Esok,esok,esok dan esok


Hye esok..
Kenapalah engkau perlu muncul.
Hye esok..
Kenapalah engkau perlu cepat sangat..
Hye esok,
Kenapalah engkau perlu mencemburui masa aku.
Hye esok,
kenapalah engkau perlu berlalu dengan pantas sangat.
Hye esok,
boleh tak kalau aku nak tukarkan engkau hari-hari kelmarin?
Hye esok,
boleh tak kalau esok aku nak buat-buat tertido ke, buat-buat lupa  ke
buat-buat bodo ke, buat-buat tak tau ke..


Bye-bye adik2 dan akk2 semua.Dah nak blah dah nih esok.
Toksahlah korang dok tanya2 lagi aku masuk study mana.Berbuih-buih pink mulut aku nak menjawabnya bertubi-tubi. Toksahlah jugak korang dok google2 kat internet "irine nadia sambung study kat mana?".
Bukannya aku tak tau, nuffnang aku dah mencatatkan segala-galanya.haha.

Btw, sejuta tambah beribu-riban mintak maaf kepada semua student yang sama U dengan aku nih,
kalau-kalau aku macam terrrrrrtakperasan korang 
dok tegor2 aku ke...aku macam terrsombong ke..
Aku bukan camtuh..Eyhh bukan..bukan..
Mungkin time tuh aku tak perasan korang, 
mungkin tak dengar mahupon pekak, 
atau mungkin aku sedang kelam kabut 
menguruskan urusan uitm dengan file-file yang berlambak 
plus result medical checkup yang mana envelopenya tersangatlah besar, 
mungkin juga time korang tengah tegor aku tuh, 
aku sedang asyik bergayut dengan manusia2 yang tidak putus-putus mengucapkan 
kata-kata tahniah mahupon bagi kata-kata semangat dekat aku
ataupon kemungkinan besar time korang tegor aku tuh,
muka aku sedang kelat dan masam gara-gara terlampau rushing sangat. 
dan mungkin time korang tegor tuh aku sedang berusaha 
dengan gigih mengusha bapak aku kasi duit belanjat banyak2 sikit.Mana tau kan? 

Ohhh! Maybe~ 
tapi ape2 pon, nnt time MMS rajin2 lah kita bertegor ok.
Aku bukannya kenal orang sangat..bukanlah cam sangat..nak2 budak2 dalam facebook.
Dan aku bukanlah nampak sangat korang sbbnya mata aku agak rabun jauh sedikit.

Owh ya..sesiapa nak komen kat blog aku, baik komen malam nih.
Sbb malam nih boleh terus aku approve comment.
Sebabnya esok aku dah gerak awal2 pagi dahh..
Even umah dekat..tp aku nak rebot katil bawah.
X leh tido kat katil atas..Aku dah la tido ngigau,
mau2 tercampak kat lantai tuh kang gara-gara x sedau.

Bye-bye

pecah kaca pecah gelas,
sudah baca harap balas.

yang benar,
irine nadia anak kepada Ab.Rahim 


fhheewwuhhhhhhhh! <--sambil tiup-tiup bedak

79 comments:

Wawa Zameri said...

ehem ehem congrats irene
tc kat sana *cehh haha
akak wawa pun dulu ada study kat sana
tpi sekrang dah kampus bandar
eh rumah irene dekat dengan uitm tu ke ?

Nana (: said...

comel jek entry neh. good luck dear :)

soclose2213 said...

nanti jumpa irine gak kat sana..^.^

mrs said...

k take care irine...

eLLa said...

gud luck..
btw.aper erk lagu kat blog nie..hihi

wirdawahid said...

yang tiup bedak tak tahan ye irine..
baik kamu same dengan saya ye.
nak cop katil bawah...
api irine..yg xbest an..katil bawah selalu jadi mangsa port lepak...itu yg xbest.:(
tp nak baring smbil bace buku senang terus dodok je..kalau tertinggal nak amik pensil box ke an senang amik..xyah nak turun naik..;)

hannamaruku said...

good luck ya irine ;)

faRahAdILa said...

gud luck irine! all the best! stdy rjin2! :)

luvira said...

adik yang comel..belajar rajin-rajin ye ;)

farahh said...

goodluck dear :D

MMS tu mcm tak best sangat. eh, bukan bukan. takbest sebab OC OC ataupunn FESI FESI yang mcm 'errrrrrr~~' tu. hehe :D

btw, selamat menempuh Minggu Mesra Siswa! yeay!

murnimahyum said...

bye2 irine~~
nnt dh abis MMS update blog la...

SENORITA ZATY said...

hehhe , gudluck irine ;)

brownLOVEgreen said...

goodluck irine...
nnt ceritalah psl pengalaman kat sana....
tak sbr nk tunggu entry yg seterusnya...
sbb penulisan awk sgt best! =)

aishah said...

