K E H A N T U A N !


Salam guys :)
Woooww..aku dapat rasakan betapa addictnye aku dengan blog and pesbook skang.ngohohoh.Mane taknye...satu hari je kalo x de klas driving, aku akn n musti n wajibun menghadap ternet..daripada awal pagi bgun tido tuh..saaaaaaammmmmmmmmpaiiiiilaah pukul 1 or 2 pagi.hebatkan aku? Abg aku lak mendoakan agar aku rabun teruk satu hari nnt.ehhh!kejamnye dia!! baiknye adik dia!

Ok fine! aku mengaku, saat aku menaip entry nih, aku baru bangun tido, rambut tercacak-cacak, x yah pakai gel rmbut segala bagai pon takpe, gigi dah gosok rrr,mata plak still sepet2 bagai pagi2 nih.asik gosok2 mata je aku nih..tanda2 nak sambung tido la hagaknye..hurmm..x pon,nak qada' balik x cukup tido masa nak SPM arituh.ngohohoho!

Guys!
Smalam aku and abg aku selaku eskot aku, selaku PA aku, selaku kawan2 gelak aku,selaku photographer aku pegi satu tempat nih.Al-maklumlah hari ahad arituh apa punya mimpi Benjoy nak balik gumah pon tak tau..So, tidak hairanlah adiknya mengambil kesempatan utk menggoda abgnya utk pegi lepaking.HEHEHE!

Cerita pertama : Memang dah menjadi perancangan kitowang nak carik satu site rumah banglo yg dah kena tinggal kan berpuluh2 tahun lamanya.Baru skang dapat realisasikan.




.Mmg superb lah banglo yg kitorang jumpe nih.Kat dalam hutan! semak samun yg x hengat dunia! Dipenuhi rumput-rumput panjang yg aku rasa dah hagak lama x diracun.Bekas2 and serpihan kaca2 bertaburan kat dalam rumah and luar rumah.Hermm..apa yg kitorang dapati, wahhh..dah macam ketua kampung JKKK melawat kawasan la pulak! haha.




Waahhh!!! aku suka pic nih! pokok dia komain subur gemok2 lagi.sape yg baja siram pon tak tau.padahal x de penghuni!




Rina Rini AF katanye! <--mak aku yg cakap smalam.x sukenye laa aiii!



hehe..aku x boleh blah time nih, muka cool je, padahal Sang BenJoy selaku photographer tak tau hagaknya muka2 aku dah gatal kena lalang2 segala tewww~!





Owhh..tetibe Aksi and emosi rock dah masuk jiwa aku time nih!! <---Sang BenjOy yg suruh buat camni..nak nampak ganaszzz katanyewwww~! Padahal aku kan marshmellow yg lembut2 teww~~ Background pic nih cantik bukan? Haaa..sgt2 kreatif para2 pencongteng itew~!




Yeayyy!! muka slumber dah datang yeayyy~!




Aku suka bangetttt pic ini donggg!!!!





Ada orang cakap dahi luas nih orang bijak..lalalalaa~~


more pic? see at aizulmarcello.blogspot.com

Benjoy cakap ngn aku...
" dik..malam kang ko jgn ngigau2 kena sampuk santau plak bila dah balik shoot nih!"
HAHAA!

aku menjawab..
" ahahah..ok2..kita tengok sape yg menendang2 atas katil malam nih"

Cerita kedua pula : Haaa..aku ingtkan Benjoy nak bawak aku p
banglo B E R H A N TU nih je! after dat, benjoy bawak pi mamam n karok jap.Aku tau Benjoy sgt2 rindukan suara lunak aku, dats y dia ajak aku p karok.ngeh33 :D

Then, dah abis tuh, kitowang tnmpk satu beLon bessssaaaarrrrr punyeeewww kat atas DP.benjoy and irine yg terkesima terrusss berlari2 keanak-anakan melintas jalan menuju ke ats DP.Wowww!! haha.belon udara panas rupa2nya..ngeh3:D
Suke..suke..suke!! Benjoy tewos beli 2 ticket! Skali naik boleh 6 kepala je ok! kang lebih2 x de yg naik belooonnn udara panas tuh kang!




