Tips Inner shawl kelihatan muncung2 :)

Hi Irine Nadia Marcello's readers
We come back with the tips!

Yes!
The tips on how to wear your inner shawl!
Let's have read!!!

Ok my dear, atas request ramai my readers tentang macam mana irine bentukkan inner shawl yang irine selalu pakai supaya tidak kelihatan BOLAT  tetapi kelihatan MUNCUNG sajee..hehe.
Benda nih memang dah lapuk dah, ramai dah yang tahu, tapi ada jugak certain2 orang tak tau. So, irine share2 dengan korang ok? :)


CANON
DELIGHTING YOU ALWAYS :P
hehe.

Irine lebih suka gunakan inner cotton berbanding inner jenis lain tuh.
Tapi kalo korang nak lagi sng, x nak nampak melekap kat dahi, boleh carik jugak inner yang mmg dah sedia ada awning yang keras tuh. 


1st : Macam biasa, sediakan inner cotton. INNER COTTON ok! sumpah x panas..tapi kalo korang pakai tetap panas jugak, sah-sah korang memang kuat berpeloh!
( hauhuahuahua *aku main gurau kasar nih* )


2nd- Macam korang dah penah dengar, hujung inner tuh, kita main tetas-tetas. Tetas ok, bukan menetas. Eyhh..lucah lah korang nih! huahauhau.Nak tetas guna ape? Ok tuh soklan budak-budak tadika binti darjah 1 punye. Tetas guna tempat tetas tuh la.Tempat tetas tuh korang boleh jumpa kalo korang selongkar bekas jahit mak u all. Mesti ada punye.x kan aku nak snap skali pic benda alah tuh.Nampak sangat aku gigih nak kasi tips kan.hoho. Tak pon, tetas je guna gunting.Sonang cite, toksah gadoh-gadoh masam muka. Jangan korang guna  gigi sudah.huhu. Gigi i x pe..hihi. Gigi rabbit tajam! Ngap! Ngap! 

 Tetas inner cotton tuh mengikut kesesuaian muncung yang korang nak ok. Semakin bulat muka anda, semakin besar tahap ketetasan perlu ditetas. Waahh hipotesis uolssss! :P Kalau macam aku, aku tetas banyak sikit. Yelaa kan, al maklumlah, kepala i besar la katakan..

3rd- Kalo boleh, bila nak tetas inner nih, buat-buat la kerja pembersih dan pengemas skit.haha. JAngan la dok tetas sampai terbahagi dua terus korang punye inner. Seram lak aku rasa kalo ada sape2 yang mengikut ajaran sesat nnt.

4th- Lepas dah tetas, jangan lupe jahit mati pada hujung inner yang korang dah stop tetas itu. Kenapa nak jahit mati lak? Ok nih soklan munasabah, yang nih aku x marah.HEHE. Sebabnya..yelaa..mane tau korang nak makan ke, nak menguap besar ke, takut inner tuh tergerak-gerak sampai senget inner tuh.huhu. Takut nnt, terbukak pulak jahitan inner tuh. 
* yang nih selalu terjadi kat aku, sbb aku malas nak jahit mati, biarkan je..Jadi, sila jangan ikut contoh macam aku..hehe*


Nampak? Nampak? Tajam kan? Xde la melekap kat dahi. Tapi untung gak sape pakai inner melekap kat dahi..boleh tutup cik jururawat yang tumbuh di atas dahi sanaaa. 
Selamat Mencuba! Harap hasil perkongsian ilmu yang tak seberapa nih boleh membantu korang menyelesaikan masalah. Kalau lah kan, kalau tau, kalau korang tetas inner tuh still bulat jugak, aku sarankan korang pakai tudung saji je lah. 



Love fashion but tired in ironing your shawl?
Here!!!  .  "Shawl Kedut "
It's up to you whether to iron the Shawl or wear it just like that.
It won't bother you anymore. 



