tidak mahu beri tajuk~ haha



Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Abg kassim pon ponn..haha.

BEBEBEBBEBEBEBBEBEBEBEBBEBEBEBBBBBBB....................................!! 

Windu nak tekan tekan kibod yang dah usang dan behabok-habok x hengat dunia nih.haha

Before dat, entry dis time aku create atas permintaan salah satu writer daripada sebuah magazine.Magazine ape?hurmm..tgu keluaran dis April ok! Last day, aku kene interview dengan sorang writer nih.Katanye, dia nak paparkan apa yg ada di blog candidate terpilih n soal jawab. And kira blog aku terpilih la..hehe..:P Buat kali ke-4 aku masuk paper n magazine:))
Thanx Achiek Siedik! :)
 
TEMA : Fairy Tales
Angan-angan dan impian


Guys,
Pernah tak korang rasa atau mengalami peristiwa seperti di bawah:

ketika korang sedang fikirkan seseorang, tiba-tiba orang tersebut akan call kau, lalu kau pun cakap, 
" saya baru fikirkan anda"!!

Ataupon korang pernah mengalami peristiwa macam ni :
korang rasakan perkara atau peristiwa yang berlaku, pernah korang fikirkan dalam minda korang sebelum nih.

Nih rr kuasa minda. Itu sebabnya penting untuk aku, kau, kau,kau, dan kau sume menetapkan matlamat.Aku pernah dengar orang cakap Tiada satu pun yang boleh dicapai tanpa terlebih dahulu melihatnya dalam imaginasi angan-angan ataupon impian.

Senang cite rr kan, entry aku kali nih aku 
cite pasal angan-angan dan impian. Sesuatu yg masih dalam khayalan atau imaginasi aku, tetapi mungkin boleh jadi realiti atau terus-terusan  kekal menjadi dunia fantasi aku. 


 Memang la orang cakap berangan-angan tuh serupa je macam Mat Jenin…tp andai Mat Jenin berangan-angan kosong,dia tak akan berkerja mengutip kelapa,dia sudah memulakan langkah 
pertama dalam imaginasinya cuma dia "dimatikan" oleh penglipurlara yang tidak memahami konsep imaginasi cemerlang.
 Cop..copp..cop!! aku rasa macam aku bukan create entry..aku rasa macam aku berbahas dalam alam parlimen! haha.Ala2 karangan SPm aku gitchuuu!

Angan-angan or impian aku daripada dulu smpai skang..ialah 
korang tau2 je la kan, 
aku mmg fanatic punyelah fanatic dengan colour pink.
Dulu masa kecik2,
aku x suke sgt dengan colour ala2 gegurl nih.owang cakap, colour pink nih sinonim dengan budak2 pondan je.HAHA! 
tp kowang x tau, bg fanatic pink macam aku nih, aku anggap pink tuh lambang kelembutan bg aku..walaupon aku tau aku x de rr lembut sgt kan,kan,kan,kan,ada gak keras2nya kan,kan,kan.HAHA.Bila orang pandang je pink,  automatic dalam pemikiran diowang..

"owhh..budak nih sensitip dan jiwa lembut nih..mesti kuat cemburu nih".
Wahh tetibe je.haha
Poyo je aku bcerita kan?hahaha.

 Yg aku nak kaitkan dengan fanatic pink nih dalam angan2 aku 
ialah aku pernah berimaginasi yg satu hari nnt 
aku nak ada bilik yang dipenuhi dengan 
sume collection pink, 
nset colour pink,
scooter yang disaluti dengan cat pink,
kereta yang berwarna pink ala2 Paris Hilton…
kalo boleh no plat kereta pon aku nak tulis “ PINK 39”.agaga..sbb ape nak letak tulisan pink 39 kat not plat lak?sbbnye dah fanatic sgt ngn pink..no 39 tuh plak no fevret aku a.k.a date lahir aku. 

