Episode 3 : LOve is a game that TWO can play and BOTH win :)


Assalamualaikum :'D
Cop..cop..kena wish thanx a  lot dulu yang dok pollow memollow blog nih..nak2 yg ada pollow memollow episode-episode untuk latest entry aku nih..;p Jgn risau..episode nih sampai episode 3 je..Pasni, kite bukak topic lain lak.
 (hoho.yew2 je..janganlahpercayasgtdenganakunih,padahalgambarbanyaklagi).

This time kita cerita about photographer yang bertugas bersusah-payah dok melayan kerenah aku n cik syg. Yeahh..mula2 aku ingatkan nak suruh kuncu-kuncu a.k.a sahabat baik merangkap abang2 yg terbaik aku, Benjoy and Benloy yg shootkan.Saje je nak ajak diorang..ngn diorang aku x de lah nak segan mana. Hummppphhh..dengan abg2 aku nak segan2 kem salam la jawabnye..hihi. Posing la camne skalipon, diorang akan melayan kerenah aku as adik bongsu diorang.hehe. But, arituh time shoot, diorang shoot aku sikit je. Arghhh...aku ape lagi, murka lah! 
*muncungkan bibir* 
X pe2, dimaafkan lah, sebabnya diorang time tuh pon memang ada job wedding. And cik syg pon dah ada panggil photographer lain untuk shoot nih.

Thanx  a lot to Abg Qayyum as official photographer kitorang. Thanx sbb sporting spnjg melayan kerenah kitorang yang gile2 nih..hehehe.Kalau ada antara korang yang masih pening-pening lalat dok mencari photographer boleh lah dok usha-usha Abg Qayyum nih. Usha untuk shoot je.jgn nak gatal2.
( HAHA..sesuke ati aku je cakap camtuh).
Ok nih website dia : Qayyumstudio.com


Haaaa..nih la photographernye..Bukan yang bertudung pink tuh. Nehi! Nehi! Nehi!
Yang  tengah nih laa Abg Qayyum..Yang belah kiri tuh ,cik syg pon photographer gak...;)
Time nih, keesokan harinya we all pergi collect gambar kitorang yang shoot smlam dekat booth dia.. 
Cepat kan? Berbaloi-baloi uoOOlssss. Dapatkan khidmat beliau dengan segera! ;p
Kalau korang teringin nak usha khidmat abg Qayyum nih face to face, silalah bergegas-gegas start henjen krete uOOlss ke Plaza Alam Sentral. Dekat situ dia ada bukak booth. 10-26 Disember je ok! Lepas tarikh tuh, NON ADO lagi dahhh..



Hoho..memang trademark abg Qayyum nih amik gmbr dengan customer-customer dia camni..hehe. 
Aku n cik syg pon tumpang2 interprame la jugak.


Kan,kan,kan,kan ? hehe. So, ape lagi! pergilah terjah website Abg Qayyum nih! Jangan dok terjah aku..aku tak tau pape.hehe.

Ok dah puas tengok muka abg tengah tuh, kita tengok muka 
dua ekor burung merpati nih pulakkkk :'D Katanyewww!  Merpati la sgt...hoho


:-)  + :-)  = ????
heheh.


Ingat tak entry yang 1st skali aku buat dalam blog nih tentang aku dengan cik habang kaca mata nih ? :P
You and Ai...Everlasting
time tuh pon shoot buat muka camni..dongak2 dagu ..hehe.
Tapi time tuh muka aku kelakar kot..hehe. Tak pueh hati betoilaaa..cik syg bila dongak dagu comel plak..
time aku je cam ada yang x kena je...huuuuu~
Ada orang cakap, muka kitorang cam ada mirip-mirip iras-iras sikit. Puas aku belek-belek muka aku depan cermin meja solek, depan cermin bilik air, depan cermin kerete, depan cermin moto, takde pppPPoooonnnn..hehe. Orang ramai tego muka kitorang ada sama tang-tang idong n mata. Maybe la kot. cakap orang, bukan cakap aku.hehe. Tang gigi jgn cite lah! Memang sah tak sama..gigi aku special case sikit..haha.


*mari kita gelak-gelak sopan dulu ngk pic nih..hihihihiihihi*
Kalau korang pandai dan bijaksana, apa motif pic nih? apa motif we all buat tgn camtuh.? hikhik



Pap! Pap! Pap ! hehe. Tangan main peranan penting ok. ;p
Pic nih cam kelakar plak..candid kot. ;p.
Bukan senang nak tengok muka-muka kena snap candid ni. Bukan senang jugak nak tengok aku gelak besar camtuh.haha. Macam-macam adegan dan reaksi muka akan keluar secara tak sengaja.huhu.
*perhatikan tangan kitorang..x leh blah seyhhhh* kuikuikui



Kadang-kadang aku rasa macam nak je teruskan niat aku buat bracess . tengok kawan-kawan semua pakai bracess cam besh je..besh sebab gigi diorang dah cantek..Daripda dlu lagi, simpan hasrat after skull menengah nak pasang dawai besi tuh kt gigi i yg rabbit nih.
Cik syg lak cakap toksah pakai. AKu cakap nak pakai !.Dia cakap takyah ! Aku cakap aku nak gak pakai ! Dia cakap takyah nnt dah x comel dah ! (HOHO).terus aku tersentap uoOOlllsss.
 *nada2 sentap di situ..huhuhu*
Dia kata nnt lama sgt nak pakai bracess tuh..mcm2 benda cik syg takutkan aku..Last2, aku akur dengan ugutan cik syg tuh.haha..vollleyyyyyhhhhh ke camtuh? ;p

Ok rrr..entry untuk episode 3 nih sampai sini je :)
cukup lah sekadar episode1, episode2, and episode3 je aku share2 kat sini.. :)


Episode 2 : We shared many smiles and many tears :')


Assalamualaikum.

pernah dengar tak ungkapan,
"Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat buat kita".

