Yayy!! Masuk U dahhh ;)


Hello Bloggers, Hello Twitters, Hello Facebookers, Hello Everyone !

Hye orang Malaysia,
Hye orang Indonesia,
Hye orang Egypt,
Hye orang Singapore,
Hye orang Brunei,
Hye orang Thailand,
Hye orang Japan,
Hye orang Norway,
Hye Orang United States.
Haaaa..aku main hye2 je kan.ngaaaa~~ Actually, nih sume pembaca2 aku yg datang dari jauh..tuh pon aku refer kat my nuffnang.hehe


X sampai 2 minggu lagi dah nak pegi memblahkan diri daripada aktiviti arena honeymoon.
Korang tau tak berapa lama aku dah menghabiskan cuti spm aku?
Daripada empat haribulan doblas aku start cuti sampailah arinih sembilan haribulan enam! Haa..kira-kira!! susah lah tuh nak congak.macam aku x tau lak korang nih.ngaaaa~
Meh aku kirakan, memandangkan sebelah aku nih pon ada kalkulator,molek gak aku kirakan. Hampir-hampir setengah tahun aku cuti. ;) terrerr kan? Aku berjaya menghabiskan cuti2 tuh sume dengan aktiviti yang tak berfaedah LANGSUNG! Yayy!

Minggu last minute camni before nak masuk U, mmg aku akui rr..sgt2 busy skit berbanding dengan hari2 sebelum nih. Aku busy menyediakan bugdet untuk beli barang2 keperluan baru.hehehe:P Mak aku pon x lama lagi dapat gaji. hye mak~~! Duit gaji mak bulan nih untuk Murni yew :P

Byk gak rr yg aku kena sediakan before masuk study nih.
Cormforter pink,bantal peluk pink,kelambu pink, sandal pink, selipar jamban pink,towel pink, berus baju pink, berus gigi pink,ubat gigi serbaguna pink, gayung pink, baldi pink,sabun baju yg kaler2 pink,sikat pink,hanger pink,sepit baju pink,stationary pink,blanket pink,tong sampah pink,pyjamas pink,baju dan suar kecik pink,nail clipper pink.Haaihhh...mau2 budget seribu nih! ngaaaaa~ (accahh melleng)
Tuh sume barang2 yg kene beli rrr..

Pastu, yang macam tak penting,tapi sebenarnya penting..ialah
gambar family tersayang,pakwe tersayang, dan rakan yang tersayang.Semuanya siap berbingkai.Motifnya?Pendorong untuk belajar bila letak atas meja study! ngaaaa~Pastu nak selit bawah bantal skali.Konon-konon nak cium2 lah before tido.yerr2 je aku nak buat camtuh :P

Pastu,yg sgt2 important lagi,
ic aku,driving license aku,ATM card aku (jgn main2,aku dah ada bank islam.gile jakun,HAHA),Medical check up dan X-rays aku,bil bayaran dan surat tawaran aku.Yang paling gila2 important lagi, DUIT CASH yang perlu digoda dekat mak ayah aku sebagai perbelanjaan di sana yew hadik2 habang2.hehehe:P

Pastu ada lagi, teddy bear besar aku x dpt bawak ;(
Mee Howwliaww HO HO HO! mak cakap kete x muat nnt.erkkk..teddy bear yg nih mmg sgt2 besar..size badan macam jantan plus ada muscle berketul2.Jantinanya pula? Semustinya Jantan Tulen.no bengkok2.hehehe :P

Nama : Siti Petom Bte Kemit
Gender : Jantan Tulen ( tp nama tersalah letak SITI) haha
Warnegara : Campuran Brunei kacuk Siam.ngaaa~


Yang sebelah nih lak, yang berbaju biru berseluar jeans tampal2 koyak2 perca2 nih ialah adik badik kembar siti petom kemit di atas :P


Petom Kemit yang panjat sendiri howwkeyhh kat bahu aku. Rindu katanyewwww nnt x dapat nak manja2 lagi ngn aku :P
(mata sangat sakit time nih, dah start berair-air)

 Aku ada satu cerita yang aku rasa ramai orang penah rasa macam aku rasa dan aku rasa korang memang penah terasa macam mana aku pernah terasa dengan orang2 macam nih yang suka buat orang tak tersengaja untuk merasa semua nih..HAHHA.Ayat aku macam keling kan,kan,kan?Arghhhh..memang biasa pon.Dan aku rasa, aku bakal merasanya semua nih x lama lagi dalam kehidupan U.