Shoping-shoping shawl dan inner di BUTIK EDAST!
Sangat banyak ok pilihan dan shawl2 yang cantik2.!
Yummy! Yummy! Pengaruh korang jap supaya abiskan duit dan pecahkan tabong! haha

I'm Wearing Shawl Kedut! Kelakar lak nama shawl tuh.hahaha. Tapi best! X yah gosok,buang masa je tauuu nak rajin2 segala nih! hehe


Bui Bui!!! 
SAlam AidilAdha semuaaa..
Lemang ketupat haruslah post laju dekat rumah Irine.
Jangan tedekut-tedekut! 


98 comments:

Hariz said...

Wao.. Cantik! Tudung Itu.. Weheee :p

http://profhariz.com

eLLa said...

nice..)hepi eidul adha

Amoi MiyaSya said...

nice tutorial ;)

n a d e a said...

shawl kedut memang penyelesai masalah n sgt best bg org malas cm saya.. hehe ;) irine pakai ape pun mmg cantik dan comel.. oh i adore ur style ;)

sea_lavender said...

gud tipz~~
tpi kn cm ne blh jd tegak~~
confius d ctu~

♥..permysuri_hati..♥ said...

irine...cntik nye irine...jeles2..hik2.. :)
em..kalo inner lycra pon boleh tetas jugak...tp bergantung pd muka...hehe...

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said...

Thanxxx:)
Comelnye bunyi gigi arnab tu..haha;p
btw,SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA:)

Lyana said...

ok suka :D selalu pakai inner muka jadik bolat,terus buang sume inner.bleh men buang2 kan.

BONITA SHAWLS ♫ said...

comelllll..:]

iera said...

thanks irine..mau buat jugak..sebab iera pnyer muka tak sesuai bulat2 ni..haha.. =)

erynisme ! said...

tengs irine for the tips. dah lama cari tips nie (:

a t h e n said...

like like like :)

thanx adek comellll

Miss Qiwie said...

wah!!!! yes blh try..
tq ye cyggg..

Pinky Pixie said...

yunk, ade cara lagi mudah.
beli je kat http://www.ayunar.biz/

serius, murah dan xperlu tetas bagai. hikhik. cantik dan kemas.
tuan kedai dy pun style gila. teehee~

aLiEYn sEptEmbEr said...

c0meyc0mey , tpi kalau pkai selendang plak , camna xnak bg selendang 2 ke depan bila kita mkan ekk ??

Ryna Tri Asmara said...

just what i needed ! :D thanks for the tips kak irine *hugs*

Puteri Iqa Izyan said...

hehehe...dear, iqa tetas2, tapi x matikan jgk jahitan tuh :P

err.kalau tetas byk tp still melekat jgak caner? huk3..

slmt hari raya sayanggg :D

meowwmania said...

oh bergitu....

kalau tak pakai inner nak tetas ape ekk adk irine?? HEHE :D

fya zainal said...

wahhh like ur post
rupanya bley buat camtu
inner i stengah jam jha bley thn muncung
the rest of the day akan jadi bulat
thnnnxxx
^__^

nuR izyan said...

he3..da cube byk kali utk mmuncungkn inner tp..klo muke da bulat..bulat juge...hehe..
Selamat hari raya aidiladha ye irine..:)

MIRA :) said...

hahaha baik bg tip .lau tak tak jahit2lepas tetas

ieqa said...

very helpful tip! thanks irine :)

♥yaya♥ said...

cumel lah! :)

Kancilbiru said...

patutla cantik jer terletak yer...irene pakai apa pun cantik...:)

zahidah dihaz said...

thank for sharing the tip....

Liya Laa said...

liya musykil lagi. irine pakai inner tue cmne ?

pakai cam pakai tudung ker ?

or masuk ikut neck dulu ? hu hu

liya pakai x jadi. hu hu

Schajar McFlurry said...

suke inner kaler pink tuh! sesuai jer ngan irine~

BlueberrY CheesE said...

owhhh cmtu ke caranya supaya x lekap kat kepala sgt. haha. ok2. i try. thanks irine!

Um!3 4n!$ said...

adeh! akk try pada inner yg mcm ala2 getah tu, tak menjdikk!! :(

Rara Nasiha said...

seriously, baru tau kena tetas2 ni. heee. ketinggalan zaman betul.