Korang boleh renung-renungkan ungkapan tuh dan selamat beramal ;)

Ok Straight to the point! Kesian korang menunggu dengan penuh setianya dekat blog aku ni. Dah la blog ni makin senyap sunyi sekarang, dah x de background song. Kesian blog ni, dah jadi blog yang bisu :(

Uish..betol kan orang tua-tua dulu cakap, bila rindu nih kita tak boleh nak pendam lama-lama sampai jadi pekasam..nnt jadi bengkak. (mandai-mandai je cakap orang tua yg cakap ayat tuh...hoho). eyh tapi betol lah..nak2 bila jauh kannn..lagi laaa..terasa dia punye bahana rindu tuh. Wahh gituuuuu kannn.huhu. Minggu nih penuh dengan plan-plan yang dah dirancang 2-3 bulan lepas (x silap aku la). So far, Alhamdulilah semuanya berjalan lancar. HAHA. 

Yeah..as u all know, rite now aku pon tengah menikmati cuti sem aku. Dah alang-alang tuh, macam-macam lah kan yang nak dibuatnya. Antara salah satunye pergi shoot dengan cik syg sorang ni. Bukan senang nak shoot sama-sama. Lagipon, we all nih dikira cam long distance relationship dahh... huhu. Kalau aku tak busy, dia mesti busy dengan job wedding dia. Kalo dia dah free, aku plak tak free. wuwu..sadis nye. So, weekend yg nih la masa yang paling sesuai :)

Meh-meh aku ceritakan sikit-sikit behind the scene punye cerita before we all nak g shoot tuh. Malam before hari nak shoot tuh, masing-masing dah cam excited je. Aku jangan cite rr..daripada 2 bulan lepas aku dah set reminder dalam nset date ni. Siap countdown segala, main pangkah-pangkah bulat  kat kalender cina taww (hihi). Malam tuh pon, kitorang yang biasa tido lambat ni, masing2 kena dan WAJIB tido awal..Yela..keesokan harinya dah kena bangun awal-awal. Kang kalo tido lambat kang, mulalah naik mata-mata bengkak bawah mata. Tak sukenye laaa aaaiiiiii...

Pagi-pagi bangun jeeeee tido dalam pukul 5 a.m, dah start prepare apa-apa yang patot. Bayangkanlah, nak shoot nye awal2 pagi. Kata cik abg, nak kasi gambar tuh cantekkkkk, shootlah awal2 pagi. So, after dah siap2 mandi and solat subuh semua, dengan penuh mamai serta mata sepetnya dah start makeup. Dalam kul 6.15 a.m camtuh la start makeup. Awal kan? kuikuikui. Korang time tuh sodap dok melantak tido kannn! Kul 6.30 am tepat aku dah call cik abg suh bangun. Kalo tak kejut, ada yang terlajak tido nih kang. Orang bujang kannn.. :P  Make up untuk shoot nih by akak aku sendiri, CPM Honey Nurhaliza :) Sejam aku dimakeupkan..Sejam tuh la aku dok syiok-syiokk menadah muka untuk dimakeupkan.hehe.


Makeup by : CPM Honey Nurhaliza :)
Time nih, aku request dekat akk aku suruh makeupkan purple smockey eyes.
Sebab nak matchingkan dengan white dress and shawl pink ni.
Shawl nih korang boleh la usha-usha dekat SACC Mall. cantek2 kot semua..memang rambang mata blink blink korang nnt.

 Then kul 7.30 am aku and the geng ( geng aku sape lagi kalo bukan abg2 aku..Benjoy and Benloy..hehe), bawak terus pegi tempat shoot ni.. Cantiiikkk uoOOlsss tempat shoot nih. Nak-nak bila suasana pagi-pagi kan. Nasib baik tak hujan. Seryess aku suke..hehe. Actually tempat nih, mula2 aku mmg dah berkenan gak nak shoot kat sini. Sebab tengok dekat facebook, ada model2 shoot kat sini.  Tak tau plak tup tup cik syg pon dah usha2 jugak tempat nih and dia share link gambar tempat nih kat aku.  Perghhhhh..kebetulan..sama la pulakkk taste kitorang..hehe. Before nih, aku cam teringin jugak and simpan hasrat nak shoot kat Ladang UPM tuh, yang tempat Lagenda Budak Setan berlakon tuh. Tapi x dapek la pulekk. Takpelah, next time ado lagi :P ( Leh tak ? :P ) Kat tempat nih pon dah cukup cantek bagi aku  :)
*sengeh-sengeh bahagia*
.
 
Cantik kan tempat nih? :) Pagi2 lak tuh..sejukkk kot. 
yeahhh..as we plan, we all saje suke2 nak shoot ala-ala white theme. Bajet cam bidadari bidadara lah tuh nak white theme segala.hehe.Ikutkan hati nak je shoot ikut pink theme. Tapi pikir2 balik, mustahil la cik syg nak pakai pink kan. mesti die ingt die paling jambu dalam dunia nnt..;p Last-last, sebulat suara nak pilih white theme.Nampak cam suci sikit bila masing2 dah pakai white colour. hoho. Baju kitorang jangan citelah, beli punyelah dah lama, rasanya kitorang beli sama-sama 2 bulan lepas kot. Lama kan?? Sampaikan mak aku pon dok tanya-tanya, bila nak pakai dress tuh yang asik dok tergantung baekkk punyee dalam lemari tuh. haha.

