Young Love


Bermula dengan kehidupan di rumah, 
kehidupan kanak-kanak ribena di tadika,
kehidupan pra-matang di sekolah rendah,
kehidupan agak matang tetapi pura2 matang di sekolah menengah,
dan....
sampai laaaaa nih  (speaking bahasa penang jap) ...sehinggalah kini......
kehidupan yang mungkin aku boleh anggap agak berbeza berbanding situasi yang lepas2...

Masa tadika,skolah rendah,skolah menengah,dan di Universiti, aku sure, perkara yang sangat normal dalam kalangan kita as makhluk sebaik2 kejadian Tuhan, perasaan suka dan minat terhadap lain2 jantina. Macam2 jenis manusia, macam2 jenis ragam dan perangai kita dah jumpa dan temui.  Perkenalan antara kaum adam dan hawa semasa di sekolah mesti orang akan cakap cinta monyet. Aaahhh..memang betol pon cinta monyet. Budak-budak...biasalah tuh. Tak matured lagi ! tak moden lagi ! naif lah !  ape lah! Bila dah masuk U pon , orang still akan cakap benda dan ayat yang sama. Tapi korang kena ingat, 

" Dalam hidup ini, perasaan di antara lelaki dan perempuan adalah satu fitrah pada manusia"

Orang cakap, kalau kita bercinta time muda-muda seolah-olah macam membuang masa. Bahasa gangsternya,

"ek elehhh...buang karreeennnnnNNN jeeerrrkk! ".

Banyaklah kau punye kareeennn kann. Puas aku berhempas pulas, ko cakap aku buang karen! haha. Orang selalu cakap, kalau bercinta dan berkahwin time muda2, macam kau sia2kan kehidupan muda kau. Ish, mana boleh judge orang macam tuh. Nasib kita nih, dah ditentukan oleh Tuhan. Tuhan je yang tau apa yang baik dan apa yang buruk buat kita. Just kita je yang kena pandai mengubah nasib kita tuh. Betol tak?  

Tanyalah mana-mana  manusia pun kan.. 

"dalam hati ko ada perasaan sayang tak??"
"dalam hati ko ada perasaan cinta tak??"
""dalam hati ko ada perasaan nak disayangi oleh someone tak??"
sure mesti ada jawapan. Kalo mulut ko yang tak bagi jawapan tuh sendiri..x lafazkan sendiri. tapi hati ko mesti berbisik jugak kan jawapan-jawapan tuh semua.
Haiihh...sedangkan manusia kronik pon ada jiwa, hati dan perasaan taw.

. Sedangkan kucing ada perasaan, 
pokok mawar ada perasaan, 
pokok bunga raya ada perasaan, 
inikan kita plak kan manusia..
cuma kita tidak dapat melihat dengan mata kasar je, tapi kita boleh merasainya.

Skang nih, aku just nak mintak pendapat korang je, tak mintak lebih pon,
" apa dan macam mana perasaan korang bila ada ORANG TERSAYANG kat sisi korang ? " 
"apa yang korang rasa bila ada ORANG TERSAYANG ambil berat pasal korang?" 




Saje nak buat entry lain daripada yang lain kali nih. Asik2 aku bukak cerita pasal aku je.
Dis time, aku mintak pendapat korang plak. 
Aku amat-amat mengharapkan pendapat @ jawapan from blogger2 senior. 
tq :)

bagi aku, hidup nih bukan sekadar untuk suka-suka dan main-main je.

 MOOD : I love you, i love you with all my heart ;)
awak tau siapa yang saya maksudkan :'D

71 comments:

Hashira Yusoff said...

Org kte cinta 2 x b0le dpaksakn an?an?an?
Kalo kte la kn,cba la utk fhm prasaan dia. Kalo x cke skali p0n ada cranya utk t0lak baek2.. Ermm..kal0 dh ada yg bpnye 2,ada lg yg nk ccuk jrum jgn la dlayn..bsykur la ape yg ada..
Oh,tpnjang plak dsitu ya..ahakss!

zeila said...

btol irine...hidup bukan tuk main2 kan....

