Indo bukan sebarang Indo


Salam.
Hamboihhhh..entry macam berbaur politik sungguh.haha. Takde2..Madam Uitm aku dah pesan awal2, kalo nak berblog jangan libatkan unsur-unsur politik.Mau kena tangkap? Sio-sio je masuk lokap tanpa berkahwin lagi. Hye Madam Wan!  (haha). 

Lupa nak cakap, arituh kan, time subject Public Speaking aku dekat Uitm, madam suruh buat tajuk 
" Speech To Persuade People". Kira macam kita buat speech untuk memujuk orang melakukan something. And then, aku tengok kawan-kawan aku, semua tajuk perrrghhhhhhh..mantap2 susah2 je. Aku lak dengan muka toya rabbitnya, tak tau nak pilih tajuk apa..tak tau nak pujuk audience buat apa. Memang jadi bengap sekejap time tuh. Last2, aku buat title speech tuh " Persuade People To Start Create Your Own Blog".
Ngehehehehe. Dah tuh je benda yang paling senang and aku boleh bercerita based on experience aku. Ngaaa~  Kena buat presentation tu and time presentation tuh muka aku dah cuak-cuak itik sebenarnya. Nervous laa nokss! huhu. Bila dah habis, Alhamdulilah madam puji GOOD presentation.hehe. Walaupon tak puji melambung2 cam kawan aku yg lain, tapi ok la tuh daripda kene kritik abis-abisan.hehe. Dan hasilnya, after presentation tuh, classmates aku cakap aku berjaya persuade diorang start buat blog.Ramai dah yang start buat blog.muahaha..berjaya jugak aku pengaruh diorang buat blog.

Owite..macam biasa lah kan, aku rasa ramai sangat yang dah tahu apa yang aku suka, apa yang aku minat. Stalker terhebat tau uOOllsss ni! huhu. Seb baikkkk aku sporting. (kata kau!). Aku rasa korang semua boleh agak yang aku ni memang peminat lagu-lagu indo @ band indo. Since aku buat blog smpai la sekarang, aku rasa kesemua dan majoriti lagu-lagu yang aku pasang dekat blog aku ni, semuanya bertemakan lagu-lagu jenis Indo. Bukan maksudnya aku tak support band-band kat Malaysia ok. Aku rasa boleh kira la dengan jari, spnjang 2 tahun aku berblog, brapa kali je aku letak lagu2 Melayu and lagu2 Omputehh.

Ramai sangat yang dok tanya-tanya dekat aku tiap-tiap kali aku update enrty baru, 
"lagu ape eh dekat blog irine".
Aku memang bgtau..tapi kalau dah semua orang tanya and serbu aku dengan soalan yang sama, tak kuasa aku nak jawab banyak2 kali. haha. Nak-nak dekat fanpage blog aku tuh. Aku rasa, banyak sgt korang tanya soalan2 yang sama. huhu. Padahal aku dah jawab dah byk kali.huhu. Bukan niat nak merungut. tapi kadang2 aku busy sampaikan tak tereply comment dan soalan korang tuh.Takut korang ingat aku sombong pulak kan.
( ayat cover je nih,yew yew je kan busy, padahal malas nak reply) nyiahaha.

Aku memang jenis yang rajin explore-explore secara mendalam carik lagu-lagu indo dekat web-web ternet @ blog2 yang memang sediakan lagu indo ni. Kadang2 aku excited gak, lagu2 tuh fresh aku dapat tau from informer2 kawan aku yang study dekat indonesia. Lagu-lagu yang hits dekat Indonesia, tapi dekat Malaysia tak masuk lagi. Excited bukan? Fresh-fresh lagu tuh semua. Sedap telinga aku mendengar. Ikut kesesuaian telinga aku jugak..Kira macam kena lalu laluan kastam la jugak sblum nak share2 dengan korang.Yang tak best tuh, aku reject awal2..yang best2 tuh aku sikit2 aku masuk dan perdengarkan korang dekat blog aku. And dulu selalu jugak aku order CD @ DVD band indonesia..Semuanya fresh terbang dari Indonesia.ngehhhh~ Rp 25.000 rupiah sajeeekkk~  And sape-sape rasa dia ada kemungkinan besar selalu turun naik turun naik Indonesia @ study dekat Indonesia, sila2 la roger aku ok. Sebab nak order2 cd2 yg fresh keluar dari sana.