.hi irine,na msk study da ye...sure excited++bdebar & mcm2 lg perasaan kn??.hehe...akk dOakn irine bjaya..bljr rjn2 tau...jga diri baek2...may gOd bless u...;)

.p/s:lme kOt xcOmment irine,dlu mse fs salOo gak..pastu ms..tp fb jrg kOt...walaupn knl hnya di alam maya ne,hOpe one day kta dpt jmpe k...=)

d_ya said...

gudluck irine :)

SHAFIQAH SHARMEEN said...

bubye irine.
jgn nakal2 kt uitm tuh. haha
wish you da best of luck bebeh !
jumpa esokk.. :D

pwincess AJA said...

selamat maju jaya dik~:)))

a i s y a h said...

gudluck irine ;)

nuyuEna said...

aip2..irene..gud luck n take care...
sy bru lepas zon belajar..hehe:)
nyway..nnt leh cter sal MMS lak..

aNiSa hANg tUaH said...

hehhee
esok oh esok
pasti ada utk mengubah hari ini & semalam itu

utk irine
selamat menjejakkan kaki ke menara gading

all the best!!

:)

nurayunni said...

k...jge dri...

.:miz_acha.: said...

tahniah irene..
study rajin2 ye...
;)

zeila said...

irine...
all da best ye....

MIRA UTTIKA said...

eheee my babee,
study leklok ye di sana.
kau memang kena ghebut katil bawah do.
sekali kau dpt katil atas,memang naiya ah kan.sekali terbang kau gedemub terpenyet perut kau kalau ngigau nanti.isk isk.sadis.
wuaaaa,gonna miss you dear.
mmg nanti aku rasa aku pun akn jarang on9 kalau kau pun dah jarang on9.sobs.

kalau ada orang buli kau dekat sana,
kau panggil je aku.aku panggil geng geng kita pastu biar aku berdakwah dekat dia kejap.hehe.

syg kau iyin aku !

Dyna Yvonne said...

all da best lalink~
^_*

asfz lily said...

Esok bermulanya kehidupan Irine sebagai pelajar U


komen en3 asfz yokk
http://asfzlily.blogspot.com/2010/06/aiz-batu-campur-tips-tangani-teman.html

Haura Malina said...

gonna miss u la irine.. ngeh ngeh ;)
gud luck :)

Rara Nasiha said...

wehhuuu,adik manis..jangan nangis2 ya kat sana. ada orang kacau,kasi sepuk je pakai beg irine beli kaler pink aritu, biar berpinar mata dorang.hehe.

edora deon said...

tahniahhh youu :)))))

cHuck HaNafi said...

awak chumil.. gudluck yep,,

Fieyda said...

good bye & goodluck syg ;)
be the best !

mirahashime said...

akk..gud luck k?sy arp akk dpt bece kan diri kt cne coz ckgu sy ckp..idop kt U len aw..hehe..again..gud luck!

Marya Hana . said...

tu diaa......... ~
pergi belaka leklok naaa..

.miss d'ieyna. said...

goodluck irine!
semoga dpt kawan yang elok2 kat sana nnt.
wish u ll the best! :)

NiaZuryna Zakarya said...

good luck irine..
slmt menempuh kehidupan menjadi pelajar universiti =)

liyana aziz said...

wish u all the best.. sila bersedia berdepan dgn ramai org jugak berdepan dengan MMS... selamat jalan adik irine.. =)

shasha said...

gud luck yer! (:

NadNod said...

yay, dapat jumpe esok ;p

DOLCEshasha said...

have fun ! : ))

Gda Majidah said...

kenapa cakap ngn akak, irine dapat dungun? :P
btw, gud luck.
ingat, macam2 ragam kawan dekat sana nanti. ada yang oke, ada yang buat-buat oke. ingat, jgn mudah terpengaruh! Okay irine! gud luckkkk :DD

littlemonster said...

kpde kak irene :)
sye ske bce blog sis..byk mende,life sis cm sonok gler..truja sye bce..mule2,sye engt sis ne dh tue..rupenyer bru 18..ngee~
smoga sis kt sner baek2 lahh..bab2 ngigau uh,bce doa b4 tidow..sye un ngigau jgk..so fhm2 laa sis cmner.. :D
lastly,gudluck ouh!!

MarissaElena :D said...

Sedihhnye lah :(
kairineee !
i will miss you :P
hee ,
pasny taleh la dga kairine brceloteh at sni :(

hope kairinee happy2 eh kat sanea :D
ily lah :DD haha

uMMUhabibahMohdH!Lm! said...

i like ur eyelashes ;)
good luck in uitm~

faidzal said...

hye kak irine oiii !
congrats ekk .
and wishh youu good luck .
:D

Naufal Zaidi said...

irine sombong ke??? xlar.. irine nie peramah taw.. bagus dak irine nie, dr penanda aras grade 1-5 kita bg 5 trus... penuh2 pack bg grade tok irine huhu =)

ZACK ENTRY said...

selamat belajar..=)

natasya said...

all da best dear....time ni lah nak rase cmane kehidupan U....esok pom saye pom bakal mengadap dak2 baru....hehehehehe

ChiLaBaey's said...

