Main kawen2 jom! :)


Assalamualaikum warahmatullahiwabaraktuh..
Untuk sekian kalinya kita bersua lagi di sini yakni di blog Irine Nadia Marcello.
Aku nak ucapkan thanx a lot buat kalian yang still dok jenguk-jenguk,dok ngintai-ngintai,dok skodeng-skodeng,dok tejulor-julor,tejelir-jelir, dok silent-silent kat blog aku nih.Aku harap sangat2, dengan adanya blog nih, kita dapat merapatkan lagi hubungan silaturrahim kita sesama insan.InsyaAllah.
Beb..aku sangat2 x sabar nak publish gmbar aku time g photoshoot dara.com arituh.huhu.Ada gmbar daripada camera abg aku sndirik..tuh pon dia snap pic curik2 and time dah abis shooting tuh.huhu.Kat background putih tuh.So,korang sume bersiap sedialah untuk menanti pic2 tersebut ok.Tunggu magazine kuar..baru aku publish.Nih ada satu pic time arituh..aku saje2 je snap lepas dah selesai sume :D


Nak dapatkan mata bersinar? Yeahhh..minumlah Pati Prune Inner Shine:D
Wink2..wink2 :D


Owrite..aku baru je balik daripada teman mak aku nih g kluar.Kluar mana tah aku tak ingat.HAHA(padahal baru je 2 jam lepas,cepat tol lupe). Tiba-tiba tadi aku terasa mulut aku memang gatal nak bertanya kat mak aku soalan makan dalam nih. 
"Mak..mak..mak..mak..(gaya sore mmg ala2 manja palsu),sekarang nih kan mak kalau orang nak kawen kan, duit hantaran dia brape mak? Pastu, tanpa disedari, mak aku dah keluar dah senyum dia tuh, macam lah aku tak tau ape makna senyuman palsu dia tu.huhu.Nmpk sangat dia nak tanya soalan yang dah beribu belas kali dia akan tanya..
"Ada ke yang nak kan kau nih Murni?". Maaakkk aaiihhh...den sontap! Pantang den oghang dok tanyO soklan camtuh.huhu.


Xde la..aku saje je tanya soalan tuh.Sebabnya pagi tadi aku dok belek 
sok kabar ruangan soal jwb nih.Ada sorang laki nih, nak kawen sangat aku ngk,tdesak pon ada gak,huahuahua, dia mengadu kat pakar jwb soal tuh, yang dia dah nak kawen, tapi calon isteri dia pulak wat hal..mintak duit hantaran sampai 20k or 30k camtuh rr..x ingat sgt.Wooowww! aku time tuh, dah dok terbayangkan daa, kalo 20k or 30k nih, mesti muka calon isteri dia cantek cam Heliza ke..Tiz Zaqiah nur kasih tuh ke or sape2 lah kan. Time aku baca tuh, memang tergelak2 gak laaa..tapi dalam hati je lah..sbbnya bapak aku ada depan aku..nnt takut aku lak kene hambor ngn bapak aku.huhu. 


Xde la..sepatutnya..benda2 camni x yah la jadi..Sbb apa yang aku baca tadi, dalam Islam, soal hantaran tak timbul sama skali kerana yang penting mas kawen. tapi tak salah hantaran tuh diwujudkan sebagai tanda hadiah penghargaan seorang lelaki kat bakal isterinya just perlu pastikan benda alah tuh tak menyusahkan.Ok cop..cop..cop..aku rasa macam aku nih pakar nasihat perkahwinan je kan.ngaaaa~Means kat sini,aku bukan nak cakap yang aku pakar sangat dalam bab-bab kawen nih.Aku mengaku..aku kalo bab-bab kawen nih memang pakar dalam zaman kecik-kecik dlu.Haihhh..memang selalu pon main kawen2 ngn jiran sblah umah aku.Padahal, jiran aku tuh perempuan. Tapi buat2 menyamar, yang aku jadi laki (aku sangat hensem ok bila jadi lelaki),jiran aku jadi perempuan.So, kawen2 lah.haha.Bunga rampai nye plak dok ganti dengan daun mengkudu yang dah koyak-koyakkan tuh.ngaaaa~ Bengong je.So, ape pendapat korang tentang isu hantaran mahal2 bagai nih?