.senang cerita macam ni lar..ok.bila kita ada barang yang paling kita sayang.contoh nya baju ke, kasut ke, senang2 saje rakan kita pakai tanpa bagi tahu kita.pakai sampai lunyai pulak tu.nak2 size dia lebih besar sedikit dari size kita.haaa.kembang rrr kann.

Bila dalam U nnt,
aku sure benda2 camni akan terjadi.Contohnya,
bila kita ada face wash yang kita akan pakai setiap hari selepas muka berminyak mcm nk goreng telur.tiba2 bangun pagi dah hilang/habis.pada hal baru beli 2 hari lepas.

sakit hati..

bila kita ada baju cantik2, kawan2 pinjam pastu buat harta sendiri. Padahal baru beli nih kat zara ke, forever 21 ke..(tekebil2 mata jap)

sakit hati..

bila bilik kita semak disebabkan rakan yang suka melepak di bilik kita yang bersih lagi suci itu.tp dah semak xda pulak dtg lepak lagi..hmm..buat semak tau.

.sakit hati.

Bila tengah nak buat assigment ke ape ke...pastu tetibe, kawan kita lak sebok2 nak pinjam tuh la..nak pinjam nih la.Kalo PULANGKAN X PE..Aku x kisah..Ko amik je..lagipon aku x kedekut..aku x kemuts pon..Tapi, jangan lah sampai x pulang2..X kan sampai pensil tekan shaker aku tuh pon nak kebas.aiyoyoyo~

sakit hati..tapi simpan lagi nih.

.senang cerita..benda2 macam ni tak boleh kita tegur tak boleh kita cakap.mungkin akan jadi gaduh.dan kita pulak yang akan dibenci.so kita simpan je lar sampai jadi kerak.

88 comments:

joegrimjow said...

1st!!

ieqa said...

hamboii sume nk pink?
bole geng ar! HAHA ^^

joegrimjow said...

kekeke
besar btol anak patung tu
nanti kat u ada org jeles
masatu kalau jumpe dengn org camtu
soh dieorg baca blog joegrimjow
;)

yana said...

ala irine.. biasa la tuh kalo gaduh2 ta puas ati.. beware kat U keyh?? have a nice journey there! =))

anish said...

nape sgt comel kamu ni...... :D
sume nice pics! :)

gudluck in uni nnti ^^

LORD ZARA 札拉 said...

jaga diri kamu baik2 Irine!

kalau ada orang buat camtu (buat kamu sakit hati), roger kak zara~

muahaha~

m i r a f i q a said...

yay~ msuk U sama2~

fyka said...

btol tu irine..mmg akan ada prangai camtu nnt kat sana,btw kta kna pndai2 jaga..mcm2 prangai yg irine akn jmpa,barang berharga smpan tempat selamat..biar org wat dekat kita,tp kita jgn wat kat org kan irine..ape2 pon t8 care yea kt sana nnt,jgn lupa update sal kehidupan kat sana nnt tau..we love u..

dak eina (◕‿◕) said...

selamat menempuh kehidupan baru di u nanti :))

Qaseh Arissya Sofea said...

irine.. nnt da msok u jgn mudah2 terikut2 style bdk2 yg bru nk blaja bebas.. kwn2 akak ramai gak yg tersasar.. sdey tgk.. nk tegur selemah2 iman kn..hbs sume terdedah.. jge dr.. betulkn niat dear.. insyaallah mudah belajar.. pastu dpt dean list.. =)

naz said...

sakit hati jadi tak ikhlas dah kan

Mika said...

gudluck irine . same la kite . U je tak same . hehe :)
jg diri elok2 :)

iJa said...

welcome to campus life..;)

Miro Armyrule said...

selamat datang ke dunia belajar yg lebih mencabar...harharharun...gudluk

*∽ IZAN ∽* said...

