My heart is Yours


Nak tau takk..aku kan, kan, kan,kan...
tak lama lagi kan,kan,kan, 
boleh masuk panggung wayang kan,kan,kan 
dengan selamatnya tanpa kena check umur sudah melebihi 18 tahun ke belum.huhu.
Mana taknyeee, tak lama lagi kan, aku dah nak cukup umur.hek! hek! hek!
Tepat sudah umur aku 21 tahun.Eyh silap, 18 tahun.Baca betol-betol, baca biar molek-molek,mengeja biar jelas-jelas yek, aku muda lagi, jgn pndai2 nak tukar angka 1 tuh jadi 2. huhuhu

Kadang-kadang aku terasa macam diri nih makin matang,
tapi kadang-kadang,
aku terasa macam diri nih makin tak betol pon ada gak.huahua.

Kadang-kadang aku terasa macam diri nih boleh buat sesuatu perkara 
yang boleh memuaskan diri dan hati sendiri,
tapi pada hakikatnya,
semua keputusan tidak akan sampai bila2 dapat memuaskan hati orang lain.

Kadang-kadang aku terasa macam aku boleh jerr buat sesuatu tuh seorang diri,
tanpa minta pertolongan orang lain..
tapi..pada hakikatnya,
aku mana berdaya kan..

Aku tak boleh tipu laa,
sekarang nih, macam-macam benda aku alami dalam jangka masa umur aku yang sangat2 muda dan mentah.
Aku pon tak tau kenapa aku alami benda2 semua nih awal..Mungkin, Tuhan sengaja mau menguji tahap kesabaran dan ketabahan dan kekentalan hati aku mungkin? Tuhan itu tau segala2nya..
DIA yang bisa mengaturkan segala-galanya.
Kita pula? 

Aku harus bersyukur, 
kerna aku
 sudah boleh bernafas lega...
Aku harus bersyukur,
kerna aku
 sudah boleh berdikari dan berani terbang di atas sayap sendiri.
Aku harus bersyukur,
kerna aku
dikurniakan family yg betol2 fahami aku expecially mama,akak,dan abang aku!

Dan..
Aku harus bersyukur,
kerna aku mendapat seorang teman hati dan perasaan serta suka duka aku :P
Ewaahhh...haha..dah nak start dah nih klimaks cerita entry nih..ngaaaa~
Aku gase, kawan2 dalam facebook aku tau kot apa yang aku maksudkan nih..hehhehhehe~
Dia anugerah terindah dalam hidup aku.Ok fullstop! takmo cerita lebih2..bahayew dol! 
Aku biarkan kalian tinggal dengan seribu tanda soal di benak pikiran! Sape yang always follow life harian aku,mesti tau apa perasaan yang datang menjelma dalam hidup aku skang.

Aku tinggalkan kalian faham entry aku ini dengan 
gambar-gambar sahaja.Gambar2 ini yang akan bisa mencerita dan menghuraikan segala2nya tentang perasaan aku. Ewahh mak minah...jiwang la plak.huhuh..


dua orang budak melekat kat dinding :P
ok Sah! sah! sah! bila nampak stuff2 atas meja nih,sah lah nih bukan meja aku :P




Perasaan aku time nih berbunga-bunga kot bila DIA sendiri ada depan mata aku :P
Accheeewaaaahh..hek3x.Ok..ok..stop tersengih-sengih irine! :P


:) :) :) :) Bahagia bila dapat hadiahkan senyuman diri kita sendiri di hadapan orang tersayang kan? :)


What You Give...

You give me strength
To carry on
And when I am weak
You show me how to move on

You dry my tears
With Your amazing love
It must be true
You are sent from above

You ease my pain
You disperse gray clouds
You show me
What love is about

You find a way to make me smile
Even if we are apart
There ´s something I can surely say:
My love for You comes straight from the heart

You must not forget
That I love YOU

My love for You will always grow :)

My heart is Yours and will always be I pray the day comes when we say: “I do”



Ok bye!~ :)

Masscomm Induction ;)


Salam Satu Masscomm semua.

 
Ammmbbboihhhhh....x berhingat nak bg salam camtuh..hihhi.
Lama kan aku senyap sunyi..Actually, blog nih aku nak renovate sikit...tp now tgh ada kekangan masa plak kan. Aku ingat life at U boleh relax2 la skit..gupe2nye lagi btmbah2 busy mengalahkan life masa form 5. So, tgu aku free sikit, aku tukar blog nih ok?

Btw, life at campus makin hari makin best.Aku makin enjoy. 
Malu pon dah tak sangat lah kat sana.HAHA (aku nih pemalu orangnye..hekhekhekhek!) betoi laa..aku g mane2 je..aku tunduk kot muka..:P
After induction untuk masscomm harituh, baru dapat rasa "kenikmatan" life at campus.agaga.Ayat nak bombastic.

Meh aku cerita2 sikit pengalaman kat sini.Satu-satu yeww aku cerita ;)

Roomate kat bilik
Lokasi : Tingkat 4, Block DIRAHSIAKAN.hoho.

