3 x 5 =15 plus 4 = DAY 19 :)

Baru sajaa menjejakkan kaki ke rumah Newton,Sydney.
Terasa kematu di seluruh anggota badan terutamanya di tempat itu.HAHA.
Pjalanan ke Blue Mountains, Canberra n bla,bla,bla.. (lupe kot nama tmpat)
Macam2 kot yg jadi kat kitorang..huhu.

So, KITA....Mulakan cerita dengan ..





Ok! tinggal lagi 4 hari je lagi kat sni! HAHA!

W i N D U kat umah
W i N D U kat bilik
W i N D U kat orang2 di Malaysia..(ngohoho) KATANYEW!
W i N D U kat Dak Chatty..x tau dia makan ke x..tp aku dah tinggal n belikan dia makanan..berbungkus2 dan bertin2 makanan aku belikan..dan berkotak2 susu aku belikan tuk Dak Chatty.
Aku harap, wasiat aku kat abg sulung aku utk jaga dia akan dilaksanakan dengan sebaik mungkin.HAHA<--wasiat penting nih!

Dok kat sini sgt2 lah menguatkan fizikal dan mental aku..haha.
Menguji tahap kesabaran aku..
Menguji tahap segala tahaplah senang cite!
Boleh dikatakan TIAP-TIAP HARI aku n family keluar jalan.huhu.Padahal kaki dah sakit nih..tp kalo aku x ikut kang, x aci lak aku biaukan abg2 aku 2 owang tuh gambar diorang byk.Pegi jugakk last2 kannnn.

Takpe..aku penat camne skalipon, byk tuhhhh pengalaman dok negara owang kat sni.Boleh improvekan English aku kat sini..sbbnye..kat sini segala2nya speaking.Aku suka sgt2 lifestyle diorang kat sni, diorang sume
x busy body lgsung..TAPI diorang CONCERN.
Diorang kat sni sopan..dalam bus pon, diorang mmg dah automatik hormat warga emas.

Warga2 emas kat sini, ala2 umor macam maktok aku yg 88 tahun tuh pon, aku ngk punyelaaaahh semangat keluar shopping2, mandi kat pantai laa walopon kulit diorang macam serupa dah x de kulit..bertenaga lagi nih pegi pasar lah..hapelahh..Huhuhu..kalo pasangan suami isteri warga emas lak, still mengamalkan amalan romantic-romantic gitcchuuu! ( aku suke bab nih) HAHA!

Ok! kalo aku x tunjukkan pic aku peluk koala or bergambO dengan kanggarOo macam x sah plak kan! Ok! Meh aku buktikan! aku dah smpai sini Aussie! hia3

 

 Waahhh!! comel bukan Koala iteww! 
ARAHAN : Yg kiri itu koala..yg sebelah iteww bukan! haha
Nampak muka cam bahagia je kan pegang2 koala nih.
TAPI!!
After begambo nih!! Tewos masing2 menuju terkedek2 ke singki berdekatan utk cuci tangan! hahaha..Melleeekaaaatttttt bau koala tuh.Haiyayaya~~Leh pengsan.haha
 

Yg aku tau lahh..koala nih mmg pemalas skit.haha. dalam sehari 20 jam dia tido..dia berjaga 4 jam je.Pemalas bukan?  Semalas2 aku pon x cam koala tuh..huhu.

 
Hencik KanggarOO pulak.:) Comel2 diorang nih.Suke aku ngk.huhu.belambak2 gak rrr kanggaroo bersepah2 kat sni.Boleh pilih je nak yg mana..
Jantannye kah? Betinanye kah? 

banyak lagi nih aku nak cite.haha.entry nih kot banyak gambo.hihi.
Keesokannye plak, we all g bcuti di Canberra plak. Aku suke g sini!!! Beach dia superb! chantek!! kalah semua beach kat tempat2 lain.Air biru! X de pencemaran! Sejuk plak jgn rr cite! Boleh gigil..hihi.Angin kuatt x hengat dunia.SApe yg pakai rambut palsu tuh pon boleh melayang2 rambut tuh bila pegi tempat nih.

