Tanpa NUFFNANG, siapalah blogger2 kita nih..hehe :P


Hammmboih..hambbbooihhh..hambboiiihhh...laga-laga jari sikit meh! 
Title entry nak buat orang rebut2 nak click kannnn..haha.

"Tanpa NUFFNANG, siapalah blogger2 kita nih.."

Betol laa kan..Sape sokong angkat keyboard!!! 
Aku rasa, bagi korang mungkin ada yang certain-certain x tau sangat about Nuffnang rite? Usah risau, usah gentar, aku pon takdelah expert sangat bab-bab Nuffnang nih.hoho Kadang-kadang, ada waktu senggang tuh, rajin jugak rajin-rajinkan diri pergi google dekat internet apekemende nuffnang nih. Nak tak nak, malas ke rajin ke..aku buat jugak research about nuffnang nih. Malu ke tak malu ke..muka tebal ke..tak tebal ke...kena jugak ringan-ringankan mulut untuk rajin bertanya dekat yang pakar about Nuffnang nih. Ko jangan lerr tanya dekat orang yang tak tau ape sangat tuh. Seboleh-bolehnya, korang tanya dekat pakar-pakar blogger kita like Eyriqazz, MelRomeo, BenAshaari.. tuh semua antara blogger2 tegar yang mmg pakar dalam bab-bab Nuffnang ni.

"Sambil menyelam minum air"

Yupp..sambil menyelam minum air. Minum air je..ko jangan minum benda lain plak.Bukan aku maksudkan dekat sini yang, bila berblog je, nak dapat duit..Sikit-sikit duit..sikit-sikit duit kan. But for me, dekat situlah akan timbulnye semangat korang untuk berblog. For example la kan, ape perasaan korang bila blog korang yang hasil titik peluh korang sendiri nih, hasil penulisan ko sendiri nih, dibaca oleh ramai pengunjung? Suke tak? Excited tak? Terkinja-kinja tak? Mestilahhhh kannnn.. Tipulah kalo ada antara korang yang tak suka bila blog dia dibaca, dikunjungi oleh ramai visitors. Dan lagi satu, blog nih as side income korang :) Korang kena pandai-pandai dan bijak lah kalo korang nak maju ke depan sedikit lebih daripda orang lain. Cam aku, as student yang sangat2 muda lagi, di samping berblog, hasil drpd berblog tuh, duit tuh dijadikan as my pocket money. Dengan blog, macam-macam kebaikan yang korang akan dapat. Keburukan tuh ketepikan..Think Positive ok! 

Buat pertama kalinya, aku showkan analystic nuffnang aku nih dekat blog aku. 
Thanx kepada pembaca2 dan pengunjung2 yang always datang blog aku yang tak seberapa nih.


woihh..jangan ingat aku edit2 lak analystic nih eh? Cepok kang! :)

 Kalau boleh, rajin-rajinkanlah diri tuh untuk ikut jejak langkah blogger2 kita yang dah berjaya tuh like Hanis Zalikha,  DarkBatman, and RedMummy. Banding-bandingkan blog kita yang tak seberapa nih dengan blog mereka yang berjaya tuh. Sure akan timbul perasaan jeles. Tapi..tapi! Jeles dalam lingkungan maksud yang membawa makna yang baik. Bila kita jeles, anggaplah tuh salah satu cara untuk menaikkan semangat korang untuk jadi blogger seperti mereka.

125 comments:

naienOnly said...

tahniah ! dlm usia yg muda, kira you da berjayalah nih haha :)

Admiral Hafiz said...

waahhhhh
seyes jeles!!!



Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

neyra shazeyra said...

wowwwwwwwwwwwwww

Miza Yusof said...

mak aihhh! tingginya traffic. kalau sebut irine nadia marcello sure semua blogger kenal kan. teruskan berblog dan berkongsi info menarik yaa :)

Mardhihah said...

banyak nye..kte punya seribu pun kadang-kadang je..:P

Mardhihah said...

banyak nye..kte punya seribu pun kadang-kadang je..:P

♥..cik_mas..♥ said...

irien sbnr nye cik mas x paham jugak psl nuffnang ni....susah jugak nk dpt earning nye kan.... :(

nana cHan said...

fuyoo. ramai gila. wawawa

RoSeNoi♥A'n'L said...

Blog Irine pon best macam blog Hanis Zalikha... ;D
Seriously......

kobEj0rdan~ said...

fuh, byk x terkate.
bak sikit :)

a n a s t a s y e a said...

wah .. bestnya dapat Unique Visitor (UV) ribu2. Anastasyea baru je dapat maintain 1K lebih UV sehari. Entah bila la boleh dapat UV mcm Irine .. =)

ChiKeDees said...

wuishh tak terlawan den...tengok followers pun terkezuuttt..chaiyok

Jeely jelly said...

haha ! saye baru register nuffnang ni semalam.. tu pun tny org dulu..pe motif nuffnang nie.. mklumlah.. saye bkn blogger tegar ! :)

Azman Roslan said...

wau banyak tu.. heheh

aqilah zolkifli said...

huyoo manyak tu..br berjinak2 tp xphm lg ler :D

shera haifa said...

wuuu setahun pun belum tentu dpt cam irine tu.nie kan pula sehari,
jeles2x..

Aini said...

mau tak jeles tengok..haha... best betul.. mesti masyuk tiap bulan ni

BEN ASHAARI said...

woraits... tq...

Nieza Mi-cha said...

serius terkejut... wowwww...O__O

LORD ZARA 札拉 said...

pergh!!

terbaik la adik comel~

:)

S.U.R.I.A. said...

caya lah irene!!
kagum seyyy

fatin hanani said...

wah banyknya traficc :)
bestnya hee
:D

Faarihin said...

wah dasyat.. pasni mesti popular cam hanis zalikha tu.. (^^,)

NuR 'aQiLaH said...

uish. dah rajen update blog.
skali tgok dah entry laen.
ekekek.

nt blanja beger mekdi.
nak jugakkkkkkkk.
*bajet dapat. huhu -_-"

sayaDeyla said...

lepas nih aku tuntut ilmu kat ko je lah! :D

ardinihumaira said...

wow!



kagum :D

Yanmie said...

Salam,

tahniah...kipidap :)


www.yanmieonline.com

mummynana said...

WooooW! Tahniah dik!

Kancilbiru said...

wah mantap ni....tahniah...bagi tips sikit...ekekee

nabil_potter said...

i jeles la dengan U...
hikhikhik :P

nur said...

whoa.. puluhan ribu riban!! congrats
ALL IN ONE

una said...

wahh ^__^ besnyeee.:)

sha purple said...

wahhhh..caye la irine..
terhebat =)
chaiyo2

efa said...

waah....banyaknya...best ja tgk ni kekeke..tahniah :)

azaliahjsalleh said...

x penah lg capai beribu beriban cm gitu
plg tinggi pun takat beratus je

Melz said...

Irine :) thanks coz featured mel kat blog irine..hoho segan plak dah..mana la mel pakar sangat ;P

anyway mel harap Irine teruskan berblogging ok .

Blogger Malaysia ♥ it ahaks

Melz

Hishyamuddin said...

tahniah irine!!!

