TIME, WORDS and OPPORTUNITY


Dear lovely readers,
mesti ada yang muka kerut-kerut sebab aku dah lama tak update blog kan.Well..u know me..ngaaa~Ada rindu aku tak? Ada readers tuh, komain lagi gigih kejap-kejap bukak blog..kejap-kejap click link web blog nih,kejap-kejap nak dengar lagu blog nih.. tp hampa...NON- ado entry baru..korang dapat dengO lagu blog irine nih jeee..heee..cukup la tuh:)



*pic bg hint dlu*

 Demi blog nih, aku sanggup bangun awal-awal pagi untuk update.Lepas solat subuh, aku terus kejar dan duduk dekat kerusi pc yang dah usang nih..yang mana alas kerusinya dah gabak beno aku ngk..smpai terkeluar2 plus termuntah2 benang dan isi-isi dalamnya.kerusi yang selalu buat pinggang aku sakit sampaikan ada yg suggestkan aku minum ANMUM.Cis! ANMUM untuk orang berandung tauu..minumlaa ANLENE sepatutnya utk kekuatan tulang.ngeee3x.Pasni aku nak gantikan kerusi lama tuh n alihkan kusi urut ogawa bapak aku letak kat depan meja pc nih.Haaaa..kan dah geram! korang cam taktau je aku nih, memang 24 hours menghadap ternet je..Sampaikan,arituh aku pegi test driving pon, tgh tggu turn nak test naik bukit,aku still on9.tererr tak..terrerr tak..

Den sobana eaa..malehhhh bona nak update blog sekarang ini.Otak tengah disaluti tepu dan tepung cucur.Segala idea-idea merepek memang tidak akan keluar lah saat-saat dan detik-detik sebegini.Tapi den totap mau menyajikan followers den dengan ceghito baru den.Ada yang sampai cakap dengan den, blog den skang dah bersawang riang..labah-labah dah menari.haha.Melampau-lampau pulak rasanya.hehehehe.

Sotolah boboghapo minggu, boboghapo hari dan bulan den molangok kek ghumah,baghu den sodar yang den ni memang takdo kojo.Montang- montang lah bapak den x bagi den kojo..bapak den bilang sama gue,dia nggak mau sih anak dia lagi kerjaan.(tetibe bahsa indon kuar).ngaaa~

HUHU.. Aku rase cukup setakat itu.. Macam terseksa je anda nak bace.. . Itu dlm loghat n9 .. aku pon tak tau la betul ke spellin dia.... Maen hantam je.. HUHU..(usap2 dagu) HEHE

 Back to the topic!
18 April, hang out with my friends.Xde laa keluar jauh-jauh sgt..setakat pegi Bali je *muka bongkak*.ngaaaa~. Xde la..keluar dekat2 je pon, area2 tempat aku gak..Melaka Bandaraya Bersejarah yang aman lagi makmur serta suci "Murni" :P

See the pics



Tadaaaa! Ok memperkenalkan
My Best Friend,Anis Spartans a.k.a Mak Tini Bakso!
ngee3x



 tadaaa..dum dum dum..dun dunceyyy!
Watak Utama dalam blog nih.. :D
Irine Nadia Marcello yang lembut-lembut tewwwww :P


Did Anyone Ever Tell You,
Just How Special You Are
The Light that You Emit
Might even Light a Star :)


"Remember, the greatest gift is not found in a store nor under a tree, but in the hearts of true friends"
(Cindy Lew)




Cik Anis sedang gigih membunga-bungakan dress aku..ngeeee3x!
* ekceli pic nih cam x besh sgt..tp nak letak gak..:P
kalo nak tau, time nih, aku keluar rumah pakai baju lain..kena simple2 skit..ye rr..kang takut ayah aku cakap aku nk g dinner lak.haha.So, kira bawak baju spare la nih.hehehe.