.miss d'ieyna. said...

sangat setuju dgn pendapat irine pasal perasaan semua tuh :)

kalau org tersayang kat sisi kita mestilah kita rasa best. yelah, dah sentiasa ada kat sisi kita. susah sng sentiasa bersama :)

kalau org tersayang ambil berat pasal kita mestilah kita rasa terharu n gembira sbb kita tahu kita adalah insan yg penting dlm hidup dia. thats why dia sangat ambil berat pasal kita tak nak kita sedih tak nak kita down. dan masa tu kita akan rasa dihargai sangat :')

Hashira Yusoff said...

Org kte cinta 2 x b0le dpaksakn an?an?an?
Kalo kte la kn,cba la utk fhm prasaan dia. Kalo x cke skali p0n ada cranya utk t0lak baek2.. Ermm..kal0 dh ada yg bpnye 2,ada lg yg nk ccuk jrum jgn la dlayn..bsykur la ape yg ada..
Oh,tpnjang plak dsitu ya..ahakss!

elmo blurb said...

sayang itu fitrah.
ibu sayang ayah, ibu sayang anak, orang tua kepada orang muda, cikgu kepada anak murid, dan sebaliknya.


bila ada orang tersayang ada sebelah kita, rasa safety, bahagia dan tak mau dah lari ke mana².



bila kita dia ambil berat, ohh my sangat sweet, rasa macam dunia ni kita dengan mereka je yang ada.


ya, cinta itu anugerah. sayang juga. ;)

Aszira Yessy MahSury said...

Salam..
Wow! Irine dah dilamun cinta!
:)
siapa la lelaki bertuah tu....hehe

ardinihumaira said...

kalau yang tersayang ambil berat, ada kat sisi kita memang kita rasa bahagia dan tak mo lepas dia. nak duk ngan diasampai bila2 :)


p/s: dni cinta jarak jauh selama 5 tahun.. dapat jumpa sejam setahun pun dah rasa bahagia. apatah lagi yang duk dekat. tentu lagi bahagia kan :) semoga irine sentiasa berbahagia ^__^

PiNky@hEarT said...

bila ada orang tersayang di sisi mesti la rasa bahagiaaaaa sangattttt.. kalau selalu jumpa maybe tak perasan..tapi once kena berjauhan..alahaiiii..baru nak tau langit biru ka hijau..air tu cair ka beku..huhuu..

bila orang tersayang ambil berat kat kita, harusla rasa disayangi.. rasa macam hidup ni semakin bermakna..ececece.. there's a reason to live la kengkonon..sbb ad orang sayang,ada orang care.. ^__^

mood: misssss him so much! T__T

Anis Syuhada Nazari said...

apa dan macam mana perasaan korang bila ada ORANG TERSAYANG kat sisi korang? dan apa yang korang rasa bila ada ORANG TERSAYANG ambil berat pasal korang?

anis answer: suka,gembira,rasa bertuah, rasa bersyukur dan segala mcm perasaan yg xmampu untuk diluah dgn kata2. Cinta hadir tanpa kita sedari n even di saat yg kita xjangka. Cinta tu lumrah hidup..cinta di usia muda itu cinta monyet?xsemuanya cinta monyet. Akak pun start bercinta umur 18tahun. Dan alhamdulillah masih kekal hingga sekarang. Bergantung pd individu tu sbnrnya. Kalo die rs nak main2,maka cinta tu bkn cinta sbnr. Tp dlm kes2 mcm kita, cinta adalah cinta. Dan ia xakan dapat diganti dgn yg lain. Bwklah sape2 pun..die..ttp menjadi pilihan kita. InsyaAllah. Moga kekal hingga akhir hayat for both of u, adik Irine n Mr. Oliver. :)

Hashira Yusoff said...

Oh malu..len tny len plak jwp.

->len kali nk stdy jgn uat kije lain. Kn dh malu..kih3.

