Aku rasa bukan aku sorang jer yang dah jatuh cinta..


Aku rasa, bukan aku jer yang dah jatuh cinta.
Pasti korang pon dah jatuh cinta jugak.
Arrghhhh...tipulahh kalau aku sorang je dalam dunia nih yang dah jatuh cinta !
Mustahil sangat!!
Takkan laaa boleh sampai macam tuh sekali kannnnnn....

Aku rasa ramai yang dah jatuh cinta dengan...............
jatuh hati de.....ngaannnnn....
sudah jatuh ditimpa cinta dengan....

...
.......
...............
.............................
............................................
Aah..jatuh cinta dengan Sinetron Cinta Kirana ni. hehe
Ingat aku nak cakap aku jatuh hati dengan buah hati aku la tewww eh? Hahahahammpehss! :P
Makin hari aku rasa ramai yang dah boleh speaking bahasa Indonesia kan? Termasuk sekali dengan aku. Kadang-kadang terspeaking jugak bahasa indo dengan mak ayah aku dkt rumah. Nasib baik mak n ayah tak speaking indo skali.huhu. Sinetron Cinta Kirana makin hari makin popular yang sedang ditayangkan di Astro Ria saluran 104. Hero dan Heroin jangan ceritalah. Memang gantengg dan imut ( comel ). Heronya Randy Pangalila dan kalo ada yg x tau, dialah penyanyi yang nyanyikan lagu "Lewat Semesta". Senang cite, lagu yang berkumandang di hari raya dalam blog aku ni, dia la yang nyanyi.Heroin dia pulak Nia Ramadhani. Terus terang aku cakap, mula2 aku tengok heroin dia, aku dah mengeluh plus merungut dah sebabnya Nia Ramadhani ni bawak kesan yang mendalam pulak dalam watak jahat plus syaitonnnirrajimm dia dalam sinetron Bawang Putih Bawang Merah dekat TV3 dulu tu. Tapi bak kata orang, bukan kata aku ye, "Don't judge a book by its cover". Besh pulak dia berlakon.Lagi best kalo digandingkan berlakon dengan aku. ngaaaa~ Lagu tema sinetron nih : Yovie dan Nuno- Dia Milikku.

Pelakon
  • Nia Ramadhani sebagai Kirana
  • Randy Pangalila sebagai Galang
  • Tsania Marwa sebagai Riana
  • Kiki Farrel sebagai Baim
  • Arthur Tobing sebagai Rama
  • Yatti Surachman sebagai Sita
  • Erly Ashy sebagai Aida
  • Emma Waroka sebagai Sandra
  • Revand Narya sebagai Evandra
  • Mama Dahlia sebagai Dahlia
  • Unang sebagai Tejo
  • Indah Ayu Putri sebagai Joana


2nd- SINETRON CAHAYA



Haha.. kannnnnn.. Ada pulak sinetron no. 2. hehe. Sinetron Cahaya. Sapa je yang tak kenal dengan heroin cerita ni. Aku rasa, banyak2 sinetron yang ditayangkan dekat peti television (wahh klasiknya nama..haha) @ TV, banyak terpampang muka heroin dia nih je. Sebelum nih dia pernah belakon dalam cita Intan, Liontin , Sekar n bla bla bla.Popular jugak. Mungkin sebab dia pelakon air mata kot.Kejap-kejap berlakon nangis..kejap-kejap nangis berlakon. haha., nangis dan nangis lagi. Benye gile kot.haha. Pelik aku. Padahal takdelah sedih mana pon dalam sesetengah scene tuh. huahuahua..emosi lebih ni :P Aku rasa kalau dekat Malaysia, pelakon air mata kita Wan Maimunah, dekat Indonesia mungkin dia boleh dinobatkan. heee. Tapi kalo nak diikutkan, memang setiap cerita dia berlakon memang aku tengok pon (haha). Pandai bawak watak.Boleh tabik spring lah jugak. Sinetron Cahaya yang ditayangkan di Astro Prima dengan bertemakan lagu Letto- Sebelum Cahaya. Dengar lagu pon dah mendayu2.  

Sinetron Cahaya di astro Prima, peminat peminat Sinetron Cahaya, boleh tgk drama ni setiap Isnin - Jumaat jam 3.00 ptg. Pelakon dalam drama Cahaya ni ialah Nasyila Mirdad sbg Cahaya, Dude Harlino, Ririn Dwi Ariyanti, Glenn Alinskie sbg Raka, Dwi Yan sbg Teddy, Meriam Bellina sbg Elga.