Besh sgt ok!!! Paling besh n myakitkan hati time pekerja tuh nak hidupkan api.Sgt2 panas okeh!!! bayangkanlahhh..space yg we all diri tuh sgt2 kecik..bila pandang atas kepala je, ada semerbak api. X ke cair make up ko? hahaha.
( nmpak x aku and Benjoy kat atas tewww~??carik2)


Last but not least!!
Thanx BenJoy!!! Aku suka bangettt dengan kerjak kamu yeahh dong!!
Ya iya la sih, kamu mmg berbakat!! Nggak usang aku join2 contest2 segala tuk dapatkan photoshoot gratis dan percumak! ngeh333!

Teman2..rakan2..

Assalamualaikum.
Buat teman2..kawan2 dunia akhirat irine nadia..

Doakan yg terbaik buat saya ok.
Terus mendoakan saya..berdoa berdoa dan terus berdoa buat saya.

Doakan saya menjadi insan yg kuat dan tabah mengharungi semua semua ini.

Doakan saya supaya bahagia dunia akhirat.

Doakan saya utk berhenti bersedih..berhenti menangis.

Doakan saya supaya kamu kamu kamu dan kamu dapat melihat saya tersenyum ,tersengih ternampak gigi, terkekek2 gelak bahagia dengan kehidupan baru saya sekarang.

Izinkan..dan lepaskan semuanya!!! Irine Nadia!! Kau kuat kan!! Mak n ayah ajar kau jadi anak perempuan yg kuatt kan !!! bukan dilahirkan utk menjadi lemah selemahnya kan!! kau x leh jatuh taww!! Kau kene bangun!!

Aku menangis utk membenarkan diri aku menjadi lebih kuat! yeahhh!!
SHEMANGATTTTTTTT!!





click 2x ok video irine live nih supaya cepat loading.
(1st time beb letak video live) haha

better u all play kan..then pause kan dlu..kasi video tuh jalan dlu..nnt baru dapat dengar..sbb x jelas sgt video nih



video

( video nih time dah hagak ok kot mood..sbb abg2 irine tolon releasekan tension irine:P)
dats y muka atakkkk senyummmmm

.....Salam....

Suka suki suku kau je!


Hollaa guys..

ryte now, aku baru je pas cuci muka..bawu je balik dr lepaking bersama2 abg yg terchinta.

yeahh! owryte..agak berpinar dan berpusing2 yew kepala aku skang..sbbnye aku ngan abg aku pusing2 satu malaysia ( *ok fine! aku tipu,bg ajinomoto skit ayat tuh).

We all naik scooter aje okeh!! ..sib baik ader abg aku sebagai eskot..hauhauahu..takder laa gelabah aku nak naik scooter semata2 nak jalan jauh..yang penting siap berhenti tepi jalan semmata-mata nak beli kopok super ring.ala..kopok oren bentuk cincin yg bisa membuatkan gigi korang kuning x hengat dunia tuh. fuh! penat!! berkuah lodeh ketiak! Naik kematu punggung nih..kurus jadinya! ngohohoho!

Yeahh guys..kat sini aku just nak habaq kat hampa semua social network yg aku ada kat alam maya nih.yelah..makin hari makin bahaya betol aku ngk..ramai sgt yg dok menyamar and ciplak2 gambar orang lain.haish..! terasakah kalian semua?

Okeh! Ini adalah senarai social network yg aku ada.

Friendster; Yang ni mmg paling aku suke la. Tapi, dulu lah. Sekarang? x dapek johnn! Dulu aku suka kenapa? sebab ni je la yg bf aku layan. haha. lagipun kat sini je aku rase kalau nak buat group untuk sekolah ke, universiti ke, ape ke agak efektif la. aku mmg cepat sikit bertindak kat sini. Friendster nih jgk la tempat 1st aku cari makan..cari kawan..jumpe teman..jumpa musuh pon ada gak.haha. Skang friendster aku nih dah delete sume pic.tinggal 1 je as primary.
BYE2 FRIENDSTER!

