http://irinenadia.blogspot.com/

Main kawen2 jom! :)


Assalamualaikum warahmatullahiwabaraktuh..
Untuk sekian kalinya kita bersua lagi di sini yakni di blog Irine Nadia Marcello.
Aku nak ucapkan thanx a lot buat kalian yang still dok jenguk-jenguk,dok ngintai-ngintai,dok skodeng-skodeng,dok tejulor-julor,tejelir-jelir, dok silent-silent kat blog aku nih.Aku harap sangat2, dengan adanya blog nih, kita dapat merapatkan lagi hubungan silaturrahim kita sesama insan.InsyaAllah.
Beb..aku sangat2 x sabar nak publish gmbar aku time g photoshoot dara.com arituh.huhu.Ada gmbar daripada camera abg aku sndirik..tuh pon dia snap pic curik2 and time dah abis shooting tuh.huhu.Kat background putih tuh.So,korang sume bersiap sedialah untuk menanti pic2 tersebut ok.Tunggu magazine kuar..baru aku publish.Nih ada satu pic time arituh..aku saje2 je snap lepas dah selesai sume :D


Nak dapatkan mata bersinar? Yeahhh..minumlah Pati Prune Inner Shine:D
Wink2..wink2 :D


Owrite..aku baru je balik daripada teman mak aku nih g kluar.Kluar mana tah aku tak ingat.HAHA(padahal baru je 2 jam lepas,cepat tol lupe). Tiba-tiba tadi aku terasa mulut aku memang gatal nak bertanya kat mak aku soalan makan dalam nih. 
"Mak..mak..mak..mak..(gaya sore mmg ala2 manja palsu),sekarang nih kan mak kalau orang nak kawen kan, duit hantaran dia brape mak? Pastu, tanpa disedari, mak aku dah keluar dah senyum dia tuh, macam lah aku tak tau ape makna senyuman palsu dia tu.huhu.Nmpk sangat dia nak tanya soalan yang dah beribu belas kali dia akan tanya..
"Ada ke yang nak kan kau nih Murni?". Maaakkk aaiihhh...den sontap! Pantang den oghang dok tanyO soklan camtuh.huhu.


Xde la..aku saje je tanya soalan tuh.Sebabnya pagi tadi aku dok belek 
sok kabar ruangan soal jwb nih.Ada sorang laki nih, nak kawen sangat aku ngk,tdesak pon ada gak,huahuahua, dia mengadu kat pakar jwb soal tuh, yang dia dah nak kawen, tapi calon isteri dia pulak wat hal..mintak duit hantaran sampai 20k or 30k camtuh rr..x ingat sgt.Wooowww! aku time tuh, dah dok terbayangkan daa, kalo 20k or 30k nih, mesti muka calon isteri dia cantek cam Heliza ke..Tiz Zaqiah nur kasih tuh ke or sape2 lah kan. Time aku baca tuh, memang tergelak2 gak laaa..tapi dalam hati je lah..sbbnya bapak aku ada depan aku..nnt takut aku lak kene hambor ngn bapak aku.huhu. 


Xde la..sepatutnya..benda2 camni x yah la jadi..Sbb apa yang aku baca tadi, dalam Islam, soal hantaran tak timbul sama skali kerana yang penting mas kawen. tapi tak salah hantaran tuh diwujudkan sebagai tanda hadiah penghargaan seorang lelaki kat bakal isterinya just perlu pastikan benda alah tuh tak menyusahkan.Ok cop..cop..cop..aku rasa macam aku nih pakar nasihat perkahwinan je kan.ngaaaa~Means kat sini,aku bukan nak cakap yang aku pakar sangat dalam bab-bab kawen nih.Aku mengaku..aku kalo bab-bab kawen nih memang pakar dalam zaman kecik-kecik dlu.Haihhh..memang selalu pon main kawen2 ngn jiran sblah umah aku.Padahal, jiran aku tuh perempuan. Tapi buat2 menyamar, yang aku jadi laki (aku sangat hensem ok bila jadi lelaki),jiran aku jadi perempuan.So, kawen2 lah.haha.Bunga rampai nye plak dok ganti dengan daun mengkudu yang dah koyak-koyakkan tuh.ngaaaa~ Bengong je.So, ape pendapat korang tentang isu hantaran mahal2 bagai nih?


 Aku rasa buat kali ke 7,468,291,639,aku ajukan soalan2 yang sama.Aku suka tanya soalan kenapa eh orang dulu-dulu kan, jika ada orang yang nak merisik jerr.., mak ayah diorang terus setuju and suruh kahwin je.X der pon bentuk2 halangan masa zaman dulu2.Lainlah..kalau dalam cite Sembilu kasih ke..drama2 ke..tuh lain rr..diorang nak sedapkan cite ada byk konflik.


