Mana de kuat makan!!!


Salam and Hello uOOllssss!
Sihat? Curik2 skodeng la teww blog nih nak tgk entry baru. Cuba tengok berapa orang budak itam tengah skodeng blog nih skang. Refresh dari masa ke masa :) hehe.Mungkin anda salah sorang daripda budak itam yang bertuah kali nih.Howyeayyhh..Howyeayyyhhh! 

Quickly Update from me!~
Agak terliurrrr slurrppp..slurrrppp bila tengah2 lapo, tengah2 hari buta tgk makanan camni.
Lunch at Dome, Klcc last day.


Extra Sauce Please!
Kalo ada kicap cap kipas pon sodap nih! huahuahuahuahuahua ! hampeh je selera !
Kalau mau sedap lagi, perahkan sedikit asap limau .hek3x

Owhh btw, aku baru tau yang aku tak boleh nak makan seafood yang berlebihan. Nanti mulalah penyebaran virus yang dinamakan ruam-ruam merah-merah pink-pink blusher yg akan menghinggap. Sadis gilew rasa! Cam aku nih, dah la jenis kuat makan udang. Udang bukan sebarang udang. Udang juga bukan setakat makan udang yang kecik ala-ala size mini tuh. Bukan mini cokolat celup..celup-celup! Maksud aku, bukan udang mini yang size duit syiling lima sen tuh. Nih udang yang jenis size besar sikit. Mak aku la nih..suke sgt beli..sampaikan menggoda tahap kenafsuan makan anak dia. Jangan salahkan i kalo i jadi gemok berlebihan nnt yer. huekhuekhuek.

Aku pon  xtau, aku rasa selama nih, kalo aku dihidangkan dengan makanan ape-ape, boleh je aku bantai semua makanan tanpa rasa ragu-ragu dan was-was dan tanpa menoleh ke kiri mahupon ke kanan. But now, kene pikir 2x sikit..2x je..x kuasa aku nak pikir lebih 2x.haha.
Tapi arituh, masa g dating2, ( wahhh...gituu kan statement bocor rahsia) hoho, BF aku ataupon kalo nak senang faham, "Slang Kay Ell" orang panggil pakwe, (hoho), bawak aku g makan beriani kambeng. hoho. Yelaa kan..beriani kambeng je lah yang mampu skang kitorang makan, nak makan nasi minyak belum mampu lagi. *sengih-sengih gatal* .

1st time actually makan beriani kambeng..x tau ape rasa. Mati-mati ingat kambeng tuh rasa stowberry ke, tembikai laici ke..Mati-mati tawwwwww!!! Hah!! Sebelum makan tuh, buat2 macam muka nak x nak je makan, yelaa kan, depan orang yg tersayang mestilah pura-pura malu sikit. huahuahuahua. Pura-pura je..dalam hati mauuu jew bantai kambeng2 dalam pinggan dia skali. :P Tapi, ikutkan hati, nak bantai die skali pon ok gak. HAHA ! Dia pon banyak lemak gak... :P
Makan punyelah makan time tuh, nengok2 aku yg habis dulu makan drpd dia. Dalam hati pelik gak,
"asal aku gelojoh sgt nih..cover2 la sikit kot ye pon kannnn ! haha".
 Tepeganjat gak dia sbb aku mkn byk sgt kambeng lantas memalukan aku skali! haha. Wahh! lantas-lantas segala nih kannnnn..hihi. Aku hanya tersipu-sipu kemaluan jee..nak wat camanOOo..lapau! kang x habis makan, sian plak duit dia abis camtuh je belanja makan.  At least, dia kene bangga sbb aku x mubazirkan duit die.hihi :P Am i rite syg? ngeeeeee~


Nih time dekat Dome arituh, bukan time makan kambeng..ngahahaha.

Banyak nih aku nak cite pasal makanan, HAHA. nak tengok, sila tengok. Nak terliur, sila terliur. X nak tengok, pegi main jauh-jauh. Shohh! Shooh!

Imbas sikit aktiviti aku yang lepas-lepas, sempat gak pegi lunch @ The Curve. Dengan sape? Berteman laaa..x kan aku nak g sorang2..huhu. Mau tak pasal2 aku sesat. Aku pon dah lupa makan kat mana time tuh. Makan at Bumbu Desa Restaurant aku rasa. Hah..betol laa.. Makanan pon boleh tahan sodap, sajian ala2 Indonesia. Harga pon boleh tahan sodap..tapi yang sodapnya bukan i yang bayarrrr... :P Abang berkaca mata i yang bayarkan. Sejok perut ngandong....*tetibe* :p


Dah alang-alang masuk waktu lunch nih, molek bebenau kalo aku show-show kan sikit menu2 makanan yang akan membuatkan korang terliur sehingga menjilat ibu jari kaki.