Pelangi said...

irine da dalam fasa 'dewasa'..n dlm byk2 budak, ini budak yang paling mature akk jumpe..erm, betul..bohong la lau dlm dunia ni selagi yg bernyawa ckp xde prasaan syg..se'taiko' mane pun die, ttp ade gak prasaan syg kt org yg die syg..sometimes tu trlalu bernilai..so, ape pun trjadi, hargai org yg kite syg selagi ade waktu sebelum mata die trpejam buat slama2nya n sebelum kite trlmbat ucapkn maaf..ego is nothing..:)..

Hashira Yusoff said...

Oh malu..len tny len plak jwp.

->len kali nk stdy jgn uat kije lain. Kn dh malu..kih3.

mcjust.lol said...

pada aku cinta dan sayang masa muda2 tu tak salah.

walaupun kau bercinta masa muda, tapi tak salah sekiranya kau bijakcerdikpandai dalam perhubungan kau. kau pandai kawal, kau pandai buat keputusan sendiri. kau pandai JAGA DIRI kau.

bercinta biar relaks, jangan nak lebih2, tolerate to each other, trust each other.

sebab walaupun masa muda ni org duk ckp rugi bercinta awal2, tapi kau dapat kenal lelaki dgn lebih mendalam, supaya masa depan nanti kau tak tertipu ngan lelaki2 lain pulak.

sekurang2nya kau dah ada pengalaman.

aku pun umur 18 baru stat ada pakwe, so kira okay la kan.

bercinta lepas sekolah. and hubungan kami jarak jauh.
bagi aku macam tu lagi baik, supaya tak over dalam bercinta. jarang jumpa tapi perasaan ttp kuat.


tapi yg penting sekali jangan ketepi family, studies, n maruah kau.

;)

mcjust.lol said...

err.. tertinggal. aku pun tak suka main2, bercinta biar setia, dan serius. huhu. hidup mesti ada haluan, tujuan, dan keputusan.




good luck irine! love is in the air~




;)

Encik Tikus said...

ADAKAH SAYA LELAKI BERTUAH ITU ? *BLUSHING . HAHAHAHAHA

masshie mastura said...

this is for irine.

kadang2 allah berikan matahari, tetibe allah turunkan hujan, ribut n petir,
puas kite menangis mencari sang matahari,
rupe2nye allah nk hadiahkan kite pelangi yg indah :)

myb he's da one for u, myb he's not. who knows.. juz follow da path dear :)

EYQA ♥ said...

suka entri irine ni ! :)

irine tgh dilamun cinta. hihi. semoga berbahagia dikkk :)

Miss Anne Repeater said...

bila org yg tersayang ade kat sisi kite. tentulah rasa tenang.. rasa gembira dan kdg2 ade rasa yg xboleyh nak cakap dgn kata-kata.

bila org yg tersayang ambik berat, mestilah rasa bertuah. rasa dihargai, dimanja dan disayangi.

kite boleh lihat dalam mata seseorang itu sama ada die sayang sebagai kwn @ lebih drpd kwn. i've experienced it. and i open my heart to him.

Whitey Mommy said...

bagusnya hidup irine... semoga berbahagia selalu...

Abyss said...

Perghhh..panjang2 jawapan orang lain bagi.

Jawapan aku untuk soalan2 yg Irene tnya ni senang je.

Rasa gembira la kan?
Xkn sedih kot.
Hbs2 pun resah gelisah cm cacing kepanasan kot, serba tak kena tpi ni tak kena yg happy, excited.

nisa90 said...

salam adik irine..

memang betul apa yang adik kata perasaan cinta itu fitrah manusia..

ingin disayang,slalu dirindui dan ingin dicintai semuanya fitrah kita sbg makhluk sang pencipta..

sapa yang kata dia xda perasaan tu maknanya dia bkn manusia..

disebabkn ia adlah fitrah..maka kita tidak boleh menolak ia dri diri kita ,klu tak masalah lain plak yg timbul..

xsalah kita untuk kita mncintai dan dicintai tapi perlu dikawal dan dididik agr jgn sampai ia mrosakkn diri sndiri..

agama dan adat kita sbg org melayu cukup byk mgjr kita ttg batas2 dlm pergaulan agr kita xrugi pada masa hadapan..

