Sudahku bilang, hapus air mata ;)


Ehem..ehem..ehem..
testing..testing..
Jap..jap..
irine nak nengok sikit kat pipi irine,
ada tak kesan-kesan
air mata.
hek! hek! hek!  

Ini sebuah perjalanan aku..
Ini sebuah pengalaman aku..
Ini sebuah drama,kisah,sinetron tentang hidup aku...
Ini sebuah landasan untuk aku lebih berdiri di atas kaki sendiri..
Ini sebuah pengajaran buat aku..
Ini sebuah kenangan buat aku yang berumur 18 tahun..

Sedih?
Meraung?
Susah nak terima kenyataan?
Tak tahan?
Nangis-nangis atas katil?
Nangis-nangis bawah bantal?
Arrghhhhhh...itu semua adalah mainan emosi semata-mata.
Emosi yang memanipulasikan diri kita sendiri
Shooohhh! shhhhoohh! pergi kau! 
Pergi kau emosi yg berjaya mmbuatkan manusia menjadi down!.
Percayalah cakap aku..

Sekarang? 
Sekarang?
Saat ini?
Detik ini?

Bahagia.. ;)
Enjoy.. ;)
Hari-hari senyum.. ;)
No more muka ketat2..ngeh3x. ;)
Sudah boleh sesuaikan diri dengan persekitaran baru.. ;)
Berdiri di atas kaki sendiri membuatkan aku lebih mengenal dunia..
Tersangat gembira sekarang 
seolah-olah bunga-bunga cinta mula berputik dalam taman.
Accchhheeewaaahhhhhh :P

Mula jumpa rakan yg boleh buat kawan.
Zaitis, Memeeyyy, Ep,Eni,Sarah,Yuha,Naura,Anis,Nisha,Lin,Azma,Intan,Sab,Mia,
Epul,Aiman,fauzan,Zarif,Lah,Zarul,
Ok tuh je aku ingat buat masa skang.haha.
Yg banyak2 nama nih classmate aku..tapi tak sepenuhnya la aku ingt.baru kenal kot :P

Tersangat kuat dengan bantuan Allah,
Sokongan kuat daripada Mak,Ayah,adik beradik tersayang yang tak pernah putus2 brainwash aku smpai mata aku bengkak2.haha.Tanpa semua ini, aku mungkin seperti layang-layang yang putus talinya..hilang tempat mengadu.

Aku takkan pernah sesekali biarkan diri aku
nangis lagi ;) Setiap air mata yang mengalir tuh sangat2 bermakna.
Aku akan keluarkan air mata tu untuk perkara2 yang penting sahaja.

Jangan risau..
Entry lepas aku punyelah emotional tahap dramatic punye kaaannn?
Itu adalah salah satu therapy buat seseorang pelajar yang mana
tidak PERNAH merasai hidup berjauhan dan berdiri di atas kaki sendiri. 
Dan! Dan! Dan!
Itu semua pengalaman aku.

Thanx so much to all yang komen2 entry aku yg lepas.Tersangat terharuuuuu..Komain semangat korang dok nasihat2 aku panjang2 kan? hehe..Komen2 korang sedikit sebanyak memberi semangat dekat aku ;)
Peace!

Hidupku at University


Assalamualaikum ;')
Hye semua..
Irine tengah nangis nih..
Irine tengah sebak nih..
Irine tengah pilu nih..
Irine tengah dilanda pelbagai perasaan...
Irine tengah emosi..
Irine tengah mengalami segala-galanya..

