Hidupku at University


Assalamualaikum ;')
Hye semua..
Irine tengah nangis nih..
Irine tengah sebak nih..
Irine tengah pilu nih..
Irine tengah dilanda pelbagai perasaan...
Irine tengah emosi..
Irine tengah mengalami segala-galanya..

Memang betol cakap abg aku,
" Aku jamin, dak Murni nih masuk U nnt, mesti AKAN nangis nak balik-balik even rumah x sampai 15 minit dah sampai"

Aku dengan pantasnya menjawab,
"Eyhh..sape cakap..! kite nengoklah nnt, aku mesti x nak balik punya" <--sambil senget2kan mulut,

Arrghh dustalah semuanya!~
Omong-omong kosong sahaja dan semata-mata ungkapan di bibir je..
Bibir selalu menipu..
Bibir selalu berdusta..
Tapi jangan pernah sesekali salahkan hati dan perasaan.
Hati dan perasaan sahaja yang tau segala-galanya  :')

Emm..korang semua pon boleh dapat agak lah. life aku camne after masuk U nih.
Aku sedang mengalami proses menyesuaikan diri kat sana.
Hari-hari aku update status dekat Fb..
Ada satu hari tuh, aku update status nih,
"baring2 atas katil smbil tersedu2,,,mata bengkak,,,hidung tsumbat macam nk sesak nafas pon ada gak.... Ya Allah..."
Memang saat-saat genting time aku update status nih. 
Time tuh, roomate aku tengah melantak tido dengan sedapnya,
aku pulak? aku dengan sedapnya tutup-tutup muka dengan blanket yg tebal tuh.
Nangis sedu-sedu.Aku tak tahan time tuh.AKu msg akk and abg aku.
Aku mengadu segala2nya.Aku pasti, diorang faham akan isi hati aku.
Sebab diorang memang mengerti akan perangai adik bongsu diorang.

Setiap patah perkataan msg yang diorang reply, aku x dapat nafikan, memang aku nangis.
Menitik-nitik air mata aku. 

Aku dah dapat class kat sini.Dah start belajar semua smalam.
KAwan2 ramai dapat group n kelas lain.So, aku memang kene berdikari sorang2. Hostel dengan kolej jauh..
Aku banyak kali sesat dalam uitm tuh. Aku kena hafalkan setiap batu-batu jalan kat uitm tuh supaya aku tak sesat lagi lain kali. Disebabkan kawan2 aku ramai yg tercampak group lain, aku terpaksa buat hal aku sendiri.Lepas abis class, aku jalan kaki sorang2 kat uitm tuh pegi koperasi pi beli tshirt koko. 
Masa nak balik bilik lak, aku banyak kali pikir mana jalan nak balik bilik.hoho. Last2, aku jalan lenggang2 sorang2 kat tepi tasik uitm.Time tuh, hati dan perasaan je tau apa yg aku pikirkan. Air mata memang dok tahan je..Kalo boleh, nak je menyelam dalam tasik tuh kasi tenang skit perasaan.Tp aku bukan bodoh mana pon nak buat camtuh.Aku sampai bilik, mandi semua, makan semua, layan perasaan sorang2 ;')
Aku amik jalan mudah, cara yg paling senang nak ingat jalan kat dalam uitm tuh, setiap kali aku pegi class, aku amik video.Setiap kali aku nak g class, aku amik video mana class aku. ;') 

seriously, aku tak tau ape yang aku pikirkan bila dok sana 
Mungkin sebab aku TAK PERNAH bercenggang dengan keluarga.
Kalo bercenggang pon, maybe 2 hari je kot.
Aku tau ini semua mengajar aku erti berdikari.
Aku tau semua tuh..korang semua toksah dok bgtau aku byk2 kali.
Plzz jangan gtau lagi.aku mmg tau..!~

Roomate aku ok.
Kawan2 ok semua.
Abg2 and akk2 senior Masscomm semua memang yg terbaik!~ 
x dapat dinafikan lah semua tuh.Aku tabik kat diorang semua.
Pujian 100x tepukan perlu diberi kat diorang sbb jaga kitorang dengan baik 
masa orientation day.

