Episode 3 : LOve is a game that TWO can play and BOTH win :)


Assalamualaikum :'D
Cop..cop..kena wish thanx a  lot dulu yang dok pollow memollow blog nih..nak2 yg ada pollow memollow episode-episode untuk latest entry aku nih..;p Jgn risau..episode nih sampai episode 3 je..Pasni, kite bukak topic lain lak.
 (hoho.yew2 je..janganlahpercayasgtdenganakunih,padahalgambarbanyaklagi).

This time kita cerita about photographer yang bertugas bersusah-payah dok melayan kerenah aku n cik syg. Yeahh..mula2 aku ingatkan nak suruh kuncu-kuncu a.k.a sahabat baik merangkap abang2 yg terbaik aku, Benjoy and Benloy yg shootkan.Saje je nak ajak diorang..ngn diorang aku x de lah nak segan mana. Hummppphhh..dengan abg2 aku nak segan2 kem salam la jawabnye..hihi. Posing la camne skalipon, diorang akan melayan kerenah aku as adik bongsu diorang.hehe. But, arituh time shoot, diorang shoot aku sikit je. Arghhh...aku ape lagi, murka lah! 
*muncungkan bibir* 
X pe2, dimaafkan lah, sebabnya diorang time tuh pon memang ada job wedding. And cik syg pon dah ada panggil photographer lain untuk shoot nih.

Thanx  a lot to Abg Qayyum as official photographer kitorang. Thanx sbb sporting spnjg melayan kerenah kitorang yang gile2 nih..hehehe.Kalau ada antara korang yang masih pening-pening lalat dok mencari photographer boleh lah dok usha-usha Abg Qayyum nih. Usha untuk shoot je.jgn nak gatal2.
( HAHA..sesuke ati aku je cakap camtuh).
Ok nih website dia : Qayyumstudio.com


Haaaa..nih la photographernye..Bukan yang bertudung pink tuh. Nehi! Nehi! Nehi!
Yang  tengah nih laa Abg Qayyum..Yang belah kiri tuh ,cik syg pon photographer gak...;)
Time nih, keesokan harinya we all pergi collect gambar kitorang yang shoot smlam dekat booth dia.. 
Cepat kan? Berbaloi-baloi uoOOlssss. Dapatkan khidmat beliau dengan segera! ;p
Kalau korang teringin nak usha khidmat abg Qayyum nih face to face, silalah bergegas-gegas start henjen krete uOOlss ke Plaza Alam Sentral. Dekat situ dia ada bukak booth. 10-26 Disember je ok! Lepas tarikh tuh, NON ADO lagi dahhh..



Hoho..memang trademark abg Qayyum nih amik gmbr dengan customer-customer dia camni..hehe. 
Aku n cik syg pon tumpang2 interprame la jugak.


Kan,kan,kan,kan ? hehe. So, ape lagi! pergilah terjah website Abg Qayyum nih! Jangan dok terjah aku..aku tak tau pape.hehe.

Ok dah puas tengok muka abg tengah tuh, kita tengok muka 
dua ekor burung merpati nih pulakkkk :'D Katanyewww!  Merpati la sgt...hoho


:-)  + :-)  = ????
heheh.


Ingat tak entry yang 1st skali aku buat dalam blog nih tentang aku dengan cik habang kaca mata nih ? :P
You and Ai...Everlasting
time tuh pon shoot buat muka camni..dongak2 dagu ..hehe.
Tapi time tuh muka aku kelakar kot..hehe. Tak pueh hati betoilaaa..cik syg bila dongak dagu comel plak..
time aku je cam ada yang x kena je...huuuuu~
Ada orang cakap, muka kitorang cam ada mirip-mirip iras-iras sikit. Puas aku belek-belek muka aku depan cermin meja solek, depan cermin bilik air, depan cermin kerete, depan cermin moto, takde pppPPoooonnnn..hehe. Orang ramai tego muka kitorang ada sama tang-tang idong n mata. Maybe la kot. cakap orang, bukan cakap aku.hehe. Tang gigi jgn cite lah! Memang sah tak sama..gigi aku special case sikit..haha.