Wahhh.aku dah mula terbayang2 kete aku nnt siap dengan tayar colour pink(aku tau itu mustahil),sportrim pink..stereng pink,handbrek pink,enjin pink,wiper pink,cermin sisi pink, lampu signal colour pink.HAHA
Jgn main2, aku dah tau komponen2 dalam n luar keta skang weyh! 
dalam proses amik lesen x lepas2 katanye!
 
And pernah sampai satu tahap, 
aku cerita ngn kawan2 aku,

" babe, kalo lah aku dapat  bela atau ternak binatang ala-ala doraemon..yang mana boleh aku mintak ape2 je dalam pocket 3 segi dia tuh, akan aku mintak doraemon aku tuh alat untuk menjadikan rumah idaman aku satu hari nnt colour pink.Biar la ape orang nak cakap rumah aku cam tadika ke..funfair ke..rumah hamster ke..ape ke..haha.Yg penting, kalo la boleh, aku nak je rumah aku daripada luar smpai ke dalam rumah..sampai ke dalam toilet,dapur,haa..segala bagai lah bahagian dlm rumah tuh
..semuanya dihiasi dengan cat pink.haha.
Melampau ke aku? Orang kata dengan imaginasi terbentuknya reality kan?

Betol rr..daripada pengalaman aku..
dulu aku angan-angan nak ada bilik colour pink yg dihiasi pelbagai aksesori pink..
ye! itu aku dah dapat! 
Walaupon itu hasil titik peluh aku mengumpul duit raya yg seciput tuh untuk beli cat dua tin.haha.


Love My Pink rOOm!! 
Dapat amik pic tirai bilik aku je kot..haha


Aksesori pink kat bilik aku :) 
Nak terapi jiwa katanyewww!


Susah-susah dahulu,senang-senang kemudian..Aku pegang prinsip tuh!
 Aku dulu masa umur darjah 6,sekolah rendah lagi tuhh..
time tuh masih kanak2 ribena..baru lepas melepasi dunia baligh…
time tuh kan..sebok kanak2 ribena cam umur darjah 6 camtuh laa nak ada handset. 
Ye! Aku ngaku lagi sekali..yang itu aku! Haha
 .Aku puas gecek2 kat mak aku..mintak nset.
Akhirnya! aku dapat jgk nset..Nset power taw kawan2.haha.
Nset tiga tiga seposen (3310  nokia).hahah.Yg mana skang nset tuh orang x pandang pon lagi.Eyhhh..tanpa kemunculan nset tuh, x de nset yang model canggih2 nih skang.walopon cikai nset tiga tiga seposen tuh,
tp keypad die besh! Haha.Sedap aku ketak ketuk anta msg forword kat rakan2 ribena aku yg lain

Ok,nak dijadikan cerita, 
bila dah dapat nset tiga tiga seposen tuh, aku sanggup pegi beli casing colour pink taw.walopon nampk cam x senonoh dan dua nonoh, tp aku bangga weyh! Colour pink tuh weyhh nset! Siap letak dalam kantung pink tuh..dengan rantai berjurai2.Konon trend la..geli aku...Emm..so far Fanatic bukan?
Skang nih, x de la aku nak pakai nset pink 3310 tuh. 
 Skang nih, aku pakai nset biasa2 je..kalo boleh..nak je aku beli iphone..
iphone kan boleh tuka2 casing pink.cantikknye!!! siap ko!! Satu hari nnt akan jadi milik aku.  