Dan kalau korang perasan, dekat blog nih, aku selalu menggunakan servis web 
untuk dapatkan lagu2 yang aku nak. Kalau ada lagu indo best je, cepat2 aku request dekat owner web lagu tuh. Tup tup, 2-3 hari web tuh dah kabulkan permintaan lagu aku.ngeh! ngeh! ngeh! kadang2 banyak lagu aku nak request, tapi takut diorang cakap aku tamak lak. So, dengan penuh taktiknya, aku menyamar-nyamar lah sikit. Kejap2 nama tuh..kejap2 nama nih. agagagagaga ( jahat tak i? ) ;p 
Lepas ni ingat nak try2 menyamar request lagu letak nickname  Rabbit Marcello lah! ngaaaa~
Kalau korang perasan, lagu blog aku  sebelum ni Dadali- Di saat ku mencintaimu, Eren-Takkan Pisah, Eren-Pelengkap Hidupku and bla bla bla, aku pegi request dekat web fullmusik sbb lagu tuh takde dalam list web tuh. Tengok2 lagu tuh makin hari makin hits. Tengok2 lagu tuh jugak makin hari makin ramai yang pasang dekat blog masing2. =) At least ada jasa aku untuk korang..kikikiki..

Tengok! Tengok! Refferer terbanyak yg pergi ke web Fullmusik adalah dri blog..


Nih record ASLI punya daripda FULLMUSIK taw. hehehe..sengih-sengih sorang sekejap bila tengok owner @ assistant web Fullmusik nih, bagi and show dekat aku  pic from Account Nuffnang diorang ni.hehe. Memang la tak banyak mana pon hits tuh, tapi cukup gak lah buat aku senyum malu-malu kemaluan di situ ye. Means, blog aku ni berjaya menjadi salah satu penyumbang untuk promote WEB LAGU FULLMUSIK ni. 
Dat means korang-korang yang rajin masuk ke blog aku nih, ramai yang ringan tangan untuk rajin click2 dekat web fullmusik dekat sidebar aku ni. Thanx uolsss! 

Mungkin korang lepas baca entry aku nih, 
korang boleh tidur malam dengan nyenyak,
kerana didoikan dengan alunan-alunan muzik indo yang aku nak share-share dengan korang ni.
Suke tak suke tak suke tak? . 
Pemurah tak pemurah tak aku? 
Baik tak baik tak aku? 
Comel tak comel tak aku? ngaaaaa~~
Ini kira salah satu tanda penghargaan aku dekat korang-korang yang selalu support blog aku la.
Sape yang tak minat lagu indon ni, sila keluar SEKARANG! Ewaaahhhhhhhh.... Yela..cukup la aku share-share dengan semua lagu2 indon ni as a gift untuk korang. Lemakkk rrr kan kalo aku nak belanja nasi minyak kat korang. Nasi minyak tuh juadah untuk tahun depan.
Tetttttttt!


Lagu2 INDONESIA yang BEST dan WAJIB didownload!


Cukup-cukup la tuh aku share2kan lagu nih kat korang. Kalau nak lagi, pegi carik sendiri! hahaha.
Thanx a lot to Lee yang share2 kan lagu nih.Kerana dirimu begitu berharga! Yeyeahh! hehe
Kalo korang rasa ada lagi lagu2 indo yg best yg dishare dengan aku, please leave your comment at this entry ok ;) Tq tq and tq.