Puteri Iqa Izyan said...

banyaknye UV.. jeles3.. huhu :P

Yati Ali said...

salam irine,
bw dr blog BA. Sungguh kagum dgn kamu, tabik springggggg....

y@n@ M!B said...

wow! tgk irene pon dah jeles..huhu~ =)

amimarz said...

keep up the good work!!!

cik EPAL said...

gempak seh! faymous amos gituu. alaa irine, siapa tak kenal. hehe

kata kila said...

tepuk tangan tepuk tangan :)

ween said...

irine, ur blog can go far if u know how to play with Nuffnang. perhaps, even better than Eyriqazz or Ben Ashaari :)

here are some tips for u (eventhough u didn't ask for it): ween noticed yg irine x place advs bawah latest entry. n the sidebar advs, place it at the top rather than in the middle.

don't know how much is ur current earning from Nuffnang, but if skrg pun dah byk, after u make some changes mst akan dpt lg byk! good luck dear!

nurulfaridah said...

bestnye rmai visitors ^^

gaung said...

aduhh..as student brapa agak2nyer duit poket per bulan

Mama Kembar said...

wah banyaknya visitors irine, congrats dear... mama pun suka dtg sini tgk gambar lawa lawa hehe

nuR izyan said...

woa!!
rmai yg amt visitors..:)
congrats irine..

DiaUmaiNiNaz said...

sukanya tengok org2 yg dah berjaya kepuncak...congrat to u...aku pon nak!!!

Si Gadis Semasa said...

wahhhhhh . hebat ye irine :)

keep it up . jeles ngan you . HEHE .

cplud miera said...

salam kenal..wah, terkezut tgk analystic kt blog irine! ade mase jemput lawati my blog yg sgt tidak seberapa

stormz said...

wow,congrats!

qilarazak said...

perghh. giler laahh. abg ben pon terkejutt.. caya lahhh..

Eyriqazz said...

Salam Irine,

Wah, nama saya ada di situ?ehh,saya bukan otai blogger nuffnang,saya blogger biasaje...Cuma rajin je skit bersama event2 nuffnang...

Well, ini komen saya : irene already there..sudah ramai yang mengenali irine..popular dan ada aura tersendiri yang sukar dicari di luar sana..u r clone hanis zalikha versi bertudung..suggestion : update more regularly dan aktifkan diri ...hik3...can't wait to see ur special appearance di Nuffnang event..

i can't lawan ur hits..bagai langit dengan bumi..keep it up irine...

psst,bila nak disablekan word verification?

LYNNE said...

wah bestnyer kalau dapat cam gini..tapi jauh saaaangat tu. Irine nak tanya macamaner nak sewa iklan tu yer..

Eyriqazz said...

yup,i agree with ween komen..u can go further...pasal ads tu pun setuju....u got talent,u have the look,cukup pakej....

in blogging i think the best comparison for u for malay blogger is zackzukhairi....aura yang memang sukar dicari...

Cik Mieyrarif said...

nganga mulut besar2
kak irine hebatt laaa !
kamu idola saya :)

eykameow said...

wah. terus teruja nak sewa tapak iklan kat sini. huhu! irene!!! bpe rm ??

suffer8zine said...

fuhhh babe! tahniah, lebih separuh dari blog den :P mantap la

Terkini : Wanita Paling Rendah Di Dunia

Darkbatman said...

salam irine..

wahh.. name aie ade kat sini.. thanx irine.. btw, blog irine lg glamor n hebat dr aie. aie bknla hebat sgt.. bru jugak berjinak2 ngn nuff ne..

jom laa join event nuff.. mesti irine lg meletop.. btol ckp eyriqazz, clone hanis versi bertudung.. biler laa nk dpt traffic cam irine ne...hoho

Fieyda said...

congratss makcik :D

aima in luv said...

tahniah ya irine.....
cute blog dia

nEa FleriDa / nIL said...

wahh mmg bbt r.. congrats

Ayeem Jemain said...

sedekahkan lah sikit trapik tu kepada saya :(

d.A.o.U.z said...

banyak nye !!

amir07_johor said...

rasa nak pengsan tgk angak ni semua..urghhh muntah darah sebab tak leh terima betapa jelesnya

asmaroro said...

you have so many visitors!!! and i totally agree with you! *yay nuffnang*

Syafiq Rosli said...

terbaik la irine..keep it up..
i pn nk berjaya mcm u..:)

d_LA said...