3rd- SINETRON SAFA DAN MARWAH



Safa dan Marwah. Ditayangkan di Astro Prima jam 2 petang. Nak dijadikan cerita, mula2 cerita nih keluar, aku dah rasa bosan dah. Tengok tajuk pon tak best. Pelakon pon tak kenal sgt.Maybe sebab tak familiar kot bagi aku. Tapi disebabkan ada hero dia yang tuhhhh..yang tuhhh..yang belah kiri sekali tuhhh...(haha), terus aku paksakan diri tengok taw. Mula2 tengok memang la tak best sbb aku tgk cerita nih masa dah separuh jalan kot. Tapi aku gagah dan gigihkan diri tengok jugak.hoho. Cerita nih macam pusing-pusing sikit. So, kalau korang nak tengok, kena ada tahap kesabaran yang tinggi sebab kemungkinan besar dan sangat besar korang akan mengalami penyakit pening-pening lalat. haha. Tapi jangan risau, jalan cerita sinetron nih semua berlandaskan cintan cintun jiwang jiwang gatal gatal jugak. X de punye bercampur dengan jalan cerita perang-perang komunis bagai nih. ngeehhh~
Yang bestnya, lagu tema sinetron nih ST12- Biarkan Aku Jatuh Cinta.

Pelakon dalam drama Safa dan Marwah:
Risty Tagor sebagai Safa
Mieke Amalia sebagai Siti
Nikita Willy sebagai Marwah
Umar Lubis sebagai Zainal
Inggrid Kansil sebagai Ratih
Rionaldo Stockhorst sebagai Ilham
Riza Shahab sebagai Adil

Secara konklusinya (ayat karangan spm betol) , tiga-tiga jenis sinetron yang aku kupas ala2 limau mandarin ni, semuanya sinetron2 yang tengah hangat la jugak dekat Astro Ria dan Astro Prima sekarang. 
Tiap2 hari ada. 
Tiap2 hari korang boleh tengok. 
Tiap2 hari korang boleh menghadap cerita ni sambil memakan snek di depan tv.ngaaaahh~
Kalau weekend tu, aku sure, ko bukaklah astro time tengahari or petang2 ke, semua cerita indonesia je keluar.haha. Sampaikan dengan aku-aku sekali dilabel minah indonesia dengan mak ayah aku. huhu. Dah minat nak buat camanooOOo! 

So, antara tiga2 cerita nih, korang lebih prefer tengok yang mana satu?
Kalau aku, tiga2 aku suka! haha.

69 comments:

iza said...

suka tgk awal2 saja..kalo suda lama,capee menunggu..x pndai abiss2...

Hariz said...

Arghhhhh! Cinta Kirana Tha Best Nia Ramadhani

hazrina zuraidin said...

wah wah minat cinta kirana jugaaaaa :D

Embun Pagi said...

dik iyin...smlm lagu blog len..tetibe ari nie sama lak ngn lagu blog akk! ehehe...tp akk nk tukar dah...nk buh lagu2 indo yg dik iyn promote tuh! ;p

LittLeMyRsHMaLLoW said...

wah iRine !
suMe iNdo-iNdo suDah...hihi~
sUke 3-3 sinEtron niH...
sUke tgK ! tApi tak mEngiKuti sGt...=)

Budak Comel Suka Senyum said...

sume best...
heroin die sume mmg kuat ngis...
kn3x? hahaha

atie tyra said...

suke kat sinetron cinta kirana la...safa dan marwah tu kadangkadang je...xminat sangat..cahaya tu xsuke tengok..huhu..asyik nagis je..kalah kirana...

Siti Wardah said...

safa & marwah 1st . cinta kirana 2nd . dlu2 je mnt sblom galang lupa ingatan , skrg dah kurg . cerita cahaya x mnt sgt sbb cerita dia dah smakin complicated . hahahahaha

noor said...

waa..mmg best cita cinta kirana..tambah pulak nia ramadani dan randy yg jd pelakon utama..perrrrhh..mmg top hot laa..hehe..=)

dyra said...

walaupon sebnarnya tak suka cerita cinta karana , tapi kdg2 lyn jugak cite neh . best pon ade walaupon kdg2 rse mcm x logik haha :D

AINA NADIA HAMID said...

betul2.. :)

Cik Gadis said...

sukesuke... cite CAHAYA tak abis2 lg yerrrr?
best sgt sinetron indon ni awww....

dak eina said...

pling best cahaya!!!

cinta kirana dh xtgk dh...

safa n marwah lg la xtgk~~~

huhu..

skang nie byk cite indon...ckp indon pon dah terer dh semua..hahaha

Embun Pagi said...