Rumput-rumput sedang gembira dan bersorak riang serta tersengih-sengih sbb saya duduk atas mereka (ayat hiperbola di sitew)

 

My best best best friend,Anis a.k.a Mak Tini Bakso nih,
kawan aku daripada kecik lagi..we all sama-sama
berjuang menuju ke puncak gading(ayat x leh blah).
Banyak persamaaaaaann kitorang nih. Yg aku perasan lah kan, aku dengan dia masing2 ada lesung pipit..masing2 nak menang tahap kepipitan dan kedalaman lesung pipit tuh.HAHA! Size kasut sama..size badan sama..size jari sama..(dia boleh pakai cincin aku!) haha,dua2 orang suka gila gila gila ngn kueyytiawww..(HOHO)..tp die x suke tomyam lak..pebret utama aku..pastu, ada satu lagi nih..memang kelaka rr..kitorang mmg sama2 obses n suka cempedak goreng.hahaha..gile punye kampung ktorang.Eyhh..takpe..tapi kami bannga! Susah taww skang nak cari girl yang masih mengekalkan lidah kemelayuaan..heheheheheh:p So, marilah carik kami.heheheh.Slumber je kan aku cite semua2 nih? Aku malas nak tipu2..jadi jujur dalam setiap perkara kan satu perkara yg amat nikmat :)


 2-3 hari nih aku makin hari makin sebak skit kot..
Sbb anis nak tinggalkan aku jauh2...:(( Dia nak biar aku hidup sorang2..
Dia dapat offer smbung study jauhhhhhh.....mesir:'(

"Anis..kenangan aku dengan kau mmg banyak.Aku still tak boleh lupa, kita sama-sama main lawan-lawan sape sendawa paling kuat.hukhuhukhuk.Ko menang bab2 sendawa nih..aku x geti anis nak sendawa kuat2 nih..angin dalam badan aku x sekuat angin kau.haha.Aku ingat lagi, ko orang pertama kawan aku yang tau aku tido ngigau2 smpai tendang2 orang.Dan kaulah orang pertama yg dapat merasa tendangan ngigau aku tuh selain daripada mangsa aku yg lain mak aku, benjal,akk,benjoy n benloy.huhuu.Even aku segan sbb dah kantoi, tp aku x kisah pon..hehehhee."



  "True friendship is seen through the heart and through the eyes"





(aku rasa cam aku lain skit time nih..sbbnye aku jarang amik gmbar buat2 peace nih..ngaaa~)


Meh aku nak berpuisi skit dalam bahasa omputehh..


There are many people
that we meet in our lives
but only a very few
will make a lasting impression
on our minds and hearts
It is these people that we will
think of often
and who will always remain
important to us
as true friends

~ Susan Polis Schutz ~
(aku copy paste je..hihihi) 


Berbalik kepada cerita sampingan pulak.
Mgu lepas aku pergi interview for my futher study.Seriusly, memang aku tak tipu, aku enjoy sgt2 time interview tuh.But lately nih, aku rasa cam gelisah2 sedikit..rasa cam tak brapa selesa sbbnya aku takut kalo aku x dapat..aku x nak mengharap sgt..aku takut aku kuciwa frust2.Babe, doakan aku..Kalian,sila tadah doa untuk mendoakan Irine Nadia agar dia dapat course yg interview arituh.


 *Time on da way pergi interview.Berbaju kurung pink di sitew yew hadik2..habang2..hakkak2..:P

Aku pegang pada prinsip..
 "tak semua benda yang kita harap dan impikan akan menjadi kenyataan dan realiti bg kita..tp ianya tak mustahil"

" Three things in life when gone never come back
TIME, WORDS and OPPORTUNITY
  
Erm..herm..followers blog nih makin hari makin ramai.Thanx kat korang semua.Just korang kena tau satu je, aku berblog nih bukan untuk mengejar populariti semata-mata..but aku hanya nak kongsi serba sedikit tentang aku..:) Bg aku..aku takdela pandai sgt dalam bab-bab mengarang ayat nih..takdelaa pandai sgt untuk menghiburkan korang dengan tulisan blog aku nih..tapi sekurang-kurangnya aku pandai dan tahu bagaimana untuk menghiburkan hati aku sendiri..
OK I'd best get going. Take care and BYE!!

THE END~

88 comments:

aizul said...

terbaek!!!!!!!!!!