Congrate!! Adoiii.. berguling2 akak baca kesah Irine ngan Siti Petom.. bleh tahan jugak nko ye dik.. bleh kalah Nabil cam nih!!

anyway selamat masuk U yeee...

natasya said...

all da best at u yer yunk!hehehehe~
welcome 2 da campus life~<3

~kHaiRiNe NaBiLa~ said...

HAHAHA...irine...betul2 irine ltak lagu yg abil suggested kan..haha igatkan maen2 je..pape pon best kan??haha

MiSs FaiRlaDy JiM said...

selamat menempuh dunia baru...huuhuhuh dulu masa aku mula2 masuk pun smua barang pink!skrag semua putih! suci gitewww

AeNa Helaena said...

wahh..manyak gembira irine kann..akak pn tumpang gembira..
jga dri dik..
jgn homesick or sedeh2~hehe
buat yang terbaik okeh dear ;)
irine dpt msuk mne yea? bole melawat2~

Qyrn Dishdush said...

nicenice ! gud luck yeahh ;]

ika. said...

besela tuh. dah masuk u macam2 kena tempuh.harap bersabarlah yee!satu masa nanti u akan merasa gak jadi senior.hehhe!

ardinihumaira said...

irine...


bila duk u memang cemtu... part pinjam2 baju paling saket ati.. huk3 :'(

cikTAM said...

pape pown gud luck irine :)

life kt campus mmg cam gitu.

sbr byk2 =)

athirah said...

hai si cantik... ad award utk u... ^^

alin said...

normal life dlm U..asgmt pun nnti org leh copy...lantak org ckp ape..janji klo dh melampau pinjam x pulang..jgn bg la...

bunga said...

gmbr paling last la paling comel. amboi semua nak pink. haha

Dyna Yvonne said...

ahahahha...
slmt masuk u~
wa da busan duk u neh~
hehehe~

Sizuka said...

hahaha!
this is so funny.
tak masok u pon dah tau ragam2 roomate n classmate ek.
macam pernah ade experience je =)

gudluck there! ~<3

cliffterfly said...

ha'ah..simpan smp jd kerak ye hakak

amy shuhada said...

gud luck n take a good care in U, gurl..

- the One from egyPt -

ayarasmin said...

dear irene yang comel,

apa yang kamoo tules itu semua pasti kamoo hadapi di unibesiti nnt.
tapi ingatlah,
be strong,
ingat tujuan utama kamoo,
kamoo nak menuntut ilmu kan.
anggap la apa yang jadi nnt,semua pelajaran kehidupan,

okay dear,
good luck and all the best!!
University life sangat sangat sangat best.

Encik Tikus said...

lorh.. sebaya ke ? but ur face nampak lagi matured. tak nampak macam 8teen,haha :)

Qaseh Irdia said...

dear sis...

mmg bes sgt masok Uni like from Matric ~ Uni sume barang i kaler pink same like u dear....

anyway juz b urself ok...pandai pilih kawan & jgn terlalu nk jga hati owg until makan urself ok...

pgalaman i kat Uni~ sem1 i OK ag very great but sem2??~~ eeemmmmm dh ramai kawan baek jd kawan mkn kawan...

dian said...

that is uni life.
whateve it is we have to face it rite..
biase la msti ade pahit manis pny klo dok U ni..
but that makes us stonger!
hee~

nabil_potter said...

waa...tahniah irine..
u mane?ntah2 same...hehehe...

selamat datang ke dunia u..

doramie said...

giler kak irine? nak simpan "saket hati" tu smpi kerakkk? gagaa. yakin plus sure plus pasti ke kak irine bole simpan smpi kerakk? kikikiii.

zuana's dear diary said...

hye dak comel.. jaga diri tau.. hidup u laa yg wat kamu akan belajar byk sgt mende.. beware tau.. =p jaga diri hiasi peribadi.. sy pasti rindu kamu n citer2 di blog kamu =)

liyana aziz said...

irine, best of luck, blaja rajin2 okay??? ye, semua pink! =)

Wan Perlis said...

dah abis zaman U
hehe

wirda ahmad said...

all the best irine..best nye dapat masuk uni..new friends new experiences and the most important,new life that will show you the real picture of your future...take care and all the best!!