P/s : x lupe juga buat penyewa2 iklan dekat blog aku ni. Promotion sewa iklan tuh dapat harga murah untuk  8 orang yang terawal sahaja.  Selepas2 ni, x de promotion lagi dah! Harga sudah bertukar! :)
peace!


Wanita CANTIK selalu SETIA tawwwww!



MOOD LAGU BACKGROUND : Jiwang ala2 gatal sikit.haha
(comel kan lagu nih? )

Ok back to the topic,
Haaaa! baik mengaku cepat sape rasa dia cantik!
sape perasan dia cantik ! 
sape yang bersyukur sebab dia cantik !
sapa yang dimaksudkan dengan "wanita cantik" dalam entry aku nih !,
 dan sapa2 lah yang terasa dengan entry nih..
(sila baca dengan nada excited dan buatlah muka paling bangga sikit ayat di atas)


1

2

3




Tadaaaaa!



Hamik ko! Sentap uOOllsssss!
Terperanjat beruk comel i bila tgk artikel nih. huekhuekhuek *gelak itik*
Berdasarkan title entry dan title dalam paper nih
agak berlainan sikit gara-gara diubah penulis blog ! Sory aku dah tipu korang.Mesti ada yang nak mengaku. Takpe..normal la tertipu...Normal la tuh perasan diri tuh cantik..(huahua)

Actually aku jumpa artikel nih dalam facebook kawan mak aku malam tadi.
(wah siap nak mention bagai, banggalah sikit kawan mak yang dimaksudkan tuh )
Artikel nih memang dah lama pon, tapi aku yang ketinggalan baru nak jumpe.

Ada orang cakap, perumpamaan yang paling sesuai dan kena dengan isu nih macam
"Kereta Cantik - Mahal, Mentenen Tinggi, Susah Jaga "

Kenapa wanita cantik selalu curang? Betol ke wanita cantik selalu curang? Mandai2 je la sape yang buat kajian nih.Mandai-mandai je omputeh yg buat kajian camni. Nih yang nak bangkang sebangkang-bangkangnye nih!  (Ayat tak puas hati kan.., macam lah aku cantik sangat..huekhuekhuek) Entry nih aku tulis untuk tontonan umum ok. Takde kena mengena antara yang hidup mahupon yang dah mendahului kita. And paling penting x de kene mgena dengan aku.haha.
HErmm..Mungkin sebab...dia rasa dia cantik. Dengan cantik..dia nk tackle suma laki hensem. 
Tapi jaga-jaga mak minah..jangan sampai tertackle laki hidung belang. ngeh ngeh ngeh!

Tapi ada jugak yang aku baca,
Wanita CANTIK akan kelihatan hodoh jika hatinya tak cantik.
Wanita CANTIK akan kelihatan hodoh juga kalau hanya cantik semata-mata di luaran sahaja,
tapi dalaman NON ADO!
 Wanita CANTIK akan kelihatan hodoh jika mulutnya celupar @ cabul @ tak sayang mulot @ cakap sesedap mulut jiran sebelah rumah dia je! 

Sedih plak rasa, sikit2 perempuan yang kena. janganlah asik2 salahkan perempuan. Bukan semua perempuan macam tuh. Bukan semua perempuan jahat camtuh ( eyh perkataan jahat macam kejam sangat). Bukan semua perempuan "nakal" camtuh..huhu.Sesuai..sesuai..! So, secara kesimpulannya, jangan jadi wanita yang cantik2 sgt, bahayew. haha. Jadi yang sedang-sedang ajaaaa dan sedap mata memandang jek. ngeh ngeh ngeh! 

Tapi yang penting, pegang satu prinsip,
LELAKI yg baik adalah utk WANITA yg baik dan WANITA yg baik utk LELAKI yg baik.

Lagi satu,
Dalam sesuatu hubungan kena ada restu mak ayah kita. Kalau takde restu, tak guna jugak.
Siap sedialah korang untuk mendapatkan restu daripada mak dan ayah korang. Huahuahauau.
Aku dah pass dah!
hakhakhak!


pssstt : Yonnn...Murni say Love U. (sempat lagi)

Bui Bui! 


