Kan manis berbaju kurung



Hai u all :)
Perasan tak, makin hari makin rajin kan aku update belog. Aku pon macam tak percaya!
 *sambil gocok-gocok mata tak caya*



Takde apa sangat pon nak cerita. Title entry nih pon terlintas secara tetiba. Actually, aku rasa lebih selesa kalau blog aku nih dibaca oleh kaum-kaum perempuan je. Sebab apa yang aku cerita, lebih kepada tajuk2 keperempuanan jeww.hihi. Tapi, kalau nak baca gak, suke ati ko leww! haha.

Ok semua perempuan-perempuan yang cantik,comel, cun, gojes, vogue di luar sana, korang semua ada tak masalah bila nak keluar je, eyhh nak pakai baju ape ehh.. eyhh..eyh..eyh..eyh sana..eyh sini. Banyak nauuu masalahnye kann! Aku rasa, nih bagi aku lah kan, bagi pendapat aku la kan, penyelamat untuk kelihatan lebih ok lebih selesa, dan kelihatan tidak janggal  ialah bila berbaju kurung. Ok, aku pon boleh mengaku jugak kat sini, yang aku takdelah slalu sgt keluar dengan berbaju kurung.  Kalau keluar nak g mane2, berseluar je. hihi. Ayah aku pon kadang-kadang rajin gak sound direct dekat aku. marah sbb pakai jeans.huahauhau. Nak wat camano kan. Tebalkan telinga sikit..hihi.

Kalau bab-bab tudung pulak, aku tengok sekarang ramai perempuan-perempuan bertudung lebih selesa untuk pakai tudung instant..means tudung yang pakai buang tuh. haha. Eyh bukan, maksud aku tudung malas yang pakai sarung tuh je.ngeehhh. Tudung tuh kawan2 aku panggil tudung pemalas namanya! So, sapa yang pakai tudung instant, anda boleh dikategorikan pemalas dan malas nak pegang seterika! hoho. ( termasuk aku ok ) And paling popular skang, dan tudung yang paling menduduki carta yang tertinggi di alam yang fana nih skang, ialah shawls. Yang tuh jangan cerita lah kan, memang tak hingat dunia skang, pergi mana-mana je, boleh nampak rr ramai yang guna shawls. Cantik-cantik semua. Molekkk bebenauuu!  Macam2 jenis shawl kot skang. Kadang2 ada gak shawl yang pelik-pelik. Ternganga aku tengok. haha. Lilit sana lilit sini..pin sana..pin sini. Kawan-kawan aku pon, selalu cakap , baik elakkan diri daripda digelar 'fashion disaster".

Dekat internet skang, banyak dah blogshop-blogshop yang jual on9. Yang skang aku tengok banyak shawl la kan. Dulu aku buat jugak jual online shawl. Tapi disebabkan study, aku stop dulu. And aku lebih berminat untuk jual online dresses. So, gegurl-gegurl di luar sana, tunggukan kemunculan aku semula untuk start balik jual online semua ni. Cuti sem pon dah start. Nih yang bertambah galak ni.! haha.

Btw, macam biasa ada shoot dengan my bro, Benjoy.
rajin2 laa view blog abgku nih, banyak pic2 yang menarik dlm blog beliaw..
http://aizulmarcello.blogspot.com



Shawl subang. Owh ok..ada certain blog, panggil shawl anting-anting lah ape lah..Pelik-pelik jugak nama. haha. Shawl nih antara yang popular skang taw. Sebab macam ada kerawang-kerawang dekat hujung shawl tuh..and macam ada bijik2 sagu dan bijik2 sawi ape tah dekat tepi tuh.huhauahau. Tapi tetap comel! 
Ok..boleh dapatkan shawl macam nih dekat blogshop ni. Best giler kot blogshop ni. Macam-macam jenis shawl owner nih jual. Kira macam aku nak borong je satu kedai die. haha. Barang-barang pon berkualiti. Sesetengah blogshop nampak dalam gambar je cantik, tapi bila dah sampai kuciwa taww! hihi.

Sila klik sini
Antara blogshop yg jual shawl yang best-best semuanya!