 Even nset aku x pink, tp harta pink yg aku paling paling paling dan paling sayang camera pink sony aku nih :)

And penah gak aku tepikir..kalo aku dah agak2 kewangan stabil nnt, nak je aku bukak butik aku sndiri..berkonsepkan dunia alam maya pink. Semua and segala2nya pink.Kalo boleh, butik aku tuh jual dress2 or baju fashion pink je.Daripada pakaian besar hingga ke pakaian kecik.huhu.Sebarang calitan colour lain dilarang sama sekali! hahah.
Aku harap yg nih akan jadi imaginasi seterusnya menjadi realiti aku satu hari nnt.
Skang nih, walopon aku tau ada benda yg kita impikan or imaginasikan x semuanya akan jadi reality.
Mungkin ada akan jadi terus-terusan fantasi aku.
Nak2 angan2 aku pasal rumah pink tuh..hehehe.Tp nampk cam comel je kan..:)
 
Kalau takde angan mana wujud perancangan
Hanya perancangan bisa menjayakan kenyataan
Lihatlah orang yang berjaya.. diorang semua bermula daripada sebuah angan-angan dan impian
Kan lebih baik dari, tak rancang apa-apa

Kejayaan hari ini,
mesti bermula daripada sebuah angan-angan..impian mahupon mimpi.

Dan..dan..dan..dan..dan..


Wedges pon mestilah pink! haha
All pic credit to my bro,Aizul Marcello

Babaii !! :)

Aku anak dara Aussie

Salam.
To all my readers, silent readers, hadik-hadik, habang-habang, hakak-hakak, Ibu-ibu, bapak-bapak siapa yang punya anak bilang aku..aku yang tengah malu..sama teman-temanku..karena cuma diriku yang tak laku-laku..
Haaaa..kan aku dah tpesong masukkan lirik Wali Band skali.haha.

Ok tema aku entry n photoshoot aku wat kali nih.. Jeng3x..taraaa..
Tema : Aku anak dara Aussie
Gambargrapher : Aizul Marcello
Venue : Hollis Park,Newton,Sydney.

Rajinla plak aku type entry skang nih kan.huhu.Dulu jarang2 je.
Takpe belog, i tetap sayang u belog! 
Kan belog kan..kan..kan.

Heyyyaaa..esok aku dah nak balik tanah tumpah darahku,Malaysia.
kalo aku cakap aku x nak balik, ada je suara2 awam yg cakap aku menipu.huhu.Kang ada la abg2 aku or mak aku anta kat status comment pesbook aku cakap yg aku lagi beria2 nak balik ada r.HAHA!
X boleh tipu rrr..aku mmg nak balik cepat.And aku jugak tak boleh tipu yang aku x nak balik Malaysia awal2 sgt ( padahal dah nak dekat sebulan kot dekat sini). 

Mukadimah entry dah siap.
Skang masuk isi2 and perenggan satu.HAHA!
Pagi td, aku n family aku sempat lagi kot abiskan sisa-sisa holiday kat Sydney.Pusing-pusing satu bandar Sydney.Liciinn daaa aku jelajah.hihi.
Check! Souvenir tuk classmate dah beli!
Check! Souvenir tuk cikgu-cikgi dah beli!
Check! Souvenir tuk sahabat2 terbaik dah beli!
Check! Souvenir tuk kengkawan facebook pon dah beli! yeyy! haha
And then, last2 day camnila aku suka.hari menghabiskan duit.ngeh3.
Skang nih, time aku tengah create entry nih, duit ada kat tangan ada 30 dolar je kot.Jatuh miskin balik.huhu.Dah fokai.

Perenggan kedua! yeahh! <--teringat zaman2 buat karangan SPM.

Pagi tadi,time pusing2 city, aku tjumpe Dinner Mask nih.
hamik ko..aku borong byk2..sbbnye murah kan.10 dolar je pon satu.Nmpk cam comel.Sbb nak g photoshoot utk The Laki-Laki Dot tk.Korang kalo nak tunang ke, nak kawen ke,nak wat bufday party ke,hape ke.. atau saje-saje nak shoot feeling ala-ala model cam aku nih, lekas2lah hamik handphone tuh and contact PA Aizul Marcello.Jgn risau, he will assist u nicely :) Trust Me! :) 
Nih no PA abg irine : +6012.539.1954 (AMIR RAYYAN)

Ok guys! Pic petang td :) last shoot kat sni.
Suka Hollis Park nih.Ingat nak wat feeling2 ala2 mat salleh bejemo kat tepi pantai kat sni..tp..disebabkan waktu petang2 kat park nih, mat2 salleh nih bawak hanjing2 diowang main2 lak..Byk lak tuh!  benjoy takut anjing..so, x ley watpe rr..x dapek nak shoot sgt.Btw, thanx to him! love u!


