Indo bukan sebarang Indo


Salam.
Hamboihhhh..entry macam berbaur politik sungguh.haha. Takde2..Madam Uitm aku dah pesan awal2, kalo nak berblog jangan libatkan unsur-unsur politik.Mau kena tangkap? Sio-sio je masuk lokap tanpa berkahwin lagi. Hye Madam Wan!  (haha). 

Lupa nak cakap, arituh kan, time subject Public Speaking aku dekat Uitm, madam suruh buat tajuk 
" Speech To Persuade People". Kira macam kita buat speech untuk memujuk orang melakukan something. And then, aku tengok kawan-kawan aku, semua tajuk perrrghhhhhhh..mantap2 susah2 je. Aku lak dengan muka toya rabbitnya, tak tau nak pilih tajuk apa..tak tau nak pujuk audience buat apa. Memang jadi bengap sekejap time tuh. Last2, aku buat title speech tuh " Persuade People To Start Create Your Own Blog".
Ngehehehehe. Dah tuh je benda yang paling senang and aku boleh bercerita based on experience aku. Ngaaa~  Kena buat presentation tu and time presentation tuh muka aku dah cuak-cuak itik sebenarnya. Nervous laa nokss! huhu. Bila dah habis, Alhamdulilah madam puji GOOD presentation.hehe. Walaupon tak puji melambung2 cam kawan aku yg lain, tapi ok la tuh daripda kene kritik abis-abisan.hehe. Dan hasilnya, after presentation tuh, classmates aku cakap aku berjaya persuade diorang start buat blog.Ramai dah yang start buat blog.muahaha..berjaya jugak aku pengaruh diorang buat blog.

Owite..macam biasa lah kan, aku rasa ramai sangat yang dah tahu apa yang aku suka, apa yang aku minat. Stalker terhebat tau uOOllsss ni! huhu. Seb baikkkk aku sporting. (kata kau!). Aku rasa korang semua boleh agak yang aku ni memang peminat lagu-lagu indo @ band indo. Since aku buat blog smpai la sekarang, aku rasa kesemua dan majoriti lagu-lagu yang aku pasang dekat blog aku ni, semuanya bertemakan lagu-lagu jenis Indo. Bukan maksudnya aku tak support band-band kat Malaysia ok. Aku rasa boleh kira la dengan jari, spnjang 2 tahun aku berblog, brapa kali je aku letak lagu2 Melayu and lagu2 Omputehh.

Ramai sangat yang dok tanya-tanya dekat aku tiap-tiap kali aku update enrty baru, 
"lagu ape eh dekat blog irine".
Aku memang bgtau..tapi kalau dah semua orang tanya and serbu aku dengan soalan yang sama, tak kuasa aku nak jawab banyak2 kali. haha. Nak-nak dekat fanpage blog aku tuh. Aku rasa, banyak sgt korang tanya soalan2 yang sama. huhu. Padahal aku dah jawab dah byk kali.huhu. Bukan niat nak merungut. tapi kadang2 aku busy sampaikan tak tereply comment dan soalan korang tuh.Takut korang ingat aku sombong pulak kan.
( ayat cover je nih,yew yew je kan busy, padahal malas nak reply) nyiahaha.

Aku memang jenis yang rajin explore-explore secara mendalam carik lagu-lagu indo dekat web-web ternet @ blog2 yang memang sediakan lagu indo ni. Kadang2 aku excited gak, lagu2 tuh fresh aku dapat tau from informer2 kawan aku yang study dekat indonesia. Lagu-lagu yang hits dekat Indonesia, tapi dekat Malaysia tak masuk lagi. Excited bukan? Fresh-fresh lagu tuh semua. Sedap telinga aku mendengar. Ikut kesesuaian telinga aku jugak..Kira macam kena lalu laluan kastam la jugak sblum nak share2 dengan korang.Yang tak best tuh, aku reject awal2..yang best2 tuh aku sikit2 aku masuk dan perdengarkan korang dekat blog aku. And dulu selalu jugak aku order CD @ DVD band indonesia..Semuanya fresh terbang dari Indonesia.ngehhhh~ Rp 25.000 rupiah sajeeekkk~  And sape-sape rasa dia ada kemungkinan besar selalu turun naik turun naik Indonesia @ study dekat Indonesia, sila2 la roger aku ok. Sebab nak order2 cd2 yg fresh keluar dari sana.

