Fokaiii...!


Penat.....
banyak sgt keje dapur kene buat..hahhaa.
ke kiri ke kanan....
Murni..buat tuhh...Murni buat nih..
Aku perlukan Paracetamol skang!!
Tak menang tangan langsung....
Pening* Touching* Lapau*Lapau*Lapau*
See!!See!! Lapau menghantui aku skang! sbb mak dah start keje..huhu.
Bahu sakit..jari-jemari i yg halus serta lembut nih pon sakit2...
kan besh kalo ada orang tolong urut....
kan besh kalo ada boyfriend tolong urut....
tapi..boyfriend pon takde..Tak laku gupenye..walaupun hot nih..HAHA.
Mesti korang meluat kan?Agaga..aku mmg sgaja bg korang meluat..sediakan baldi atau plastik utk muntah ye..hihihi..

Penat * Penat* Penat* Penat ok! Fullstop!


Ok2 fine! Even duit gayer kali nih dapat 500 lebeyh je..ringgit malaysia ye..bukan rupiah kawan2 skalian..ngee.Tp aku tension gile2 sbb aku dah nak pokai!!!! arrgghhh!!! Sepokai mana skalipon, aku dah mengorbankan sejumlah duit gayer aku utk beli mascara.Ya! Mascara yang salut bulu mata bagi panjang macam bulu unta.Gila rr besh! Nak2 hari gayer nih, saje je mengelip2 mata bila jalan depan orang gamai..Agagagaa :D Wink2 (^_^)
I kene asingkan duit lagi sbb nak siapkan passport..Kalo x, x leh fly ok! kene dok rumah buat karipap! Haiiaayyaaa..kenapa kene pakai duit gayer i! Tidakk!

Gunalah Rexona!Berkesann..Yeahhh!!
Eyhh..pic nih jadi terrrrrrrrrbanyak comment plak kat Facebook..huhu.sbb diowang sume suruh i senyum bukak gigi! What the!! Ape gupe i bila bukak gigi nih..Iyyeww~!

Smbung valikk cite...

Mak plak boleh lagi cakap dengan jiran aku camni...kira macam ngumpat2 aku jgk kot..
" dak Murni nih kuat berjalan..pegi sana..pegi sini..Dulu takde lak camtuh, tahun nih je dia dah makin kuat jalan"
(Ok fine! ada maksud tersirat dalam ayat2 di atas!)

Oh ye! mana2 jantan yg x faham kenapa perempuan suka pakai mekap nih, jgn mengada2 n menggatal2 nak komen ape2..

Eid Mubarak ~!


Salam Lebaran 1430H..

Hi All:) Happy Eid Mubarak.Hope u guys had a great day.Mohon Maaf Zahir dan Batin rakan2 sekalian. Kepada sesiapa yg pernah terasa hati dengan irine , irine dengan penuh rasa rendah diri dan hina, memohon ampun dan menyusun berpuluh2 jari campur skali dengan kaki tangan untuk meminta maaf. Yg buruk datangnya daripada Irine, yg baik semuanya datang daripada-NYA.

Kita semua hanya manusia yg biasa dan kerdil tidak lepas untuk melakukan kesilapan..Irine Nadia tidak dilahirkan sempurna daripada semua aspek. So, irine harap segala dosa2 irine kepada u all sama ada secara irine sengaja mahupun tidak sengaja, harap dimaafkan.Saya dengan sepenuh dan seikhlas hati, ingin memohon kemaafan atas sebarang kesalahan, ketelanjuran, kekurangan yang terimpak kepada sesiapa sahaja yang pernah mengenali, Sesungguhnya, amalan bermaaf-maafan itu sgt mulia.

Irine pernah melukakan hati mak bapak irine, irine mintak ampun sgt2.
( bila time raya, dosa2 dengan mak ayah dah menjadi kurang sbb dah dimaafkan..thanx mak!thanx ayah!)

