Tamat sudah SEMESTER!


Heyy..Heyy..Heyy.. Lepas nih kalo ada junior-junior yang nak masuk uitm dan  terjumpe tersempak ternampak terjeling terrrrUsha aku dekat Uitm tuh, sila-silalah bg salam ke..cium tangan sambil salam ke..nak salam kaki pon boleh jugak kalau ada sape2 nak....hulurkan tangan ringankan beban ke.. At least, terasa sikit yang darjat aku makin naik dari sem ke sem. hihi. I dah jadi senior ok lepas nih! hohoho *gelak comel* ek eleh..baru abis sem cinonet nih dah heboh..kalah macam orang dah abis degree *suara-suara kecil berbisik* ngaaaa~

Well..biasalah tuh, ingat senang ke nak abiskan satu semester nih. Banyak pancaroba uOOollsss! Tak sangka dah abis sem ni. Rumah pon dokat, hati pon sonang! hehe. Bila fikir-fikir balik 1st time masuk uitm nih, rasa macam tak percaya je. Terlonjak-lonjak terkinja-kinja cam bewok pon ada gak. Yelaaa..mak apak mana yang tak bangga anak dapat sambung belajar. Yang aku tak boleh blah, masa 1st time orientasi dengan uitm. Minggu MDS namanya..minggu destini siswa. Fuhhhh...jangan citelah kan, muka golap macam kena bakar plus panggang dekat api. Terbakar! tersunburn! termenyampah sekali sng cite! haha. Tak cukup tido, tertido-tido, terhanggok-hanggok geleng-geleng kepala nih tahan mengantok. Nak-nak masa waktuh pagi dekat surau, kuliah subuh. Syokk gilew kuliah subuh sampaikan termimpi-mimpi ! Dengan tok-tok imam skali masuk mimpi aku. Tuh la buktinya, i khusyukk u oOOolss! Normal la tuh, adik-adik junior skalian, itulah yang korang akan rasa bila 1st time nak masuk U nnt. Padan muke korang!! Yesss aku dah lepas !!! HAHAHA *gelak bongkak*

Dah alang-alang tuh, nak bagilah sikit ucapan-ucapan hari raya aidiladha dekat semua warga Uitm Alor Gajah,Melaka nih. Btw, hari nih aku terlebih excited sikit sebab dah habis exam last paper kan. Lepas nih, cuti sebulan setengah! Yipiiii! yabedaaaabuduuuuuuuuu!! Aktiviti masa cuti ialah memprokan lagi diri nih  untuk belajar memasak untuk orang yang tersayang.hauhauhau. Accaahhh jee!


Yibbaaaa..meh aku kenalkan satu-satu kawan aku.
Yang satu-satunya janggal lelaki paling senyum tak senonoh atas kepala aku tuh, nama dia Aiman. Nama komersial dia AIMAN MELATI BLACK! Kenapa black? lu pikirlah sendiri! hehe. Dia suka ejek akuuuuu kat u..wuwuwuwu,Kadang-kadang rasa cam nak tegajang je dia..tapi apakan daya, aku kan perempuan.huhu.
Yang berbaju biru celcom prabayar X-pax tuh (haha), Atin namanya..dah nak tunang dia tuh.. Tahniah2 :)
Dari kiri, Kak Nis, Sara, Shida, and Aza. Nih la muka-muka keluar awal masa exam pagi tadi..huehuehuehuek :P 


Aku pon tak taulah antara ramai-ramai nih sapelah yang jadi Wartawan, sapelah yang jadi PR, sapelah yang jadi penulis, sapelah yang jadi selebriti..sapelah yang jadi manusia.haha.
Tapi aku rasa nnt aku jadi doctor *tetibe* HAHA




3 orang anak dara yang berselendang! 
Sara (yg kiri nih), dia suka pakai shawl jenis pashmina, senang dan selesa katanye! haha. Sara nih atau nama komersial dia " pillow ". Nape? Mestilah sebab beliau sangat sedap serta rangup untuk dipeluk dan dirangkul oleh aku..hekhekhek! 
Ok boleh nampak antara aku dan kawan aku yang kecik comel sebelah nih. 
Masing-masing pakai inner cotton. tapi yang bezanya, muka aku lebih sesuai pakai inner muncung..kawan aku muka dia memang dah bujur sireh, so die lebih cantik pakai inner melekap kat dahi :)

*Anda boleh shopping2 shawl dan inner di BUTIK EDAST*


Nak tinggi ? Makanlah sayur :P
aku rasa, dalam banyak2 gambar, gambar nih la macam muka kanak-kanak.
Eyh lupe, kawan aku yang belah kiri nih, dia nih cicit Sujad Khan.
Ntah..aku pon x kenal sape..tapi ada kene mengena dengan Khan-khan belah sana la..


