Sydney~ Here I come babeh!


SYDNEY!! :)

Salam guys! 
sukenye bila dapat ketak ketuk ketak ketuk lagi kat laptop nih.

Aku x leh write entry panjang2 sgt nih.kene cepat n yang terpantas mungkin!! Maybe dapat ceritakan serba sedikit pengalaman kat Sydney. Yeaahhh..as u all know, irine now ada kat auusie..Ramai lak yang tanya2 irine kat pesbook, "eyhh irine x g sydney ke"? WooOO..irine dah smpai la..siap on9 segala kat sini.Irine stay kat rumah my bro,Newton,Sydney. ( misteri seyhh umah die tuh,takut aku..hahhaa..Jaga2 cik salmah! )

Flight yg amat2 bosan tuh sgt2 lah wat aku gase cam nak jalan kaki je drpd umah smpai sydney..hahaha. 8 jam dalam flight ke Melbourne.Then, dah smpai sana..kene tgu lagi next flight ke sydney pukul 6.50 a.m.Mmg lepak2 je rr kat melbourne airport tuh..aku lak? Jgn cite rrr..mmg abiskan masa tuk tido.hehe.Gigih nih carik port utk tido..last2 tido kat kerusi.and last2 jgk, aku join je tido skali ngn benjoy n benloy kat lantai airport tuh.huahua! Slumber je kan,padahal orang tengah lalu lalang segala bagai nih.hehe.Ape aku dulik.huhu.Ngntok :((

And paling x boleh blah..dalam flight punye cite nih..hehe.Kitorang punye seat x sama:(( hahha..flight ke melbourne time tuh. Masing2 terpisah.kecuali Benjoy je.Benjoy dpat dok sblah mak irine.pandai die nak curik2 amik kesempatan manja ngn mak! hu3.Ayah dok ujung belah tingkap kanan..benlOy dok depan ayah.Aku? Aku lak tpisah..huhu.aku dok belah tingkap kanan sbelah minah salleh nih.Huhuhuhuh.Mane x aku sdeyh.aku bukan risau ape..aku risau je kalo aku tlebih xcited dok sblah die nnt.huhu. Speaking abis rrr minah salleh tuh..Sgt2 baik ok!! suke2!! Aku dah isyhtiharkan yg die mak angkat aku..hehe. Seb baik aku boleh rr speaking2 nih.Aku sowang2 je time tuh dok sblah die.Last2..Benjoy tolon tukarkan tmpat aku kat sblah die..he3 :)

Seriusly, memang x leh tipuu aussie sgt2 and mmg besh.But aku mmg x leh tipu jugak yg Malaysia STILL DA BESh! Yeahhh!! :):):) haha. Aku ada 15 hari lagi kat sini.Kenkadang terasa cam kitorang nih manusia paling janggal and pelik pon ada gak..kalo kat Malaysia, mat2 and minah2 salleh pandang pelik je kat kite kan.Kat sini, terbalik.haha.Kite balik2 pandang pelik kat diorang. Suasana kat sini pon mmg sgt2 teratur.Lifestyle diorang..disiplin diorang..memang bagush! diorang kat sini mmg x penah kemut nak senyum kat kite..Asal jumpe je..senyumm..asal senyumm je jumpe.Yeah! itu aku sgt2 respect diorang! spatutnye orang2 kita pon kena camtuh jgk rrr..senyum tuh kan sedekah rite? Jgn leww wat2 muka masam bile jumpe.X ke sombong namanye? Papepon, sume tempat..sume negara..same je.just kita je kot yg kena pandai2 bezakan yg mana baik dan yg mane buruk.

 Yg penting!!! we all kat sini masak je kat rumah Benloy..hehhehe..Beli hayam..beli sayur lah...hape lah..macam2.Tp yg aku geramnye, susah nak carik barang2 makanan.Ikan bilis pon susah nak carik..huahua! Aku mengaku yg aku jakun! hahaha:P 

Ok babe!
u all ngk je la pic yg aku pamerkan nih:) nnt2 rr smbung..mak ayah benjoy benloy sume dah tido..aku je belum..huhuh.


Mari..mari..! haha


Mampu naik Air Asia je pOn! X mmpu naik MAS! hahaha.


Yeahhh! eskot2 dengan muka penuh bangganya! Time nih diorang baru pas gelakkan irine sbb irine kena duduk seat lain dalam flight! chet!