Iklan jap : Comel kan budak2 nih semua? Nih semua anak2 ikan aku skang :P

Eyh kojap..kojap!
janganlah tutup dlu blog aku nih.Kejam gilos korang! ergh! huhu.
Btw nak habaq mai sikit kat angpa semmmuaaaa!
Macam yang aku ada uar-uarkan dekat fb fan page aku tuh,


    Nak promote personal blog @ blogshop anda di blog Irine ? Nak lebih ramai visitors masuk dekat blog anda ?              Ok, irine buat promotion. Pasang iklan @ banner dekat blog irine.
Ape2hal email irine ok @ irine_nadia@hotmail.com

     Boleh tengok contoh macam irine ada buat dekat sidebar blog irine nih. 

                      (biasa2 je ekceli,simple je aku buat tak macam blog korang, tapi boleh mendatangkan ONG jugak  

        dekat blog korang. Sampai bila kita nak mundur kan? Kalau tak diri sndiri yang ubah diri sendiri sape lagi nak 

ubah kan.ahaha..ayat aku macam nak promote tawaran pinjaman Along lak.

 Saya bukan Along..saya cuma mau tolong! ngeh! ngeh! ngeh!  *


  Email me ok for more information

 irine_nadia@hotmail.com


You & Ai....Everlasting..


Ini kisah Aku dan Dia...


Ssshhhhh....Ssssshhhhhh..... =)
Dulu Single....Kini BERDUA...elelelelele :'D


Kalau dah berkenan, jumpalah ayah dan mama ;p

Hidup ini cukup INDAH bila ada orang yang tersayang berada di sisi kita 
di kala waktu susah dan senang,
di kala waktu sedih mahupon gembira


Jangan peygang2...duduk renggang2... :P

Abis dahh entry buat kali ini.! haha.
Ringkas! Padat! Mutakhir! agaga...

Yang penting!!!~ Masing2 pipi dah tombaM.
Jangan salahkan ibu ngandong.. :P

p/s : lepas nih nak lebihkan entry bergambar je lah..senang sikit.
Gambar kan menceritakan segala-galanya.Entry2 macam nih tak elok mengarang panjang2..haha.
Kita gambarkan perasaan kita dengan gambar sahaja.

Serius takde masa nak update blog skarang.Busy dengan final exam dan Interview.
Tgu i punya entry after abis exam la yewk.
Bui Bui!~


Mama VS Anak !



Ya Allah, ampunilah dosaku. Ampunilah dosa ibu yang melahirkan dan menyusukanku. Kasihilah mereka Ya Allah. Lindungi mereka dalam perlindungan terbaikMu. Tempatkan ibu susuku di tempat yang mulia disisi-Mu ya Allah. Sesungguhnya, ibuku adalah wanita yang terbaik yang pernah kau berikan untukku. Rahmati mereka ya Allah. Amin.

Ya Allah, mudahkanlah untukku untuk bisa berbakti pada ibuku. Beliau telah memberikan yang terbaik untukku, namun aku belum bisa membalas kebaikan beliau, membahagiakan beliau, menghilangkan duka dan menghadiahkan senyum diwajah beliau berdua.

Jadikan kami..
Anak yang kenal erti budi
Tidak takbur meninggi diri
Walau sudah berkedudukkan tinggi
Demi mencari redhaMu ilahi

Segala apa yang diberi
Dari ibu yang dikasihi
Dari dulu hingga kini
Tak kan dapat dibayar ganti


Sekali lagi Ya Allah yang Maha Pencipta
PadaMu sahaja tempat meminta
Ampunkan segala dosa 
Samada kecil atau besar ia
Dari kami juga ibubapa
Mudah-mudahan mengundang ke syurga
Dan jauh dari segala sengsara
Jauhkan juga azab neraka

Amin..AMin..AMin..
Sila aminkan doa nih ramai-ramai ok. Moga ibu kita sentiasa berada dalam keberkatan oleh-NYA.