Antara salah satu cara nak pakai shawl subang ni.
tercekik aku bila pakai ni.hahahhaa. Eyh tade la..aku saja buat ayat hiperbola kat situ :P


Untuk kelihatan selamat, berbaju kurung lah jawapannye :)
See! see! shawl tuh nampak macam comel plak bila tergantung berat-berat dekat atas kepala tuh. 
Credit to BUTIK EDAST

Kalau dulu, bab-bab nak pakai shawl nih, mesti ramai yang risau kan sebabnya nak pakai je, mesti rasa tak sesuai sbb nanti nampak muka bulat macam pelampong kan? Sekarang nih, bila dah ada jual inner tudung, memang satu bonus lah kan bagi semua kaum-kaum pelampong di luar sana.ihihihih. termasuklah aku :P

Tapi kalau pakai inner nih, ada yang jenis melekap kat dahi dan ada yang jenis muncung kat dahi tuh. So, kalau muka yang sedia ada jenis muncung tuh, kalau pakai inner melekap kat dahi pon  xpe. Kalau yang mana gegurl yang sejenis macam aku muka bulat, better carik inner yang tak melekap kat dahi. Tak pon, kalau susah sangat, beli je inner tuh, then, tetaskan kat bahagian hujung inner tuh. Memang lah sayang kan nak main tetas-tetas dekat inner yang baru beli tuh kan. Tapi korang lebih sayangkan inner korang ke...or sayangkan muka korang? hahhaha..Pilih! Pilih! :P  

* aku nih dah macam penceramah bebas pulak rasanya.hahaha. banyak nau membebel. Bukan membebel, tapi aku share sikit-sikit untuk gegurl di luar sana. And aku harap, mana gegurl-gegurl yang belum start pakai tudung tuh, mendapat inspirasi lah skit bila baca blog aku nih. :)

Ok bagi korang pulak macam mane?
Lebih selesa pakai tudung jenis ape? Inner ape? Bak mai share-share dengan aku meh! :)

:Last but not least, kalau nak gambar-gambar korang cun melecun, dan kalau sapa2 yang berminat nak mempergunakan perkhidmatan benjoy, sila2 laa email kapada beliaw hasrat hati anda tuh ye..jgn kata nak meminang benjoy sudah..! haha
nih email beliaw : aizul_marcello@hotmail.com
benjoy sporting taw..dia tau apa yang korang inginkan!

98 comments:

mISs nIEyZa said...

irine..comel la......suke2.....

mcjust.lol said...

comel baju tu.. corak petak petak ;)

jamil daughter said...

C A N T I K:)...
inner ayunar x perlu tetas sis . .muka bulat pown still comel n x melekap. . :)try it . .

maisara majid said...

cutie :)

cimut munniey :) said...

olololololo! sweetnye dye :) suka suka suka :P

Ayeem Jemain said...

wohaaa! advertorial edast ke apa ni? hahaha. wahhh baju dia petak2 cam ketupat. rantai.... kalah mak limah senggama! huahuahauhuahuahau. *ketawa sengau style irine*

shena erfan said...

yeay! cantik la irinee!

Wαwα Wiwi said...

comel laaa~
kalau akak perasan~
sume gamba akak macam nak manari..
cube akak tengook tangan akak =PP
COMELL!!

Cik Ezy said...

hee.. kamu sgt cantek laa..

Twinkle Lilis said...

irine!
YES bebeh
i lagi prefer u kasi jual
dress banyak banyak
sbb kalo usha xbyk sgt
on9 butik jual dress.
EDAST pom kasi letak sikit je their dress.xleleh sgt nak tengok
Hahaha!

sweety,YOU pakai ape pom gampang lawa loh bebeh =_=''

beLLa said...

comeynye! ramai gak kat u neh pakai shawl tuh. nak try pon rse cam dah rmi pakai, jdnye malas nak beli ;p

CIK ABU SIFIR said...

santek..lagu pown da tukar..rajen3..hee 5 star 4 u!! lagu y b4 neh tajuk ape eh?? best

Diyanarghhh said...

akak pakai je apa-apa still cantik

Emilia Emira said...

tdung tuh sgt comey.!

masshie mastura said...

irine, i prnh tetas pstu terover tetas (T.T) xnk dah tetas haha.
btw nice pics dear ;)

akuekah said...

iRinie canTek....swEeT sgat..((:

░♥si lampu neon♥░ said...

WEHH TAK MACAM PELAMPONG PON ! HAHAHAHA SSENGALL

adyhollowgurlz said...

sweet sgt irine!!!

EzrA MiErA said...

da tetas tp xde muncung p0n...
huhu...
T_T

✿nenek moden✿ said...

tergoda aku sebagai perempuan...hahaha..ecehceh..

TuanPunyaPerotStoken said...

oh irine..hep me....ape name irine punye inner tu ye..bentuk muke kte same la..bolat2....tapi i takde pelampung la..hahahaha(ketawe saka)
kih3..

alien said...

eh, aku laki
dah sesat plak ke sini
hohoho

Lisa said...

comelnyeee!

miuunet riang said...

akak irine comey la ber'shawl' . hehe

ehh , yang pasal pkai baju kurung tuu , kalo saye suke mermpit [ nek moto ] coz senang nk bergerak ~ cmne nk sarung baju kurung tuu selalu ?
hee , tpi saye bukan minah rempit okee , malah sgt benci pada perempit ;)

i <3 to see you kak irine !