Hari before nak shoot tuh, kitorang punye last minute nak cari barang2 untuk shoot nih. Actually, aku suggestkan dekat cik syg nak beli balloon gas tuh. Ngidam betoll nak shoot ngn balloon-balloon gas yang bebanyak tuh. haha. Carik2 tak jumpe..pegi sana pegi sini x jumpe. Nyesal lak x google awal2 kat internet mana nak carik kedai yang khas jual untuk balloon gas tuh. Kan dah terkilan.Anyone yang tau mana nak cari kedai2 yang jual balloon gas nih??? Kempunan plak..wahhhh..siap nak kempunan segala ni..hihi.
 X pe, next time ada lagi. Last-last beli balloon yang biasa2 tuh..cik syg beli balloon yg untuk budak2 tadika main tuh. haha. Tapi berguna gak..sgt berguna. Aahh....mmg bguna buat anak2 buah aku main balloon2 tuh semua and tiup sampai pecah. hoho. X gune pon balloon tuh..x de masa nak tiyop. Nak suruh cik photographer tiyopkan, terasa segan plak. Kang dia ingat aku nak buli die pulak.hihi *kidding*
Cukup2 la tuh abg photogharapher tuh dah buat jasa dengan aku sebab tolong pegangkan handbag i kehulu kehilir time shoot tuh ;p


Pic by  : Qayyumstudio.com
Cantik kan lalang-lalang yang dok menghinggap nih. Lalang baka baekkk punyeee.hehe.
Lalang2nye colour purple kottt..toksah dok edit2 colour lagi dahhh. Sebab mmg dah nampak cantik kat sini :)


Bunga dah layuuuuu..hehhe. Ada orang tuh terlupa nak renjis-renjis dipilis dengan air malam before nak shoot tuh sbb simpan  bunga tuh dalam kereta kesayangan beliau..:) Bila bercerita bab bunga pulak, bunga tuh pon, last minute jugak sebenonye..Ikutkan hati aku nak cari handflower..tapi cik abg cakap cam x sesuai la pulakk. Handflower lah cantik kan,kan,kan. ;p


We shared many smiles and many tears :')

Dalam banyak-banyak gambar, aku paling suka pic nih kot..huhu. Sebabnya, masing2 macam tak tercover nak tergelak..Tah hape lawak pon tak tau..hihi. Yg penting, spnjg shoot tuh, aku tak habes2 tergelakkkk je..dah la aku jenis yang senang nak tergelak..Kalo tak tergelak, aku tersengih. Pantang sikit kalau aku buat muka masam , nanti mesti and KONPEM cik abg cakap muka aku masam cam "kopi". Ada ke dia samakan aku dengan kopi. haha. Kijam! Kijam! Kijam! hehe.

When LOVE become as a PROMISE, 
You have to fulfill it with all your HEART 


Nasib baek kitorang dapat photographer yang sangat2 memenuhi citarasa..haha. Aku dah bajet dah, kalau depan photographer lain, sure2 aku akan malu-malu itik segala. But, for the 1st time, photographers yg merangkap kawan cik abg aku, Abg Qayyum and Abg Shah tersangatlahhhh sporting! hehe. So, senang lah nak berurusan dengan dia. Masing2 kepala gila tingtong-tingtong je time shoot nih :) Diorang buat lawak pon, ikutkan hati nak je gelak abis-abisan..tapi kenalah cover2 sikit.hehe *kantoi*.
 Shoot time nih..dua tiga jam je..then abiss... :) Muka i pon dah berpeluh-peluh uOOlssss dok tahan menghadap bawah sinaran cahaya uV matahari nih.haha.

Last but not least,
weekend nih antara weekend yang paling paling paling paling........................buat aku.
*sila isi tempat kosong dengan ayat yang sesuai* HEHE.

taddd taddaaaaaa...



I'm not looking for someone who has EVERYTHING,
but someone who has TIME to spend with me MORE than ANYTHING.

Bui bui :)
Episode 3 kalau aku rajin, aku buatlah. Kalau takde, kita bukak cerita lain pulak pasni :)



LOVE is a PROMISE (EPISODE 1)


Assalamualaikum semua :) 
Ehem..ehem..lama kan aku dok menyepi selepas meninggalkan korang dengan seribu satu persoalan tentang last entry aku yg bertajuk "DUP DAP DUP DAP" tuh.hehe. Hanya berbekalkan video cinonet yang tak sampai beberapa minit tuh, fuhhhhhhh..hamik hanggg..200 lebeyh comment orang dok comment-comment dok meneka. Ish, korang nih, memang suka main teka-teki ke ape nih? hehe. Btw, bagila aku masa sikit nak update blog..banyak episode nih aku nak buat dalam blog aku ni.hehe. Tak rugi korang tunggu..sebab orang yang sabau menunggu tuh la, orang yang beruntung.kuikuikui.

