Esok,esok,esok dan esok


Hye esok..
Kenapalah engkau perlu muncul.
Hye esok..
Kenapalah engkau perlu cepat sangat..
Hye esok,
Kenapalah engkau perlu mencemburui masa aku.
Hye esok,
kenapalah engkau perlu berlalu dengan pantas sangat.
Hye esok,
boleh tak kalau aku nak tukarkan engkau hari-hari kelmarin?
Hye esok,
boleh tak kalau esok aku nak buat-buat tertido ke, buat-buat lupa  ke
buat-buat bodo ke, buat-buat tak tau ke..


Bye-bye adik2 dan akk2 semua.Dah nak blah dah nih esok.
Toksahlah korang dok tanya2 lagi aku masuk study mana.Berbuih-buih pink mulut aku nak menjawabnya bertubi-tubi. Toksahlah jugak korang dok google2 kat internet "irine nadia sambung study kat mana?".
Bukannya aku tak tau, nuffnang aku dah mencatatkan segala-galanya.haha.

Btw, sejuta tambah beribu-riban mintak maaf kepada semua student yang sama U dengan aku nih,
kalau-kalau aku macam terrrrrrtakperasan korang 
dok tegor2 aku ke...aku macam terrsombong ke..
Aku bukan camtuh..Eyhh bukan..bukan..
Mungkin time tuh aku tak perasan korang, 
mungkin tak dengar mahupon pekak, 
atau mungkin aku sedang kelam kabut 
menguruskan urusan uitm dengan file-file yang berlambak 
plus result medical checkup yang mana envelopenya tersangatlah besar, 
mungkin juga time korang tengah tegor aku tuh, 
aku sedang asyik bergayut dengan manusia2 yang tidak putus-putus mengucapkan 
kata-kata tahniah mahupon bagi kata-kata semangat dekat aku
ataupon kemungkinan besar time korang tegor aku tuh,
muka aku sedang kelat dan masam gara-gara terlampau rushing sangat. 
dan mungkin time korang tegor tuh aku sedang berusaha 
dengan gigih mengusha bapak aku kasi duit belanjat banyak2 sikit.Mana tau kan? 

Ohhh! Maybe~ 
tapi ape2 pon, nnt time MMS rajin2 lah kita bertegor ok.
Aku bukannya kenal orang sangat..bukanlah cam sangat..nak2 budak2 dalam facebook.
Dan aku bukanlah nampak sangat korang sbbnya mata aku agak rabun jauh sedikit.

Owh ya..sesiapa nak komen kat blog aku, baik komen malam nih.
Sbb malam nih boleh terus aku approve comment.
Sebabnya esok aku dah gerak awal2 pagi dahh..
Even umah dekat..tp aku nak rebot katil bawah.
X leh tido kat katil atas..Aku dah la tido ngigau,
mau2 tercampak kat lantai tuh kang gara-gara x sedau.

Bye-bye

pecah kaca pecah gelas,
sudah baca harap balas.

yang benar,
irine nadia anak kepada Ab.Rahim 


fhheewwuhhhhhhhh! <--sambil tiup-tiup bedak

Pink Owhh Pink... ;)

Salam.
Hye korang.
Bye-bye korang.
jumpe cuti Sem depan yew! muahaha (bajet cam busy sgt je)
Tuh je nak cakap.
ngeh ngeh ngeh~

Xde la..nih last entry aku untuk minggu nih.
minggu nih taww..bukan bulan ni, mahupon bukan tahun nih.haha.
Mgu depan after orientasi aku muncul balik.ngaaa~

  
cop cop..comel tak pouch iphone aku? hehe.custom made nih.aku tempah on9.
Sgt2 comel ok!! Tengok tak kat atas pouch tuh aku suruh org tuh create clock pukul 3.09 pm.
Maksudnya, 3.09  tuh kan tarikh besday aku..hehe. 3 september :p

Seperti yang aku janjikan, before aku continue study, aku snap kan skit2 pic barang2 pink aku kan?
ok jom! xde lah hebat mana pon barang2 aku. Kira kalau aku masuk rancangan destinasi budget, kira-kira aku boleh tersingkir minggu pertama kot.haha.x pon, time audition pon dah boleh kene tendang awal2.

Entry nih boleh diambil contoh oleh para siswa siswi yg nak pi masuk belajar tuh.hehe.
Barang2 pink semua nih nampak tak brape teratur sgt laa pulak.Tapi, nnt after aku dah siap kemas2 bilik dalam hostel semua tuh, aku record video okeh? hehe.

Jom cekidauuut!~


Okeyyy..yang nih ada bantal feluk pink besau,
bantal ngade2 nak peluk pink satu,ada blanket ikea pink.
Haihhh..ada yang tak bangun pegi kelas nih kang!~


Ok..hahaha..gelak dulu..:P
Pic nih aku sengaja tak besarkan.Segan kot aku main sebat je masukkan sekali
baldi pink, gayung pink,bekas pink nak letak toiletries bagai.
Dekat tepi tuh pulak, ada lilin-lilin ikea pink satu kotak (aku rasa dalam tuh ada 12 jibik candle).
Ada jugak beli phrame-phrame ikea 6 pieces.Sng nak letak pic family byk2.haha.
Cormforter pink ikea x dapat nak dimasukkan gara-gara terlampau besar dan tak muat.