5 dolar katanyewww! Jgn lupe darab 3.1 yew~<--pesanan penaja.hehe.
Makanan superb2 katanyeww! x halal yeww rakan2:))
In front of University Of Sydney :)
Tertarik sgt2 dengan seni ukir sume buildings2 kat sini! sgt kreatip! bak kata ayah aku, " baguss rr kat sini, bangunan diorang x berlumut2 pon".hahahhaa

 
Cantik sgt2!! Uni Of Sydney

 
  

Tetibe jadi terrrpendek plak time nih.Aku x bawak satu heels pon ok!! haha..sbb abg aku x bg..die kata nnt sure2 ko jalan jauh n melecet.So, aku pakai sandal serata-ratanya! yeahh! haha
 
 

Ikut muka ayah or ikut muka mak? benJoy dah sure2 ikut muka ayah! ho3.Aku?

 


Darab 3.1!! jgn lupe..huhu 



Bye2! smbung nnt plak Howkeyhh =)

33 comments:

DILA is AZIE said...

kak irine. beshnye gi sdyney. nak itot. heheh.

FaTin GemiNi said...

best!! besssttt!!!
sile cefaaattt siket hufdate okeeyy ;)

ini blog wirdah said...

bercuti ekk? enjoy ur oliday sis :)

Syafiq | Syahan said...

irinie! cpt sket update yah! hehehe...tak sabar...lalal :p

Hezesuze said...

cepat ckit update tu...ahaks!
xsabo nk tgok pic meroyan irene wit benjoy...muhahaha

ween said...

Irine,
long silent. I'm waiting for ur next update :D

merahjamboo said...

wah,irine pegi sydney ke??bestnnyaaaa

xoxo
pja

joegrimjow said...

worghhh
nak jugakkk

Zahidah said...

wahh patut lama tak update. waiting for next entry. :)

~CPM honey_nurhaliza~ said...

wahhh gillerrr besttt...tggu akak dtg k..mmuuahhhh...:))

fyfahツ said...

wah beshnye..
have a nice day:)

Najib Hassan said...

Arggggghhhh comelnyyyyaaaaaaaa gambarrrrrrrr. Bestnyaaaa tp mana kangaruru?

nabil said...

irine, kirim salam dkt aizul ek...huhuh..
jgn lupa ole2 dari aussie..huhuh

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

pergh.. g sydney tak ajak pun.
hahaha

[zai][han] said...

irinee....
hehehhe... irine 3x...nak souvenir perfume ahhh... set!

full of love,keyna said...

aussie memang besh laa.dorng peramah sgt sgt okee ;) cube beli garam.mesty tak rase masin.hehehe

Izyana Jasmay said...

bestnyee jeles2 jeless! wahh kem salam mat2 salih sydney!!

♥aMyLiAiNdAhOuSe♥ said...

amboi irine...
berjalan sakan ek...syoknye..
terigt lak tym g syria dulu..
hohoho..tp tym tu kena pakai bj berlapis2..
sejuuukkk!!!
enjoy ur holiday dear..
akak cpm xg ke yunk??

dak eina said...

beshnye irine bleh g sdyney ;)

FaTin GemiNi said...

irine..!!!
cOmeyy laa..swOnoknyewww...
ade lg brape hari kat sane??
tiap2 hari kene hupdate belog okeeyyhh??heheheh

deqyalalink said...

nak ikuuttt :) irine ikut muka makkk..

✿ YaYa ✿ said...

hu3..
best neyr pegi sydney..
jelez2..
sngt lat jelez ngan irine..
kih3..

MISS APPLELICIOUS said...

wah seronoknye! pemandangan sydney sngt lawa. harga brg pon bole tahan mahal gak ae. *terserlah kejakunan ;p

waiting for ur next entry ;D

gda majidah said...

tiba2 macam ta sabar nak fly ! wuhuuu~ ;D

cLoud9 said...

cantekk =) aala muke ikot sape ek hee

.ella ainnadjla. said...

whoaaa best gila..


btw hai.. & i link ur blog..=D

natashacherahim said...

bestnyeee,,,nnti amik gmbo byk2 k!

norhaizan said...

wah..bestnyer pegi sydney..gambo2 cantekk bangat!!..nway, salam perkenalan..

Hazzy Ishak said...

pasni letak byk2 gmbar...

S!eZaN said...

chantek!!

Faarihin said...

pergh.. bestnya pi obercea.. (^__^)

LaLaLovy said...

irine, i ada ambik satu pix u untuk buat entry. pasal fashion. nak inform ni.tq irine.

prefect said...

besarnye Air Asia nye flight :O

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in