Sutunnnn Cili.
Ataupon senang dikenali ramai sotong cili. Slurrpp..sodap! sodap sampai meleleh air hidong sbb pedas sgt.wuwuwu. Seb bek ada orang tolonnnnnn lapkannnnnn.ngehhhh3x!
Asal entry aku kali nih, berbaur kegatalan nih ? .hohoho.


Sayur kailan. One of my fevreto de amorrr! hihi.
Dsebabkan tuh, bf aku namakan menu nih " Kailan Irine Nadia Marceyylllo".
haha.hampehs je nama tuh.


Sluurrrrppppp!! Sambal Hudang!
Kemantapan udang tuh, perrghhhh..Kemachoan kulit udang tuh..Haiiyyohh..Kekenyalan isi udang tuh..HommmmaaaiiiGod!
Leleh lak air liur tyme create entry nih.


Macam-macam kaler ada sambal ni. Merah ada..hijau ada..Pink x de. Maaf lah yerk. Kalo nak pink, sila order cencalok. Cencalok orang Melaka cam aku nih gile tau makan..Sape x makan, pi main jauh2 pihhhhhhhhhhhh! Kalau nak kaler coklat2 kehitaman lak, sila lah order berudu..Eyh bukan, "BUDU".
Budu aku x makan. Was2 dengan rasanya.haha. X penah makan. Sedap ke weyh? cite sikit pengalaman pertama anda makan budu. Wahhh! tetibe je kannnnnnn..... :P

Dah laa..nak g makan jap...X bekfest lagi nih.Cam x de motif je aku create entry kali nih.huhuu.


Jangan pandang-pandang wahai makcik bertudung kuneng :P (cube carik)
Eyh lupe, budi bahasa budaya kita. Sopan2 sikit bile dengan orang tua.
Hye makcik! *tetibe*

Bui Bui....

Abis dah entry kali nih. Panjang kan? hehe. Suke tak suke tak .
Peace! 

97 comments:

Admiral Hafiz said...

hehe
post entry makan masa tgh hari
wat org lapar je ni


Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

aqilah zolkifli said...

chumylll..

Nadia arRumaisha said...

hahahah dear, akak one of ur budak hitam now....hikhikhik...
aishhh makanan bikin aku terliur and hilang semangat diet tuh....huhuhu

HafizRahman.com said...

xpe r makan kuat tk gemok...=)

Cik Gallus Gallus said...

mengoda hawa nafsu betul tgk mknn tu

tuanpunyerblog said...

nk tau sal budu ekkk..ooo..budu mmg sodappp irine..try laaa..mmg x rugi..stgh org yg bru first time try budu siap buat kuah lagi woooo...bab kata budu mmg meletoppssss laaa...mkn plk ngn ulam2..mmg wek muda laaa..

Hazzy Ishak said...

kalau orang belanja, makan banyak pun tak kisah

cik EPAL said...

suka ! suka! tapi suka bab makanan je. huehue. gila ahh beribu dak itam tengah skodeng

enaz said...

wahhhhhh... best nyer makan2..... tiba2 lak rase lapo... irine la nih...hehehe... klu dah lapo,xder makne nyer nak malu2 dpn pakwe.... balun sume....hehehe kn?kn? :)

asmaroro said...

love your coach!! hee

-cik Ratu cik Baby- said...

yaehh!! 1st comment,, ;P

Mar said...

wah irine mmg terliur tgk makann 2 semua,..nk g lunch lah,.

BeYLa! said...

whaaa~~
sangat sangat best!
warghh~~
sangat sangat lapau tgok makanan2 tuhh!
akk pegi DOME ea. bp duet habes tuu??
hehehe. akk chantek sgt laa!
love you! heee. ( sengih2 gatai )

Maya_Alena said...

Bestnya entry kali nie!

Aini Amir said...

dh la tgh lapar nih...saje je ko ni dik

Cute Mommy said...

memang menggiurkan betul la makanan2 kat entry irine ni..adoyai...da time lunch ni..huhuhuh

✿nenek moden✿ said...

haha..makcik tu usha je ko irene..haha

S.U.R.I.A. said...

itu sambal!!
i like riban!!
sambal tu ada kat ayam penyek jugakkkk

wANieYZ said...

gmbar last..huhuhu..dalam toilet kan??? hahahaha

gEgUrL said...

cantik kamera..!!~~

myracupcake said...

huhu irine :) ramai haa budak itam tgh skodeng tu hehe :P woahh entry nih mmg bahayeww betul dekat sape sape yg tgh lapar dgn puase hehe mmg menguji nafsu makan betul haha

gEgUrL said...

comelnye...irine....mn pakwenye..

little cart00n said...

mintak sikit sambal udang!ngeee

nabil_potter said...

sedabnya dia makan..meh sikit..huhu
kirim salam dekat pakwe..hehehe
camera irine ke tu? siap vg lagi..best :)

k u c a i said...

see , saya bukan silent reader (:
cantek kaka !