Yang nih pulak, ada teddy cat kecik pink.Aku gantikan semata-semata taw tak nak bawak bear yg besar gedabak tuuuuu!! Tapi comel.hehe. Lagi satu, aku kan tak dapat nak bawak kucing2 aku pi masuk belajar, so bawak yg nih je lah! hehe. And then, ada bantal pink love.Siap berplastik lagi uOooolsss! bimbang ada cap-cap jari hitam dan legam melekat time nak angkut naik bilik nnt :P (sengaja ngade2).
Pastu, ada selipar pink yang katon-katon arnab nih.Nak letak tepi katil.Senang nak merayau-rayau dalam bilik nnt :P  ( Yess! haha). Kat bawah tuh tak nampak pulak ada alas kaki ikea bentuk love pink-pink :P


Yang nih plak serba sedikit barang2 nak guna nnt.
Barang-barang normal je nih.Banyak cap-cap hayamm! haha.Mestilah berjimat! dosa wOOoo bazir2 nih ;)
Ada hair dryer pink,ada kunci locker pink, ada nail clipper pink,ada pewangi dalam locker pink .Yang nih sangat2 penting buat korang2 yg ada locker banyak baju2 tuh!! pakai benda alah nih, sure2 wangi gilewww! dia serap bau-bau hapak baju korang tuh :P
Pastu aku sempat jugak sebat ambi pur yg jenis rose pink nih.Letak dalam bilik hostel...Fuhhh!! bau wangi dia sampaikan sekali satu U student datang masuk bilik aku.haha..(hiperbola je). Ada syampu sunsilk pink, yang nih beli stock besau punye sbbkan aku kan pakai rambut palsu,susah skit..(muahahahha).Ada tootbrush pink.Hamik ko! siap beli dua buat spare.gigi aku keras! ggrrr! And tepi tuh ada wet tissue.Nnt boleh guna time nak remove makeup or whuteverlah!~


 Masuk bab2 stationary pulak.
Ada note book pink..haha,ada file2 pink, pencil case colourful tuh sgt aku sayang ok!
sbb beli masa kat sydney :) Ada stapler pink,gunting pink, pensil pink semua lah.haha..yg tuh normal la kan.semua orang ada. Pic calculator x leh blah.Yg tuh memang penting! senang nak dok kira-kira duit belanja yg ayah aku nak kasi nnt.muahah.mana tau die lupe :P
Ada bag Forever 21 nak bawak pi kuliah kaler merah (yg nih sesat kaler) and umbrella Forever 21 colour pink plus white! ;)



hehehe..ada lagi..belum abis lagi. Nih baju2 pink.ngeh33x. x byk pon letak.Mau tak muat dalam gambar kalo aku humbankan satu bag baju kat sini..Pyjamas pink (sedap nih bawak tido..hehe), ada shirt2 pink semua.Yg nih xde ape sgt kot. Yg gambar katon depan tuh card holder by MoMoE.senang nak letak card credit bapak aku kasi nnt.huahauhau..tipu jek :P


Masuk bab2 kasut plak. Sport shoes pink wajib.haha. Sport shoes ada munge-munge dalam tuh..hehe.Ada yang tak bukak-bukak kasut nih kang lepas pakai. Aku rasa bab2 shoes je dah melampaui batas.Ada selipar jamban, ada selipar rayau2 luar bilik, ada selipar rayau tepi katil.huhaua.Yg lain2 tuh semua shoes2 biasa je..beli yg made in china punye! except sport shoes pink lah kan., haha.kata budget.Alaa..tp sebenarnya, kualiti diorang sama je.Perasan tak sandal hitam yg kat tepi skali tuh.Yg tuh aku beli tiruan punye..hauhau.Bukan brand Crocs pon..crocs mahal kott.Padahal kualiti sama je..Made in China gak.Agak2 rr kalo nak tipu customer..Lepok kang!!


Last skali,
bed time story book pink pon penting jugak ok!
Haruslah pink jugak kan! hehe.Mak aku yg belikan bed time story nih.Sweet kan?
Tau-tau je anak dia yang bongsu nih Puteri Raja.hek hek hek!
Tumpuan mata haruslah ditumpukan dekat tepi bahagian buku :
EDISI KHAS POP-Up Harum dan Berkilau.
hek hek hek~
Buku nih x bawak pon..xde keje aku nak baca.X sempat.


Itu jer kot yang aku boleh share. Ada lagi..tp takde gambar plak.
Takde apa sangat actually. Tapi boleh la penggemar2 pink di luar sana kalau nak share-share pink stuff dengan aku.

Semua barang nak pink! semua nak pink!
Haihhh..:)

And Alhamdulilah, cover dara.com arituh pon kaler pink and pepel jugak.ngeh33x.


psstt...pihak dara.com, irine copy pic nih ok! huhu.
btw...u all girls2 yg nak tau apa2 info about Mag nih, joinlah diorang punya group facebook ok!
Click sini : DARA.com

Ok guyss!
Yang nih last entry untuk korang buat minggu nih. Jaga diri baek2 taw.Doakan aku dapat kawan yang baek-baek, kawan yg tak sosial,kawan yang kuat sembahyang,kawan sekepala  tauuu kat sana!
Love u all~~

Byee~~~
Gase cam takde perasaan langsung nak masuk U.

Behind Da Scene


Arrghhh...tasuke! tasuke! tasuke! minggu nih dah blah masuk study. Sumpah aku akan merasa sangat-sangat rindu dengan aroma dan bau badan aku dekat dalam bilik aku. Pasti akan melekat kot segala bau-bau aku dekat selimut..dekat bantal..dekat lantai..dekat dinding..dekat pintu toilet..dekat bekas sabun dalam toilet..dekat pintu pagar rumah aku..Herm..semua lah kot. Aku mesti rindu suasana ruang tamu aku,dapur mak aku, bilik mak and ayah aku (jeng jeng jeng), yang paling penting, MESTI aku akan rindu dekat ruangan lepak aku, kat hall tengah depan bilik aku nih yang mana ada dua bijik komputer. Dekat sinilah, tempat dan ruangan aku selama 204 hari. Aku ulang dan type lagi sekali, selama 204 HARI dan bukan 24 hari.