*mari kita gelak-gelak sopan dulu ngk pic nih..hihihihiihihi*
Kalau korang pandai dan bijaksana, apa motif pic nih? apa motif we all buat tgn camtuh.? hikhik



Pap! Pap! Pap ! hehe. Tangan main peranan penting ok. ;p
Pic nih cam kelakar plak..candid kot. ;p.
Bukan senang nak tengok muka-muka kena snap candid ni. Bukan senang jugak nak tengok aku gelak besar camtuh.haha. Macam-macam adegan dan reaksi muka akan keluar secara tak sengaja.huhu.
*perhatikan tangan kitorang..x leh blah seyhhhh* kuikuikui



Kadang-kadang aku rasa macam nak je teruskan niat aku buat bracess . tengok kawan-kawan semua pakai bracess cam besh je..besh sebab gigi diorang dah cantek..Daripda dlu lagi, simpan hasrat after skull menengah nak pasang dawai besi tuh kt gigi i yg rabbit nih.
Cik syg lak cakap toksah pakai. AKu cakap nak pakai !.Dia cakap takyah ! Aku cakap aku nak gak pakai ! Dia cakap takyah nnt dah x comel dah ! (HOHO).terus aku tersentap uoOOlllsss.
 *nada2 sentap di situ..huhuhu*
Dia kata nnt lama sgt nak pakai bracess tuh..mcm2 benda cik syg takutkan aku..Last2, aku akur dengan ugutan cik syg tuh.haha..vollleyyyyyhhhhh ke camtuh? ;p

Ok rrr..entry untuk episode 3 nih sampai sini je :)
cukup lah sekadar episode1, episode2, and episode3 je aku share2 kat sini.. :)


Episode 2 : We shared many smiles and many tears :')


Assalamualaikum.

pernah dengar tak ungkapan,
"Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat buat kita".

Korang boleh renung-renungkan ungkapan tuh dan selamat beramal ;)

Ok Straight to the point! Kesian korang menunggu dengan penuh setianya dekat blog aku ni. Dah la blog ni makin senyap sunyi sekarang, dah x de background song. Kesian blog ni, dah jadi blog yang bisu :(

Uish..betol kan orang tua-tua dulu cakap, bila rindu nih kita tak boleh nak pendam lama-lama sampai jadi pekasam..nnt jadi bengkak. (mandai-mandai je cakap orang tua yg cakap ayat tuh...hoho). eyh tapi betol lah..nak2 bila jauh kannn..lagi laaa..terasa dia punye bahana rindu tuh. Wahh gituuuuu kannn.huhu. Minggu nih penuh dengan plan-plan yang dah dirancang 2-3 bulan lepas (x silap aku la). So far, Alhamdulilah semuanya berjalan lancar. HAHA. 

Yeah..as u all know, rite now aku pon tengah menikmati cuti sem aku. Dah alang-alang tuh, macam-macam lah kan yang nak dibuatnya. Antara salah satunye pergi shoot dengan cik syg sorang ni. Bukan senang nak shoot sama-sama. Lagipon, we all nih dikira cam long distance relationship dahh... huhu. Kalau aku tak busy, dia mesti busy dengan job wedding dia. Kalo dia dah free, aku plak tak free. wuwu..sadis nye. So, weekend yg nih la masa yang paling sesuai :)

Meh-meh aku ceritakan sikit-sikit behind the scene punye cerita before we all nak g shoot tuh. Malam before hari nak shoot tuh, masing-masing dah cam excited je. Aku jangan cite rr..daripada 2 bulan lepas aku dah set reminder dalam nset date ni. Siap countdown segala, main pangkah-pangkah bulat  kat kalender cina taww (hihi). Malam tuh pon, kitorang yang biasa tido lambat ni, masing2 kena dan WAJIB tido awal..Yela..keesokan harinya dah kena bangun awal-awal. Kang kalo tido lambat kang, mulalah naik mata-mata bengkak bawah mata. Tak sukenye laaa aaaiiiiii...

Pagi-pagi bangun jeeeee tido dalam pukul 5 a.m, dah start prepare apa-apa yang patot. Bayangkanlah, nak shoot nye awal2 pagi. Kata cik abg, nak kasi gambar tuh cantekkkkk, shootlah awal2 pagi. So, after dah siap2 mandi and solat subuh semua, dengan penuh mamai serta mata sepetnya dah start makeup. Dalam kul 6.15 a.m camtuh la start makeup. Awal kan? kuikuikui. Korang time tuh sodap dok melantak tido kannn! Kul 6.30 am tepat aku dah call cik abg suh bangun. Kalo tak kejut, ada yang terlajak tido nih kang. Orang bujang kannn.. :P  Make up untuk shoot nih by akak aku sendiri, CPM Honey Nurhaliza :) Sejam aku dimakeupkan..Sejam tuh la aku dok syiok-syiokk menadah muka untuk dimakeupkan.hehe.


