Stylish Muslimah ~!


Salam and Hye :)
Ok jom sambung entry semalam ok :)
Owite..btw, semalam my brother,Benjoy and I kira macam terkejar-kejar jugak ekceli . Yela kan, umah aku jauh kot kat Melaka..Kalo nak turun naik KL pon, kena tengok gak time-time nye even ada cuti panjang camne skalipon. Thanx too Sys Ernie Khairina cuz bagi kepercayaan kat Irine untuk collection dia nih :) Kalau nak tau, pagi2 smalam Irine and abg Irine, bangun punyela awal kan..padahal hari sabtu nih.. Nak bangun awalnye satu hal, tp nak kejot abg irine tuh lagi satu hal..huahuaa

Jom cuci-cuci mata tengok collection from Sys Ernie Khairina :) Ada 14 baju kurung moden actually..But aku just show kan beberapa helai je dlm blog nih. More info, Korang boleh search at FB page
"ErnieKhairina Collection". Ok berehhhhh?
*abai2kan la kalo nampak kerusi tuh ye..sbbnye tuh semua pic from my bro,Benjoy yang duduk2 saje2 kat tepi shoot time ni. Kira saje2 je la :p

Stylish Muslimah : Hijab, Fashion and Inspiration!


1st time dalam hidup uOOolsss i pakai baju kurung kaler kunenggggggg ;p
Brani tak pakai colour-colour striking ? Actually, colour-colour striking camnilah yg akan buat korang lagi menyerlah dan menonjol berbanding yang lain-lain. Just kena berani je lah :)

Make Up by : Sys Farina Jamal ( 019.262.9622 ) 
*sila-sila contact beliau sbbnya aku jamin akk nih service yang baik untuk uOOllsss semua! 
Friendly jgn cakap rr..haha..Sporting abis! 


I love this!! Biru ala-ala turqoise baju kurung moden.


Dalam banyak2 pilihan baju, mestilah kaler Pink ala2 merah akan menjadi pilihan hati aku dulu.hihi. Colour merah nampak berani and bila pakai pon rasa macam "ergghhh"! haha. Apa tuh? huahua. Means, bila pakai kita lebih nampak more confident ! Am i rite?  Kalau salah tolonnn jolokkan ;p



If you have great hijab style and more trendy, 
 uOllss boleh main dalam bab-bab matching and combination ni.
Like me, Irine cam biasa gunakan shawl subang@ gypsy@ shawl anting-anting ting ting ting (hehe)
 from


Combination Colour : Orange + Yellow = WOOWWW! 


 My mom cakap time nih cam Scha Al-Yahya pakai tudung..hihihih ;p
Sory la..ada certain2 pic semua pic2 asal yg aku just resize je. Malas nak edit.

So, what is ur favourite colour ? :) Sharing is caring.

90 comments:

..hizamirahim.. said...

lawo !
cantik !
comel !

f ι я α α said...

suka wane biru :D
cantik cantik

Miza Yusof said...

cantik! suka tengok awak :)

Ernie Khairina said...

Believe me, Irine pakai semua cantik2.. Rasa sayang nak jual pun ade hihi. Thanks very much dear! Jangan serik ye kalau kak ernie panggil lagi =P Ok take care, kirim salam kat mak.

ace said...

nice =)

missyayamashimillo said...

shanteq sanad2!

Ana Johari said...

siyes u comel sis! :)

Misz SyieLa said...

alahay...
cantiknyer kak irine...:)

BCR-EX said...

hehe..
better tudung awning..
nih nmpk mcm pelampung..
jus kidding..:p

wani said...

auww auww, irine comel bangat. wani jeles :)

Puteri Iqa Izyan said...

u look matured dear!
lawa :D

иʋя αғιզαн said...

Comeeell !!!!!

sayalah shelly said...

mak aii...comelnyer irine... hehe... thumbs up..!!