We all g  Stanwell Park.



Anda lihat? haha.Siap berguling2 lagi kitorang kat sini.Angin dahh rr sejukk..huhu.Suke g sini!!
 

Punyelah slumberr cucu mat salleh duk guling2 segala bagai kat sini.huahua3
BenLoy wat muka comel..padahal x de la comel mana.haha
 

Sumpah best!! x tipu!!
So, lekas...!! Jangan lepaskan peluang keemasan ni. Tempat nih besh tau?   Serius I tak tipu. Kalau I tipu I dosa. Alip Lam Lam Ha. Ha, tulis kat dada ni. Ha...



Dah abis lepak2 punyelahhhh berjam2 kat sni, kitorang decide MALAS nak balik umah.HAHA! Terus g carik penginapan kat sni yg bdekatan. Susahnye laaa aaaiiii cari hotel kat sni.Canberra nih tmpat cam sunyi sepi je..Boleh kira bape orang yg lalu lalang..bape kete yg main hon2 kat sni.Hurmm..Nak kata x maju..x de plak..



yeahhh..kami lebih senang memilih MOTEL! Bukan HOTEL!! hahaha..Punyelah pandai n bjimat kitorang.Pandai dan bijak bukan Ketua Keluarga i sediakan budget2 di sni.hehe. Tp i cakap sama u laaa kan, walopon MOTEL, tapi i berani jamin standard MOtel nih macam standard punye hotel.nyiahaha.
Orang2 motel dia pon peramah, anak tuan motel dia pon comel, senduk pisau oven,fridge, towel punyelah banyak dia sediakan macam utk 5 family, haaaa..segala bagailah ada... Kira macam pakej la kalau ambik perkhidmatan dia. Serius I tak tipu. Kalau I tipu I dosa lagi buat kali kedua! 

 

 Haaa..pagi2 buta lagi tau kitorang dah bertepekk kat luar motel nih nak amik gmbo! haha.sejuk x hengat dunia.Tp! we all gigihkan diri pakai baju yg agak nipis.hahaha.



Weee~~ 1st time mak i beli baju remaja macam i..hikhik!

After dat, dah check out, we all terus menuju ke destinasi seterusnya!
War Memorial Museum. Kalo korang nak tau, dalam hidup aku, aku mmg x suke pegi MUSEUM. Serious i x tipu!!! Mmg x suke! Even kat Malaysia tuh pon, tempat tumpah darahku sndiri, aku x suke pegi..hihi. I x kisah pe u all nak cakap tntg i, tp i berlaku jujur sejujurnya nih! haha. 
 tapi bila i pegi War Memorial Museum nih, i jadi sgt teruja u! 1st time aku g museum mata x dok pejam celik pejam celik.I jadi seorang yg serius bila masuk museum nih. ( haha )
 

Nih la dia War Memorial Museum.Terima kasih War Memorial Museum!! 
Kerana anda! Irine Nadia Marcello dah insaf dan sedar betapa pentingnya melawat2 museum nih.huhu.Byk gile sejarah2 tentera2 zaman dulu2 kat dalam nih.

Nak bukti i dah insaf? Ok fine! X caye! i buktikan!



Jap..jap..cop..cop! I perkenalkan gambar datuk i.Kira jejak kasih la kat museum nih.Datuk i nih dulu bekas tentera.( hua33) Nih kira cucu dia datang jenguk2 laa..Sama kan rupa kami bukan? 



kan i dah cakap yg i dah makin insap! Siap kasi tabik springg lagi! 
Haaaaa.....



Ayah i macam x puas je bergambar kat sini.hahah.



Ayah!! Mak!! Murni and benjOy dah buktikan yg kitorang dah ikut jejak ayah jadi navy! haha
ada plak costum pakaian navy nih kannnnn..Hape lagi! aku rembat rr..Ada plak pakaian navy yg khas tuk girl! Memang cocok rr buat aku.Diorang buat baju nih macam ikut size aku je..Ada pape ke nih?
*Ayah i ada topi navy je yg sesuai.haha..Baju OUT OF STOCK! haha.