Pejam celik pejam celik pejam celik, aku dah besar dah. Dulu aku kecik aje macam size tapak tangan mak dan ayah aku. Dulu aku kementot je bawak beg arnab yang bulu-bulu tuh pergi tadika.Dulu aku kenet je lagi time aku terrrrrtakksengaja terberak dalam seluar masa dekat tadika, malangnya masa itu aku berpura-pura dan berlakon depan ustazah konon-kononnya tidak tahu siapa yang buat masalah pencemaran bau dalam kelas. Aku berjaya di situ.Kawan-kawan aku yang lain dituduh masa itu.Yess! Padan muka! Aku harap kami   semua akan berjumpa lagi selepas ini untuk aku mohon maaf dan mengaku itu semua perbuatan dan angkara aku semata-mata. Sorry kawan-kawan, aku janji, aku tidak akan sengaja lagi.

Dulu pon, aku tersangatlah cinonet semasa aku terbongkok-bongkok menggalas beg skolah SWAN ke sekolah rendah. Terasa sangat-sangat sedih yang teramat-amat apabila aku meng"request" dekat bapak aku untuk membeli bag sekolah yang jenis tarik yang ada besi tuh.Tetapi, malangnya, bapak aku tak kasi. *sentap* terus berlari-lari mintak dekat mak aku pulak.Mak aku pulak tak kasi. *sakit hati*. Time tuh, aku redha.hahah..ayat x leh blah. Selepas incident tuh, aku cuba-cuba untuk meng"request" buat kali kedua dekat bapak dan mak aku, konon-kononnya, aku taknak pakai uniform baju kurung biasa pergi sekolah.Tetapi, aku mengada-ngada minta baju uniform skirt paras lutut itu.Sexy bukan? Itulah aku masa zaman jahiliah.Dan akhirnya, bapak dan mak aku tak kasi jugak.

Ok x pe, sekarang baru aku sedar kenapa, sebabnya,kalau aku  dapat bag tarik tuh, mesti jadi macam kawan aku.Tarik ke sana dan tarik ke sini sana,pastu tercabut besi tarik bag sekolah dia.Padan muka kawan aku! Itulah, mak ayah diorang manjakan sangat dia.huahuahuahua (gelak kejam).Kalau uniform pendek skirt tuh pulak, mungkin bapak dan ayah aku tak kasi kerana tidak mau incident seperti kawan aku yang sedang asyik berjalan, sekali kain skirt diorang dicalit dan ditarik oleh sekumpulan geng budak lelaki darjah 3 yang tersangatlah tidak ensem dan tersangatlah hitam,.Mungkin mereka sekarang sudah menjadi Ahli Geng Gagak Hitam kot.

Dulu aku tersangatlah nakal sampaikan aku sedang syiok-syiok bergurau-gurau senda dengan abg-abg dan akak aku, sehinggakan aku tidak perasan yang aku dah tertarik meja television dan menyebabkan television tu jatuh dan terhimpap dekat badan aku yang gemuk ni.Mau tak menggeletar satu badan aku?.Dan mau tak sawan terkejut aku time tuh? Tv bukan sebarang tv, bukan size macam tv mini, tp yang 42 inci tuh.Bengkak-bengkak jari dan badan aku. Biru-biru taw.Aku ingatkan time sakit-sakit camtu, dapatlah simpati.Tetapi, last-last free dapat satu pakej marah daripada ayah aku.Padan muka aku.

Panjangkan aku bercerita kali ni. Agak-agak ada yang bace ke? huhu. Ok..now pulak, kita cerita tentang "Behind the scene"  dekat Karangkraf sebulan lepas. Actually,before ni, ada jugak kena panggil test shoot..but aku kan duduk jauh, dekat Melaka.Melaka to Shah Alam memangla sejam pon boleh sampai.Tetapi masalahnya, mak dan ayah aku kerja.Mana ada transport.So, yang mula-mula tuh memang aku tak dapat nak pergi.Herm..dalam hati aku time tu memang sedih jangan ceritalah. Yang 2nd time tu barulah dapat pergi.Itupon, disebabkan aku tumpang dekat rumah akak aku. Abang dan akak aku lah yang teman aku pergi Studio Karangkraf.Kalau nak tau, hari sebelum we all nak pergi tu, we all siap pergi The Mines semata-mata nak cari baju yang sama.Comel kan? Akak aku, abang aku, and aku memang sedondon lah.
Nak masuk Studio Karangkraf bukanlah senang. Nasib baik aku tak bawak satu kampung datang. Itupon, at least ada sorang or 2 org peneman nak masuk dalam studio tu.Abang aku yang bawak camera gedabak dia tuh pon, susah nak snap pic aku dalam studio tu.hehehehe.Tapi sempat jugaklah shoot bila dah abis shoot dengan Dara.com.


Aku macam rindu pulak studio diorang  ni ;)


Betul-betulkan sikit apa yang tak betul kat baju tu.Time nih baju yang kedua kalau aku tak silaplah.


Bulat jugak muka aku time ni.Tapi aku suka cara diorang gayakan tudung camtu ;)


Accchhhheeeaaahhh! Dah start dah time ni nak senyum-senyum sampai beku.


.Cara dan gaya baru untuk snap pic :P Sebelah ni,yang baju merah ni kembar aku.Nama dia Benjoy Marcello. 


