Hye awak..awak suka saya tak..


Hye awak..
boleh berkenalan tak??
Muka awak saya pernah nampak lah sebelum nih.

Hye awak..
muka awak cute lah..
ayu je tengok..kalau saya bawak and tunjukkan awak dekat mak saya, sure2 mak saya suka.
sure2 mak saya terus datang rumah awak anta cincin belah berotan2.


Hye awak...
awak kenal saya lagi tak..
X kenal? Awak...saya kan pernah jadi buah hati awak dulu...
Saya kan pernah jadi rebutan awak dulu..
erkkk..muntah hijau badang aku di situ plus ada tulang ikan kat situ skali!!~

Ok..kali nih aku jadi orang yang paling terbuka n paling sporting dalam dunia.
Aku jarang bercerita hal2 personal aku..means..kalo bab-bab family semua tuh mmg lah aku cerita kan..And memang ada antara korang,korang dan korang sume memang dah kenal ahli family aku.Sampaikan ada yang hafal nama siblings aku.hampehs! hahaha.

Seriusly, aku jarang nak bukak mulut dan bercerita pasal kehidupan remaja aku tentang bab-bab cinta cintun nih.Aku slalu gak skodeng2 blog kawan aku, ramai yg dok cite2 pasal Bf diorang.huhu.Woow! sgt masyuk di situ.hehe.Aku cakap awal2 dulu k..entry aku kali nih lebih kepada hati dan perasaan.Al-kisahnya begini, alaaaa..normal kot kalo remaja yg baru nak membesar n membangun, mahu cuba2 untuk suke2 berlainan jantina.Normal kan?normal kan?normal kan? baik kowang angguk cepat!!! 

Nak dengar cite pasal aku x?kehidupan cintan cintun monyet aku masa zaman skolah.
Ok bermulanya di sini.Memang time skolah menengah, bersepah2 couple2 yg sedang syiok bercintun.Aku? Aku terkecuali skit..Sbbnye aku pengawas time skolah.Aku sangat2 takut kalo terkantoi.haha.Aku sgt2 terkantoi kalo ada cikgu2 tau yang pengawas cam aku yg sepatutnya dok halang2 kes2 couple kat skolah tapi pengawas tuh buat sndiri :P Jap2..kalo korang nak tau, aku banyak kali dikecewakan.Aku ulang lagi sekali, aku teramat banyak kali dikecewakan oleh Sang Lelaki. Asal aku suka je si polan nih, si polan nih mesti main2kan aku.huhu.agak2 menyakitkan hati plus dicucuk2 jarum tebal size 10!!!! 


Ok..aku jadi sgt2 terbuka lagi skang nih..Aku pernah gak rr menyukai ada si polan nih..Dia antara yg hot gak rrr kat skolah.Padahal muka biasa2 sajee.Pakcik yg renovate dapur umah aku lagi ensem 10000x :)
Ko boleh bayangkan x, sepanjang aku ngn si polan nih suke same suke, aku rasa hampir 2 tahun gak rr kat skolah kan bermadu kasih hempedu, aku dapat tau dia couple ngn budak lain?Ko bayangkan, spnjg 2 tahun tuh, puaslah aku dok memuja dia,konon2 dia lah paling ensem, dialah paling baik, dialah paling segala2nya..tp skang bg aku dialah paling hantu .sorry to say dat..aku sgt2 geram.

Time tuh aku muda lagi..masa form 2 kot.Si polan yg berkenaan nih la dok gatal2 anta surat bawah meja aku.Yang aku peliknya, camne die leh sumbat surat cinta usang yg busok tuh bawah meja aku.Setahu aku, bawah meja aku memang dah terlalu sempit and x de seinchi pon ruang untuk orang lain gatal2 nak letak ape2 barang.Bawah meja aku sgt2 padat ok.Ada buku teks, ada buku latihan kecik kotak2 matematik, ada buku garis dua..hehe.Tapi kawan aku tak, bawah meja dia padat dengan nasi lemaklah, ada donutlah, ada baju sukanlah yang mana kawan aku tuh terlupa nak bawak balik umah.Ku kira2 hampir seminggu dua minggu dia x bawak balik. Mungkin sbb pengalaman aku ngn die, buat aku jadi makin garang skit n susah nak terima sape2 dalam hidup aku kot.Ermm..mungkin..~mungkin la.