Irine pernah bergaduh dengan abg2 n akk irine.Murni mintak ampun! Murni akan cuba elakkan semua tuh berlaku lagi.sbb Murni nak hubungan akrab adik beradik kita nih akan kekal smpai bila2.Smpai semua adik beradik kita dah kawen dan ada bertimbun2 anak.HAHA! Murni x kawen..murni dah ditugaskan jaga mak n ayah! agagagaa :D

Irine pernah lukakan hati kawan-kawan.Irine pernah lupa janji.Irine pernah lupa budi.Maaf kawan-kawan.

Irine pernah menipu diri sendiri.Dan Irine sendiri sukar untuk memaafkan diri nih.

Maaf semua orang!

Dosa aku dengan ALLAH, antara aku dan DIA.., Dosa aku dengan manusia?


Ok sudah! Segmen memohon ampun sudah selesai! Kita pergi ke segmen cerita raya pulak!

Selamat Hari Raya lagi sekali kepada kalian semua. Owhh..tahun nih, 1st time dalam hidup irine beraya dengan 4 orang insan tersayang sahaja. Kalo dulu2 tuh, 1st raya, mesti penuh satu rumah..mau2 ada laa jugak campur2 dengan mak ayah, Benjal, Akk,Benjoy,Benloy,AKU, Abg Ipau, and dua orang budak kecik yg ketot serta metot. Tapi, tahun nih, akk raya kat umah mertua dia dulu.Sodeeyhhh!haha.Benloy lak raya di perantauan.Sian dia.dah 2 tahun daaa raya kat sana.Irine ingat, baru nak bayar segala hutang piutang irine kat dia tahun nih.Dah 3 tahun x bayar hutang kat abg irine sorang tuh.HAHA! nmpknya, HALAL laa gamaknyee! :D

Ok..takpe, irine and Benjoy secara tidak langsung bertungkus lumus untuk menjadikan raya tahun nih tetap Happy! Tetap Vogue! Tetap gorgeous! haha. Akhirnya,perasaan sakan untuk beraya tuh menjadi jugak. Tahun nih dah laa irine ada mood untuk beraya.Sgt bermoood ok!! ngee:P Ok guys, saksikanlah gambo2 1st raya irine :)

Ok..see this 1st! Deco by Benjoy.. :)

Photobucket

Pic siblings irine :) 5 orang kesemuanya.
Benjal, Akk,Benjoy, Benloy n Murni a.k.a Irine.

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Segmen menghapuskan segala dosa2 besar serta dosa kecik ngn mama n ayah irine!

Photobucket

"Ayah..Selamat Hari Raya..Maaf zahir tanpa batin.Murni mohon ampun segala dosa2 Murni dekat ayah.Halalkan segala makan minum Murni sepanjang 17 tahun nih.Doakan kejayaan anak bongsu ayah nih."

Before nak salam ayah kan..ayah irine cakap camni..
" Haaaa...nih dia anak bongsu ayah yg baik.."
( terharuuunyeeeee)

Photobucket

Mama n Irine
Macam PUTERI UMNO kan kitorang?haha..
Mama irine kecik jee orangnye..hihi

Photobucket

Mama...cium skit mehh!! MMuaahhh!
Rakus kan irine cium mama?haha.Ciuman terbaik daripada pencium yg terbaik! agagaga

Photobucket

Argghhh..comelnye kami! ngeh33:p

Photobucket

Cop2...nih pasangan adik beradik yek! Bukan pasangan couple!ngeeee:P

Photobucket

Photobucket

Irine n anak2 buah irine yg ketot serta metot iteww ngn akk skali:)

Photobucket

Nak g raya dah time nih..

Photobucket

Photobucket

See...seee..like GADIS LITAR! hahaha

Photobucket

Ayah dengan bini baru dia..Irine Nadia namanya!hahaha..

Photobucket

Mama...cium lagi!

Ok..i wore this wedges time raya :)Love this wedges!!
SPONSORED BY CPM HONEY NURHALIZA. Really appreciate it! Tocey2:) Tau2 je adikmu suke kumpul wedges..hihi

Photobucket

:)

Waiting for Next entry

Saya sayang MAK SAYA sorang je!!


Saya SAYANG MAK SAYA sorang je...sorangggg jeee!! Saya ulang lagi sekali...saya hanya sayangkan mak saya sorang je dalam dunia nih!!!