nak komen lagi..ahahha..sume syok tiga2 nie! tp sume akk tak tgk... safa marwah ngn cinta kirana tu tgk dr start mmg best..tp ms tu kt kl...balik peghelih ni tado astro..nak buek cano...mmg tak tgk la sumo2 eh..klu ms bujangan2 dulu..mmg khatam ar sume cite2 indon nie an yg dlm astro tuh!...ehhehe...

bye minah indon! ;p

tengku said...

sume best kutt...hehe..for me, cinta kirana plgg best...sbb hero baru...safa n marwah sbb ada rionaldo stokhorst je..hehe..mmg jatuh cinta laa...cahaya best jugak...memetik kata2 cik irine, secara konklusinya, sume best!!..=P

Drunbella Khoo said...

tak pernah tengok cerita-cerita tu.
pity me.
T___T

Aimi F said...

yahh me too
aimi pun prefer 3 cerita
tpi sgt2 lah mnyampah citer cahaya
xsuke heroin dye cahaya sbb sume org die nak
Aimi suke talita tuh cntik plus terlampau baik sgt

citer cinta kirana
time 1st best pas2 dh prtghn bengang dgn kirana tu sbb die ckp galang egois kesian galang :(

safa marwah best!

sorry agk beremosi yelah trlmpau sllu tgk

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hye irine.. sinetron sfaa dan marwah plg best for me.. cute sgtt safa@nikita willy tu kn? hehe.. her age bru 18, tp kecil orgnya membuatkan dia bertambah cuteee^__^

sy dh tgk sinetronnya smpai episod akhir..di indonesia episod terakhir around bulan 3.. if i'm not mistaken. mmg top sinetron laah ini:) safa tu anak mak marwah.. then mcm2 dugaan cinta yg safa alami.. so poor:(

liyana aziz said...

la ni tengah tengok cahaya.. bosan, mama ni sambung2 pulak tengok cerita indo dia.. muahahahhaha

nabihah ramli said...

wahh!dah mabuk indo sudah!hahaha

Nurhafyza said...

tige2 bez irine...haha~thumbzUp ntok sume sinetron ni~mmg xlepas...pat2 lak time cuti sem...whoaaa!!! bez (◕‿◕✿)

cik EPAL said...

penah layan cinta kirana je la kejap dulu. yang lain x sangat. safa n marwah tu suka lagu st12 tu je. hehe

Ikmal Arif Azami said...

i more prefer Cahaya
i dunno y.. i suke mak cik elga!!
hahahahahaha

lagi pon i memg tgk cahaya dulu before this..
lagi 2 crita tu tgk jugak tapi time blek umah aritu lah..
dah kat uitmpenang ni tak sempat nak tgk..

Nuansa Ayu Febrina said...

eheuheuheu.....

terima kasih sekali sudah posting cerita tentang sinetron indonesia....

^^

Miss Sunshine said...

suke sgt cerita liontin..weee

Cute Mommy said...

memang tengah layan cerita CAHAYA..sekrang suke pulak kalo Satria dengan Talita kapel..ehehehehe...

NuR 'aQiLaH said...

majulah drama melayu untok malaysia!
hewhew :D

~`nAnie~ said...

suke dgn Cahaya
Sebab minat Dude Harlino aka Rado
N Mariam Belina yg mulot die becok n meriah gle...

nabil_potter said...

irine, lama tak dengar lagu nie...huhuh

syafiqah ezam shah said...

cerita cinta kirana dengan cahaya lama betul episodnya..
jenuh nak menunggu habisnya.haha
tapi safa dan marwah tak tgk.

Siti Natasha Irina said...

safa & marwah best ! tp cerita kurang sbb mak marwah asyik menangis je dari awal sampai habis cerita..

masshie mastura said...

bes sgt eh?
nnti org tengok eh..

n@iem88 said...

dasyat gak kamu erk, nonton sinetron indonesia. gemar ya? apaan yang kamu fikir bagus ceritanya, or just kamu suka sama cowok nya

Nailah Azman said...

penat tgk safa dan marwah tu .
sbb penat nak menangis . sedey . =___=

angahIera said...

cinta kirana paling best...lom miz lg episode...

safa marwah - suka tgk safa..cute! cam irine gak :)

cahaya - mula2 episode je rjin tgk..lma2 boring...asyk nngis je...