-yana mz- said...

nice...
=)

wafi said...

nice...
sooooooooooo sweet.. :)

Ayeem Jemain said...

ishhh kaler merah tampak confident ke? cam salah je, meh saya tolong jolokkan. hahahaha

Nia Ridzwan said...

biru turqoise tu lawa. hihi.
Irine, mama Nia cakap, Irine sangat segak ^^,

sea_lavender said...

terbaik la irine~
sweet peragakan pakaian muslimah...
ok2..teruskan perjuangan dalam dunia fashion =)

Mr feckry said...

lawa juga ek desgn baju ni

ummuhanie said...

irine .. u deserve for all .. irine cantik sgt .. betapa indahnya ciptaan Tuhan nie .. :)

nuR izyan said...

nice.. :)

Pycah Abd Rahim said...

kak irine . sangat chantek la ! jelez jelez ;)

eh eh , boleh tak kak irine add fb saya ? dah try nak add smalm , tapi friend req too many la . boleh tak ?

ni email saya , miss.pycah@yahoo.com

@juera said...

i ske tgok u pki kaler pink/merah2 skit tu..sgt chumel..like u =D

shazika said...

irine,
bju kurung nampak besar je

Kancilbiru said...

baru nak booking yang biru tu, tapi size tak dak, M dah yilek...huhuhu...mencik..

cik ant said...

santek menarik tertarok!
daabooom! hehehe.

yang colour biru keijau2an tu cantek.

Nieza Mi-cha said...

nice... nak carik cam tudung merah tulah... lawa... :)

NadGorgeous said...

suke yang biru turqoise..
cantik tertarik irine memang de bombz.. hahaha

noor said...

cantik la..
nur suka yg biru terquois tu..sgt cantikk=)

Un Phat Lee said...

Yg kanan tak boleh...yg kiri tu pulak?ngeh ngeh ngeh.
Gua suke kaler luna beb.yang ade gambar bulan sabit tu.lu tau tak ni?ehe

cik jue said...

baju wane kuning cantik =)

AiDa AzRyN said...

whoa! mmg macam scha la~ ;D

♥chubbycekelat ♥ said...

Tang sengih tu yang nmpk scha la syg. hehe. Btw, stay cute and happy! Irene memang natural comel pon. xD

fatian athiea said...

i like semua colour..
nak tmpah kot blog xde ke eh???

Admiral Hafiz said...

sangat cantek!!
baju pn lawa
comey2



Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

wannurfazrini said...

wow cantik menarik dan tertarik !

EpoLღKunang2 said...

Macam-macam fesyen eh. ^^

SweetyMui2 said...

cantik..lawa...heheh :)

zeila said...

irine...
tomey2.....

Izamir Ridzwan said...

biru turqoise tu lawa..

NUR HazieRAH said...

smue cANTIKKKKKKKKKKKKKKK.... kite lebih suke yg turqoise n yg last pic tuuuuu.... ngancammmmm!.. =))))

Anisa Hang Tuah said...

lawanye

Mata Pena Fadz said...

cntix...

Jazica Albek said...

suke yg npk mcm scha tu! lawa cutting die. hehe

Khumaera Ismail said...

irine~!! pic yg 1st wane kuning + last skali tu cun.. =)

salam kenal..

Miss Librarian

Cik Gallus Gallus said...

cool and so gorgeous..
baju kurung yang biru dgn merah tu geram je tgk

nurulfaridah said...

cantik ^^

iedchan said...

wah..nyomel..ayu sekali...:D

cik EPAL said...

hye scha al yahya pakai tudung! nak mengorat awak boleh?

nadiaa said...

irine , butik edast boleh ke post shawl ? and boleh ta bgtau price butik edast punyaa shawl . thanks . if bolee :)

nur izzati said...

waa..
kak irine cantik sangat!
sya suka tngok , cute *_* hehe

Syafiq Rosli said...

sume collection cantik2..but sy suke wran merah..:)

syeraRAWRR said...

cantiknye akak! ! !! pakai baju kale ape2 pon cantik! ! ! ! ! ! ! !! suda follow :)

Semarak Api said...

baju kaler biru bunga2 yg last tu lawa bangat! sweet irine :)

hey sis, yg disable right click tu akak bukak dlm google chrome boleh je right click. cume dlm IE n mozilla x boleh.

cube cek script yg irine taruk tuh.sb ade script yg x support kt certain internet browser.image link tu pon kena remove sb kalo org klik kt pic tu still boleh copy bagai..

ble refer tutorial here for reference :
http://semarakapi.blogspot.com
(latest entry)

DIA Muhammad Ashraf Alexis said...

http://diamuhammadashrafalexis.blogspot.com/
salam.this is my novel..read if you have time and be my follower.i need around 200 blog follower to publish my novel...hope your support friend...thanks...