Khumaera Ismail said...

sy da wat camtu..tp nape muke still nmpk bolat ea?? huhu~

Ayeem Jemain said...

ni mst dpt shawl free dr edust ni. huahauhuahau. kes i lak, kalau telur dah tetas, nk jahit mati gak ke ape cengkerang2 telor tu? *bunyi cam lucah, tp bukan lucah*

::Cik Zatie:: said...

nice tips!

thanks irine~

EpoLįƒ¦Kunang2 said...

Oh macam tu,
patut tak jadi. ^^"

cik EPAL said...

salam aidil adha. penah gak try pakai inner ni. tapi tetas ke tak tetas ke sama je. bulat jugak. so malas nak pakai. pakai shawl je. heee

iDa_MutHiaH said...

canteknya! >.<

i follow...

nabil_potter said...

tips yang sangat berguna :P

Aida Zawanie Luwiee said...

cntek !!
ape nme inner tdung tu kt btik dast tuh ?

NuR 'aQiLaH said...

alaaaaaaaaa cik irene sayam....
kalo dah cantek, pakai la tudung 4 segi pon, nampak cantek jugak.

kalo yg x cantek mcm cheq ni,
pakai tudung saji mesti lagi burok.
huweeeee T___T

myravea said...

Nice tutorial yunk!!

http://myravea.blogspot.com/

farinasyauqina said...

cantikcantik! thanx irine for da tips.. nice!

btw,, salam aidiladha jugak buat irine and family.. :)

Admiral Hafiz said...

nice tutorial!!!
yeah!


tp sayang
xleh nk praktikakn lak
haha



Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

King Of Single said...

tanx beb!
u bleh jadi duta butik tu aww..bhahha

HafizRahman.com said...

ada buat review pasal blog nie...hihi..

http://hazrilhafiz.blogspot.com/2010/11/blog-reviewblogger-yang-sangat-cantik.html

aihanmujar said...

thanx irene

secantikmanis said...

mesti u nie banyak gila gambarnya

Miya Omar said...

nice tip :)

merahitujambu said...

cantikkkkk

Wahidah said...

tq dor the tips irine

Adriani said...

Wow, thx for sharing the tips! :)

Irene lepas ni buat entry tips make up pula please. Cantik n kemas you do it and would love to learn from you <3

Jeely jelly said...

yeah ! tips itu sgt bergune n berkesan ! tengs sharing irine :)

Misz SyieLa said...

Wee.....Thnkx 4 sharing sis....:)
I like ur style...:)

HonEyBuNNy said...

yeahhh..mau ikot ini petua..heheh..tq2

masshie mastura said...

thanks irine for da tips :)

ezne ezureen rashid said...

eh eh mcm pic belog mira si donut comel.. hehehhe

nice2.

tapi irine.. nape inner cotton irine xder yang jahitan tuh di atas? pelik jugak

Kayun said...

hua hua mmg dulu tme bca previous entry terdetik gak cmna mau tetas inner ni
haha..tq2 irene, entry ni mg tepat pd masanya :D

AiDa AzRyN said...

Salam aidiladha~ ;D

aLya said...

wow.nie nak kene terai nie. b4 nie x penah pakai shawl sbb muke boolat..hhahaha
segann :-)

Sachi Asukai said...

cantik2 tudung 2!!!!!kak!i baru jd ur follower.do singgah my ordinary blog-blog bloggie^^

nadia farihah anuar said...

akak . tengs ye . tutorial best ! bleh x tunjuk cmne nak pakai shawl gipsy dgn canteq dan kemas ?

iedchan said...

comel la kamu..hehe...ade feshen2 lagik...ske22

Ms and Mr Red Ribbon said...

THANKS FOR SHARING! Dah lama nak wat inner nie muncung baru jumpe tips nie :)

Cik Tengku Saliha Rahima Bt Tg Ariff said...

hehe
thnx sis irine..bwu jep na tnye cmner na wt inner jd muncung2 g2..hehe
:)

Amirrah Zawani said...

cantiknya dia..
selamat hari rayaaa :D

Ain Atika Zailani said...

wahh boleh lah i syorkan kat mber i cara cara ni.....hihi...thanks...

lavea said...

suka post ni~=)

faRhaNA sHaFIe said...

hi irineadia! sy singgah sebentar kt blog anda..mintak permission follow ur blog k..selamat berkenalan..jom singgah di taman sy jom!