cinta itu suci malah boleh mbw kita kesyurga..itulah cinta sejati,jd jgn kotori ia dgn sesuatu yang Allah murka..


akak tau irine wanita yang baik dan pandai menjaga diri..semoga adik bertemu kebahagian dlm cinta sejati adik satu hari nanti..

pesanan ini jg utk peringtn diri akak sndri.

myzaAli said...

pilih lah ssorg tuk kita syg & cinta..jgn peduli kan org lain..

sedih bila org kita syg & cinta pergi selama2 nya..i miss him so much!

so girls..hargailah mrk semua & jgn mgharap org akn beri cinta mrk,kalo kita x pandai mmberi...

good luck irine :)

NuR 'aQiLaH said...

waduhh2. udAh pandei bebicara tentang cinta kok muahaha

irine da jatoh cinta ehh :D

eliana_adnand said...

cinta dan sayang mmg fitrah dik..
indahnya sayang bila sesame menghargai.. :)
tp yang pasti, cinta kepadaNya paling abadi.
kita takkan terluka jika bercinta denganNya. :)

hargai apa yg ada,
sayangi yg dimiliki.. :)

miss nia said...

Hi irine.. selmt malam..

hehehehe... sye wat entry ini khas untuk irine jerk ok??

sile la bce

http://missnia8690.blogspot.com/2010/09/entry-ini-khas-untuk-irine-nadia.html

Lina Khairunisa said...

hye sis Irine! makin comellah pulak blog sis ni. and posts pun makin hebat! keep on ur good work sis Irine comel! :D

nor atikah said...

suka tengok kak irine happy =)
moga bahagia dgn si dia =)

Liya Laa said...

hidup bkn utk sia-sia.
menyayangi dan disayangi memerlukan hati yang satu.

bila bahagia, itu lah jodoh anda.
semoga berjaya melangkah ke alam percintaan dewasa :)

*cimOt* said...

jika takut dilambung ombak jgn berumah ditepi pantai..kalau kail panjang sejengkal jangan diduga laut yang dalam..

mmg indah perasaan cinta&sayang..tapi sentiasa berwaspada..anything can happen just in a second..

smoge irene bahgia with mr right u-know-who=)

myra anne said...

jwpn utk soalan irine tuh sng je..sonok n bahagia ble ade org amk brt psl kte kan?rs cam nak senyum smp telinga..

*smp kan berat sy pon bertambah..ehehehe

kte knl cinta ms umo 16.sume org x suke.sume org ckp tu sume cinta monyet.tp alhamdulillah..smp arini kekal dah 6 thn lebih.

moga irine bahagia dgn si dia jugak k?? amin~

Tree_pLes said...

sis ~~ jum ikut saye blog nak x??? saye fir !! lalalalala...

Hariz said...

Seharusnya saya akan berasa amat-amat bahagia bila ada orang ambik berat. diri dihargai :)


New Entry ProfHariz
Video Klip Kutuk Namewee Rasis?

Erma Fatiha said...

yup..itu fitrah dik...sayang sesama insan itu fitrah tapi kene ingat dik

cinta ada pelbagai jenis.cinta untuk Allah,rasul,keluarga dan insan.

kalau kita selalu memikirkan orang tersebut,yup benar,cinta itulah yang kita utamakan.

Maka dengan itu,sentiasalah ingat Allah,nescaya cinta itulah yang lebih kita utamakan.

cinta tak salah,kita yang salah menggunakannya.

semoga bahagia sampai akhirat dik:)

shafiqabdshukor said...

cinta mmg indah..
tp kita kn ingt ad lg cinta yg lebih perlu kita semaikna...
cinta ALLAH kat kita 7 kali lbh besar dari cinta ibu kepada anak die....

AZLIN said...

yeay..i luv my big teddy wif all my heart too..