 Aku rasa buat kali ke 7,468,291,639,aku ajukan soalan2 yang sama.Aku suka tanya soalan kenapa eh orang dulu-dulu kan, jika ada orang yang nak merisik jerr.., mak ayah diorang terus setuju and suruh kahwin je.X der pon bentuk2 halangan masa zaman dulu2.Lainlah..kalau dalam cite Sembilu kasih ke..drama2 ke..tuh lain rr..diorang nak sedapkan cite ada byk konflik.


Sekurang-kurangnya, aku suka menjadi diri aku, tak kira tempat, tak kira masa.
 Asalkan nanti aku dapat suami yang beriman, bijak, pandai jaga aku dunia akhirat and leh bimbing aku masuk syurga.Boleh la jadi heliza dalam cite syurga cinta.heheh.



Ok chaww!
Cop..cop..cop..
Aku tadi puas dok keliling satu kawasan pekan dekat rumah aku nih..nak cari magazine REMAJA 1 June nih..tp x dapek2.Seriusly aku cakap, aku gase cam nak pindah je kat kawasan lain.huhu.Kat kawasan aku nih, lambat gilew kot magazine2 nak kuar..Pastu bila dah kuar je, colour2 magazine ada yang dah luntur macam kene clorox je.Mana x bengang kan.Harga sama.Lainlah kalo harga magazine tuh singgit.Haihhhh..huhu.


Btw..thanx a lot lagi kat Kak Fara@karangkraf yang publish blog aku dalam ruangan dalam magazine Remaja 1 june nih:) Kak Fara nih start jumpe aku dalam blog gakk..mula2 dia anta comment kat blog aku..agak tepeganjat jugak..and then dia mintak details2 sume.Terhasillah cerita aku :)




Credit to Intan
Dia yang tolon snap kan pic nih sbb dia langgan remaja! x aci!! huh! hehe


cam kenal je ayat nih.HAHHA..


Thanx sume :)
Ok chawww!!~

D.A.R.A dot COM


Hollaa guys..

ryte now, aku baru je pas cuci muka..bawu je tanggalkan make up,bawu je balik dr lepaking bersama2 adik bradik yg terchinta.yeahh! Weeeeee..as u all know, aku ada update ceghita aku dekat twitter,kat pesbook and lain2 laman web sosial (wow! skema nye,hehe). tarikh yg sgt2 besh kot arinih, 24 May :)

Now, aku kat umah my sys.daripada minggu lepas lagi aku kat sini..Aku datang nak tumpang umah my sys, cuz aku kena pergi Shah Alam.Ada komitmen skit.pergi mencapai cita2 terpendam jap..ngaaa~~menggapai bintang2 di langit.Wahh gittcchhuuulahh sastera kau Irine! :)  
Alhamdulilah...skang nih, salah satu impian aku dah tercapai kot :D
Tapi..kadang2 cam x sangka lak kan semua nih boleh tertunai dalam hidup aku.

Awal2 lagi kot aku dah roger2 abg aku, Si Aizul tuh..suruh dia amik cuti arinih.yer rrr..dia kan skang tengah practical..demi mencari sesuap nasik dan nafkah untuk adik dia :P Gigih nih call Benjoy minggu lepas, nada suara pon mmg sebak2 nak nangis sbbnya x tau boleh datang ke x Shah Alam.Byk lak intronye kan?Ok..aku cerita nih..aku pergi Shah Alam Seksyen 15 sbbnya aku nak pergi Studio Karangkraf :) Ada shoot2 sikit..
Sbb apa? x nak derr aku bgtau skang..nnt x sasssspeenn. Yang penting, jgn lupe dapatkan Magazine Dara.com edisi Julai ok? nnt nengok rrr :P

Arinih pon..pagi2 lagi dah bangun siap2 nak g sana.Aku pergi tadi 3 orang je..dengan my siblings, akk and benjoy.Diorang sgt2 besh ok :) Love u all! sgt sporting sbb sanggup layan kerenah adik korang nih.