Aku tinggalkan korang dengan beberapa keping pic ok?
Bukat stakat gambar, aku bagi skali video :) Janganla korang terasa pelik kalau dolu-dolu bila masuk blog IRINE NADIA MARCELLO je, mesti bingit dengan lagu2 indon.hikhik. Tp now, dsebabkan aku dah letak video dekat blog ni, so aku bagi korang peluang dengar and nengok video plak.hehe. Hope korang enjoy!


Pic by : QAYYUMSTUDIO.COM
Make Up by : CPM HONEY NURHALIZA
Model dua howang yang sedang geli hati tak hengat dunia kat dalam pic-pic nih semua toksahlah dok tanya.hihi


LOVE is a PROMISE !

Our Video :)

video

:-) +  :-)

Ini Kisah AKU dan DIA
ingat tak dulu entry yang ini ?
YOU and Aii....Everlasting :) 


You Make Me Happy When Skies Are Gray :'D

Tgu next episode ok. Yang nih untuk korang cuci-cuci mata je dulu :) 
Next episode aku buat karangan panjang-panjang and ceritakan apa yang tersirat dalam video dup dap dup dap tuh..Janji! X tipu! :)

Bye uOOllls!



Dup Dap Dup Dap


Assalamualaikum.
 Dup dap dup dap dup dap...

video


Nak tau cerita selanjutnya? 

TO BE CONTINUE !
COMING SOON @ mY BLOG.

P/s : 1st time terasa sgt2 berdebar-debar macam nih..huhuhuhu.

Sabar-sabar, bawak bertunang.
Nnt aku update sambungannye :) kasi sassspeeennnssss sikit!

Salam Maal Hijrah uOOOlss! :)
Hope tahun nih lebih baik daripada tahun lepas.



Tips Inner shawl kelihatan muncung2 :)

Hi Irine Nadia Marcello's readers
We come back with the tips!

Yes!
The tips on how to wear your inner shawl!
Let's have read!!!

Ok my dear, atas request ramai my readers tentang macam mana irine bentukkan inner shawl yang irine selalu pakai supaya tidak kelihatan BOLAT  tetapi kelihatan MUNCUNG sajee..hehe.
Benda nih memang dah lapuk dah, ramai dah yang tahu, tapi ada jugak certain2 orang tak tau. So, irine share2 dengan korang ok? :)


CANON
DELIGHTING YOU ALWAYS :P
hehe.

Irine lebih suka gunakan inner cotton berbanding inner jenis lain tuh.
Tapi kalo korang nak lagi sng, x nak nampak melekap kat dahi, boleh carik jugak inner yang mmg dah sedia ada awning yang keras tuh. 


1st : Macam biasa, sediakan inner cotton. INNER COTTON ok! sumpah x panas..tapi kalo korang pakai tetap panas jugak, sah-sah korang memang kuat berpeloh!
( hauhuahuahua *aku main gurau kasar nih* )


2nd- Macam korang dah penah dengar, hujung inner tuh, kita main tetas-tetas. Tetas ok, bukan menetas. Eyhh..lucah lah korang nih! huahauhau.Nak tetas guna ape? Ok tuh soklan budak-budak tadika binti darjah 1 punye. Tetas guna tempat tetas tuh la.Tempat tetas tuh korang boleh jumpa kalo korang selongkar bekas jahit mak u all. Mesti ada punye.x kan aku nak snap skali pic benda alah tuh.Nampak sangat aku gigih nak kasi tips kan.hoho. Tak pon, tetas je guna gunting.Sonang cite, toksah gadoh-gadoh masam muka. Jangan korang guna  gigi sudah.huhu. Gigi i x pe..hihi. Gigi rabbit tajam! Ngap! Ngap! 

 Tetas inner cotton tuh mengikut kesesuaian muncung yang korang nak ok. Semakin bulat muka anda, semakin besar tahap ketetasan perlu ditetas. Waahh hipotesis uolssss! :P Kalau macam aku, aku tetas banyak sikit. Yelaa kan, al maklumlah, kepala i besar la katakan..

3rd- Kalo boleh, bila nak tetas inner nih, buat-buat la kerja pembersih dan pengemas skit.haha. JAngan la dok tetas sampai terbahagi dua terus korang punye inner. Seram lak aku rasa kalo ada sape2 yang mengikut ajaran sesat nnt.

4th- Lepas dah tetas, jangan lupe jahit mati pada hujung inner yang korang dah stop tetas itu. Kenapa nak jahit mati lak? Ok nih soklan munasabah, yang nih aku x marah.HEHE. Sebabnya..yelaa..mane tau korang nak makan ke, nak menguap besar ke, takut inner tuh tergerak-gerak sampai senget inner tuh.huhu. Takut nnt, terbukak pulak jahitan inner tuh. 
* yang nih selalu terjadi kat aku, sbb aku malas nak jahit mati, biarkan je..Jadi, sila jangan ikut contoh macam aku..hehe*


Nampak? Nampak? Tajam kan? Xde la melekap kat dahi. Tapi untung gak sape pakai inner melekap kat dahi..boleh tutup cik jururawat yang tumbuh di atas dahi sanaaa. 
Selamat Mencuba! Harap hasil perkongsian ilmu yang tak seberapa nih boleh membantu korang menyelesaikan masalah. Kalau lah kan, kalau tau, kalau korang tetas inner tuh still bulat jugak, aku sarankan korang pakai tudung saji je lah. 



Love fashion but tired in ironing your shawl?
Here!!!  .  "Shawl Kedut "
It's up to you whether to iron the Shawl or wear it just like that.
It won't bother you anymore. 