Emm..entah..
Nih pon aku balik sbb nak rasa tenang skit.
Aku rasa macam nak peluk mak ayah aku smpai bila2 
sambil nangis-nangis.Tp aku x nak tunjuk kat diorang yg aku lemah.
Padahal memang.......
...................................................................................................
..................................................................................................
Mungkin betol kata kawan aku kot,
masalah aku maybe datang yang paling terrrrrawal daripada semua orang..
Tapi lama2...aku mesti ok punye.Time aku ok tuh la, orang lain lak yg datang masalah.
So, sila bg kata2 semangat dekat aku ;')

bye~~
nak masuk baju dalam mesin basoh jap!~
haha

120 comments:

Siti Wardah said...

smoga tabah hadapi masa akan dtg .. hehe
smileee :D

AeNa Helaena said...

xpe cayang..awal2 mcm 2 lah...lama2 mesti irine enjoy,. bile da ramai kawan nnt..
irine kuat k ;)

SHAFIQAH SHARMEEN said...

tape irine. tu semua dugaan. jgn give up oke.
nama pn hidup kt U, so kena laa kuat kan. kwn2 ta sama cls ta sama ape tape laa. lama2 oke. lama2 nty ingat laa jalan2 kt uitm tu.
*aku pn sesat gak kt uitm tu. hehehe :)
gud luck irine.

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

mula-mula memang sedih, nangis..tapi nanti rasa tanak kuar dari u tu..cayolah cakap aku.

Nik Nur Izzati said...

life 'u' mmg mcm ni. mula2 kekok, lepas tu ok la. confirm best lepas ni, bila dah jumpa kawan, dah jumpa lecturer, n jumpa life baru. seroiusly exciting.

Nik Nur Izzati said...

life uni mmg macm ni. tapi lepas ni confirm best dan exciting. seriously!!

hazieqah kahil said...

be strong gurl . nant u'll feel yg life kat hostel besh ! like me yg dah almost 8years stay hostel :) gud luck !

Nik Nur Izzati said...

life uni mmg macm ni. tapi lepas ni confirm best dan exciting. seriously!!

yan said...

People won't create a lock without its key. Its just like how God wont give us problems that we can't solve.
be strong girl.=]


feel free,go here :)
izyan's

Qaseh Irdia said...

hai dear...thtz rite..lebih baek u ade maslah skunk dr masalh kemudian hari....all de best 2 u dear...u kne bersyukur atleast u tercampak in melaka bayangkn kalu u dpt jauh2 kan ag ssh...pape pon u ken bnyk bersabar ok...i wish all de best 2 u sis....

amy shuhada said...

irine kira brtuah la xjauh sgt. leyh naek bas je blik.. saya nih, kne naek flight nk blik.. mlm2 nanges dlm bilik nk balik.. 1st time duk jauh dari fmily. xpnha berenggang. jauh tu mmg bpak gler jauh.. amek ko!! duk ngara org xsama ngan ngara sndiri..
xpe, lame2 ok la tu.. ngEe ♥

hannamaruku said...

bersusah susah dahulu.
ade hikmah.
keep fighting! :)

mysara said...

mula2 tu...
tmbhn lak irene anak bongsu..sure manje..hehe
6t insyALLAH lama2 ok la...;)
nway, gud luk ek....

shasha cartEr said...

you..jgn nanges..meyh i selaku akak senior sikit dari i cakap skit..i pun dulu cmtu jgk..x pernah berenggang dgn fmly, msuk foundation in law, hari2 nanges..

Hidayah Hasnani said...

alah bisa tegal biase dear. lame2 akan ok yer.. =) menangis lebih 5 jam sehari x elok yer syg. boleh menyebabkan selaput dimata. menyebabkan mslh penglhatan nnt. (^__^)V

f ι я α α said...

la ciannye ;0
tabah eh!

Nur Amalina Razali said...

irine..
kuatkn smngt okay..
kite sme x pnh jauh dpd family..
so i know what you feel dear..
irine anak bongsu,kite lak sorang je pmpuan dlm family..
so mmg tau mcm mne irine rse
take care dear :)

Una Ulala said...

irine
kuat semangat keyh
this will happen to every single girl yang xpenah masuk asrama or watsoever
so jangan tension2
kalau xtaw jalan or ape2 je
tanya lah sape2 yang ade time tuh
it will be okayyy for u
just a short advise for u lil sis
gudluck kat sne
blaja rajin2 aw
u can do it gurl! :))

nysa sajepp said...

biase la tuhh ..
org dlu pon pena jgk rse camtuh ..
yg bezanya ,
org alami bnde ni kat sekolah ..
anyway , sabar je ye ..
demi mse depann ..

aNiSa hANg tUaH said...