Sampai2 je kat studio Karangkraf tuh, terus masuk bilik make up untuk dimake upkan dengan make up artist profesional.Wa tabik sama lu lah!!! muka aku yang lesu2 tuh terus bertukar jadi segar bugar :D Make up pon sgt2 natural :) Yang penting...make up by MAC ok. Nasib baik x de guna avon ke..jenama2 lain rr..nikmat tol bila dapat pakai MAC =)
aku bagi korang ngk pic aku kat lobby karangkraf nih je..yang lain2  x boleh! hahaha..kena beli sndiri magazine Dara.com tuh sndiri :)

Daripada A to Z...memang aku puas hati sgt2.Just skang nih, aku tunggu hasil dia je.hihi.Baju semua sponser..tudung semua sponser..make up MAC sponser..semua sponser..besh kan? =) Thanx a lot kat semua krew-krew production yang sgt2 sporting and sgt2 besh!!! Suka sgt2 ngn cara diorang :) Lama giler kot kat sana tadi.Pagi2 je dah menepek kat sana daripada pukul 8.30 a.m - 2 p.m.
owryte..agak berpinar dan berpusing2 kepala aku ye sbb aku ngah sakit perut time tuh..tp aku tetap gigih nih semangat..bukan sng nak dapat peluang macam nih kan....
 
Actually, aku memang nak show kan korang gmbar aku kat studio tadi.Tapi, aku kena la hormat diorang kan..magazine belum keluar lagi..nnt tak saspens.mane aci..korang dapat ngk aku free2 cenggitu je kan..beli rr nnt :P
Ingat ok? Edisi Julai :)


gara-gara sakit perut..aku memang dah tak boleh nak berdiri tegak dah time nak balik nih.hahah..kaki n badan dah x centre..kaki tuh dah serupa macam tak bedung je nampak.korang x tau..aku menanggung azab sakit perut time nk balik nih.haha.

Muka penat terserlah time nih. Mulut dah beku time nih gara2 kira-kira 5 jam berturut2 asik senyum :)

Ok la babe...
mau chawww dulu.
Yang penting,
jgn lupe dapatkan Magazine Dara.com Edisi Julai ok?

sbbnya..pic2 yg aku show nih sume  x brape nak gempak..pic time aku nak balik rumah je pon..ngaaa~~
bye2:D

Entry ini pasal perempuan


Entry ini pasal perempuan. Memandangkan aku perempuan, so aku kira aku layak untuk bercakap pasal topik ini dan perlu diingatkan ini celoteh aku sahaja.Aku ulang lagi sekali! nih hanya coloteh aku sahaja.
Sebelum aku nak coloteh panjang..aku bg AMARAN KERAS DULu!
Entry nih sangat panjang! Dan aku ucapkan awal-awal kat korang..
SELAMAT TIDUR SAYANGKU.hahah

Cite ni peringatan untuk kawan lelaki je, tapi orang pompuan take note ok? :)
hehehehe Jom kita tengok benda-benda yang selama ini menjadi rahsia yang terperam buat orang perempuan. Ini bukan mengumpat, tapi kenyataan..... jadi bagi lelaki haruslah fahami hakikat bahawa perempuan itu......Salah satu kegemaran orang perempuan ialah salin resepi, fotostat resepi dan hafal resepi. Dan salah satu ketidakgemaran orang perempuan ialah masak ikut resepi! HAHA. Mak aku selalu buat macam nih..dan aku terpengaruh..mungkin aku dah mewarisi sipat mak aku nih.ngaaaa~


PEREMPUAN DAN SHOPPING

Perempuan dan shopping memang tak dapat nak dipisahkan.orang perempuan bila dia nampakk ada jualan besar-besaran..terus dengan semangat wajanya melangkah kaki dan pasang kuda-kuda untuk pergi kat tempat jualan tuh.! Wanita memang pemurah... sebab itu diorang bermurah hati tabur duit kat shopping complex tiap-tiap minggu! ngaa~ Orang perempuan dan shopping memang x dapat dipisahkan.Walau sibuk mcm mana pon, tetap akan ada masa untuk komitmen ini.Tp xsemua yang hantu shopping.