Shoping-shoping shawl dan inner di BUTIK EDAST!
Sangat banyak ok pilihan dan shawl2 yang cantik2.!
Yummy! Yummy! Pengaruh korang jap supaya abiskan duit dan pecahkan tabong! haha

I'm Wearing Shawl Kedut! Kelakar lak nama shawl tuh.hahaha. Tapi best! X yah gosok,buang masa je tauuu nak rajin2 segala nih! hehe


Bui Bui!!! 
SAlam AidilAdha semuaaa..
Lemang ketupat haruslah post laju dekat rumah Irine.
Jangan tedekut-tedekut! 


Bercerita dengan mood black n white :)


Hi and Hello to all viewer out there!
Are you ready for the new entry of this month????
Taddd Taddaaaaaaa...


OOwitee..cantik tak cantik tak.hehe
Banner untuk blog aku nih. 
Pic pink girl dalam banner tuh, direferkan kepada pic aku dongak dagu masa shoot magazine dara.com tuh. Sila2 tengok dekat sidebar aku..ada picnya.hehe. Btw, thanx kepada Kak Acu :)

Dis time punye entry nak update paling cepat dalam dunia. Dalam masa 10 minit dah siap entry nih.
So, entrynya haruslah pendek,ringkas dan mutakhir. Just tekan-tekan klik upload pic, then siap.



Comel gilew kan baby tuh? hehe. Baby Azhad bermata bOlat namanya.
Credit to parents diorang Kak Cik And Abg Cik.ehehe
Aku hanya meminjam untuk mendukung sahaja =)
Fuh..fuhh..fuh! moga aku pon dapat anak yg secomel camtuh..huekhuekhuek!


AFdlin yang aktif!! hehe.
Owh..semalam mmg hari yg best :P


x leh cite lebey2.. :)
HAHA

Fly to China~


Salam.
Hai semua


Pre-Renovation SALE !!
Yibbaaa..yibbaaaa!  tengok pic pon dah tau kan?
So, stay tuned la ok wahai kaum-kaum wanita dan muslimah-muslimah di sana ;)


11 hari yang aku rasa agak best la kot..11 hari? Whut? Apekemendaminatang tuh? Offffooohhh...11 hari cuti sblum nak amik last paper final exam on 14th november nih. Abang aku, Benjoy pon balik. Tuh la motipppp sebenonya kan kalo dia balik, at least ada kawan2 sekepala yang gile sikit.Bukat stakat kawan sekepala, rakan sengigau time tido pon yew jugok laaa gamaknyeeee...nyiahaha.. Abang aku boleh lagi ajak aku masuk show Mari Menari. haha. Takleh banggg...murni memanglaa ex-penari kelab budaya, tapi bab2 nak liang lentok segala,masuk badan celah bawah kaki tuh, angkat-angkat badan,lambung-lambung, campak-campak, angguk-angguk geleng-geleng..Tuh semua Nauzubillah laa kan. huhu. 

Anyway, just another quickie of hang out photos with my bucuk-bucuk bacin hapak kulapok bro, Benjoy Marcello! 


Dia nih pemalu sikit. So, mampu tunjuk pinggul dia je..nyiahahaha!
Abang saya askar taw. Askar pelancong! haha.


mak cakap, sejak daripada mudalah kita kena jaga tulang-tulang dan otot-otot kita daripada terjadinya musibah seperti pic di sebelah aku nih.
Minumlah susu anlene! *tetibe*


Hari pertama cuti je, dah fly ke China. Sungguh menyeronokkan! ASyikkkkk!
* China Town je uOOollssss !
Lokasi : Jonker Walk




kita lawan sape paling comel!


Bulat cam pelampong.


Last but not least,
Inilah bukti cinta aku terhadap facebook. ngeehhh~
Keychain comel gile kot! Hadiah untuk benjoy sempena besday dia 5 tahun lepas lupa nak kasi.huahauhau
*jari kertu abg aku*



bye~ see u next time! 

You & Ai....Everlasting..


Ini kisah Aku dan Dia...


Ssshhhhh....Ssssshhhhhh..... =)
Dulu Single....Kini BERDUA...elelelelele :'D


Kalau dah berkenan, jumpalah ayah dan mama ;p

Hidup ini cukup INDAH bila ada orang yang tersayang berada di sisi kita 
di kala waktu susah dan senang,
di kala waktu sedih mahupon gembira


Jangan peygang2...duduk renggang2... :P

Abis dahh entry buat kali ini.! haha.
Ringkas! Padat! Mutakhir! agaga...

Yang penting!!!~ Masing2 pipi dah tombaM.
Jangan salahkan ibu ngandong.. :P

p/s : lepas nih nak lebihkan entry bergambar je lah..senang sikit.
Gambar kan menceritakan segala-galanya.Entry2 macam nih tak elok mengarang panjang2..haha.
Kita gambarkan perasaan kita dengan gambar sahaja.

Serius takde masa nak update blog skarang.Busy dengan final exam dan Interview.
Tgu i punya entry after abis exam la yewk.
Bui Bui!~



Blog nih ibarat nyawa dan hidupku.


