TIME, WORDS and OPPORTUNITY


Dear lovely readers,
mesti ada yang muka kerut-kerut sebab aku dah lama tak update blog kan.Well..u know me..ngaaa~Ada rindu aku tak? Ada readers tuh, komain lagi gigih kejap-kejap bukak blog..kejap-kejap click link web blog nih,kejap-kejap nak dengar lagu blog nih.. tp hampa...NON- ado entry baru..korang dapat dengO lagu blog irine nih jeee..heee..cukup la tuh:)



*pic bg hint dlu*

 Demi blog nih, aku sanggup bangun awal-awal pagi untuk update.Lepas solat subuh, aku terus kejar dan duduk dekat kerusi pc yang dah usang nih..yang mana alas kerusinya dah gabak beno aku ngk..smpai terkeluar2 plus termuntah2 benang dan isi-isi dalamnya.kerusi yang selalu buat pinggang aku sakit sampaikan ada yg suggestkan aku minum ANMUM.Cis! ANMUM untuk orang berandung tauu..minumlaa ANLENE sepatutnya utk kekuatan tulang.ngeee3x.Pasni aku nak gantikan kerusi lama tuh n alihkan kusi urut ogawa bapak aku letak kat depan meja pc nih.Haaaa..kan dah geram! korang cam taktau je aku nih, memang 24 hours menghadap ternet je..Sampaikan,arituh aku pegi test driving pon, tgh tggu turn nak test naik bukit,aku still on9.tererr tak..terrerr tak..

Den sobana eaa..malehhhh bona nak update blog sekarang ini.Otak tengah disaluti tepu dan tepung cucur.Segala idea-idea merepek memang tidak akan keluar lah saat-saat dan detik-detik sebegini.Tapi den totap mau menyajikan followers den dengan ceghito baru den.Ada yang sampai cakap dengan den, blog den skang dah bersawang riang..labah-labah dah menari.haha.Melampau-lampau pulak rasanya.hehehehe.

Sotolah boboghapo minggu, boboghapo hari dan bulan den molangok kek ghumah,baghu den sodar yang den ni memang takdo kojo.Montang- montang lah bapak den x bagi den kojo..bapak den bilang sama gue,dia nggak mau sih anak dia lagi kerjaan.(tetibe bahsa indon kuar).ngaaa~

HUHU.. Aku rase cukup setakat itu.. Macam terseksa je anda nak bace.. . Itu dlm loghat n9 .. aku pon tak tau la betul ke spellin dia.... Maen hantam je.. HUHU..(usap2 dagu) HEHE

 Back to the topic!
18 April, hang out with my friends.Xde laa keluar jauh-jauh sgt..setakat pegi Bali je *muka bongkak*.ngaaaa~. Xde la..keluar dekat2 je pon, area2 tempat aku gak..Melaka Bandaraya Bersejarah yang aman lagi makmur serta suci "Murni" :P

See the pics



Tadaaaa! Ok memperkenalkan
My Best Friend,Anis Spartans a.k.a Mak Tini Bakso!
ngee3x



 tadaaa..dum dum dum..dun dunceyyy!
Watak Utama dalam blog nih.. :D
Irine Nadia Marcello yang lembut-lembut tewwwww :P


Did Anyone Ever Tell You,
Just How Special You Are
The Light that You Emit
Might even Light a Star :)


"Remember, the greatest gift is not found in a store nor under a tree, but in the hearts of true friends"
(Cindy Lew)




Cik Anis sedang gigih membunga-bungakan dress aku..ngeeee3x!
* ekceli pic nih cam x besh sgt..tp nak letak gak..:P
kalo nak tau, time nih, aku keluar rumah pakai baju lain..kena simple2 skit..ye rr..kang takut ayah aku cakap aku nk g dinner lak.haha.So, kira bawak baju spare la nih.hehehe.



Rumput-rumput sedang gembira dan bersorak riang serta tersengih-sengih sbb saya duduk atas mereka (ayat hiperbola di sitew)

 

My best best best friend,Anis a.k.a Mak Tini Bakso nih,
kawan aku daripada kecik lagi..we all sama-sama
berjuang menuju ke puncak gading(ayat x leh blah).
Banyak persamaaaaaann kitorang nih. Yg aku perasan lah kan, aku dengan dia masing2 ada lesung pipit..masing2 nak menang tahap kepipitan dan kedalaman lesung pipit tuh.HAHA! Size kasut sama..size badan sama..size jari sama..(dia boleh pakai cincin aku!) haha,dua2 orang suka gila gila gila ngn kueyytiawww..(HOHO)..tp die x suke tomyam lak..pebret utama aku..pastu, ada satu lagi nih..memang kelaka rr..kitorang mmg sama2 obses n suka cempedak goreng.hahaha..gile punye kampung ktorang.Eyhh..takpe..tapi kami bannga! Susah taww skang nak cari girl yang masih mengekalkan lidah kemelayuaan..heheheheheh:p So, marilah carik kami.heheheh.Slumber je kan aku cite semua2 nih? Aku malas nak tipu2..jadi jujur dalam setiap perkara kan satu perkara yg amat nikmat :)


