Sesi membazirkan Fulus


Wolaaa..
Waka,waka hey heyy..hehe.
eyh sebelum tuh, ada pembetulan di sini.
Arituh aku ckap anniversary blog aku nih yang ke-3 tahun kan? haha.Sowy beb..salah2..aku tersalah kira.
Bukan 3 tahun, tapi baru 2 tahun..haha. Lagi btmbah cinonet umur blog aku nih :P
So, HAppy Anniversary My blog yg ke-2 tahun :)


Pembuka entry nih.
Sepasang kaki berlainan jantina dan berlainan size.
Yg sebelah kiri nih kaki die tembam sikit (kepunyaan Benjoy)..
Yg sebelah kanan yg kasut die ada blink-blink segala tuh kaki dia 
memang comel.Sumpah comel! (nih kepunyaan tuan blog). hehehhe.

*Benjoy sememangnya belagak dengan gladiator baru yang dia pakai nih..haha*


Sekarang sila teka mana aku? 
Di sebelah kirikah?
Di sebelah kanankah?
Owhh..sudah tentulah dua2.hehe.
Saje nak mengada-ngada suruh main tekateka, padahal orang tengok hidung pun dah tau mana satu. 
(means hidung aku comel sikit daripada abg aku..hek3)
trademark ok trademark. family trademark.
Ada owang cakap, abang aku benjoy nih klon aku. Ke aku klon dia? 
Eyh..mane boleh cenggitu. haha.

Actually, baru lepas balik daripada shopping2 di sana dan di sini.
Penat tapi puas! Tuh la yang boleh aku gambarkan. Tapi kali nih aku jimat sikit rr..duit "Pt pterpan (ptptn)" x masuk lagi. Pas raya baru masuk.Cis!  Kuih raya pon aku x sempat lagi nak main tunjuk-tunjuk kat kedai. Tgulah last2 minute nnt, malam2 raya ke...X pon abis raya ke baru beli.Jimat sikit. Harga pon runtuh merundum.huhu. Tetibe terasa macam nak makan kuih tart nenas yang gebu-gebu tuh. 
Haihhh...lidah dah terkeliur basah-basah nih. Ada gak pegi dapur nih kang. 

Baju raya semua  dah selesai dah. Just terkilan kebaya x dapat nak carik tahun nih. 
Kebaya tahun lepas dah kecik la plak (itu bukanlah bermaksud aku semakin membesar dan mengembang).
Kasut jangan cite rr kan, skali banyak haaa..aku borong. Senang sikit after raya dah abis, guna plak heels and wedges aku beli  tuh pergi klas. Ayah aku boleh plak kan cakap, x nak kasi aku beli kasut sbb dia cakap kasut aku dah satu guni. Haippp...memanglah seguni kan, mana taknya, campur skali dengan kasut2 dia.hoho.
Btw, shopping raya kalau membazir skali skale x pe "kot". haha. Setahun sekali je kan. Kalo raya 5x setahun, tuh boleh la dikategorikan membazir (syaitonirrajim sungguh kan).


nampak sangat muka aku diterangi "nur" daripada nset time nih :P


Ini dia..antara buah hati pengarang jantung aku :)
My bro, Benjoy and my lovely mummyyyy! yummmyy! haha.
"CAntik" kan dua2 orang kat atas nih.haha.


Ya Allah...masing2 ummmpphh!
mane satu anak, mana satu omaknye nih? hahah :P
( mama..sila baca blog ini dengan keadaan yang tersengih2 ok :)
*Aku skang senyum dah naik "telur" lah kat pipi.Apakah tandanya? Adakah aku..adakah..adakah..aku..aku..akan..akan..gem..oo..OH! salah type~

Owhh yewww! Thanx a lot kat mak aku sebab sepanjang puasa ni, dah cukup complete dok menyediakan makan untuk sahur and berbuka. And kadang2 mak aku bekalkan aku makanan dekat Uitm spnjg puasa ni.
Pastu, kowang tau2 je la kan, nampak je aku camni, tp perut aku boleh tahan gak "tong" nye. Kuat makan gak. Slalu dok ngidam2 tomyam lah! rendang ayam lah! Semua aku cakap ngan mak aku, and esok tuh je mak dah sediakan bekal untuk aku :'D  Thanx mak! Sedap gilewww mak masak!!!


Kantoi x puasa. Eyh sory sikit okeh..Time nih malam.
Bak kata ustaz aku, Pagi kita Ramadhan, Malam kita Syawal.
haha.


main borak2 dengan mat salleh depan meja aku nih haaaa..bincang2 pasal bisness sikit.
*kelihatan excited di situ yew*


Si Adik dan Si Abang yang gilew2 tak hengat dunia!~ Konprem!


benjoy kaki pawwww!! haha.
benjoy..benjoy..benjoy..murni langkah bendul dulu yewkk.. :P hek3x!

