Pink Owhh Pink... ;)

Salam.
Hye korang.
Bye-bye korang.
jumpe cuti Sem depan yew! muahaha (bajet cam busy sgt je)
Tuh je nak cakap.
ngeh ngeh ngeh~

Xde la..nih last entry aku untuk minggu nih.
minggu nih taww..bukan bulan ni, mahupon bukan tahun nih.haha.
Mgu depan after orientasi aku muncul balik.ngaaa~

  
cop cop..comel tak pouch iphone aku? hehe.custom made nih.aku tempah on9.
Sgt2 comel ok!! Tengok tak kat atas pouch tuh aku suruh org tuh create clock pukul 3.09 pm.
Maksudnya, 3.09  tuh kan tarikh besday aku..hehe. 3 september :p

Seperti yang aku janjikan, before aku continue study, aku snap kan skit2 pic barang2 pink aku kan?
ok jom! xde lah hebat mana pon barang2 aku. Kira kalau aku masuk rancangan destinasi budget, kira-kira aku boleh tersingkir minggu pertama kot.haha.x pon, time audition pon dah boleh kene tendang awal2.

Entry nih boleh diambil contoh oleh para siswa siswi yg nak pi masuk belajar tuh.hehe.
Barang2 pink semua nih nampak tak brape teratur sgt laa pulak.Tapi, nnt after aku dah siap kemas2 bilik dalam hostel semua tuh, aku record video okeh? hehe.

Jom cekidauuut!~


Okeyyy..yang nih ada bantal feluk pink besau,
bantal ngade2 nak peluk pink satu,ada blanket ikea pink.
Haihhh..ada yang tak bangun pegi kelas nih kang!~


Ok..hahaha..gelak dulu..:P
Pic nih aku sengaja tak besarkan.Segan kot aku main sebat je masukkan sekali
baldi pink, gayung pink,bekas pink nak letak toiletries bagai.
Dekat tepi tuh pulak, ada lilin-lilin ikea pink satu kotak (aku rasa dalam tuh ada 12 jibik candle).
Ada jugak beli phrame-phrame ikea 6 pieces.Sng nak letak pic family byk2.haha.
Cormforter pink ikea x dapat nak dimasukkan gara-gara terlampau besar dan tak muat.


Yang nih pulak, ada teddy cat kecik pink.Aku gantikan semata-semata taw tak nak bawak bear yg besar gedabak tuuuuu!! Tapi comel.hehe. Lagi satu, aku kan tak dapat nak bawak kucing2 aku pi masuk belajar, so bawak yg nih je lah! hehe. And then, ada bantal pink love.Siap berplastik lagi uOooolsss! bimbang ada cap-cap jari hitam dan legam melekat time nak angkut naik bilik nnt :P (sengaja ngade2).
Pastu, ada selipar pink yang katon-katon arnab nih.Nak letak tepi katil.Senang nak merayau-rayau dalam bilik nnt :P  ( Yess! haha). Kat bawah tuh tak nampak pulak ada alas kaki ikea bentuk love pink-pink :P


Yang nih plak serba sedikit barang2 nak guna nnt.
Barang-barang normal je nih.Banyak cap-cap hayamm! haha.Mestilah berjimat! dosa wOOoo bazir2 nih ;)
Ada hair dryer pink,ada kunci locker pink, ada nail clipper pink,ada pewangi dalam locker pink .Yang nih sangat2 penting buat korang2 yg ada locker banyak baju2 tuh!! pakai benda alah nih, sure2 wangi gilewww! dia serap bau-bau hapak baju korang tuh :P
Pastu aku sempat jugak sebat ambi pur yg jenis rose pink nih.Letak dalam bilik hostel...Fuhhh!! bau wangi dia sampaikan sekali satu U student datang masuk bilik aku.haha..(hiperbola je). Ada syampu sunsilk pink, yang nih beli stock besau punye sbbkan aku kan pakai rambut palsu,susah skit..(muahahahha).Ada tootbrush pink.Hamik ko! siap beli dua buat spare.gigi aku keras! ggrrr! And tepi tuh ada wet tissue.Nnt boleh guna time nak remove makeup or whuteverlah!~