Wahhh..tajuk macam nak kasi readers2 semua muntah-muntah anak ikan kannnn..
Just want to say, Thanx a lot to UTUSAN sebab berani untuk mengambil risiko keluarkan cerita aku lagi..hek!hek!hek!  Eyh lupe..konker sorang2 lak kan. Pembetulan, bukan cerita aku sorang je terselit dalam paper Utusan hari Isnin hari tuh, but abg aku pon ada skali menyelit.hehe. Dah alang2 tuh, Thanx jugak lah to Majalah Yezz, Majalah Remaja, Majalah In-Trend yang pernah keluarkan cerita about blog aku nih :)


Ok..click this untuk lihat  
UTUSAN ONLINE

"MELIHAT keakraban dua pelajar Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dan Universiti Teknologi Mara (UiTM), pasti ada yang menyangkakan mereka ini pasangan kekasih yang sedang hangat bercinta setelah kasih berputik di alam kampus. "


"Menulis blog kini bagaikan terapi buat diri saya dalam menangani tekanan sebagai pelajar, selain ia juga cara untuk saya merehatkan minda." - irine- ;D
(eyh comelnye ayat tuh) muahaha.


Aaahh kan, x sangka lak ada yang ingat aku ngn abg aku nih macam pasangan kekasih.
OWh tidak.!.tidak sama sekali..Abang aku sudah pun berpunya. dan aku? Lu pikirlah sendiri! hehe.

Btw, cerita terbaru aku untuk dis time ialah aku tpksa tolak offer from Astro.wuwuwuw.
Dpt offer untuk buat recording rancangan wif Dr.Fadzilah Kamsah @ Astro Oasis about Dunia Internet camtuh laa. Niat di hati sape tak nak terima kan.. Peluang besar dalam hidup kot. But byk benda aku kena fikirkan. Sbb satunya kena tolak offer tuh, recording tuh 5hb nih, but tarikh tuh pulak aku ada exam untuk Koku. Fuhh..koku nih..Ngade2! One more thing, aku rasa cam x brapa layak lagi nak expose depan Tv. tuh je..huhuhuh..Betol nih..x tipu..tuh yg aku fikirkan smpai skarang. Takpe la kan, x de rezki. Percaya pada rezeki. Kita kena percaya, kalau sesuatu tuh bukan milik dan rezeki kita pada waktu sekarang, mungkin kita akan dapat lebih lagi rezeki berlipat kali ganda pada waktu lain n akan datang. Kan? And yang aku tau, tempat aku tuh digantikan dengan Irfan Khairi. Kenal kan irfan ikhairi? Jutawan internet tuh.

Beralih ke arah cerita di universiti plak..life dekat uitm now, agak goyang-goyang sikit. Macam dah tak serba tak kena. Lagi nak abis semester, lagi belambak dengan para-para asigment yang sangat comel tuh. Tak boleh nak dinafikan, life dekat U sangat2 mencabar. Takpe, aku dah besar, bukan budak bawah umur lagi, aku kena yakin jugak yang aku mampu handle tuh semua, kena yakin jugak apa2 masalah ada jalan penyelesaiannya, dah boleh fikir mana yang baik dan mana yang buruk. Ada asgment yang boleh buat aku tersenyum lebar dengan hasil titik peluh aku sendiri dan ada jugak asgment yang berjaya buat aku
"membuat muka". Huh..paham-paham je lah bila dah buat muka tuh, leh bayangkan asgment tuh macam mana.

Aku nak chaww dlu babe..belum mandi lagi nih.hauhuahau.
Klas petang kang.Then, cuti nih perlu kerja keras sikit.

Eyh cop..cop, before tlupe,
Kepada sesiapa yang baru 1st time menjejakkan kuku jari dan kuku tangan dekat blog aku nih, aku ucapakan
Selamat Datang kat blog aku yang serabut nih ok? Kalau datang sekali tuh, datang la banyak2 kali lagi kat blog nih. huekhuekhuekhuek *gelak itik*

Mood : Rasa macam nak keluarkan cash je duit nuffnang blog aku nih!

Syiiokkkknyeeeeee RAYA 2010 !! ( 1st SYAWAL )


Perutusan daripada Tuan Empunya Blog,
Irine Nadia Marcello

"Salam Aidilfitri daripada Irine Nadia sekeluarga dan mohon maaf di atas segala kesilapan dan kesalahan baik yang sengaja mahupon tidak sengaja, secara langsung mahupon secara ulangan. Tidak lupa juga buat keluarga tercinta, orang yang tercinta, cikgu-cikgi time skolah, lecturers2 UITM, serta kawan2 semua dengan ucapan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...cak pong..cak pong.hehe "

* Nih ucapan aku tulis dalam facebook aku arituh.haha.
Aku buat kerja copy paste senang sikit. 

Salam. Alhamdulilah, akhirnya setelah sebulan menahan lapar dan menahan daripada melakukan perkara-perkara yang boleh membatalkan puasa kita semua, serta menahan daripada gatal2 nak korek sana,korek sini (hahaha), kita semua Umat Islam sudah pon menyambut Hari Raya Aidilfitri kan. Mati-mati semua ingat raya tahun nih jatuh hari khamis (means 29 hari je lah kita puasa). Nasib baik tak..lagipon, kalau hari khamis kita raya, aku mana sedia fizikal dan mental lagi weyyy.huhu. Rumah pon dalam pembikinan mengecat. Mau terbantut ayah dan abang aku nak mengecat separuh rumah je kannnnnnnn.

