Entry ini pasal perempuan


Entry ini pasal perempuan. Memandangkan aku perempuan, so aku kira aku layak untuk bercakap pasal topik ini dan perlu diingatkan ini celoteh aku sahaja.Aku ulang lagi sekali! nih hanya coloteh aku sahaja.
Sebelum aku nak coloteh panjang..aku bg AMARAN KERAS DULu!
Entry nih sangat panjang! Dan aku ucapkan awal-awal kat korang..
SELAMAT TIDUR SAYANGKU.hahah

Cite ni peringatan untuk kawan lelaki je, tapi orang pompuan take note ok? :)
hehehehe Jom kita tengok benda-benda yang selama ini menjadi rahsia yang terperam buat orang perempuan. Ini bukan mengumpat, tapi kenyataan..... jadi bagi lelaki haruslah fahami hakikat bahawa perempuan itu......Salah satu kegemaran orang perempuan ialah salin resepi, fotostat resepi dan hafal resepi. Dan salah satu ketidakgemaran orang perempuan ialah masak ikut resepi! HAHA. Mak aku selalu buat macam nih..dan aku terpengaruh..mungkin aku dah mewarisi sipat mak aku nih.ngaaaa~


PEREMPUAN DAN SHOPPING

Perempuan dan shopping memang tak dapat nak dipisahkan.orang perempuan bila dia nampakk ada jualan besar-besaran..terus dengan semangat wajanya melangkah kaki dan pasang kuda-kuda untuk pergi kat tempat jualan tuh.! Wanita memang pemurah... sebab itu diorang bermurah hati tabur duit kat shopping complex tiap-tiap minggu! ngaa~ Orang perempuan dan shopping memang x dapat dipisahkan.Walau sibuk mcm mana pon, tetap akan ada masa untuk komitmen ini.Tp xsemua yang hantu shopping.

Memang boleh nampak jelas rr...perempuan kalau tak dapat apa yang diorang nak..secara automatic..bermulalah telenovela  tarik muncung empat, lima depa time merajuk! Sekali pandang lipstik kat bibir perempuan tu sama jer warna merah kan ?, tapi dua kali pandang warna tu sebenarnya tak sama, ada merah ros, merah sirap, merah hati, merah darah dan duit merah! HAHA.faham maksud aku? 


Tempat yang selalu menjadi tarikan kat perempuan ialah shopping complex, pasar malam,  dan pasar tani. Yeahh..nih lagi sekali menunjukkan perempuan memang suka menghabiskan duit. HAHA! Kalau nak dekat2 puasa lak, rata-rata orang perempuan akan mengurangkan kekerapan bercakap dan menambah kekerapan membeli-belah! Tapi..tapi dan tapi..kalau nak diikutkan..Wanita telah diiktiraf sebagai kaum yang paling bijak terutama dalam hal berbelanja.  :) peace! Alhamdulilah..aku wanita yang diiktiraf :D hahah..:p jeles la tuh kaum2 laki yang baca blog aku nih? HEHE.

PEREMPUAN DAN CERMIN

Ok! aku mengaku..sifat nih memang ada dekat aku.Orang perempuan nih akan main belek-belek muka kat cermin sekurang-kurangnya tiga kali sebelum ke nak pergi ke sesuatu tempat,enam kali semasa dah smpai ke sesuatu tempat yang dituju dan tiga kali pulak selepas balik daripada sesuatu tempat. dengan mengambil masa kira-kira setengah jam setiap kali. Ini bererti selama enam jam sehari orang perempuan buat kerja tengok muka sendiri!  wowww! pujian harus diberikan kat perempuan! hehe..sbbnya? itu tandanya kita syukur sbb hari2 kita ingin belek2 ciptaan Tuhan yang sempurna nih :) peace! 

Perempuan memang cekap bila nak nengok cermin bila nak belek muka, nak pasang make up...tapi! tapi! tapi! dorang x berapa nak cekap  bila nak gunakan cermin kereta untuk parking kereta, drive celah jalan sempit dll 
(driving stuffs).huhuhu..tapi x semuanya macam tuh..sbbnya kalo nak diikutkan..women driver nie more carefull then men. Lelaki nie over confident...esp kalau nampak women driver kat seblh kete dia....nak tunjuk terre...;P  Women driver lebih hati2 sebab sayang kete, sayang diri sendiri...kalau excident karang cacat pulak.turun harga hantaran secara mendadak. Itu yang aku risau sgt2 dalam kes nih.ngaaaaa~
Semua women driver agree x? Lelaki semua...jgn marah yerr...maaf zahir batin dari saya....:P

