Yabeda Beduu Budu...!!


 
Assalamualaikum..
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan nama Allah yang Maha Memurah lagi Maha Penyayang.. 

Perasan tak..perasan tak..makin hari, aku makin takde mood nak update entry beberapa hari ni..


 
Alhamdulilah..setinggi-tinggi panjat kesyukuran sebabnya aku berada dalam mood yang sangat-sangat heppy.ngeeeeee :P
Aku rasa ramai kot yang tahu kenapa dan apa sebabnya kan? Budak-budak facebook pon aku rasa dah diupdate dengan berita terbaru aku sekarang.

Ok straight to the point, korang semua tahu kan..yang aku budak lepasan SPM dan telah berjaya menganggurkan diri selama 148 hari bersih! means dah nak 5 bulan kot.Fuhhh!! Aku rasa aku boleh bangga dengan pencapaian aku tuh.haha.Biasalahh...budak lepasan spm cm aku nih sekarang sedang kecoh-kecoh..sedang tak tentu arah nak masuk U kan.Camtuh gak aku.Bulan lepas,bila aku dapat tahu yang aku dipanggil untuk interview kat uitm aku dah heppy sangat2.Tuhan je kot yang tau betapa gembiranya perasaan hati dan perasaan aku bila dapat tau aku dapat course yang aku nak daripada dulu lagi.
Aku pergi interbiu untuk course komunikasi dan media.Sng cite orang panggil Masscomm :) 

Memang aku tak dapat tipu rr..memang aku enjoy sgt2 time interbiu tuh.Aku rasa bila aku langkahkan kaki aku pergi intebiu tuh macam  gaya aku dah confirm2 je dapat masuk.haha.Padahal baru interview je kot.Senang citelah kan, tahap confident aku time pegi intebiu tuh macam aku x rasa aku nak pegi interbiu pon..tp aku rasa macam aku dah lebih 5x g interbiu.Ya Ampun..punyelahh pura2 confident.ngaaaa~Aku ulang lagi sekali..aku hanya pura-pura confident sahaja.

 And berita terbaru daripada aku sekarang, hari tuh, aku check keputusan UPU aku......jawapannyaaa.......errmm... Alhamdulilah.hehe.Yaayyyyy!! Bila aku masukkan no.kp aku dekat Web UPU tuh,dengan lembab dan sipotnye web tuh mengatakan aku berjaya sambung U untuk course yg aku nak nih :') Ya Allah,time tuh mungkin aku rasa happy dan sebak sgt2 smpaikan mak aku jadi mangsa pelukan dan rangkulan aku..hahha.Aku ulang balik, RANGKULAN ok.Bayangkan.ngaaa~Korang dapat bayangkan tak..sesuatu perkara yang korang minat and nak sgt2 daripada dlu and korang berusaha sgt2 untuk dapatkan perkara tuh..akhirnya tercapai gak? Memang aku lompat-lompatlah time dapat tau tuh.Sempat jugak aku keluarkan air mata serta air hidung yang tiada perisa.ngaaa~


*time nih malam yg baru aku check keputusan UPU aku..baru 5 minit aku update status aku..dah berduyun2 kwn2 aku wish congratz kat aku.Wow! terharu..macam wish besday plak ramainye :)
 suka plak aku baca comment2 nih..nak2 comment Mohamad Fauzan tuh..huhu


Lagi btmbah2 terharu..bila ada sorang akk nih, sanggup buat entry kat blog semata2 nak wish congratz kat aku..huhu.

Alaaa..aku jamin rrr..semua akak-akak or abang-abang senior dulu mesti happy sgt2 bila dapat tau dapat smbunh U kan? Biasalah tuhh..skang nih bagi laa chance skit untuk budak membesar macam aku nih merasa perasaan camtuh.Aku kena bersyukur sgt2 apa yang aku dapat nih..sbbnya bukan semua orang yg bernasib baik untuk sambung stdy kat U :') 

Tapi..berita terbaru daripada aku sekarang..yang mana sorang pon x tau lagi kecuali orang2 yang terdekat dengan aku....
Maybe aku terpaksa kot lupakan cita2 aku nak smbung stdy kat U untuk course yang aku nak sgt2 nih :') Ermm...ntah....aku x kan bgtau details sgt dalam blog nih..tapi kemungkinan besar..aku akan lupakan niat aku untuk sambung masscomm nih..
Aku buat semua nih semata-mata atas kehendak mak ayah aku sendiri.Diorang nak aku sambung lain.. :') Aku tau setiap apa yang terjadi mesti ada hikmahnya kan? DAn aku percaya gak..kalo kita ikut cakap dan kehendak ayah mak kita sendiri..mesti seumur hidup aku berkat dengan restu diorang.
Lagipon..walaupon aku tau aku antara satu2nya manusia yang rugi kalo aku lepaskan cita2 aku tuh kan..tp aku tanak kot jadi anak yang menyusahkan ayah mak aku sndiri.Aku nak laa banggakan diorang..Aku harap aku antara satu-satunya anak yang mewarisi kerjaya ayah aku :') Aku rasa ada kot yang boleh tau lepas nih aku sambung mane.. :')