DIA Muhammad Ashraf Alexis said...

http://diamuhammadashrafalexis.blogspot.com/
salam.this is my novel..read if you have time and be my follower.i need around 200 blog follower to publish my novel...hope your support friend...thanks...

Cute Mommy said...

suke warne biru and purple..tp skunk ni mcm da giler ngn kaler pink..kahkahkah...padahal dulu plg xshuke pink..

Nadia Yusoff said...

Hehehe.. Semua cantik.. :)
Hey, I tagged u here..

http://nadeayusoff.blogspot.com/2010/11/dapat-award.html

Nadia arRumaisha said...

irine, tenkiu jengah blog akak....tenkiu tenkiu.....sangat terharu dik

Jaja said...

cantik! cantik! akak.. akak. nak tanye. cmne nak cari coding utk glitter kecik2 mcm akak nye ae..?

Wawa Zolkepli said...

maken tembam lah die!
eheheheh.

RoSs_NiE said...

so sweet..sgt gorgeous

Semarak Api said...

aha..picca irine da keras beku da.pndai2!

blog irine mmg ade prob nk bukak kt google chrome.xsure gk nape tp akceli google chrome ni bkn full version lg.still beta.tgh under testing lg nih.so ade la tu application yg irine taruk dlm blog ni yg die x sapot.nk tgk error ape yg kua ms die loading pon xde.kn try godek2.try n error cek application ape (cth template ke,lagu ke) yg wat die jd hang xleh scroll down :)

anassuhada said...

cantik irine. :)

mea said...

cantek nyaa!
;)

Marhaen Kacak said...

alamak..comeynye...huhuh...

Ada Persoalan Tentang Masalah Berkenaan Mata dan Penglihatan? Anda Bertanya, Optometrist Menjawab

nanie said...

chanteknya :)

nabil_potter said...

comenya baju tu..bukan model yew..heheheh..main2 je irine :P

aieda said...

wahhhh ! cantik gila ahh ! :)

awatif said...

chantek sgt2..

IFFAH Imani said...

comel btol lah...kiut sangat sejuk mata memandang....

Zuewairy said...

lorh... mummy ernie my kosmate master UKM..

Kakerou said...

like the blue one... (^_^)/

NURAINATUL SYAZNI said...

g0jesnyee.........teringin jd m0del cam u taw...huhu...persn je lbey...

Gayahspears said...

pergh... memukau mata yg melihat :) cantek sgt.. comel la senyuman :)

fatin izzati said...

macam menr nak wat skaf macam akk...

Siti said...

a'ah la..macam scha..baru pasan.hehe, alaa awak pakai apepun tetap cantik. kan kan? :)

aishah aziz said...

cantik!

Pyka Rahmat said...

naah anugerah blogger cantik. masuk gadis melayu mesti menang.

edaya khairuddin said...

sis sangat comeyyy <3

Lulu caldina said...

cute....ngee

sKuDaPskUdiP jiEhA said...

believe me.. u look so gorjes with bju kurung.. nice2..

Kancilbiru said...

irine nanti masuk gadis melayu tau...akak nak vote...hehehee

ceeta said...

irine cantik nye;p

Syed Hilmi Syed Yahya said...

sekali tngok stylish muslimah irine nie,terase mcm esok nak raye lak,,,hehe,,,smart

LaDY YeLLow said...

wow irene no comel la...
natural beuty g 2..

Lilianna Mardiana said...

Suka sangat tengok gambar Irine pakai baju kurung kuning tu, memang terserlah nampak kecantikkan Irine tau! suke!!!! :D

Ain Ransom said...

Cantiknyaaa. Warna kuning paling berani dah paling sukaaaa. Saya penah cuba berani pakai baju and shawl kuning pegi kelas. Then, dorang panggil JAGUNGGGG. eishhh (-.-)

IZZATI AZIZAN said...

comeynya blog sys :)
cm tuan dea gk.ngeee~
suka kaler pink!

Si Gadis Leo said...

indahnya ciptaan tuhan...subhanallah...btw i like blue colour...:)

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in