Benjoy kalau pakai tudung mesti muka sejibik cam aku.huahuahua


Entah hape-hape budak dua orang nih buat.haha


Eeee...si belang merah nih pandai pulak posing-posing maut.ngaaa~


Ecececececeece :P Sama tak muka ? :P


Papp! Pappp! Pappp!


Bak kata benjoy..cium jari jemari pulak time nih.hehehe


Adik dan abang ;) Thanx Benjoy! Kerana dirimu behitu berharga!

Sekian, terima kasih. Lately ni, kalau korang perasan, aku suka buat entry panjang-panjang. Ini semua disebabkan aku taknak korang rasa blog aku nih kosong bila aku busy dengan urusan  U nnt. baca lah puas-puas bila aku busy nnt ;) before aku masuk study, ada satu lagi entry buat korang. Stay tuned bebeh!






kasihanilah musuhmu, berbuat baiklah pada orang yang membenci kamu, mintaklah berkat bagi orang yang mengutuk kamu. Berdoalah untuk orang 
yang mencaci kamu.."




l.o.v.e,
Irine Nadia Marcello

DARA.COM JulY ;)


Ngaapp! Ngaapp! jap ehhh..aku tengah makan popcorn lemau nih.haha..bg masa jap nak abiskan..pastu baru aku sambung create entry nih ;)

Ok dahhh..
tangan tengah lekit-lekit time dok kelik2 mouse nih.hahah.Babe, thanx a lot sbb hari tuh, aku buat sale 2 hari berturut2, laku kesemuanya!! Alhamdulilah..howyeyyyhhh, howwyeyyyhhh..! boleh beli handbag Guess bwk g U ! ngaaaa~As u all know, aku skang kat umah akk aku nih, dok sini hampir seminggu jugak lah..menghabiskan sisa2 cuti kat sini sebab aku nak completkan barang2 nak masuk study nih. Haiyyyoooo...seriusly wa cakap sama lu lah kan, barang2 wa sume kaler pink tau! lu olang mesti jeles punyew! :P (saje nak membara2kan hati korang..heheh). Cormforter pink ikea sponser by benjoy marcello semua dah settle! bantal2 pink sume dah settle! blanket pink settle! benjoy siap belikan lilin2 aroma yang banyak2 tuh kaler2 pink, pastu dia belikan ada pokok kecik dalam pasu kaler pink( benjoy suh letak atas meja study,kasi oxygen dlm bilik ),sume dah settle lah kot. Aku rasa, macam nak bawak kipas yg kecik tuh la.yelaaa..mana tau nnt, kalo balik2 je klas,panas2 gelap naum tuh, peloh tak hengat dunia keluar menitik2 smbil mengelap2 kat lengan baju (itu bukan aku, itu ada yang sorang tuh..sila terasa dengan statement aku ;p), pastu ketiak lak berkuah lodeh..hishh..dengan adanya kipas yg hanya menghala ke arah katil aku je, semestinya x kan jadi peristiwa2 yang tidak diingini camtuh kan? ;) Tapi akk aku cakap, dia suruh aku beli "air cooler". Haaaa..ngk! kan dah terpengaruh! haha.aku  nih dah la jenis yang cepat terpengaruh.

Ok jap..sebenonya, aku create entry nih pukul 2.03 a.m, jumaat. Tp aku publishkan arinih sabtu.Sbb sabtu aku dah balik Melaka dah. Time dok ketak ketuk satu-satu abjad kat laptop nih pon, muka aku still berdebu dengan serpihan bedak2 dan eyeshadow smockey eyes kat mata nih.Nak tau kenapa? Aku baru je smpai umah nih haa..! baru pas balik daripada ngk Lagenda Budak Setan.haha.Ketinggalan sungguh aku. Tp ok whut, daripda orang x dpt tgk2 lagi.hua3:P Pastu, borong2 lagi barang2 keperluan. And aku telah berjaya merembat dan menyebat handbag baru aku! yezzzaa!! Guess mari! ;) Yg penting, PINK ok.


Sila tepuk tangan dan hentak-hentak kaki kerana saya telah berjaya mendapat Guess Bag!
chhiihhuuiiiiii! assssyyyiikkkkk!
tips nak dptkan handbag cantik2 : Silalah berniaga dress  :P ! haha
(seluar jeans aku cantik kan? dah lama x basuh tuh.hek hek hek! )

Pastu, berjaya lagi memborong wedges buat kali ke brape tah! Kali nih, aku tetap berdegil nak dptkan wedges nih.Sbbnya, wedges nih kaler pink kan, mana taknya cair iman aku yg kukuh nih.MasyaAllah..cantik sgt2! Pegi beli cepat! eyhh x leh2..nnt sama cam aku :)


Sila teka mana kaki saya kecik molek itewww..
meh aku bg klu-klu sikit...kaki aku yg ada 6 ibu jari kaki.cubalah carik! selamat berjaya mengira! ;)
Amaran kepada sesiapa yang tak suke mengira dan benci Add Math, aku suggestkan, jgn lah kira! sure x jumpe kaki aku yg ada 6 ibu jari kaki tuh. ngaaaa~~

Sambung lagi, pastu sebelum nak tgu movie start, aku ngan akk terchinta aku, CPm Honey Nurhaliza pergi dok merayau2 japp..last2 x de tmpat duduk, we all g buat manicure padicure.See! see! sgt nikmat bila kuku aku skang makin bersinar2..howyeyyhh..kulit2 kuku yang kering2 kat tepi2 tuh dah xde daa..sukenye laaa haaaiii..Akk aku sgt2 manjakan aku hari nih ;') sayang sgt2 lahh kak!! Yg aku sukenye, kedai manicure padicure nih tema kedai diorang semuanya PINK ! ok aku sgt suke!!! sgt comel! merancang nak bukak kedai manicure padicure la pulak pasni.ngeh33x.