Rye said...

irine cantekkkk!!!~~

nk exchange link...;)

http://priv8nlimitedryeterritory.blogspot.com/

Kaseh Mucuk said...

sgt gigih mak tini bakso membetulkan blause rakannye..semata2 utk menjayakan sesi fotography ini..hehe..

OnE HeArT..OnE LoVE.. said...

all the best ya girl.=)

FaTin GemiNi said...

best!!~
kipidap gurl..always pray the best for you dear.. :)

arxar said...

sayang, lm kite tak berhubungan.
lame akak tak tanye kaba irine.
sihat?
irine chuummmelllll sgt2!!
gewam gewam gewam..

baby . said...

love to be u follower hunn
love ur dress, cantek sgt (:

saya_arief said...

gambar sume cantek..

Mohamad Hafiz said...

Assalamaualaiakum....
bgus blog INM nie...
trhibur jgk hati bile bca....
...Good...!!
~Hafiz Fauri~

ツ ZatiL e-OneNiey said...

wah..akhirnye hapdep suda blog anda..
tahniah sis..~~!

gojes gilew pic2 anda d entry nie..
i luv da black dress!
:)
btw, hope u'll get the course yg g interview arituh...:)

full of love,keyna said...

saye terhibur dengann blog irine,even da bersawang en ?heehe,sedyhnye kawan baek pergy jauh,xpe,die g tuk blaja kan ?:) gudluck oke !pray for u :)

miss_eliana said...

cantek!

ini laa yg mcm alice in wonderland 2 ek?
eh, irine in wonderland.. huhu

InsyaAllah, ade rezeki, dpt laa masscomm 2 ek.. doa byk2! :))

Meen , said...

suke sukee ^^

cik haA ™ said...

comeeeeiiii....;))

Iryani Noor said...

irine luv ur dress..
sgt cantikk =p...

btw gud luck with the interview...
tu for scholarship ekk??
harap2 dapat la...
apa pon i'll pray for u ya dear...

♥CIK SHA♥ said...

irine sangat cantik..ur besfren mak tini bakso pon cantik..sweet la both of u..u all mmg ada persamaan..masa belek gmbr 1st sekali terperasan tang lesung pipit tu..time tu tak baca lgi yang irine ckp pasal tu..hehe..

good luck..hope u'll get it..pray for Allah alwaz..(^_^)

p/s:love all ur pics..sgt cantik!!

cik hani zain said...

irine mcm princess ^^
cntik sgt~ =)

smga prshbtn irene & kwn irine kkal slamanya~amin.. =)

ardinihumaira said...

semoga dapat course yang diidamkan dik! :)

yan said...

irine sweety,
good luck in your future.
never give up:)

Asya Zain said...

pic canteq~~~
irine canteq~~~
kwn canteq~~~
tempat chanteq~~
sume canteq2~~~
btw,gud luck yunk,same2 doa oke~
=)

nooRjan said...

cantek sgt ur lil black dress tu...love it!!!both of u nampak cam kembar pulak..heheh apa² pun all pics mmg cantik..tumbs up!!!

fathin zulkifli said...

lovely pics u got

XD

Afeeqa said...

irine pun akan dpt smbg belajar dkt tempat yg bgs jugak nnt. good luck ya dik. :)

Si Kenit said...

tebaekkkkk!!! :D

joegrimjow said...

dah boleh jadi artis dah ni
ke mmg dah artis
blom lg kan?

Adika said...

owh...about da interview...no worries la dear....110% dapat....wahahaha....

deqyalalink said...

wah gitewww meriahh uollssssss polka dottt..hehehhe..:) jauh2 anis mak tini bakso nak stdy kesian irine kone tinggal T_T

Emora Valeria said...

adore ur looks so much~sangat lawa ^_^

fardilla alyaa said...

hai irine...
luv ur pic..sumenye cantek...
terbaekla irine..
irine sgt commmeeelll..;)

me said...

baby..
u r soo very preety:)
cantik sgt2 kak olin suka d dress n irine skali:)

ween said...

good luck irine, u r so sweet :)

bunga said...

chantek nya dress irine. irine pakai ape pun cantik :)

update blog kerap2 sikit.hee

pelangi petang said...

comel comel comel....=)

Cik Lya said...

cantik ouh!

nabil_potter said...

lawo gambor..aizul amik ke?