Zoom sikit meh kad matrix tuh!  Kalo x pakai, nanti kene kejar dengan " GOTAM " adik bradik Goku.haha. Eyhh bukan2..Gotam je nama die..Tak tau ape jawatan dia kat Uitm tuh. Tapi tugas dia pagi2 meng-round satu uitm mencari mangsa seperti aku untuk meng-sound sape yang x pakai kad matrix.
* ada gak aku aku kene banned dengan budak2 uitm kang.hehehe.

Mana nak cari shawl2 yang cantik ? Ok,
Anda boleh shopping2 shawl dan inner di BUTIK EDAST


Selamat Tinggal Roomates, Selamat Tinggal Classmates, Selamat Tinggal Coursemates, 
Ada rezeki jumpelah lagi kita dekat next sem!
CUTI SEBULAN SETENGAH ?
Owhh memang mencabar keimanan ketaqwaan aku.
Dan dalam jangka masa tuh jugak bukanlah tempoh masa untuk bertunang, bernikah, mahupon bersanding. HAHA. tapi mane tau ? ngeh! ngeh! ngeh! Sambil menyelam minum air. Weeeeeee~~

SAy Hye hye! Hye Akk Seniorrr Irine ! :P
Siap ko! BULI! hahah :P

Nota sampingan : Ada orang cakap, muka i cam Anne Ngasri n Scha Al-Yahya bile senyum :P Ngeeee~262
hauhauhauha,..

91 comments:

Nadia H. said...

jeles2..utm bln 12 bru habis..

nabil_potter said...

wa..bestnya..selamat bercuti irine :)

Mas Asmira said...

AKAK SENTIASA CUTE..;D

NynaMysarah said...

aah, mcm anne ngasri ad la:)

Khumaera Ismail said...

hi irine..
sis pun ex-uitm..hehe~
habis sem da ea? da lame ta mengikuti pkembgn uitm..hehe~

Chaoi said...

im first..hehe

✿ Nadya Ahern ✿ said...

Ehh..irene kot yang berbaju kaler celcom prabayar x-pax..Kan x-pax kaler purple..
Atin tu celcom blue..HEHEHE

Nadodress said...

HAHA kelakr :) hey kak senior Irine :)

aretein said...

wahh..
best nyer irine dapat cuti sebulan setengah..kite just dapat cuti 3 minggu jer..=( pape pon..slamat becuti yerp..suke view irine nyer blog.. ^_^

fezaL Mohd said...

time for enjoy la weh !

teenot said...

hye Irine! 1st time comment..b4 nie jadi silent reader jer..wow! u comer ar..mmg ada iras2 anne ngasri pun..hee..pape pun..happy holiday!

Nisa A. said...

dear irine,
nak tanya u selalu pakai contact lens ye???

Puteri Iqa Izyan said...

slmt cuti2 irine ;D
minggu orientase mcm hape je kann? hehe :p

EmanCloud said...

irine rabbit! hehehe eh ade geng aiman ar.. ahah

azimahrazak said...

mesti perit kan jadi junior?haha

pe pun, tahniah untik gelaran "senior" sem depan.. :)

erynisme ! said...

1st ke ? hahahahahahahaha. tahniah irine. macam tu laaa i mase kat kolej akak kat kolej dulu. (:

cik maira said...

selamat bercuti ! yayyy!
cuti2!! :D

Admiral Hafiz said...

wahh
bestnye dh abes exam

ni baru nk start exam esok
haisshh
mlas betul....



Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

Semarak Api said...

hye irine! wah.1st time akak drop commnt here.cuti nti hapdet blog kerap2 sket keh..inner muncung irine pkai tuh yg ade pngeras kt ujung tu ke?tringin nk pkai shawl gtu tp muke cm bambam jek.haih!

semarakapi.blogspot.com

Cikbelog said...

wahh! sonoknye dia dah habes exam..i ada lagi 1 paper!!huahuahuaaaa..stress! :D

eh2..hye Akak SENIOR irine! :)))) eheheee

aion said...

Yayy! Same here irine! Kite pun dah habis sem :)

King Of Single said...

time batct kitorg..bkn dpanggil MDS aw..tp MMS..stand for Minggu Mesra Siswa..wawawa..sape je suke dlm mggu tsebut T_T
haha...irene baru nk masuk part2...saye da nk grade uhh

next sem is my last semester.part6!!

hoho...pasti akan merindui Uitm segamat ;)

elmo blurb blurb said...

terbaik. memang cepat habis satu sem. rasa macam sekejap je kan.