 Masuk bab2 stationary pulak.
Ada note book pink..haha,ada file2 pink, pencil case colourful tuh sgt aku sayang ok!
sbb beli masa kat sydney :) Ada stapler pink,gunting pink, pensil pink semua lah.haha..yg tuh normal la kan.semua orang ada. Pic calculator x leh blah.Yg tuh memang penting! senang nak dok kira-kira duit belanja yg ayah aku nak kasi nnt.muahah.mana tau die lupe :P
Ada bag Forever 21 nak bawak pi kuliah kaler merah (yg nih sesat kaler) and umbrella Forever 21 colour pink plus white! ;)



hehehe..ada lagi..belum abis lagi. Nih baju2 pink.ngeh33x. x byk pon letak.Mau tak muat dalam gambar kalo aku humbankan satu bag baju kat sini..Pyjamas pink (sedap nih bawak tido..hehe), ada shirt2 pink semua.Yg nih xde ape sgt kot. Yg gambar katon depan tuh card holder by MoMoE.senang nak letak card credit bapak aku kasi nnt.huahauhau..tipu jek :P


Masuk bab2 kasut plak. Sport shoes pink wajib.haha. Sport shoes ada munge-munge dalam tuh..hehe.Ada yang tak bukak-bukak kasut nih kang lepas pakai. Aku rasa bab2 shoes je dah melampaui batas.Ada selipar jamban, ada selipar rayau2 luar bilik, ada selipar rayau tepi katil.huhaua.Yg lain2 tuh semua shoes2 biasa je..beli yg made in china punye! except sport shoes pink lah kan., haha.kata budget.Alaa..tp sebenarnya, kualiti diorang sama je.Perasan tak sandal hitam yg kat tepi skali tuh.Yg tuh aku beli tiruan punye..hauhau.Bukan brand Crocs pon..crocs mahal kott.Padahal kualiti sama je..Made in China gak.Agak2 rr kalo nak tipu customer..Lepok kang!!


Last skali,
bed time story book pink pon penting jugak ok!
Haruslah pink jugak kan! hehe.Mak aku yg belikan bed time story nih.Sweet kan?
Tau-tau je anak dia yang bongsu nih Puteri Raja.hek hek hek!
Tumpuan mata haruslah ditumpukan dekat tepi bahagian buku :
EDISI KHAS POP-Up Harum dan Berkilau.
hek hek hek~
Buku nih x bawak pon..xde keje aku nak baca.X sempat.


Itu jer kot yang aku boleh share. Ada lagi..tp takde gambar plak.
Takde apa sangat actually. Tapi boleh la penggemar2 pink di luar sana kalau nak share-share pink stuff dengan aku.

Semua barang nak pink! semua nak pink!
Haihhh..:)

And Alhamdulilah, cover dara.com arituh pon kaler pink and pepel jugak.ngeh33x.


psstt...pihak dara.com, irine copy pic nih ok! huhu.
btw...u all girls2 yg nak tau apa2 info about Mag nih, joinlah diorang punya group facebook ok!
Click sini : DARA.com

Ok guyss!
Yang nih last entry untuk korang buat minggu nih. Jaga diri baek2 taw.Doakan aku dapat kawan yang baek-baek, kawan yg tak sosial,kawan yang kuat sembahyang,kawan sekepala  tauuu kat sana!
Love u all~~

Byee~~~
Gase cam takde perasaan langsung nak masuk U.

96 comments:

eliana_adnand said...

good luck dik! :)
hidop pink! yeah! :P

adam si kotak kosong said...

amin ,,

ieqa said...

omo!

rambang mata!
santek santek sume~
i love pink color too! ♥♥

Syarinie Amran said...

salam
wahh
berpinau-pinau mata saya melihatnya
hahaha
kejelesan sudah melanda diri ini.
huaaaa

takpe2
boleh join club pink sama ngn akak k
hee

ok,
akak doakan irene dapat kawan solehah yer

good luck k!
pasni dah jarang kot nak update panjang-panjang kalau dah start blaja kan.mesti bz ;p

Fieyda said...

goodluck syg !!!!