Aku ada gak korek2 kat magazine and kat internet
ayat orang nak mintak clash nih..
antaranya lah kan..
 taddddaaaaaaaaa~~~~


~ awak terlalu baik buat saya. saya rasa..diri saya tak sepadan dgn awak. saya byk buat jahat. tak perlu lah awak tau. cukuplah saya katakan awak seharusnyer bersama dgn orang yg baik baik jua. tapi, bukan dgn saya.
(yang nih memang biasa sgt aku dengar)
psssstt : syukurlah kalo ko dah sedar..<--itu kata2 aku lah.jgn ikut aku.haha..

Jap..jap..ayat yang nih lagi besh..tegelak2 gak bile 1st time aku donga.hahaha..gelak dlu :P
"awak terlalu mengejar study awak.. bila saya ajak awak tunang dan kawen, itu ajer alasan yg awak bg.. awak ingat bila kita kawen saya x bg awak belajar ke.. awak kawen je lah dgn study awak tu.. saya nak kawen dgn orang lain"
(ommmmaaakkkk aaiii..punyelah garang..huhuhu)

Ada gak orang guna ayat nih,
"awak, i think we should be just friends"
( banyakla kau punya kawan..dulu pesal ko cakap perkataan kawan tuh kawen!)


Yg nih ada lagi..yg nih version ganas WWE skit.haha.
"wey aku nak clash dgn ko..aku rase kita dah x de sefahaman lg..kalo bersama wat sakit hati je..ada bantahan??"
(haha..aku rasa macam nak sumbat batang paip dalam mulut orang yg cakap nih!) 

 Yang tak leyh blah ayat nih..aku sgt2 takut kes macam nih.
"awak, sebenarnya saya langsung tak pernah ada feel dengan awak. saya couple ngan awak pun sebab kesian kat awak jer, beriya-iya sangat. so skarang saya tak dapat nak menipu diri sendiri lagi. apa kata kita jadi KAWAN BIASA JER. 
 
Aku tak pernah jumpe lagi ada kes yang macam nih.
Korang punyelah nervous nih nak bgtau pasangan korang tuh.Tak tido2 malam.Makan tak kenyang,mandi tak basah.then, bila korang dah lafazkan ayat korang nak mntak clash tuh,
skali..
skali..
respond pasangan korang..
jeng
jeng
jeng..
kalau dia jawab....
"sy pun!!"  saya tak kisah ...sy x kisah.. takpe..memang dah lama nak tunggu saat camni.
"hah... sekarang saya ade sebab concrete nak clash nagn awak....
yabbedabedduuuuuuuuu! "
hahaha..mengong seyhh.

Kalo tak berkesan gak...ada lagi nih..
" aku malas nak cakap la kan...aku nak clash ngan ko... menyusahkan hidup aku je ko nih"

Bila anda nampak dia seakan akan terkejut..
"Dah.. dah... buat buat terkejut pulak..Aku lempang kang"

Si Dia mengalirkan air mata dan tersedu sedan.
" Ko nangis la....aku pedulik apa.. Dah la muka buruk... Makin ko nangis makin buruk muka ko "

Kalau si Dia Meraung
"... Tolong tolong....ada orang gila nak apa2kan saya "

Kalau tak terclash jugak.... tak tau la aku

Kalo aku lak..
aku gase nak cakap camni rrr..
"saya dengan ini meletak jawatan sebagai gf awak...
sekian terima kasih..Tapi awak..sebelum clash,kite tengok wayang dlu..pastu kite makan satey nak x awak"
Pastu aku blah terus tanpa pusing2 belakang.sbb ada orang cakap Jgn pndang belakang!~~ hehe.