Memang boleh nampak jelas rr...perempuan kalau tak dapat apa yang diorang nak..secara automatic..bermulalah telenovela  tarik muncung empat, lima depa time merajuk! Sekali pandang lipstik kat bibir perempuan tu sama jer warna merah kan ?, tapi dua kali pandang warna tu sebenarnya tak sama, ada merah ros, merah sirap, merah hati, merah darah dan duit merah! HAHA.faham maksud aku? 


Tempat yang selalu menjadi tarikan kat perempuan ialah shopping complex, pasar malam,  dan pasar tani. Yeahh..nih lagi sekali menunjukkan perempuan memang suka menghabiskan duit. HAHA! Kalau nak dekat2 puasa lak, rata-rata orang perempuan akan mengurangkan kekerapan bercakap dan menambah kekerapan membeli-belah! Tapi..tapi dan tapi..kalau nak diikutkan..Wanita telah diiktiraf sebagai kaum yang paling bijak terutama dalam hal berbelanja.  :) peace! Alhamdulilah..aku wanita yang diiktiraf :D hahah..:p jeles la tuh kaum2 laki yang baca blog aku nih? HEHE.

PEREMPUAN DAN CERMIN

Ok! aku mengaku..sifat nih memang ada dekat aku.Orang perempuan nih akan main belek-belek muka kat cermin sekurang-kurangnya tiga kali sebelum ke nak pergi ke sesuatu tempat,enam kali semasa dah smpai ke sesuatu tempat yang dituju dan tiga kali pulak selepas balik daripada sesuatu tempat. dengan mengambil masa kira-kira setengah jam setiap kali. Ini bererti selama enam jam sehari orang perempuan buat kerja tengok muka sendiri!  wowww! pujian harus diberikan kat perempuan! hehe..sbbnya? itu tandanya kita syukur sbb hari2 kita ingin belek2 ciptaan Tuhan yang sempurna nih :) peace! 

Perempuan memang cekap bila nak nengok cermin bila nak belek muka, nak pasang make up...tapi! tapi! tapi! dorang x berapa nak cekap  bila nak gunakan cermin kereta untuk parking kereta, drive celah jalan sempit dll 
(driving stuffs).huhuhu..tapi x semuanya macam tuh..sbbnya kalo nak diikutkan..women driver nie more carefull then men. Lelaki nie over confident...esp kalau nampak women driver kat seblh kete dia....nak tunjuk terre...;P  Women driver lebih hati2 sebab sayang kete, sayang diri sendiri...kalau excident karang cacat pulak.turun harga hantaran secara mendadak. Itu yang aku risau sgt2 dalam kes nih.ngaaaaa~
Semua women driver agree x? Lelaki semua...jgn marah yerr...maaf zahir batin dari saya....:P

PEREMPUAN DAN KUKU PANJANG

Haaa..nih memang antara salah satu kepantangan aku rr..Aku paling x suke kot dengan kuku2 panjang segala nih.Salah satu kegemaran orang perempuan nih main simpan-simpan kuku..sampailah kuku panjang. Kalau dihimpun dan dicantumkan kuku-kuku orang perempuan seluruh Malaysia, aku kira-kira ianya sama panjang dengan jambatan Pulau Pinang. ngaaa~

PEREMPUAN DAN MENGUMPAT

haaa! yang nih memang betol-betol 2 ngam ngam soy lah dengan korang, korang,korang, dan AKU.hahaha.. Aku memang x kan terlepas laaa kan daripada benda alah nih .alaaa..bese la..normal kot sume camtuh.bukan perempuan je.LELAKI pon sama ok.Tapi lelaki nih, diorang malas nak ngumpat2 sgt..tapi diorang akan SERANG habis-habisan.Mudah kan kerja diorang?haha. Tapi perempuan nih lain skit..diorang segan nak cakap depan2.HAHA. bengong tol stament aku tuh.ngeh33x.Tapi kan..
Mengumpat kalau nak diikutkan pada zaman moden canggih nih..maksudnya ialah..menunjukkan bahawasanya KITA nih PEKA pada persekitaran, MENITIKBERATKAN apa yang terjadi dan MENGAMBIL PEDULI...see! see! siap huruf besar caps lock lagi tuh aku tulis.ngaaa~ ..Nih sume memang penting laa..memang sgt2 menunjukkan yang kita nih memang manusia yang mahu memupuk sifat cintakan bangsa :P  

