3 SEPTEMBER :p


5 perkara yang perlu anda WAJIB amik tau wahai
pembaca2 blog saya sekalian
1st : Hari ini 3 September
2nd : Hari ini hari Jumaat
3rd : Hari ini, tarikh ini 3 Sept, mak aku tengah sarat mengendong aku dalam perut dia yang besar tuh.
Merayap ke sana dan ke sini...Menunggu saat-saat kelahiran aku.
4th : Hari ini, tarikh ni, tepat 3 tahun blog aku, Marshmellow lembik2 ni mula diwujudkan. Kira macam anniversary lah katanyeww kannn..Kononnyeee!~
5th : X paham2 lagi ke aku nak ape? haha



aku dah besar dah kan,kan,kan,kan. Dulu korang kenal aku cinonet je lagi. Sape yg kenal aku since Friendster mesti tau punye..hehe

Saya baru bangun nih. Serius!! tido kul 9pm tadi. Trsedar sebelum kul 12 am.Comel kan saya update entry time2 tengah mamai. Saya baru bangun tido, rambut still tercacak-cacak. Belum sempat nak tocangkan tinggi-tinggi macam ibu baru lepas pantang. Gigi pon tak gosok lagi, nafas bau macam ikan mati. Eleehhh..biasalah tuh..puasa kan.haha. Dan mata pon macam serupa tak bukak dan celik je. Cantik tak? cantik tak? <--nada gaya cam Eric Leeong. Memang, aku kalau nak cakap hati ke hati dalam blog nih, mesti pilih masa aku baru bangun tido. Masa tuh aku selalu mamai. Jadi, aku iyakan aje apa yang aku cakapkan walaupun ianya auta semata-mata.

Ok cukup! cukup! cukup ok! Kita masuk bab dan nada SERIUS pulak!~

Terasa macam baru semalam mak aku melahirkan aku. Terasa macam semalam kesemua kepala dan badan  aku berlumuran dan diselaputi dengan darah-darah.Masih pejal..kemerah-merahan...campur pink-pink sikit.. Penantian seorang ibu selama 9 bulan 10 hari untuk menyambut kelahiran anak bongsu dia.Terasa macam semalam badan aku diselimuti dengan kain yang tebal semata-mata tak nak aku kesejukan dan menggigil. Aku didodoikan, aku disusukan, aku dimanjakan, aku diacah-acahkan oleh ramai orang semata-mata mahu melihat ukiran senyuman yang indah..Walaupun time tuh, gigi rabbit 2 ekor aku ni belum tumbuh lagi, diorang nak jugak tengok aku senyum.haha. Tup! Tup! Eyhh..dah 18 tahun dah anak mak dan ayah sorang nih<--sambil menggosok-gosok mata dengan tangan. Biar betik!

Bagaikan baru kelmarin aku belajar merangkak, belajar menaiki setiap batu-batu tangga, berlari2 anak,belajar bercakap..pelat pulak tuh, merengek untuk dibelai, disuap nasi ke mulut..hingga aku lupa dan alpa rupa-rupanya anak ibu sorang nih dah besar panjang pon. Bukan setakat besar panjang, dah cukup umur dah pon. Pejam celik pejam celik dah jadi ANAK DARA dah pon kann?dan pejam celik pejam tak celik-celik, anak mak sorang nih dah boleh kawen dah. Eyh sowy2..tershashullll lak lidah nih... :P

Tiada kata agaknye yang dapat aku gambarkan kebahagiaan diri aku skang ni.Aku bahagia. Bahagia pada hari kelahiran aku sendiri 3 September. hehehehe. Amat-amat bahagia. Memang hari ini memberi banyak rahmat dan nikmat pada diri aku.Bertambah sayang rasanya aku pada Maha Pencipta.Segan......malu... memang toksah nak katalah kannn.Bila aku meminta, sering saja dikabulkan.Sedangkan aku nie agaknye ranking tertinggi dalam buat dosa.Wallahualam. Entah masih layak untuk diampunkan entah tidak. Tapi Allah terus-terusan mengabulkan doaku. Sedih dan gembira bercampur baur.. Banyaknya doaku yang dimakbulkan..tak terkira..Memang betolla kata ulama, bila hubungan kita dengan Allah baik, sure Allah akan pulihkan hubungan kita dengan manusia.Tak caya..trylah! 