Mr K said...

Masuk U apa?

Aimi Dayana Bahari said...

wah2 xsabo ye cik kak irine ni nak masuk u. hee. amy pon nak tumpang excited gak!! tp cedih la xdpt bawak bantak muncuk kte.. wuu~~

mimi said...

bkn kat uni je cam tu, kat asrama sek pun, takpe2... gud luch eh nant =)

(first time kot comment)

[z@ck] said...

selamat sambung study!
study lek lok ea.. =)

Hazzy Ishak said...

belajar rajin2 dik
jangan jadi cam benjoy
ha ha ha
(okay tipu)

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

aduss.. dah terpink pink mulut ku dok sebut dari tadi.. hehehe

apa pun dik slamat belajar yeee...
slamat menjadik student..!!!

farah said...

wahhh , besar betul la anak patung tu .
jealous . hihi :D

selamat menyambung study naaa :)

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

apa pun best of luck.. si bear besar tuh ikut meneman tak?? hehehehe kalau ikut kena dok cop 1 katil lagil tuh.. hehehe

FeeRan Troublemaker a.k.a Syafiran said...

tips x nak brg hilang..
padat je dlm locker..
haha

Shiro said...

yeah... gudluck...

nur hanis said...

besarnyerr bear tuh !.
mau juga >.<
good luck yea kak irine dkat U nnt .
fighting !

starzieti said...

selamat memasuki dunie u irine ! :)

aMoR said...

nice2

brownLOVEgreen said...

yup... betul tu... lau tak kasi, dikata kita ni kedekut, taik hidung masin la (pernah rasa ke???) hehehe.... wat tak tau je...

aten TENTEN azhar said...

irine.
blaja leplok tao.
selamat menempuh alam u yep.
gud luck dear.

abes pink.
adoi.
hehe

jgn luper update blog yep nanti :)

sielaMI said...

comel la si petom kemit ;) seperti tuannye juga ;)
blogwalkin ;)

jann sinuja said...

1st time stepped in ur blog..like ur story..congrate!! follow ya

Aradolly said...

YOU and your BEAR sama2 comel.

Gila, geram saye tengok bear uh tau

=)

Cik Rara said...

irine..blaja rajin2..n gudluck for u.. :)

Bella Ayub said...

dear irine :

jaga barang u tuh elok2 maaa..bella pon penah kena kott..

lesap suar jeans, dress , t-shirt n sampaikan milo pon hilang yunk..

belajar rerajin..go go caiyokkkk!!! :))

ngeeee~

aLya said...

irine,nnt msok u leklok yek..
lau de yg gedik2 cm2..kne terus terag jek..huhu
lg stu kes de yg ske lepak2 atas katil kite yg cntk 2, then bile kte penat2 balik kelas nk baring nie,die lak ngah serOnok tdo..hahaha
selamat berjaya yek ngan kerenah kwan2 baru...

asfz lily said...

congrate..
study lek-lok..
bear tu p pos jek..ngeh2x

best of luck dear ^_^

~CPM honey_nurhaliza~ said...

ok akak dh komen..eheh

Marya Hana . said...

wah . banyak nye kemungkinan2 dudok U. tapi xpe. buat relax sudeyy.. :)

2 kadang2 je berlaku .
gdluck sbb berjaya melepaskan diri dari membesarkan ape yg ade selama beberape boolan kat rumah .. :)

Alya Farhana said...

firstly akq ucapkan tahniah ...welcome to U club...akq K club...(Kolej jerk..)=D pe pon ape yg irine tulis skit ati tu mmg btol2 tjadi pon..redho je la k...kte pon dok asramakan...ade best n ade yg x best..gudluck k!!!

nama saya fatimah dan saya bukan pengganas said...

