http://irinenadia.blogspot.com/

Blog nih ibarat nyawa dan hidupku.


Wahhh..tajuk macam nak kasi readers2 semua muntah-muntah anak ikan kannnn..
Just want to say, Thanx a lot to UTUSAN sebab berani untuk mengambil risiko keluarkan cerita aku lagi..hek!hek!hek!  Eyh lupe..konker sorang2 lak kan. Pembetulan, bukan cerita aku sorang je terselit dalam paper Utusan hari Isnin hari tuh, but abg aku pon ada skali menyelit.hehe. Dah alang2 tuh, Thanx jugak lah to Majalah Yezz, Majalah Remaja, Majalah In-Trend yang pernah keluarkan cerita about blog aku nih :)


Ok..click this untuk lihat  
UTUSAN ONLINE

"MELIHAT keakraban dua pelajar Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dan Universiti Teknologi Mara (UiTM), pasti ada yang menyangkakan mereka ini pasangan kekasih yang sedang hangat bercinta setelah kasih berputik di alam kampus. "


"Menulis blog kini bagaikan terapi buat diri saya dalam menangani tekanan sebagai pelajar, selain ia juga cara untuk saya merehatkan minda." - irine- ;D
(eyh comelnye ayat tuh) muahaha.


Aaahh kan, x sangka lak ada yang ingat aku ngn abg aku nih macam pasangan kekasih.
OWh tidak.!.tidak sama sekali..Abang aku sudah pun berpunya. dan aku? Lu pikirlah sendiri! hehe.

Btw, cerita terbaru aku untuk dis time ialah aku tpksa tolak offer from Astro.wuwuwuw.
Dpt offer untuk buat recording rancangan wif Dr.Fadzilah Kamsah @ Astro Oasis about Dunia Internet camtuh laa. Niat di hati sape tak nak terima kan.. Peluang besar dalam hidup kot. But byk benda aku kena fikirkan. Sbb satunya kena tolak offer tuh, recording tuh 5hb nih, but tarikh tuh pulak aku ada exam untuk Koku. Fuhh..koku nih..Ngade2! One more thing, aku rasa cam x brapa layak lagi nak expose depan Tv. tuh je..huhuhuh..Betol nih..x tipu..tuh yg aku fikirkan smpai skarang. Takpe la kan, x de rezki. Percaya pada rezeki. Kita kena percaya, kalau sesuatu tuh bukan milik dan rezeki kita pada waktu sekarang, mungkin kita akan dapat lebih lagi rezeki berlipat kali ganda pada waktu lain n akan datang. Kan? And yang aku tau, tempat aku tuh digantikan dengan Irfan Khairi. Kenal kan irfan ikhairi? Jutawan internet tuh.

Beralih ke arah cerita di universiti plak..life dekat uitm now, agak goyang-goyang sikit. Macam dah tak serba tak kena. Lagi nak abis semester, lagi belambak dengan para-para asigment yang sangat comel tuh. Tak boleh nak dinafikan, life dekat U sangat2 mencabar. Takpe, aku dah besar, bukan budak bawah umur lagi, aku kena yakin jugak yang aku mampu handle tuh semua, kena yakin jugak apa2 masalah ada jalan penyelesaiannya, dah boleh fikir mana yang baik dan mana yang buruk. Ada asgment yang boleh buat aku tersenyum lebar dengan hasil titik peluh aku sendiri dan ada jugak asgment yang berjaya buat aku
"membuat muka". Huh..paham-paham je lah bila dah buat muka tuh, leh bayangkan asgment tuh macam mana.

Aku nak chaww dlu babe..belum mandi lagi nih.hauhuahau.
Klas petang kang.Then, cuti nih perlu kerja keras sikit.

Eyh cop..cop, before tlupe,
Kepada sesiapa yang baru 1st time menjejakkan kuku jari dan kuku tangan dekat blog aku nih, aku ucapakan
Selamat Datang kat blog aku yang serabut nih ok? Kalau datang sekali tuh, datang la banyak2 kali lagi kat blog nih. huekhuekhuekhuek *gelak itik*

Mood : Rasa macam nak keluarkan cash je duit nuffnang blog aku nih!

74 comments:

Mr feckry said...

caya la blogger

Hazzy Ishak said...

saya ada post pasal artikel surat khabar tu
glemer irine skg eh

yana said...

ala..takpe...lain kali if ada offer masuk tv, irine masuk je taw..tu dinamakan rezeki... :)

nusha said...

kompem akan jenguk lg ♥♥

puteri cahaya. said...

nice blog irene!.. sgt kagum dgn irene yg masih muda dan dpt capai blog yg membanggakan nie.. :)

messyaien said...

best nye irine..memang macam couple pon korang niyh..sweet arhh..

tapi betol laa,,kalau ade rezki xkemana kan..and irfan khairi tu sngat awesome!