PEREMPUAN DAN HATI

Kalau nak diikutkan kajian lah kan..apa yang aku tau, dalam sehari sekurang-kurangnya lima enam kali perempuan berkecil hati.Aku agak-agak kalaulah  berterusan selama beberapa tahun tak mustahil lama-lama orang perempuan akan kehabisan hati! haha. Perempuan yang terkenal dengan senjatanya 
"air mata" memang mudah untuk keluarkan air mata.Camtuh jugak aku..tp aku dah kes tahap teruk dah..aku dah diiktiraf tinggi..aku "benye".Aku harus berbangga dapat title tersebut. Lelaki lak? Hermm..jangan cite rrr..laki nih sebenarnya diorang sengaja main sorok-sorokkan perasaan sedih diorang.Padahal..errghhh..dalam hati diorang aku kira2 dah cukup banjir kot dengan tangisan diorang.HAHA.

PEREMPUAN DAN KEBERSIHAN

Memang tak dapat dipisahkan.bukan memang..! tapi! memang sepatutnya tidak dapat dipisahkan. Sorry to say..Tapi...ada jugak perempuan yang pengotor.Perempuan asli akan menitik beratkan semua tuh.Ini hakikat dan tidak perlu dinafikan.

p/s : bersyukurlah anda jadi seorang PEREMPUAN.


Eyhh cop..cop..cop..ada lagi! ASik perempuan je kan..
meh aku jadi adil dan saksama sikit..sikit je..x perlu banyak..


PERSAMAAN PEREMPUAN DAN LELAKi


Diorang suka baca-baca blog..TAPI! diorang MALAS NAK BG COMMENT! hahaha..Nak kata tangan x bedung..bedung..tp..ish2..Aku memang sengaja perli korang..haha bye! chaww dlu :D

Thanx To UTUSAN MALAYSIA :)


Assalamualaikum..
Sebenonye..aku baru je bangun tido nih.ngaaa~ Itulah motif yang aku nak cakap sebenonye:P Kepala aku pon still rasa sakit nih. Tidur aku terganggu sebab jiran aku kat sebelah bising-bising sikit. Disebabkan aku takleh tahan, tepat pukul 12 tengah hari, 14 minit dan 13 saat, aku bangun dan terus menonong masuk dalam toilet. Tak tergamak melihat diri aku sendiri kat dalam cermin.ngaaaa~


Aku pernah dengar orang cakap, bagi menilai KECANTIKAN seseorang , lihat rupa orang itu time dia bangun pagi. Andai katalah kan, korang kelihatan cantik walaupun dalam keadaan kusut masai camne skalipon sebab baru bangun tido, maka korang,korang dan korang semua memang selayaknya diiktiraf CANTIK :)
DAn aku pulak? Owhh..jangan mudah terpedaya! muka aku time bangun-bangun tido teramatlah sangat comot! hahah.Rambutku bagai hantu sundalbolong yang ayu dan sopan.ngaaaa~ :D bedak sejuk bersepah-sepah kat muka aku..tomato-tomato yang ditepek kat muka bertaburan..haiiihhhh!
Ok?dapat info yang bernas daripada entry aku kali nih?yehhhh..bagush!


Ok entry kali nih just untuk cakapkan sangat-sangat TERIMA KASIH dekat Kak Mira from Utusan Malaysia.Sbbnye..last day, hari Ahad, ada 1 page cerita pasal aku kat bumi Sydney.hihi.Mesti ada antara korang tiba-tiba belek paper je paper tuh cakap 
"eyhhh..macam kenal je budak nih.."...
"eyhh macam kenal je baju purple ala-ala ropol2 langsir nih"
ngaaa~




Actually, bulan lepas kot aku kena interview daripada writer Utusan. aku pon main cakap and cerita je kot pengalaman aku kat sydney. Mak and ayah aku pon mana tau pasal nih.aku senyap2 je.ngaaa~
Last2..arituh ayah mak aku baca.Smpaikan ayah aku baca ulang-ulang kot.Yg x leh blah..ayah aku lagi rrr...dia amik paper tuh senyap-senyap and then letak dalam kereta dia.hihih.Comel la bapak aku nih !