Herm..bila buka cerita pasal ibu @ mak @ mama @ ummi @ mummy nih, hati cepat jadi sebak, sentap, dan sensitif sikit. Mungkin terasa sangat macam banyak je dosa ni. Walaupun muda lagi, tapi diri sendiri  boleh muhasabahkan diri masing-masing kan? Ada jugak aku pernah survey-survey dekat kawan-kawan aku, 

"korang..korang..korang rapat dengan sapa? MAk korang or bapak korang? "

Majoriti cakap rapat dengan mak laa kan..tapi ramai juga cakap rapat dengan ayah diorang. Owh, pendapat masing-masing kan..keluarga masing-masing. Ada jugak yang banyak anta email dekat aku, tanya macam mana boleh rapat dengan mak n ayah, rapat dengan adik-beradik. Tipulah kan, kalau dalam sesuatu hubungan kekeluargaan tuh tak pernah berlaku salah faham. Mesti ada punya. Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula hubungan keluarga (suka-suka je tukar ayat) huahuahua.
Tapi..ingatlaa.."air dicincang takkan putus".
 Ko cincanglah punya cincang secincang cincangan mana pun, takkan putus punya.
*pening baca ayat sendiri macam keleng*


bangga sikit sebab antara adik bradik aku, aku je satu2nya yg ngikut lesung pipit mak aku..haha. Yang lain, NON ADO!! *gelak kejam*
tapi tang gigi rabbit dua ekor aku  tak tau mana datangnye keturunan nih.
*sengih gedik*

Mama..
kalau mama baca blog Murni ni kan,
mama ingatlaa..
Sedegil-degil Murni skalipun, Murni tetap nak jadi anak yang terbaik.
Sedegil-degil Murni nak bangun pagi pun, Murni tetap sayangkan mak.
Sedegil-degil Murni melengah-lengahkan masa nak tolong mak pun, Murni tetap sayangkan mak..
Memang terasa nikmat apabila seorang anak dapat meluahkan apa-apa masalah dan perasaan dekat seorang yang bernama "ibu".
Seriusly, memang aku rasa nikmat tuh. 
Sebabkan tuh, my mom is my best friend forever and ever! 
Nak-nak bila aku balik drpd uitm je, orang pertama aku carik mak aku rrr.. Walaupon mak aku nih jenis yang tido awal sebab penat baru balik kerja, tapi dalam senyap-senyap mesti aku carik dan curik2 masa nak borak n gelak2 ngn mak. Owh..normal la tuh kan..semua anak macam tuh..
* tapi skang mama aku tido lambat dowhhh...montang-montang dah ada facebook sendiri, rajin dia on9 mengalahkan aku! huahuahuahau..begebut-gebut kot laptop dengan aku.*


To all my friends and readers blog ni,
aku tau, ada antara korang yang tak rapat @ ada masalah dengan mak korang. Ramai yang mengadu dekat aku.. Tapi better korang pulihkan semula hubungan itu.  Kita hidup dalam dunia nih bukan lama pon, sementara je..hanya dunia pinjaman daripada Allah je. Aku ingatkan untuk diri aku sendiri..sbb aku pon pernah buat salah. At least, dalam blog aku nih, bukan aku tulis hanya untuk suka-suka je, tapi untuk share-share benda yang baik. Memandangkan blog nih pon agak ramai yang baca, apa salahnya aku sebarkan benda-benda yang baik sikit. Dapat pahala secara tak langsung.huhu. Benda yang baik, kita share ok?

Blog nih ibarat nyawa dan hidupku.