Makeup by : CPM Honey Nurhaliza :)
Time nih, aku request dekat akk aku suruh makeupkan purple smockey eyes.
Sebab nak matchingkan dengan white dress and shawl pink ni.
Shawl nih korang boleh la usha-usha dekat SACC Mall. cantek2 kot semua..memang rambang mata blink blink korang nnt.

 Then kul 7.30 am aku and the geng ( geng aku sape lagi kalo bukan abg2 aku..Benjoy and Benloy..hehe), bawak terus pegi tempat shoot ni.. Cantiiikkk uoOOlsss tempat shoot nih. Nak-nak bila suasana pagi-pagi kan. Nasib baik tak hujan. Seryess aku suke..hehe. Actually tempat nih, mula2 aku mmg dah berkenan gak nak shoot kat sini. Sebab tengok dekat facebook, ada model2 shoot kat sini.  Tak tau plak tup tup cik syg pon dah usha2 jugak tempat nih and dia share link gambar tempat nih kat aku.  Perghhhhh..kebetulan..sama la pulakkk taste kitorang..hehe. Before nih, aku cam teringin jugak and simpan hasrat nak shoot kat Ladang UPM tuh, yang tempat Lagenda Budak Setan berlakon tuh. Tapi x dapek la pulekk. Takpelah, next time ado lagi :P ( Leh tak ? :P ) Kat tempat nih pon dah cukup cantek bagi aku  :)
*sengeh-sengeh bahagia*
.
 
Cantik kan tempat nih? :) Pagi2 lak tuh..sejukkk kot. 
yeahhh..as we plan, we all saje suke2 nak shoot ala-ala white theme. Bajet cam bidadari bidadara lah tuh nak white theme segala.hehe.Ikutkan hati nak je shoot ikut pink theme. Tapi pikir2 balik, mustahil la cik syg nak pakai pink kan. mesti die ingt die paling jambu dalam dunia nnt..;p Last-last, sebulat suara nak pilih white theme.Nampak cam suci sikit bila masing2 dah pakai white colour. hoho. Baju kitorang jangan citelah, beli punyelah dah lama, rasanya kitorang beli sama-sama 2 bulan lepas kot. Lama kan?? Sampaikan mak aku pon dok tanya-tanya, bila nak pakai dress tuh yang asik dok tergantung baekkk punyee dalam lemari tuh. haha.

Hari before nak shoot tuh, kitorang punye last minute nak cari barang2 untuk shoot nih. Actually, aku suggestkan dekat cik syg nak beli balloon gas tuh. Ngidam betoll nak shoot ngn balloon-balloon gas yang bebanyak tuh. haha. Carik2 tak jumpe..pegi sana pegi sini x jumpe. Nyesal lak x google awal2 kat internet mana nak carik kedai yang khas jual untuk balloon gas tuh. Kan dah terkilan.Anyone yang tau mana nak cari kedai2 yang jual balloon gas nih??? Kempunan plak..wahhhh..siap nak kempunan segala ni..hihi.
 X pe, next time ada lagi. Last-last beli balloon yang biasa2 tuh..cik syg beli balloon yg untuk budak2 tadika main tuh. haha. Tapi berguna gak..sgt berguna. Aahh....mmg bguna buat anak2 buah aku main balloon2 tuh semua and tiup sampai pecah. hoho. X gune pon balloon tuh..x de masa nak tiyop. Nak suruh cik photographer tiyopkan, terasa segan plak. Kang dia ingat aku nak buli die pulak.hihi *kidding*
Cukup2 la tuh abg photogharapher tuh dah buat jasa dengan aku sebab tolong pegangkan handbag i kehulu kehilir time shoot tuh ;p


Pic by  : Qayyumstudio.com
Cantik kan lalang-lalang yang dok menghinggap nih. Lalang baka baekkk punyeee.hehe.
Lalang2nye colour purple kottt..toksah dok edit2 colour lagi dahhh. Sebab mmg dah nampak cantik kat sini :)


Bunga dah layuuuuu..hehhe. Ada orang tuh terlupa nak renjis-renjis dipilis dengan air malam before nak shoot tuh sbb simpan  bunga tuh dalam kereta kesayangan beliau..:) Bila bercerita bab bunga pulak, bunga tuh pon, last minute jugak sebenonye..Ikutkan hati aku nak cari handflower..tapi cik abg cakap cam x sesuai la pulakk. Handflower lah cantik kan,kan,kan. ;p


We shared many smiles and many tears :')

Dalam banyak-banyak gambar, aku paling suka pic nih kot..huhu. Sebabnya, masing2 macam tak tercover nak tergelak..Tah hape lawak pon tak tau..hihi. Yg penting, spnjg shoot tuh, aku tak habes2 tergelakkkk je..dah la aku jenis yang senang nak tergelak..Kalo tak tergelak, aku tersengih. Pantang sikit kalau aku buat muka masam , nanti mesti and KONPEM cik abg cakap muka aku masam cam "kopi". Ada ke dia samakan aku dengan kopi. haha. Kijam! Kijam! Kijam! hehe.