THE RADIANCE OF GEM said...

cantik sis irine pkai shawl subang tu~~~
i loiiiike :D

NuSaNa NoSa 91 said...

xpernah [akai shawl2 nih.. mls nk belit2.. hik3~ ^_^

EYQA ♥ said...

cik rabbit sungguh cute.

Eyerin Aziz said...

eit, ni adik beradik aidit marcello tv3 ke..?? haha!

αиιƧ ℓʏαИα said...

irene. sgt3 comel!!!!!
meletop lahhhh :D

yana mohamad said...

irine irine !

pergi link ni
http://www.ayunar.biz/

inner die tak perlu tetas.. memang muncung..sy dah try..murah plus cantik~

kain jersi :-)

ziha comot said...

what a gorgeous pic dear!sukak bangat dehh..

~deashuQin~ said...

cumel nyeee dia~

nabil_potter said...

amboi3...business adik bradik nampak..hehehe... :)

Miza Yusof said...

macam selalu . . .

comel comel dan comel :)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

hish.. muka bolat kan comel!

nor atikah said...

chantek irine pakai baju kurung ;D

zahidah dihaz said...

tak fahamlah...tetas pastu pinkan macam pakai tudung biasa ke?

GaDis BuTtErFLy said...

irine, lagu blog irine sebelum lagu yg sdg berkumandang nie di blog irine apa ek??? best lagu tue.. harap irine boley bgthu....

emma...bukan nama sebenar said...

irine pakai ape pon cantek tao..x penah x cantek

ShZalikhaVanilla said...

akak comel gelaran untuk kak irine ^_^

Melz said...

Lawa² gambar tuh semua :D

Nurulbadiah Lai said...

irineeeeeeeeeeee comeyyynye..
ololo
sweet giler

cik EPAL said...

irine. tu inner lycra ke cotton?

♥..permysuri_hati..♥ said...

irine cube pakai inner ayunar...
tgk link ayunayunar.biz....inner bez leh plih kaler pe kte nk..x mhl, x melekap kat muke... try la irine..cik mas pon pakai..rase lebih comel :)
ade gak shawl n tutorial dlm blog ayun 2...heheh :)

cknuraini said...

gojesss!!

Nurul chumel said...

irine..kamu sangat cantik..
sbg seorg perempuan, rasa cemburu dengan anugerah itu..semoga kamu tidak sombong seperti sesetengah bloggers yang pantang famous sikit, tapi berlagak tak habis2.. nice to know i irene.. jgn lupa lawat blog saya ye? :)

akuekah said...

irine u look so cute laa......terua tgk...si pengambilk gambar pn superb....

aion said...

Irine butik Edast best kan? Kat butik die pun semua cun melecunnn! Hhihi.

Ps : Cakap dgn benjoy awak, nnt kite pun nak gambar cun melecun camnih ;)

yana said...

yeah ! dear, anda mmg memberi inspirasi yg lebih utk sy.. sbbnye.. sy sudah mule berjinak2 utk bertudung :)

Anjung Streamyx said...

memang cantik berbaju kurung

mera zati M.z said...

irine sangat cute ! p/s : approv la sy at fb...ngeh3

nurnuha said...

pipi yang bulat itu yg buat comel..kalo takde pipi dah tak comel lg..hheh

Un Phat Lee said...

boleh tak kalau gua pakai shawl? tak boleh en? grrr..
adekah gua sorang je lelaki kat sini? damn2. ehe XD

Pelangi said...

sangat Comell!!

~eZmALiZa~ said...

comel la dik.. :) btw, rasenye baru2 ni I ade buat entry pasal ni..feel free to visit me :)

miRa'e said...

wah cumelnyeeee die :)

miZZ_bUtteRfLy said...

cute la irine ni..hehe..sy da jd follower irine..irine visit la blog sy pula di simple-mayveez.blogspot.com...

Puteri Iqa Izyan said...

irine bolat ke tombam ke.
still gojes! pelus kiut. ngeh3..

classywardrobe said...

hehe. irine ni pakai apa pun cantik ni. suka tgk senyuman n gaya u. meh la cuci2 mata kt website i.

www.classywardrobe.com

tq :) xx, daini

Ayatul Husna said...

wa..comel2..junior aku ni..hukhukhuk....
tapi kak zue tak de la pandai pakai selendang.pakai tudung bawak jer..

ayin~weeweet said...

u.buatlah tutorial inner x bg lekap kt kepala huhuhu tetas cmana.lepas tu pakai cmana.apsal elok je u pakai.buat eh.buat eh :)

nur choki choki said...

sgt cumil,,
btw irene look like nurul shuhada nurul ain 2 ..

