http://irinenadia.blogspot.com/

DARA.COM JulY ;)


Ngaapp! Ngaapp! jap ehhh..aku tengah makan popcorn lemau nih.haha..bg masa jap nak abiskan..pastu baru aku sambung create entry nih ;)

Ok dahhh..
tangan tengah lekit-lekit time dok kelik2 mouse nih.hahah.Babe, thanx a lot sbb hari tuh, aku buat sale 2 hari berturut2, laku kesemuanya!! Alhamdulilah..howyeyyyhhh, howwyeyyyhhh..! boleh beli handbag Guess bwk g U ! ngaaaa~As u all know, aku skang kat umah akk aku nih, dok sini hampir seminggu jugak lah..menghabiskan sisa2 cuti kat sini sebab aku nak completkan barang2 nak masuk study nih. Haiyyyoooo...seriusly wa cakap sama lu lah kan, barang2 wa sume kaler pink tau! lu olang mesti jeles punyew! :P (saje nak membara2kan hati korang..heheh). Cormforter pink ikea sponser by benjoy marcello semua dah settle! bantal2 pink sume dah settle! blanket pink settle! benjoy siap belikan lilin2 aroma yang banyak2 tuh kaler2 pink, pastu dia belikan ada pokok kecik dalam pasu kaler pink( benjoy suh letak atas meja study,kasi oxygen dlm bilik ),sume dah settle lah kot. Aku rasa, macam nak bawak kipas yg kecik tuh la.yelaaa..mana tau nnt, kalo balik2 je klas,panas2 gelap naum tuh, peloh tak hengat dunia keluar menitik2 smbil mengelap2 kat lengan baju (itu bukan aku, itu ada yang sorang tuh..sila terasa dengan statement aku ;p), pastu ketiak lak berkuah lodeh..hishh..dengan adanya kipas yg hanya menghala ke arah katil aku je, semestinya x kan jadi peristiwa2 yang tidak diingini camtuh kan? ;) Tapi akk aku cakap, dia suruh aku beli "air cooler". Haaaa..ngk! kan dah terpengaruh! haha.aku  nih dah la jenis yang cepat terpengaruh.

Ok jap..sebenonya, aku create entry nih pukul 2.03 a.m, jumaat. Tp aku publishkan arinih sabtu.Sbb sabtu aku dah balik Melaka dah. Time dok ketak ketuk satu-satu abjad kat laptop nih pon, muka aku still berdebu dengan serpihan bedak2 dan eyeshadow smockey eyes kat mata nih.Nak tau kenapa? Aku baru je smpai umah nih haa..! baru pas balik daripada ngk Lagenda Budak Setan.haha.Ketinggalan sungguh aku. Tp ok whut, daripda orang x dpt tgk2 lagi.hua3:P Pastu, borong2 lagi barang2 keperluan. And aku telah berjaya merembat dan menyebat handbag baru aku! yezzzaa!! Guess mari! ;) Yg penting, PINK ok.


Sila tepuk tangan dan hentak-hentak kaki kerana saya telah berjaya mendapat Guess Bag!
chhiihhuuiiiiii! assssyyyiikkkkk!
tips nak dptkan handbag cantik2 : Silalah berniaga dress  :P ! haha
(seluar jeans aku cantik kan? dah lama x basuh tuh.hek hek hek! )

Pastu, berjaya lagi memborong wedges buat kali ke brape tah! Kali nih, aku tetap berdegil nak dptkan wedges nih.Sbbnya, wedges nih kaler pink kan, mana taknya cair iman aku yg kukuh nih.MasyaAllah..cantik sgt2! Pegi beli cepat! eyhh x leh2..nnt sama cam aku :)


Sila teka mana kaki saya kecik molek itewww..
meh aku bg klu-klu sikit...kaki aku yg ada 6 ibu jari kaki.cubalah carik! selamat berjaya mengira! ;)
Amaran kepada sesiapa yang tak suke mengira dan benci Add Math, aku suggestkan, jgn lah kira! sure x jumpe kaki aku yg ada 6 ibu jari kaki tuh. ngaaaa~~