irine.
sabar2 k..
biasa lah tu memula mmg mcm tu
all the best
pandai2 bawa diri yerr
:)

aNiSa hANg tUaH said...

irine.
sabar2 k..
biasa lah tu memula mmg mcm tu
all the best
pandai2 bawa diri yerr
:)

kyoO~rEz@ said...

sayu gak bace..xpe2 take it as ur starting point..chayOk2 ^^

shazika said...

ceceh.
dah pandai basuh baju sendri

irine kena tabah duk hostel
slalu lah update kisah kat uitm heh


eh
nak tengok video kamu rakam tuh

fyka said...

wehuuuu irine dah balik..
wahhh sebak baca entry kali plus lagu yg sgt mendayu..

princess 9 muharam said...

salam irine... be strong k..
akak dlu pown mcm tue jugak.. siap demam2 n mmg x lalu makan.. rumah jauh dr sekolah..(dlu gi sekolah asrama)..

ape2 pun.. irine kene kuat tau. satu cara yg unik irine rakam video 2.. hehe.. ape2 pun blja rerajin. :)

Surry Moerrie said...

kak irine mesti boleh punye!!:)

skyjuice said...

sabar ye irine..jgn nangis2 dah..biase la tuh..akak dlu mase first2 masok pon asek nangis ingat mak ayah..mmg HOMESICK teramat la..tp lame2 ok..sbb,pengalaman mematangkan seseorang..nnt,bile irine dah lame sket kat U tu,msti irine akan faham ape yang akak cakap nih..
well,gudlak irine nadia..akak n ramai orang lagik mndoakan irine..semoga irine akan bjaye capai cite2 irine..may GOD bless u dik..take care!!!!=)

ezzah_puteri said...

take ur time sys ! life at university mmg superb2 best , enjoy it ! don't sedey sedey oke :)

MaryamJamilah said...

Alahai. Ciannye junior sorang ni. :) Mule2 memang camtu, naseb baek Melake. Kalau dapat kat Shah Alam tu, lagi nak pulang nak pulang nak pulang. :) Sabar ye dik oi. Jangan nanges. We'll be here jugak selain your family. *dulu nanges gak. hahaha*

joegrimjow said...

nanges dulu
lepas tu oklah kot

noor said...

sabar ye irine..
suma 2 dugaan..
mengajar kita erti kehidupan sebenar..
irine kuatkan semangat ye..
cayok!!
jgn sedey2 daa..
irine kena kuat mcm the hulk..
oke!
moga success yaa..=))

Hizami Rahim said...

hehe.
cik irine,
biasa la tu.
ragam awal2 masuk U.
tak biasa.
lepas ni okay la.
tapi ambil masa jugak.
:)
jangan risau.
everything's gonna be okay.

R said...

Salam..
Mula2 nk sesuaikan diri dgn persekitaran baru memang camtu la.. lama2 nti mesti ok punya..
Good Luck in ur future undertaking n Take Care.. Jangan nangesh2.. ihihihih :p~

adeQ said...

siyesly... akak tataw life kat universiti cmne.. tapi for sure, sume hostel same je kann?
if kat sini, kitorang still dilayan cam budak2 form 1 yang bwu masok hostel sekolah asrama pnuh.. nk kuar letak kad, nk masok pon same... ade time limit nk kuar.. cam2 laaa..

org ckp life kat uni heaven! soo.. live ur life to the fullest ye irine~
gambatte kudasaiii

jari jemari yang berjoget said...

memang begini la kehidupan belajartempat belajar i jauh dari rumah..u bayangkan 12jam..

pastu kena duduk rumah sewa

mana nak fikir kenderaan,mana nak fikir duit cukup ke tidak??

::fadxieza:: said...

aja aja fighting!!
ye,ini kate2 semangat..
:P

Mimie Cadbury said...

hmm~sabar je kak irine
sbr kn separuh drpd iman...
tbhkan hati mu*ceh ayt jiwang,x thn*
hehe
Semoga berjaya ye kak irine
AMIN

mcjust.lol said...

bersabar2... homesick tu biasa la bila berjauhan ngan family... nanti dh ok siap tak ingat balik rumah lagi.. haha

halimatus yusof said...

betul ckp kwn irine tu ;
selalunye, kalau first2 kite dah
menangis melalak macamni,
nnt lama2 irine mesti ok.

berbanding dgn org yg first2 lg dah happy sangatt, lame2 waktu dia pulak yg diuji.