Yunie Ayunie said...

cantek r kak irene nie...hohoo...manis....

hamzah ian said...

irine makin gemok.. hahaha..

lariiiiiii

Wawa Ashihara said...

waahh!!thnx irine^^
na try lorr...hihi..
but inner cm irin kai ue cotton ke or licin??

si budak robot said...

wahh ~ sgt berguna ^^
thnx irine :)

Melati said...

hari ni baru nak comment entry Irine, sebelum ni baca senyap2 jea... geram betul sungguh la Irine ni cantikkk sangattt!!! Jugak comelll! Nak sain! Nak sain!

anydwardrobe said...

irine dan rakan2, jemput la join contest saye. hehehe.....
http://anyd-style.blogspot.com/2010/11/contest-2-warna.html

Siti Maisarah Zulhaimi said...

You've been tagged! Let's join this contest! http://sitimaisarahzulhaimi.blogspot.com/2010_11_19_archive.html#1407691540448504934

Ct SoLeHa said...

muncung tul!! hehe

Syafiq Rosli said...

nice one..keep it up..

NuRuL wHaTeVeR said...

heheh irine or ladies.. if malas kan nak jahit tuk matikan jahit ala cm saya heheh.. sy tak tetas tp sy gunting.. gunting sebelah sikit je dr tpt jahitan tu.. so xyah la jahit2 or risau tertetas benas sampai terbelah dua hehe.. InsyaAllah sama muncung jugak tu hehehe

NUR IZZATUL NADIAH said...

hye kak irine !

bwu first time komen tok kak irine nie..heheh

nice blog !

nak tanya nie..yang nuffnang tu akaun kita akan dpt income cmne..mksodnya bile org klik blog kita..n kita akn dpt byran ke..?

k..tengsss..

Poppy Lisa said...

Irine, saya ada add irine kat FB. Do approve me yah :)

Cik Ceri said...

yeahh. bru je nk tny kt irine cne nk bg muncung2 tu. hehe. nk cube la lepas ni. dh lame nk try pakai shawl but bile pkai muke nmpk bulat gile! kang if dh wt muncung2 kt inner tu molek la skit kot. hehe. thnx for the tutorial! :)

shera haifa said...

wuuu..
xjd pun muncung2,,ermm muka ku bulat sngt kot..

BlueberrY CheesE said...

u r my role model n inspirations dear!

http://blueberrycheese3324.blogspot.com/2010/11/try-new-look-urmm.html

y@n@ M!B said...

sesi menetas bermula sekarang juga! weehuu~ ^_^

teddyuna said...

tips terbaik! .;)

Blackwinter said...

tips berguna nih. nak try jugak! =)

akmafaizal said...

ok thanks 4 the tips..nnt nk cubalah

awatif said...

irine...kalau muka kte bulat sesuai x lau nk pakai shawl???

Lulu caldina said...

info tu bagus..tp lulu tak pakai tudung...

org pakai tudung mmg buat mcm tu ke?
atau.....irine yg kreatif?

~cahaya ilham~ said...

yeah..tip yg berguna.thx! :)

a'an barney said...

tengss for the tips!

dalila aimy said...

alaaaa....dah buat tapi tak menjadii gak..haishh...:((

ZeRa OsHiN said...

cantik~
awk pki shawl nmpk cm kemas jer...
look cute too~hee~
xreti sgt nk pki cntik2 gitu...

Farhana Malek said...

thanks dear, i really need this info :)

nemo bulat said...

sesuai ke muke bulat cm sy ni nk wat cm gitu??
xnmpk pelik?? hehe

Liyana Idris said...

hye irene.. salam.. :) wanna ask.. inner tu perlu x digosok? :D

farahin :) said...

a gud tips kak irene.
thanks!
n ur pic, mulut itik. haha, tiutt! ;)

Nisa Basid said...

x penah tau pun tips ni..btw, thanx 4 dis tip...i LIKE...

izan mama mia said...

wah br tau ni...tq yer.. :D

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in