Cerita aku bukan yang sebelah kanan tuh ok.haha.aku x pandai masak masakan cina:P ngaaa~:P


X dapat baca artikel dalam Paper Utusan tuh?
Usah risau! usah gentar! 
meh meh..ngk nih :)


Followers blog makin bertambah..!!
masuk 2000 orang je orang follow, aku celebrate spesel punyew! haha.
tgguuuuuu!!
*tetibe terasa x sabar lak nak celebrate dengan cake2 bagai* heee


*yang x lehh blah dalam paper tuh, dalam profil aku tuh, aku punye cita2 "guru" .hehe..aku bagi jawapan selamat :)

Thanx jugak kat sape-sape yang baru 1st time masuk blog aku nih:)
Toksahlah jadi silent reader lagi...terus tegur je aku :)
heheh

I LOVE U.....


Assalamualaikum.
Alhamdulilah..
Pujian-pujian Padamu Ya Allah..
Selawat dan Salam pada Rasullullah.

Yeahhh..ada lagi entry untuk aku sekadar share2 ngn korang semua.
Tapi...tapi..tapi..Perut aku sekarang sangat-sangatlah meragam.Aku pon tak tau apa puncanya.Kedatangan jerawat-jerawat yang tidak dijemput muncul tak tentu hala skang.Owh takpe..biasalah tuh kan..macam korang tak pernah alami pulak.ngaaaa~


Entry kali nih aku tujukan khas buat kaum-kaum ibu kat luar sana.Termasuk ibuku sendiri.Aku tau Hari Ibu belum lagi..tapi aku tahu sangat..kang kalau aku post entry lambat-lambat..dah sure-sure semua blogger lain dah berduyun-duyun buat entry tntg hari ibu nih.So,kali nih, bg chance skit kat aku untuk jadi antara salah seorang blogger yang pantassss dan cergas serta cerdas! haha..tetibe jek*

1stly aku wish Selamat hari Ibu,Happy Mothers Day kat semua ibu2 dalam dunia nih..DAh jadi dahh kan korang ibu..aku je belum..ngeeeh3x.


Meh aku share2 skit cerita aku.Senang cerita, aku cakap aku mempunyai 2 orang ibu.Ibu yang melahir dan menyusukan aku sampai aku kenyang (ngaaaa~) dan ibu yang menjaga aku daripada hari pertama aku keluar daripada perut ibu kandung aku sendiri.Maksudnya, lepas ibu kandung aku lahirkan aku, aku ada lagi seorang ibu yang menjaga aku,yang membesarkan aku dengan tapak tangan mereka sendiri sampai aku besar.Dan 2 orang ibu ini sangat-sangatlah bermakna dalam hidup aku. Bila aku fikir-fikirkan semula tentang pengorbanan diorang, perasaan sedih dan terhentak jiwa aku mesti muncul tiba-tiba.Herrmmm..mungkin aku bukan anak yang terbaik..tp aku akan usaha menjadi anak yang paling super duper terbaik.heeee.


Segala apa yang diberi..
Dari ibu yang dikasihi..
Dari dulu hingga kini..
Tak kan dapat dibayar ganti..


Hari ini, aku cuba dan terus mencuba untuk evaluasi diri aku sendiri.Ternyata, aku belum lagi mampu untuk memberikan apa-apa untuk mereka berdua.Ketika mereka sihat, meskipun saat-saat mereka sakit.Balasan perhatian ataupun material, ternyata aku belum lagi mampu membalasnya sampai akhir usia mereka. Semoga Allah memberikan balasan yang terbaik atas semua yang telah mereka berikan buat aku.


Mungkin hanya rangkaian doa yang aku mampu aku persembahkan sebagai bakti aku pada mereka.Maafkan Murni atas kekhilafan nih semua.Sekarang nih, aku belum lagi memberikan yang terbaik.Maafkan Murni atas segala kelemahan dan ketiadaberdayaan untuk memberikan yang terbaik.Murni belum mampu memberikan ketulusan bakti.Pun belum jugak mampu meringankan beban yang ada di bahu mereka.