Syariniey Amran said...

very the chumel.hehe :)
baju kurung the best lah.hehe

Mata Hati said...

comelnya nya gigi.. so sweet

Miss Ehan said...

irine sangat comel...
bju kurung pon cntik kene je ngn shawl...
bg kite skrg kite lg selesa pki tdung syria..inner dia xksh melekap or x..hehe...

erynisme ! said...

dah tetas lepas tuhhh pin kan macam mane ? tak paham laaa. T_T

NanaAzlia said...

irene pandai bergaya dan mix and match. yang penting irene maintain tutup aurat..suke follow blog irene, give me ideas for my style too, tq irene :)

Ogy said...

mama tak reti pakai shawl camni...hik2...leh blajar dr irine nih..

ubi said...

yeah...baju kurung da best...hehe

merahitujambu said...

cantik sgt

AiDa AzRyN said...

Cantiknye dia~ :)

✿....rossa alina....✿ said...

memang manis kalau berbaju kurung..heee~

annfrendly said...

comel irine..
hahahaa...sampaikan phat lee pun teruje nak pakai shawl bile tengok pic2 irene yang comel nih..

eh haritu ann baru je beli 1 inner..
melekap abes kat muke,adeih.. dah tersalah beli laa.. nanti nak gi beli inner yang tak lekap cam irine pakai nih..

ika=) said...

sis. .ikada follow u . .follow me back ye:)
http://jamildaughterstory.blogspot.com/

Ery Farieha said...

hhihi betol.
shawl tu mcm selamat pakai dgn baju kurun je sbb pendek.

Whitey Mommy said...

ala.. irine pakai pe pun mesti vogue the vast... hm... iklan penaja... kawen jangan lupas jemput tau... ehehehe

bulentmenekse said...

http://s7.directupload.net/images/101108/vuff8y6e.swf

http://bulentmenekse.blogcu.com/

Faarihin said...

barulah orang kata gadis melayu kan.. hehehe..

Cheno said...

eeee comellllnyee awak!!

loyal cherries said...

eeee sangat2 tomey...

aLya said...

alya trauma la ngan shawl nie..sbb muke pon cam pelampong..ngeeee
tp nnt nk terai la tetas blakang..tngok jd plampong ag k x..hehehe

Saia Az said...

salam akk,

nak tanya sikit, kenapa ea akak dapat puluhan komen walaupun akk jarang hupdate and betul ke kata orang, orang cantik aja yang akan dapat gelaran ' glamour '?

tQ (:

Ge'Gurlz said...

sedap la lagu ni...ape tajuk nye erk?

MKamil said...

cantik gambar...pandai org yg ambik gambar nie :)

Diba Chan said...

i suke pakai inner pelampong.. bwahahahaha

Mata Hati said...

rasanya macam pernah jumpa lah tuan blog ni tapi kat mana yer? hmmm

muchie muchie :X said...

kak irine
asal tak dpt add akak kat fb eh?
dah lme dh add (:

Ryna Tri Asmara said...

kak irine, apa nama inner yang kak irine pakai ne yea ? saya sudah try cari dalam blog butik edast tu tapi x jumpa =__=

mustRZ said...

salam ziarah..
hmm..comEL..
nice in4..hEE

Najah.Iylia said...

kan. rasa best kan. yeay ! sng je kan taayah pk baju apa. bju kurung je la irine :p shawl gypsi, subang anting2, gondel2. .tah. .kak datin pon ske. mmg ssuai utk kak datin. .malas*

tat!n said...

irine..hye!
1st time komen nih,hehe
u soo sweet,suke! :)
andddd..sy pong suke pkai tdung loceng nih sebabbbb ta payah iron!!ngeeee.. :p
dpt jimat letrik skali kn..haha
*alasan*

Cik Shazie said...

chantek nye rantai besaQ kt lehiaq tu ^^

Qiszlicious Qloset Qollection© said...

babe, you look so sweet w that gypsy shawl. ;)

Aszira Yessy MahSury said...

Woww!!! lawanya Irine ni..... memang manis berbaju kurung ni..... :)

eizy_noor_izza said...

aksesori tu cantik bangat! tambah2 org cantik yg pakai :)

miss tulip said...

so cute larh..

anafaryana said...

suka tengok girl pakai kurung cotton..

sorfiena said...

kak irine cantik n sweet :)

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in