utk hlg sume ini, irine kene enjoy je stiap detik kt uitm tu. buat2 busy. jgn diikutkan sgt perasaan k(:

myraa said...

tabah ya irine ! i got the same feeling dgn anda :)

arm nomi said...

insyaAllah,,irine pasti ok,, do da best irine,,enjoy your life,, (^^)

Farhana Salih said...

hm, saye pun pernah buat benda yang same dedulu
tapi memang betul lelama dah ok

p/s-pernah did the same thing like you when other room mates sleep.

pasni ulang alik ke?

ima said...

irene,
mule-mule melangkah memang r xbetul,xper. perlahan-lahan k. jgn sedey2.

cHuck HaNafi said...

dun weri irine,,shows ur girl power owrait.. ? i am 1 of ur follower n by reading through all ur entries seems like u r such a strong girl.. u have thousand followers including me n dat shows u r strong to handle all of 'em.. wish u luck ;)

nooRjan said...

huhu..sedih gak bila baca entry adik...setiap apa yg kita lalui dlm hidup ni ada hikmahnya...mgkn ni lah masanya utk adik lagi mgenali diri bila dh mula b'dikari...insyaallah girl..u can do it n akan cuba kawal keadaan sekeliling...samalah cam akak dulu2 time study..baru brapa jam x jumpa parents...sebak bkn main..air mata ni lagi lah lancar nk mgalirnya...bila adik rasa sedih selalu ingat padaNYA insyaallah..hati akan tenang..n anggap ni satu cabaran baru..ya!!

nooRjan said...

huhu..sedih gak bila baca entry adik...setiap apa yg kita lalui dlm hidup ni ada hikmahnya...mgkn ni lah masanya utk adik lagi mgenali diri bila dh mula b'dikari...insyaallah girl..u can do it n akan cuba kawal keadaan sekeliling...samalah cam akak dulu2 time study..baru brapa jam x jumpa parents...sebak bkn main..air mata ni lagi lah lancar nk mgalirnya...bila adik rasa sedih selalu ingat padaNYA insyaallah..hati akan tenang..n anggap ni satu cabaran baru..ya!!

aReaL said...

Alooo... Sianya... Nanti Lelama Ok La Tu... Banyak2 La Call Mereka... Hehehe...

Visit Me Back : (GAMBAR) Chloe Nicole Saralyn AKA Sara Yang Seksi Dan Comel

ika. said...

ala...mula2 je tu dik..lma2 dh okey..at least u dpt dekat ngn umah..akak dlu kt srwak..bygkan jelaa..tp seminggu je nanges..then enjoy gila2..u study betul2..dptkn 3 pointer ke ats keyh! gud luck! :)

zam.enol.arep said...

bawak la scoot anda budak kcik. @_@!

ayoikema said...

sabo bebyk ek...2 br intro jer..pasni lg byk..bkn ayt utk takut2kn murni tau tp nk bg murni besedia lebih awl..hehehe..muler2 mmg cm2..lps 3 bln nnti ok la...

zeila said...

ciannye...takpe2..mula2 memang cmtu,,t lame2 sket dapat la kawan2 baru..jgn nanges2 ag tau..

bintangyangsatu said...

dear, be strong okei.
sis dlu lagi jauh dr family
it takes 2 n half hour to reach home from the uni.

tapi lama2 nanti mesti ok punya, sampai irine xigt nak balik rumah n parent irine lak yg kena g uitm tu utk jmpa irine. huhuh

btw, baru-baru camni memang susah nak hafal jalan, nak catch up pe yg blaja kat kelas, tapi dah sebulan nanti ok punya la.

irine kan memang minat kos ni, so work for it okei dear...:)

nama saya fatimah dan saya bukan pengganas said...

ololo...
tabahkn ht k.
uitm melaka sgt best!
spas 3 thn irine mesti taknak blah dr situ...

kte dulu amik ms sebulan nangis2 sume.
then sume ok.
(ok tipu, sllu gak nangis even smp dgree pun. hehe)

bese la tu anak2 manja mcm kte2 ni..