Memang betol cakap abg aku,
" Aku jamin, dak Murni nih masuk U nnt, mesti AKAN nangis nak balik-balik even rumah x sampai 15 minit dah sampai"

Aku dengan pantasnya menjawab,
"Eyhh..sape cakap..! kite nengoklah nnt, aku mesti x nak balik punya" <--sambil senget2kan mulut,

Arrghh dustalah semuanya!~
Omong-omong kosong sahaja dan semata-mata ungkapan di bibir je..
Bibir selalu menipu..
Bibir selalu berdusta..
Tapi jangan pernah sesekali salahkan hati dan perasaan.
Hati dan perasaan sahaja yang tau segala-galanya  :')

Emm..korang semua pon boleh dapat agak lah. life aku camne after masuk U nih.
Aku sedang mengalami proses menyesuaikan diri kat sana.
Hari-hari aku update status dekat Fb..
Ada satu hari tuh, aku update status nih,
"baring2 atas katil smbil tersedu2,,,mata bengkak,,,hidung tsumbat macam nk sesak nafas pon ada gak.... Ya Allah..."
Memang saat-saat genting time aku update status nih. 
Time tuh, roomate aku tengah melantak tido dengan sedapnya,
aku pulak? aku dengan sedapnya tutup-tutup muka dengan blanket yg tebal tuh.
Nangis sedu-sedu.Aku tak tahan time tuh.AKu msg akk and abg aku.
Aku mengadu segala2nya.Aku pasti, diorang faham akan isi hati aku.
Sebab diorang memang mengerti akan perangai adik bongsu diorang.

Setiap patah perkataan msg yang diorang reply, aku x dapat nafikan, memang aku nangis.
Menitik-nitik air mata aku. 

Aku dah dapat class kat sini.Dah start belajar semua smalam.
KAwan2 ramai dapat group n kelas lain.So, aku memang kene berdikari sorang2. Hostel dengan kolej jauh..
Aku banyak kali sesat dalam uitm tuh. Aku kena hafalkan setiap batu-batu jalan kat uitm tuh supaya aku tak sesat lagi lain kali. Disebabkan kawan2 aku ramai yg tercampak group lain, aku terpaksa buat hal aku sendiri.Lepas abis class, aku jalan kaki sorang2 kat uitm tuh pegi koperasi pi beli tshirt koko. 
Masa nak balik bilik lak, aku banyak kali pikir mana jalan nak balik bilik.hoho. Last2, aku jalan lenggang2 sorang2 kat tepi tasik uitm.Time tuh, hati dan perasaan je tau apa yg aku pikirkan. Air mata memang dok tahan je..Kalo boleh, nak je menyelam dalam tasik tuh kasi tenang skit perasaan.Tp aku bukan bodoh mana pon nak buat camtuh.Aku sampai bilik, mandi semua, makan semua, layan perasaan sorang2 ;')
Aku amik jalan mudah, cara yg paling senang nak ingat jalan kat dalam uitm tuh, setiap kali aku pegi class, aku amik video.Setiap kali aku nak g class, aku amik video mana class aku. ;') 

seriously, aku tak tau ape yang aku pikirkan bila dok sana 
Mungkin sebab aku TAK PERNAH bercenggang dengan keluarga.
Kalo bercenggang pon, maybe 2 hari je kot.
Aku tau ini semua mengajar aku erti berdikari.
Aku tau semua tuh..korang semua toksah dok bgtau aku byk2 kali.
Plzz jangan gtau lagi.aku mmg tau..!~

Roomate aku ok.
Kawan2 ok semua.
Abg2 and akk2 senior Masscomm semua memang yg terbaik!~ 
x dapat dinafikan lah semua tuh.Aku tabik kat diorang semua.
Pujian 100x tepukan perlu diberi kat diorang sbb jaga kitorang dengan baik 
masa orientation day.

Emm..entah..
Nih pon aku balik sbb nak rasa tenang skit.
Aku rasa macam nak peluk mak ayah aku smpai bila2 
sambil nangis-nangis.Tp aku x nak tunjuk kat diorang yg aku lemah.
Padahal memang.......
...................................................................................................
..................................................................................................
Mungkin betol kata kawan aku kot,
masalah aku maybe datang yang paling terrrrrawal daripada semua orang..
Tapi lama2...aku mesti ok punye.Time aku ok tuh la, orang lain lak yg datang masalah.
So, sila bg kata2 semangat dekat aku ;')

bye~~
nak masuk baju dalam mesin basoh jap!~
haha

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in