PEREMPUAN DAN KUKU PANJANG

Haaa..nih memang antara salah satu kepantangan aku rr..Aku paling x suke kot dengan kuku2 panjang segala nih.Salah satu kegemaran orang perempuan nih main simpan-simpan kuku..sampailah kuku panjang. Kalau dihimpun dan dicantumkan kuku-kuku orang perempuan seluruh Malaysia, aku kira-kira ianya sama panjang dengan jambatan Pulau Pinang. ngaaa~

PEREMPUAN DAN MENGUMPAT

haaa! yang nih memang betol-betol 2 ngam ngam soy lah dengan korang, korang,korang, dan AKU.hahaha.. Aku memang x kan terlepas laaa kan daripada benda alah nih .alaaa..bese la..normal kot sume camtuh.bukan perempuan je.LELAKI pon sama ok.Tapi lelaki nih, diorang malas nak ngumpat2 sgt..tapi diorang akan SERANG habis-habisan.Mudah kan kerja diorang?haha. Tapi perempuan nih lain skit..diorang segan nak cakap depan2.HAHA. bengong tol stament aku tuh.ngeh33x.Tapi kan..
Mengumpat kalau nak diikutkan pada zaman moden canggih nih..maksudnya ialah..menunjukkan bahawasanya KITA nih PEKA pada persekitaran, MENITIKBERATKAN apa yang terjadi dan MENGAMBIL PEDULI...see! see! siap huruf besar caps lock lagi tuh aku tulis.ngaaa~ ..Nih sume memang penting laa..memang sgt2 menunjukkan yang kita nih memang manusia yang mahu memupuk sifat cintakan bangsa :P  

PEREMPUAN DAN HATI

Kalau nak diikutkan kajian lah kan..apa yang aku tau, dalam sehari sekurang-kurangnya lima enam kali perempuan berkecil hati.Aku agak-agak kalaulah  berterusan selama beberapa tahun tak mustahil lama-lama orang perempuan akan kehabisan hati! haha. Perempuan yang terkenal dengan senjatanya 
"air mata" memang mudah untuk keluarkan air mata.Camtuh jugak aku..tp aku dah kes tahap teruk dah..aku dah diiktiraf tinggi..aku "benye".Aku harus berbangga dapat title tersebut. Lelaki lak? Hermm..jangan cite rrr..laki nih sebenarnya diorang sengaja main sorok-sorokkan perasaan sedih diorang.Padahal..errghhh..dalam hati diorang aku kira2 dah cukup banjir kot dengan tangisan diorang.HAHA.

PEREMPUAN DAN KEBERSIHAN

Memang tak dapat dipisahkan.bukan memang..! tapi! memang sepatutnya tidak dapat dipisahkan. Sorry to say..Tapi...ada jugak perempuan yang pengotor.Perempuan asli akan menitik beratkan semua tuh.Ini hakikat dan tidak perlu dinafikan.

p/s : bersyukurlah anda jadi seorang PEREMPUAN.


Eyhh cop..cop..cop..ada lagi! ASik perempuan je kan..
meh aku jadi adil dan saksama sikit..sikit je..x perlu banyak..


PERSAMAAN PEREMPUAN DAN LELAKi


Diorang suka baca-baca blog..TAPI! diorang MALAS NAK BG COMMENT! hahaha..Nak kata tangan x bedung..bedung..tp..ish2..Aku memang sengaja perli korang..haha bye! chaww dlu :D

83 comments:

deqyalalink said...

perempuan dan irine = sinonim...

Nurain Hasan said...

hehe.perempuan kuku panjang memang paling saya pantang.ta suke~

hye irinie.1st time tegor ni..selama ni silent-reader jew..:)jemput singgah belog i pulak eh..:)

joegrimjow said...

perempuan dan anak patung?
;)

Adika said...

Perempuan dan Shooping...
haah....btol2....
sebagai lelaki...kne la sabar....sabar sabar

Nur Farihah said...

mengumpat? bila rasa cam marah kot. haha
kuku panjang? hodoh!
tp bab shopping tu mmg lah =.=
tp xkan shopping dgn laki, kalo xde geng sgt, shopping sorg2 je =D

http://lapinkyery.blogspot.com/

Jard The Great said...

anda dah jadi "wanita" bukan remaja walaupon masih berumur 18 tahun.. hehehe..