Fatin Sherrina Al-Baghtar said...

irine! sabar lah okeh?
semua orang lalui benda yg sama dgn irine.
homesick tu stakat 1-2 minggu je. paling lama pun sebulan je irine homesick.
tanak nanges nanges ye?
CHEER UP IRINE! :)

vAtTaRfLy said...

be strong!~

cik ena merduwaty said...

cik irine...sabar ey..dulu saya macam tu gak..hari-hari nak nangis..cik irine bertuah kawan2 sume ok..saya ni dengan perangai kawan2 yang buat saya sakit hati..family jauh, sy xnk ngadu kat dorang even saya nak sangat cerita kat mereka..tapi saya tahan kan..romate saya dulu buat hal masing2..tatkala saya menagis die buat macam tak tau jer..saya tak salah kan romate saya tu..die mmg tak teri untuk memujuk...saya sedih sangat sampai satu hari saya rasa macam nak berenti belajar...hingga lah ade seoran sahabat yang buat sy sedar bahawa Allah swt nak uji kita..Dia uji kita kerana Dia sayangkan kia..kerana Dia maha mengetahui..selemah-lemah kita pun akan ujian itu kita kena sabar, kena mampu hadapi semua itu kerana Allah menguji pada umat Nya supaya sentiasa mengingatiNya..

Miro Armyrule said...

xpa irine
I know u can do it
hah ha
jap
UiTM mana ek?
huhuhhu

ChiLaBaey's said...

Jangan sedih sangat sebab itulah satu pengalaman yang takkan Irene lupakan... Anak papa kan kuat semangat, bukan mashmallow yg lembik2 tu kan.... Kata nak berjaya kan, pasti kena ketepikan perkara2 yg remeh2 temeh tu yer... Baru lagi di alam berpisah dgn keluarga... Nanti balik rumah minta mak belanja ais krim perisa strawberi yer... Senyum selalu macam selalu... ;)

littlemonster said...

tabah diri sis!!!allah takkn uji umat nya mlbihi kemampuan umatnyer :))

Hassanah said...

wah memanfaatkan teknologi betul
kalau tak berjaya jugak ape kate Irine buat papan tanda,
haha

mudd said...

HEY GURL. BE STRONG. BCOZ YOU HAVE TO. ANYWAY, YOU JUST START YOUR JOURNEY OF LIFE. JUST A FEW STEPS OF IT.
JGN IKOTKAN ATI TUH SGT. FOCUS AND REMEMBER, WUT'S D PURPOSE OF U BEING THERE.
ALL THE BEST N, INGAT-NYA. :)

aizul said...

huk huk huk..benjoy nngis tyme baca ntry nih, tp last, sedut balik air mata sbb nak g basuh bj pakai mesin basuh!! choooyyy pemalas!! ahahahah..

tggu bnjoy balik, nnt bnjoy songlap bawak g makan ea..muah30x..

love u sygku!!!

aLya said...

uish..bru ag nie..
da lme nnt lg bez..
dpat knal mne kwan n lwan..
taw xprience spnjg duk hstel..
btw..ceria2 slalu ea irine..

rathiqah azmira rosli said...

nangis banyak banyak tau.nnt satu saat mesti irine da tak larat nak nangis dan masa tuh irine akan kuat


:)

eVy-D-YaNa said...

it's ok..be strong..life kt U sgt best sebenarnya..tggu masa ja untuk rsa semua tu nnt k.. =)

alinac lover said...

huaaa...x sbr nk tgk kamu da berdikari.

pasni nk baca entry kamu da x nangis ya~

SyahmiFikri said...

hoho.. besa la irene.. semua org akan rasa bnda yg sama k.. newayy.. utk senngkan irene.. be close 2 someone... so cara 2 je buat irene x sedih sebak2 bagaii.. kdg2 b alone nie mmg sedih sikit.. mcm2 nak pkir kann.. hehe

SyahmiFikri said...

hoho.. besa la irene.. semua org akan rasa bnda yg sama k.. newayy.. utk senngkan irene.. be close 2 someone... so cara 2 je buat irene x sedih sebak2 bagaii.. kdg2 b alone nie mmg sedih sikit.. mcm2 nak pkir kann.. hehe

Amir Rayyan said...

belajar dari pengalaman pertama adik....jg diri dan buat yg terbaik ok...insyaALLAH...:)

iman said...

mmg mula-mula camtu pun..nanti dah biasa ok la..saya pun dulu first time berenggang dengan family terus tercampak jauh kat negeri orang..setiap kali mak cakap nak balik setiap kali tu jugak peluk mak kuat-kuat tak nak bagi mak balik..nanges sorang-sorang kat katil tu normal ok dear..

Naufal Zaidi said...

all da best irine.. biasalar 2 baru2 kat tempat yg baru.. chaiyok..!!