Dalam hati aku, ada naluri untuk disayangi, ada rasa untuk diberi perhatian, ada juga rasa untuk didengari keluh kesahnya, dan ada waktu-waktu minta ditemani kesedihannya...Itulah aku. Aku tak mengharapkan apa-apa langsung daripada siapa-siapa untuk hari istimewa aku ni. Hanya aku mengharap dan menagihkan doa dan restu daripada ibu bapa aku sendiri. Mereka yang bersusah-payah melahir,menjaga, dan mendidik aku daripada aku lahir hingga kini dan selama-lamanya. Mungkin aku bukan anak yang terbaik tetapi aku cuba untuk menjadi yang terbaik. .Tiada apa yang aku mau daripada pembaca-pembaca blog aku ni, kecuali doa dan semoga ALLAH permudahkan perjalanan dalam hidup aku ini. Doakan aku panjang umur ok pembaca2 blog aku sekalian :) hanya tuh je yang mampu aku mintak hadiah daripada korang.Kalo aku suruh korang post kan hadiah besar2 untuk aku, sampai bila-bila x dapat kan? hek! hek! hek!

Selamat Hari Lahir jugak buat mak tersayang aku. Semalam birthday mak aku.Phewwwiitss..Dekat2 ngn birthday aku kan. Hari ni besday mak aku, esok tuh plak, mak aku dah keluarkan aku daripada perut dia. Sweet betol.2 Sept dan 3 Sept. Tak lupa jugak, kat blog aku nih. Dah besar dahh die..dah 3 taun dah umur dia. Cinonet betol umur 3 tahun.hehe. 3 tahun blog aku ni wujud. Macam-macam kenangan ada. Manis, pahit, masam, tawar, xde rasa, xde bau, xde rasa dan juga xde pewarna.Cukup pakej semua. Tapi bg aku, blog aku nih segala2nya bg aku. Ewahh mak minahh..haha. Ayat baekk punyew! Kadang-kadang aku terpikir jugak, aku banyak memikirkan samaada blog aku ni relevan lagi ke tidak untuk peminat aku mengetahui apa yang berada di dalam minda dan akal comel aku aku nih.*peminat la sangat*. Yelahh..mane taknya, aku asyik sibuk aje.. dan kalau nak update pun aku selalu mengupdate facebook dgn twitter aku . Apekemendeminatang tah yang aku selalu merepek merapu meraban dalam facebook dan twitter tuh. Iklan jap : aku x sangka ada gak yang follow twitter aku tuh. huhu. Tgk2..ramai gak followers.huhu.


Windu pulak header blog lama aku nih :'D
Blog lama banyak berjasa kot kat aku.

Para-para followers dekat blog aku nih, 3975 orang..Thanx  a lot! Aku pon tak pernah nak mengharapkan korang follow blog aku nih. Ada ape je kan dengan blog aku nih. Dah la penulisan tunggang langgang. Macam budak2 x cukup umur je. Helloww..ehem2..aku dah cukup umur dah hari nih.ngaaaa~ Lastly,setelah pendahuluan dan 5 isi-isi penting aku reka kan, aku bersetuju untuk bagi penutup bagi karangan SPM aku nih ngaaaa~ Aku mintak maaf sangat2 kalau aku ada menyakiti korang semua dengan kata-kata pedas dan tingkah laku aku yang tak senohong tuh. Memang tak terlintas langsung kat hati nih nak memperkecilkan sape2.Segala yang baik itu datang daripada ALLAh dan yang kurang baik itu datang daripada diri aku sendiri.Aku bukan Malaikat. Aku manusia biasa yang sering melakukan kesilapan.

HAPPY BIRTHDAY UNTUK DIRI SENDIRI 
IRINE NADIA MARCELLO

HAPPY ANNIVERSARY BLOG AKU NIH 
Ke-3 tahun :)

102 comments:

alisha said...

happy birthday kak irine ! =)

violet VC said...

hye irine..happy burfday...comel la adk nih :)
say happy burfday 2 ur mum too...:)
mesti ur mum pon comel kan :)

jue said...

happy besday irine..
may ALLAH bless u always...
besday mak u sama gan i lah...=)
nati kim salam kat mak ek..

mayRa_ahmaD said...

seLamat aRi jadi iRine...
may God bless you..owez pnjg umo n muRah rzeki..aMin...

mantain cute k..hihihi

pwincess AJA said...