Sbb tuh saya sorang je yg mewarisi sifat physical mama irine cam dalam pic yg kalian ngk skang!hehehe..Ape?Cuba teka?

Entahh..kenapa tahhh..ayat2 kat atas nih asik berlegar2 dalam kepala otak irine..daripada aritu lagi..smpai laa dalam kertas exam irine conteng2 ayat tuh.Tapi betol ape..irine mmg sayangkan mak irine..Hurmm..kalian2 pon sama jugak kan?Nak2 anak lelaki..lagi rrr..

2,3,4 hari nih,senang cite laa..dalam minggu nih.. irine lebih byk abiskan sisa2 hidup irine ngn mak irine je..huhu..ayat x buleh blah. Nak tau sbb apa?Sbb 1st time dalam hidup irine..irine demam panas paling teruk skali sepanjang 17 tahun irine hidup.Benda alah nih sndiri diakui oleh mak irine sendiri..hihi. Daripada hari isnin irine demam..smpai hari nih. Irine 3x ulang alik pegi klinik pegi amik ubat and mc. Test suhu badan skali..mula2 check hampir cecah 40 drjh celcius. Irine ingat suhu biasa je.HAHA...

Entah rrr..irine jadi EMO japp bila pikir time irine demam tuh...Malam irine demam tuh, mak irine tidur dalam bilik ngn irine.Terasa cam pelik laa..bila irine dah besar, irine jarang tido ngn mak..mmg tido sorang2 kat tingkat atas tuh.Bukan nak belagak berani pon..tp mmg kenyataan..irine mmg tido sorang2 kat tingkat atas umah irine.Kalo irine tido ngn mak pon, time ayah pegi kursus je. Yg irine betol2 appreciate smpai skang jasa mak irine, irine x mintak langsung kat mak utk tido ngn irine, teman irine tido time irine ngah demam...tapi mak irine sendiri yg merelakan diri tido ngn irine.. Baik sungguh kan pengorbanan seorang ibu? terasa sgt2 beliau punya pengorbanan walaupun sekecil kuman skalipon..

7/9/09(isnin ) : time nih g skolah cam biasa..dah start rasa badan fanas2.Irine ngadu rr ngn kawan2 irine..cakap yg irine cam x sihat.Then kawan irine gelak2.Kejam sungguh! Diorang sume x caye..diorang cakap ' ko nih irine..dan2 je demam". Ok2..tape..sabau lagi.Time nak bbuka, irine makan skit je..then malam tuh rr irine start melantak tido kat bilik..awal jugak rr..kul 8.30 p.m. Badan pon panas time tuh..tambah ngn batuk2 lagi..smpai laa sakit dada. Mak dah makin wisau daa..cepat2 mak sapukan minyak ape tah kat dada irine. Beshnya time tuh..mmg sah laa aku anak bongsu..lalala~ Tengah2 malam tuh..irine mengerang kesakitan n kepanasan badan. Irine cakap ngn mak satu perkataan je..


irine : maaaaaa...badan murni panas rrr... :'( (nangis2 time nih, bese rr..budak pompan
kalo demam..mmg suke nangis2)
mama : mak terus bangunn..pegi bawah..kat dapur..dia amikkan air suam n ice..Datang kat
irine,terus dia tuamkan air tuh kat muka irine, basahkan kat rmbut irine, basahkan
kat badan irine, depan n belakang badan, kaki n tangan..complete.. Mmg laa rasa
cam anak raja, tpi kalo dipikir2kan balik, sedihnyee.. :( sbb kita dah susahkan
seorang ibu..kita dah ganggu waktu tidur seorang ibu..:( Ya Allah... sedih!
irine : Time mak basah2kan satu badan irine tuh, seriously mmg irine nangis..sbb irine
x tahan ngk mak irine sanggup berjaga tengah malam..
mama : "Dah2..Murni smbung tido ok.Esok x yah laa puasa.Esok x de exam kan? X payah
g skolah..pegi klinik..amik ubat n mc."

Ok2..tuh malam 1st..