Tadaaa! Dinner Mask :D
10 dolar mari.muwah2.hehe


Kasi gambo blur-blur utk alas mata dulu.HAHA

 

1st time kot pakai dress nih. Dress by Forever 21.
( aku suka pakai baju ropol2 bagai ala2 baju ramlah ram kau kunci hatiku)



Dinner mask tuh kecik sgt r! haha.Ke muka aku yg beso.




Baju ropol-ropol segala nih bisa buat sume orang kelihatan debab ye! Disebabkan itu, benJoy dah renobet dress aku nih agar kelihatan tak over sgt.Renobet tang mane? haha.
jgn main2..bukan setakat photographer, MALAH! dia juga Sang Tailor yg berjaya!  berjaya wat aku gelak..

 

HAHAHAHHAHA!! gelak dulu jom!!
Sang Tailor dah renobet dress nih..
Guna sepit baju je ponnn..hahahhahhahaha..
Sekali 2 sepit aku rembat! Pinkk gitchuu! hahahahhahaa..sengal lew pic nih.hahaa.







 





Taste plak i dengan besPA nih.Bawak pusing2 U smbil pakai spect mata belalang nih cun gak! hahha

 

Dats All..pic2 lain nnt visit blog The Laki Laki Dot Tk ok!
Haku sebagai model abg aku je pon :D
Abg PA!! gaji gue jangan dilupainnnn! hahahaha

Lupe nak cakap, i dah beli handbag,jeans,dress2,top2,gladiator kat sini.
haaa..complete lah vacation aku kat sini! Slurrrpppp!

3 x 5 =15 plus 4 = DAY 19 :)

Baru sajaa menjejakkan kaki ke rumah Newton,Sydney.
Terasa kematu di seluruh anggota badan terutamanya di tempat itu.HAHA.
Pjalanan ke Blue Mountains, Canberra n bla,bla,bla.. (lupe kot nama tmpat)
Macam2 kot yg jadi kat kitorang..huhu.

So, KITA....Mulakan cerita dengan ..





Ok! tinggal lagi 4 hari je lagi kat sni! HAHA!

W i N D U kat umah
W i N D U kat bilik
W i N D U kat orang2 di Malaysia..(ngohoho) KATANYEW!
W i N D U kat Dak Chatty..x tau dia makan ke x..tp aku dah tinggal n belikan dia makanan..berbungkus2 dan bertin2 makanan aku belikan..dan berkotak2 susu aku belikan tuk Dak Chatty.
Aku harap, wasiat aku kat abg sulung aku utk jaga dia akan dilaksanakan dengan sebaik mungkin.HAHA<--wasiat penting nih!

Dok kat sini sgt2 lah menguatkan fizikal dan mental aku..haha.
Menguji tahap kesabaran aku..
Menguji tahap segala tahaplah senang cite!
Boleh dikatakan TIAP-TIAP HARI aku n family keluar jalan.huhu.Padahal kaki dah sakit nih..tp kalo aku x ikut kang, x aci lak aku biaukan abg2 aku 2 owang tuh gambar diorang byk.Pegi jugakk last2 kannnn.

Takpe..aku penat camne skalipon, byk tuhhhh pengalaman dok negara owang kat sni.Boleh improvekan English aku kat sini..sbbnye..kat sini segala2nya speaking.Aku suka sgt2 lifestyle diorang kat sni, diorang sume
x busy body lgsung..TAPI diorang CONCERN.
Diorang kat sni sopan..dalam bus pon, diorang mmg dah automatik hormat warga emas.