Dya-Na said...

selamat.selamat. menjalani kehidupan di u! =)

SYAMIMI said...

hoyeah2... cam sama je kita... tp brg sy xla sume pink..ade purple... shuke3=)

gud luck eh kt sana! doakan sy jugak

~`nAnie~ said...

irine is pink lover
giler pink lover
jage diri n smue brg irine k
tkot org jealous
best of luck ,irine

sherah said...

bye irene elok2 kat sane :)

I n n z said...

ouhhh ~
pasni bilik irine mesty bercahaya pinkk jeh ;)

Rina (◕‿◕)✿ said...

waaa~ i love pink!! hehe

joegrimjow said...

carefull dengan housemate ya

joegrimjow said...

1st?

~CPM honey_nurhaliza~ said...

ok dh komen..ehehe

cikmi said...

hye dearrr!!

cOmel gile pOuch iphone tuh!!!mau jugakk!!!hehehe wah~semua pink!perrghh terbaikk ah!!hebat2!! ;))

Marya Hana . said...

woooo. ni betol2 semangat nk masok uitm !! hehe .
alamak silaunye.. sume pink.. :p

fyka said...

wauuuuu..so pink maaa irine,suka gila tampah2 part kasut tuh..nike tu comel yauuww...

brownLOVEgreen said...

good luck!!!
amek course pe???

sengalest said...

all da best ya irine, 1st time comment kat sni tp slalu bce ur blog and yg paling xley blah, last week pegi paddy's market terserempak dgn ur brother yg blaja kt uts i guess kan? tp mst la xkenal hehe just recognise him thru ur blog~
selamat melangkah ke alam universiti ok:)

mrs said...

gudluck irine...!!!
1st- jaga brg elok2..coz confirm ader yg jeles nnt..
2nd- blaja elok2 n jgn main2...
3rd- mse free rajin2 update blog ea..;)

nabil_potter said...

pinnky gurl :P

Sarah Amir said...

mula2 ni jgn bwk bnyk sngt brang branded, nnt tkut kne kebas. nak2 time orientation week. kne pandai2 la simpan. good luck.. ;)

laskar rainbow said...

WAHHH! manyak tomei r..pinkyyy~~

ika. said...

erkk?? hair dryer bkn xleh bwk ke?? kang kna rmps dek pej. kolej nayee dik ooi..n careful..sbb u pnye brg byk lawa2..tkut org lain bkenan pulak..hehe

anyway, welcome to UiTM, irine!! :)

myra anne said...

hati saye slalu bebunge2 bila tgk brg pink.huhuhuh

jg brg lok2 ye..nnt ade lak yg bekenan,tgk2 dh jd hak milik dia tp ckp bli kt klcc. hoih! penah kne... bese la dok ramai2 nih.

take care...

@ku d! sin!e said...

selamat datang dunia ipta..

Aishi Lely said...

saya suka pinkkkkkkkkkkkkkk..... naksir sama boneka kucing pink^^

~uǝǝʇɐɟ said...

waaahhh sangat sangat best best :) :) :)

Nadhirah Shamsuddin said...

adek irine, gud luck di sane yer :))

little cart00n said...

selamat belajar ye..jgn lupe target pointer bagus utk setiap sem!!
GUDLUCK di alam universiti!!:D

anissa said...

budak comei goodluck yer,,ngeh2 sis suke giler bce blog irine ;)

mady mardiha said...

http://madymardiha.blogspot.com

nice blog..sweet pink..cute irine! ;)

Nor Anati said...

pink is hot..
best of luck irine..
jaga barang elok2.. kang ada org jeles.
:)

nur amirah bt mohd zainal said...

best nye..bnyk nye brg pink..sy pown mnt gk..tp nnt mct kne 'bahan' ngn kwn2..huhu..anyway,congretz dpt mcok U..gud luck!