Ya Allah, mudah-mudahkan untuk aku mampu berbakti pada kedua ibuku.Mereka dah memberikan yang terbaik untuk aku, namun aku belum lagi dapat membalas kebaikan beliau berdua, membahagiakan beliau,menghilangkan duka dan menghadiahkan senyuman di wajah beliau berdua.

Selamat Hari Ibu mama ;)
love u so much!

Untukmu ibu,ditadahkan tangan..
Mohon di beri kerahmatan dan ampunan...
Dalam rahim tempat simpanan...
Proses mula suatu kejadian...
(cop..cop..pic aku buruk seyh atas nih..tah hape-hape jenis senyuman aku kasi pon aku x tau..ngaaaaa~)


Anugerahkan kesihatan berpanjangan..
Untuk ibu yang mengandungkan..
Dari kesusahan menanggung kepayahan..
Menjaga anak dalam kandungan...



Anugerahkan kasih dan sayang..
Untuk ibu yang menyusukan..
Biarpun sibuk dalam tugasan..
Namun ...
Anak kehausan tidak dibiarkan... :')


Anugerahkan darjat kesabaran..
Untuk ibu yang mendodoikan..
Biarpun terpaksa berjaga malam..
Yang penting ...
anak lena tiada gangguan..



Ya Allah, ampunilah dosaku.Ampunilah dosa ibu yang melahirkan dan menyusukanku serta menjagaku.Kasihanilah mereka Ya Allah.Lindungi mereka dalam perlindunagn terbaikMu. Tempatkan ibu susuku di tempat yang mulia disisi-Mu Ya Allah. Sesungguhnya, ibu2ku adalah wanita yang terbaik yang pernah kau berikan untukku. Rahmati mereka Ya Allah.AMin..

Selamat Hari Ibu :)

Yabeda Beduu Budu...!!


 
Assalamualaikum..
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan nama Allah yang Maha Memurah lagi Maha Penyayang.. 

Perasan tak..perasan tak..makin hari, aku makin takde mood nak update entry beberapa hari ni..


 
Alhamdulilah..setinggi-tinggi panjat kesyukuran sebabnya aku berada dalam mood yang sangat-sangat heppy.ngeeeeee :P
Aku rasa ramai kot yang tahu kenapa dan apa sebabnya kan? Budak-budak facebook pon aku rasa dah diupdate dengan berita terbaru aku sekarang.

Ok straight to the point, korang semua tahu kan..yang aku budak lepasan SPM dan telah berjaya menganggurkan diri selama 148 hari bersih! means dah nak 5 bulan kot.Fuhhh!! Aku rasa aku boleh bangga dengan pencapaian aku tuh.haha.Biasalahh...budak lepasan spm cm aku nih sekarang sedang kecoh-kecoh..sedang tak tentu arah nak masuk U kan.Camtuh gak aku.Bulan lepas,bila aku dapat tahu yang aku dipanggil untuk interview kat uitm aku dah heppy sangat2.Tuhan je kot yang tau betapa gembiranya perasaan hati dan perasaan aku bila dapat tau aku dapat course yang aku nak daripada dulu lagi.
Aku pergi interbiu untuk course komunikasi dan media.Sng cite orang panggil Masscomm :) 

Memang aku tak dapat tipu rr..memang aku enjoy sgt2 time interbiu tuh.Aku rasa bila aku langkahkan kaki aku pergi intebiu tuh macam  gaya aku dah confirm2 je dapat masuk.haha.Padahal baru interview je kot.Senang citelah kan, tahap confident aku time pegi intebiu tuh macam aku x rasa aku nak pegi interbiu pon..tp aku rasa macam aku dah lebih 5x g interbiu.Ya Ampun..punyelahh pura2 confident.ngaaaa~Aku ulang lagi sekali..aku hanya pura-pura confident sahaja.