But..aku skang masih tengah tunggu dlu surat confirmation nak masuk satu lagi tempat study nih.Kemungkinan besar, aku mungkin jejak dulu kaki aku size 8 nih kat UITM..and kemungkinan besar jugak aku akan keluar after tuh untuk sambung tempat lagi satu.
Sory guys..aku takkan gtau dulu mana aku akan sambung..
*korang doa2 je la aku berterusan kat UITM tuh nnt*
*sila tadah tangan skang untuk doa!*

Masscomm owh Masscomm..x dapat la aku nak teruskan cita2 aku semua tuh..harapan tinggal kenangan.. :'(

Aku sedih bila aku pikirkan balik..time2 aku before nak g interview..aku tak tido sangat..aku tido lewat..3-4 pagi aku tido..semata-mata aku wat research about masscomm nih.Aku tebalkan muka aku tanya abg2 n akk2 senior masscomm dalam facebook aku.Aku join forum..Aku printkan semua info2 about masscomm.Sampaikan kawan2 aku dekat tmpat interbiu pon terperanjat sbbnya nengok aku printkan semua info2 masscomm macam dah jadi folio plak..punyelah tebal muka surat aku baca ulang2.. kenangan kan..:')

SAmat tinggal Masscomm :'(

*aku harap aku tidak kelihatan agak poyo dalam entry nih...*

51 comments:

c4ha said...

Tahniah adik irene. !~
:D

立ちさん said...

congrats irine.. happy study ek.. n keep blogging.. =)

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah..congrats..tp ingt irine dapat hp td..heheheh..ape2 congrat

SHAFIQAH SHARMEEN said...

congrat irine!

MIRAUTTIKA said...

babee,apa ni? ish.
but its okay.pilihan mak bapak sentiasa yang terbaik kan.

:D

laskar rainbow said...

tahniah dik :)

nuRuL aZieRa said...

adek...kite berjiran la nanti...jgn lupe jenguk sy kat unisel...=D
congrats unt awk...masscomm...=D

nisa90 said...

salam adik..

tahniah ya..semoga Allah permudahkan sgala urusan adik..

kak slalu pi blog adik.. xp jd silent reader je..nak komen xp dah terlalu byk komen dah dkt ntri adik..hehehe..

anyway..gud luck 4 ur new journey..

kembatolo™ said...

restu ibu bapa adalah yang utama kan?all d best...!~

deqyalalink said...

taniah gak jgn main2 kalau ade tv show jgn lupe pangil aku

Rina (◕‿◕)✿ said...

congrates irene!

ツ ZatiL e-OneNiey said...

irineeeeee~~
congrat sbb dpt U..
but sedey la kt kamoo xdpt nk futher masscomm tuh..
xpe2..ade hikmah di sbalik ape yg b'laku...heeee~~~
btw, gud lark in ur future my dear!

Atiqah said...

istikharah...mohon yg terbaik dr Allah..akak pun dpt smbung g bljr kat UK..tp dlm dilemma skrg nk g ke x sbb duit x dak..wuahaahaha...kte istikharah sme2..moga Allah plhkn yg trbaik buat kita dan keluarga dan agama dan bngsa dan negara...yeah semngat 1Malaysia (eh tbe2..)

.::cEriTa sERibU KiSAh::. said...

xpe adik.teruskan..doa ibu bapa lg berkat...atleast adik dpt rase mcmne dok u ambek kos messcomm..cam akak xde peluang 2 dulu...akak xsempat rase pun but akak dapat berkat bila akak ikut ckp famili..so dah nk abes pun dgree in entrepreneur ni..so jadi anak yg baik n blajar betul2 ye nanti

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

dont put ur interest aside sis.. minat tu penting untuk kite study. kalo tak minat susah woh. boleh jadi stress dan mungkin akan give up. percaya la beb!!

aku is me..Uuudy said...

tahniah irine... n about pilihn laen 2 mmg tu slalu jd.. akk pn mcm tuh jugak antara famly n cita2 n akk pilih fmly mmg la sedih sgt coz skrg nie pn still x dpt trima knyataan nie.. tp prcaya 1 day kte akn dpt ganjrn dsbalik nie.. mintak ptunjuk dri yg ESA gud luck =) yg penting study..