Farah ^_^ said...

love ur dress :)
sngt cntik ooo..

zida said...

Rajen gila amek gmba plus upload gmba! hahaa

puput utami said...

irine, kamu cantik sekali :) i love your style ;)

Rina (◕‿◕)✿ said...

your dress sangat cantikkkk!!!!!!!!!!
brand ape? beli katne?
cantikk T__T hehe

Imz Jentayu said...

tunggu entri irine mcm tgu cerita artis 2...hehe...cantek sangat la dear..gojes.smoga dpt course 2...gudluck

ChiLaBaey's said...

Cik Irine..... Dah boleh jadi model dah ni.... sgt2 pandai bergaya.... photographernye bagus sangat....

hajar said...

cantekkkkkkkkkk punyeeeehh;D

Cik Nurul said...

salam irine..so cute..harap lepas ni irine kenelah pergi ke semua blog-blog yang telah melawat blog irine..barulah mereka rasa seperti dihargai ya comel ....

[♣]sara®sites™ said...

wah.. first time dtg ni..

bagus lah citer..

nk panggil akk ker ape??

saya 18 tahun ni.. =D

hehe.

cik EPAL said...

comel, cantik, cun. semua ada dekat adik manis ni :)

anak tajul molok said...

something bout motivation. serius suke!!

satu je xpuas ati, kenapa rin2 pakai headinner hitam tuh still cantik tp sis x??

hurm2.. lama dah sis mendiamkan diri.. da abes spm dh die.. rezeki ade mane2 rin2.. lau x dek pelajaran..dek bakat yg kite ade.. remember that.. =)))))

btw, time,words and ooportunity = balance = success!

milimilo said...

xtau nak kata apa dah sbb irine punya gaya mmg style n jd kegemaran semua org =) woot

ezly lya said...

form link tu rosak la

Mario said...

beratnya nak bukak page dia...hehe

farazilla said...

hai irene...ni kak fara dr majalah REMAJA....boleh x emelkan detail awak kat farazilla@karangkraf.com.my

farazilla said...

jgn lupa contact kak fara at farazilla@karangkraf.com.my k

dak eina said...

c0mel lah :)

hakimfaridzul said...

wah!!!
cantek!!!
http://hakimfaridzul.blogspot.com/

lisha nabilah said...

cute arrr kak irine nie....
juz like barbie girl version pakai tudung..gud...haha
gud luck..
dadad
lishaganggogurlz

ChiLaBaey's said...

Ada sesuatu di blog saya... Check it out....!!!

kupu-kupu_cinta said...

amin... moga irine dpt apa yg irine arapkan...

Mr feckry said...

macam kat melaka je

vicen said...

Nice blog.
I invite you to visit my sites:
http://look10.blogspot.com/
http://modamaldita.blogspot.com/
Greetings

4.z.L.i.N.4 said...

hullo irine.. ice blog u have..
ape ek tjk lagu dlb blog ni.nk download..hihih

MiSs TOrA said...

im speechless..;p
canteq ;p

maisyara Pot! Pot! said...

irine sentiasa bergaya yooo.. nice! :)

ChiLaBaey's said...

Irine Marcello... Denagn rasminya cik irine menjadi anak angkat saya.... :)

ahmad said...

yang gambar ngan wall tu memang bestlah.....

Si Kenit said...

Irine comeloteh!!
hehehe
follow me back if u can ye :D

ChiLaBaey's said...

Irine, ada something buat anak papa... cewah..... :)

faiz said...

comel gila... jom jadi mak angkat i..hikhik :)

Love Says it All~ said...

CHECK OUT THE LATEST SCHEDULE OF MAKEUP CLASS!!!!!