Leeya said...

bila org tersyg ada kat sisi mesti kita rasa nk senyum ja sampai ke telinga dan nak bagitau semua org yg kita sedang bahagia..

bila dia ambil berat seronok sgt2 dan bersyukur dengan apa yg kita dh dpt skrg..biar org ckp apa pun yg penting kita percaya kat dia yg dia boleh membahagiakan kita (:

LaLaLovy said...

hey baby. Kita sama umo tau. Born in 1992. Tapi i kapel dah hampir 4 taun tau. Yes, its young love. tapi kalau takde yang muda, takde la old LOve. Kalau serious, apa2 pun jadi.bila dia ada kat sisi i, he teachs me how to be a good gurl, dulu i social gila kot. sekarang, tak. ok la kalau ngan kawan2 pmpuan.
Our life more complete dan kita akan lebih rasa dihargai. Kalau dia sayang kita, dua sanggup buat apa je. =)

::ainbutterfly~ said...

salam 'alaik..cinta dan sayang adalah fitrah dik..dunia ni akan hancur jika tiada kasih sayang..setiap yg dicipta di dunia ni ada pasangan..apakan lg manusia..cinta akan lebih indah bila disempurnakan dengan ikatan pernikahan..

bila cinta kerana Allah, berpisahnya tidak gelisah..
bila rindu kerana Yang Satu. bertemunya pasti tak jemu..
cinta itu indah, bila bertemu dan berpisah kerana Allah..

=)

NurulAsyikinAziz said...

saya da takleh komen kat post before ni :( saye baru follow tau :)

http://sho3qay.blogspot.com (1988)

slmt berkenalan!

ishiko said...

OOoohh.. sape yg selalu follow belog irine mesty la tahu kisahnya..huhuu..

adalah biasa kalau kita merasa bhgia kalau org tersyg kat sisi & agk trsiksa kalau tiada..

dan org trsyg ambil berat lagi la mnmbahkn kbhgiaan tu....

insyallah kalau ada jodoh & tiada halangan kekal akhir hayat...

*ohh..pjg plk komennye... hee.. take care irine...
http://ishikosworld.blogspot.com

::ainbutterfly~ said...

lupe nk taip td..seriously akak sedey bile bkak fb irine dah takde dlm fren.........maybe sbb akak jarang tegur ye? akak kenal irine kt friendster dl..

humaira balkiss said...

bila ada orang yg selalu ambil berat n always di samping kita,sure lah akan rasa happy sangat2 n kita akan jadi bersemangat,sebb kita tau kita tak bergerak sorang diri.akan selalu adad orang yg perhati,ambil berat n bantu kita bila kita tengh down :)

hope irine terus happy :)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

of cos we will be happy bile orang yang kite syg tu amik berat n selalu ade dgn kite. tambah lagi bile die pun obviously syg kat kite. OMG.. confirm tido pun mimpi indah je. ahaha. bercinta muda tu tak salah la dik oi. but kena ingat, cinta tu tak selalunye indah. once kite dah declare ngan die, means kite kena bagi komitmen. selalu kena tolak ansur n macam2la. bukan senang kan nak cari keserasian tu. yang penting kena sabar banyak2. sis doakan adik always bahagia dgn ehem2 tu ye. =)

princess qistina dhia nabella said...

emm hai irine.....
nice 2 know about u.....
love more meaning in this world....
so amazing.....
hmm....so may ur relationship 4eva n never end...H.O.L.L.A.N.D
hmm nak tnye npe irine remove fb sy ea...??? my name in fb is princess nabilah yg ad mke dak kcik plg cumill gitu....he6 ok nice to know u....may Allah bless u...

Zool Blogger said...

biasalah perasaan sayang tu memang wujud dlm diri manusia.
samada yang pandai meluahkan atau tidak je..

tak pandai bab2 ni...