Warga2 emas kat sini, ala2 umor macam maktok aku yg 88 tahun tuh pon, aku ngk punyelaaaahh semangat keluar shopping2, mandi kat pantai laa walopon kulit diorang macam serupa dah x de kulit..bertenaga lagi nih pegi pasar lah..hapelahh..Huhuhu..kalo pasangan suami isteri warga emas lak, still mengamalkan amalan romantic-romantic gitcchuuu! ( aku suke bab nih) HAHA!

Ok! kalo aku x tunjukkan pic aku peluk koala or bergambO dengan kanggarOo macam x sah plak kan! Ok! Meh aku buktikan! aku dah smpai sini Aussie! hia3

 

 Waahhh!! comel bukan Koala iteww! 
ARAHAN : Yg kiri itu koala..yg sebelah iteww bukan! haha
Nampak muka cam bahagia je kan pegang2 koala nih.
TAPI!!
After begambo nih!! Tewos masing2 menuju terkedek2 ke singki berdekatan utk cuci tangan! hahaha..Melleeekaaaatttttt bau koala tuh.Haiyayaya~~Leh pengsan.haha
 

Yg aku tau lahh..koala nih mmg pemalas skit.haha. dalam sehari 20 jam dia tido..dia berjaga 4 jam je.Pemalas bukan?  Semalas2 aku pon x cam koala tuh..huhu.

 
Hencik KanggarOO pulak.:) Comel2 diorang nih.Suke aku ngk.huhu.belambak2 gak rrr kanggaroo bersepah2 kat sni.Boleh pilih je nak yg mana..
Jantannye kah? Betinanye kah? 

banyak lagi nih aku nak cite.haha.entry nih kot banyak gambo.hihi.
Keesokannye plak, we all g bcuti di Canberra plak. Aku suke g sini!!! Beach dia superb! chantek!! kalah semua beach kat tempat2 lain.Air biru! X de pencemaran! Sejuk plak jgn rr cite! Boleh gigil..hihi.Angin kuatt x hengat dunia.SApe yg pakai rambut palsu tuh pon boleh melayang2 rambut tuh bila pegi tempat nih.

We all g  Stanwell Park.



Anda lihat? haha.Siap berguling2 lagi kitorang kat sini.Angin dahh rr sejukk..huhu.Suke g sini!!
 

Punyelah slumberr cucu mat salleh duk guling2 segala bagai kat sini.huahua3
BenLoy wat muka comel..padahal x de la comel mana.haha
 

Sumpah best!! x tipu!!
So, lekas...!! Jangan lepaskan peluang keemasan ni. Tempat nih besh tau?   Serius I tak tipu. Kalau I tipu I dosa. Alip Lam Lam Ha. Ha, tulis kat dada ni. Ha...



Dah abis lepak2 punyelahhhh berjam2 kat sni, kitorang decide MALAS nak balik umah.HAHA! Terus g carik penginapan kat sni yg bdekatan. Susahnye laaa aaaiiii cari hotel kat sni.Canberra nih tmpat cam sunyi sepi je..Boleh kira bape orang yg lalu lalang..bape kete yg main hon2 kat sni.Hurmm..Nak kata x maju..x de plak..



yeahhh..kami lebih senang memilih MOTEL! Bukan HOTEL!! hahaha..Punyelah pandai n bjimat kitorang.Pandai dan bijak bukan Ketua Keluarga i sediakan budget2 di sni.hehe. Tp i cakap sama u laaa kan, walopon MOTEL, tapi i berani jamin standard MOtel nih macam standard punye hotel.nyiahaha.
Orang2 motel dia pon peramah, anak tuan motel dia pon comel, senduk pisau oven,fridge, towel punyelah banyak dia sediakan macam utk 5 family, haaaa..segala bagailah ada... Kira macam pakej la kalau ambik perkhidmatan dia. Serius I tak tipu. Kalau I tipu I dosa lagi buat kali kedua! 