8/9/09 (selasa)

Pagi nih,irine mmg x g skolah.Ayah bawak pegi klinik..check suhu.OMG! 40 darjah celcius..Tpeganjat doctor..dia kata kena quarantine. Eyhh..tape2 doctor..saya exam! Doc bg obat n mc. Irine cam geram skit..sbb doc tuh bg irine obat yg x de kene mgena..irine demam..tp die x bg obat demam..irine x cecema..tp dia bg obat cecema..Ape kes nih doctor?Saya demam nih doctor..kang saya ngamuk kang.Jgn main2 doctor..bapak saya kenal doctor..bapak saya orang kuat hospital nih.Ecececece..hehehe..x de rr..saje je nak sedapkan hati.

Balik2..terus alas perut dulu..makan rendang ayam taww...cedddaaappppp...rendang ayam yg dah sejuk taww...Chooyy rasenye!! kerass! cam ayam hutan!

Ok..time berbuka tuh..irine tido.huhu.Set alarm clock nset pukul 10 p.m sbb nak bangun belajar..X abis lagi wat revision tuk exam account. X larat..Ngn badan2 panas tuh..ngn batuk2 lagi..Mak pon kejutkan irine suh bangun belajar.Irine cakap.." i'm so tired maaaa...badan murni lemah sgt2..so sorry maa".. Nasib baik mak faham. Malam tuh, mama teman irine tido lagi.

Dalam pukul 2-3 pagi tuh..irine dah start meracau2 balik daaa..

Irine : Maaaa..murni demammmmm....
Mama : Mama cepat2 g amik air..tuamkan air kat satu badan irine lagi..Sejukkkkkk :(
" Murni, mak teman murni makan nasi and makan ubat jom"
Irine : " X nak laa makkk..murni x lapar..murni x laratt..ubat x sedap..payau.."
Mama : "Jgn laa degill..kan Murni nak exam lagi nnt.."
Irine : ( Buat2 tido..buat2 cam x dengar..haha)

Malam yg nih mmg irine betol2 rancak tido..sbb mak cakap irine mengigau2..meracau2..sebut tuh..sebut nih laaa..Semua mak dengarr..

Masa nak sahur tuh, mama kejut irine..

Mama : " Murni..x yah puasa lagi taw arinih..makan ubat..Mak bawak g klinik lagi..test suhu..
and amik mc lagi.."
Irine : " Ok..mak..Murni x larat nak g skolah arinih..tp ada exam...mak kol kan cikgu Murni k.
Mintak tangguhkan examm.."
Mama : Ok..nak ape2 x?
Irine : Maakk..murni nak bubur mak..lapO...pastu mak amikkan ubat muni k..
Mama : Ok..murni smbung tido dulu..mak masak bubur jap..

Taddaaaa....mama irine naik atas bawak bubur tawww! ceddddaaappp :) Syg ketat2 ngn mama!

Pagi tuh g klinik lagi..amik ubat..Test suhu..dah turun skit 38 drjh celcius..Alhmdulilah, walaupun still panas, tapi irine masih hidup lagi..lalala~Dapat MC smpai ari jumaat..smbung sabtu n ahad.Perghhh.,..lama..macam cuti bersalin! Balik je klinik, irine makan ubat..makan laa segala apa yg ada kat rumah tuh.Then smbung tido..bukan pemalas! tp mmg x larat! Ayah balik keje awal. Irine mesej ayah irine..irine cakap camni..

" Ayah...tolon Murni amikkan air suam and ubat Murni kat bawah boleh x? Murni x larat laa ayah nak turun bawah"

5 minit kemudian...Zaapppppp!! Ayah masuk bilik irine..bg air n ubat..hahaha..Pantas sungguh:)

Beshhhnye dimanjakan time demam :)

Ok2..utk ari rabu n kamis punye cite..malas nak cite..haha

Tp mmg betol rrr..asalkan irine dapat perhatian daripada MAMA irine!! Sebab tuh, irine mmg sayangkan mama irine sorang je dalam dunia nih..Sorry to say :) bye2..Cop2..ayah pon irine sayang jugakk :) MMuahhhh!! Semua irine sayang lah!
Mama...thanx a lot ok jaga murni sepanjang demam nih :) Mama! Murni dah makin sihat dah!! Just skang anak mak nih kehilangan suara je...hihihi..sbb batuk punye pasal rrr.. :) Thanx!Mmuah!