Aku memang sempoi bab-bab camni :P
eheheh.Kalo nak tau, couple aku paling rapat skali ngn aku dalam dunia ialah abg aku kat atas nih :P
Ramai orang ingat aku ngn abg aku nih couple :P


hidup itu pasti, mati itu pasti
dunia itu pasti, syurga dan neraka itu juga pasti
yang mati sudah pergi, yang hidup muhasabah lah diri
semoga bertemu kebenaran yang hakiki
dan tidak menyesal di kemudian hari
di kala dunia dan seluruh isi nya tidak berguna lagi

79 comments:

starzieti said...

adoyai, pena gune ayat yg pling xbole bla tuh..smpai naek hangen laki tuh..hehe ! jahat kan..;)

Encik Tikus said...

budak yang tinggalkan kamu tuh mesti rasa rugi sekarang kan ? haha

btw,ayat-ayat nak minx clash tuh sumpah lawak,hakhakhka :D

maira said...

hehe..enrty yg klakar.. :):)comel posing utk gmbr yg last tu.. :)

ika. said...

hahahahaha. sadis gila ayat clash tuh. memang nak kena penerajang betul. my friend pon de yg kena tinggal atas alasan kat atas tuh! tak bley dterima akal langsung! mintak simpang laaaa dari aku! aminn!~

nama saya fatimah dan saya bukan pengganas said...

keh2..
kalo nenek saye takde kat blakang saye skang nih, mau saye golak guleng2 kedepan keblakang.
klaka..tp cube aa bygkan kalo kte dah syg org tu gila2 skali org tu ckp "woi, minaci! aku nak clash ngan ko" pehh.. sodeh den.

~Qiela~ said...

hye irine...
tpik kali ney besh.....ngeeee.....
dri tjuk dah mnarik phatian,,,
ermmm......sdihnya cta irine tu...
heheheh...tp congrate...pndai irine wat ayt,,,,bleh wat nvel....
besh sgt2 taw..

gud luck ya irine~
love irine.. ;)

liyana aziz said...

irine, yana suka gambar irine yg kedua tu, mcm scha lah plak bila tengok, comel sgt... weee... selamat berblaja ye?? gud luck irine...

Rowena Chasez said...

huhuuu...
selalu jugak dgr ayat..
"awk terlalu baik utk sy"
siyesly,benci ayt 2..

reen_sofee said...

love the last quote sis!
^^

nabil_potter said...

hai wak...
nice entry anyway...
:P

natsumiDyla said...

irene. serius somel entry nih. haha.
biasalah. nak clash. nak tunjuk diri ada rasa serba salah la tuh, padahal kat belakang dah berpuluh2 dipasang pasang :D

akma@kema said...

asalam..ok gak tajuk x nie....best...smua ader pengalaman kn...n kena kongsi3..hehe ok per2 pun best ar....

myra anne said...

irine..i pnh mntk clash ngan sorg pkwe nih sbb dia asek curik2 gayut ngan ex dia jeh. i selambe ckp. "awk, i dh tersuke pakwe lain. awk gi ah blk kt ex awk tuh. xpyh dh nk sorok2 gayut ngan dia dr i." hahah... tercengang2 mamat tuh.

thyYunx said...

ur story likes mine!!
& ayt smue tu dh pnah bce kot lam rmaje xclap..
& u pny answr..
mmg leh pkai..haha..

bdw,mmg lki ske pmenkn aty pmpn!

caliph shuriken said...

sama ar.. plg benci dgr ayat..
"awk terlalu baik utk sy"

sbb penah dpt ayat cmtu :p

akma@kema said...

asalam..ok gak tajuk x nie....best...smua ader pengalaman kn...n kena kongsi3..hehe ok per2 pun best ar....