Cik Zatie !xora said...

klakar la entry-entry kak irine kali niyh..heheh *sabek

nurulfaridah said...

beg irene cantik! ;)

NadGorgeous said...

budu rasenye eeee you~~~
cukup la sekali pernah rase ;)
teringin nak rase cencaluk laa, made by irine.. kuikuikui

si penulis , said...

jemput jemput la datang blog nisa :)

maszull said...

wahhh...semuanyer sedappp....laparrrr....

Fiq Fikri said...

tekerliur tgk...wahahahh~

BLADE EDGE said...

salam irine...

apa nama menu dlm gmbr yg 1st tu??

Fiq Fikri said...

wahwah.....sodap den tgk,lagi2 tgh lapor ni..kikikiki...

ChiLaBaey's Spot said...

Memang daring sungguh anak papa ni... Bergambar tak kira di mana... Bawa kamera besar lagi... Puas hati macam tu... Hehehehe...

dilla adilla said...

yehuu...!!1st time 1st..ahaks...
btw..irine...u r soo damn cute..hehe
dan2 plak bukak u pnye blog time lunch wit perot ngah kosong...lapaw nengok..

Fiq Fikri said...

mak ai..lapor la plak tgk entri ni..wahahah~

caHAYA said...

sedanyer...huaaa..lapa plak ttibe :)

shera haifa said...

nsb baik perut knyg doh..

iEra naDira said...

salam kak Irine, banyak giler budak itam. hehe. siapa la tu.. :P

waaa, sodapp semua makanan tu.. hukhuk3.. jeles2. :) huhu. ^^

MIRA :) said...

bak sambal belacan! sodapsodap!mkn tak ajak cek!

NUR HazieRAH said...

sodap nye mknn tuuuu... uhukkkss... beriani kmbeng sodap woooo.... hihi =))))

Cik LabuuAir said...

huhuhu..mmg terliur thp kenya..sdp uhhh..

wein.. said...

best nya mkn at dome..
btw,cute!!

Editor said...

comel entry irine kali ni..hihihi

kite penjenguk setia blog irine, terhibur bace stiap entry irine.. i like! ;)

btw,, kenape irine x approve kte kat fb? hoho

cedeyh2.. :(

Aina Nadhirah Bt. Ab. Hisham said...

hehe ! cute la kak irine..

hamzah ian said...

dlm jamban eh

Qarl said...

o yeah!

LIKED

BlueberrY CheesE said...

hihiihih! suke2! =p budu tersangatlah sedappp. sile la mkn =) xreti nak ckp cmne heavennye =p

cik kia said...

irine,memang meleleh la air liurr time baca entry ni.menangis beb,kenapa mkanan sedap sangat ni? hish.btw,makcik kuning nak pakai clip mcm irine jugak kot ;) hehe

Prince & Princess said...

slm dak moni..wah entry kali ni amat mengiurkan ye..siap ngan nada2 *kegatalan* katanya..hikhik.tgh bahagia kan mcm tu la :)nway,irine tetap comel..miss u dik..

* jgn kuat mkn sgt nnt susah nak turunkan berat bdn semula mcm akak ni :)

Puteri Iqa Izyan said...

isk3..sedap benau makan ye irine?
cuti sem ni makan byk2..
yeah! :D

z_zakiah said...

sedapnye.. terliur sy.. budu sedap kot irine, try la cuba.. pastu letak cili lam tu, perghh.. sedap (^^,)

anamizu said...

nape comel sgt nih??? ^^

Un Phat Lee said...

tetiba gua rase macam nak bukak puasa.damn2. ehe XD

boneca said...

kamu da makin tembam ek??haha

eda. beda. shuhaidah. said...

nk rse gk maknan uh sys irine :)

.pelangi. said...

haha.kuat je makan :D

Syafiq Rosli said...

wuh..mencabar keimanan tau klu tgk makanan mcm ni..nice2 je kan..so i will taste it..:)

cimon said...

sedappnye...(^v^)

♥ MisS NurQieyla ♥ said...

chumel nyerr .. >_*

Ogy said...

adusss irine..meleleh2 dh ni air
lioo...terujanyaaa tgk gambar makanan tu...

aYun said...

