Wanita CANTIK selalu SETIA tawwwww!



MOOD LAGU BACKGROUND : Jiwang ala2 gatal sikit.haha
(comel kan lagu nih? )

Ok back to the topic,
Haaaa! baik mengaku cepat sape rasa dia cantik!
sape perasan dia cantik ! 
sape yang bersyukur sebab dia cantik !
sapa yang dimaksudkan dengan "wanita cantik" dalam entry aku nih !,
 dan sapa2 lah yang terasa dengan entry nih..
(sila baca dengan nada excited dan buatlah muka paling bangga sikit ayat di atas)


1

2

3




Tadaaaaa!



Hamik ko! Sentap uOOllsssss!
Terperanjat beruk comel i bila tgk artikel nih. huekhuekhuek *gelak itik*
Berdasarkan title entry dan title dalam paper nih
agak berlainan sikit gara-gara diubah penulis blog ! Sory aku dah tipu korang.Mesti ada yang nak mengaku. Takpe..normal la tertipu...Normal la tuh perasan diri tuh cantik..(huahua)

Actually aku jumpa artikel nih dalam facebook kawan mak aku malam tadi.
(wah siap nak mention bagai, banggalah sikit kawan mak yang dimaksudkan tuh )
Artikel nih memang dah lama pon, tapi aku yang ketinggalan baru nak jumpe.

Ada orang cakap, perumpamaan yang paling sesuai dan kena dengan isu nih macam
"Kereta Cantik - Mahal, Mentenen Tinggi, Susah Jaga "

Kenapa wanita cantik selalu curang? Betol ke wanita cantik selalu curang? Mandai2 je la sape yang buat kajian nih.Mandai-mandai je omputeh yg buat kajian camni. Nih yang nak bangkang sebangkang-bangkangnye nih!  (Ayat tak puas hati kan.., macam lah aku cantik sangat..huekhuekhuek) Entry nih aku tulis untuk tontonan umum ok. Takde kena mengena antara yang hidup mahupon yang dah mendahului kita. And paling penting x de kene mgena dengan aku.haha.
HErmm..Mungkin sebab...dia rasa dia cantik. Dengan cantik..dia nk tackle suma laki hensem. 
Tapi jaga-jaga mak minah..jangan sampai tertackle laki hidung belang. ngeh ngeh ngeh!

Tapi ada jugak yang aku baca,
Wanita CANTIK akan kelihatan hodoh jika hatinya tak cantik.
Wanita CANTIK akan kelihatan hodoh juga kalau hanya cantik semata-mata di luaran sahaja,
tapi dalaman NON ADO!
 Wanita CANTIK akan kelihatan hodoh jika mulutnya celupar @ cabul @ tak sayang mulot @ cakap sesedap mulut jiran sebelah rumah dia je! 

Sedih plak rasa, sikit2 perempuan yang kena. janganlah asik2 salahkan perempuan. Bukan semua perempuan macam tuh. Bukan semua perempuan jahat camtuh ( eyh perkataan jahat macam kejam sangat). Bukan semua perempuan "nakal" camtuh..huhu.Sesuai..sesuai..! So, secara kesimpulannya, jangan jadi wanita yang cantik2 sgt, bahayew. haha. Jadi yang sedang-sedang ajaaaa dan sedap mata memandang jek. ngeh ngeh ngeh! 

Tapi yang penting, pegang satu prinsip,
LELAKI yg baik adalah utk WANITA yg baik dan WANITA yg baik utk LELAKI yg baik.

Lagi satu,
Dalam sesuatu hubungan kena ada restu mak ayah kita. Kalau takde restu, tak guna jugak.
Siap sedialah korang untuk mendapatkan restu daripada mak dan ayah korang. Huahuahauau.
Aku dah pass dah!
hakhakhak!


pssstt : Yonnn...Murni say Love U. (sempat lagi)

Bui Bui! 