♥CIK SHA♥ said...

suke quote yg last sekali..^_^

anis_farid said...

nice one post skali nie..
seyes..haha
gile lucu!
mintak2 x dela jadi camtue..
kalu tak..aku kejar ng parangla org yg wat aku camtue..hee :)

noor said...

haha..ayat2 clash yg xboley blahhh...
sempoii gila siutt...

aLya said...

irine..nnt leh la pNjam ayat2 2 wat spare klau2 ngah dsprate..hahaha

Hizami Rahim said...

hehe.
;)
pengalaman best.
;)

fadh said...

hye irine !
ermm 1 entry yg menarik .
dr pengalaman sy clash pulak lg teruk . ermm smpai hayunkan hammer kt kapel sy sbb die xnk lepaskan sy than cabar thap kesabaran sy . nah hammer tu kene tepat2 kt cap die . haha .
oppss sori sekadar nk kongsi kisah cintan cintun zaman skola dulu . heheh...mcm bodo je bile igt an balik..

tashatishu :) said...

OMG comelnyaaa , hee :)

MFS said...

ayat-ayat tuh cam nice gak..bule r nak praktik dlm kehdpan seharian..haha..=)

eykameow :) said...

giler lah 2ys baru tahu kena madu? laki tu mesti menyesal giler babi skrg. HAHA, btw.. x suka part² clash ni.umm :( (selalu nya aku lah yg guna ayat² kat atas tu..)

Emora Valeria said...

hehe..best je baca entri kali ni! ^_^

ardinihumaira said...

huishh... laki cemtu memang tader hati pewot.. memainkan pasaan owang.. nanti2 kalo kena kat dia baru dia tau saketnya hati dipermainkan atau dikecewakan. kalo takat clash macam kita tak de sefahaman tu lain.. ni konon tak de sefahaman tapi dah spare siap2 sorang lain. cheiit... huhu.. sabo je la irine.. biaq p kat dia..


ada jodoh, tak kemana ^___^

Si Comel Makan Dodol | Cute!

Wan Perlis said...

i like :)

joegrimjow said...

form 2 dah start kapel?
hebat

bersambung

نورازريناابوحيري said...

klo bf nak clash tu, jawap je, "ok. saye pun memng xnak dah kat awak. cume rasa kesian je. xtau nak cakap mcmane kat awak. nasib baik awak cakap dulu. xde la saye rasa serba salah."
pastu terus ajak p makan n pow abis2 bf ko tu. dah balik umah baru boleh meraung n tertonggeng. yang penting ego mesti ada. hahahaha

Imz Jentayu said...

hye irine...

pergghhh...ayat sempoi dik.sbb 2 irine rmai followers,ayat2 memang dekat dihati lah..hehe..cantik tu bonus la kan.dah start jiwang-jiwang ni...cayalah..

Marya Hana . said...

waktu bercinte mmg lautan api sggop diredah . entry hampir serupe..
ade instink yg kuat ngan irene maybe..haha :D

Sesumpah said...

bestnya rapat dgn abang



sesumpah xde abang pon


:'(

Mohd Adziim said...

Ayat ckp,"sebenarnya sy xde feeling dgn awk..sy couple sbb kasihan je.."
yg ni jenis lelaki main terima je perempuan yg nk dkt dia. Saje test power agaknya. Dh bosan,jemu ngan awek...bye2.

zither said...

ohoho jom tengok wayang.. lepas tu awak letak jawatan dan bagi saya lempang awak terimA kasih.. heehee ^__^

MiSs FaiRlaDy JiM said...

hahahha..jim dah kena ngan ayat clash yang pertama tue..tapi ayat tue memang banyak gak kawan2 jim yang lain kena..so far setakat ni bila lelaki2 terbabit cakap macam tue jawapan kiteorg adalah "mengaku pun kau ni syaitan" & lelaki2 terbabit terus tertelan air liur berkahak kerana tak sangka selama nie ingat awek dia lemah lembut..tapiiiiiiiiiii...hahahahha

(●.•) aKu NaKaL (●.•) said...

haha.. this is awesome.. menarik tul mengimbau kenangan dolu2.. ada manis dan ada yg pahit.. huhu

apepun its memories.. x)~

fazemy said...

Yang ayat mntk clash ckp pompuan sebuk blajar tu kan..akak pernah dgr. Mslh dia klw dia ada duit nak kawin muda2 takpe..ni duit takde..keje tak ke mana..ada hati nak kawin ngn anak dara org. Pegila blja dulu smpai hbs. hehe emo lak di sini. ok bye.

lama dah akak tak komen kat entry irine ni since irine dah popular nih. heh heh

aNoZ said...

mak aihhh.. sumpah awak ni cute tak tipu!!!

