambar. So, aku tanya dia, kalau aku beli 1 fujifilm mini 7s include 2 packs film boleh dpt berapa. Dia cakap, RM 310. Aku pon macam terfikir dan terdetik jugak, kalau dapat tawar sampai RM300 msti dia x kasi. huhu. So, aku pon ON jee! Terusss janji nak jumpa hari sabtu semalam dekat Carefour Sri Petaling. 

Nilahhh diaaa :) hehe. Nak tau tak, daripada RM310 tu, masa aku pegi pick up, aku try2 lah nak tawar lagi untuk dapatkan RM300. mula2 owner tu macam x kasi, last2 dia kata haaa boleh lah RM 300 sbb blog u mmg memberi kesan. Wooo!! RM 300 INCLUDE 2 PACKS FILM! Mana mau dapattt weyyy harga camtu.ngehngeh3!

Yang nih details camera yg aku beli ni,

RM 300 
1 fujifilm instax mini 7s camera ( include 2 packs film)
  •  1 camera strap
  • 4AA baterries
  • 2 box fujifilm instax mini film
  • warranty 1 year

Instax ni ada 4 setting untuk snap gambar. Ada indoor/dark,cloudy/shady, Fine & Clear. Yang ni manual sikit tau. Kalau beli mini camera yang jenis nipis skit tu, dia byk lg functionnya. Ok contoh lah, nak ambil gambar dalam rumah ke ataupon tempat yang gelap-gelap tu, korang settingkan pakai Indoor/dark. Bagi yang untuk cuaca yang petang-petang atau redup, pakai dan pilih setting Cloudy/shady, dan untuk cuaca yang cerah pakai Fine dan akhir sekali kalau nampak cuaca tengahari atau panas terikk tu pakai Clear.


Tuh je laaa aku nak share kan untuk entry kali ni. Aku hanya boleh sharekan cara-cara nak guna dan bagi yang berminat, aku suggestkan, beli lahhh mini camera ni. Sumpah excited seyhh bila gambar terus keluar on the spot. haha. 

Selamat Berinstax semuaaaa! 




The book of LOVE..



The book Of L.O.V.E
Jeng, jeng, jeng.. :'D



 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in