Happy Bufday Irine Nadia MarceLLo~!




Salam..

Hari yang menginsafkan buat Irine..Ya... orang mungkin akan cakap, ada apa pada angka bila bertambahnya umur Irine...tapi tidak bagi Irine.Irine sgt2 menitik beratkannya. Selain umurku yang makin menginjak dewasa (even aku tau aku x bape matang lagi), bertambahnya umur bermakna Irine semakin dekat untuk menemui-NYA. Jgn salah sangka..irine bukanlah alim ulama yang pandai berkata2 mengenai hal2 Agama, tapi Irine ada kesedaran ke arah itu.

IRINE NADIA.......


Kalian mungkin lihat Irine dari luaran dengan sikap yang HEPPY GO LUCKY, peramah, ceria, tapi hakikatnya bukan senang untuk CREATE diri Irine sendiri. Susah untuk Irine menjadi insan yang bernama Irine Nadia Marcello seperti mana yg u all kenal..pelbagai tohmahan, kritikan,cacian perlu Irine harungi untk Irine jadi diri sendiri.( wahh giteww kan) Entry nih bukan utk irine sedeyh2..tapi sebenarnya Irine cukup bersyukur dengan kehidupan dan kebahagiaan yang ALLAH berikan pada Irine..Ya..mungkin kebahagiaan itu hanya sementara..and then dilimpahkan dengan pelbagai cabaran dan dugaan utk mendapatkan sesuatu kebaikan.

Ya Allah...di sini..aku sebagai hambamu yang paling hina, paling keji, paling kerdil dan segala paling ingin memanjatkan kesyukuran ke atas diri-MU atas segala kerahmatan dan nikmat yang KAU berikan kepadaku. Aku tau aku bukan hambaMu yang terbaik, tapi aku akan berusaha untuk menjadi sebutir mutiara di akhirat kelak. Ya Allah, tidak kira seteruk mana sekalipun dosa yang aku lakukan, KAU tetap berada di sampingku. KAU selalu membantu aku ketika aku lemah longlai dengan segala masalah dunia. TERIMA KASIH atas umur yang kau berikan padaku ini. Selama 17 TAHUN kehidupan aku di dunia pinjamanMu ini Ya Allah, aku tau dan aku sedar, aku banyak mempersia2kan segala peluang yang kau berikan kepadaku...Ya Allah, ampunkan segala dosa2 ku..tidak terluah dek kata-kata untuk memohon kemaafan dari-Mu Ya Allah. Andai laut itu menjadi dakwat untuk aku senaraikan segala dosa2 ataupun menulis denda seperti di zaman sekolah dulu, aku percaya ianya pasti tidak cukup bukan? Aku berjanji Ya Allah..untuk tidak terus mempersia2kan hidup aku ini..Ya Allah..andai kata esok lusa usia aku setakat ini sahaja, blog ini menjadi saksi bahawa aku mempunyai kesedaran untuk memperbaiki diri ini....dan Andai kata esok lusa umurku bernoktah di sini, aku pohon rakan2 yang membaca blog ini agar menyedekahkan Al-Fatihah yang tidak terhingga ke atas rohku...moga diriku ditempatkan dalam kalangan orang2 yang beriman lagi solehah..
Amin..amin...amin...

Kepada family Irine : Murni x tau nak cakap apa lagi..tapi apa yang penting Murni sgt2 sayangkan mak..ayah...Benjal..Akk Honey..Benjoy..Benloy..and Si Dia..Murni tau..Murni antara anak dan adik-beradik paling bertuah di muka bumi ini sebab mempunyai family yang sebest ini. Murni tau ada orang yang x puas hati dengan keakraban adik beradik kita...tapi pedulik hapa kan, yang penting kita tak pernah curi harta diorang..kita makan harta kita je.haha

Kepada Para Ilmuan : Kepada cikgu-cikgi, ustaz-ustazah..dan semua yang pernah mengajar Irine walaupun sekecil huruf A untuk Appeton sehinggalah Irine boleh berdiri di tempat Irine sekarang. Irine ucapkan TERIMA KASIH yang tidak terhingga..Jasa kalian tidak dapat untukku balas dengan wang ringgit. Wang saidina mungkin boleh..HAHA. Thanx again.