Dyna Yvonne said...

ehehhe...
tiut~

mysara said...

tu la..kadang2 lelaki ni bg alasan ntah pepe pdhl yg sbnrnyer dorg dah ada org len....

syahira ariff said...

thanks for sharing

boleh guna laa yat first tu untuk mintak clash
tak payah susah2 gooooogle
hahaha

apple said...

lelaki mmg camtu.ayat mmg takley blah.tak pena nak ckp dgn satu.huhu.
btw,abang kita sendiri adalah teman yg terbaik:)

AeNa Helaena said...

hye u..jom coup dua irine.. ehehe~
i likeee the pic.. sweet!!

LILY ELISA said...

haha , law nak lg ganaz .. cam ny !

OITT , KTE PUTUS , PUTUSS !! AKU DAA TAK SANGGUP BENCINTA NGN KO AG !!! MUNTAH MUNTAH , WEKK WWEKK ! UYT , AKU SERIUZ NY ,

haha , ayat cam ny ag gempakk .. huhu

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

jodoh tuh dah ditentukan olehNya.. kalau beriya bercouple tapi bukan jodoh kiter payah jugak.. uhuhuhuh

so fokus pada kerjaya dan belajar dulu okeyh dear...

cindir-rela said...

saya datang lagi..heheh.selalunye saye paling tak suke blog yang ade lagu automatik ni..rimas!! heheh

tapi an, ramai je kawan2 sayelink awak..huhu..lagipun, saye sangat suke pompuan cantik:)

zeila said...

hahaha..lawak la...
mcm2 ayat ek nak mntak clash..tapi y takde feel tu mmg rase cam nak hempuk batu atas kepala die je...

amer_hoosynie said...

mcm2 hal la zaman skrg ni.... (nway terhibur bc entry ni...) =D

ZACK ENTRY said...

nice pic..comel ajer..=)

Alya Farhana said...

pesanan akk : bt mase nie irine x yah la fokus kan laki2 nie, yg lbh pnting fokus kt kedua2 bidang irine nie 1st stdy n 2nd modelling k...psl jdoh tu..tolak tepi dlu..irine muda lg...bnyak mse lg...orite..=D "SINGLE ITU SELESA.."

Afeeqa said...

haaa. gambar last tu muka irine seiras muka abg irine. :)

Muniey said...

hai gojes. eee. cantek betul. jeles2. hehe

Aimi Dayana Bahari said...

sape gune ayat ganas WWE tu memang nak kena r. xpk kan perasaan org langsung!

nurayunni said...

erm..best!!

Naufal Zaidi said...

klu bab cinta kesian nie mmg pedih huwahuwahuwa.. tetiba je nk nanges huhu =)

nor zani said...

kau ny cite psl mntk clash tu wat aku 1 rumah tergelak2,, teruskan menulis blog sbb aku suke tulisan kau,, haha,, cm hampas

Linglung said...

panjang gila entri lu! tp gua dah terbaca sampai habis..gua rasa gua dah gila. hehe..

cinta itu indah derr..tp kadangkala menyakitkan..so, layankan saja la.

Adam Mukhriz said...

mmg entri yg menarik.. tp kire ok la 2.. juz bru couple... blum lg awek lari time dah dekat nak tunag ikut laki lain kan...
by the way itu pengalaman aku la kan... hargai la ape yg korg ade... xyah la nak kejar yg dihadapan kalau kte dah ade di dlm genggaman.. k

Useriez said...

thanks 4 da tip.. :P

ainara2208 said...

hai irine....sy br 1st tyme bc blog awak....1stly sy nk ckp dulu...ur blog is superb!!!!!!!!!sy ada jgk blog...tp jrg update r...klu rse nk tgk...ainara2208.blogspot.com

Miro Armyrule said...

seronok pulak baca kisah2 cintan cintun org nih...wakakaka...maklumlah xpenah ada experience..erk...muahahaha

nur hanis said...

huhuhu .
slamber jea kn ?.
ayt lwak gler .
bole test nie !.
heee .
kak irine comel !

ishiko said...

irine ~
rilex sudey okey...hu3x..

