( '-' )


Ya Allah Ya Tuhanku, lindungilah
diriku,keluargaku,
dan orang-orang yang ku sayang dalam hidupku.

Oh Tuhanku, Tiada indah hidup di dunia, melainkan berzikir dan menyebut nama-Mu. Tiada indah, tiba di akhirat yang abadi kecuali dengan keampunan-Mu .Ya Allah Tuhanku yang merubah kalbu, Tetapkanlah hatiku .Moga sentiasa dalam agama-Mu dan Jua taat akan perintah-Mu. Tuhan usah bebankan kami dengan bebanan yang berat. Seperti yang pernah kau berikan kepada umat yang terdahulu...dari kami.Tuhan , Jangan pikulkan kami Yang tidak kami terdaya .Maafkan salah kesilapan, Ampunkanlah dosa-dosa dan Rahmatilah kami...
Ya Allah Ya Tuhanku,
Engkau berikanlah kejayaan kepadaku di dunia mahupun di akhiratmu Ya Allah.




pic by aizul marcello

Menyepikan diri sampai ada entry baru....wakakaka..wukukuku..wikikiki..wokokoko..HAHA!

Kejadian Tak Berapa Aneh.


Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh dan salam sejahtera buat semua pembaca2 blog ini tidakkira lah sama ada menggunakan komputer riba ke,komputer atas meja ke, komputer atas kerusi ke,komputer atas tilam ke, menggunakan PDA, guna handphone dan sebagainya ye.
..As u ols know..irine memaaaaang teramat-amat-amat-amat-ahmad-ahmad albab lah bz ckang ni.. Kowang sihat?? irine Alhamdulillah..sihat..

SEGMEN PERTAMA!

MOOD : MALAS!

Hari ni Irine sgt malas. Eh tak. Rajin. kurang rajin. Lebih kurang la tu. Irine telah memontengkan diri dan tak pergi kelas . Kelas Pendidikan Jasmani je pOn..Kawan irine yang bersalah :p dia cakap nak ponteng sbb kami dah lame x ponteng kelas . irine pun lincah aje. tapi last2 die pergi pulak. Liya!! awak belot. nasib baik kite comel sikit dari awak. kite maafkan la.
Irine sebenarnya sangat mengantuk masa kelas pagi tadi. asyik tersengguk-sengguk. tak tahu kenapa. mungkin kurang tidur semalam. bukan mungkin lagi. tapi mmg kurang tidur. tidur 2 jam sahaje. nasib baik cikgu ramai x masuk and just bg tugasan je. tak de pulak rase mengantuk mase tu. disebabkan perasaan mengantuk yg tersangat itu, irine tidur la lepas bereskan semua keje. eh tak. sebelum tu usha kawan irine jap..die pon tidur. bestnye tidur. tp ada sorang makhluk nih plak kacau. . pastu dah tak leh tidur. ape lagi. terjadilah kejadian yg tak berape aneh tu. kawan irine ambik camera dan tangkap gmbar irine yg sgt comel lepas bangun tidur. hehe.*Prasan jap..
HaiiyoooOO..sgt2 laa puas hati minggu nih..sebab dah x de lagi bebanan tugas2 utk menyiapkan folio seni yg betimbun2 tuh.huhu.Sukenyew!! sbb td irine dah hantar kat cikgu irine. Kalo nak tau..irine lah orang terlambat hantar folio.hoho.Bangga laa plak.Sbb apa?Sbb irine terbongkok2 smpai tengah malam..smpai pagi nak siapkan cepat folio.Yelaa.kan pernah ilang kene curik dulu.Tape2..forget it~!
SEGMEN KEDUA !

Mula2 pasal arwah Michael Jackson ah kan. Semua blog nak cerita pasal dia.. irine pun nak. Memula irine dengar ayah irine cakap dia dah meninggal dunia. Ceh.. Ceh.. sopan betul irine berkata- kata. Mula mula irine tak rasa apa sangat ..tp malam tu irine nengok konsert dia dekat tv memang sedih la kan. Irine lupa pulak dulu irine minat gila kat dia. hish. Yelaaa..mmg laa minat..sbb dia wat pembedahan plastik byk kali semata2 nak putih.hehe. memang terimbas segala kenangan lama. . Lepas tu irine gelak sorang sorang tengah malam tu sebab tengok video klip Thriller baru aku tau Geli Mat dapat inspirasi dari mana. haha. Gila sebijik. Anyway..Semoga rohnya dipelihara. Amin..

Ok! SEGMEN KETIGA! .

ni macam pengumuman la jugak.