Kepada rakan2 setadika dan sekolah..sekolej dan seuniversiti coming soon..haha.. Thanx jugak sebab sudi melayan kerenah seorang rakan yang bengong lagi menyusahkan seperti aku. Kadang kala..aku tidak sedar yang aku tersangat jahat untuk menjadi diri sendiri.Apa pon kalian..walaupun aku sedar atau tidak..kalian laa yang banyak mempengaruhi aku untuk menjadi seorang yang semakin dewasa (padahal aku rasa aku semakin tidak matang)HAHA.

Kepada rakan2 friendster, Myspace, Facebook dan bloggers2 tegar serta para2 sakura dan sakuri silent reader blog Irine nih, terima kasih kerana sudi meluangkan masa untuk Irine. Di saat Irine keboringan..kesemua alam2 maya nih laa tempat utk Irine bermadah dan meluahkan perasaan. Expecially blog irine nih..Tepat tarikh 3 September nih laa..hari lahir irine sndiri..irine start create blog yang x seberapa nih :-) Haaaaa..agak terharu di situ yeww kalian2.

APa pon...irine nak ucapkan terima kasih yang teramat sgt2 kepada kalian..terima kasih kerana sudi menceriakan hari2 insan yang bernama Irine Nadia..LOve u!! MMuuaahhhh!! Cium skit meh! haha..
Owhh ya sahabat2 sekalian..thanx jugak sbb korang slalu mengingatkan irine bila nak hupdate blog..huhu. Yeww..irine sedar..blog irine makin bersawang dengan riang rianya! Tapi..paham2 je laa...busyyyyy kan..kan..kan..

Ok..Thanx jgk kat sesapa yg mengambil berat pasal abg irine,Benjoy. Jgn gisau...dia dah SIHAT daaa..tuh rr..hasil jagaan rapi adik dia yg bongsu tuh..agagaga. ( betoll peee..) Thanx Benjoy sbb time aku jaga ko...ko pon jaga aku..ko layan aku cam puteri raja..HAHA! Mmuahh! Before dia nak balik U arituh..we all g satu tempat nih..


LOKASI : PULAU KOBAU PORFABOR
( eyhh..ada rrr nama tempat nih..mandai2 je cakap x wujud)
MOTIF : RELEASE TENSION BENJOY & IRINE..agagaga..
NAMA MODEL : TEUKU BERTHA AL-KETOMBE..haha
( benjoyyy cipta nama khas utk aku..x bullehh blaahhh..)

Ok weyhhh...doakan irine utk EXAM nih :) Chawww dulu..daaa...



Lastly, terima laa pic Irine n BenJoy!!haha..Yeee..kami berjaya menghasilkan satu bibir yg comel..ngee..Seksi bukan? Byk laa seksi..seksa taww!

Tapi kan..kan..kan..mak Irine cakap, sapa yg memiliki bibir tebal nih, memang UNTUNG! Irine tanya rrr..kenapa lak untung kan..
Mama cakap camni... " nnt ko dah kawen, ko mesti tau"..HAHA..Ok2..bye2..kang irine merepek jauh kang....bahhhayyyyyewwww~! Salam


Owh yaa..segala msg2 di hP yang x larat irine nak reply tuh akan tetap di reply satu persatu..No unknown yg wish pon akan tetap irine reply..wat2 kenal je kan..ngeee:D

Msg2 private dan testi2 di Fs,Ms,Fb juga akan direply satu persatu..sabar ya..Jgn berkecil hati..selebriti tidak akan mensia2kan keprihatinan anda itu..ngeh33 :P

p/s : Gigih i type entry nih tengah2 malam tawww..demi uOlsssss~! Bye.. :)
 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in