 

 Haaa..pagi2 buta lagi tau kitorang dah bertepekk kat luar motel nih nak amik gmbo! haha.sejuk x hengat dunia.Tp! we all gigihkan diri pakai baju yg agak nipis.hahaha.



Weee~~ 1st time mak i beli baju remaja macam i..hikhik!

After dat, dah check out, we all terus menuju ke destinasi seterusnya!
War Memorial Museum. Kalo korang nak tau, dalam hidup aku, aku mmg x suke pegi MUSEUM. Serious i x tipu!!! Mmg x suke! Even kat Malaysia tuh pon, tempat tumpah darahku sndiri, aku x suke pegi..hihi. I x kisah pe u all nak cakap tntg i, tp i berlaku jujur sejujurnya nih! haha. 
 tapi bila i pegi War Memorial Museum nih, i jadi sgt teruja u! 1st time aku g museum mata x dok pejam celik pejam celik.I jadi seorang yg serius bila masuk museum nih. ( haha )
 

Nih la dia War Memorial Museum.Terima kasih War Memorial Museum!! 
Kerana anda! Irine Nadia Marcello dah insaf dan sedar betapa pentingnya melawat2 museum nih.huhu.Byk gile sejarah2 tentera2 zaman dulu2 kat dalam nih.

Nak bukti i dah insaf? Ok fine! X caye! i buktikan!



Jap..jap..cop..cop! I perkenalkan gambar datuk i.Kira jejak kasih la kat museum nih.Datuk i nih dulu bekas tentera.( hua33) Nih kira cucu dia datang jenguk2 laa..Sama kan rupa kami bukan? 



kan i dah cakap yg i dah makin insap! Siap kasi tabik springg lagi! 
Haaaaa.....



Ayah i macam x puas je bergambar kat sini.hahah.



Ayah!! Mak!! Murni and benjOy dah buktikan yg kitorang dah ikut jejak ayah jadi navy! haha
ada plak costum pakaian navy nih kannnnn..Hape lagi! aku rembat rr..Ada plak pakaian navy yg khas tuk girl! Memang cocok rr buat aku.Diorang buat baju nih macam ikut size aku je..Ada pape ke nih?
*Ayah i ada topi navy je yg sesuai.haha..Baju OUT OF STOCK! haha.

 

Last but no least! Aku sedih nak tinggalkan bumi Australia! Aku decide nak dok sini after kawen nnt..Wink..Wink (smbil kelip2 mata)

Day 9

Rasa teramat-amat tak selesa rite now.

Sakit tekak..
Sakit kerongkong..
Sakit hidung..
Sakit gigi..geraham segala bagai,,

Batuk-batuk..uhuk2..
selsema..slurrppp..sok sett..sok settt!

X dapat nak hirup udara sgt..
Rindu nak hirup udara.rindu nak rasa makanan dengan penuh kenikmatan.
X nak hirup bau minyak cap kapak..Mak suka sapu2 kat dada aku lah, leher lah, hidung lah..hape lahh..Tp tape! mak nak aku cpt smbuh.
sbbnye..idung x dapat berfungsi dengan baik..tersumbat sana dan sini.
Bila idung tesumbat..mesti sistem telinga pon x berjalan dengan lancar.
mak panggill..ayah panggil..abg panggil..x brape dengar sgt..
bukan buat-buat x dengO..
tp mmg x dengo..haha.

Bila idung,telinga tak berfungsi dengan baik..
mata pon ape lagi...terus ambil alih..
mata jadi kuyu2 je..sayu je mandang..

  Esok mau berkejar ke klinik or farmasi!
harus carik obat! sgt2 x tahan rasanya..
Owhh..maybe x cukup tido kot.Yeah..maybe~

Owuhhh..tiba-tiba teringat semalam aku buat-buat sesak napas dekat depan mak aku..mak aku terpanggil-panggil aku..
"eyhh..nape nih Murni"

Fuhhh..fuhhh..
"meaw33x..tipuuu je makkk"

hamik ko..tewos kena lepuk..hahaha
(janji tak buat lagi..tp next next time AKAN..suka nyakat mak)

Gadis-gadis pingitan di luar sana....
Jejaka-jejaka idaman di luar sana....

