http://irinenadia.blogspot.com/

Tips Inner shawl kelihatan muncung2 :)

Hi Irine Nadia Marcello's readers
We come back with the tips!

Yes!
The tips on how to wear your inner shawl!
Let's have read!!!

Ok my dear, atas request ramai my readers tentang macam mana irine bentukkan inner shawl yang irine selalu pakai supaya tidak kelihatan BOLAT  tetapi kelihatan MUNCUNG sajee..hehe.
Benda nih memang dah lapuk dah, ramai dah yang tahu, tapi ada jugak certain2 orang tak tau. So, irine share2 dengan korang ok? :)


CANON
DELIGHTING YOU ALWAYS :P
hehe.

Irine lebih suka gunakan inner cotton berbanding inner jenis lain tuh.
Tapi kalo korang nak lagi sng, x nak nampak melekap kat dahi, boleh carik jugak inner yang mmg dah sedia ada awning yang keras tuh. 


1st : Macam biasa, sediakan inner cotton. INNER COTTON ok! sumpah x panas..tapi kalo korang pakai tetap panas jugak, sah-sah korang memang kuat berpeloh!
( hauhuahuahua *aku main gurau kasar nih* )


2nd- Macam korang dah penah dengar, hujung inner tuh, kita main tetas-tetas. Tetas ok, bukan menetas. Eyhh..lucah lah korang nih! huahauhau.Nak tetas guna ape? Ok tuh soklan budak-budak tadika binti darjah 1 punye. Tetas guna tempat tetas tuh la.Tempat tetas tuh korang boleh jumpa kalo korang selongkar bekas jahit mak u all. Mesti ada punye.x kan aku nak snap skali pic benda alah tuh.Nampak sangat aku gigih nak kasi tips kan.hoho. Tak pon, tetas je guna gunting.Sonang cite, toksah gadoh-gadoh masam muka. Jangan korang guna  gigi sudah.huhu. Gigi i x pe..hihi. Gigi rabbit tajam! Ngap! Ngap! 

 Tetas inner cotton tuh mengikut kesesuaian muncung yang korang nak ok. Semakin bulat muka anda, semakin besar tahap ketetasan perlu ditetas. Waahh hipotesis uolssss! :P Kalau macam aku, aku tetas banyak sikit. Yelaa kan, al maklumlah, kepala i besar la katakan..

3rd- Kalo boleh, bila nak tetas inner nih, buat-buat la kerja pembersih dan pengemas skit.haha. JAngan la dok tetas sampai terbahagi dua terus korang punye inner. Seram lak aku rasa kalo ada sape2 yang mengikut ajaran sesat nnt.

4th- Lepas dah tetas, jangan lupe jahit mati pada hujung inner yang korang dah stop tetas itu. Kenapa nak jahit mati lak? Ok nih soklan munasabah, yang nih aku x marah.HEHE. Sebabnya..yelaa..mane tau korang nak makan ke, nak menguap besar ke, takut inner tuh tergerak-gerak sampai senget inner tuh.huhu. Takut nnt, terbukak pulak jahitan inner tuh. 
* yang nih selalu terjadi kat aku, sbb aku malas nak jahit mati, biarkan je..Jadi, sila jangan ikut contoh macam aku..hehe*


Nampak? Nampak? Tajam kan? Xde la melekap kat dahi. Tapi untung gak sape pakai inner melekap kat dahi..boleh tutup cik jururawat yang tumbuh di atas dahi sanaaa. 
Selamat Mencuba! Harap hasil perkongsian ilmu yang tak seberapa nih boleh membantu korang menyelesaikan masalah. Kalau lah kan, kalau tau, kalau korang tetas inner tuh still bulat jugak, aku sarankan korang pakai tudung saji je lah. 



Love fashion but tired in ironing your shawl?
Here!!!  .  "Shawl Kedut "
It's up to you whether to iron the Shawl or wear it just like that.
It won't bother you anymore. 