Owh..btw, cuti raya nih memang agak lama jugak lah. 2 minggu. Memang nikmat abis lah kaannnn. Nikmatnye...dapat tido dan terus x bangun2..haha. Serius wa cakap sama lu! Siap die! tahun depan aku pon dah x dok dalam hostel uitm dah. Terus jadi NR je terus..dok luar.Lagipon umah ngn uitm sangat2 dekat kan. At least jimat sikit kalo dok ulang alik umah. Aku pon jenis yang malas nak beli makanan kat hostel tuh. Dah la kuat makan. Naik segan aku kalo aku beli makanan kat uitm tuh. Perut tong katanyewww! Kononnyewww! .. Kadang2 bungkus nasi sampai pecah polistrin tuh.hahahahha.. Nih haa..gara2 banyak sangat aku tala letak ayam n sayur menimbun2 dalam polistrin tuh. Mana tak nya pecah plus termuntah2 kan bekas polistrin tuh.huhu. Tak senohongnye aku.

Lain-lain cerita plak, aku sedang ah ngau skang.
Ok TAMAT lah entry arinih.
hahah


36 comments:

aizul marcello said...

ada org tuh ah ngau mlm tadi!! meroyan tak sudah kazeeenyerrr!!

*benjoy cantik..mama ensem!!

layla leman said...

comel larh cik airene ni..
suke sgt tgk ur face...
happy pemly =)

mazni md said said...

best nyer shopping ngan fmily...

Dyna Yvonne said...

chumill~

Arina Rozi said...

Kak Irine ta gemok lahhh. Pipi tu memang cam tu en? Haha Comel gila kak <3

joegrimjow said...

mak irene comel

suruh la dia buat blog jugak

uMMUhabibahMohdH!Lm! said...

Dear, tudung stripe merah tuh ariani ke?

~kHaiRiNe NaBiLa~ said...

ohhhkayy....

kasot da...baju da...
emm ape lgi lom irine??
kawen da???haha

namr said...

comel lahh pakai tudung tuh :))
ah ngau pasai pa ni? haha
btw, raya nk dkt, camat ari raya~

nabil_potter said...

patut la aizul bz jew..g shopping rupanya..huhuh

Hizami Rahim said...

hehe.
happy hour nampak.
:)

misshanna said...

wahhh . saya pun suka wedges and heels . GRR . kalau bole satu kdai nak beli . haha . =.=

aNiSa hANg tUaH said...

irine..cantik!

Adika said...

lokasi mcm kenal......gmbar sngt santik.....^_^

Qarl said...

kan.... ah ngau katenya!!

cepat2 dik makan nasi briyani. xmo nasi minyak

btw, hepi anniversary blog ke-2

dekat2 eh anniversary blog abg aizul, qarl & irine

2 tahun memasing! hoyeah!

liyana aziz said...

irine, kita sama, tadi org pun kena marah jugak sebab, kasut dah berlambak penuh gobok kasut, siap nak buang lagi.. aje gila nak buang?? betul! boleh pakai pegi kelas kan kan kan??

araaz said...

salam dik irine, ehm comel jugak blog ni, lain dari yg lain, dik irine ada banner khas tak, nk sgt masukkn alamat blog ni dlm blog araaz yg baru berusia 7 hr ni.he- http://araaz-man.blogspot.com

twinkle twinkle said...

mak n anak comel ouh ;D

xuk said...

btw, hepi anniversary blog ke-2 :D

merahitujambu said...

selamat hari raya dik

beLLa said...

cik irine y comey..
slmt ulangtahun belog ye!
keep up d gud work!
like ur style..;)

meowwmania said...

alolo...adik ngan abg comel skit tapi mak nya comel byk ahaks~

selamat hari raya!

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

ah ngau.. wahhhh :D siapakah gerangan yg diahngaukantu.. :P

selamat hari raya dik... :D

// klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ... //

. cek gayah . said...

kak irine sangat comel :)
suka tengok muka kak irine .
ade mase datang blogwalking kt blog nisa oke .

http://superdupernisa.blogspot.com

syahira ariff said...

nk tgk gamba pakwe irine!

jey ei ja... jey ei ja.. JAJA.. said...

rasanya semua gadis2 even makcik memang kena ada kasut seguni.. perempuan kan katanya..

/Dayah//Nurul/ said...

hi irine. first time komen blog kau ni ha. takleh pakai kebaya tu kiranya dah tak muat lahh hihi. kau sweet. i like :)

ChiLaBaey's Spot said...

Dah habis shopping ker belum ni...???

Encik Tikus said...

abang irine nampak seksi laaa. haha.

btw, memang nampak irine dah gemok sikit.

kes tak puasa la nie kan ? kehkehkeh

*ada masa datang blog en.tikus jom =)

fatian athiea said...

wahh..amt jeles tgk kmu..
asyk shoppin je..
kasut tu mmg..
stuju y amt dgn aym kmu.hehehe
bdw, cmt ari rye

BLADE EDGE said...

salam...

just drop by to wish both of u selamat hari raya, maaf zahir & batin..

blade edge

THE RADIANCE OF GEM said...

sis irine tetap comel~~
hee ^_^ selamat hari raya sis~

Fiz_46 said...

salam.. nak wish..,
slmat hri ryew irine..,,, smg ryew taun nie.. dpt dsmbut dgn meriah n lbh bermkna...,,=) cenyum sllu(^^)tke cre

SmartStudentConsumer said...

irine cantiklah!

aRE_DAm said...

sejuk perut ibu mengandung..dpt ank comel n cantik cam dye...moga bahagia d smpg ur fmly...amin....

Jom Tempah Banner said...

Hehe.. Blog yg best.. X ngantuk bace.. Leh suo cik Irine ni jd duta Kaspersky lak ni.. hehe

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in