J.E je..L.E.S les ! JELES !!!

Legasi Piston Pecah said...

rasanya visitor kamu sama seperti blogger-blogger yang dilistkan dibawah..betul tu,tanpa nuffnang siapalah blogger.

Cik Sara said...

Hebatnya cik irine. banyak nye unique visitor.. terbaik sungguh.. kongsikan tip untuk jadi sebegitu rupa..

Syazleen Ismail said...

Irine..
even kita kenal dlm alam maya je kan,
but u know what.
i really really proud of youu! :)
Congratulations.hee
IRINE NADIA MARCELLO
Siapa tak kenal hee

sarah-najwan said...

tahniah..:)

BEN ASHAARI said...

psst.. pinjam nama untuk entri baru .. yang tersirat di situ ..

aihanmujar said...

wah...bagusnye irine...membangkitkan semangat blogger2 yg len!

BEN ASHAARI said...

ops.... ni urlnya .. http://www.benashaari.com/2010/11/waahhh-i-likeeee-itt-bebehhh-4700-dahh.html

Eazy Izzuddin said...

nak nuff jugak..
xD

::Cik Zatie:: said...

banyakkk nyaaaaa! bila la boleh jadi mcm u T___T

to irine and bloggers laen..kalau ada masa jemput singgah lepak dekat belog saya okey..hehe

tq ^^

http://zatiemomento.blogspot.com

~ch@wi~ said...

wah..jeles nyer~~~ ni yg ase nk ikut jejak lgkah irine jgk...

syok2u said...

kali pertama dtg trus jth cinta ngn blog n tuan blog.haha..jeles r die pnye uv bnyk sgt...bg kt sy ckit

Aisyah AR said...

wohoooooooo...ini gempak nmnya....

http://yoishme.blogspot.com

syok2u said...

mcm xcaye jer cik irine dtg komen blog sy td..kagum lak kt diri sendiri.haha.cik irine xbuat segmen nk bg trafik kt peminat ke?hehe

syok2u said...

lupa lak..ni blog sy http://syok2u.blogspot.com/
tpulangla cik irine nk approve komen yg ni ke x..hehe

Marya Hana . said...

irine maken glamor sekarang ! :)
tahniah ..

muda lagi. memang boleh pegi jaoh ~

electrony said...

hai

**sHiKinn** said...

Wow bnyaknyer uv irine..nnti jgn lupa kasi tips..sy sendiri pun suka tgk irene..tgk blog irene..orangnya cantik,blog pun sedap di baca..

Zana Hani :) said...

nak nuffnang jugak ! tapi tatau cm ne ,,

ahmad endo said...

wow...jeles aku...aku dalam 12-15 je...huhuhu

POSH76 said...

kelassws trafik tinggi tu...apa rahsia hehe

afiqah said...

WOWWWWW Irine. Trafik tggi tu!
:)

KINA said...

dasyattt nya.... nk jugak....

AD J said...

saye nk daftar nuffnang pon tak layak. (maklomla bawahumur) hehe.:p btw, congrats kak:)

iEra naDira said...

macam mana nak jadi blogger macam mereka.. T_T

tengok blog saya usang je takde yang sudi ziarah.. sob3

haaa tengok tu takde orang nak klik nama saya. kan dah cakap. hahahah

!.~@Dark Kurosaki@~.! said...

ramainye visitor dia...erghhh...x mampu kut nak capai cmni..

Eman said...

terpele'ot tgk traffic awak.

NurSolehah said...

wooo... dasyatnya... keep writing irine..

Sy nak cpai 100 vsitor sehri pun susa.. ngee :)

ZurainiSwarnoD'Amor said...

iirne : cane nk by yg nuffnang nih...
pening bile bace.. huuuuuu

diana said...

tu dia..
ramai nye pengunjung blog ni..
kagum la..!!

[shEngaLgr0up] said...