Sekurang-kurangnya, aku suka menjadi diri aku, tak kira tempat, tak kira masa.
 Asalkan nanti aku dapat suami yang beriman, bijak, pandai jaga aku dunia akhirat and leh bimbing aku masuk syurga.Boleh la jadi heliza dalam cite syurga cinta.heheh.



Ok chaww!
Cop..cop..cop..
Aku tadi puas dok keliling satu kawasan pekan dekat rumah aku nih..nak cari magazine REMAJA 1 June nih..tp x dapek2.Seriusly aku cakap, aku gase cam nak pindah je kat kawasan lain.huhu.Kat kawasan aku nih, lambat gilew kot magazine2 nak kuar..Pastu bila dah kuar je, colour2 magazine ada yang dah luntur macam kene clorox je.Mana x bengang kan.Harga sama.Lainlah kalo harga magazine tuh singgit.Haihhhh..huhu.


Btw..thanx a lot lagi kat Kak Fara@karangkraf yang publish blog aku dalam ruangan dalam magazine Remaja 1 june nih:) Kak Fara nih start jumpe aku dalam blog gakk..mula2 dia anta comment kat blog aku..agak tepeganjat jugak..and then dia mintak details2 sume.Terhasillah cerita aku :)




Credit to Intan
Dia yang tolon snap kan pic nih sbb dia langgan remaja! x aci!! huh! hehe


cam kenal je ayat nih.HAHHA..


Thanx sume :)
Ok chawww!!~


74 comments:

liyana aziz said...

irine, best of luck dalam setiap perkara yg anda lakukan atau ceburi... gud luck yayunk!!
<3

dah lama meninggalkan majalah remaja... rindu

Alya Farhana said...

comel pic irine mate bersinar tuh..akk ske...=D

SHAFIQAH SHARMEEN said...

ouh, gorgeous sungguh kau ye.
anyway, congrats irine <3

*aku ta penah pn komen kt sini even aku ta penah mis 1 entry pn. hehehe. tp ni da komen da. wink wink wink*

zither said...

wah best3.. main kawen2.. saye masih mude ni rasenya, saye pon nak main kawen2 jugaklah. ngahahaha ^___^

ween said...

congrats irine! cantik sgt bila irine combine kan blue + yellow :) ok lps ni kena cari remaja & dara. hee.

Dya-Na said...

assalamualaikum!
yer nadia farhana datang melawat~
*wink-wink*

~kHaiRiNe NaBiLa~ said...

lepas ni maken bertambah ler anda pnyer flower..huhu..
papehal pon gud luck..:)

Raybond said...

huhu.. bestnya dia masuk magazine...

kalau betol2 nak kawen, yang perempuan tu bleh bertolak ansurkan... kalau sampai menyusahkan tu... cam nak kikis duit jew.. tu blom kawen lgi.. dah kawen nanti tak thu la.. =)..
bnyak plak joe membebel kat sini.. =p

sha :) said...

u r so lucky~ :)

ardinihumaira said...

bestnya irine.. dah makin maju...

psst... dik, lawa la tudung yang dipakai untuk photoshot tu... ;)

Dyna Yvonne said...

kamu chumill la irine~
ngeee~
salu ga men tawen2 mase tecik2 dulu..
hehhehe~
^_*

Wan Nur Thahirah said...

woww,panjang bejele akak tulis.btw,mmg syok jugakk bace entry kali nihh,haha

Miro Armyrule said...

Miro baru jer follow blog Irine ni..ahahaha...saja gatal2 tumit nak komen pertama kat blog ni..wakakaka...apa2 pun gudluk ar dlm hidup...salam

M E Z said...

wah wah.. makin banyak majalah yang siarkan fasal akak kan. tahniah. =)

Aimi Dayana Bahari said...

chantek nye mata irine.. jeles3!
em tentang hantaran tu kan memang betol kate irine. tapi sebab skarang manusia dah makin tamak dorang alpa n lupa tentang akhirat. spatutnya niat yang penting. ape gune kawen kalau xikhlas kan. sedih pulak ble irine gtau sal pmpuan demand tu. xpela, janji kite xmcam tu kan. hee

azaliahjsalleh said...

konklusinya , berapa hantaran irine nanti ?

mysara said...

wah...mata irene mmg bersinar la...;)

soclose2213 said...

besh nya dik..jomla lepak belog akak pulak..

zeila said...

irine..
cngrate...sok nak p beli la remaja ni...hehe

~Qiela~ said...

salam,,,,irine,.,,,wah....kuning2 ekkk....hehehe....cntik mata...mcm anak ptung ;)

eniwei,,,,best of luck 2 u dear...
moga terus maju... hehehe.....

love irine ;)c

Encik Tikus said...