Sambung lagi, pastu sebelum nak tgu movie start, aku ngan akk terchinta aku, CPm Honey Nurhaliza pergi dok merayau2 japp..last2 x de tmpat duduk, we all g buat manicure padicure.See! see! sgt nikmat bila kuku aku skang makin bersinar2..howyeyyhh..kulit2 kuku yang kering2 kat tepi2 tuh dah xde daa..sukenye laaa haaaiii..Akk aku sgt2 manjakan aku hari nih ;') sayang sgt2 lahh kak!! Yg aku sukenye, kedai manicure padicure nih tema kedai diorang semuanya PINK ! ok aku sgt suke!!! sgt comel! merancang nak bukak kedai manicure padicure la pulak pasni.ngeh33x.

Pastu kan..kan..kan..kan..kan..kan..kan..heheheh..
aku still tersengih-sengih lagi nih sampai skang..
Sebelum aku nak shopping2 nih semua, bila jejak je kaki kat mall nih, 1st aku carik dulu ialah!!!...
jeng jeng..jeng..TOILET!! ngaaaa~ masuk toilet dlu..selesaikan apa yang patot..n then kan kan kan kan kan..terus berlari-lari keanakan macam kanak2 ribena yg mana kakinya sgt2 lah pengkau! haha.
Terus masuk kedai magazine.Aku tercarik-carik something nih.x jumpe-jumpe.Mana lak mamak nih sorokkan.Sampai aku ngan akk aku cakap camni..
irine (aku) : "Akk..sape dapat jumpe dulu, dia menang".ngeh33x
cpm (akak aku) : "hahaha..ok2..sape jmpe die menang".
comel kan?hehe.
Last-last masing2 x jumpe..hek hek hek! Dak kak terus tanya kat counter tuh,magazine DARA.COM dah keluar belum.Mamak tuh terus cakap ada..still berbalut lagi.baru sampai.Mata aku dah melilau dah x sabar nk ngk..hihi.yelahh...mana taknya, mak aku call tengahari tadi drpd melaka, dia cakap die dah beli dlu dara.com.Mau x giler aku..Aku pelik! kenapa Melaka cepat smpai n keluar lak nih magazine,haha.bukan ke slalu nye paling terlambat :P

Taddaaaaaa!


Terharuunyeee laa haaiiiii akhirnya impian aku dah tercapai ;') Alhamdulilah dan sykur sangat2 :)
Thanx to karangkraf sebab sebelum aku nak shoot tuh, aku cakap and sempat jugak lah doa2 yg mintak2 masa aku jadi cover girl julai nih, cover magazine dia tema pink and pepel :)
Skali mak aku kol..aku cepat2 tya.."mak..mak..cover dara.com kaler ape?"..mak aku cakap PINK! mau x sawan ko time tuh! ngaaaa~ Dah la..aku nih melampau2 addict ngn pink!


Thanx mak ayah, thanx benjal, thanx akk + abg rafi abg ipau aku, thanx benjoy, thanx benloy,thanx sayang.
And paling sgt2 aku berterima kasih sangat ialah my best wartawan from magazine mula2 aku masuk dalam magazine.THANX TO ACHIEK SIDEK! Beliaw sgt2 baik ok dengan aku! sbb beliaw aku dapat semua nih jugak :) and THANX TO KAK LYNN! THANX TO KAK JJ! THANX TO MAKE UP ARTIST aku time nak shoot nih,kalo x silap aku lah, nama beliaw KAK FIZA kot.aku dah lupe..wuwuwu.And aku sgt2 lupe nak mintak no phone beliaw sbb aku baru plan nak amik dia jadi tukang make up aku time tunang n kawen nnt..hek hek hek! yess! dah gatal!