Happy Burfday adik Irine!
May ALLAH S.W.T bless U always~
Gd luck in ur future undertakings~
Happy 3rd annv to ur blog!!!:)))

::Cik Zatie:: said...

hepy besday si manis!
semoga dapat ape yg di impikan..
insyallah :)

*1st tyme comment ur blog..
slalu i jadik cik anon jek..heh3

NynaMysarah said...

selmt ary jdi!
slmt ary ryaa!
hope kak irine alwys sukses :D

Meghil Yaargh said...

epi bday irine!
blaja molek deh.
May ALLAH bless u!

AIN said...

selamat TAMBAH umo ye irine..

moge tabah hadapi cabaran edop mase akn dtg yea.n moge jd anak yg bgune utk famli..amin..

Afiqah Fatin said...

happy birthday sis~
n hapy birthday to ur blog~
:)

amir naufal said...

happy bufday irinie..:)

amir naufal said...

happy bufday irine...:)

mira the monster said...

hepy bufday cute ! budfay kte di bulan yg sme..!! moge panjang umur n dimurahkan rezeki,bertambah cute selalu dan bahagie dgn org yg tersayang..hekhekhek..pergi cuci muke dlu pasni..hahaha

elmo blurb said...

selamat hari jadik belog irine. :)

Fiz_46 said...

hepy bufday irine nadia,., =)
smg dmrhkan rezki., dpnjgkan umo.,, dbri ktengan hidup.,, n berjya ddnia n dakrat.,,,, tke cre., (^^) cenyum.,,

layla leman said...

cik irine yg comel..
selamt hari lahir
ke dunia angka pnmbhn umur..
hehehe...
smga lbey comel n lbey brjaya
dsmping mndpt kbrkatan dr ALLAH..amin

Miss Hani Zain said...

Salam Irine ;)

Selamat Hari Jadi
Saenggil Chukkahamnida
Happy Birthday

Moga Allah sentiasa merahmati dan lindungi Irine
Moga sentiasa bahagia~
Moga sentiasa sihat sejahtera
Dan moga senyuman sentiasa dekat dengan Irine

Again,Selamat Hari Jadi~ ^^

Haura Malina said...

may Allah bless and have blast :)

Amir Izzat said...

Assalamualaikum!wah! selamat hari jadi..semoha panjang umur dan terus sukses! hurm..nak cakp apa lagi?

cepat2 la kawen..ops! kan dah cukup umur..haha..

ha,minta maaf? ok..amir maafkan..kih3..

selamat maju jaya.. :)

p/s: pertama kali komen..sbb selama nie segan..kui3

Nudi said...

Happy Birthday KAKAK ~

Eheh,birthday kita bulan sama lah

September mmg best.HAHA

Hizami Rahim said...

happy besday irine!!!
moga berjaya di dunia & akhirat!
:)

ChiLaBaey's Spot said...

Tahniah Irene... Semakin maju jaya diharapkan... Walaupun tak update macam selalu tapi papa still open blog Irene...

Jaga diri, jaga makan dan jaga badan yer.... :)

aNiSa hANg tUaH said...

selamat ulang tahun irine!!

comelnye gambar tuu

G.R.E.E.N.Y.G.O.R.G.E.O.U.S said...

irine..
background dulu ag cantik la dear
yg baru nampak more matured
but nice la~

FaTin GemiNi said...

hepy bodaayyy :)
ingat lagi dulu time zaman2 fs irine muke budak2 abes..cute sgt! sgt ok! skang da jd REMAJA..cantek..

kecik2 comel..da besar caaannteekkkk!

FaTin GemiNi said...

hepy bodaayyy :)
ingat lagi dulu time zaman2 fs irine muke budak2 abes..cute sgt! sgt ok! skang da jd REMAJA..cantek..

kecik2 comel..da besar caaannteekkkk!

liyana aziz said...

happy birthday irine.. semoga panjang umur murah rezeki.. diberkati Allah dunia akhirat..

Nur -al- Ain said...

happy bday irine ;)
eh baru ingat irine kat lendu kan part one? same dgn cousin kite la.. part one jugak ;)
ain kat UiTM KBM.. so agak2 sempat ke jumpe? hehe

r-mean said...

selamat hari lahir..smoga pnjg umur dan hidup diberkati Allah dunia akhirat..

dayana said...