macam best je artikel majalah tuh, nanti suruh mama belilah majalah dara.com,hehe :D

nabil_potter said...

tahniah :P

ieqa said...

cop cop cop nak tanye!
irine takde bf lg ke? jeng3! hehe

EzrA MiErA said...

tu la irine,
pe gune mas kawen tinggi kal0 lepas kawen hidup suami isteri papa kedana pas2 bercerai
huhu...
mintak2 dijauhkanlah dari jd bnde2 cm2

anyway,l0oking f0rward t0 buy remaja
suke tgk mate irene.shining n gl0wing

imaginasi thyYunx LOADING said...

beshnye asyk msuk mgzine 2,mgzine ni..
g.lux then yup!

p/s : im done follwg u..follw me back ogeyh?

joegrimjow said...

tips untuk laki

kawen masa belajar
duit hantaran xleh banyak
sebab alasan dia studeny lg
xkeje lagi

;)

starzieti said...

comeynye irine..
wah, makin femes die..
taon kegemilangan taw0n nih yerk..;)
gudluck !

Mohd Adziim said...

Rugi r plak x beli Remaja tdi.

eazlye said...

dasat......
akuh bru 1st dtg menjengah...
keep it up girl...

cikTAM said...

wahh..
masok majalah..
hee~~

pape pown gud luck.

follow blog irine :)

ima said...

pes tyme bce blog kamu.trus jd follower.menarik2.congrats yaa irene..;)

FndRocka said...

this is my 1st time kat sini..ohmygod...u are so gorjesssss....

Latest Entri Fndrocka: 7 Hari Menjadi Cikgu Zara

caliph shuriken said...

sronok plak baca entry ni, hikk...

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

wah kuar majalah.. tahniah dik.. tp jgn lupa study tau.... biar jadik model yang berpelajaran tinggi...

take care...

Clara Emily Cancer said...

wah tahniah blog anda masuk remaja ;-)

claraemilycancer.blogspot.com

meowwmania said...

congrats dik..asik masuk magazine je ko yer..

btw, main pondok2 la besh ;)

ChiLaBaey's said...

Tahniah2 diucapkan... Lepas ni majalah apa pulak yer.... Nanti papa cari.... :) :)

yan said...

bila sekali tenngok gambar atas sekali tu mcm tiz zakiah dalam nur kasih pulak. memang cantik :)

feel free,go here :)
izyan's

nabil_potter said...

nanti irine letak murah2 dah la duit hantaran..heheh

Legasi Piston Pecah said...

betul gak kan..
nasib baik tak sharing sesuatu pasal personal..jadi saya tak hipokritlah kan

ishiko said...

salam.. ekceli suda lama baca blog irine, tp xdpt nk follow.. sbb tenet yg sgt mcm sipOwt.. huk3x..

hazarimi ♥ said...

all the best for ur future undertakes yer irine
beautiful eyesss...jeles aww..

eykameow :) said...

eyka tak tengok lagi cerita yg eliza berlakon tu. hihi. btw untung kan bila wartawan mana2 terminat kat blog kita :) hehh, x sabar nk tengok pic2 mse photosoot! ngee

waheeda119445 said...

salam irine..;)
suka tgk prkembangan irine taw..smga irine brjaya dlm smua bdang yg d ceburi kay..akk doakan utk irine n family..

irine, dh 3 kali akk kn delete frm ur fb??..y dear??..accept la akk..wanna b ur frens and ur follower sis..sdih sgt..;(

noor said...

WAH..tahniah irine...
lepas ni sume majalah irine tawan, irine kua kat tv plak ye..hehe..kan best..
ley tgk irine lam tv..
huhu..anyway gudluck irine..all the best..=)

nabil_potter said...

susah sangat nak dapat comment dari irine..baru 2 kali dapat comment dari irine..hehehe..sentiasa follow blog ini...link me back adik irine :P

LORD ZARA 札拉 said...

he he he~

comelnya kamu!

Cam kak zara tulis kat FB kamu aritu, dah letak dalam reminder dah, July ni mesti beli Dara.com (Tak kira, tetiba nak buat rusuhan kat kedai buku..kih3)

Jaga diri dik!