Untung rr korang dpt ngk aku free2 of charge je..hampehss! hehehe
* 1st aku nak cakap dulu yang sesape yg dah beli and perasan kat jari kuku aku tuh ada kesan2 merah2 tuh..yg itu inai ok! bukan kukutekk (sory salah eja) ngeeh3x
* 2nd aku nak cakap yang aku time pergi shoot nih, aku x cukur kening ok! sama sekali tidak membenarkan barangsiapa yang berani tarah dan toreh kening serabot aku nih :) Kan cukur kening itu suatu perbuatan yang HARAM di sisi Islam!


time nih agak kelakar skit..hahah..Macam biasa, dalam cerita cover girl, mesti ada babak-babak buat memek muka.dan hasilnya! mulut dan bibir aku beku sbb kene senyummmm smpai petang.Gigi dua ketul aku mula kremm time tuh. :D
Time tuh, bila photoghrapher dah bg chance buat memek gaya bebas, bermulalah muka memek yg x senonoh. Sebenonye byk lagi memek2 muka..tp mestilah diorang pilih yg ok kan :)


Kasut no pinjam2 okeh! Sdn Bhd punye! hehehe :P
Rembat kasut akk aku time nih, sbb kasut aku x sompek nak bawak drpd gumah ;)
Gigih nih daripada umah aku kat Melaka terus nak pergi Studio Karangkraf kat Shah Alam.Seb bek, akk terchinta aku ada..tumpang umah die :P Sgt2 kenangan sbb pergi shoot time nih dengan dua orang sahabat baek dunia akhirat aku, akk aku CPM and Benjoy! love u bebeehhh! ciyommm sikittt arrrhhhh! sebelah lagi! sebelah lagi! atas! bawah! heheh

So, lastly, aku sendiri, IRINE NADIA MARCELLO nak ucapkan thanx  a lot dekat semua orang yg always support aku! family aku! kawan2 aku! and semua lah! Kalau u all nak tau, disebabkan BLOGSPOT lah aku dpt lebarkan sayap aku nih.hehe..geli kan ayat aku? Mee Howwliaawww Ho Ho Ho! Hanya disebabkan, satu blog yg agak buruk dan tidak tersusun rapi nih, aku dpt luahkan segala-galanya di sini :)
Thanx babe! Dan dan dan! aku nak mintak maaf sgt2 kalau aku sendiri IRINE NADIA MARCELLO pernah menyakitkan,melukakan hati sesiapa dalam dunia nih sama ada sengaja atau tak terrrrrrrsengaja.Nobody is perfect! dan aku bukanlah perfect! Mintak maaf ok! :) peace!

And thanx  a lot kat my best buddy in da world, Mira Uttika Che Abdullah sebab betol2 buat aku terharuuu :)
ok cuba korang baca email Si Mira nih tuk aku :)

"Aku tahu hadiah ni tak ada harga pun.Ye lah,hanya sebuah lukisan je kot.
Tapi aku tak kisah.Aku nak lukis juga potret kau untuk kau.Kau terima ye?
Muka kau senang je nak lukis.Tapi part gigi tu nak dekat doploh juta kali aku lukis.Susah weh ! hahaha.Salah lukis kang,ternampak gemuk lak gigi kau tu.Salah lukis kang,ternampak jonggang lak gigi kau tu.Ini je yang mampu aku buat.Ini hadiah buat kau sempena kau akan sambung study kau nanti dan sempena menjadi cover girl Majalah Dara.Com ! Caya lah babe ! Aku sokong kau babe.Teruskan cita cita kau dalam bidang ni.Kau ada pakej babe.ILY"
( hahahahha..mengong nye mira! part gigi aku mmg susah kot..gigi aku kan 2 ketul je kat depan tuh :P )


SAh! SAh! Sah! gigi aku memang susah nak lukis.huahua :P
Thanx babe! aku suke! Thanx ats persahabatan kita nih ;) ILY!
Bye bye!
Next entry kat blog aku : Di Sebalik Tabir shoot shoot at Karangkraf !


Ini dia..Manager aku skang  merangkap abg terbaik dalam hidup aku!
BENJOY  :)

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in