Haura Malina said...

sport shoes gyle cun larh. ;)
all da best irine yea.:)

liyana aziz said...

irine, tbe2 teringat zaman masa nak masuk u, kebanyakan pink tapi x semua.. heheheheh..

all the best, do take care of your self... =)

Sesumpah said...

haha goodluck dik

belajar rajinrajin.

lepas ni blog penuh muka kawan plak




:)

noor said...

waaa..gudluck irine..sy suka baca blog awk..mmg best..sampai sy promote kt kwn2 sk sy swoh buka blog awk..awk mmg hebat..tabik spring r sy..hehehe..pew2 pown moga success!

fathin zulkifli said...

waaah. gile pink sume. i loike!! :P
sep2, kita pon suke pink! :)

♥cutebabygirl♥ said...

wahh..kite serupa..smua brg pun nak pink. comel3..hihihi~ :)

yaya ;) said...

hairdryer tak ley bawak ye dik ;)

eykameow :) said...

hoho. lappy irene color ape? tu je nak tanye :P

Huda Luna said...

selipar pink bunga2 pink tu samaaa la ngn huda punye!
tp dh rosak
huhu

DOLCEshasha said...

good luck nanti and have fun there ! study yaww : ))

kk said...

wahh barang semua cute okay.suka tengok

oh btw, take care dear

♥CIK SHA♥ said...

huiyoooo..sume kaler pink tu..mmg addicted dgn pink irine nie..hehe..

akak pun suke kaler pink jgk..boleh la geng eh..kui3..

semoga irine jumpe kwn2 yg baik2 belaka kat u nnt..jgn tgl solat..jga diri..insyaAllah takkan terpengaruh dgn budak2 yg tak senonoh..^_^

selamat STUDY!!

Aqilah said...

woah minat pink betul die :)
gud luck sne nnt!!

Lya Colours said...

gud luck study ya
dekat je rumah dgn kampus kat
weekend bleh balik =)

meowwmania said...

jaga diri leklok yer..

kalo nak wat mende2 tak senonoh tu, engat kat mak ayah dulu huhuu~

btw, all the best to you ;)

ZAFIRAH HANIS said...

haha. comel betul.
i dulu pre-deg kat uitm melaka. block B. sekarang dah tukar dah.. i pun x igt dah..

ps: good luck dear! cari bf banyak2. haha

Dyna Yvonne said...

wah irine~
sume mmg pink..
mmg hardcore pink neh..
ahahha...
all da best kt u k~
^_*

cimon said...

"waa...byakknye barang!nanti payah pulokk kalo kene pindah2 bilik lps orientasi...first day takpe lah, ade abang2 boley tolong angkatkan...blax2" ayat2 dari aku pd adik pompuan yg akan register kat Uitm esok.

nurulazlizamohdasri said...

all da besh , adek manis .

Lili Sakina said...

aiseyhhh muat ke bilik dengan barang2 irene ni???
enjoy unilife...be prepared mentally okeh!!

Muniey said...

jambu gila kott :p

deqyalalink said...

perabeh pink segala na ! ok jage diri jangan degil2 ingat pesan aku haahha

sHaiRA haIFA said...

oihhhh.semua pink..
mmg peminat pink yg setia ahh nie..

Atiqah Adnan said...

semua pink aje.. hee~
dear, crocs tiruan n asli memang made in china.. tapi tak sama k.. crocs asli ada bahan dipanggil 'crocs lite' bahan tuh la yang buat kita pakai selesa dan sebab tuh lah kaki kita selesa..

then sekarang kan semua crocs tiruan dah dirampas..hati-hati k dengan barang tiruan.. kadang2 mudaratkan..

gooD luck tau study nanti k..^^

apple said...

sume cantek:)

http://razwa16.blogspot.com/2010/06/contest-mata-menawan.html

cik nur said...

gud luck 4 u new life oke..
sume pink comel sssuuukkkaaaa

Mr feckry said...

wa, blog ke mana saja

Hazzy Ishak said...

first time tgk org yang betul2 addicted dgn kaler pink...

Wan Perlis said...

saya nak masuk majalah teruna :)

Rara Nasiha said...

wahh,sume pink? betul obses ni..hehe. suka kaler merah! :)




P/s: gudluck once again! carik kawan yang satu kepala ya. :)

z a w a n i b a d r i said...

good luck dik kat uitm melaka :)

pink said...

pink PINK pink PINK
OMAIGOSHHHHH

comel gilaaa
smoga kak irine dapat sesuaikan diri ya dkat U nnt !
chaiyo !

hee

heart~ said...

same goes to me, everything nak pink! hehe...btw i juz realised camera sony kite same kekekeke~~


gud luck irine! stdy molek2 yer =)

zeila said...

hye irine...
wahhh..semua pink ek....hehe

farahin annuar said...

hye kq irine..
i'm new here...
wah...

sume pink..
kter mnat pink skit2 je..
tp plng mnat wrne purple...

rase tenang giler tng0k wane purple tu....

wo gosh. life's so freaking out. said...