IRINE!!!!!
ta paham sal nuffnang nih.
terang2kan tolongggg.
n one more thing.
apa nk wat law tamau org copy pic lam blog nih?
cmne xnk bg org hack?????
JAWAB ye tolong?
:)
peace

Melati said...

wahhhh ramainyaaa visitor!!! =)))))) simpan duet kawin elok2 yea =) heeehe

rahayu subagiyo said...

besnye!!tringin jugak la..hehe

teddyuna said...

gila la.. blog una kan.. palaing banyak vie pun 52 sehari.. xpernah lebih.. huwaaaaaa sedihnya.. ;(

Nur Mudrikah said...

ramainya pelawat umah dya..haha

bla saya nak jadi camni eh..ajar ckit

http://nurmudrikah.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

Lulu caldina said...

tahniah...
ngee..semoga suatu hari nanti kejayaan itu akan saya kecapi juga.....

amin..

::fadxieza:: said...

wow wow wow!!

DaHLia said...

wahhh memang ramai peminattt :D

aisyah norzilan said...

congrate..wahh suka juga berblog tapi ta taw mcm mne nak memeriahkn blog ituh.. =(

shahjiehan said...

style benar korang2 sume nih...tmbah2 saudari irine nadia marcello nih..

market blog di melambung2...geram sungguh..bila la sy nk jadi seperti beliau..

uniques kat nufnang sy baru ade beberapa org je yg datang melawat..:( sob2...

popo said...

gud job....

nurhafeeza said...

sy nih reader jer...cantek lah blog. best lak tu...congrate2..
tapi kan irine..nk ngadu je.ceh..cm dak kecik je ngadu kn..tulisan kat blog irine ni kecik sgt la. mau jd rabun ayam cm nih..hee.gurau jer..jgn amek ati..nice job. ske la ng irine...hee

Hariz said...

Sangat hebat irinenadia :) walaupun 2 tahun lebih inilah hasilnya :) sudah diterima oleh media dan blogger2 malaysia :)

http://profhariz.com

Salamapple said...

Saya x pakai adsense pown, x suke, nanti ilang mood nk blogging, asyik pikirkan duit jew..haha

c3gh4p said...

orang cantik mesti ramai followers.. byk la duit.. btw, dibenarkan ke tunjuk stats nuffnang? tak langgar t&c?

Fafaa_Abdul said...

Akan diikut semua petua anda itu :D

F a i z a h ' s Online Kiosk said...

irine ni cantek sgt...1lg bonus utk femes'kan blog..ehheh...jgn marah na~! keep it up~! :)

Nisa-K. said...

fuhhh~
penat tgk byk sgt...hihi...anyway, keep it up ya! :)

Akma Azlin said...

Salam, kalau analytic begini tinggi, boleh i tau, nuffnang akan bg berapa RM??
I sj nak tau (^_^)

Matjoe said...

try to joint more nuffnang event

iLa SaHaR said...

memang seronok kalau ramai yg review entry ... huhuhuhu nape nuff aku tak sebanyak itu??? uwawaaaaa

Aresharp (너무 귀여워) said...

still lagi x paham...
nuffang nie utk ape...??
hahaha...sharing is caring....!!!

Lyna Shaari said...

akak surrender dgn adik..blog akak dh lama..tp hampeh jekk..hahaha.congrats dik..sb ada follower many2 ;) ;p - ummi twin

sicomot-comel said...

wah,,
congrats ye irene..
tabikk springg sme kamoo..

tp kn,,
kite bingung2 lalat la..
camner nk kai nuffnang uh??

fRiday Blog said...

entry dgn bf mmg sangat333333333 sweet,cumil,bahagia,sumenye perfect..tahniah3...

fRiday Blog said...

entry k.irine dgn bf nie mmg sgt3 comel,sweet,bahagia and perfect..
tahniah..

Aisyah Hanis said...

irine, eca takthu nak gne nuffnang. ajar please..

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in