Baca je jangan nak bising kata Irine annoying. ni dia punya blog sukati la nak tulis apa. haha. Dengan ini diumumkan Irine telah beli baju raya.HAHAHA. Ececeh. Ayat cannot go. tak boleh blah. sekarang semua nak dwibahasa. Mama n Ayah irine cakap..x lama je lagi nk puasa..So,baik kita bsiap sedia before semua kedai2 jahit x nak terima tempahan lagi.hehe. Wahai abg2 irine yg berada di UTM dan Uni Sydney...adikmu telah siap menempah 5 helai baju kurung.Sepatutnya kena 30 helai baju kurung.Ye rr..raya 30 hari..huhu.Tamak sungguh!Korang bile lagi??ngeh333:P

SEGMEN KEEMPAT!
Mengimbau zaman kenangan kanak-kanak :)

Pejam celik..pejam celik..pejam celik..Irine dah pon mencecah umur 17 tahun.Sgt cepat irine membesar.huhu.Tuh laa berkat drpd ayah irine tiap2 hari dok sumbat sayurrr jeww dlm mulut irine nih..ngeee~! Dats y irine shat.hoho. Bila tkenang2 balik zaman2 irine time tecik2 dulu..tetibe terukir satu senyuman yg lebau.Nak tau sbb apa? Sbb zaman tecik2 laa paling besh dlm dunia nih. Bila dah besar..biasa2 jew.hihi. Time tecik2 laa..kita slalu dapat perhatian semua orang. Mana pergi jew..orang sekeliling pandang2..jeling2 kat kita. Asal balik kampung jewww..ada laa tangan2 yg dok menyambut badan kita nih...nk dukung katanyewwww~!.Al-maklum laaa..masa tecik2 dulu..badan semua comel2.

Tp bila ngk2 balik...gupa irine time tecik2 dulu ada rupa macam anak buah irine yg "dak ipan" tuh..Skali imbas laa..huhu..2,3 kali imbas,dah gupe ank owang lain.huhu. Before dat..sowy yg teramat2 k..sbb pic2 irine nih..pic2 lame.. So,meh2 ngk pic2 irine time daripada baby baru lahir dulu..smpai la tumbesaran skang.ngeee~!


Ngeeeee~! Nih laa Irine Nadia time baby2 17 tahun yg dulu..hoho.Rambut irine time lahir2 jew...sgt2 lebat howkeyhh..ala2 rambut lebat M.Daud Kilau giteww.ngee


Cukur Jambul time~! Padahal irine x der pon jambul .But..sengaje jew diowang nk cukurr..hoho.Yg cukur tuh atok irine :) ( nnt nk balas dendam balik laa kat atok..nk potong jambul die pulokk~!)

Badan irine time kecik2 dulu..besau gileww cam sarung nangka~!!! Cuba teka sape yg peluk irine??hehe


Gaya potongan rambut ala2 gayung ~!! Mama irine punya keje laa tuhhh.. Masa nih tah umor brapa tahh..x hingat dahhh..Ngk2 balik..pic nih cam gupe anak buah irine laa..Dak ipan..hohoh

Abg irine tengah ajar irine camna nk main helikopter tuh.ngeee~! Time nih dah besar sikit..:)

Abg irine amik kesempatan kat irine time nih..Nk posing2 ngn budak comel..:P


Irine ngn abg2 irine..Jangan tumpukan perhatian dekat pic irine yg kat tengah2 tuh.!! FOKUSKAN MATA ANDA dekat pic abg irine yg senyum lebau tuh..muahahah~! irine ngk gelak ngk pic abg irine time nih..hehe.But!! Irine MEMANG SUKA PIC NIH..So Sweet!!


Irine ngn abg2 irine lagi :)

Irine skadar nk share2 zaman kanak2 irine jew dengan blog irine nih:) Agak2..u all ada simpan lagi x pic2 u all masa tecik2 dulu??? :) If ada..just share2 jew dlm blog u all tuh.Boleyh dijadikan kenangan~:) Actually..pic time irine kecik2 nih irine dah penah buat entry before nih.But Cikgu Tusyen Irine suruh irine letak lagi sbb dia tlepas nak baca entry yg dulu:) So Cikgu, baca laa puas2:)

ZAMAN KANAK2.. ZAMAN PALING BEST DALAM DUNIA YG FANA INI KAN,KAN,KAN??? NGEEEEEE~!

Anda berminat utk mmbaca entry yg lepas2??

BenJoy...BenLOy :(

BenJoy...BenLOy :(
entry arinih yg x bape nak komersial sgt ok.huhu..sbb ada nama abg2 irine nih.ngee:P
Hoyeah! selamat bulan baru kepada semua. mari kita mulakan dengan azam baru. tak pun amek balik azam korang bulan lepas yang tak tertunai tu.