Myspace : Ni aku rase macam nak tutup je tapi sayang pulak sebab kawan kawan sekolah aku ramai yang aktif kat sini. so aku biarkan je la. lagipun adik adik aku sedara sedara aku yg kecik kecik sekolah lagi tu suke sgt main ni. tak pandang pun friendster. takpe la. budak sekolah.Lagipon, myspace nih BEBAS sgt lah.Gerun i..seremmm pon ada ngk pic2 mereka!

Cop2..kat myspace nih ada satu account yg banyak pic2 ciplak.bukan pic irine je,,tp berpuluh2 wanita punye gambar ada..
KAT SINI

Facebook : Aku taktau kenapa aku buat facebook. aku dgr org kate best, aku pun try. dulu aku tak jumpa lak ape yg best tu.. Smpai dulu aku pernah cakap sape sape yang suke sangat dengan facebook ni sila la terangkan dekat aku apa yg seronok sgt tu. aku mmg malas nak explore2 ni.Tapi, last2 lain pulak jadinye. Saya SAYANGKAN MUKA BUKU saya tuh. Kat situ, aku dapat perkembangkan lagi jualan2 dress n shawls aku. :) Tapi..tapi..tapi..tapi..saya x suke dengan chat kat facebook.sbbnye, kalo korang anta chat kat fb, mmg hang,stuck, lembab gilew lah fb aku.Dats y aku jarang reply chat kat FB.Mohon ampun ye:D

Tagged; Yang ni mmg aku X DE and memang aku TAK PERNAH WUJUDKAN.Tapi, ada plak klon irine nadia marcello yg mewujudkan tagged nih.Guna pic aku segala bagai.Jgn tertipu yew rakan2 sekalian.Irine mmg xde TAGGED nih..kalo ada pon nak tutup. HAHA.
Ok..jgn tertipu dengan KLON ini yew..
http://www.tagged.com/naughty_fiza.

Owhhh...mungkin aku patut tukar identiti aku lepas nih. X mo letak pic yg boleh nmpk satu raut wajah muka aku. Kita ikut gaya ala2 amuk! yeahhh.. tutup muka kita. Barulah x de sape nak ciplak gambar2 kita and menyamar kat mana2 network social.





(* buruk gak pic atas nih.haha..tp ape salahnya..nyiahahah)

Yahoo Messenger; : Ok! ym aku nia haaa..aku mmg jarang laa bukak..dulu2 laa jarang bukak..sbb form5 busy kan.bila dah ada masa nih, gajin jgk aku bukak.kenkadang aku invisible.ngeh33. Kalo nak tau, dulu masa aku form3, aku pernah tayangkan ym id aku kat shoutout friendster. Sampailah ada satu hari nih, ada makhluk Allah yg baik, dia cakap ngn aku, suruh delete shoutout tuh.sbbnye...nnt rmai yg akan add.add bukan niat untuk berkawan..tp sebaliknya. Dats y lah aku bg ym id aku utk yg penting2 je :D

OK>TAMAT> tuh je yg ada:)

Kalian-kalian sekalian! budak dahi jendul luas hidung kempis muke pucat cakap dia nak pi mandi sekarang.Dia x mandi lagi..dah nak pukul 12 tengahari dahh. will be actively update her blog hari2..haha.. sila lah rindu beramai-ramai blog dia nih. sekian thank you.


2010!!! I'm cominngggggg~~

Hye guys!! Irine Nadia Marcello bangkit kembali! hahaha..

Guys!!!
Aku tau kowang sume bengkek ngan aku sebab aku dah jarang update blog kan? takpe..kowang sume leh tatap gmbr2 aku yang dah lama aku peram bagai asam jeruk kedongdong jiran sebelah...tp bukan utk entry kali nih la..haha.Kita kasi perammm lama2 skit..hehe.






