Aku anak dara Aussie

Salam.
To all my readers, silent readers, hadik-hadik, habang-habang, hakak-hakak, Ibu-ibu, bapak-bapak siapa yang punya anak bilang aku..aku yang tengah malu..sama teman-temanku..karena cuma diriku yang tak laku-laku..
Haaaa..kan aku dah tpesong masukkan lirik Wali Band skali.haha.

Ok tema aku entry n photoshoot aku wat kali nih.. Jeng3x..taraaa..
Tema : Aku anak dara Aussie
Gambargrapher : Aizul Marcello
Venue : Hollis Park,Newton,Sydney.

Rajinla plak aku type entry skang nih kan.huhu.Dulu jarang2 je.
Takpe belog, i tetap sayang u belog! 
Kan belog kan..kan..kan.

Heyyyaaa..esok aku dah nak balik tanah tumpah darahku,Malaysia.
kalo aku cakap aku x nak balik, ada je suara2 awam yg cakap aku menipu.huhu.Kang ada la abg2 aku or mak aku anta kat status comment pesbook aku cakap yg aku lagi beria2 nak balik ada r.HAHA!
X boleh tipu rrr..aku mmg nak balik cepat.And aku jugak tak boleh tipu yang aku x nak balik Malaysia awal2 sgt ( padahal dah nak dekat sebulan kot dekat sini). 

Mukadimah entry dah siap.
Skang masuk isi2 and perenggan satu.HAHA!
Pagi td, aku n family aku sempat lagi kot abiskan sisa-sisa holiday kat Sydney.Pusing-pusing satu bandar Sydney.Liciinn daaa aku jelajah.hihi.
Check! Souvenir tuk classmate dah beli!
Check! Souvenir tuk cikgu-cikgi dah beli!
Check! Souvenir tuk sahabat2 terbaik dah beli!
Check! Souvenir tuk kengkawan facebook pon dah beli! yeyy! haha
And then, last2 day camnila aku suka.hari menghabiskan duit.ngeh3.
Skang nih, time aku tengah create entry nih, duit ada kat tangan ada 30 dolar je kot.Jatuh miskin balik.huhu.Dah fokai.

Perenggan kedua! yeahh! <--teringat zaman2 buat karangan SPM.

Pagi tadi,time pusing2 city, aku tjumpe Dinner Mask nih.
hamik ko..aku borong byk2..sbbnye murah kan.10 dolar je pon satu.Nmpk cam comel.Sbb nak g photoshoot utk The Laki-Laki Dot tk.Korang kalo nak tunang ke, nak kawen ke,nak wat bufday party ke,hape ke.. atau saje-saje nak shoot feeling ala-ala model cam aku nih, lekas2lah hamik handphone tuh and contact PA Aizul Marcello.Jgn risau, he will assist u nicely :) Trust Me! :) 
Nih no PA abg irine : +6012.539.1954 (AMIR RAYYAN)

Ok guys! Pic petang td :) last shoot kat sni.
Suka Hollis Park nih.Ingat nak wat feeling2 ala2 mat salleh bejemo kat tepi pantai kat sni..tp..disebabkan waktu petang2 kat park nih, mat2 salleh nih bawak hanjing2 diowang main2 lak..Byk lak tuh!  benjoy takut anjing..so, x ley watpe rr..x dapek nak shoot sgt.Btw, thanx to him! love u!


Tadaaa! Dinner Mask :D
10 dolar mari.muwah2.hehe


Kasi gambo blur-blur utk alas mata dulu.HAHA

 

1st time kot pakai dress nih. Dress by Forever 21.
( aku suka pakai baju ropol2 bagai ala2 baju ramlah ram kau kunci hatiku)



Dinner mask tuh kecik sgt r! haha.Ke muka aku yg beso.




Baju ropol-ropol segala nih bisa buat sume orang kelihatan debab ye! Disebabkan itu, benJoy dah renobet dress aku nih agar kelihatan tak over sgt.Renobet tang mane? haha.
jgn main2..bukan setakat photographer, MALAH! dia juga Sang Tailor yg berjaya!  berjaya wat aku gelak..

 

HAHAHAHHAHA!! gelak dulu jom!!
Sang Tailor dah renobet dress nih..
Guna sepit baju je ponnn..hahahhahhahaha..
Sekali 2 sepit aku rembat! Pinkk gitchuu! hahahahhahaa..sengal lew pic nih.hahaa.