LaLaLovy said...

irine memang gadis sejati lah. wahaha. ala, namapak irine pun dah tau habtu cermin . Sama la, and and and tak suka kuku panjang.

teruskan kesejatian anda. irine kena tambah, wanita dan kemanjaan. hot pampered ye...=)

kembatolo™ said...

laki memang payah nak nanges segala bagai..sebab dorang cool je..macam aku..haha

ezne ezureen rashid said...

kuku pnjang gelii.. mcm mana lah dirg mkn nasik pastuh nasik masuk dlm kuku.. adehh geli

nice entry!! :)

ella ainnadjla said...

sy dengan ini setuju 80% dgn entry ini...
vote utk entri ini..
hikhikhikhikhik.....

Sesumpah said...

wahaaa pmpuan dan shopping?
aku tidak
tetapi ada kawan lelaki gila shopping


@,@'

maisyara Pot! Pot! said...

ku susah nak jadi perempuan dan shopping. tak tau nak beli ape T__T

luvly mya said...

setuju dengan almost sume ti irine..hehe..kita pun pantang kuku panjang.hee..kalau terpanjang sikit mesti kene bebel ngan mak.

1st time komen.selalu SR ;)

eyRa said...

perempuan dan mengumpat
slh 2
bkn mengumpat tp bergosip..
=)

aimiloveme said...

kite same la. ape yg suke n xsuke tu. haha. I PROUD TO BE A GIRL!!!!

liyana aziz said...

cik irine, cik yana dh komen ni.... heeeeeeeeeeeeeee...
betul la irine, tu la hakikat seorang wanita an...

Nur Hawa Mohd Zin said...

suke shopping, suke cermian, tak suke ngumpat, tak suka kuku panjang, suke komen...hehehe

Lina Rahim said...

Hai Adik Irine,
Akak da lama follow, siap link lagi,ni baru 1st time post comment setelah terasa pasal tangan bedung tu..hahahhahahah..
Anyway, happy blogging

starzieti said...

suke tol ngan enrty nih..bes2..;)

dylla fadzil 小草莓 said...

hye irene. i dah lama jadi silent reader. kalau boleh setiap update letak la ur new pic. suka tgk sbb ur pic semua high quality. :))

farah said...

ouh tetibe trase diperli....ngeee...oooooppssss terkomen suda dear:)

zeila said...

irine...
pompuan n make up....hehehe...
y kuku pnjng tu sgt tak syiok la....
geli je tgk...

heart~ said...

wah2.... aii kn pmpuan =P




http://girlish87.blogspot.com/

farina said...

teheee.. btol3..
ngahah.. ^__^

adeQ said...

perem[uan itu sye~~~

heart~ said...

irine...why i cannot isi form utk link tu ek??? sbb da full ek??? kekekeke

alaaaa nk jugak nk juagk!


=P

Hizami Rahim said...

ahha.
okay~
suka perempuan dan kuku pendek.
bersih.
;)

ChiLaBaey's said...

Itulah hakikatnye perempuan zaman sekarang... Terlalu mengikut peredaran zaman pun ada kekurangannye yer tak anak Papa... So, buatlah pilihan dengan bijaksana dan jangan ikut hawa nafsu... Irine tak gitukan...??? Jaga diri baik2 yer... :)

Naufal Zaidi said...

huhu.. perempuan2..;)

Miss D said...

irine = akak dyg = perempuan. agagagaga...samalah kitew~~~~ kih3..

SuFy said...

pompuan kalo cantik tpi pengotoor tetap x sesuweii..huhu

zeliabeegood said...

hai....nih my 1st time nk mengomen kt u punya blog....i link u punya blog kat blog i tau..ur blog cute n so sweet..hmm entri kali nih....sama la tak suka kuku panjang jgk...mcm mana nnt klu nk goreng ikan nk lumur serbuk kunyit mesti kuku pon kuning skali eeeeee burok benor

♥CIK SHA♥ said...

ahaha..perli ye dik irine..terasa tau akak..kui3..

ni salah sorang silent reader telah memunculkan diri..hehehe..

panjang betoi n3 ni..tp gigih beno akak membacanye..betoi la tu..mostly pompuan mmg mcm tu..tp bab yang kuku pjg tu, geli kot..kalau jmpa nak je akak tolong ketipkan kuku die..ahahaha..

p/s: macam best je lagu kat blog adik ni..ape la tajoknye??

cik eykameow :) said...

HAHAHAHA. semua tu betul. btw , bwh sekali tu i tak terasa sbb now dah x malu nak komen :P wekk

@yi@yu...(,")(",)... said...

aku kalu bab shopping nie laa...kalu pompuan tu..pantang tgok handbag n ksut...trus terkam...biar dah bnyak stok kat umah smpai mcam dah bleh buka kdai handbag n ksut derr.....

nuRuL aZieRa said...

haha..rase terperli lak ngan statement persamaan pompuan & lelaki tu...ok...dh tngglkan komen ni...ha bukti oke...=D haha

mood : not a silent reader anymore..cak!

hanafijaafar said...

ni saya quote dari page org lain ye, bukan saya tulis.