Pic nih Waiting 4 next entry..kasi klu dlu..he3

Hari nih hari Isnin,bersamaan dengan 4 Januari 2010,bersamaan la jugak dengan hari 1st persekolahan budak2 skull.hihihi.
hye adik2..akk irine dah x yah bangun pagi2 buta lagi and then kene mandi dalam keadaan sejuk2 bagai <--cakap smbil melambai2 tangan ala2 pak nil.
Kalo dulu handset yg bervolume tinggi mesti and wajb ada kat sebelah cuping telinga aku tuk bangun pagi ke sekolah..skang non ado lagi daaa..hehe.Tp ok whut..tuh sume pengalaman manis tuh. Pengalaman begebot2 toilet dengan mak n abg aku bile pagi2 nak mandi..Smpai masing2 bad mood.haha.haiyyaa..

And satu masalah lagi bg budak2 perempuan skolah cam aku nih, bila 1st time skolah, mesti tudung skolah yg still ada bau kedai tuh, susah nak pakai.haha.sbbnye, tudung tuh aku rasa belum cam bau kite lagi..dats y laa ada yg susah nk bentuk tudung.haha..Haa..paling x suke tang tuh la.x selesa sungguh.( x tau la kalo tuh bg aku sorang je kot?)Tp jgn menipu laa..sepanjang 11 tahun aku sekolah..bila 1st day skolah..mesti masing2 tudung senget semacam..ada yg nampak kesan x abis iron laa..hape lah..haha.tp aku x de la camtuh skali.ngee.

Ni antara kngn yg takleh dilupakanla...
skolah rendah...agak ganas..akeke...dgn budak laki tu tampar2 tu biasa...

stdard 1..msuk skolah..masa ni kecik lagi..pi skolah pon x pakai tudung.~kecik2 lagi dah tpilih jadi ketua darjah. "Bangun semua"!!! Assaaaalaaamuaaalaaaiiiikkuuummmmm cikgu"
( mesti melewang2 bila bg salam...ada nada lagi tuh..budak2 lagi la katakan.)

stdard 2..bljr berkwan..

stdard 3..sibuk bersaing dengan budak2 kelas nk dpt no top10.

standard 4....sebok masuk ptandingan olahraga.

stdard 5...kena rotan msa mgu ptama ngan ckgu kajian tempatan.haha..

stdard 6..paling besh time malam2 nak pegi kelas tmbahan.jalan kaki berjemaah dengan kawan2 sekepala.tp skang tgl kenangan je.huhu.


Skolah Menengah plak...mula2 rasa janggal sgt tp pastuh Njoy..huhu...byk kngn yg tkleh lupa...
antaranya..msa fom 1..kna marah ngan senior msa orientasi..
fom 1 still x dapat sesuaikan diri sgt sbb segan ngn para2 senior.

fom 2..mula terpengruh ngan kwn2...huhu
fom 2..igt lg wktu english..suma org msti siap sedia sblum teacher smpai..kamus n segala buku english...apapun...teacher tu actually bez gak..

fom 3..mcam2 ragam..aku x suke sgt time form3.Sbb time nih maybe hormon tengah naik hagaknya.dah mula untuk mencuba bercouple2 bagai. geli betol.ish..x suke!

form 4..mula sesuaikan diri dengan kawan2 baru daripada kelas2 sebelah.Mula2 rasa cam x besh je sbb x de kawan.last2..aku rasa kelas aku lah paling besh! x dpt dinafikan, form4 mmg time honeymoon.balik pon awal.xde kelas tmbahn pon.

form 5 plg bez..jd snior..kononnya hebat...heheh..study group.....mcm2 la..plg sdih msa laz day..

Pejam celik pejam celik..11 tahun daa aku sekolah.Tadi lalu2 jugak kat depan skolah rendah aku, nmpk budak2 darjah 1 nangis2 x nak masuk skolah.HAHa.comel gile diowang! rasa cam nak piat2 je tinge.haha.

Babe..cuti nih aku boleh survive sndiri.heheh.cuti nih jgk aku gajin shopping2.x hengat dunia betoii.Bulan nih aku dah collect byk dressess.belum bulan2 akan datang lagi.sabo2 irine! :)








Mmg dah jadi salah satu hobby aku pic2 kat atas nih!~haha

K...laa babe.waiting k my next next next entry.haha.
Aku hope 2010 nih mendatangkan banyak ONG kat aku:)

CLICK THIS BANNER :)


 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in