 

Last but no least! Aku sedih nak tinggalkan bumi Australia! Aku decide nak dok sini after kawen nnt..Wink..Wink (smbil kelip2 mata)


41 comments:

dee sygg said...

waiting , waiting and waitinggg :)

Amir Rayyan said...

hahaha..nice pic....:P take care...

aKu NaKaL said...

its awesome.. x)~

lieya orange M.I. said...

...jadi aper???...

...syoknyer berjalan....

ini blog wirdah said...

tak sabar nk tunggu pic seterusnya..
tgk pics pon jd la,dpt gak rase mcm melayang2 pegi sana jugekk.hahah.

ween said...

dup dap dup dap :D

full of love,keyna said...

fav giler ngan gmbar irine.sggt sukelah :D

maira said...

bestnye g jln2 kat tmpt org..... :)

cpt2 update taw.... ta saba nk tgk pic irine. :):):):)

fyka said...

sygs..
tgk blogshop sis..
mcm2 dress bru..

http://funkychicfashion.blogspot.com/

maisyara Pot! Pot! said...

cepat2 tulis2 lagi! haha.. :D

cik EPAL said...

alaa...kena tunggu pulak..... penat la nak tunggu :D

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

pergh.. lame sunggoh kat sydney.. sgt jeles ngan kamu ah dik oi..

Ayumieza said...

salam perkenalan..google pasal sdyney tiba-tiba jumpa blog ni hahaha kelakar sungguh...wah bestkan ke sana..bilalah nak jejak kaki ke sana..anyway erine so cute muahhh..

Rosli Arof / Foto Republic said...

waiting pun waiting la...
waiting for ur photos..

AeNa Helaena said...

xsabar nk tgk pic irine kt sydney! tke cre gurl...

Wawa Takizawa said...

bez nye p sydney...

Syazleen W.Ismail said...

irine,g jadi model lah!! (;

~CPM honey_nurhaliza~ said...

ala nakkkk jugakkkkkkk...x sbr nk tggu korg balik...:)

sha85 said...

best btol blog irine...hehehehe
yg pling comel mak pkai bju sm~~~~
remaja gitchuuuu!!hahahaha
sweet sgt laaaaa~~~~

miss zeila said...

beshnye tgk irine jalan2...
comey je koala tu...

Melz said...

sweet jer gambar time wat love tuh :) smart! siyes miahaha

ween said...

sporting nya aunty! caya la :D

~`nAnie~ said...

sgt best n mnarik irine
gmbr cntik2
tnpt cntk2
org dlm gmbr pn cntk2

Qarl said...

happy family

tu yg pling2 penting!!!!

ade souviner tuk qarl x?

ho ho ho

monica said...

bestnya pegi tempat jauh..

hannamaruku said...

lagi lagi nak gambar lagi!
sume smart2! ;)

ilah said...

beshhh nyer
jelessss laa
nk g jgk :p

nursarah said...

nak kanggaroo! comei

deqyalalink said...

jgn la duk australia teruih....sedih peminat kat mesia nih :0

◕‿◕cik hani zain◕‿◕ said...

assalamualaikum irene..
slm knal~
huhu,rsa xsdap ati lak jd silent reader irene..
so decide nk tgur2 irene..
=)

khaizarin said...

sgt best sis tgok2 pic.... =)

Khaizarien @ atie Blog

Wahidah said...

nice pic..mcm best je...jelesnyaaa sis

katak_78 said...

wah..dah ber_i..i skang u...huhuhu

maisyara Pot! Pot! said...

suke gmbr yg irine wt love dgn mamat tuu.. so cute yooo!!

cikTi said...

comelnya kamu dik,,.

xnk jadik model ke,.

ezam said...

sweet giler pakai baju sama dengan emaknya...


dedua sama manis...

izzahfarhana said...

tepok2!awesomee

Framestone said...

amboi dinner mask die..

bro nk order leh huhu.. tp xnak make in china he..23x

BroFramestone Blog

aiza said...

hi aek irine..
dek, ape laa tajuk lagu ko ek?
mcm besh je...

Nurul said...

haa best nyer

atiqah said...

hahahaha kelakar laa

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in