=)

light osmond said...

tahniah irine,femes da blog korang nie..

~emma~ said...

hai irine, nice blog and pic semua cute2..akak baru nak follow..:)

-NiD's- said...

irine~ mana da serabuut bLog kamu nie..malah cute sangat mcm Tuan dia..ehehhehe....
JELAS tepancar KEAKRABAN adik aBang..bagus mcm tuh. selalu singgah sini sebgai silent reader ja...tapi kali nie nak gak TinggaLkan Komen yg ikhlas nieh...heeeee

♥CIK SHA♥ said...

owhhh..itik pun pandai gelak eh jugak dik??kui3..

waahh..tahniah untuk tawaran tu..tapi takpe..rezeki irine belum lagi agaknye tu..don't give up..^_^

seimbangkan pelajaran dengan kerjaya..insyaAllah irine pasti berjaya..good luck!!

Faizal@PeJAY said...

sama le kita last sem bnyak keja kan..uitm amik apa

suzzsuzie said...

congrats dik...makin femes la blog u pas ni

Rebelle Me said...

best best!
(:

NuR 'aQiLaH said...

fulamakkatakkkkkkkk
nak masok paper jugak..huwaa

Ekin_Alia MySara said...

Salam hye irine...saya x pdt add irine kt facebook tp! x pe saye boley follow blog irine..good luck 4 your study ye blaja rerajin k n congrats.

CT said...

Ooooo...abg Irene student UTM ya..xpe nnt aunty nk cari...hehehe. Bukan wat menantu tau...hahaha

aReaL said...

Wowww...!!! Tahniah... Yang Ni Kali Ke Berapa Irine Di Akbar Dan Majalah ?? Cayalah...

Amber Chia Selamat Lahirkan Bayi Lelaki.. Tahniah

lynn said...

assalammualaikum kak irene..
abg lynn un ade belikan paper tuh..then bace area kampus,tup-tup ade lak tempelek sal akak nan abg akk tuh..cayalah akk irene..sangat top!!

AIman_De_Cloud said...

urm irine! kat fb irine ade kene tag ngan eyka meow. tgk ar pic tuh pls!! sobs. hey astro tuh~~ woo rugi x dapat tgk irine kat tv. ehhee eh
ni link die! click eh http://www.facebook.com/notifications.php#!/photo.php?pid=30823547&id=1461367718&po=1

n@iem88 said...

selamat berjaya untuk adik ajoy. keep it up the good work

Prince & Princess said...

slm..wah tahniah murni..smakin hari smakin byk media yg nak kuarkan ceta ttg korang adik beradik kan..nway,study smart ye dik..syg murni slalu.. (^^,)

miez areyou said...

serabut? taklah..cute ada...huhu :)

Adriani said...

Nice! Irene, dont ever stop blogging ok!?
:)

Pearl Kaz said...

hi irine. this is my 2nd time read ur blog. hihi. semua pun pasal utusan tu lah. :) lepas bace, terus google mencari blog yg dimaksudkan.. haha.semangat gils. nways, gud luck for your study. enjoy giler2 time study nih. bile dah keje baru tau time study tu HEAVEN giler.. hahaha..
have a nice day.. :)

Hashira Yusoff said...

wah3..makin p0fular la kak ni.

alang2 akak dh jdi p0fular kn..ape kate akak ajak kaum kite kat luar tu same2 buat kbaikan.

sye ase kak b0le sbb tu sy ckp.

jemput dtg bl0g eh..^__^

-->idup kt U mmg btol2 mncabar.
assgment vs. exam.. T__T

LuVidA^^ said...

cumel nye die ngn abg die. hehe

mcjust.lol said...

cash out jer...

ciput azny said...

tahniah! :)

ardinihumaira said...

bestnya irine.. dah banyak kali masuk paper ;)

p/s: tahniah tau!

Lina Khairunisa said...

waaa, popular dah kak Irine ni. Klu akak masuk tv tu, confirm saya tgk. I <3 your blog! :)

Miss MiraAida said...

mmg sekali sudah menjejakkan kaki disini rasa nak datang lagi..

muka akak ada kat dara.com okt pulak...gambar yang sama macam bulan julai... =)

Saiful Bahari said...

klu xsilap ak,ko ni knal mus kn?xsgka jdi model da.

Menjejak Izani said...

perhatian untuk blogger-blogger popular!

http://menjejakizani.blogspot.com/

violet VC said...

wow..masuk paper tuh..

oleen said...