::misz maney:: said...

hye irine,
saye nak tanye sikit boleh tak?
nak tnye mane nak dapatkan tudung yang dekat sidebar tu yang kaler kelabu n ade sulam2 dekat tudung tuh..kalau irine tak kisah la kan :))

thanks :))

::misz maney:: said...

hye irine,
saye nak tanye sikit boleh tak?
nak tnye mane nak dapatkan tudung yang dekat sidebar tu yang kaler kelabu n ade sulam2 dekat tudung tuh..kalau irine tak kisah la kan :))

thanks :))

Shiro said...

ngeh3... :P

Atan Athen said...

ooo...marcello tu your family name k?sbb tgk your brother pon ad marcello gak?tp tgk muka melayu gak...hehehe

Atiqah idrus said...

rugi nye la si polan itu. huu

nureen said...

de ayat yg penah gne....hehehehe...jahat kn?tp 2 pon sbb sy da t'kne dlu...dgn ayt g best...nk tau pe?
"awk...sy da xssgup nk tipu awk lg...kte clash r ye?da bnyk sgt yg sy tpu awk.."
on da spot trus kte...OK!KTE CLASH!hehhehehehe

farha said...

hye:)
suda followed kmu:)
tp nk tye..
neh lgu ape ye?

cahaya shieda said...

salam ,
kak irine (';
entry nie ,
mmg menarik sgt .
sumpaa ,
lawak ayat na mnta clash .
ta de ke ha ,
cara na minta clash ,
cara yang tak hipokrit ?
da tahu awal2 ta serasi,
g couple lagi wat apa ?
tok sahh lah ,
kite na frust tonggeng , frust meniarap , frust mengesott ,frust baring dan frust yg sewaktu dgn nya bila clash .
ramai lagi ,
kumbang , bunga , pokok dan serangga2 dalam dunia ini .
hehehe (';
perpisahan mmg menyakitkan ,
tapi ia merupakan pengajaran untuk kita menjadi lebih matang .

kita kena cari cinta ,
tak kan na tunggu cinta dtg ,
kedebukk dr langitt ?
kite kan muda lagii ?
Allah Maha Pemurah ,
setiap makhluk-Nya ,
ada pasangan sendiri .

(aicehh ! berfalsafah pulak ye , saya ?)

saya percaya ,
cinta sejati akan wujud jika kita percaya dengannya .

tengss again , kak irine !
best of luckk !
(';

.mulia. said...

i bru jer follow ur blog.
dpt tau pon tru yezz n remaja.
my verdict:nice.
nway, like ur pics damn much.cun~

fizz fauri said...

" Ssunguhnye Lelaki yg baik tu akn brtemu dgn Perempuan yg baik,n sebaliknye..."

hazarimi ♥ said...

lelaki yang baik bakal muncul dlm hidup kamoo...
inshaAllah

Adika said...

ahahhahha...enteri t'baik.....:)

iera said...

irine..iera setuju irine...!! isk3,mula2 mmg sedih kan mse cinta monyet,pkir2 balik..mmg sengal sgt2.. haha..gilo btl.. irine..btw,irine dah wakilkn kaum2 hawa kat dunia ni..thanks irine... ^_^

soffya cik bulan said...

mati itu pasti...hidup itu insyaAllah...

dark r0se said...

salam dik~ ape je yang awk cerkan kat bl0g neh mang betul la! mang ade persamaan jugak~ nice t0 kn0e u dik! u r s0..s0..s0..cute~ km slm kat 0wg melaka ye dik~ akk bru je f0ll0w ur bl0g! mang best sgt! entry yang neh yang paling akk suke bacer waktu kapel mintak clash~ huhu..cam sme jewk ngn akk! ;) nice bl0g! i heart u dik~ salammmm;)

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in