ZooL

maira lurve said...

hai irine.. :)

bg akak la kan,cinta dan sayang tu 1 perasaan yg ad kat sume org...

perasaan yg buleh buat kt rase xbrpijak pun kat bumi Allah ni..

perasaan yg buleh buat kt tersenyum tanpa kt sedar..

perasaan yg buleh buat kt rase nyaman yg tidak dpt kt ungkapkan dgn kata2..

perasaan yg buleh buat kt jd seorang yg laen dr diri kt yg sbnrnye..

jd...x salah utk ada perasaan cinta dan sayang tu...terutamanya pd yg wajib kt cinta dan sayang; pada ALLAH dan nabi... mahupun sesama manusia...tidak kt sama jantina atau lawan jantina.. :)

tp...cinta dan sayang lah pd yg berhak memilikinya.. :):)

- kak mai (",) -

merahitujambu said...

sangat dashyat berasaan tu..eheheh..tapi serius laa..rasa bersemangat menempuh hari2 bila ada sia dia tau

kancilskis7 said...

salam..
hi nadia..
nice blog..
btw...boleh ke nak kenal2??
i'm amir from s.alam
de ym??

BLADE EDGE said...

salam irine...

just drop by. i've just become ur blog follower.recently :-)

kdg2 explain pjg2 pun, hanya sedikit jer yg btul2 menjadi. selebihnya sekadar nasihat dan persediaan agar jd lebih matang di masa akan dtg. sbb ni persoalan hati, nk citer pjg2 kat mulut mmg xhabis. everybody kene rasa sndri. so, kalo nakkan cinta yg lebih bermakna, berpaksikan agama dan lebih diredhaiNya; mudah saja - GET MARRIED! :-)

kancilskis7 said...

kalo cik irin sudi u can text me : pilahdelphia7@yahoo.com

Ekin_Alia MySara said...

saya just nk bg pendapat klw owg tersyg di sisi kita 1:kite rase gumbira, senang hati,
da n bila owg tersyg ambil berat sal kita kite rase diri kite di sayangi dan di hargai oleh pasangan..ini menandakan si dye tidak mempermainkn kite...ngeee
hidup ni jgn di sia2 kn adan bersyukur ngn apa yang ada dan terima si dye seadanya..

shafiqabdshukor said...

cinta itu fitrah manusia....
http://duniamohdshafiq.blogspot.com/(1988)

Khumaera Ismail said...

salam kenal..

wo0oow~!!..nice pinky blog...heart it much.. =)

kalau rajin, singgah teratak sy.. Chenta Hati Mid

Khumaera Ismail said...

Salam kenal..

wo-oow~!! nice pinky blog..
heart it much =)

kalo sudi singgah teratak sy Chenta Hati Mid

AIman_De_Cloud said...

irine. psst. kenal x? ahhaha

mYeQa said...

the greatest feeling ever bila ade orang yang disayangi disisi.

By the way, Hye..

you are so cute!

MasaDahTime said...

kalau bersama di sisi dia tapi rasa hepi je belum tentu itu orang yg dicintai. boleh jadi itu adik beradik sendiri.

cEro said...

sebenarnya, perasaan cinta adalah lumrah manusia..
setiap org mahu mencinta dan dicintai..
tapi, yg berbeza antara manusia adalah in what degree..

Dalm bercinta, perlu letak matlamat..
org ramai zaman skang suka letak matlamat bercinta adalah 'ke jinjang pelamin'..
then, bila dah kawen, hilang 'haba cinta' tu..sbb dah tak ada matlamat..
tu yg byk kes cerai lepas kawin setahun dua tu...

lolitasinta said...

wahhh !
sukee neokk irine maken eppy !
oke . wether u like it o not .
cnte uh psti ade lam aty msg3 .
s0 . hargailahh ia b4 tlmbtt ,
hee ;DD

ahmad endo said...

part love2 ni aku jeles cket...hehehe

Ainurathira binti Zulkifli said...

Salam . suke tengok blog kak irine . comel jee . Also Salam perkenalan



http://behindkehidupan.blogspot.com/(1996)

iza said...

mencintai dan dicintai mmg indah..tpi bersedialah untuk disakiti,kecewa,dan patah hati..itu risikonya..:)

Keluarga Deraman said...

huh....terasa mcm de kne mngena je...
best la entry kli ni :D

Leena A. said...

santek-santek je kale belog irine en..suke la, pinky2 gituuu..:)
btw,okei gak wt entri cam neh..so mcm2 cite ade lam blog irine en..hee:D

faizal said...

salam..
penah dengar kan, 'cinta itu buta'..so, in case klu falling in love dlm usia yg muda, bg abg,itu normal..cam irine ckp kn,fitrah manusia..