Kak Irine! haha.. rambut pink ta?

Miro Armyrule said...

saya rasa anak mata saya dah kaler pink...hah ha

asfz lily said...

wah...adik irine sgt xsabar masuk U ek :)
study leklok k..
akak dah beli majalah Dara tuk..
hanye kerana ada irine je taw :)

hehehe,
jum komen en3 asfz
http://asfzlily.blogspot.com/2010/06/aiz-batu-campur-tips-tangani-teman.html

nurul nadia said...

adoyai..sume pink habes...

a i s h a said...

hehe :)
irime sgt comey lah syg :)
ladies sgt die :)
cun sgt dgn pink :)

GUDLUX ye sygg :)
jge diri lelok aw !
msti rmi rindu irine marcello :)

i will too dear <3

sayafatinathirah :) said...

tc kakak :D

sayafatinathirah :) said...

waahhh ,
giler ah sume pink .
comel bekas fon tuh :D

NuR 'aQiLaH said...

shuke pink jugakk !!
tataw nape..huhu

Amira Putri said...

sumpah macam crite sutun tu!
baldi pink, payung pink, baju pink sume pink. Katil tok sah criter ler... hek hek.. :D
congrats :D

kamarulzaman said...

wah..banyaknya barang..jgn bwk byk2 ssb nnt nk kne bwk blk rumah lik. kolej uitm nie xleh duduk smp 3sam sekali harung je tau..
nk kne aktif dlm koko bru leh mohon tinggal kat kolej..

alinac lover said...

byk brg u bwk ek..

i da bli dara.com sbb tgk muka u..hahhaa

jari jemari yang berjoget said...

adoiii pinky lo..hahaha

i dah follow blog u..
very nice...

and very very lucky coz u punya abg or u punya twins kaki snap picture..uwaaaa

jelesss gila!!

nak suruh u follow blog i..terasa malu..tapi dah terlepas cakap..meh la join blog i

http://secantikmanis.blogspot.com/

L said...

oh my gosshhh. jelesnyaaa semua pink.

M-L-D said...

semekom...kat mane nak tempah pouch ipod TOUCH tu...kasik website die..

PLZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

and..thanz!

TheAngelWearsBlossom said...

cute

caliph shuriken said...

waa.. semua pink.. nti istana puteri irine ni pun msti pink jgak kn ^^

SF COLLECTION said...

proncess irine mmg pandai berfesyen..ske tgk
btw singgah2 la blog shop I n jom exchange link...^^
collectionsf.blogspot.com

HiGHNeSS FiQ said...

salam..
1st tyme cmmnt kne r bg salam..hehe

uishh, byk giler kale pink..
kalah sutun..hehe..
btw, xueye jinbu..

mysara said...

i love pink also!! hehe

L Y N said...

cantiknya n comelnya barang2 tue!!! suka suka! I loikee ^_^ PINK!! <3

mcjust.lol said...

lama lama kau pun jadi pink! hahaha

NurulAsyikinAziz said...

nak beli pouch tu jugakkkk


beli kat mneeee :)

Ainina Moxie said...

as'salam, wah wah :) PINK segalanya ya, dunia pinky kan ? kan? ish-ish. kak irine, firstly nak bgitahu nina suka baca blog akak yang comel-momel ni, cewah~ secondly, nina nak tanya ada tak kursus untuk management studies :D yang untuk wedding planner.

seedGhani said...

irine.nak tnye.pouch handphone tu order kat mne eh?mintak link boleh?

seedGhani said...

nk tnye.casing npon tu order kt mne eh?nk mintak link nye boleh? :)

alfi kasran said...

uih..pink semua kak irine..molek sgt dgn kak irine yang shomel2 ni :D

Sweet-syaza said...

wow!i am so empresive with your blog.but mcam mana kak irine wat background cam tue....saya pon ada blog but takde pon background tu.klau boleh bagi tau saye kat fb saya,Sweet-love Yana gmbar angry birds

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in