Dan kalau korang perasan, dekat blog nih, aku selalu menggunakan servis web 
untuk dapatkan lagu2 yang aku nak. Kalau ada lagu indo best je, cepat2 aku request dekat owner web lagu tuh. Tup tup, 2-3 hari web tuh dah kabulkan permintaan lagu aku.ngeh! ngeh! ngeh! kadang2 banyak lagu aku nak request, tapi takut diorang cakap aku tamak lak. So, dengan penuh taktiknya, aku menyamar-nyamar lah sikit. Kejap2 nama tuh..kejap2 nama nih. agagagagaga ( jahat tak i? ) ;p 
Lepas ni ingat nak try2 menyamar request lagu letak nickname  Rabbit Marcello lah! ngaaaa~
Kalau korang perasan, lagu blog aku  sebelum ni Dadali- Di saat ku mencintaimu, Eren-Takkan Pisah, Eren-Pelengkap Hidupku and bla bla bla, aku pegi request dekat web fullmusik sbb lagu tuh takde dalam list web tuh. Tengok2 lagu tuh makin hari makin hits. Tengok2 lagu tuh jugak makin hari makin ramai yang pasang dekat blog masing2. =) At least ada jasa aku untuk korang..kikikiki..

Tengok! Tengok! Refferer terbanyak yg pergi ke web Fullmusik adalah dri blog..


Nih record ASLI punya daripda FULLMUSIK taw. hehehe..sengih-sengih sorang sekejap bila tengok owner @ assistant web Fullmusik nih, bagi and show dekat aku  pic from Account Nuffnang diorang ni.hehe. Memang la tak banyak mana pon hits tuh, tapi cukup gak lah buat aku senyum malu-malu kemaluan di situ ye. Means, blog aku ni berjaya menjadi salah satu penyumbang untuk promote WEB LAGU FULLMUSIK ni. 
Dat means korang-korang yang rajin masuk ke blog aku nih, ramai yang ringan tangan untuk rajin click2 dekat web fullmusik dekat sidebar aku ni. Thanx uolsss! 

Mungkin korang lepas baca entry aku nih, 
korang boleh tidur malam dengan nyenyak,
kerana didoikan dengan alunan-alunan muzik indo yang aku nak share-share dengan korang ni.
Suke tak suke tak suke tak? . 
Pemurah tak pemurah tak aku? 
Baik tak baik tak aku? 
Comel tak comel tak aku? ngaaaaa~~
Ini kira salah satu tanda penghargaan aku dekat korang-korang yang selalu support blog aku la.
Sape yang tak minat lagu indon ni, sila keluar SEKARANG! Ewaaahhhhhhhh.... Yela..cukup la aku share-share dengan semua lagu2 indon ni as a gift untuk korang. Lemakkk rrr kan kalo aku nak belanja nasi minyak kat korang. Nasi minyak tuh juadah untuk tahun depan.
Tetttttttt!


Lagu2 INDONESIA yang BEST dan WAJIB didownload!


Cukup-cukup la tuh aku share2kan lagu nih kat korang. Kalau nak lagi, pegi carik sendiri! hahaha.
Thanx a lot to Lee yang share2 kan lagu nih.Kerana dirimu begitu berharga! Yeyeahh! hehe
Kalo korang rasa ada lagi lagu2 indo yg best yg dishare dengan aku, please leave your comment at this entry ok ;) Tq tq and tq.

P/s : x lupe juga buat penyewa2 iklan dekat blog aku ni. Promotion sewa iklan tuh dapat harga murah untuk  8 orang yang terawal sahaja.  Selepas2 ni, x de promotion lagi dah! Harga sudah bertukar! :)
peace!