Btw, aku pergi sana, pergi sini, masuk kedai sana, masuk kedai sini, semua nak pasang lagu raya kan. Betol-betol semangat zaman-berzaman betol diorang nih nak raya. Bukak radio nih, lagu raya keluar. Bukak Hot.fm, lagu raya. Bukak Era.fm, lagu raya jugak. Takkan aku nak bukak radio klasik nasional kottt..huhu. Itu bukan jiwa aku.  Itu jiwa ayah2 dan mak2 kita zaman dolu-dolu tuuuuuu...
(tp kadang2 layan gak lagu2 diorang nih,ngaaaa!~)

Tahun nih aku rasa antara raya yang paling best kot.Kot laa kannnnnn..Sebab masing2 macam bising2 huru-hara semacam je. Even suasana dekat rumah aku nih tak lah sehuru-hara macam suasana kampung korang-korang yang mana ada bakar-bakar lemang segala, mengacau-ngacau dodol sehingga sebati, mahupon dok menganyam-ngayam ketupat palas sehingga berbelit-belit. Tapi yang aku sukanya, bila semua ahli family dah duduk berkumpul ramai-ramai tuh lagi memadai dan cukup bermakna dah bagi aku. Maybe juga bagi korang,korang dan korang kannn? Kalau dulu rajin jugak aku,abang2 aku, and ayah aku main meriam. Main MERIAM ok! Meriam bukan sebarang meriam. Meriam juga bukanlah sebarang MARIAM! haha. Tak mainlah mercun pop pop segala ni. Takat budak2 je tuh..hekhek. Dulu laahh..gajin main meriam.Time raya je, ayah n abg2 aku dah balik kampung cari buluh. Ntah buluh kasap mana dia pegi tebang dalam hutan semak-samun tuh kannn. Tengok2 je dah siap, tgu nak bakar je..hihihi. Hamik ko..bakar meriam dalam taman. Lawan2 bunyik meriam dengan budak-budak taman-taman sebelah. haha. Sekarang ni, dah tak boleh daaaa.. sebab anak2 buah aku ada. Bahaya kasi pengaruh tak senohong dekat diorang. So, kita kembali main bunga api dan mercun pop pop semulaa..heeee..

Bila bercerita about baju raya pula, baju raya tahun nih biasa2 je. Aku rasa, yg pentingnye baju kurung untuk 1st SYAWAL tuh je. Bila hari-hari seterusnya, beli baju kurung basahan yang biasa2 tuh pon dah cukup memadai. Alhamdulilah, baju kurung raya aku tahun nih terselamat daripada seterika maut tuh! haha. Nasib baik tak terbakar buat kali ke brape tah. Fuhh! Tahun-tahun lepas punyelah terbakar..koyak plus melekat tak hengat dunia dekat kain baju kurung tuh.. :(
 Selamat Tinggal seterika maut!

Malas mau bercerita lebih dan berpotpet panjang lebau. Mulut tengah sakit nih. Kena ulser..so, x leh cakap lebih-lebih
( macam la type entry pakai mulut kan).
* ENTRY INI LEBIH BERCERITA MELALUI GAMBAR2 SAHAJA*


Dimulakan dengan Bismillah...
Disudahi dengan Alhamdulilah..:)
1st day Of RAYA 2010
Tahun nih tema rayanya ala2 kehijauan pucuk-pucuk ulam raja sikit.
Susah sikit nak tengok aku pakai baju hijau time raya.haha


" duit gayoo kasi lobeyh sikit makk", kata si anak kepada si ibunya :P


Syurga di telapak kaki ibu :)
Motif letak pic ni : Ambil berkat dulu sebelum nak buat entry panjang berjela!


Terrrrrbaaaeekkkkk punyewww raya dis yearrr walaupun terasa kekurangan sedikit bila abang ke-3 aku,Benloy tak dapat nak beraya sama2..raya di perantauan katanyewwww!~
* selamat hali layewwww ppppunnnnn untuk benLoy <---nada Eric Leong*


Keluarga Tercinta dan Tersayang!! :)
Masing2 ada pasangan tersendiri.hehe.
*comel gilew anak buah aku yang kecik tuh pakai tudung saji...eyh silap..pakai tudung*


Bagus! Bagus! Bagus! Bagus! Bagus! Bagus!
Suke gilowww pic nih!


" Keluarga Bahagia dapat melahirkan anak yang comel dan ensem"
tetibe jek* haha.


Kalau ada aku, adalah si tinggi sorang nih.
 Kalau ada si tinggi nih, ada lah si adiknya pulak kannnnnnnnn!~
Selamat Hali Layewww ppppuuuunnnnnnn..hehehe


Sukoo dak Yah dengan bini mudO diooooo! hahaha
Ayah aku memang garang. Aku takleh tipu. Tapi aku tahu, garang2 dia pon mesti bersebab.
sebab apa? Sebab dia nak didik anak2 dia. Macam tuh jugak kalau korang mempunyai ayah yang garang.Think positive! Tapi! Tapi! tapi! dan tetapi! dalam garang2 ayah kita tuhlaaa...dia sangat penyayang ok! suke buat lawak spontan! hehe. Aku selalu ingatkan dalam diri dan akal fikiran aku,
" Hargai ayah dan mak kita selagi mereka ada dalam dunia nih, jangan kau menyesal tak sudah kalau kau tak pernah nak hargai diorang"
*itu ayat aku lah..korang buatlah ayat korang sendiri.* huhu.

* Sape nak jumpe aku, jumpe BAPAK aku dulu mintak restu ! ngeh3x*
*ayat nih ditujukan kepada "SI DIA". hek3x.