After an exhaustive amount of research, I finally came across a useful study that took into account gender, accidents, and miles driven! At last, researchers that think! The John Hopkins report (from the June 1998 issue of Epidemiology) says this:

"Overall, men were involved in 5.1 crashes per million miles driven compared to 5.7 crashes for women, despite the fact that on average they drove 74 percent more miles per year than did women."

hanafijaafar said...

ini saya quote dari page org lain ye, yg org tu plak quote dari buku.

After an exhaustive amount of research, I finally came across a useful study that took into account gender, accidents, and miles driven! At last, researchers that think! The John Hopkins report (from the June 1998 issue of Epidemiology) says this:

Overall, men were involved in 5.1 crashes per million miles driven compared to 5.7 crashes for women, despite the fact that on average they drove 74 percent more miles per year than did women.

jangan ambil hati sgt bila org sebut pasal perempuan dan jalanraya, susah nak terbalikkan cliche yg dah ada sebab faktor yg besa adalah biologi dan emosi gender yg berbeza.

Rina (◕‿◕)✿ said...

hhehehe. da kate perempuan dan shopping xboleh dipisahkan.

so ape kate tgok dress cntik dan murah di

http://rinawardrobe.blogspot.com

sempat lagi promote kuikui

Clara Emily Cancer said...

banyak keistimewaan perempuan.
seronok jadi perempuan nie.

laki x boleh idup tanpa perempuan.
perempuan boleh je idup tanpa lelaki.
patut la ade title 'ibu tunggal'.

go girl!!

;-)

claraemilycancer.blogspot.com

budakMEDICitu said...

hahaha~ thumbs up!!!
1. pempuan mmg kuat shopping here means MORE TIMES for SHOPPinG - cause usually d amount they spend for 3x shopping = once guy shoppg. brg laki lg mhl la....
2. cermin..cermin..whos d beautiest in d world???
3. kuku panjang mungkin nak jd cik PUNTI cun cam maya karin...hoho
4. bab ngumpat ni i thought laki lagi hebat...myfriends ngaku sndri.
5. hati ais mmg snang cair jd air mata dik..
6. lelaki yg bersih biasanya dikaitkan ngan 'lembut' or 'gay' maybe sbb tu diorg tkot nk tnjuk..
7. ha..kaw!! ni mmg tgn x sempat bedung..panjang da ni irene...

haziq hisyam said...

alaa..same je laki ngn pmpuan. xde beza pn.masing2 de kelemahan n kekuatan msg2 kn.
so just bersyukur jela k.

qq said...

suke entri nie....weee~~

full of love,keyna said...

setuju dengan semuanyee,lepas ni cerita pasal lelaki la pulak,tau,cik irine?:)

Atiqah Adnan said...

hi irine~

ada betulnya juga entry nie.. hihi..
ke'perli'an yang last tu memang akok terase dik.. tapi 'eleehhh irine pun tak komen jugaaa' huhuu~

happy blogging!! ^^

MIRAUTTIKA said...

iyin,aku suka gila dengan entri ni.
haha,sangat satu se-geng siot.lagi lagi bab bab cermin ni.haha.

dalam sehari tu taktau bp kali pandang cermin.
bangun tidur,pandang cermin.
mandi pandang cermin.
keluar bilik mandi,pandang cermin.
pakai baju pandang cermin.
makeup pandang cermin.
keluar rumah pandang cermin kereta.
ishhh,panjang nak listkan.

senang ceghita mmg dunia perempuan ni mmg sinonim dgn perempuan semua !

Cik Nurul Pinky said...

kuku panjang memang kepantangan saya!!!shopping i suka hahaha

asfz lily said...

i like shopping...
ngee~~
bag...shoe..blouse..jean..
oh my prada..hahaha


http://www.asfzlily.blogspot.com/

syamimi said...

wah...setuju gila la dgn statement irine...ngeh3...

Marya Hana . said...

haha. yg bab persamaan lelaki dan perempuan 2, TEPAT SEKALI !

cik EPAL said...

minat shopping. lagi lagi kalau orang belanja. haha :D

cLoud9 said...

hehe. ngata org plak.mmg malas nk komen.sb xtau nk ckp pe.wakaka.suke tgok pic jek.huahuahua

Wan Perlis said...

yup kuku panjang tu mmg tak boleh blah..inai pun i x suka tau

Si Kenit said...