54 comments:

Diploma Sains Komputer 96 -99 said...

Lagu Indon memang best.. tapi ada gak lagu Malaya yang best.. nanti saya cipta...

ZooL

dak eina said...

blog irine mmg letak lagu best2 lah...kdg2 tertanya2 lagu ape ek..huhu

lagu aishiteru - zivilia band...indon kot ;)

Miza Yusof said...

thanks irine. lagu-lagu dekat blog awak memang best :)

iza said...

nyamar2 pun i tau...sbb ip address sama sja.. mls nak bising2..wkwkw

arasewel said...

<3
ske dengar lgu dyowg.
memang mencecah hati (:

echasuzrin said...

xtry armada band? hehe.... lagu buka hatimu best!

Puteri Iqa Izyan said...

good girl! ;G
lek kali gtau lg eyk lagu2 best.. huhu :p

Alyaa aaa said...

wah...thanks kak irine utk tjok lgu tu

iza said...

kalo iza,sllu cek lgu yg ngetop di sini.. http://gudanglagu.com/tanggalagu.php tuh untuk carta la..

kalo lagu terbaru dkt www.pandumusica.info ..kalo dkt sana,band terkenal atau tak terkenal,setiap ada lagu baru smua kluar sana..sgt2 baru..

♥aMyLiAiNdAhOuSe♥ said...

yes! irine juara
sye pun suke terjah fullmusik
senang nk dpt lagu kt ctu.
;)

Hizami Rahim said...

ngeee...
lagu2 indo tu sedap sebab lirik dia direct.
XD

AeNa Helaena said...

indo yang bessst !! ha ah da lama prasan irine adik bradik msti letak lgu indo.. ;)

syafiqah ezam shah said...

Lagu indon memang best!

Yot | is | Yati said...

wallah!!! sayang irine 150juta.

tengku said...

i pn minat lagu indon..lagu2 taxi band best2...=)

Princess Emma said...

wah syg ur favourite songs same like my fav songs too :)

CT said...

Fullmusic...mula tgk blog irine...comel la adik ni...:)

khadijah ahmad said...

suka bangat:)

caliph shuriken said...

lama x singgah sini.. cntik header

p/s: duit tabung utk tuan umah ^^

Pinky Pixie said...

Irene selalu singgah sini kan: LEEOSDOTFM. hehe. hari tu ade perasan kat shoutbox c phatlee dari irene. ingat ade bdak maen guna nama tu. tgk kat followers plak, ade gambar irine. sah, mmg betul. hehe.. selalu lepak kat blog c PhatLee gak. mmg syiok layan lagu indo.. hehe~

husna said...

thanx irine!sdap lgu2 ni..dah donload ^^

Radzey Ahmad said...

best2..thanx share..nak share jgk la..try dgr lagu2 ni plak.. =)

ungu-percaya padaku
ungu-mabuk kepayang
ungu-doa untuk ibu
hijau daun-setiap detik
armada-ku ingin setia
nidji-dosakah aku
gigi-amnesia
pasto-teman atau kekasih
gibran-salahkah mencintaimu
nineball-tetaplah berdiri
arwana return-jangan pergi
the potter's-arti cinta sejati
wali band-puaskah
yovie & nuno-manusia biasa
d'masiv-apa salahku
keyla-hingga
nidji-tuhan maha cinta
seventeen-jaga selalu
kangenband-jangan bertengkar
nano-sampai kau mati
ares-untuk kamu

CiMinniy said...

kak irine..klau lagu I.L.U dri Afgan cmne??sdp lagu tuh.. ;)

EYQA ♥ said...

terima kasih cik rabbit ! i loikeeeeeeeeeeeeeee :p

Husnatul A'tiqah Abdul Hady said...

ske jugk lgu indon..g de mksud m'dlm..hehe..y plg minat dadali n radja terus terang..hee..

keep up d good job! ;)

Pelangi said...

wallaweyh..cayalah irine ..hehe..mmg diakui lagu2 kt blog irine sgt best n irene sbnarnye dah berjaya akak pun trjebak dlm lagu2 indon nih...n trjebak dlm dunia pink nih..waawa.pulihkan balik..:p..perh!! x tahan lol ayat 'laluan kastam'..jap2 ,imagine jap lau skuad kastam dok dlm tinga irine..teettt...!!hehehe..