Iklan jap : Comel kan budak2 nih semua? Nih semua anak2 ikan aku skang :P

Eyh kojap..kojap!
janganlah tutup dlu blog aku nih.Kejam gilos korang! ergh! huhu.
Btw nak habaq mai sikit kat angpa semmmuaaaa!
Macam yang aku ada uar-uarkan dekat fb fan page aku tuh,


    Nak promote personal blog @ blogshop anda di blog Irine ? Nak lebih ramai visitors masuk dekat blog anda ?              Ok, irine buat promotion. Pasang iklan @ banner dekat blog irine.
Ape2hal email irine ok @ irine_nadia@hotmail.com

     Boleh tengok contoh macam irine ada buat dekat sidebar blog irine nih. 

                      (biasa2 je ekceli,simple je aku buat tak macam blog korang, tapi boleh mendatangkan ONG jugak  

        dekat blog korang. Sampai bila kita nak mundur kan? Kalau tak diri sndiri yang ubah diri sendiri sape lagi nak 

ubah kan.ahaha..ayat aku macam nak promote tawaran pinjaman Along lak.

 Saya bukan Along..saya cuma mau tolong! ngeh! ngeh! ngeh!  *


  Email me ok for more information

 irine_nadia@hotmail.com


43 comments:

wannurfazrini said...

saya tak cantik tp ramai yg kata sy cantik :P HAHAHA ehhh , perempuan x cantik pun blm tentu setia . kann ?

intanfarhana said...

yay kak irine!
kteww first comment! haha :)
gilaa semangat.

LittLeMyRsHMaLLoW said...

sEtuJu dEnGAn iRiNe !
hihi~

Fitrihadi.com said...

perempuan ni macam pantai. cepat berubah..pagi kata mcd..petang kata kfc..last-last, malam-malam makan kat kedai mamak je.. kan kan?

actually kita takkan jumpa pasangan yg secocok sebab tuhan nak kita terima baik dan buruk pasangan kita..itulah er errr c i n t a..

NuSaNa NoSa 91 said...

kesetiaan tu sbnrnya bergantung kt org gk.. mana bleh men tunding2 jari kt sape2.. huk3~ =.="

Hashira Yusoff said...

Berbahagialah ketika kecantikan itu bukan sekedar menghiasi wajah, tapi terutama hati dan akhlak kita. Karena kecantikan fisik pasti akan menurun seiring dengan bertambahnya usia. Tapi kecantikan hati dan akhlak, itulah yang akan bersinar dan terus dikenang oleh orang-orang di sekitar kita.. ^__^

-->irine,meh la jdi f0llower shira yg ke-100..cepat2. hehe..

Wawa Zolkepli said...

aisehmen. x aci betol.
ptot nyer kne ade artikel sal lelaki jugak.

'lelaki hensem xcukup satu awek'

bwu adil n saksama. uhuhuhuh.

Amirrah Zawani said...

wanita tak cantik pun ada je yg curang.. ngeh3!!

MieRa gurL said...

hahaha.. jaga2 p0mpuan cantek.!

Legasi Piston Pecah said...

rasanya masih ada yang setia,jika mengejar cinta yg tulus ikhlas datangnya dari hati dan bukan kerana sebab-sebab kebendaan yang lain.

LILY ELISA said...

Alamakk, betol ke kata paper tu? Esh! mcm mne ny? Tak sdp aty lahh. HEHE. [bajet cntek kejap]

♥cutebabygirl♥ said...

wuuuuuuuu~~~
sy setiaaaaaaaaaaaaa!!! T__T

hazlin said...

semuanya terpulang pada diri sendiri.. tak cantikpun kekwat gak..