Wahhh..tajuk macam nak kasi readers2 semua muntah-muntah anak ikan kannnn..
Just want to say, Thanx a lot to UTUSAN sebab berani untuk mengambil risiko keluarkan cerita aku lagi..hek!hek!hek!  Eyh lupe..konker sorang2 lak kan. Pembetulan, bukan cerita aku sorang je terselit dalam paper Utusan hari Isnin hari tuh, but abg aku pon ada skali menyelit.hehe. Dah alang2 tuh, Thanx jugak lah to Majalah Yezz, Majalah Remaja, Majalah In-Trend yang pernah keluarkan cerita about blog aku nih :)


Ok..click this untuk lihat  
UTUSAN ONLINE

"MELIHAT keakraban dua pelajar Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dan Universiti Teknologi Mara (UiTM), pasti ada yang menyangkakan mereka ini pasangan kekasih yang sedang hangat bercinta setelah kasih berputik di alam kampus. "


"Menulis blog kini bagaikan terapi buat diri saya dalam menangani tekanan sebagai pelajar, selain ia juga cara untuk saya merehatkan minda." - irine- ;D
(eyh comelnye ayat tuh) muahaha.


Aaahh kan, x sangka lak ada yang ingat aku ngn abg aku nih macam pasangan kekasih.
OWh tidak.!.tidak sama sekali..Abang aku sudah pun berpunya. dan aku? Lu pikirlah sendiri! hehe.

Btw, cerita terbaru aku untuk dis time ialah aku tpksa tolak offer from Astro.wuwuwuw.
Dpt offer untuk buat recording rancangan wif Dr.Fadzilah Kamsah @ Astro Oasis about Dunia Internet camtuh laa. Niat di hati sape tak nak terima kan.. Peluang besar dalam hidup kot. But byk benda aku kena fikirkan. Sbb satunya kena tolak offer tuh, recording tuh 5hb nih, but tarikh tuh pulak aku ada exam untuk Koku. Fuhh..koku nih..Ngade2! One more thing, aku rasa cam x brapa layak lagi nak expose depan Tv. tuh je..huhuhuh..Betol nih..x tipu..tuh yg aku fikirkan smpai skarang. Takpe la kan, x de rezki. Percaya pada rezeki. Kita kena percaya, kalau sesuatu tuh bukan milik dan rezeki kita pada waktu sekarang, mungkin kita akan dapat lebih lagi rezeki berlipat kali ganda pada waktu lain n akan datang. Kan? And yang aku tau, tempat aku tuh digantikan dengan Irfan Khairi. Kenal kan irfan ikhairi? Jutawan internet tuh.

Beralih ke arah cerita di universiti plak..life dekat uitm now, agak goyang-goyang sikit. Macam dah tak serba tak kena. Lagi nak abis semester, lagi belambak dengan para-para asigment yang sangat comel tuh. Tak boleh nak dinafikan, life dekat U sangat2 mencabar. Takpe, aku dah besar, bukan budak bawah umur lagi, aku kena yakin jugak yang aku mampu handle tuh semua, kena yakin jugak apa2 masalah ada jalan penyelesaiannya, dah boleh fikir mana yang baik dan mana yang buruk. Ada asgment yang boleh buat aku tersenyum lebar dengan hasil titik peluh aku sendiri dan ada jugak asgment yang berjaya buat aku
"membuat muka". Huh..paham-paham je lah bila dah buat muka tuh, leh bayangkan asgment tuh macam mana.

Aku nak chaww dlu babe..belum mandi lagi nih.hauhuahau.
Klas petang kang.Then, cuti nih perlu kerja keras sikit.

Eyh cop..cop, before tlupe,
Kepada sesiapa yang baru 1st time menjejakkan kuku jari dan kuku tangan dekat blog aku nih, aku ucapakan
Selamat Datang kat blog aku yang serabut nih ok? Kalau datang sekali tuh, datang la banyak2 kali lagi kat blog nih. huekhuekhuekhuek *gelak itik*

Mood : Rasa macam nak keluarkan cash je duit nuffnang blog aku nih!
 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in