Hizami Rahim said...

hehe.
adik irine.
semua perkara berlaku ada hikmah.
cuba buat solat istikharah.
insyaAllah dapat petunjuk.
moga anda dapat yg terbaik.
;)

joegrimjow said...

erkk
uitm?

tempatku dulu
budak2 masscomm mmg comel2
bertambh lagi sorang
hoho

tahniah2

miaishika said...

thniah la adek ~~~neway...
wat pilihan yg terbek~~
x da r poyo mne pn n3 ni...
tp nmpk la u put da effort on wut u dreaming


jz doakan adek akn stdy molek2~~n all da best k

Nazneen Najib said...

hello. :)
bace u punye story.. it reminds me of mine. exactly. I love mass com.. I ade peluang cerah 100% dpt mass com.. tp i reject.. and I'm doing Law.. im doing this for my parents. :) .. now.. I'm in love with Law.. and at the same time I'm doing broadcasting as well.. interesting kn? so i guess.. parents kite lebih tau whats the best for us. Good Luck adik. best of luck :)

GLizZY said...

~ Hye, congrats again Irine.. Xpe2, BTW tggu je dulu result lg 1 tu.. Dh confirm both dapat, barulah buat pilihan yg terbaik.. No worries lahh..!!

(,") Merci..

FaTin GemiNi said...

irine..
ape2 pownn..wat yg terbaek..pikir masak2 sebelom wat keputusan..
tp if pilihan ur parent tuh is 4 ur future, y not kann..??
akak always doakan yg terbaek tuk adek akak! lebiu! mmwahh3!

Edriena Hazelina said...

cik adek cantik manes..
thnx masukkan entry akak dalam nie.
da macam berbalas entry pulak. hehe...

nyway.. gud luck tau dek!
xkesah la adek nak sambung study kat mane..

yang penting 1 hari nanti akak nak tengok adek kat tv tau.

muahx!

nabil_potter said...

tahniah irine...
uitm mane?

ChiLaBaey's said...

Alhamdulillah segala kesabaran dan kecekaln selama ini membuahkan hasil.... Tahniah diucapkan yer... Anak Papa dah nak masuk universiti dah... Nanti belajo elok2 yer... Kat luar sana lebih banyak gangguan dari berada di sisi keluarga... Hanya diri sendiri yang akan mencooraknye... Takut2lah culture shock, tapi papa yakin Irine tak cam gitu... Tahniah sekali lagi ye.... Lambat wish sebab baru balik dari kampung tadi... :) :) :) :) :)

Khairnaj said...

dapat uitm melaka ek? saya student masscomm uitm melaka skrg ni. tahniah ek irine sbb dapat peluang untuk belajar kat one of the best school of communication in malaysia. Masscomm ni byk peluang then saya tengok irine mcm ada peluang cerah dalam bidang masscomm ni.

♥CIK SHA♥ said...

owh..takpe la dik..rezeki ade je kat mane2..mane tahu pilihan ibu dan ayah adik adalah yang terbaek untuk adek..kite tak tahu..semuanye ada hikmah..ape2 pun jangan cepat give up k!!!ganbatte!!

Cik Nurul said...

salam adik erin..pikir positif..mungkin dengan permintaan ibubapa,kita mendapat berkat dengan apa yang kita telah turuti..bukan mudah untuk kita lepaskan bidang yang memang kita impikan tapi apakan daya kita..segala qada dan qadar sudah tertulis..salam perkenalan...apa akak citer ni dari pengalaman sendiri..

fizz fauri said...

prtame skali,...
TAHNIAH!!! Irine coz dpt smbung study kat UiTM..
ape pun kptusan yg Irine bt, lakukan lah dgn ikhlas, InsyaAllah, DIA akan bukakn jalan dihadapn tuk kita...yakinlah...
satu lg, nasihat dari mak & ayah kite tu jgnlah diendahkan kerana tanpa restu dari mreka sukar kite nk dptkn keberkatan hidup...sy ingatkn diri sy gak.....~skdar pndapat~

Qarl said...

irine,

our parents know better than us!

diorang xkan sesekali tgk anak kesayangan diorang sakit, derita dll

trust me!

ape2pun course pasni, irine juz do ur best hokey!