BLADE EDGE said...

salam...

saya kurang bersetuju dgn tajuk dlm npaper tu..tp agak bersetuju dgn apa yg diperingatkan dlm al-quran berkenaan wanita..

kalo org tuding jari pd org pmpuan berkenaan sesuatu isu tu, bukan bermakna semua pmpuan salah. hanya sesetengah shj. dlm al-quran pun ada peringatkan 'jgnlah sesetengah drp kamu menghina sesetengah yg lain'..lebih kurang mcm ni la..

AsYikHiNz said...

kalau perempuan cantik selalunya mesti dah berpunya dan mesti cepat je dpt orang yg diorang suke... mcm senang je dapat cinta sejati... jelesss btull laa... knapa aku tak macam tu? sbb tak cantik mcm diorangg. jelesnyaaa.... adei -_-"

.Lagenda Budak Gebang said...

salam.
hurm, ok,tak setuju sangat.
mak saya cantik, tapi tak plak curang.
so, tengok hati dan perasaan la, dan juga, bergantung kepada iman seseorang wanita itu sendiri :)

NuR 'aQiLaH said...

tak setuju !!!
sy bangkang yg arif.
pompuan cantek mmg curang.
*nak bangkang jugak. x kire. huhu*

♥CIK SHA♥ said...

comel la lagu nih irine..suke..gedik2 comel..hehe..

tak semestinye pompuan cantik je perangai hudoh cenggitu..kadang2 yang tak cantik pun lagi buruk perangai..

Hizami Rahim said...

hehe.
irine dah macam budak2 tu jugak.
XD

miss nuna nuna said...

mmg pa yg sy tgk kebanyakan pompuan cntik selalu pasang byk

MIRA :) said...

irinie mcm cikgu tadika da !

noor said...

perhhh...tajukkk x boley blahhh...pekena org betol..hahaha

pompuan cntik x smstinya setia bgitu jgk sbliknya...
laki pon apa kureng nyaa...2x5..
so semua tu terpulang pada pndapat pendirian masing2 la...ada org kata itu..ada org kata ini..

nur stuju dgn pndpt irine..setiap prhubungn perlukan rstu dr mak ayh..baru lah hubungan itu akn mndapat keredhaan dr Allah..sprt yg kta tahu, keredaan Allah trletak pd keredaan ibu bpa itu sndiri..kann..kann..ann..=)

di doakan moga irine dan si dia bahagia 4eva after..=)

Fairy Queen said...

Kebanyakan perempuan yg cantik pun selalu tak bersyukur. Tahu memuji diri sendiri padahal semua tu Allah SWT yg bagi. Semua lelaki terpikat dan mulalah perasan diri tu lawa. Bila ada kecacatan sikit kat muka, mulalah bazirkan duit pergi beli itu ini untuk cantikkan muka. Situasi ni lebih kurang sama je dengan lelaki. Akhir2 zaman ni ramai yang berpura-pura. Depan cakap mcm ni, kat belakang Tuhan je tahu.

Tapi, Alhamdulillah lah kalau seseorang perempuan yang cantik tu pandai menjaga diri, menutup aurat dan tidak bergaul bebas. Memang perempuan mcm ni lah yg layak dikatakan cantik.

Encik Tikus said...

naseb baik gf gua manis, keh keh keh

awatif said...

bersiap sedia la perempuan chantek di luar sana...

wakaka~

ieqa said...

LELAKI yg baik adalah utk WANITA yg baik dan WANITA yg baik utk LELAKI yg baik.

ohhh i loikeeeee this one!

semoga kite tergolong dalam kalangan wanita yang baik-baik supaya kite juga mendapat lelaki yang baik-baik untuk menjaga kite & mendorong ke arah kebaikan & syurga Allah, insyaAllah :))

Un Phat Lee said...