::SeLaMaT HaRi LaHiR::

gwen velora said...

hepi bday irene
hepi bday irene's blog..

uMMUhabibahMohdH!Lm! said...

happy burfday~ May all your journey along together with blesses from Allah and your family ;)

cEro said...

happy 4 u...
hepi besday,
hepi anniversary blog,
hepi ramadhan,
hepi raya....

magnoliapert said...

Happy Birthdy Irine.
Sweet 18 right??
Happy Always.
May Allah bless you ^_-v.

Also ;

Happy Birthday for your blog,
-Irine Nadia Marcello-

SYAMIMI said...

happy birthday irine....
semoga pnjg unur ya=D !!!

magnoliapert said...

Happy Birthday Irine.
Sweet 18 right??
Happy Always.
May Allah bless you.

Also ;

Happy Birthday to your blog.
Already 3years.
Irine Nadi Marcello.

^_-v

Qarl said...

cik irine

selamat hari ulangtahun kejadian

wishing u all d very best

life will never b easy

believe in urself

u know d best for u

have fun!

ienaa SYAMIERA said...

cs irine , happy birtday dear . semoga b'tmbah cute , cute , cute and cute . (:

idhzaty farid said...

same bufday :))
happy bufday :))

SIELAMI said...

sweet 18 irine...:)
study kat uitm lendu tu elok2...semoga berjaya yer..=)

aLya said...

ePi beday iRine cOmeii.
semoge ngan peNingkatan uSie irine ni akn comeikan lg irine..hehehe
hope all ur wish come true n ceria2 slalu :-)

qieqieaqilahashari said...

happybirthday irine. may all ur dreams and wishes come true. seriously i dont know my mistakes towards u dear but maaf zahir batin okay. sory if i did hurt ur feeling. selamat hari jadi. (kat sini jeh boleh wish irine) semoga pnjg umur, dimurahkan rezeki :D

syafawani said...

happy birthday sis~

Dear Allah..this girl is sweet and strong.Help her live her life to the fullest..Aminn..

dak eina (◕‿◕) said...

happy bithday irine!!

semoga pjg umo n dimurahkan rezeki ;)

Nabiel said...

dah agak dah~
bufday dia rupenye!hehehe..
hapy bufday yea..
selamat menyambut hari tua=P

[z@ck] said...

Happy Birthday Irine..
dah lama ikut blog irine..memang byk perubahan kamu..dulu kamu kuat nangis kan..hehehe..skang dah strong..

all the best dear =)

zeila said...

hepi bufday irine.......may god bless u dear..

puteriqaizyan said...

:: happy bufday irine ::

:: happy bufday jgk utk irinenadia.blogspot ::

♥ αṁγηαβειια ♥ said...

happy birthday irene :) lepas ni blh la tgk movie yg 18 thun ke ats kn? kn? :P

Nay said...

hepy bday adk ! :)

Wahidah said...

happy bufday irinee...

18 thn sudahhhhhhh...muda belia lagi tuhhhhhhhh

^nur atirah^ said...
This comment has been removed by the author.
Iryani Noor said...

Happy birthday irine...
moga panjang umur & dimurahkan rezeki...
tak sangka kite berkongsi bln kelahiran yg sama...
go go virgo gurl =p...

Adriani said...

Happy Birthday Irine!
Wishing you all the best! :)

nuraitul said...

ape besday..may Allah bless u and ur family..and also..success in evrything u do..Amin.. :)

kims said...

happy birthday:)
adore ur post <3
sweet 18 !

FIFI SYAFIRAH said...

selamat hari lahir irine. ;)

bspotgurl said...

dah besar pun budak sorang ni :)
HAPPY BDAY DEAR

mcjust.lol said...

hepy besday irine.

3 september mmg hari yg baikkkk pun sebab hari ni hari aku balik kampung. yeeehaaa! :D

aReaL said...

Happy Birthday My Dear... And To Your Blog Too...

From,
aReaL
arealculebrity.com

adrenalin said...

hey babe,
happy birthday, n may allah bless u, always

:)

mariea said...

huhu.. selamat ulang tahun kelahiran. moga ALLAH sentiasa memberkati mu. take care and update selalu kay! muahahhaha....

iz_wany said...

epy bezday irine :))))

Mar said...

happy birthday cik irine,.

nuyuEna said...

happy birthday tuk irine dan belog nye..:)

Farra Zulkarnain said...

happy birthdy & anniversry.
semoga cepat2 kawin ea. hehe ;))

mysara said...

hepy bezday irene...;)

merahitujambu said...

rindu kamo jua

nn said...

happy birthday :)

adeq azreeqah said...