Malam td kan, 
kite kann..kan..kan..dah buat satu kesalahan.huhu.
Meminjam harta benda ibu tersayang..hihi.Harta dan aset yg sgt2 penting bg beliau.Aku dah ciben lipstick mak aku..hoho.1st time aku beranikan diri..gigih segala nih selongkau bag makeup ibu tersayang.Akhirnya jumpe lipstick merah menyala merah saga beliau.Then, aku layang2kan di bibir aku yg agak kekusaman ala2 colour pink belacan nih.HAHA! Wow!!! terasa diri macam SALOMA lah!! Gaya macam nak pegi Malam pesta muda-mudi katanyeee! haha

BenJoy as photographer aku menjalankan tugasnye! 
maka!!
dengan ini..
terhasillahh!!


Gambargrapher : Aizul Marcello
Venue : Wilson st. Sydney
Make Up : Irine Nadia Marcello


Muka melukut di tepi gantang katanya!~ gantang2 x de..ganteng ada..meaw33x..haha

Akhirnya! Ending cerita nih..
Lipstick ibu tersayang menjadi tumpul!! ngohoho!

Nih hencik gambargrapher saya


Dadaaaaa~~

1,2,3,4,5,6,7 days!

Hye babe!
Hari nih aku dah cipta rekod! dengan teroverrrr limit tido.Aku bangun pukul  2pm. Terrerr x? Terrerr x? Bayangkan, daripada smlam aku dah start jadi x betol.Naik train..naik bus lah..jalan kaki lah..hape lahh..sume dengan muka masam n muka bengis.haha.Aku penat woOOo..kaki aku dah makin longgau.Kalo gerak2kan skit dah boleh dengO bunyi urat2 kaki meletop. Mmg sgt2 pening kepala nih..  Pagi td pon, pas mndi, aku duduk sowang2 kat blakang umah abg aku nih, lepak sowang2..nak katakan pmndangan cantik.x de rr sgt..sbbnye ada ampaian baju je pon..tp besh rr sejuk..baru nak tangkap jiwang, dah hujan..terus aku tkedek2 larik masuk dalam.Panggil abg aku, suruh bawak naik panadol..Then terus tido smpai petang!

Howyeehh..aku pening maybe sbb Smalam satu hari aku n family pegi kluar Bondi Beach kot..Wow! Sgt2 chantek howkeyh! aku jadi jakun..kalah pantai2 lain.Yg penting, air pantai diorang bukan datang dari sumber Paya Mengkuang.hoho. Kat sni aku suggestkan korang pkai sunglasses..HAHA. diorang kat sni slumber skit..ada yg bersidai kat tepi pantai seksi meksi.Ada yg x de sehelai urat benang pon ada.So, pandai2 rr korang kawal pgerakan mata korang.haha. 

Spnjang kat sni, aku dah pegi Harbour Bridge, Bondi Beach,Paddys,Opera House, Luna Park...and hape tah lagi..Next week, mau pegi peluk Koala n kanggaroo..hihihi..X sabo.

1,2,3,4,5,6,7 days!!
ada 16 hari lagi!

Nah! Hamik! Pic yg aku peram2 nih! 

 yeahhhh!!! Muncung mari!

HarBour Bridge kat belakang tuhh..hehe :)


In front Of SydNey Opera House

Bondi Beach! :) Air biru watercolour katanyewww..!


Belambak mat salleh and minah salleh bersidai kat sni..ada yg sampai terjunam2kan diri dalam pasir pon ada..punyelah taksub.huhuhu



Suke time malam2 nih!! Besh!! kaki aku kuat time nih! sanggup jalan kaki jauh2..hehe

Ok! sekian :)

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in