Pastu kan..kan..kan..kan..kan..kan..kan..heheheh..
aku still tersengih-sengih lagi nih sampai skang..
Sebelum aku nak shopping2 nih semua, bila jejak je kaki kat mall nih, 1st aku carik dulu ialah!!!...
jeng jeng..jeng..TOILET!! ngaaaa~ masuk toilet dlu..selesaikan apa yang patot..n then kan kan kan kan kan..terus berlari-lari keanakan macam kanak2 ribena yg mana kakinya sgt2 lah pengkau! haha.
Terus masuk kedai magazine.Aku tercarik-carik something nih.x jumpe-jumpe.Mana lak mamak nih sorokkan.Sampai aku ngan akk aku cakap camni..
irine (aku) : "Akk..sape dapat jumpe dulu, dia menang".ngeh33x
cpm (akak aku) : "hahaha..ok2..sape jmpe die menang".
comel kan?hehe.
Last-last masing2 x jumpe..hek hek hek! Dak kak terus tanya kat counter tuh,magazine DARA.COM dah keluar belum.Mamak tuh terus cakap ada..still berbalut lagi.baru sampai.Mata aku dah melilau dah x sabar nk ngk..hihi.yelahh...mana taknya, mak aku call tengahari tadi drpd melaka, dia cakap die dah beli dlu dara.com.Mau x giler aku..Aku pelik! kenapa Melaka cepat smpai n keluar lak nih magazine,haha.bukan ke slalu nye paling terlambat :P

Taddaaaaaa!


Terharuunyeee laa haaiiiii akhirnya impian aku dah tercapai ;') Alhamdulilah dan sykur sangat2 :)
Thanx to karangkraf sebab sebelum aku nak shoot tuh, aku cakap and sempat jugak lah doa2 yg mintak2 masa aku jadi cover girl julai nih, cover magazine dia tema pink and pepel :)
Skali mak aku kol..aku cepat2 tya.."mak..mak..cover dara.com kaler ape?"..mak aku cakap PINK! mau x sawan ko time tuh! ngaaaa~ Dah la..aku nih melampau2 addict ngn pink!


Thanx mak ayah, thanx benjal, thanx akk + abg rafi abg ipau aku, thanx benjoy, thanx benloy,thanx sayang.
And paling sgt2 aku berterima kasih sangat ialah my best wartawan from magazine mula2 aku masuk dalam magazine.THANX TO ACHIEK SIDEK! Beliaw sgt2 baik ok dengan aku! sbb beliaw aku dapat semua nih jugak :) and THANX TO KAK LYNN! THANX TO KAK JJ! THANX TO MAKE UP ARTIST aku time nak shoot nih,kalo x silap aku lah, nama beliaw KAK FIZA kot.aku dah lupe..wuwuwu.And aku sgt2 lupe nak mintak no phone beliaw sbb aku baru plan nak amik dia jadi tukang make up aku time tunang n kawen nnt..hek hek hek! yess! dah gatal!


Untung rr korang dpt ngk aku free2 of charge je..hampehss! hehehe
* 1st aku nak cakap dulu yang sesape yg dah beli and perasan kat jari kuku aku tuh ada kesan2 merah2 tuh..yg itu inai ok! bukan kukutekk (sory salah eja) ngeeh3x
* 2nd aku nak cakap yang aku time pergi shoot nih, aku x cukur kening ok! sama sekali tidak membenarkan barangsiapa yang berani tarah dan toreh kening serabot aku nih :) Kan cukur kening itu suatu perbuatan yang HARAM di sisi Islam!


time nih agak kelakar skit..hahah..Macam biasa, dalam cerita cover girl, mesti ada babak-babak buat memek muka.dan hasilnya! mulut dan bibir aku beku sbb kene senyummmm smpai petang.Gigi dua ketul aku mula kremm time tuh. :D
Time tuh, bila photoghrapher dah bg chance buat memek gaya bebas, bermulalah muka memek yg x senonoh. Sebenonye byk lagi memek2 muka..tp mestilah diorang pilih yg ok kan :)


Kasut no pinjam2 okeh! Sdn Bhd punye! hehehe :P
Rembat kasut akk aku time nih, sbb kasut aku x sompek nak bawak drpd gumah ;)
Gigih nih daripada umah aku kat Melaka terus nak pergi Studio Karangkraf kat Shah Alam.Seb bek, akk terchinta aku ada..tumpang umah die :P Sgt2 kenangan sbb pergi shoot time nih dengan dua orang sahabat baek dunia akhirat aku, akk aku CPM and Benjoy! love u bebeehhh! ciyommm sikittt arrrhhhh! sebelah lagi! sebelah lagi! atas! bawah! heheh

So, lastly, aku sendiri, IRINE NADIA MARCELLO nak ucapkan thanx  a lot dekat semua orang yg always support aku! family aku! kawan2 aku! and semua lah! Kalau u all nak tau, disebabkan BLOGSPOT lah aku dpt lebarkan sayap aku nih.hehe..geli kan ayat aku? Mee Howwliaawww Ho Ho Ho! Hanya disebabkan, satu blog yg agak buruk dan tidak tersusun rapi nih, aku dpt luahkan segala-galanya di sini :)
Thanx babe! Dan dan dan! aku nak mintak maaf sgt2 kalau aku sendiri IRINE NADIA MARCELLO pernah menyakitkan,melukakan hati sesiapa dalam dunia nih sama ada sengaja atau tak terrrrrrrsengaja.Nobody is perfect! dan aku bukanlah perfect! Mintak maaf ok! :) peace!