 2-3 hari nih aku makin hari makin sebak skit kot..
Sbb anis nak tinggalkan aku jauh2...:(( Dia nak biar aku hidup sorang2..
Dia dapat offer smbung study jauhhhhhh.....mesir:'(

"Anis..kenangan aku dengan kau mmg banyak.Aku still tak boleh lupa, kita sama-sama main lawan-lawan sape sendawa paling kuat.hukhuhukhuk.Ko menang bab2 sendawa nih..aku x geti anis nak sendawa kuat2 nih..angin dalam badan aku x sekuat angin kau.haha.Aku ingat lagi, ko orang pertama kawan aku yang tau aku tido ngigau2 smpai tendang2 orang.Dan kaulah orang pertama yg dapat merasa tendangan ngigau aku tuh selain daripada mangsa aku yg lain mak aku, benjal,akk,benjoy n benloy.huhuu.Even aku segan sbb dah kantoi, tp aku x kisah pon..hehehhee."



  "True friendship is seen through the heart and through the eyes"





(aku rasa cam aku lain skit time nih..sbbnye aku jarang amik gmbar buat2 peace nih..ngaaa~)


Meh aku nak berpuisi skit dalam bahasa omputehh..


There are many people
that we meet in our lives
but only a very few
will make a lasting impression
on our minds and hearts
It is these people that we will
think of often
and who will always remain
important to us
as true friends

~ Susan Polis Schutz ~
(aku copy paste je..hihihi) 


Berbalik kepada cerita sampingan pulak.
Mgu lepas aku pergi interview for my futher study.Seriusly, memang aku tak tipu, aku enjoy sgt2 time interview tuh.But lately nih, aku rasa cam gelisah2 sedikit..rasa cam tak brapa selesa sbbnya aku takut kalo aku x dapat..aku x nak mengharap sgt..aku takut aku kuciwa frust2.Babe, doakan aku..Kalian,sila tadah doa untuk mendoakan Irine Nadia agar dia dapat course yg interview arituh.


 *Time on da way pergi interview.Berbaju kurung pink di sitew yew hadik2..habang2..hakkak2..:P

Aku pegang pada prinsip..
 "tak semua benda yang kita harap dan impikan akan menjadi kenyataan dan realiti bg kita..tp ianya tak mustahil"

" Three things in life when gone never come back
TIME, WORDS and OPPORTUNITY
  
Erm..herm..followers blog nih makin hari makin ramai.Thanx kat korang semua.Just korang kena tau satu je, aku berblog nih bukan untuk mengejar populariti semata-mata..but aku hanya nak kongsi serba sedikit tentang aku..:) Bg aku..aku takdela pandai sgt dalam bab-bab mengarang ayat nih..takdelaa pandai sgt untuk menghiburkan korang dengan tulisan blog aku nih..tapi sekurang-kurangnya aku pandai dan tahu bagaimana untuk menghiburkan hati aku sendiri..
OK I'd best get going. Take care and BYE!!

THE END~

24 hari 23 malam


Salam alaik..
Sebelum aku berbicara..dan memulakan balik langkah dan penulisan aku dalam blog nih..mari kita buat senaman ringan untuk kepanasan mulut dahulu.
Al-maklumlah sudah 24 hari 23 malam aku biarkan belog aku terbengkalai cenggitu je..aku makin kekok untuk berbicara.
So, Mari ikut Irine Nadia Marcello warm up kan mulut!!

"Kuku kaki kakak ku kok kaku kaku kek, kok kaku kaku kuku kaki kakak ku” Hihi…Pengaroh Akademi Fantasia lah nih :D
(cuba hafal and ulang byk2 kali..sure2 ada perkataan2 yang tidak diingini akan keluar.haha)

Aku janji blog! aku takkan biarkan ko sorang2 lagi..Aku makin semangat..makin kental..makin kuat..makin segala makin..
Cuma sekarang nih..aku belum sembuh sehabis-habisnya..

And aku akan smbung balik entry aku nih balik..
Cerita tentang ape?
AKu biarkan korang dipenuhi dengan beribu riban tanda-tanda soal di kepala dan ubun-ubun korang bila aku tempekkan pic kat bawah nih..

Ada Irine Nadia Marcello di mana-mana :D

YEZZ APRIL 2010
Nak tau dengan lebih lanjut? Ok..sila beli :D

Cariklaa kat ruangan paling tengah-tengah sekali.Psti anda jumpe :D

(sepatutnya aku kena crop perkataan "untuk u all..13-17 tahun"
kat magazine atas nih) hehe.. :D

WAIT FOR MY STORY BABEHH..!
 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in