Ok..so far, aku rasa, my roomate kot paling the best.Masing2 kepala gila2 dah skang.Dulu masing2 punyelah penyegan..dioranglah..aku tak..aku slumber je depan diorang.huahuahua. Satu bilik 4 orang, katil kongsi-kongsi besi..means katil double decker la kan. Now, bilik aku tinggal 3 orang je, sbb one of my friend keluar sbb dapat offer study tempat lain. Aku rasa, tempat paling aman skali kat uitm tuh, bilik aku rr..haha. Kalo dulu, kitowang (roomate), semua cam nak tego ala-ala "like-like" je kennnnnn..Skang dah xde daahh camtuh, masing2 kapla sudah mari!~ Sekepala gak rr ngn aku..hekhekhek. Aku pon dah tak segan2 dah nak tido ngigau depan diorang.huahau.Menempah kejayaan betol dalam bilik tuh. Kuat kot aku ngigau, yang x leh blahnya, orang ngigau tengah2 malam kan...aku ngigau pukul 10 pagi kot. Tah hape penyakit pon tak tau.

Classmate kat UITM
DMC1C

Herrmm, budak2 classmate semua besh2. Just ada segelintir je lah yg aku tak berapa ngam ngam soyy sgt. ITUPON bukan sbb aku x nak ngam, tp sbb ada something yg buat aku jadi camtuh. My classmate ada 32 orang kot. Yg aku rasa baek and agak sekepala ngn aku buat masa skang nih,  Aza,Kak Anis,Sara,Fahee and bla bla bla.. Lagi buat we all cam rapat bila time english week arituh. Perghhh..hahaa..masing2 tunjukkan belang.  Aku lak join treasure hunt a.k.a LENDU RACE.Ala-ala Amazing Race kat Astro gitu. Berjaya tawaf satu campus Uitm dengan jaya dan saksamanya..huhu.Penat kot. Yang tuh menang rr..dapat no.3 daripada 20 lebeyh team. Team aku time tuh, Sarah,Epul,Fahee n aku.4 kerat je satu team. And then, aku join choral speaking. Bak kata kawan aku, we all berjaya MENANG. Menang kot..huhu.MENANGgung kekalahan..:P Practice choral speaking dalam masa 2 minggu.Mana sempat keennnnn..masing2 tak hafal skrip 6 or 7 pages tuh.huhuhu. Bila present depan audience, x leh blah rrr..terkeluar2 ayat2 english yg bukan2.hahhaah.Tergelak2 jangan cite rr..Macam2 jenis bunyik gelak keluar time tuh, termasuklah AKU.haha.

Campus Uitm, Londun

Macam aku cakap tadi, mula2 je kot aku kejap2 homesick, kejap2 homesick..lama2 aku rasa ok kot.Kadang2 rasa cam x nak balik. Bese la kot, nak sesuaikan diri dengan tempat baru.EVEN Lendu tuh bukan lagi nama yg asing buat aku. Memang tak dapat dinafikan la, bila dok sini, kadang2 rushing gak. bangun pagi cepat2 teraba2 mana bekas toiletries. Kadang2 tersalah amik bekas toiletries kawan aku.hoho.Pagi2 kot..mestilah mamai..itupon cukup baik ape aku tsalah raba bekas toiletries je..kalo teraba benda lain, kan dah jadi satu masalah kat uitm . Kalo dulu, pegi klas sorang2 sbb x kenal sape2, skang nih pegi ngn kawan2 yg segeng sekapla jugak la. Smngat skit pegi klas..boleh gelak berjemaah kan. Paling suka kat campus tuh, tasik dia kot.Tasik Uitm. Kat situ macam2 ada..boleh kayak..boleh mandi..air jernih gilew kot..cam Pulau Tioman.. ( sila antonimkan ayat aku ok). Tp serius mmg besh, sbbnya boleh main letak2 kaki dalam tasik tuh, then ada laaa ikan2 kecik yg ikan spa tuh gigit2 kaki korang .comel gilew!


Ok..smlam sempat jugaklah lepak2 tepi tasik uitm nih ngn kwn aku after selosaikan asgment yg belambak2 tuh.. :D Kira hati manyak senang rrr masa lepak2 nih sbb semua dah selesai :)


Gendam kaki. Tgh kasi ikan bau kaki aku jap kat tasik ni.
 

Warga muslimah uitm :P hek3. Time nih nak g klas CTU :) Ustaz Ayub yg sgt2 besh!

Btw, 2 mgu lepas ada masscomm induction.So far, SGT2 besh ok induction untuk course aku tuh :)
Dimandikan dengan tepung2 cap adabi dengan senior2 and lecturer.Wow! automatic muka sunburn jadi putih jap :P


Hamik hangg...! abisss baju! abis seluar! abis tudung! abis semua lah tkene "bedak sejuk" nih.hoho.


comel gilew kot diorang..huhuhu :P


"tunduk! tunduk!! kalau tak kitorang baling telO plak kat korang! nak ke?"
huhu...ugutan sungguh! tpaksa la we all tunduk cam banduan time nih..tp besh! :)



Si gemuk bertudung sedang asyik melayan perasaan time2 panas tak hengat dunia time nih!
Eyh..lupe nak cakap, team aku time induction nih, TEAM PURPLE!
Dengan bangganya aku cakap, team aku MENANG ok time nih :P Siap buat cheers bagai.hek3!


Yer yer je korang kan semangat time nih..:)


Cheers! :) Besh gilakkk time nih! bah! bah! Mengapa bah!

Our lecturers yg sgt2 sporting ok!
And my fevret lect, Madam Wan!! Sgt sporting abis!! love u lah! ajau aku public speaking :)
 All pic CREDIT to KHAIRUL NAJMI :)

Ok tuh je rrr..
nnt aku cite lagi ok? byk masa lagi nih time bulan2 pose nih.InsyaAllah aku update lagi.
Silalah rindu dengan penulisan aku dalam blog nih ;)

Bye-bye babe! :)

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in