And thanx  a lot kat my best buddy in da world, Mira Uttika Che Abdullah sebab betol2 buat aku terharuuu :)
ok cuba korang baca email Si Mira nih tuk aku :)

"Aku tahu hadiah ni tak ada harga pun.Ye lah,hanya sebuah lukisan je kot.
Tapi aku tak kisah.Aku nak lukis juga potret kau untuk kau.Kau terima ye?
Muka kau senang je nak lukis.Tapi part gigi tu nak dekat doploh juta kali aku lukis.Susah weh ! hahaha.Salah lukis kang,ternampak gemuk lak gigi kau tu.Salah lukis kang,ternampak jonggang lak gigi kau tu.Ini je yang mampu aku buat.Ini hadiah buat kau sempena kau akan sambung study kau nanti dan sempena menjadi cover girl Majalah Dara.Com ! Caya lah babe ! Aku sokong kau babe.Teruskan cita cita kau dalam bidang ni.Kau ada pakej babe.ILY"
( hahahahha..mengong nye mira! part gigi aku mmg susah kot..gigi aku kan 2 ketul je kat depan tuh :P )


SAh! SAh! Sah! gigi aku memang susah nak lukis.huahua :P
Thanx babe! aku suke! Thanx ats persahabatan kita nih ;) ILY!
Bye bye!
Next entry kat blog aku : Di Sebalik Tabir shoot shoot at Karangkraf !


Ini dia..Manager aku skang  merangkap abg terbaik dalam hidup aku!
BENJOY  :)

Announcement : Pre-Loved & New Clothes SALE !!


Salam and Hye kat semua my readers!
Expecially to all girls kat luar sana!
Visit my blog tomorrow
MONDAY, 14 JUNE 2010
8 p.m

Stay tune ok! Jumpe esok!!
Ada byk top dress, dinner dress, lovely jacket, long dress, Tshirt Of Sydney and dll~~
Ada yang Irine beli time Irine kat Sydney, ada dress time Irine photoshoot before2 nih..;)
Besh kan?
So?
Tgu rr esok ! :)

Yayy!! Masuk U dahhh ;)


Hello Bloggers, Hello Twitters, Hello Facebookers, Hello Everyone !

Hye orang Malaysia,
Hye orang Indonesia,
Hye orang Egypt,
Hye orang Singapore,
Hye orang Brunei,
Hye orang Thailand,
Hye orang Japan,
Hye orang Norway,
Hye Orang United States.
Haaaa..aku main hye2 je kan.ngaaaa~~ Actually, nih sume pembaca2 aku yg datang dari jauh..tuh pon aku refer kat my nuffnang.hehe


X sampai 2 minggu lagi dah nak pegi memblahkan diri daripada aktiviti arena honeymoon.
Korang tau tak berapa lama aku dah menghabiskan cuti spm aku?
Daripada empat haribulan doblas aku start cuti sampailah arinih sembilan haribulan enam! Haa..kira-kira!! susah lah tuh nak congak.macam aku x tau lak korang nih.ngaaaa~
Meh aku kirakan, memandangkan sebelah aku nih pon ada kalkulator,molek gak aku kirakan. Hampir-hampir setengah tahun aku cuti. ;) terrerr kan? Aku berjaya menghabiskan cuti2 tuh sume dengan aktiviti yang tak berfaedah LANGSUNG! Yayy!

Minggu last minute camni before nak masuk U, mmg aku akui rr..sgt2 busy skit berbanding dengan hari2 sebelum nih. Aku busy menyediakan bugdet untuk beli barang2 keperluan baru.hehehe:P Mak aku pon x lama lagi dapat gaji. hye mak~~! Duit gaji mak bulan nih untuk Murni yew :P

Byk gak rr yg aku kena sediakan before masuk study nih.
Cormforter pink,bantal peluk pink,kelambu pink, sandal pink, selipar jamban pink,towel pink, berus baju pink, berus gigi pink,ubat gigi serbaguna pink, gayung pink, baldi pink,sabun baju yg kaler2 pink,sikat pink,hanger pink,sepit baju pink,stationary pink,blanket pink,tong sampah pink,pyjamas pink,baju dan suar kecik pink,nail clipper pink.Haaihhh...mau2 budget seribu nih! ngaaaaa~ (accahh melleng)
Tuh sume barang2 yg kene beli rrr..

Pastu, yang macam tak penting,tapi sebenarnya penting..ialah
gambar family tersayang,pakwe tersayang, dan rakan yang tersayang.Semuanya siap berbingkai.Motifnya?Pendorong untuk belajar bila letak atas meja study! ngaaaa~Pastu nak selit bawah bantal skali.Konon-konon nak cium2 lah before tido.yerr2 je aku nak buat camtuh :P

Pastu,yg sgt2 important lagi,
ic aku,driving license aku,ATM card aku (jgn main2,aku dah ada bank islam.gile jakun,HAHA),Medical check up dan X-rays aku,bil bayaran dan surat tawaran aku.Yang paling gila2 important lagi, DUIT CASH yang perlu digoda dekat mak ayah aku sebagai perbelanjaan di sana yew hadik2 habang2.hehehe:P

Pastu ada lagi, teddy bear besar aku x dpt bawak ;(
Mee Howwliaww HO HO HO! mak cakap kete x muat nnt.erkkk..teddy bear yg nih mmg sgt2 besar..size badan macam jantan plus ada muscle berketul2.Jantinanya pula? Semustinya Jantan Tulen.no bengkok2.hehehe :P