Adika said...

biasa la.....setiap permulaan tu ada kesusahan....mcm kisah nabi2....tapi di akhir kita akan dapat kegembiraan......
tabah kan diri..kuat kan hati.....
masscom terbaik......Kesatria Group G pun TERBAIK......
smile2.....n don't cry......wink3

natasya said...

dear...jgan cedih2 okey.....
normal la 2.....
kuatkn semangat key....
kul xpaham pasal jalan2 dlam uitm 2..just ask dkat senior....
insyaallah..
after this,leh master lah jalan dkat uitm 2...ehehehe...
all da best!

kupu-kupu_cinta said...

hurmm... inysaAllah irine leh hadapi semua tuu... sis doakan.

FaNaRa said...

sabar yerk irine. mula-mula. biasa la tu. lama-lama oke la..huhu. siap tamo balik umah lagi..hehe. irine, lagu yg sblum irine tukar ni tajuk ap yerk?:)

efa fairuz said...

hai irine! sabar je, memule masuk U mmg camtu la.. homesick kan.. nanti bile dah ade kwn2 kelas yg ngam, seme tu hilang je.. buat buat sibuk jela nanti... seme org yg penah dok hostel akan rasa menda ni, tak pelik la kalau irine ckp mcmni, so kite semua faham ape irine tgh rasa...

so buat2 bz je.. esok2 nanti ok la! haip haip! semangat!

Wahidah said...

mula2 je sis...lama2 dh get use pasti okeh..lgpun umah dkt je kan..wiken bole blk..aper2 pun gudluck kay...

!!~miss kawaii~!! said...

hye irine...
mule2 msk U mmg ar cmtue...
b4 nie akk pun xpnh berenggang ngan mak n ayh akk...
plus akk ank tunggal...
sgtsgt sayu ase ati...
hehehe...
tp lme2 ok la...
pe pn jd be strong oke ! ;)

mudfin said...

just enjoy the life as you should.

mia Olive said...

sume org rasa camtu masa kat u..nanti okay la tu...so enjoy je, jgn tension2!Gud Luck!

Khairnaj said...

baca entry irine ni teringat zaman part one dulu. sy dulu macam tu jugak tersesat mencari kelas tapi jangan risau kan ramai senior yang berjalan tu jgn segan tanya jer kelas kat mana. meh sy bagi hint... kalau blok B ada coolblog, kalau Y n T dekat blok baru, kalau LL bwh pjbt bendahari. don't give up k.... =)

bubblesphoto said...

darling irine..

mayb b4 dis im ur silent reader..
x pernah comment kot,
but when i read this entry, i feel soooo pity 2 u...

be strong k!! jgn sedih2...u can handle this feeling, biase tuk org yg jarang jauh dgn parents..maybe for the early stage u boley blik on the weekend je.. nty lame2 i'allah will get use!

take care darling!!

Didi Sakura said...

salam irine..
ni first time akak comment kt cni.
b4 this akk jd silent reader je..hehe.

akk pun mcm tu jgk..
jenis yg rapat giler ngn family,
hbs je spm,
akk masuk HELP uni college kat damnsara..
first week masuk boleh gelak2 lg..baru nk discover tmpt baru..seronok je.
blk je dr rumh, second week dah rndu giler ngn family. menangis tersedu2 bawah comforter. siap pesan kt roommate. "klu didi nangis, xyah tanya pape tau.biar je"..haha
kat sne jpa wajibkn duduk hostel.
so terpaksalah stay.
spnjg 2tahun study kat sne, everyweek akak balik. even kalau ada aktivt hujung minggu pun akk akn blk gak lepas hbs prog tu..hehe..
nasib baik lah rumh akk kt shah alam je.dekat ;)

skrg ni,akk dh hbs a-level. tgh maximise kn cuti 2 bulan :D insyaAllah sept ni nk fly g uk. kwn akk selalu usik.. "xkn kt sne nnt,every week nk balik jgk?"..hahaha.

satu je pesan akak..skrg la masanya utk irine belajr berdikari :)
satu masa nnt irine akn rndukan suasana belajar mcm ni.
tak salah rndu family asalkn xkacau masa irine utk belajr.ok :)


p/s: ceh, panjg betul akk bebel..sory la ye. tiba2 bersemangt plk ;p

anOOan said...

having a same prob here. chill

hazarimi ♥ said...