PEREMPUAN DAN SHOPPING
ILOIKE
MUAHHH ;)

Syarinie Amran said...

yezz.semuanya fakta.

p/s: terkena btg idong entry nih ;p

mohd.zulfadli said...

aku stuju dgn statement tuuu. ahaha

eEe...da said...

perempuan dan cermin memang tepat skali..heee ;)...perempuan dan shopping lagik la tepat ;P

natsumiDyla said...

hehh. kena lagi. asal masuk blog irene, mesti kena.


ini saya drop comment. :)
pasal cermin tu saya terasa. haha. sangat obses dengan cermin.^__^

Useriez said...

ok dh comment~

Muniey said...

perempuan dan bergambar tak dpt dipisahkan jugak :p

emma...bukan nama sebenar said...

hahah...ayat last plg menarik
pandai budak nih memerli yekk...haha

encikputra said...

terkomen sudaa..
de satu lg yang org lupa...
perempuan dan binti@a/p...
^_^

diAnNe_LuRvInNe said...

perempuan totap perempuan..hehe..btw, im ur silent reader..jemput;ah singgah belog i ..chop.lagu kat belog kamu bes lah..ape eh tajuk lagunyer..bes bes=))

NadiaShafiqa said...

joegrimjow ada tanya:

perempuan dan anak patung??

hahahaha..umpama aur dengan tebing bagi sy.. tapi ade jugak yang tak minat kan??

sebab tu perempuan dilahirkan dengan lebih nafsu.. waaahh.. colourful betull...

hazieqah kahil said...

hi .

suka irine nye blog.

very nice.

ne 1st tym tego , b4 ne just bc jek.

salam kenal .:)

~NURUL~ said...

ngeheheh y terakhir plg best :P

BONITA SHAWLS ♫ said...

perempuan mmg xkn bpisah dgn shopping!
yeah! we love shopping! aHHa!

dieylaKiller said...

perempuan n fashion???but psl permpuan n shooping mmg btol..stuju2...hehehe

Shiro said...

how about ' Perempuan dan dating ' ?

shouji said...

camne ngan :

Perempuan & Berangan??
Perempuan & Bangun Tdo Lambat??
Perempuan & Bebel??
Perempuan & Godaan??

haaa...sape mau jawab...

cheqs Nabila said...

hehe~sgt stuju dgn entry nie..bru je nk follo blog irine :)

Fitrihadi.com said...

perempuan??bagi saya perempuan ni ada otak 'twist'..haha untuk penerangan, baca ar artikel saya bawah ni :p


- - -
Nasihat Untuk Lelaki Dan Hakikat Perempuan [Versi Fitrihadi] Part 1

LILY ELISA said...

bez gler jd pomwn ... hehe !


p/s: akak ny cumil pluss pluss .. akak ny idola sye tw .. syg akak .. :)) ngee~

Siti Nur Aminah said...

darl..ape tjuk lgu kat page ni?trmas..xa cht box..so xle tny kt situ

ZhAriF!!!! said...

hahaha..
terkantoi sudah alkisah tntng wanita...
alkisah tok kaum adam lom diketahui lagi..
huhu..

sedih??menangis??
huhu..
mmg sinonim dgn wanita..
setuju..setuju..

tertinggal stu!!
pemalu..
hahaha..pompuan bkn yer pemalu n penyegan ker..~ngaa..tak gitu bkn irine nadia marcello..huhu..

miss cloudy said...

satu rujukan yg bagus.. hehe

syAzAnA said...

perempuan. memang sesuai lah tuh.
ade yang pengotor. ade yang sebaliknya. haha. itu memang kita kan.

shadap intan said...

perempuan dan gossip..
lelaki dan gossip..
pelikkn..
tp my friends especially lelaki..
suke gyle ngan gossip..hahaha..
mmg funny..
tp ape perempuan buat..lelaki pon sama..

Zimah Zaidi said...

perempuan dan cemburu....
sgt btol3...

hye adik irene yg comey...wish u happy lam ape bidang yg adik ceburi...

Sharinginfoz said...

thanks for sharing... quite interesting

Jom Makan Free Kat McD

soffya cik bulan said...

eh tk baik tau perli-perli..hehe. kena saling rajin komen-mengomen tau dik..jgn hrp org je komen kita ye dik...

peace...thanks utk info ni...;)

asielaMI said...

hye kak irine ;)) sukelahh topik nie
perempuan dan cermin ;DD

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in