 





Taste plak i dengan besPA nih.Bawak pusing2 U smbil pakai spect mata belalang nih cun gak! hahha

 

Dats All..pic2 lain nnt visit blog The Laki Laki Dot Tk ok!
Haku sebagai model abg aku je pon :D
Abg PA!! gaji gue jangan dilupainnnn! hahahaha

Lupe nak cakap, i dah beli handbag,jeans,dress2,top2,gladiator kat sini.
haaa..complete lah vacation aku kat sini! Slurrrpppp!

50 comments:

aizul said...

hahahahha cargas je kan ko update!!

part sepit dress ko tuh paling takleh blah!!! berdekah2 berkahak2 aku gelak..lalalala

Mr. Lemonade said...

nice!

See Wunny said...

uish
lawaaa la gamba nih sume
bukaan
lawa la model ni
:)

Fatin Liyana said...

ok ini sangat lawa :)
gorgeous habis la!
i loikeeee hehe

aizul jom buat keje amal dgn bg photoshoot kat aku secare percume hehe :P

maisyara Pot! Pot! said...

lawa lerrr.. :D


dh mcm model muslimah. nice!

fyka said...

irine...
gilos lawa derr pic2 kali nih..
uwaaaa..
jelesh tingok irine..
hehe...

btw,irine..
nnt blogshop akk wat contest outfit with Dress

join tau..

adeQ said...

sangat santek...
irine nampak lain la dalam gambar diz tyme..
mybe makin matured kot~
huuhuh...

FaTin GemiNi said...

cantekk..nak2 part yg kepit2 tuhhh..wakakaka ;p

nice pic lorrhhh... :)

-aTie- said...

ahakz..guna saja apa yg ada..asal leh nmpak sempurna...ahakz..sgt cumel ;)

Khaizarien @ atie Blog

Wanie-san said...

chantek pic!
haha sepit 2 xleh bla..
kalu pin jew xpe kot..
ni bantai sepit baju..iksh2...

bunga said...

part sepit baju tu xleh blah la irine :D

neway, mask tu chantek. dinner sis nanti tema masquerade. kena pakai mask camtu la. irine chantek :)

deqyalalink said...

asal la irine nih comel sangattt huhu...

okeh dengan pantasss dan tuntasss aku call amir rayyan nih...meroyan lah dia kejap lagey !

nisa90 said...

salam...

cantik pic..like usual..

Wahidah said...

sgt cantek la irine ne..n sgt fotogenik...

Qarl said...

gilerr chantek

hebat photographer the laki laki dot tk

harus gune khidmat diorang!!!

**abg aizul - sket bonus plz! hahahaha

irene, cmne leh tau lagu Aiman ni? best kan... huhu. Qarl ada dpt free album Aiman.. mmg layan gak la

btw, njoy k, beberapa ari je lg disana...

aizul said...

fatin : hahaha kerja amal katanya!! buleh2 mari2 dtg jb!

gda majidah said...

sepit tuh? okay wut! creative mative laaaa! hahaha!
irine: jgn lupe akk nye! ole ole! ole ole! ole ole! ole ole! hahaha:P

Hizami Li said...

comel.
cantik.
cute.

aKu NaKaL said...

menarik sungguh.. x)~

SyaLala said...

kak Murni pretty as always :) !

~`nAnie~ said...

mnarik sungguh
photoshoot kamu irine
bravo

Adachadisini said...

gojes sgt irene.

joegrimjow said...

berdegup kencang jantungku
....

Amir Rayyan said...

hahahaha..dik gaji ko bln ni mmg kasi lebih...yg laen2 abg potong dh;..hahaha..semata2 untuk ko dik.....meletup ko nye promosi..hahahah..:P

take care...:)

Ghaida Tsurayya said...

irine!

cantik sekalii..as always! hahaha..

anyways, inspired me to wear those dinner mask! :D :D

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

dik.. souvenir utk bloggers takde ke? hehehe.. ni cium pokok tu bau ape dik oi..

Ayumieza said...

salam perkenalan irine...wah bestnya dapat g ausie..bilalah kita nak ke sana yekkkk...anyway sangat cantik gambar-gambar kamu semua..nanti i nak guna khidmat abg u jugaklah hehhee

natashacherahim said...

dik...cilok ;iptil ur mum gik ke tu??
btw...cantek dowwhh

rajeee said...

waaa lawanyeeee ;)
slndang tu nak jugak .hottt ;D

~CPM honey_nurhaliza~ said...

ala nape cpm slalu je miss ek entry2 korg?? pasni mls laa nk bz2 lg..ngk dh bnyk miss...ahahha

yeay2 x sbr nk tggu korg balik...yeay2 nk tggu adiah tuh...ala bestnyaaaaaaa

JHaZKiTaRo said...

salam dari bumi Dublin, Ireland.. blog walking.. sila2 lawat blog saya pula ya.. :)

AM SYA said...

bestnyer jln2 sopink2~

gmb sume cntek2!

nnt akak nk tiru idea sepit bj tu la~ngahahaha XD

fatimah arr said...

sgt kreatif menggunakn sepit..!