Jarang sebenarnya bila time raya baju aku nak sedondon dengan sape-sape.
Tapi dis year, saja nak menyemarakkan lagi suasana raya dengan beli baju sama2 bagai nih kannnnnnn... :P
Baju dah sama kan, tapi time nih mak aku nak pakai tudung colour lain dan aku pon nak pakai colour lain.masing-masing lawan2 pandangan.haha. last2 hamik ko.........dah macam kembar aku ngk dari depan. Dari belakang jangan cite rrr..Ayah aku pon boleh silap cam mak aku.


Ada skali time tuh kan, mak aku amik aku dekat hostel uitm aku taw, then adalah sorang Pak Guard yang tidak ingin dikenali umum bertanya kepada aku dan mak aku.
Pak Guard : " Dik, amik course apa kat sini?"
Aku           : " Owhh..saya amik masscomm".
Pak Guard :  " yang nih plak amik course apa?" <---smbil menunding2 jari dan mulut kat mak aku.
Mak : haha..haha..haha.


3 anak dara pingitan..hehe.
Kalau korang nak tau, aku kalau apa-apahal memang mintak tunjuk ajar dekat dua insan special nih laa..Mak dan akak aku..hehe. Kalau nak suh ajar masak ke..mintak tips-tips alam rumah tangga ke..ape2 je lah!
huahuahuahua..

Btw, 2nd Day Of RAYA aku sambung ceritanya for the next entry wokeyh! 


2nd day of RAYA : Berbaju kurung Purple simple mimple pimple pulaaaaa :)


Selamat Hari Raya Aildilfitri semua!
Jemput-jemput datang rumah!

My heart is Yours


Nak tau takk..aku kan, kan, kan,kan...
tak lama lagi kan,kan,kan, 
boleh masuk panggung wayang kan,kan,kan 
dengan selamatnya tanpa kena check umur sudah melebihi 18 tahun ke belum.huhu.
Mana taknyeee, tak lama lagi kan, aku dah nak cukup umur.hek! hek! hek!
Tepat sudah umur aku 21 tahun.Eyh silap, 18 tahun.Baca betol-betol, baca biar molek-molek,mengeja biar jelas-jelas yek, aku muda lagi, jgn pndai2 nak tukar angka 1 tuh jadi 2. huhuhu

Kadang-kadang aku terasa macam diri nih makin matang,
tapi kadang-kadang,
aku terasa macam diri nih makin tak betol pon ada gak.huahua.

Kadang-kadang aku terasa macam diri nih boleh buat sesuatu perkara 
yang boleh memuaskan diri dan hati sendiri,
tapi pada hakikatnya,
semua keputusan tidak akan sampai bila2 dapat memuaskan hati orang lain.

Kadang-kadang aku terasa macam aku boleh jerr buat sesuatu tuh seorang diri,
tanpa minta pertolongan orang lain..
tapi..pada hakikatnya,
aku mana berdaya kan..

Aku tak boleh tipu laa,
sekarang nih, macam-macam benda aku alami dalam jangka masa umur aku yang sangat2 muda dan mentah.
Aku pon tak tau kenapa aku alami benda2 semua nih awal..Mungkin, Tuhan sengaja mau menguji tahap kesabaran dan ketabahan dan kekentalan hati aku mungkin? Tuhan itu tau segala2nya..
DIA yang bisa mengaturkan segala-galanya.
Kita pula? 

Aku harus bersyukur, 
kerna aku
 sudah boleh bernafas lega...
Aku harus bersyukur,
kerna aku
 sudah boleh berdikari dan berani terbang di atas sayap sendiri.
Aku harus bersyukur,
kerna aku
dikurniakan family yg betol2 fahami aku expecially mama,akak,dan abang aku!

Dan..
Aku harus bersyukur,
kerna aku mendapat seorang teman hati dan perasaan serta suka duka aku :P
Ewaahhh...haha..dah nak start dah nih klimaks cerita entry nih..ngaaaa~
Aku gase, kawan2 dalam facebook aku tau kot apa yang aku maksudkan nih..hehhehhehe~
Dia anugerah terindah dalam hidup aku.Ok fullstop! takmo cerita lebih2..bahayew dol! 
Aku biarkan kalian tinggal dengan seribu tanda soal di benak pikiran! Sape yang always follow life harian aku,mesti tau apa perasaan yang datang menjelma dalam hidup aku skang.

Aku tinggalkan kalian faham entry aku ini dengan 
gambar-gambar sahaja.Gambar2 ini yang akan bisa mencerita dan menghuraikan segala2nya tentang perasaan aku. Ewahh mak minah...jiwang la plak.huhuh..


dua orang budak melekat kat dinding :P
ok Sah! sah! sah! bila nampak stuff2 atas meja nih,sah lah nih bukan meja aku :P




Perasaan aku time nih berbunga-bunga kot bila DIA sendiri ada depan mata aku :P
Accheeewaaaahh..hek3x.Ok..ok..stop tersengih-sengih irine! :P


:) :) :) :) Bahagia bila dapat hadiahkan senyuman diri kita sendiri di hadapan orang tersayang kan? :)


What You Give...

You give me strength
To carry on
And when I am weak
You show me how to move on

You dry my tears
With Your amazing love
It must be true
You are sent from above

You ease my pain
You disperse gray clouds
You show me
What love is about

You find a way to make me smile
Even if we are apart
There ´s something I can surely say:
My love for You comes straight from the heart

You must not forget
That I love YOU

My love for You will always grow :)

My heart is Yours and will always be I pray the day comes when we say: “I do”



Ok bye!~ :)


 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in