~ Selamat Ulangtahun Murni..
~ Moga panjang umo,murah rezeki,bahagia slalu & sukses dlm hidup..
~ Mmg sah la murni tgh mamai tym wat entry ni smpai diselimuti pun jd diselumuti..ada lg didodoikan jadik didoikan..wahaha mmg klaka la murni ni..
~ Nway,congratz utk suma kejayaan yg dh murni kecapi shingga hari ini..
~ Moga terus bjaya d masa akn dtg..AMINN..

shahirahsofie said...

hepy bufday ye kak irine (:
semoga berjaya dalam ape jua yang dilakukan .

pink said...

Happy Birthday sys ;)
Happy always ya xD

Mimi Saidi said...

hepi besday for both!

Dyna Yvonne said...

epy bday utk irine nadia marcello~
>_<

NadNod said...

hepy birthday la irine :)

Trah Wann said...

wee happy birthday sis irine :D

paai said...

hepi besdayyy

twinkle twinkle said...

hpy bfdy :)

****looser**** said...

epy bezday :)..moge dipanjangkn umo n dimurahkan rzeki..study smart oke .~..hehe

Aszira Yessy MahSury said...

Salam...
terharu baca blog Irene ni...
Happy besday, semoga allah pjgkan umur dan murahkan rezeki Irene.....
one more thing, wow! tak sangka besday irene dgn mak irine dekat2 je..
wonderful! :)
cheers girl! :D

akuekah said...

hepi beshday IRINE...may ALLAH bless yOu....((:

princess FADIELA said...

kak irine , happy birthday ! :) may Allah bless u .
sweet lha akak nieyh .

Erra Fariza said...

happy birthday sis :)

Nurul Aida Shafiena said...

epyy buffday n camat ari raye kak irine.. semoga kak irine jd seorang yg berjaya 1 ari nty,,, :)

Dang Intan Duka said...

hye irine...
birthday kte dekat2 la..
akak lak 1 sept..kre awl sehari dr mama kamu..

pape pn selamat hari lahir k..:p

syuhaidza said...

salam irene :]

happy birthday

sweet 18 :) :) :)

~smg pnjg umur,dmurahkan rezeki~AMIN
~smg success2 selalu~
~happy2 selalu~
~smile always~

p/s:maff lmbt wish ^_^

dafina afiqah said...

happy birthday kak irine..
akak comell sgtt !!!!!
may allah always bless ur life..
n life happily ever after with ur beloved family... ;)

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

happy birthday dik... moga senantiasa dimurahkan rezeki dan berbahagia...

thyYunx said...

epy bfday irine..
sweet 18th aw..
moge mdpt barakah dpd Yang Esa d bln Ramadhan ni..
urmm..bdw,, asal xleh nk add fb irine ek??
cdey sket ni..


*senior uitm..

baiatulridhwan said...

salam irine,

ape kate irine cube2 buat pengisian dalam blog ni lebey islamik?

followers dah ramai,boleh nak berdakwah=)

Encik Tikus said...

epy bufday to you and ur blog also ;DD

dania adam said...

Happy belated buffday irine.. Buffday akak plak arini..hehehe :)

sofinaTHAQIFAH said...

happy b'day irine nadia may allah bless you.
(:

Fräulein Nurul said...

Happy belated birthday~~~

johnlabu said...

hepi belated besday....byk nyer komen...mesti xterbace yg bawah2 ni kan...huhuhu...

BLADE EDGE said...

salam everybody...

baru dpt tahu pasal blog ni..wow ramainya pengikut..

since saya ada baca juga blog ni, just 2 say happy birthday & happy anniversary 2 ur blog..saya doakan moga terus aktif menulis & success always..

ada masa dtg la ke blog saya.

KLIK SINI YEEE...

fittiariri said...

epy bezday irine....hope kebahagiaan sentiasa menjadi milik irine :)

nabil_potter said...

happy birthday irine :)
kirim salam dekat aizul..ngeh3!!

nadhirahkarim said...

happy bday...:)

Yutaka Mushimura said...

happy birthday...

lambat siket ek..

jgn mare...

:P

MasaDahTime said...

selamat hari jadi tuan dan blognya?

ima said...

epy besday irine!!
*belated besday!
;)

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in