hye irine...tetiba rasa nak komen plak entry ni...
dh masuk U ni kena la pandai2 bawak diri...sesat tu perkara biasa...
nangis tak semestinya kita lemah...

apapun..all the best buat irine in future...semoga tabah hadapi semua dugaan hidup..

kami semua masih di sini untuk kamu =)

udacun said...

releks dik..cool... bese la mula2 masuk...

nnt kan nak survivr ag jauh..so..kene mulakan skrg... chaiyokk

وردة حمرأ said...

hehe~ dak kecik dah masuk U kan? kne sesuaikan diri ngn life kat sane~ b independent~ awk pasti boleh! nam0 sedey3 la kay? adik manish ne ley sedey3~ kne happy3 selalu!;) smile~ :) haaaaaaaa~ mcm tu la! all the best dikkkk~;)

merahitujambu said...

mcm sy dolo2..nangis tiap2 hari..tapi lama x moh blk dh..

Miss Hirose said...

be strong irine!=)

nurul afifah basir said...

salam...
irene... mass comm melaka mmg best...
jgn risau...
uitm melaka tu kecik je...
nnt kalau dah hafal,comfirm la bosan
do enjoy ur day kat melaka sebab akak rindu melaka so much...

btw, i'm ur senior mass comm shah alam a.k.a ex-uitm lendu...

p/s: kirim salam kat pm2 kamu yea :) diaorg kawan2 akak...

FiTTi ArIrI said...

sabar keyh irine...mula2 mmg cam gituh t da lmew2 okeip la...^_^

RedBoy said...

memang sedihkan bila terpaksa tinggalkan n berjauhan dgn family kita.. sabar dan kuatkan semangat ye irine..

syahira ariff said...

walawehhh
kreatif betul teknik hafal jalan guna video
saya nak cuba jugak la
hak hak!

liyana aziz said...

serius, sebak.. tapi x pela, yana malas nak cakap "biasala, mula2..." cuma nak cakap, irine mesti kuat, percaya ada hikmah semua ni berlaku... 1 fine day irine akan recap semula, why this thing happen but trust me, jawapan yg irine terima mesti buat irine berterima kasih dgn keadaan sekarang... all the best...

ween said...

make new friends n cheer up ok dear? take care :)

nabil_potter said...

irine, semoga tabah okey..awal2 memang cmtu..nanti lama2 ok la.. :)

boneca said...

haha :) 1st time ke berjauhan ngan family?? i mean dok hostel?? alaa..its ok la..xde pape pown..br bape ari je kan..kn struggle lagi bp tahun ag kt sna..just focus on ur study..ur parents will surely akn doakan kejayaan kamu..u will surely make them proud kan??all the best to u..ingat Tuhan slalu..coz Dia yang tentukan seme yg berlaku..

oshinajwa darnisha said...

irine mest kuat! time ni la kite nk blaja duk berdikari kn..
smoga irine tabah n sabar menjalani idup di U..
irine boleh!

azeezah said...

salam irene... irene duk blok mane?? nnt klo bosan lg, jom ajak akak jejalan... klo akak free xde kelas le.. hehe.. akak pon dulu merana jgk duk kat cni.. tp da 3 sem ni da kire ok sket la... xpe2.. kite same... skrg ni pon akak mcm nk nangis ni igt kat mak :P heheh

hanya aku..FARISH said...

salam adik..
ingat akak lagi x. :D
selalu tegur..oh adik aizul...
hahaa :D
ermm
rileks..biasalah lama2 nanti adik akan faham kenapa adik ada kat sini untuk apa adik kat sini..demi siapa adik kat sini..dengan siapa adik berniat di sini :)
jangan risau pengalaman mengajar kita hidup yang sebenar.. xapa..
sampai part 6 je dik :)
sekali sekala boleh balik rumah ... :) kan kan kan? :D
chillll adek manis :)

.sweet-ants. said...

biase la tu irine..
akak dlu pun mule2 masuk uitm terus dpt denggi! tension, sesat, gelabah tu biase dah blaku..
tu smua utk kite jd lbh kuat...jd student U bukan mcm jd student sekolah...

be strong, btw selamat dtg junior ku ke uitm :)

AiZ said...

hmm.. aiz can imagine ur feeling.. a lot.. aiz pun pernah gak jadi dekat PLKN.. tapi takdelah nangis nangis mata bengkak masuk dalam mesin basuh.. ^__^ hikhik