Hazzy Ishak said...

galangku..

sakura lover's said...

semua tak bestlaaa..drama kiamat sudah dekat kat tv9 time puasa lagi best..several years ago..

merahitujambu said...

cerita suri rumah ni

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

tak minat cite indo..
cerita yg merepek..
lagi-lagi cite cinta kirana..
tak perasaan ke cite tu selalu orang nye men kuar tibe2 je..
maksudnye orangnye kuar dari tepi tb..
kelakar sgt..

kalau cite cahaya..
layan gak la sebab ade talita the beautiful girl..
hee~
tpi selalu kutuk-kutuk gak mase tgk..

safa marwah ? ?
no komen..
tak tgk langsng..
hee~

tu je komen sy !
temi kasih !

Irine Nadia MaRceLLo said...

nur hafizah bte za'ba : komen tuh seelok2nya biarlah berhemah. Sebab blog irine nih ada followers daripda kalangan Indonesia jugak. Kang kecik hati pulak diorang.
Kalau tak minat, dok jauh2, kunci mulut tuh daripda bkata2.

AeNa Helaena said...

yeahh.. randy pangalila yg comeyl gugugu. denga lagu ne tetibe tingat abg benjoy awk.gegege.
cite chaya pn bess. mak akak minat gle kt naysilla. actress air mata.. ;O

wannurfazrini said...

waaa irine kuat layan sinetron . larat ke nak tgk beratus2 episode ? HEHEHE

NuSaNa NoSa 91 said...

semua xpernah tngok! bukn cite ni je, semua cite la.. xkira ngri pe.. sbb tb xde.. walaweyhhh~ ha3~

cik NAD -miszhelena- said...

cinta kirana & cahaya da best!.. heee..
=)

pYinCesZ EleCtRa said...

wahhh sumernye citer indon..
cinta kirana beszz...
hehehehehe....

Puteri Iqa Izyan said...

cinta kirana best!

cahaya lagi best..
huhu..

dear, ctu sem 1 + sem 2 sonang je..
tp sem 3, hancus. haha :p

Lyana Hisham said...

same laa..hehee

miss nuna nuna said...

adoih irine,awk nie gla sinetron toi.gerun aku.........lehy jadi duta astro nie.hehehe

♥just me [AziE]♥ said...

irine,,, de award tuk kamoo, jgn lupe amek eh
http://aziedalover.blogspot.com/2010/11/award.html

SyafiQ Bleszynski said...

saya folower baru..hehe
singgah belog saya..
menarik baik punya!!!

Un Phat Lee said...

Gua hanya mampu melopong.kt tmpat gua takde citer2 ni semua.grr... xD

d_LA said...

sume x layan..haha..layan cite korea n omputes jer..huhu..

Ogy said...

kalo cerita yg betul2 sedap..mama suke tgk..tp citer indon byk lak yg meleweh2...bertahun nk tunggu abes..asek konflik je...hik2...

mama takde astro kt umah...so bila member2 cerita..tumpang dgr jele

HonEyBuNNy said...

suka ketiga3 jugak...;-) best2//

etomyam said...

Nia Ramadhani antara yg gue minat hehehe

Story Lady said...

boleh tumpang tanya tak, lagu blog irene ni tajuk apa ek? best laa. nak lagu ni (:

aidalicious said...

celita shume sweettt~~~~love3..

Matashichi Baisotei said...

macam mane irine buat blog header dgn background theme... sweet giler... share boleh x?

hamzah ian said...

indooo??

hahaha..

mysara said...

i like cinta kirana!! hehe

from the lappy of a tectonic person said...

i xrajin nak tgk..tp kalu dah mak n adik dok ngadap...terpaksela redha je..hihih tp kadang2 layan gak..hihihi

creativmum said...

jom layan citer korea plak.. indon byk bendera

nor atikah said...

kak irena mamang fenatik sunggoh kat film indo2 nie
hahaha sama2 tak sangat la -.-

kak napa ta aprove lagi fb saya
huhu sedeh ;'(

Ilaaaa ♥ said...

warghh ! sukee tgkk sumee ! ;)
tapii plg sy lyn , Cinta Kirana jerr ;) , yg len kurengg ;P . ngeeh

whiteCempaka said...

ade lagi satu! cinta dan anugerah tv9..
haha..
time kat msia ari tu mmg berderet2 pas 1-1, keje satu ape pun x jd..huhuhu..

now da balik sini da tak dapat tgk daaa uhukhuk :(

syazwani othman said...

saya lebih suka tgk cinta kirana <3

jackieKOH said...

cinta kirana best bangetttt.. :))

Entri Terbaru [kot?] : Siapa kata aku tak pandai berlakon?

Dian vanholand said...

wah senang nya saya sebagai orang indonesia ada saudara tetangga yang menyukai sinetron dari negriku ^_^
salam kenal ya irini

eysha :)) said...

of coze la cinta kirana koyd... tp ctew tuh pon da pusing2 da..

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in