Shoping-shoping shawl dan inner di BUTIK EDAST!
Sangat banyak ok pilihan dan shawl2 yang cantik2.!
Yummy! Yummy! Pengaruh korang jap supaya abiskan duit dan pecahkan tabong! haha

I'm Wearing Shawl Kedut! Kelakar lak nama shawl tuh.hahaha. Tapi best! X yah gosok,buang masa je tauuu nak rajin2 segala nih! hehe


Bui Bui!!! 
SAlam AidilAdha semuaaa..
Lemang ketupat haruslah post laju dekat rumah Irine.
Jangan tedekut-tedekut! 


Bercerita dengan mood black n white :)


Hi and Hello to all viewer out there!
Are you ready for the new entry of this month????
Taddd Taddaaaaaaa...


OOwitee..cantik tak cantik tak.hehe
Banner untuk blog aku nih. 
Pic pink girl dalam banner tuh, direferkan kepada pic aku dongak dagu masa shoot magazine dara.com tuh. Sila2 tengok dekat sidebar aku..ada picnya.hehe. Btw, thanx kepada Kak Acu :)

Dis time punye entry nak update paling cepat dalam dunia. Dalam masa 10 minit dah siap entry nih.
So, entrynya haruslah pendek,ringkas dan mutakhir. Just tekan-tekan klik upload pic, then siap.



Comel gilew kan baby tuh? hehe. Baby Azhad bermata bOlat namanya.
Credit to parents diorang Kak Cik And Abg Cik.ehehe
Aku hanya meminjam untuk mendukung sahaja =)
Fuh..fuhh..fuh! moga aku pon dapat anak yg secomel camtuh..huekhuekhuek!


AFdlin yang aktif!! hehe.
Owh..semalam mmg hari yg best :P


x leh cite lebey2.. :)
HAHA

Fly to China~


Salam.
Hai semua


Pre-Renovation SALE !!
Yibbaaa..yibbaaaa!  tengok pic pon dah tau kan?
So, stay tuned la ok wahai kaum-kaum wanita dan muslimah-muslimah di sana ;)


11 hari yang aku rasa agak best la kot..11 hari? Whut? Apekemendaminatang tuh? Offffooohhh...11 hari cuti sblum nak amik last paper final exam on 14th november nih. Abang aku, Benjoy pon balik. Tuh la motipppp sebenonya kan kalo dia balik, at least ada kawan2 sekepala yang gile sikit.Bukat stakat kawan sekepala, rakan sengigau time tido pon yew jugok laaa gamaknyeeee...nyiahaha.. Abang aku boleh lagi ajak aku masuk show Mari Menari. haha. Takleh banggg...murni memanglaa ex-penari kelab budaya, tapi bab2 nak liang lentok segala,masuk badan celah bawah kaki tuh, angkat-angkat badan,lambung-lambung, campak-campak, angguk-angguk geleng-geleng..Tuh semua Nauzubillah laa kan. huhu. 

Anyway, just another quickie of hang out photos with my bucuk-bucuk bacin hapak kulapok bro, Benjoy Marcello! 


Dia nih pemalu sikit. So, mampu tunjuk pinggul dia je..nyiahahaha!
Abang saya askar taw. Askar pelancong! haha.


mak cakap, sejak daripada mudalah kita kena jaga tulang-tulang dan otot-otot kita daripada terjadinya musibah seperti pic di sebelah aku nih.
Minumlah susu anlene! *tetibe*


Hari pertama cuti je, dah fly ke China. Sungguh menyeronokkan! ASyikkkkk!
* China Town je uOOollssss !
Lokasi : Jonker Walk




kita lawan sape paling comel!


Bulat cam pelampong.


Last but not least,
Inilah bukti cinta aku terhadap facebook. ngeehhh~
Keychain comel gile kot! Hadiah untuk benjoy sempena besday dia 5 tahun lepas lupa nak kasi.huahauhau
*jari kertu abg aku*



bye~ see u next time! 

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in