Nama : Siti Petom Bte Kemit
Gender : Jantan Tulen ( tp nama tersalah letak SITI) haha
Warnegara : Campuran Brunei kacuk Siam.ngaaa~


Yang sebelah nih lak, yang berbaju biru berseluar jeans tampal2 koyak2 perca2 nih ialah adik badik kembar siti petom kemit di atas :P


Petom Kemit yang panjat sendiri howwkeyhh kat bahu aku. Rindu katanyewwww nnt x dapat nak manja2 lagi ngn aku :P
(mata sangat sakit time nih, dah start berair-air)

 Aku ada satu cerita yang aku rasa ramai orang penah rasa macam aku rasa dan aku rasa korang memang penah terasa macam mana aku pernah terasa dengan orang2 macam nih yang suka buat orang tak tersengaja untuk merasa semua nih..HAHHA.Ayat aku macam keling kan,kan,kan?Arghhhh..memang biasa pon.Dan aku rasa, aku bakal merasanya semua nih x lama lagi dalam kehidupan U.

.senang cerita macam ni lar..ok.bila kita ada barang yang paling kita sayang.contoh nya baju ke, kasut ke, senang2 saje rakan kita pakai tanpa bagi tahu kita.pakai sampai lunyai pulak tu.nak2 size dia lebih besar sedikit dari size kita.haaa.kembang rrr kann.

Bila dalam U nnt,
aku sure benda2 camni akan terjadi.Contohnya,
bila kita ada face wash yang kita akan pakai setiap hari selepas muka berminyak mcm nk goreng telur.tiba2 bangun pagi dah hilang/habis.pada hal baru beli 2 hari lepas.

sakit hati..

bila kita ada baju cantik2, kawan2 pinjam pastu buat harta sendiri. Padahal baru beli nih kat zara ke, forever 21 ke..(tekebil2 mata jap)

sakit hati..

bila bilik kita semak disebabkan rakan yang suka melepak di bilik kita yang bersih lagi suci itu.tp dah semak xda pulak dtg lepak lagi..hmm..buat semak tau.

.sakit hati.

Bila tengah nak buat assigment ke ape ke...pastu tetibe, kawan kita lak sebok2 nak pinjam tuh la..nak pinjam nih la.Kalo PULANGKAN X PE..Aku x kisah..Ko amik je..lagipon aku x kedekut..aku x kemuts pon..Tapi, jangan lah sampai x pulang2..X kan sampai pensil tekan shaker aku tuh pon nak kebas.aiyoyoyo~

sakit hati..tapi simpan lagi nih.

.senang cerita..benda2 macam ni tak boleh kita tegur tak boleh kita cakap.mungkin akan jadi gaduh.dan kita pulak yang akan dibenci.so kita simpan je lar sampai jadi kerak.

Hye awak..awak suka saya tak..


Hye awak..
boleh berkenalan tak??
Muka awak saya pernah nampak lah sebelum nih.

Hye awak..
muka awak cute lah..
ayu je tengok..kalau saya bawak and tunjukkan awak dekat mak saya, sure2 mak saya suka.
sure2 mak saya terus datang rumah awak anta cincin belah berotan2.


Hye awak...
awak kenal saya lagi tak..
X kenal? Awak...saya kan pernah jadi buah hati awak dulu...
Saya kan pernah jadi rebutan awak dulu..
erkkk..muntah hijau badang aku di situ plus ada tulang ikan kat situ skali!!~

Ok..kali nih aku jadi orang yang paling terbuka n paling sporting dalam dunia.
Aku jarang bercerita hal2 personal aku..means..kalo bab-bab family semua tuh mmg lah aku cerita kan..And memang ada antara korang,korang dan korang sume memang dah kenal ahli family aku.Sampaikan ada yang hafal nama siblings aku.hampehs! hahaha.

Seriusly, aku jarang nak bukak mulut dan bercerita pasal kehidupan remaja aku tentang bab-bab cinta cintun nih.Aku slalu gak skodeng2 blog kawan aku, ramai yg dok cite2 pasal Bf diorang.huhu.Woow! sgt masyuk di situ.hehe.Aku cakap awal2 dulu k..entry aku kali nih lebih kepada hati dan perasaan.Al-kisahnya begini, alaaaa..normal kot kalo remaja yg baru nak membesar n membangun, mahu cuba2 untuk suke2 berlainan jantina.Normal kan?normal kan?normal kan? baik kowang angguk cepat!!! 

Nak dengar cite pasal aku x?kehidupan cintan cintun monyet aku masa zaman skolah.
Ok bermulanya di sini.Memang time skolah menengah, bersepah2 couple2 yg sedang syiok bercintun.Aku? Aku terkecuali skit..Sbbnye aku pengawas time skolah.Aku sangat2 takut kalo terkantoi.haha.Aku sgt2 terkantoi kalo ada cikgu2 tau yang pengawas cam aku yg sepatutnya dok halang2 kes2 couple kat skolah tapi pengawas tuh buat sndiri :P Jap2..kalo korang nak tau, aku banyak kali dikecewakan.Aku ulang lagi sekali, aku teramat banyak kali dikecewakan oleh Sang Lelaki. Asal aku suka je si polan nih, si polan nih mesti main2kan aku.huhu.agak2 menyakitkan hati plus dicucuk2 jarum tebal size 10!!!! 