Waaa de berita psl UTeM gak laa..chaiyuukk!

nurayunni said...

wah..makin populr dh..suke2..

neyra shazeyra said...

i dah baca utusan tu n mmg lama da sllu dtg blog u. but satu hari tu masa bukak blog u, tibe2 classmate i tnya....siapa irine? eh ni abg dia ke pakwe dia? (gambar masa raya tu) ahhahaha mmg korang sgt2 rapat kan? jeles sgt. nak sgt ade abg sporting mcm tu

Encik Tikus said...

gua tersenyum bangga bila baca entry nie. heh ;)

L@n@ said...

cgrats dik.. !!..

twinkle twinkle said...

WAAA hebat la akk ;d

Nurulbadiah Lai said...

bangga ngn erine..cayalah..:)

CantikMall said...

beshnya....
ini rupanya model kt dara.com tu.... comel

Naufal Zaidi said...

lagu pe nie irine??

Abyss said...

Haha~ xde duit nmpk gayanya.

beLLa said...

wah. pemesla kmoo pasni ye.
xpela.rezeki xkan kemane punyer. mne taw dtg lagi offer tu ble irine dah bersedia ke.. kan3? ^_^

Izyana Jasmay said...

i nampak aizul kuar remaja yg cover lisa surihani tewwww

skinnyjeens said...

wow siap dpt offer ;)) congrats.

waniey dush2! said...

dr ta0n lps sy jejak bl0g neyh, n skrg bru follow coz i'm mere blogger!
congratz wt irine,, :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

peweeetttttttttttttt





























peweeetttttttttttttttttttt




























kekeke*

cEro said...

wah! rezeki melimpah!!
tahniah!! syukur!!

ishiko said...

wuuu... go irine!!!! go iri!

mysara said...

wah...congratz irene!! :)

BLADE EDGE said...

salam irine..

nak tanya sikit - best ke masuk npaper ni?? tak penah dpt peluang pun..

Wawa Zolkepli said...

wahhh.cantek lah template baru neyy!
congrats sbb buktikan kite para-para blogger ney hebat!
jom conquer dunia. ehehehe.
hrp2 irine dpt lar bls sume feedback dr pminat irine.
msti dowg suke.
k? all the best 2 u!
=)

noor said...

tahniah irine...
moga irine akan terus succes..=)

i love ur blog..=))

l.i.y.a.n.a.h said...

epi besday...

Hariz said...

Wow... makin ramai blogger yang kuar di akhbar dan majalah.. Tahniah :)

asmaroro said...

wah! congrats!

Fakar-repaiN said...

ur blog memang mantap dan masyuk..caya la

pyinceszelectra said...

i love your blog for the first time (1 october)i read it...
so cool..
keep it up...
and of course 'good luck' with all your assignment...
hehehe

Kakerou said...

ooo...macam tu gelak itik.. nk try la.. "huekhuekhuekhuek.." menjadi tak?hihi

seveneleven89 said...

Salam.sy mmg 1st menjejakkan kaki ke blog ni.haha.nice blog.selamat berblogging!

.sweet-ants. said...

wahh taniah2
tp sy nk tanye nape awk delete sy dr facebook awk ek?

:mikaomei: said...

suke blog irine. slalu gak singgah.

sweet lover said...

salam..cmne nak masukkan music box mcm irine wat kat blog sy ek??

y@n@ M!B said...

salam...hye irene..2nd time terjah cni..makin mantop blog ni..congratz dear! keep it up =)

Ery Farieha said...

cash out je

mesti ribu riban ni

hihihih

nsar is always nsar said...

irine , boleh sya taw apa tajuk lagu nhe ?? :) nway , saya suka sgat blog awak :)

paan said...

nak komen pun serba salah . byk sgt koemn. duk fikir , ada ke org nak baca komen aku nie.

blogger popular plak tue. xpela dia orang gak kan. haha..

selamat berblogging . memang hebat gila . salute la :)

SizZLing SuZai said...

salam..

hi der..br smpi cni..cecer..
yup both of u r looking like a lover LOL~ bahaya2..hahhaha
neway..cek irene awk mmg cute ^^

sudi lawatlah sy erk..heh

a i d a ; said...

blog comel.
orgnya pon comel.
ehee~

saya de jgk baca artikel ni dlm utusan.
seronok tgk blogger masuk paper.
btw, tahniah :D

yayalya said...

waaaa hebatlah msk utusan!!! :) admire sgt!!

oshin said...

anda cantek . btw i follow blog u . vsit me yah. ;) http://oshinlove.blogspot.com/

ZeM said...

hebat!saya jadi pewaris nanti..hehe

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in