Alahamdulillah.nasib baik gua baik.
pasal perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang ...... (jawapan ade atas cari sendiri) ngeh ngeh ngeh.haha XD

Miss Sunshine said...

irine mmg cntik..and plg cute dri ank2 ikan irine.ahakz..
mmg pompuan cntik susuh nk jmpe yg btol2 cntik asli...moge2 kamu kekal kecntikan tu..amin

Schajar McFlurry said...

hmmmm.... rasenyer sume ikut hati budi seseorang kowt....
btw... blog irine yang tga snowing nie cam keadaan kat luar tingkap shaye jewr.... sangat2 lawa and sume tanah dah dic0ver sn0w....
=)

nabil_potter said...

wanita cantik2 ramai yang dok peghati..
even dah jadi bini org pon org dok peghati(tengok) lagi..huhu

so ade perasaan cembburu suami tu..pastu kalau laki lain ffer something yang hebat sikit, mula la si pompuan ni nak curang..huhuhu

zOeY zAu YaH said...

suke tang part yg perempuan cantik akn kelihatan hodoh kalau mulot celupar dn sewaktu dgnnya..hampess..!
zoeyzauyah.blogspot..follow my blog ya? hahah sorry terpomote lak

AreDa said...

semoga kita semua cantik dalaman dan luaran!!hehehe

maisyara Pot! Pot! said...

aisyooooooooo! susah ler nak bandingkan muka2 lawa tak lawa. semua sama jaaaaa. janji perangai tu must behave lor..





* mcm mne buat banner? hakhakhak.. tarak reti maa.. xP

masshie mastura said...

owh benci giler. laki selalo ingat girl cantekk jahat. dorg xtaw ke girl cantik pun ade atie yg baek ces. ces. ces. btw comey irine ngn bebudak ;)

Azrin Kamaludin said...

haluuu~ wahai kakak2..adik2 sekalian tersentap mak tengok kenyataan akhbar tu...
definasi cantik tue luas bukan pd rupa semata2..mgkin knyataan yg diorng buat nie khusus utk cantik tang muka ja..cantik tang lain tak pula dinyatakan..
bukan semua pmpuan cantik tue selalu curang..pmpuan tak berapa cantik pn rampai jea yg curang..jadi cantik bukanlah sbb utama knapa pmpuan curang..mgkin jugak dia frust dengan pasangan dia sebelum ni sbb tu dia curang..

" Nafsu mengatakan perempuan itu cantik atas dasar rupanya. Akal mengatakan perempuan itu cantik atas dasar ilmu dan kepintarannya. Dan hati mengatakan perempuan itu cantik atas dasar akhlak dan imannya."

sayang oranglidi.dot said...

you sangat cantik!:)

♥NURSHAZLINA♥ said...

kaka irinie tolong iklan kan blog saya , linalovato.blogspot.com
apa2 hal msg kat email saya
ina_white25@yahoo.com.my

saya x rety nak anta kat email kaka !
thank kak ..

Amirah Razlan said...

wahhh..................nice information!.eh,jengok2 la blog ni kayhhh - http://penkertasmesintaip.blogspot.com/

Adziim said...

Aaa...mak ayah open minded senang terima.

hasrul hassan said...

Salam ..sib baik la saya tak cantik .. dan sib baik juga saya bukan wanita :P .. hehehehee.. lalalalala..... seronnoknyer saya ... adehhh sakit dah bahu - tua dah saya.

http://hasrulhassan.blogspot.com

~~nur azrin~~ said...

lagu ape ea kat blog u ni??? bestla

cik lya said...

irine..ade dapat emel lya tak??

http://liyalicious.blogspot.com

liyalicious@gmail.com

Muzakkir Al-Hafiz said...

tumpang lalu...kajian itu sekadar kajian...so kajian bukan semuanya tepat..am i rite?...so amik pendekatan paling tepat adalah setiap kajian itu dijadikan renungan....muhasabah kot2 kita tergolong dlm golongan tuh ke...kita MANA TAU..

ade org kata laki 2 x 5....memang! tp bukan jd kan itu sbagai alasan utk tidak amik pengajaran drpd kajian yg dh dibuat

Belajar dan Mencabar _ PENGEMBARA~

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in