Afeeqa Hazwani said...

assalamualaikum irine!
feeqa berkenan lah dgn inner irine ni. dah tengok2 di edast tapi tak jumpa. taktahu di mana silapnya :P
mungkin irine boleh bg link?

terima kasih irine :)

n@iem88 said...

jom join contest sok,senang jerw

masshie mastura said...

owhh comeynye u pergi kls dear :)

Cik YaNa said...

akak irine sgt2 comel + cute + cantik...=)
best blog kak irine...

tengku said...

mmg best pn jd senior..haha..jln mendabik dada je..hehe.nk plak amik degree akaun kt uitm..4 thn der.bila org tnya ko sem bpa? aku sem 8..org pndg sinis...ko ingat aku extend ker weh!!..malu pn ada gak..hehe(aku nk komen ke nk bt entry bru utk blog ni? haha.kira ko la yg plg tua kt dlm uitm tu..haha.5 thn stgh kt uitm(dip+deg), mmg byk experience la..uitm the best!!.hehe.gud luck ea irine!! luv u la bdk comel..=)

Faizal@PeJAY said...

samalah kita..uitm mana

Ayeem Jemain said...

hahaha senior eh? ni haaa abang lagi senior datang. huahauhuahau! >:D

anith chan said...

bila senyum mata cm ann ngasri. bibir, gigi, hidung lak cm scha al-yahya.. adik manis sgtt sweet ! :)

Pinky Pixie said...

aipss2, ade niat nak buli junior ea.. =p

dilla adilla said...

congrats daa abeh.....say hii to dgree plak nti..kikiki...my mom pown cakap muke irine cm anne ngasri..ade iras tuhh..

shera haifa said...

aikk irine je yg pkai kad matrik..kwn2 xpakai pun..
ahaa mst irine je yg kne kjar ngan 'Goku' kan..

Farah said...

kak irine,
buat lah tutorial 'cara pakai shawl gipsi and inner apa-benda-semua-tu'. cuteee sesangat lah ;)

AiDa AzRyN said...

Wah,dah jadi senior la pasni~ hehe~ ;D

ishiko said...

hehee.. sambil pomot butik tu.. >__<

Mr feckry said...

henjoi!!!

athirahMedan said...

hai akak senior. yeahhhhh :)

E.I.Q.A said...

congratulation kak irine sbb da abes satu sem..
bukan senag nak abeskan..
kite paham sbb abg kite skang ni pon susah nak abeskan tiga sem dye..
huhu...
tahniah lagi skali..
p/s:suke tengok akaq senyum nmpk gigi rabit tu,..hahaks..

mera zati M.z said...

ngeh3, best3 selamat bercuti ! :D p/s : bru je request add kmu at fb ^^

fya zainal said...

wahhhh
kamu ni sgt comel lah
join contest sy jom!!

Marhaen Kacak said...

dah cuti apa lagi.. ronggeng la puas2 yer irene....:)


Kelantan Akan Keluar Dari Malaysia!!!

Yot | is | Yati said...

kenapa muka kamu macam tersangat cina tiba2?

tapi ..tapi..dua ekor gigi rabit tu memang comel. haha

asmaroro said...

you mmg cantik!!
happy cuti cuti!

arasewel said...

yeah! selamat menjadi senior.
buli-buli.uhuuuhu

RoSeNoi♥A'n'L said...

HAHAHAHAHAHAAHAHA seronok kan rasanya bila abis sem, macam dunia kita yang punya...
Pasni leh lah feeling2 jadi senior ;D

Atin said...

salam. jadi cik irine kenala senyum selalu..sebab muka mmg iras scha bile senyum..kamu sgt cantik!

nuR izyan said...

yay!!da abis sem 1...hu3..
congrats..abis sem 1..
even 1 u ngan irine..
x prnh pula tserempak ngan irine..:)

...orkid...edyliyne... said...

hehe...
kawan OE cakap muka irnie macam muka nurul suhada nurul ain...
(ceh! comment untuk yang pesanan kecil tu je)
(n_n)

Nour Eyza said...

hehhe..bru habis sem 1 ye irine.. nnt ada banyak sem lagi untuk tempuh. ada banyak lagi kenangan blh dicipta dekat uitm Melaka.

gmbr2 tu semua dekat bgunan bru kan? miss a lot uitm melaka. rindu pasar.. rindu time merdeka sbb ada mcm2 aktiviti,rindu dinning..sy pun dulu uitm mlka.. skrg dh pindah shah alam..wuwuwuuwuwwu

HafizRahman.com said...

wahhh baru habis exam jugak tadi....=))uitm kedah....alahh part 1 je pakai kad matriz tuh...lama2 menghilang la..caye la.hahahha..smapai part 6 nnt nak final baru la kalut2 carik balik kad natrix..haha

fatian athiea said...

yeah.
kte hbs final me.
& xsabar u tngu cti next sem.
lg lme lorh.!

Siti Mashitah Saidin said...

comel cik irine~!