When LOVE become as a PROMISE, 
You have to fulfill it with all your HEART 


Nasib baek kitorang dapat photographer yang sangat2 memenuhi citarasa..haha. Aku dah bajet dah, kalau depan photographer lain, sure2 aku akan malu-malu itik segala. But, for the 1st time, photographers yg merangkap kawan cik abg aku, Abg Qayyum and Abg Shah tersangatlahhhh sporting! hehe. So, senang lah nak berurusan dengan dia. Masing2 kepala gila tingtong-tingtong je time shoot nih :) Diorang buat lawak pon, ikutkan hati nak je gelak abis-abisan..tapi kenalah cover2 sikit.hehe *kantoi*.
 Shoot time nih..dua tiga jam je..then abiss... :) Muka i pon dah berpeluh-peluh uOOlssss dok tahan menghadap bawah sinaran cahaya uV matahari nih.haha.

Last but not least,
weekend nih antara weekend yang paling paling paling paling........................buat aku.
*sila isi tempat kosong dengan ayat yang sesuai* HEHE.

taddd taddaaaaaa...



I'm not looking for someone who has EVERYTHING,
but someone who has TIME to spend with me MORE than ANYTHING.

Bui bui :)
Episode 3 kalau aku rajin, aku buatlah. Kalau takde, kita bukak cerita lain pulak pasni :)



LOVE is a PROMISE (EPISODE 1)


Assalamualaikum semua :) 
Ehem..ehem..lama kan aku dok menyepi selepas meninggalkan korang dengan seribu satu persoalan tentang last entry aku yg bertajuk "DUP DAP DUP DAP" tuh.hehe. Hanya berbekalkan video cinonet yang tak sampai beberapa minit tuh, fuhhhhhhh..hamik hanggg..200 lebeyh comment orang dok comment-comment dok meneka. Ish, korang nih, memang suka main teka-teki ke ape nih? hehe. Btw, bagila aku masa sikit nak update blog..banyak episode nih aku nak buat dalam blog aku ni.hehe. Tak rugi korang tunggu..sebab orang yang sabau menunggu tuh la, orang yang beruntung.kuikuikui.

Aku tinggalkan korang dengan beberapa keping pic ok?
Bukat stakat gambar, aku bagi skali video :) Janganla korang terasa pelik kalau dolu-dolu bila masuk blog IRINE NADIA MARCELLO je, mesti bingit dengan lagu2 indon.hikhik. Tp now, dsebabkan aku dah letak video dekat blog ni, so aku bagi korang peluang dengar and nengok video plak.hehe. Hope korang enjoy!


Pic by : QAYYUMSTUDIO.COM
Make Up by : CPM HONEY NURHALIZA
Model dua howang yang sedang geli hati tak hengat dunia kat dalam pic-pic nih semua toksahlah dok tanya.hihi


LOVE is a PROMISE !

Our Video :)

video

:-) +  :-)

Ini Kisah AKU dan DIA
ingat tak dulu entry yang ini ?
YOU and Aii....Everlasting :) 


You Make Me Happy When Skies Are Gray :'D

Tgu next episode ok. Yang nih untuk korang cuci-cuci mata je dulu :) 
Next episode aku buat karangan panjang-panjang and ceritakan apa yang tersirat dalam video dup dap dup dap tuh..Janji! X tipu! :)

Bye uOOllls!



Dup Dap Dup Dap


Assalamualaikum.
 Dup dap dup dap dup dap...

video


Nak tau cerita selanjutnya? 

TO BE CONTINUE !
COMING SOON @ mY BLOG.

P/s : 1st time terasa sgt2 berdebar-debar macam nih..huhuhuhu.

Sabar-sabar, bawak bertunang.
Nnt aku update sambungannye :) kasi sassspeeennnssss sikit!

Salam Maal Hijrah uOOOlss! :)
Hope tahun nih lebih baik daripada tahun lepas.



 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in