Aiz latest entry
How to be profesional blogger
babysitter attacked by a cat brutally! must watch!
Idea untuk susun wayar komputer

alhariesz said...

the only thing u can do is...to be strong...

mau buat mom & dad proud kan?
now is your chance...

be their pride & joy...belajar rajin2...the rest, leave it to Him.

lolita said...

hyee irine!
mykk sunggohh owg komen !
hee..
sy yg ke bape tahh!
huh!
act gudlux k !
if jmpe mbe saye syafiqah sharmeen kem slmm ye ! huhu.
irine kuat !
irine da best yaww !
>azie<

alya said...

salam sis irine..
sy first time comment..
sy biasa jadi'silent reader jew'..hehe..
erm, sy hope kak irine tabah yup..
ape yang sy twu, dunia u mmg lain ngan persekolahan..
walaupun saya belum alaminya lagi..
kebetulan abg sy pown baru daftar at u..
dye ade gak cerita at sy psal life at u ni mcm mane..
mungkin sy xpham perasaan kak irine tapi sy yakin akak boleh menghadapinya..
chayok2 =)
hope kak irine enjoy ngan life baru akak..

PRiNCE JUSTiCE said...

good. mmg itulah yg sepatutnya awak rasa. tahniah irine, awak dlm proses menjadi dewasa.

it's a good thing. nangis pun xpe. 10 tahun lagi, bila awak ingat balik saat awak nangis2 ni, awak akan gelak sorang2 :-)

PRiNCE

PS: klau rasa2 xcukup dengan mngadu kat akak n abang, nk ngadu kat saya pun bleh. i'm a good listener.

Rina (◕‿◕)✿ said...

hee.ramainye bagi semangat kat irene kan..

rina pun nak bagi jgak lah hehe

irene be strong oke?

i know u can do it!

rina pun penah je sorang2 sesat2

lama2 nanti ada kawan, best la nanti :D

gud luck dear!

sayaDeyla said...

hey, kawan :)

sabar je. aktiviti yang kau buat tu same je macam aku. hihi.
cuma, aku pagi2 bila bangun nak solat subuh.

gurly lyla said...

assalamualaikum...irine..life at uni mmg byk dugaan but also its flowerish..best...tke cre;)

disebalik awan lollipop said...

salam..
aii irine..ermm,,bnykkn dgaan nye..tp uh sume lumrah dlm mnntut ilmukn..hpeflly,,irine tbah yg pntg jng pnah ptus asa k..=)

caliph shuriken said...

kcian irine.. 1st time bca en3 sedih irine, slalu en3 gelak2 jaa..
apa2 pun sabar ek.. nti irine akan jadi lebih kuat utk harungi semua cabaran ni ^^

rAyHanZ said...

biasa la tu dik..
smntara nk sesuaikn dri je..
nnty dh biasa, ok la tu..
akak masa bru msk u dlu pun cm irine gak..
wlaupon akak dh biasa brenggang ngn fmily..
tak de kwn, nk pegi kls sst, kna tukar blik, sblik ngn akak2 senior plak tu.. akak je junior.. tp lma2 bila dh dpt sesuaikn dri, sronok plak.. sbar la eik.. nnty ok laa..

Kish said...

hu3. tadak apa sume 2. sem depan,cr kwn 1group 1kos, dok umah sekali, xla lone ranger lg. bw keta ja, jauh2 menapak, lama2 mengering...

Alya Farhana said...

gudluck irine..akq fhm perasaan irine..mula2 mmg larh rase cam tuh..t lame2 ok larh...tc dear...

faizal said...

biasa la tue,1st time jauh dr family..hope sgt irine akan mula belajar berdiri atas kaki sendiri..hayati n hargai btol2 tau saat-saat yg irine hadapi sekarang..xkn jumpa dh benda ni kt tempat len..enjoy ur life..xyh le nangis2..rugi air mata jer..

nurnuha said...

hehe.hye irine.irine study kat uitm shahlam ke?same like me..tp me dh final sem dah..final year..:D

kamarulzaman said...

laa.. msa nie ar nk belajar camne nk hidup atas kaki sendiri!! lg pun kte bkn sesorang kat sni.. ramai lg kwn kat sni yg sudi membantu,orait..

The New Guan Yu said...

awak ni lawa la...cutenyerr

Fiz_46 said...

gud luck la.,,
biasala di alam u.,, tabhkn hati bnyk2.,,=)

Fiz_46 said...

nice blog bru nie.,,, =)

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in