Ok..aku jadi sgt2 terbuka lagi skang nih..Aku pernah gak rr menyukai ada si polan nih..Dia antara yg hot gak rrr kat skolah.Padahal muka biasa2 sajee.Pakcik yg renovate dapur umah aku lagi ensem 10000x :)
Ko boleh bayangkan x, sepanjang aku ngn si polan nih suke same suke, aku rasa hampir 2 tahun gak rr kat skolah kan bermadu kasih hempedu, aku dapat tau dia couple ngn budak lain?Ko bayangkan, spnjg 2 tahun tuh, puaslah aku dok memuja dia,konon2 dia lah paling ensem, dialah paling baik, dialah paling segala2nya..tp skang bg aku dialah paling hantu .sorry to say dat..aku sgt2 geram.

Time tuh aku muda lagi..masa form 2 kot.Si polan yg berkenaan nih la dok gatal2 anta surat bawah meja aku.Yang aku peliknya, camne die leh sumbat surat cinta usang yg busok tuh bawah meja aku.Setahu aku, bawah meja aku memang dah terlalu sempit and x de seinchi pon ruang untuk orang lain gatal2 nak letak ape2 barang.Bawah meja aku sgt2 padat ok.Ada buku teks, ada buku latihan kecik kotak2 matematik, ada buku garis dua..hehe.Tapi kawan aku tak, bawah meja dia padat dengan nasi lemaklah, ada donutlah, ada baju sukanlah yang mana kawan aku tuh terlupa nak bawak balik umah.Ku kira2 hampir seminggu dua minggu dia x bawak balik. Mungkin sbb pengalaman aku ngn die, buat aku jadi makin garang skit n susah nak terima sape2 dalam hidup aku kot.Ermm..mungkin..~mungkin la.

Aku ada gak korek2 kat magazine and kat internet
ayat orang nak mintak clash nih..
antaranya lah kan..
 taddddaaaaaaaaa~~~~


~ awak terlalu baik buat saya. saya rasa..diri saya tak sepadan dgn awak. saya byk buat jahat. tak perlu lah awak tau. cukuplah saya katakan awak seharusnyer bersama dgn orang yg baik baik jua. tapi, bukan dgn saya.
(yang nih memang biasa sgt aku dengar)
psssstt : syukurlah kalo ko dah sedar..<--itu kata2 aku lah.jgn ikut aku.haha..

Jap..jap..ayat yang nih lagi besh..tegelak2 gak bile 1st time aku donga.hahaha..gelak dlu :P
"awak terlalu mengejar study awak.. bila saya ajak awak tunang dan kawen, itu ajer alasan yg awak bg.. awak ingat bila kita kawen saya x bg awak belajar ke.. awak kawen je lah dgn study awak tu.. saya nak kawen dgn orang lain"
(ommmmaaakkkk aaiii..punyelah garang..huhuhu)

Ada gak orang guna ayat nih,
"awak, i think we should be just friends"
( banyakla kau punya kawan..dulu pesal ko cakap perkataan kawan tuh kawen!)


Yg nih ada lagi..yg nih version ganas WWE skit.haha.
"wey aku nak clash dgn ko..aku rase kita dah x de sefahaman lg..kalo bersama wat sakit hati je..ada bantahan??"
(haha..aku rasa macam nak sumbat batang paip dalam mulut orang yg cakap nih!) 

 Yang tak leyh blah ayat nih..aku sgt2 takut kes macam nih.
"awak, sebenarnya saya langsung tak pernah ada feel dengan awak. saya couple ngan awak pun sebab kesian kat awak jer, beriya-iya sangat. so skarang saya tak dapat nak menipu diri sendiri lagi. apa kata kita jadi KAWAN BIASA JER. 
 
Aku tak pernah jumpe lagi ada kes yang macam nih.
Korang punyelah nervous nih nak bgtau pasangan korang tuh.Tak tido2 malam.Makan tak kenyang,mandi tak basah.then, bila korang dah lafazkan ayat korang nak mntak clash tuh,
skali..
skali..
respond pasangan korang..
jeng
jeng
jeng..
kalau dia jawab....
"sy pun!!"  saya tak kisah ...sy x kisah.. takpe..memang dah lama nak tunggu saat camni.
"hah... sekarang saya ade sebab concrete nak clash nagn awak....
yabbedabedduuuuuuuuu! "
hahaha..mengong seyhh.

Kalo tak berkesan gak...ada lagi nih..
" aku malas nak cakap la kan...aku nak clash ngan ko... menyusahkan hidup aku je ko nih"

Bila anda nampak dia seakan akan terkejut..
"Dah.. dah... buat buat terkejut pulak..Aku lempang kang"

Si Dia mengalirkan air mata dan tersedu sedan.
" Ko nangis la....aku pedulik apa.. Dah la muka buruk... Makin ko nangis makin buruk muka ko "

Kalau si Dia Meraung
"... Tolong tolong....ada orang gila nak apa2kan saya "

Kalau tak terclash jugak.... tak tau la aku

Kalo aku lak..
aku gase nak cakap camni rrr..
"saya dengan ini meletak jawatan sebagai gf awak...
sekian terima kasih..Tapi awak..sebelum clash,kite tengok wayang dlu..pastu kite makan satey nak x awak"
Pastu aku blah terus tanpa pusing2 belakang.sbb ada orang cakap Jgn pndang belakang!~~ hehe.


Aku memang sempoi bab-bab camni :P
eheheh.Kalo nak tau, couple aku paling rapat skali ngn aku dalam dunia ialah abg aku kat atas nih :P
Ramai orang ingat aku ngn abg aku nih couple :P


hidup itu pasti, mati itu pasti
dunia itu pasti, syurga dan neraka itu juga pasti
yang mati sudah pergi, yang hidup muhasabah lah diri
semoga bertemu kebenaran yang hakiki
dan tidak menyesal di kemudian hari
di kala dunia dan seluruh isi nya tidak berguna lagi
 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in