Anis Syuhada Nazari said...

hi irine;)
congratulations sbb dpt ape yg adik nak.
well,sbnrnyer situasi kita sama.
dlu akak dpt masuk uitm n dpt kos yg akk nk sgt iaitu makmal perubatan.ceh ayat poyo jer.
ske sgt2 time tu. da prepare brg ape sume. tp..
ttb parents xrestu. dorg suh akk jd cikgu. sgt sday nk lepaskan bnda yg kita sgt minat n dpt. tp tu mgkin bukan rezeki kita sbnrnya.
so skang akk kt kelantan. dah 3rd year of special education degree dh pon. tgl 1thn 1/2 je lg. what I can tell u is, I am happy with who I am rite now. sguh xtpu, kdg2 ble apa yg kita buat ni dpt restu dr parents, insyaAllah kita akan berjaya. so far, resault akk pon ok.xpnh bwh 3.5. bkn nk berlagak. I just want to give u some strength to go on with ur future undertaking. u might not realize it now, but u will adik.one day;) I wish u best of luck.

Si Kenit said...

tahniah irine =D

cik EPAL said...

buat solat istikharah :)

syue said...

mesti ada hikmah tk dpt nak future masscomm ni. parents know better. kan kan! :D mesti kita dapat ganjaran daripada allah kalau ikut cakap parents :) sayang tu memang sayang, tapi restu parents tu yang penting kan? takpelah, rezeki ada kat mana mana kan? chill okey. aja aja fighting irine =)

Adika said...

Tahniah ya.....
ada rezeki bole jumpa di Lendu....

queen ♥ lyana said...

congrts adik..! proud of you

M said...

irine,kalau reject uitm nak sambung blajar obersea, akak nak ikut! haha=)

marmar @ meylle

Naufal Zaidi said...

irine tahniah sekali lagi.. erm setuju dengan keputusan irine, btol restu dan keizinan org tua 2 adalah penting, mereka tahu apa yang terbaek untuk kita, kagum dengan irine, kerana segala usaha yg irine buat tok capai matlamat irine 2 leh jd contoh kat sumer, perasaan berani dan xsegan irine 2 harus dicontohi semua, "segan bertanya silap jalan" apax2 pon all da best IRINE.. semoga Irine sukses selalu.. bak kata irine dlm chat FB airtu "DOA" ;).. itulah senjata bg kita umat ISLAM.. jgn putus asa, Usaha dan Tawakal.. itulah cara yg paling baek..

gurly lyla said...

wah bestnyer die...tahniah..kt s.alam la kn..hehe sama la ye..mm awk ni cntik sgt2...nice blog..;)

_mimy_ said...

akq irene,kite daq bru kt blog akq nierh..akq tomey cgt2...nk akq nye ym??nnty post kt kite nye almt ym aww...

Raihan Amilin said...

congrats , ehh . nak tny la . lagu blog akak nehh sblm lagu takkan pisah , lagu pe ek ?

[z@ck] said...

tahniah!
=P

faizal said...

semua yg berlaku ini ada hikmahnya..terpulang pada adik mcm mana nk hadapi situasi nie..samada nk teruskn dengan cita-cita dan impian adik 2 atau ikut pilihan keluarga, itu semua atas pilihan adik sendiri..

cik eykameow :) said...

berkat ibu bapa tu penting. takpelah.. folio kenangan tu kan dah ada ? ehe

Nurul Farhana said...

tahniah dik...

semoga tercapai cita²...

semoga diberkati allah selalu.. =]

pijjie_masscom_uitm_melaka08 said...

WELCOME TO MASSCOMM X SABAR NAK JUMPA NEXT SEM..REMMEBER MY NAME HAFIZI SAID AND U WILL FIND ME ONE DAY FOR YOUR INDUCTION WHERE U KENE AMBIL SIGNATURE MASSCOMM N I SALAH SEORANG DARIPADA ORG YG U KENE AMBIL SIGNATURE..CHILL MASSCOMM SANGAT BESTT AND SLAMAT DTG I UCAPKAN..

ZhAriF!!!! said...

waaahh,bgos bgos..
ikut ckp parentz..
pape pun congrate..
huhu..

suzzsuzie said...

untung tau dpt masuk masscomm..dulu akak ambik masscomm lps STPM...jgn berangan nk dpt msuk masscomm if pakai sijil SPM...klu nk guna SPM kena ada 10years experience...then i took broadcasting...mmg happening & fun habis....apapun..ibubapa kita tahu apa yg terbaik utk ank mereka...gd luck to u

Fiz_46 said...

tahniah la.,, dapat kat uitm alor gajah kan.,, gud luck.,,=)

Ogy said...

TAHNIAH irine....jgn sia2kan peluang yg diberi ya....enjoy ur life as a student...{mesti dpt ramai feminatsss..sbb cun melecunn...nheee}

"salam aidiladha dr mama...♥♥"

Nisa Ferreira said...

eh??? u pon 18 gak?????
i thought u were older...teheeeee

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in