Syarinie Amran said...

cantiknye...cantik la irine in dis pic.
nmpk lain sgt.
more n more beau :)

Syazleen W.Ismail said...

Irineeeee!
Cantik! :D

fakhrulhaqimi said...

very nice blog n photos irine! i luv it~ keep it up ok. ;)

feel free to visit mine. Thanx.

p/s : u r very fashionable too~;)

http://fakhrul.bonsaiphotostudio.com/maria-lisa/

dee sygg said...

sangad lawa oke !!
jeles :DD
hee~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

so sweet dear !

ahaks.


nak ole oleeeeeeeeeeeeeeeeeeee !

bie said...

gojes lah u.
suke tengok.
oh btw mane u beli selendang tu?
LAWA!
nak jugak.

soffya said...

sgt cun....
bila lah dpt jadi cmni yerk...

farhana said...

Irine..
cantik gambar2 tu..
keep on blogging ya :)

Ladyulia said...

OMG
love ur blog
and u are so cute,,,
;)

following each other????

Aida Narina said...

wow! nice pics sister :) Best nya dapat jalan2 to aussie. Hope u had a wonderful holiday :) Btw, i really love the tudung bur barakah that u are wearing. Really2 hope you could let me know how and where to buy em? Email me okay darling. Thanks! >.<

eykin_murnie said...

pe tajuk lagu belog nie???

Aishi Lely said...

cantiknya irine... ^^ salam kenal.. i follow yah...

beLLa said...

ehh..babe?
still ade lagi ke mask tuh?
cam comey je..i ade diner jumat nih..but xcari lagi masquarade mask tuh..

mcjust.lol said...

coomeelll gileee!!! =DD
tp kan aku menyampah gile bile tgk blog si copycat yg ambik ko pnye gmba ni cik marcello~

shazlinapinky said...

Kakak tlg add sy kat ini email myspace..

APPLELADYSHAZ@GMAIL.COM
PLEASE..sy tngu akk add sye..

Riwaza_ muse said...

ANDA DI BAYAR APABILA MEMBUAT SEARCH PADA MYLOOK...TERBARU !!!! FREE!!!!


MyLook adalah enjin pencari seperti Google dan ia baru diperkenalkan .Company MyLook membayar 0.22 dolar utk 1 search yang dibuat tetapi limitnya 5 search utk sehari. So, dapatlah sebanyak 1.10 dolar.Saper yg nk bagikan free camni. Tetapi sekiranya anda dapat perkenalkan kepada orang lain, lagi bagus dan yang dibayar xde limit.MyLook ni masih baru .(saya pn baru register ni).Apa-apa pn anda boleh cuba try search web MyLook .Sekiranya anda ingin mendaftar,sila klik link dibawah.Jom...apa lg...daftar skrg..xpayah bayar pn.


http://mylook.com/join.php?x=28424

**** Pastikan anda sentiasa login akaun anda semasa menggunakan MyLook ni utk mndpt hasilnya.

Riwaza_ muse said...

ANDA DI BAYAR APABILA MEMBUAT SEARCH PADA MYLOOK...TERBARU !!!! FREE!!!!


MyLook adalah enjin pencari seperti Google dan ia baru diperkenalkan .Company MyLook membayar 0.22 dolar utk 1 search yang dibuat tetapi limitnya 5 search utk sehari. So, dapatlah sebanyak 1.10 dolar.Saper yg nk bagikan free camni. Tetapi sekiranya anda dapat perkenalkan kepada orang lain, lagi bagus dan yang dibayar xde limit.MyLook ni masih baru .(saya pn baru register ni).Apa-apa pn anda boleh cuba try search web MyLook .Sekiranya anda ingin mendaftar,sila klik link dibawah.Jom...apa lg...daftar skrg..xpayah bayar pn.


http://mylook.com/join.php?x=28424

**** Pastikan anda sentiasa login akaun anda semasa menggunakan MyLook ni utk mndpt hasilnya.

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in