Sedap2 nye makanan tu irine! <3

Shahrul Shaharuddin said...

Salam,
Hai! ohh you ke yang selalu blogger sebut2.. huhu~ mmg nice blog u! first time lawat sini.. peace! =D

yours
SH

pink said...

heee wah wah comel jee akk !
sedap nyaa makanan tuhh ,nyummeyh !

wannurfazrini said...

saya bukan bdk hitam tp bdk putih . hehhee

Marya Hana . said...

wah ~ semua ni memang nak kasik i mengigau2 makanan malam ni..

Ayeem Jemain said...

makcik nak inteprem gak. da la kerek! hahaha

HafizRahman.com said...

pinjam nama jap dalam entry...=)

http://hazrilhafiz.blogspot.com/2010/11/happy-anniversary-eryqazz-aka-gto.html

Legasi Piston Pecah said...

wah,memang betol-betol berselera ye..okeylah tu..time ada selera nie bantai lah apa yang ada secukup rasa..jgn terlebih had..hihi

AiDa AzRyN said...

Aiyarkkk~ sume sodap2~ huhu~ lapo ni~ wawawa

yaya said...

HAHA. Makan jangan tak makan~~

iedchan said...

wah2..amik gambar dalam tandas pun sempat..hehe..len kalik dtg klcc try mkn the chakri plak..sedap..:D demoks2..

merahitujambu said...

yummyyyy

Faarihin said...

bila tengok makanan tu.. memang rasa lapar aje.. hehehe..

wah sempat amik pic kat dlm toilet klcc eh... hehehe..

Qaseh Rasheqa said...

ish...da la tgh lapo ni...:(

Wahidah said...

LApoooooooo...


irine buat org lapo la..sbr jerla..:P

Ilaaaa ♥ said...

wahhhh !! laapr dh tgkk gambar makanann tuhh ;)) btw Kak Irene pandaiilahh tgkp gmbr ;)) . mcm gaya pro gitukk ;))

*apple* said...

rupa akak cm acha septriasa la. hehehe =P

Fiz_46 said...

very nice.,, =)

Mama Kembar said...

owhh mama nampak itu handbag coach! lawanya, lawanya, lawanya! dah lama minat coach tp blum mampu nak beli huhuhu...

Bella said...

eh, macamane u pakai inner sampai ke dagu? maksud i smpai ke bwh tuh haa. i pakai inner smpai telinge je. xdopek nk tarik ke bwh sgt , huhu

*cimOt* said...

bab2 makan sumer suker!!makan adalah kegemaran di samping keperluan..betol tak??

ladyship said...

waaahhhh !! cnteknye gambar .. ngeee .. tuan blog pon sgt cantek !

sabella mohamad said...

fuhh,,kecur air liur..!!
btw,,budu mmg sgt best lah kak irine..

ti@ni@ said...

nice..

whiteco-p said...

sodapnya..nk gak..
lapaq la plak!!!

Lulu caldina said...

cantik pic tu..kredit buat tukang gambar..

(ke sbb kamera yg okeh?..ngee..)

AiRa_96 said...

kak irine, npe mke akk mcm len ek dlm entry ni ??
Heheh .
But, mknn sume sedap2 !
Terliur dbuatnye !! ;)

shahjiehan said...

wah2..patut la gmbar2 anda semua tiptop..lense pon tiptop jugak!...ahaha...

bile anda nk melawat blog saya nih?sy baru buat blog 9hari yg lalu...:(

mai la ramai2 ziarah..

Butik CINTA Eyza said...

salam ..
sys nk fb,, bule??..hee!

zoela (: said...

: tergodaa tgk makanaan. HAHA :)

Roxy zai said...

after kuar dr toilet,macik2 tu akan kata,"ada ke patut sorg pmpuan td gmbr2 dlm tndas dgn kamera besar!"..hehehehe

Norhayati Abdullah said...

sedapnye semua makanan-makanan itu huhuhu.....

kaminakueh said...

waaahhh!! ni semua otai-otai blogger ni.... nice jgk kn kalo dpt DSLR + blogging nih... hehehe.. free2 dtg la kat www.utmklunderground.blogspot.com

tabik spring kat you all..!!

anys said...

sedapnyer suma makanan tuh...
cili tu la y paling sedap...
ermmm... dah la tgh lapaq nih..eheh

pilothans said...

gambar terakhir xleh bla..hahaa..makcik tue wat muke garang...dlm ati, dak ni nak amik gambar skodeng ke ape nie..isk2..

anna said...

u pakai inner shawl material ape ea kat dalam pic2 kat atas tu?
cantik~

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in