MAY
9TH : PERSONAL MAKEUP CLASS/BASIC RM150 (1-DAY)

15TH & 16TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

22ND & 23RD : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500(2DAYS)

**MAKEUP PROVIDED FOR ALL CLASSES.
**LUNCH PROVIDED
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN
**LIMITED TO ONLY 6 PAX MAXIMUM FOR ALL CLASSES!!!
**BRING YOUR FRIENDS ALONG AND GET RM20 DISCOUNT FOR PERSONAL CLASS & RM50 DISCOUNT FOR BRIDAL CLASS!!!!!

PLACE: SHAH ALAM, SELANGOR

WEEKDAYS CLASS IS ALSO PROVIDED!!! (UPON CLIENT REQUEST, DO MAKE AN APPOINTMENT FIRST BEF0RE CONFIRMING)

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
FB: EYRA RIZAL / eyrarizal@gmail.com
016-2128740 (SMS & CALL WILL DO)

-cHenta- said...

anda sgt cantek.... sila join contest ini ye =).. gud luck!!
http://chentazetty.blogspot.com/2010/04/contest-senyuman-paling-menawan.html

Noreen said...

erm.. akak, name sye noreen. sye umo 13 taon.. sye tengok blog akak kat Yezz! sye minat baca blog akak! sye tengok akak catek sngt2.. akak tolong advertise blog sye http://allLambertteam.blogspot.com

Syarinie Amran said...

dak irine y cumey~~ hehe

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

dress cantek.. shawl cantek.. mekap cantek.. orang pun cantek.. hehehe.

syAzAnA said...

hye. just visit ur blog for the first time. blog anda sgtlah cantik.
sgt PINKY. sy sukee. visit my blog kayh. ure beautiful. =)

Wan Perlis said...

update jugak akhirnya
sweet

Fakrul Radzi said...

oit budak meskom!..belagak ko ngan aku yek..anyway congratz..
kalo nnt dpt jadik host rancangan ape2 aje, jgn lupe sebut nama aku..

syafiqah safri said...

irine...comey sgt :) neway, congrats dpt masscom :) sesuai gitu...

kalau rajin, singgh n follow la my blog... :)

http://piqachuncomey.blogspot.com

sayatasha said...

ouwh,lwanye kamu....
(mood=jeles)
ngeh3....
siyes lawa+comel+ayu=irine nadia marcello....
mixkah anda?

sayatasha said...

ouwh,lwanye kamu....
(mood=jeles)
ngeh3....
siyes lawa+comel+ayu=irine nadia marcello....
mixkah anda?

F i K a said...

I just blogwalking to your blog and you look soo beautiful :)

is that a dress or top+maxi skirt?

do you mind if I link your blog in mine? thankss

caliph shuriken said...

cntik & mnarik ;)
shawl kalerful irine tu sama mcm yg bru beli kt my 'kwn', hikk...

Ibrahim's Daughter said...

laaa. adoree your pictures really muchh :) iloikeee

caliph shuriken said...

mmg cntik & kreatif blog ni.. msti dh byk dpt award, tp still nk bg jgak, hikk..

congratz, sy bg awk 'beautiful blogger' award.. nti claim & jwb tag ek.. if penah trima award cmni.. pls claim jgak yaa ^^

http://income24jam.blogspot.com

.waniey ninnie. said...

hoho~adik ni cute la~huhu..keep it up!

El-Zaffril said...

Hey Irene... nice blog... Anyway have a good time reading your blog...

Just give an idea... COmment buat ke popups window will be better... :)

amirafatin said...

truskan tulis blog..
besla bca celoteh awk..

anis arisha said...

omg!!!kreatifnya....teruskan tulis blog yee...

putri Balqis said...

salam...dik, akak nk tnye sket nie??cm ner ea nk masukkan lagu dlm blog??akak bru wat blog, tp xbpe reti laa nk wat lawa2 cm awk..leh ajar x???

putri Balqis said...

salam...cntek blog awk dik...leh x ajar akak wt cntek cm awk???/
akak bru jer wat blog tp xtau laa cm ner nk msukkan lagu dlm blog cm irine..leh x ajarkan akak cm ner nk wt??

putri Balqis said...

salam..cntek blog adik
akak bru wat blog...tp xrti sngt laa nk nupdate....cm ner ea nk msukkan lagu..leh x adik ajrkan akak

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in