Tahniah pada anak papa.... Selamat menjalani alam universiti seperti kakak2 dan abang2 Irine... Jaga diri, jaga makan dan jaga badan...

Apa2 nanti call abang2 Irine, belasah sapa yang kacau Irene nanti... Ok.... :)

intanurulfateha ❤ said...

.huuuuuu comelnyeee budak irene nehhhh
.pssst! kem salam abg yerr!

http://www.intanurulfateha.com

Huda Luna said...

blaja rajin2 tau

kalau tersampai sana nnt leh la melawat irine
hehe

nabil_potter said...

Selamat belajar adik irine.. :P

aion said...

lendu dan mt sgtlaa dekat! hiihi.
*penah duk londang, nape tk penah nmpk kt bazar ramadhn dulu? hiihi

good luck :)

White Girl said...

G0od luck ! ")

sea_lavender said...

congrate yew sambg stdy...
sye d uitm kuala pilah,n9...
so jmpe2 kte bertgeur la yew..
gud luck d lendu,melaka.. =)
ingt pink ingt irine yew..
sye add fb mmg x approve la dh coz pnuh sgt kwn die.. hehe

syue said...

take caree =) belajar rajin2,, kasi 4 flat punya irine ;)

aisyah said...

owh selama ni i suka jdi ur silent readers...
tp tergerak ati nk wish u gud luck for ur tommorow n so on...
biasala 1st 1st kn...xbiasa lg
pls dun home sick ok...
gain a new experience...

ELLY NADIA LOLIEYPOP said...

miss kat kak irine nant.. jgan lpe tlis blog tau..

Alya Farhana said...

congrate dear!!!

Nurafiqah, said...

Student dah la you ni,bukan school kid lg dah,wahh.Have fun belajar kat U nnti :)

merahitujambu said...

jg dri yaa..semoga berjaya

Wan Perlis said...

all d best

caliph shuriken said...

irine, gud luck..
chayok2 :)

♥cutebabygirl♥ said...

irine pkai fake eyelashes eh?

♥cutebabygirl♥ said...

irine pkai fake eyelashes eh?

Nur Najihah said...

hi kak irine..sy dh lma jdi silent reader kat sni..best ar blog kak irine..anyway,sy dh bli dara.com yg kak irine jdi cover tu..cute ar ..so,good luck for your study..we,(your follower)always support you..

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

tahniah dan selamat menjadik pelajar.... clap clap clap

rajin adik rajin..
rajin lah belajar
bila besar nanti
boleh tunjuk ajar
ayah serta ibu
gumbiraa selalu
melihat adikku
rajin baca buku...

1 more time bebeh.. hehehehe

arasewel said...

irine..cke tgk ur blog!!
sweet cgt.
kpd irine: stdy btoi2 taw.jgn mls2..haromkn nme mak ayh..~ smoga pat rmai kwn kt cner 9t.tc..n gud luck!!

*∽ IZAN ∽* said...

dah pandai bersajak nampakk.. he he he.

Eyriqazz said...

Good Luck...U can do it....

Wahidah said...

gudluck irine..dkt je kampus irine tu ngan kg akk..nanti leh roger2 kot..

take care..

miza rahman said...

salam hai,
"ter"paksa jgk mengappearkan diri :)
hai irene, gudluck k
all da best, enjoy the moment that you'll miss most sooner..
take care, mesti ramai yg 'dengki' dengan adik nanti, besala manusia. haish. take care ye.

lensacamera171 said...

salam...new bloger...nice 2 meet u...dulu b4 ader blog...penah bace blog kamu...mmg berbakat ler...bole ler ajar skil photoshot...ekekekeke

PRiNCE JUSTiCE said...

nak masuk universiti, pesan saya kepada kamu:

jangan sombong, jangan mudah percaya orang, jangan kedekut.

itu saja. selamat.

PRiNCE

ps: been following ur blog fr quite some time now. would really like the opportunity to talk to you. maybe someday if god permits.

Raybond said...

wah... dah jadi mahasiswi la sekrg nie ek.. cayok2... =)
nanti kalau ray gie uitm.. leh la jumpa huhu.. tu pown kalau ada jodoh n pertemuaan... take care @ uitm k.. =)

safiah sokher said...

kak Irine,good luck kat sana. :)

emm new follower here & I hope akk sudi la jengok blog saya.Act,tak la interesting sgt.Tp,maybe akk boleh bagi tips blogging ke kan :) heheh.

boneca said...

salam :) 1st time nak comment kt blog kamu..huhuh..how's life kat sna??1st week usually perit ckit kan..orientasi la..minggu suai knl la..klu kat uia taaruf week namanya..hee :) hope u ok..

nama saya fatimah dan saya bukan pengganas said...

irine! mds dah habis.
cepat la update blog.
(T-T)
wuu...

FaNaRa said...

irine, lagu airine sebelum ni tajuk ap erk?? besssh..:))

edaolala said...

Mass com course best ! hihi :D

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in