Shafaza Zara Syed Yusof (nama kat FB)

^^"

PRiNCE JUSTiCE said...

salam.

hai. i'm neither a blogger nor a blog reader. but i saw an article about you in the REMAJA that i just bought this morning. so i decided to check out your page. the funny thing is, i never even bought a REMAJA before this. went to the shop to buy newspaper, saw tiz zaqyah pic on the cover page, love her very much, so i bought it. haha.

your topic here is quite interesting. KAHWIN. pasal hantaran tu, pada pandangan saya adalah elok harganya diletakkan berpatutan. famly perempuan pun, klau ye pun xde undang2 meletakkan harga siling utk hantaran ni, tp biar la munasabah. bukan nak berniaga ni. kita nk menyempurnakan seruan agama. lagi mudah anak2 tu kahwin lagi bagus kan.

tapi walau mcm mn pun, pasangan yg nk berkahwin tu perlulah bersedia sebelum nk kahwin tu. skang ni dunia dah berubah, dah bukan zaman 60-an bleh kahwin senang2. tgk budak2 muda skang ni bercinta je trus tergedik2 nak kawen. ko ingt kawen tu mcm bli nasi ayam ke. its a long term commitment. biar bersedia 100% (ie. financially, phisically, spiritually, ikan keli). haha.

tu pandangan saya. hmm..mn datang masa untuk menulis bnyak2 ni ye, cik irine? klau saya rasa mcm xde masa je nak mengarang. huhu. anyway, good luck to u!

PRiNCE

athirah said...

hai si cantik~

bestnye msk magazine =)

Atiqah idrus said...

so nice la sis. gojes sgt.

akma@kema said...

yg pertama..psl soal kawen 2..tgk la cmenr...kiter pihak pompuan kene la fham pihak lelaki..zaman skrg ni kiter akn kawen dgn psgan yg kiter pilih sendili..so kiter tau la..psgan kitern 2 ader wit ke x..so kiter pujuk la mak n ayah kiter jgn letak wit hntaran bebyk...akak gs smua 2 bleh dibincang...
then psl skrg ni dh bertmbh popular kn..so jg diri bebaik n jg2 pd mrk yg ader niat x baik gak tau..mane tau dlm baik 2 orhg nni dier kene kn kiter bli..so be careful..

HonEyBuNNy said...

wahhh..famesnya dia...cntk sgt.....

akmafaizal said...

amboi..ramainya yg komen. akak singgah jap. saje nak bagi award kat adik yang comel ni..hehe :P

http://akmafaizal.blogspot.com/2010/06/award-blog-paling-comel.html

Shiro said...

haha... sengih sorang aku baca blog ko nih... topic title pun takleh blah... memang saje bikin orang mau bukak arr... ade yang gigit jari kalau ko kawen betol-betol nanti... :P ... aku skali kot...

ザ-sylver-shooter said...

waa, jd blogger pon bleh popular..

Marya Hana . said...

banyaknye masok majalah.
kalau akak masok majalah, kompem majalah 2 x laku-laku sampai kuron yg seterosnye.. hakhak .

tahniah :)

Hazzy Ishak said...

aizul mesti jeles gile kan kan kan?
all the best irine

awexinside said...

salam.. ekceli suda lama baca blog irine, tp xdpt nk follow..pnjg post irine..all the best k..

awexinside said...

salam.. ekceli suda lama baca blog irine, tp xdpt nk follow..all the best k

awexinside said...

salam.. ekceli suda lama baca blog irine, tp xdpt nk follow..

bellaloffa;) said...

hey irine.kamu sgt cantik.no doubt.i can tell from your writing,u such a humble,nice girls.;)

miss neelopher said...

best of luck irene !
sudi2 jengah belog. ;)

rATu kEBaYA said...

lawa mata tu.. suka akak tgk.. good luck adik..

Farid said...

JOM SERTAI KEMPEN KAMI [BLOGGER PICISAN BENCI KEKEJAMAN YAHUDI]!!!!



http://mofasad.blogspot.com/2010/06/kempen-kami-blogger-picisan-menentang.html

Farid said...

JOM SERTAI KEMPEN KAMI [BLOGGER PICISAN BENCI KEKEJAMAN YAHUDI]!!!!



http://mofasad.blogspot.com/2010/06/kempen-kami-blogger-picisan-menentang.html

♥Tira said...

Congratulations :)
jangan jadi seperti model lain, cukur kening semua sebab nak cantik. best of luck :)

نورازريناابوحيري said...

u memng comel la...

cindir-rela said...

singgah2...sukenye die cantitt sgt!!!!!!

✿ YaYa ✿ said...

hu3...
alwes msuk magazine..
jap agi c0mfirm jd p0pular nieh..
jelez.. ;p

nuyuEna said...

kakak chantek....tahniah..da cm artis2 da..masuk mag..suke la intai blog ni..cun bangat..:)

nurayunni said...

beznyer.....nk msuk jgk...

ªmiruL™ said...

Main kawen2? Tgk dah tau hantaran xdpt nk layan ;)

Myself :) said...

salam hey kak irine !!
best thu blog kak irine ni woahhh
bangga x?
gahhh hee:) comel thu kak irine nih

Shawl's@ayucinta said...

Taniah irine..glamour sngguh irine n bertuah badan..mmuuuahhhhh...:)

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in