Embun Pagi said...

dik irine! thanx..sgt2 berinfo..mmg akk downlooooooadddd sume2!!! fanatik lagu indo katakan..;p akk mmg tataw la nk donlod kt ne..tp pasni da taw da..sila update dr semasa ke semasa ek dik iyin..;p

cbk said...

nice blog..:)..kalo adew masew free foolow blog kami k..blog kami memerlukan support blogger sprti anda..thanks..:)

AIman_De_Cloud said...

urm. tapi bile gi konsert dorang jangan terkejut keliling kite org indon dan time tu sangat annoying wo. ni exp kwan kat konsert wali band.

Un Phat Lee said...

usaha2 meng'indon' kan orang kini berkembang.Yea.haha XD

Miss Sunshine said...

paling suke irine pkai lagu dadali tu...suai sgt ngn blog ni...
tak dapat nafikan lgu indon best2...
but support gak lgu m'sia k...

lolitasinta said...

ske glee lagu dadali uhh!!!!!ngeeeeeeee

Kiddo. said...

thanx for sharing. :)
mmg best lagu2 tuh. boleh masok jiwa lah katekan. hehe. :P

cik EPAL said...

lagu eren ni macam best je. suka dengar lagu dowang ni. tapi nak beli memang tak ah. hehe

little cart00n said...

lagu indo dari ungu paling best dari dulu! xpernah terpk akan ada yg leh lawan! heheh :)

Diyanarghhh said...

hobi kita sama kak irine.

haha.selalunya google youtube atau kadang-kadang pergi indon dgr lagu best bawa balik malaysia.haha

Ms and Mr Red Ribbon said...

waaa banyaknyer lagu fevret u... dah lama nie xdengar lagu2 indo... :)

btw sesiapa nak gi bandung forr travelling jimat, contact i, i'll be your tour guide. info kat my blog yer...

Lia Edwin said...

lagu indo mmg best..
btw ur blog cute lah..pinkie..

atok said...

lagu2 indon. wee

Putera5507 said...

eceh....blog piky macam owg kedaung di le..blog aku cam owg melayu baru balik oversea..hahah

Miss Avira said...

dik irine camne nak promote sewa iklan :)

ayyu zainol said...

hye kak !
ni satu saja yg ayyu rase best tahab gaban . tak tahu lah bgi org len :

REPUBLIK-HANYA INGIN KAU TAHU .

Fatin Amalina said...

thanks irine yg chumell...
blh download da skrg...;)

hudhud said...

try dgr sheila on 7. i love the lyrics. abt life. 100% true :D

oh by the way, cmne i nak sewa iklan tu eh ? how much per month?

any info just letak kt shoutbox i ok :D

izyan said...

best2
lagu2 ni pon best gak

hijau daun-setiap detik
armada-ku ingin setia
armada-buka hatimu

Assadzily said...

Hai... maaf numpang lewat.
Saya orang Indo, dan sangat suka musik Malaysia dan Indonesia.
Saya mau share saja, ni lagu2 best indo yang ada di playlist saya.

Firman - Kehilangan
Laluna - Lara Hati
Five Minutes - Aisah
Five Minutes - Semaki Ku Kejar Semakin Kau Jauh
Bondan P & Fade2Black - Ya Sudahlah
Bondan P & Fade2Black - xpresikan
Bondan P & Fade2Black - Keroncong Protokol
Tangga - Kesempatan KeduaRandi Pangalila - Semesta Rindu
Pasto - Jujur Aku Tak Sanggup

Oke dech gitu aja...
Kalau ada lagu best dari Malaysia, tolong di share ya. Saya juga punya playlist lagu2 best Malaysia koq.

mYsarah said...

bole x nk taw..tajuk lagu yg dok play skrg ni..spe nyanyi ek??..hehe

Assadzily said...