BERCINTA LAH DENGAN SEBENAR-BENARNYA CINTA..BERCINTA LAH DGN PENUH KASIH SYG..SEBAB CINTA ITU INDAH!!!

TAPI...

JANGAN BIARKAN CINTA ITU DISULAMI DGN NAFSU..SEBAB ITU BUKANLAH CINTA, TAPI BAHANA..

i am who i am said...

follow u oredi..follow me back okay2...teehee...sapa nak tgok tepung gomak sila pg my blog..kui2

edaolala said...

belog u lawa dear. adored :D hehehe. btw, kawan i yang hensem kirim salam kat u. dia kata u lawa. hahaha. makin famous u ni. congrates ! :) u deserve it dear :)

NURUL ATIQAH SAM KAMARUDDIN said...

thats rite. depends on kita nak ada perasaan cinta semua tu. alah, biasalah, adam dan hawa masing2 memerlukan ;D
from my point of view, i think we should choose our true love to be last long forever. bukan sekadar boyfriend main main or suka suka. thats for our masa depan even we are still young =D

AsYikHiNz said...

im a new blogger. saja singgah cni.. boleh kan.. :)

berdasarkan komen2 kat ats ni mmg byk yg ckp +ve ttg cinta, sayang etc... n mostly perempuan. mesti korang tgh bahagia kan.. :) tp dmanakah lelaki bila menyatakan ttg perasaan sayang, cinta? xberminat mungkin. aku sekadar menduga..

memang tak dnafikan mestila sgt best bila berada dkt dgn org yg kita sayang.. diambil berat. dan kadang2 membuatkan kita terasa sangat melayang22~ huh

tp apa yg berlaku kalau kita jerr yg menyangi mencintai mengagumi seseorang?? cinta dah jadi hilang maknanya. perhaps.
mgkin jgk cinta ada dua kategori. spt sesetengah blogger lain ckp cinta o sayang boleh bawak kemudaratan, kesakitan dsb selain dr kebahagiaan yg memang kita impikan..

tp bg sy yg pernah rsa kesakitan itu, kdg2 terfikir memang wujudkah cinta antara lain jantina ni. atau sekadar mainan perasaan yg didorong nafsu? wujudkah??? knp sy xdpt rasa bahagia tu? huh.. mgkin kekecewaan membuat sy berfikiran sebegini.

ramai yg ckp cintalah pd Allah, Rasul dan yg selayaknya.. spy anda xlalai dan tabah menghadapi cinta manusia. betull!
tp tanpa kusedari perasaan itu dtg dengan sendiri. tak dipaksa tapi bukan bahgia yg bersama cuma kesakitan yg dilalui.. so sad.. hu

TABAHLAH!!!

-maaf terpanjang plak.klo tersalah kata maaf jgk.
-sape2 bg pendapat. need some more advice.

CERITERmu aeL said...

finally.. dapat r gark follow dak nih.. hukhuk.. lelebey lark..sory2 , aku agi budak.. hoho..
urm.. apesal ngn cecinte mse muda nih buang mase.. kalau kite da taw buang mase mesti kiter x cecinter nih kan.. so, senanye yg rosakkan "bender alah" nih is orang2 dsekeliling kiter.. kiter pon mcm terase lelebey n then..poof... break r.. gara2 mulut orang.. kan..kan..

owari nakajima said...

hm....cinta,cinta,cinta...
saya cinta awk,awk cinta saya..
cinta akan lbih indah klu ia dry hati 2 insan yg ihklas mmberi cintanya...p klu stakat nk bercinta hnye kerna,si boy tue encem or si girl tue cntik..x b'baloi gak...hehe..bnyk ckp larh cye niy...hehe..mmg cye x prnah mrasa cinta yg sejati..
p sye tau rsenye mncintai itu indah dan ikhlas...

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in