salam.
alamak. semua pink? dah macam sutun plakk kan.
hati2 k duk kat u. bese la barang kena kebas, kena cilok, esp time bersidai. pehh.. sakit hati woh.
nak pulak baju awk tu cecantik ;p
alhamdulillah lom penah kena lagi.
hehe. goodluck :D

♥CIK SHA♥ said...

wahhhhh..semua pink!!!

jaga diri baik2 dik..jangan cepat terpengaruh tau..pandai2 pilih kawan..

irine sangat comel!!sukenye akak tengok..

miss nia said...

irine..gud luck.. be the best.. hehe... remember urself, remember family, n all ur beloved friends.. be strong, be energetive.. be charming.. n be urself.. its all gonna be alright.. sekejap je zmn u nie.. cm iza, dh nk final year dah.. so.. mnfaatkn sepenuhnyer.. beljar kene enjoy.. jgn trlalu pressure.. assignment jgn x siap.. kalau irine jge assignment, report, quiz, mid term,, insyaallah skor pulak final.. leh dpt dean list. bnda22 peratus yg nmpak cm hal kecik tu la yg pnting.. ok.. just nk ckp.. jgn lupe diri.. jge diri, jge iman.. ok.. so.. gud luck!!!! enjoy ur life!!

twinkle twinkle said...

COMEL gile teddy tu :D

eykameow :) said...

bestnye kan. and tak best bila bnde2 tu semua terpaksa kena tempuh! lumrah kehidupan :) dapat U mana ?

maira lurve said...

hai irine.....hati2 kat tmpat baru nnt tau.... kt xknai lg perangani diaorg sume tuh... jd hati2 keyh... :) xsume tu leh percaye.... ade rmai yg cm hampeh...:P teddy bear tu cute la...tp cm penah tgk la...dlu nme die laen kan?? hihi..tape2...bia irine simpan kenangan tu sume k... anyway...hope irine bahagia bersama yg tersayang.. :):):):):)

nurhaziraa said...

slm irnie cntk!:))

lagu apa ya awak ltk b4 lagu ni?mind to share.thanks chnatek!:))

makdara terdiva said...

selamat masuk U :)
belajar rajin2..

merahitujambu said...

sgt2 comel kamo ni dik...suke tgok gambar kamo...good luck ok

Azween!! said...

hello irine, nice blog u hv here :)

pRinCess ieLa said...

wah ! gud luck ea irine . urm . kite cke cl0ur pink gak . chumell lha bear tuwh . cm irine gak ! hee . :)

@ku d! sin!e said...

cantik n besar tol bear tue...
bape harge yer..
berkenan dah..hahaha

selamat masok u...
i just follow u n dpt info from remaje...hehehe

[zai][han] said...

irineee...
congrate tawww!!!
rindu ah dgn shawl irinee..

qila said...

dapat uitm mne?huhuhu..kot2 sme lak..

- F i D - said...

nak tinggalkn link..takleh taip plak..nk msg kat chatbox takde..so komen sini..singgah jap ;) jemput ke blog sy http://blazenet.blogspot.com

fara said...

wah, irine nak bear u bole? hehe

caliph shuriken said...

congratz irene dpt msuk U..
jgn u-turn ok :p

plg best tgk pic bear panjat sendiri tu, hikk...

Muniey said...

comelnye bear tuhh. besar sangat kot :D

Farah said...

selamat kembali ke alam study irine:)

Farra said...

all pink erh?
sme like me lorh!
hahah..
everything my barang2 kperluan 4 stay in asrama totally in pink includes at home!
nyway,nice clothing + pics!

the big bear is cute..
i admire it...
gud luck 2 you!
;D

crocsmarche said...

gudluck to you!

visit us at crocsmarche.blogspot.com manetau bole membeli belah crocs pink pule! :D

thanks~

iera said...

hehe..irine..comelnyer irine ngan cik ketom..huhu..comelnyer...!!serius.. x pnah2 iera dpat tedy bear sebesau cm 2.. lala.. irine,selamat memasuki alam universiti.. ^_^ jge diri ye cik irine..

fArAh nAbiLA said...

tahniah... xpe la.. nt cuti sem bawak bear je la ek..hehe

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in