Hallo Sahabat2 Malaysia.
Hasil nyari2 lagu2 malaysia di internet, saya banyak sekali menemukan lagu2 yang besh.
apalagi Bunkface yang revolusi itu... wuihhh kerrreen abiz.

lirik lagu pas lagi reff

OO.. OH OO..OH

Inikah revolusi
atau hanya ilusi
bagaikan mimipi jadi realiti

Rasional diriku
rasional dirimu
penentu masa
masa depan ku

manstaabb dan sangat touching.

oke deh, cuman mau berkongsi saja, ni senarai lagu2 Malaysia yang ada di playlist saya.

- Bunkface : Revolusi
- Bunkface : Situasi
- Sofaz : Janjiku
- Sofaz : Dan Bila Esok
- Aizat : Hanya Kau Yang Mampu
- Imran Ajmain : Seribu Tahun
- Sixth Sense : Tanpa
- Sixth Sense : Hikayat Cinta
- Sixth Sense : Tak Bisa Memilihmu
- Sixth Sense : Yang Sempurnakan Ku
- Kaer : Izinkan ku Pergi
- Kaer : Bukan Kasihku
- Kaer : Demi Kau Sayang

segitu aja dulu... Kalau ada lagu2 baru Malaysia yang besh. pliss share ya. saya pengen banget ngoleksinya.

Assadzily said...

Sekalian saja ya... saya tambahkan lagi lagu2 indo yang menurut saya (sebagai orang Indo) beshhh.
cobalah teman2 semua dengar. pokoknya dijamin sedap deh.
ni lagu2 mix antara lagu baru dan lagu lama.ga papa kan.

- Drive : Bersama Bintang
- Drive : Akulah Dia
- Astrid : Tentang Rasa
- Bunglon : Dulu
- Lyla : Jantung Hati
- Zigas : Sahabat Jadi Cinta
- Numata : Raja Jatuh Cinta
- Numata : Pesona
- Ello : Masih Ada
- Ello : Buka Semangat Baru
- Lebay : Dongeng Di Dunia Maya
- T2 : oke
- T2 : Lelaki Cadangan
- T2 : Brownies
- T2 : Jangan Lebay
- Utopia : Antara ada dan tiada
- Utopia : Serpihan Hati
- Vierra : Dengarkan Curhatku
- Duo Maia : Yang Penting Happy
- Souljah : Jagoanku
- Mikha Tembayong : Cinta Pertama
- Second Civil : Aku Pemujamu
- Tqla : Jangan Bilang-Bilang
- Gita G : Malu Tapi Mau
- Gita G : Parasit

Oke segitu saja... mudah2an teman2 semua suka.

Rezdown7 said...

cari2 mp3 indo di google kok.... nyasar di blog orang malaysia,hehe
nice blog....

ini blog saya yg sediain mp3 indo
http://idmusicbox.blogspot.com/
--------
http://rezdown7.blogspot.com/

taijutsu expert said...

mau share aj lagu indo bru asik

hivi : orang ke 3
hivi : indahny dirimu
adera : (lupa jdulny tp asik,googling aj)
joshua march : 100 %

taijutsu expert said...

http://www.youtube.com/watch?v=7bJJXa49bEk&feature=youtube_gdata_player

http://www.youtube.com/watch?v=fyyizwyy7o4&feature=youtube_gdata_player

mau share aj kalo berkenan

Bayu listhio pratomo said...

@CiMinniy

kalau mau lagu karya indonesia,kalian bisa download percume di stafa band cari aje di google...terimakasih karena kalian menyukai lagu indo...

Bayu listhio pratomo said...

kalau mau dengar lagu indo cari saja di source enggine google (stafa band) terimakasih

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in