 And berita terbaru daripada aku sekarang, hari tuh, aku check keputusan UPU aku......jawapannyaaa.......errmm... Alhamdulilah.hehe.Yaayyyyy!! Bila aku masukkan no.kp aku dekat Web UPU tuh,dengan lembab dan sipotnye web tuh mengatakan aku berjaya sambung U untuk course yg aku nak nih :') Ya Allah,time tuh mungkin aku rasa happy dan sebak sgt2 smpaikan mak aku jadi mangsa pelukan dan rangkulan aku..hahha.Aku ulang balik, RANGKULAN ok.Bayangkan.ngaaa~Korang dapat bayangkan tak..sesuatu perkara yang korang minat and nak sgt2 daripada dlu and korang berusaha sgt2 untuk dapatkan perkara tuh..akhirnya tercapai gak? Memang aku lompat-lompatlah time dapat tau tuh.Sempat jugak aku keluarkan air mata serta air hidung yang tiada perisa.ngaaa~


*time nih malam yg baru aku check keputusan UPU aku..baru 5 minit aku update status aku..dah berduyun2 kwn2 aku wish congratz kat aku.Wow! terharu..macam wish besday plak ramainye :)
 suka plak aku baca comment2 nih..nak2 comment Mohamad Fauzan tuh..huhu


Lagi btmbah2 terharu..bila ada sorang akk nih, sanggup buat entry kat blog semata2 nak wish congratz kat aku..huhu.

Alaaa..aku jamin rrr..semua akak-akak or abang-abang senior dulu mesti happy sgt2 bila dapat tau dapat smbunh U kan? Biasalah tuhh..skang nih bagi laa chance skit untuk budak membesar macam aku nih merasa perasaan camtuh.Aku kena bersyukur sgt2 apa yang aku dapat nih..sbbnya bukan semua orang yg bernasib baik untuk sambung stdy kat U :') 

Tapi..berita terbaru daripada aku sekarang..yang mana sorang pon x tau lagi kecuali orang2 yang terdekat dengan aku....
Maybe aku terpaksa kot lupakan cita2 aku nak smbung stdy kat U untuk course yang aku nak sgt2 nih :') Ermm...ntah....aku x kan bgtau details sgt dalam blog nih..tapi kemungkinan besar..aku akan lupakan niat aku untuk sambung masscomm nih..
Aku buat semua nih semata-mata atas kehendak mak ayah aku sendiri.Diorang nak aku sambung lain.. :') Aku tau setiap apa yang terjadi mesti ada hikmahnya kan? DAn aku percaya gak..kalo kita ikut cakap dan kehendak ayah mak kita sendiri..mesti seumur hidup aku berkat dengan restu diorang.
Lagipon..walaupon aku tau aku antara satu2nya manusia yang rugi kalo aku lepaskan cita2 aku tuh kan..tp aku tanak kot jadi anak yang menyusahkan ayah mak aku sndiri.Aku nak laa banggakan diorang..Aku harap aku antara satu-satunya anak yang mewarisi kerjaya ayah aku :') Aku rasa ada kot yang boleh tau lepas nih aku sambung mane.. :')

But..aku skang masih tengah tunggu dlu surat confirmation nak masuk satu lagi tempat study nih.Kemungkinan besar, aku mungkin jejak dulu kaki aku size 8 nih kat UITM..and kemungkinan besar jugak aku akan keluar after tuh untuk sambung tempat lagi satu.
Sory guys..aku takkan gtau dulu mana aku akan sambung..
*korang doa2 je la aku berterusan kat UITM tuh nnt*
*sila tadah tangan skang untuk doa!*

Masscomm owh Masscomm..x dapat la aku nak teruskan cita2 aku semua tuh..harapan tinggal kenangan.. :'(

Aku sedih bila aku pikirkan balik..time2 aku before nak g interview..aku tak tido sangat..aku tido lewat..3-4 pagi aku tido..semata-mata aku wat research about masscomm nih.Aku tebalkan muka aku tanya abg2 n akk2 senior masscomm dalam facebook aku.Aku join forum..Aku printkan semua info2 about masscomm.Sampaikan kawan2 aku dekat tmpat interbiu pon terperanjat sbbnya nengok aku printkan semua info2 masscomm macam dah jadi folio plak..punyelah tebal muka surat aku baca ulang2.. kenangan kan..:')

SAmat tinggal Masscomm :'(

*aku harap aku tidak kelihatan agak poyo dalam entry nih...*
 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in