Schajar McFlurry said...

wah.... ser0n0k nyer irine tga bercuti...! blajar masak lekl0k yek... all the best~

Wahidah said...

irine mn nak cr inner mcm irine tu eik..rsnya kt jedddah ne tk jumpa..irine ade ckp irine buka jahitan eik...nk buka takut tk jadi pulakkk

SweetSyaza said...

irine..
susa nye nak carik irine kat uitm lendu nihhhh....
smpi akk da abes sem5 next sem da praktikal kat lua tao....
huhu btw harap sgt dpt jmpe irine kt uitm t :)

MiSs AiNiE said...

gd luck 4 next sem !!

aliza said...

selmt cuti n sekmt menyabut raye haji irine :)

BLADE EDGE said...

salam irine...

skrg ni uitm seluruh m'sia dah mula cuti semester..

just to wish u

happy holiday
have a good time :-D

NuSaNa NoSa 91 said...

bosan la jd senior.. kak sana.. kak sini.. tercekak kang.. ha3~ ^_^

Eazy Izzuddin said...

halop...
congrats da abes semester..
ku baru dapat result exam hehe

Entry Baru :
Oh Result

mush said...

selamat bercuti...


eh, ni pe kes plak ni...macam² la bangsa kita sekarang ni...
ngOmel, ngumpat & mengata: mantan raja permaisuri agung dan uncle seekers

E.I.Q.A said...

salam..
akaq bley tak tawu lagu ape yang akaq gne untuk blog akaq...
minat la...

p/s:nak tawu juge lagu yang aizul marcello gne..
hehe:)

♥ lyana said...

laaa dah nak abeh ka ?
cepatnya masa.
Rasa baru je baca yang sibuk-sibuk nak masuk kampus tuh..
hehe

sorry la yang SR je selama nih..
ni baru terasa nak muncul. huahuahua

http://www.queenlyana.com

syazwani othman said...

comel je tetiba nak jadi doctor hahahaha....btw slamat becuti n membesarkan badan hekhekhek

Mr H said...

Haha.. Perasan nak jadi doctor.. :p

Tapi, paper mass media memang best. Nak cuti punya pasal, stengah jam dah keluar sekor2 dah..

cheers.. enjoy ur cuti sem..


http://betul3salah.blogspot.com/

HafizRahman.com said...

ada scheduled entry surprise untuk blog nie....on 17of Nov 2010 jam 8.30 malam...=))

jamilah.chantek said...

hi anne ngasri... eh. hehehe

Rara Nasiha said...

irine, same with me lar. bila dah naik satu sem je, padahal baru sem ke dua, dah rasa dah aura2 nak jadi senior. heee. :)

a n a s t a s y e a said...

mesti best bila dah habis semester .. =)

zatil hidayah mohd zailani said...

alahai, comelnye irine ni.hm, exchange body nak? :)

nikky said...

irine,kat mana erks BUTIK EDAST yg u ckp tuh,teringin gak ushar2 inner muncung uhh,dah lama cari x jumpa kat lua..tq nyways Happy Holidays

Mata Hati said...

selamat hari raya aidiladha

lolitasinta said...

ehh !
irine !
muke u mcm umie nazira yg plakon uh laa .
cyesss !!!!
ta tpooo !!!!!
huhu ;DD

cikmawar said...

selamat bercuti n slamat hari raye.. :))

EYQA ♥ said...

akk senior ni pun nak cakap cik rabbit ni mmg ada iras anne ngasri :p ahahaha.

aihan said...

mascom nie blaja ape je ek?

maisyara Pot! Pot! said...

happy yea dia habis sem ^^

aniszafeerah said...

betul la ada macam anne angan scha bila senyum tp aset tu penting haha nampak lain sikit

Heidi Shafiq said...

selamat bercuti n selamat hari raya haji irine.. :)

Un Phat Lee said...

grr...bilelah gua nak cuti nih.

angahIera said...

salam aidiladha n selamat bercuti buat irine^^

zOeY zAu YaH said...

jd senior mmg sgt best oke..haha

Adila said...

u study uitm melaka? same with me ;)
i follow your blog kayh. follow me too. hehe

Ahn said...

nice song.rare for me

akulah gerek nya said...

huiihhh...
rindunye kat uitm alor gajah...
irine batch masscom yg ke brape at sane?
ni kakak alumni 1st batch masscom uitm alor gajah..
kem slm at sume k....

popo said...

ishk3...heidi shafiq pun ader komen sini..hahhahaha....
selamat bercuti...mtk2 result kuo cemerlang la yer....




http://imaginasiaku.blogspot.com

Pahang Blogger said...

sy pun gigi rabbit jg

Irma A.Wahid said...

bile tgok pic irine jadi miss kt uitm melaka...

w a n i e said...

syidahh kan tu... ;))

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in