Ok2..
Bermulanya ari esok...Irine dah tinggal ngn mama n ayah balik cam sediakala.
Waahh..manyak shedeyhh..BenJoy dah balik U dahh..tglkan adik dia sowang2..cuti sem n practical dia 2 bulan lebih irine rasa cam 2 mgu je.Haishh..x puas nk manja2 n guleng2 ngn dia.Sbb benJOy balik n ada kat rumah, folio irine dah siap..dia tolon irine lukis2 bagai.Dia heppykan irine..dia wat irine gelak..dia yg wat irine sedeyh..dia yg wat irine nangis sbb benjoy slalu brainwash irine time irine ngah x betol.haha..Tapi, irine tau dia wat sume tuh, sbb nak kan irine masuk U :) thanx benjOy!



Pic sgt2 laa local..haha..sbb mgunakan webcam..skali skale snap pic gune webcam, best gak..

Esok lak..irine amik cuti.X g skolah pon..sbb nak anta abg irine, BenLoy balik Sydney. Yeahh..yg nih lagi sorang..BenLoy cuti 2 minggu..tp rasa cam 2 hari.haha.x beshnye!! sbb awal sgt dia cuti.Pasni, benlOy x balik lagi..awal bulan 1 tahun depan baru balik.Tp masa tuh, irine dah abis skolah daa..kalo nk suh dia amik irine balik skolah pon..x gune gak.Kan dah abis skola nnt?Haiiiiiishhh..pasni balik skolah cam biasa..jalan sowang2..lalu kat jalan hutan yg kecik tuh! mencinya! sbb ada tragedi kat jalan balik skolah tuh.Tatot!

Lusa lak..kehidupan irine kembali normal.Focus to SPM!! Samat tinggal bulan 6!! Bulan 6..bulan yg paling malang..sbb..emm..whatever! Petang nih, irine g umah akk irine lagi..sbb nk anta benloy kan esok.Yess! Irine pikir2 balik..better irine kene PLKN kot after spm..sbb plan irine nk dok umah akk after SPm x jadi rrr....I hope so!

LastY..doakan irine always senyumm..senyumm..senyum..n senyum...supaya x de laa cepat tua!!haha.Doakan cepat!!! :)


terasa kening cam serabut..haha..tape2..tuh yg irine sayang :)

Kadang2...



Memang lumrah kehidupan kan...kalo ada perkara yg MEMBAHAGIAKAN kita,
mesti ada perkara yg MENYEDIHKAN dalam masa yg sama :'( :'(

Rela ngk orang yg kita sayang BAHAGIA,
walaupun diri sendiri SEDIH :(

Siapa setuju??


Ok...ermmmm...
Thanx kak jadi tempat luahan adik akk nih :(
sorry menyusahkan kowang semua....................... :"(

Irine mintak maaf sgt2 kat DIA !
Nyesal sume yg tjadi nih :'(

P/s : Tekad nk delete caller ringtone yg skang nih!!
pasni x perlu lagi kot bukak blog irine nih............







nape aku slalu sedih eh.........................................


LOVELY MONSTER BAG UPDATE=)


WE HAVE UPDATED!!!! :D

have fun ya'll! :):)

cheers!~ :D:D

Yeahh..Please make order before Hari Ahad Ok~! Because i have a lot work to do.Exam makin dekat actually.PArt time Only..ngeeee:P

So, u guys can email me Ok at
Irine_nadia@hotmail.com
or YM me at : Murni_nadia


fill in and email me this order form below:

Name:
Contact number:
Address:
Method of Postage (Pos Laju/
Name of the item(s):
Size :

After u all order, make sure transfer the money sebelum hari Ahad jugak ok?
Selepas hari Ahad..your order will be cancel =) Thanx~!

Open Until SundaY =)


code: SR25

code: SR24
code: SR23


code: SR20
(boleh tempah utk tulis nama sendiri dalam bubble tuh)

code: SR18

code: SR17
(boleh tempah utk tulis nama sendiri dalam bubble tuh)

code: SR15
hantu comel: Boo!
(boleh tempah utk tulis nama sendiri dalam bubble tuh)


code: SR11
(boleh tempah utk tulis nama sendiri dalam bubble tuh)


code: SR13


code: SR10

Awesome huh? :D:D

Sebarang pertanyaan harga LOVELY MONSTER BAG ini boleh email irine ok
Irine_nadia@hotmail.com


5-10 people yg terpantas order sahaja ok~!:)


p/s : Boleh tulis nama sndiri jugak ok but mgikut space yg ada dalam bag tuh
:):) just email me :)

p/s : Utk stock bag yg before entry ni pon..boleh tempah lagi:)

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in